26 martie – 1 aprilie 2018

26 martie – 1 aprilie 2018 este săptămâna combinațiilor complexe, dar inutile și a punctului terminus care ne sperie. Dacă până acum am fost îngrijorați pentru că mesajul astral conțină direcții precise, categorice, cele mai multe dintre ele cu un impact practic vizibil, această săptămână iese din cadrul comun și ne pune în fața unor vibrații cu care nu suntem încă obișnuiți să lucrăm. Multe din cele care se consumă acum sunt abstracte, iar ele trebuie să fie abordate din această zonă, fără refuz, fără a inventa metode de atac, fără a găsi vinovați că toată această complexitate nu-și împlinește rapid rostul. Multe din cele programate pentru această săptămână ne vor arăta partea întunecată a firii celor cu care colaborăm, iar unii vor fi influențați iremediabil de această latură întunecată. Acolo unde prieteniile se consolidează prin iertare și înțelegere, prin maturitate, alții eșuează lamentabil. Despărțirile acestei săptămâni vor fi de durată, dureroase și nu vor avea înțeles. Practic, acolo unde aceste episoade se consumă oamenii se vor despărți de parcă ceva, o forță nevăzută și haină îi încurajează spre gesturi categorice. Unul dintre cele mai importante mesaje se va consuma în mijlocul săptămânii când un obstacol ne salvează din fața unui pericol. Cei care, de felul lor, sunt superficiali, nici nu vor ști care este pericolul de care au fost protejați, ci vor prefera să se plângă în continuare, să acuze, să găsească vinovați pentru că au întârziat, au pierdut, au scăpat din mănă, nu au fost lăsați să treacă, nu li s-a dat. Până la urmă vor înțelege că nu totul stă în conduită, nu tot din ceea ce se consumă acum și i-a nemulțumit trebuie să primească o pedeapsă. Anumite lucruri se consumă acum exact așa cum au fost create, ca obstacole. Dar omul avertizat este în această săptămână avantajat și tocmai de aceea, consultând aceste mesaje, să alegem din start să privim totul prin înțelesul frumos, prin protecția de care beneficiem prin acest avertisment.
În rest evenimentele astrale ale acestei săptămâni vor face trimitere mai mult la o zonă emoțională, mai mult la stări sufletești, la emoții. Întâmplările ne vor rămâne în memorie mai mult prin faptul că sunt apăsătoare, enervante sau foarte frumoase, iar aceste emoții pot face chiar mai mul, îi permite celui în cauză să facă un arc peste timp și să lege ceea ce se întâmpla acum de întâmplări similare din trecut. Ultima zi a acestei săptămâni devine edificatoare la acest capitol.
În această săptămână beneficiem de trecerea planetei Venus pe zodia Taur, acolo unde este în domiciliu, și care va încerca, fără prea mult succes acum, dar cum mai mult succes în săptămânile următoare, să-i întoarcă pe oameni către lucrurile bune, să-i facă mai liniștiți, sensibili la frumos. Apoi, pentru că nu e totul, în ultima zi a lunii martie, adică sâmbătă, 31 martie, trecem și prin faza de Lună plină. Luna plină va fi mai ușoară de această dată pentru oamenii care beneficiază de valori morale de la care nu s-au abătut, nu pentru că au fost habotnici, ci pentru că și le-au integrat propriei structuri. Omul bun găsește acum nenumărate prilejuri de a lăsa lucrurile așa cum sunt, de a schimba doar modul cum se raportează la ele, nu le schimbă pe ele pentru că este incapabil de emoții flexibile.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu ne mira dacă nu primim răspunsurile pe care le așteptăm. Ar trebui să ne gândim că, poate, zăpăceala acestei perioade are asupra noastră un impact negativ și de aceea nu punem întrebările care trebuie. Din când în când avem nevoie să trecem și prin astfel de momente pentru a nu ne obișnui cu confortul coliviei.

Rușine. Cercetarea lucrurilor ascunse devine dificilă. Educație pentru controlul emoțiilor. Supraapreciere. Opoziție. Combinații care întrețin instabilitatea. Binele motivează, dar este găsit greu. Surprize greu de descifrat. Emancipare prin autocontrol. Reeducare.

Chiar de la începutul acestei săptămâni suntem puși în fața unor mari probleme pentru a le înțelege foarte bine și a nu le transforma în probleme și mai mari. Suntem informați din deviza generală a acestei săptămâni că lucrurile pe care trebuie să le parcurgem acum sunt complexe, unele dintre ele chiar interesante, dar inutile. Rostul pentru care ne întâlnim cu ele este acela de a înțelege că drumul lor se încheie aici, că durerile provocate în ultimele luni sau poate chiar mai mult de atât, în ultimul an, nu mai sunt de actualitate. Prin ceea ce se întâmplă pe 26 martie înțelegem că ne pregătim pentru un eveniment absolut fabulos, că nu degeaba trecem prin anul progresului și vindecării. Este mai puțin important cum se construiește acest eveniment, cât de important este ambiția pe care o folosim. Vom face apel la o educație, una a emoțiilor, a comportamentului, nu neapărat o educație bazată pe acumularea de informații. Rezultatul este unul fabulos. Emanciparea la care ajungem ne permite să ne reeducăm, să trecem dincolo de obstacolele care ne-au părut de netrecut în săptămânile anterioare. Relațiile proaste pe care Luna le are cu Venus și Uranus sunt niște avertismente, niște jaloane, mai exact stări sufletești care țin de frustrare sau instabilitate și care ne pot ajuta să ne orientăm.
Nu este un lucru obișnuit să privim toată această latură încărcată de responsabilitate ca fiind un profesor foarte bun, dar dacă ne gândim atât la Venus cât și la Uranus, dacă luăm în calcul toată instabilitatea săptămânilor anterioare, cu mesajele punctate clar pe anumite direcții, înțelegem de ce lucrurile acestea, care ni se par complexe pentru că le vedem disproporționat, trebuie lăsate în urmă. În continuare suntem în zona în care planetele de pe zodia Berbec și cele de pe zodia Capricorn se află într-o confruntare, ca două trupe care își dispută același teritoriu. Nu se știe sau, mai exact, nu se poate anticipa din această prezentare cu caracter general pentru fiecare categorie în parte cine va câștiga. Se poate stabili că dacă până acum am fost foarte rigizi și încrâncenați pe anumite achiziții ale vieții, adică, în această confruntare venim cu motive de luptă din Capricorn, dacă vrem soluții suntem invitați să trecem într-o nouă etapă de reconfigurare, de reanalizare a posibilităților personale, de reinventarea. Ceilalți, care vin cu motive de confruntare din Berbec, se lasă în vâltoarea vieții și acceptă că surprizele nu sunt elemente pe care n-au fost în stare să le anticipeze, ci daruri ale cerului. Pentru mulți lucrul acesta pare o reeditare a unor probleme care în săptămânile anterioare au părut minore, dar care au fost foarte vocale. Emanciparea prin autocontrol, un element specific zilei de 26 martie, face referire la această idee. Acum ni se va părea că lucrurile minore din săptămânile anterioare trebuiau să primească mai multă atenție. Dacă mergem către această zonă înseamnă că suntem activi pe vibrația zodiei Capricorn, acolo unde este Luna neagră și cădem în păcat. Nu ne avantajează supraaprecierea, adică reevaluarea situației anterioare dintr-o altă perspectivă, nici opoziția gratuită, adică să ne acordăm privilegii pe care nu le merităm. Nu acestea reprezintă soluția cea mai bună. Ceea ce nu am putut face în săptămâna anterioară sau în săptămânile din urmă trebuie să rămână. Doar în felul acesta putem vorbi despre o reeducare într-un mod echilibrat și doar în felul acesta mergem mai departe fără să ne fie rușine cu ceea ce trăim.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne pune deja în temă cu ceea ce trebuie să rezolvăm urgent, cu elementele complexe care nu sunt bune și pe care trebuie să le lăsăm în urmă. Pentru unii aceste elemente complexe par să semene cu întâmplări ciudate din copilărie, iar pentru alții par nebunii, lucruri care nu au legătură între ele, elemente bune combinate cu elementele rele care sunt legate de persoanele pe care le iubim sau de cele pe care le disprețuim. În esență, toată această schemă ne va arată că mult mai important este ceea ce iubim la oameni decât ceea ce disprețuim. Privind cadrul general prin cheia aceasta, înțelegem că elementele pe care trebuie să le lăsăm în urmă sunt legate de etichetele pe care le-am atribuit celorlalți. Avem dreptul să realizăm cu cei din jurul nostru și un alt schimb, nu doar cel pe care l-am făcut până acum. Mulți se tem ca nu cumva toată imaginea pe care și-au construit-o până acum să nu se distrugă, să nu se dizolve în fața acestor schimbări. Mulți consideră că nu au de ce să o ia de la capăt pentru că edificiul pe care l-au construit este unul impresionant. Finalul tranzitului Lunii prin zodia Rac și inițierea tranzitului sau prin zodia Leu, eveniment care va permite Lunii să realizeze un unghi frumos cu Soarele în noaptea de luni spre marți, ne îndeamnă către această descoperire pe care să o privim ca o formă de creativitate. Prin ceea ce simțim, percepem, constatăm că există dincolo de aparențe credem că personalizăm, credem că am devenit creatori de valori. În realitate, lucrurile sunt mult mai simple. Nu devenim creatori de valori făcând curățenie în propria viață, ci doar ne întoarcem către normalitate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu debloca atenția pe surprize. Surprizele sunt doar părți, unele dintre ele bolnave, ale unor demersuri care își consumă acum ultimele etape.

Personalizare. Aventură. Ceea ce este nou atrage. Putere de implementare. Comunicare transfrontalieră. Accesare superioară. Raportare la forțe superioare. Asocieri de durată. Inferiorul este abordat cu mai mult curaj. Izolare pe înălțimi. Vorbe puține despre caractere puternice. Vorbe multe despre caractere slabe. Teatralitate. Ceea ce este periculos satisface. Leziunile duc la acuzații.

Dacă prin sinteza zilei de 26 martie ni s-a părut că lucrurile sunt exagerate, faptul că Luna trece acum prin Capul Dragonului și se inițiază un nou ciclu draconic, adică din punct de vedere moral, spiritual, existențial, suntem în fața unei început, reprezintă cea mai clară dovadă că lucrurile nu se opresc aici și că, atât prin bine, cât și prin rău, pot merge mai departe. Dar nu este totul. Neptun își va definitiva acum conjuncția cu Junon pe care o formează de ceva vreme și suntem capabili să personalizăm un mesaj, să dăm viață unor impulsuri care sunt legate de mari aspirații.
Relația frumoasă dintre Neptun și Junon ne arată că lucrurile rele care se consumă în zona conflictului trebuie neapărat să ne ducă spre izolare. Dacă avem aspirații prea mari pe care nu le-am putut susține prin efortul propriu, dacă vrem să ne urcăm, așa cum spune vorba din popor, precum găină pe grămadă, atunci înălțimile la care credem că am ajuns ni se vor părea amețitoare și asocierile care vin în urma acestor întâmplări ne vor solicita foarte mult. Altfel, lucrurile acesta care se consumă începând cu 27 martie sunt simple, foarte simple, dar deosebit de concentrate prin puterea de implementare, prin urmările lor. Dar, cum bine știm, în fața binelui mulți oameni regretă și această izolare spre înălțime va fi privită ca o pedeapsă. Începuturile impuse de ecuația astrală a zilei de 27 martie pot fi privite ca niște pericole, iar aceste pericole ne arată că răspunsurile de acum nu sunt cele pe care le așteptăm, ba mai mult, ceea ce ni se părea simplu devine foarte complicat și nu poate fi împlinit. De aici și leziunile, de aici si conflictele, de aici și acuzațiile.
În realitate, toată complexitatea contextul astral de acum ne vorbește despre faptul că putem înțelege mult mai ușor aspectul inferior al vieții. Nu contează că avem soluții sau nu, nu contează că suntem parte integrantă dintr-un plan superior, așa cum credem, ci contează dacă asocierile pe care le facem au durabilitate sau nu. Aceste începuturi, susținute în mod pregnant de ecuația astrală a zilei de 27 martie, ne arată dacă puterea pe care o deținem este reală sau nu. Dacă nu este reală, dacă ea cere un efort în plus, un aport suplimentar din partea celui în cauză, atunci ne aflăm în fața unor combinații complexe care sunt, după cum ne spune și deviza generală a săptămânii, inutile.
Pe aceste dispuneri astrale mulți își vor pune problema importanței a ceea ce fac, a ceea ce împlinesc, a ceea ce au de făcut. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală se vor gândi pe 27 martie la misiunea lor. Unii vor gândi că nu au depășit linia care separă informațiile, oricât de tentați au fost la un moment dat să o facă, dar fără a pune eticheta dacă unele sunt bune, iar celelalte sunt rele și prin faptul acesta se consideră exemple pentru ceilalți. Alții se ocupă pur și simplu de crearea unor grupuri de lucru, adică au capacitatea de a coagula anumite mesaje sau pur și simplu aduna câteva persoane într-un loc și acestea să lucreze pentru un ideal comun. Cele mai frumoase lucrări, cele mai îndrăznețe și cele mai puternice care schimbă cu adevărat lumea sunt cele care fac îmbinarea între vechi și nou. De fiecare dată când se schimbă o epocă apar ființe înzestrate cu puteri speciale, instruite de-a lungul mileniilor, care să facă îmbinarea dintre vechiul care ne-a construit ceea ce suntem și pe care este acum necesar să-l lăsăm în urmă și noul, adică progresul real, stadiul următor al evoluției. Cel care trece printr-o astfel de lucrare, cel care descoperă sau i se spune că acesta este rolul său în această viață reușește să înțeleagă de ce, beneficiind de capacități aparte, îi este sortit să trăiască pe graniță, să adune câte puțin din fiecare, dar să nu performeze așa cum ar performa dacă ar alege una dintre direcții. Viața acestor oameni puternici este plină de complicații, de situații la limită, adesea magică în care ceea ce este esențial se împlinește în timp ce ei se preocupă să descopere noi canale de comunicare, noi soluții, vorbind o limbă veche, dar cu înțelesuri noi.
Prin urmare, 27 martie face trimitere la obiceiurile pe care oamenii simpli le-au integrat în denumirea generică de tradiție. Nu tot ce este integrat în tradiție este și bun, la fel cum nu tot ceea ce este raportat la forțele superioare este neapărat important pentru evoluție. Un om înzestrat cu discernământ poate găsi un canal de comunicare între aceste sectoare fără a se izola dacă la un moment dat nu reușește să ajungă acolo unde își propune. 27 martie ne vorbește despre motivele de tristețe, de izolare, despre ceea ce ne determină să ne ascundem de cei pe care-i iubim, dar care ne rănesc din neatenție sau ignoranță. Asocierile momentului au o remanență puternică și dacă nu luăm în calcul deviza generală a acestei săptămâni, cea care face trimitere la combinațiile complexe care trebuie să înceteze, trebuie să facă loc altora, toate asocierile în care ne implicăm ni se vor părea obositoare sau chiar periculoase. Ecuația astrală a momentului ne vorbește despre ceea ce știm sau putem să facem în prezent, nu despre ceea ce poate fi personalizat, nu despre asocierile care ne fac să ne simțim bine, ci despre marile evenimente, cele care ne responsabilizează și pe care le abordăm cu înțelepciune. Prin ceea ce se întâmplă acum nu se anticipează ceva dificil, nu suntem puși în fața unor întâmplări foarte grele, încărcate cu mare răspundere, așa cum am văzut în săptămânile anterioare, ci pur și simplu descoperim un rol, o însemnătate, un privilegiu pe care îl avem de mult timp și pe care l-am îndeplinit, deși nu am fost conștienți de el.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne lega acum mai mult de vorbe, decât de înțelesuri. Ecuația astrală a zilei de 27 martie ne ajută să personalizăm, dar nu orice. Victoriosul de mai târziu va reuși acum să personalizeze lucruri foarte simple, atât de simple încât ar putea să treacă pentru cei din jur ca elemente lipsite de importanță, greu de înțeles, de integrat și de folosit. Aceste elemente simple se vor dovedi pe viitor, începând cu jumătatea lunii mai, esențiale pentru ceea ce avem de făcut în următorii ani.

Recomandări sfidate. Justiție aplicată greșit. Enervare. Precipitare. Nedreptate orientată într-o direcție greșită. Sentimentele nu sunt înțelese așa cum trebuie. Neîmplinire sufletească. Complicații de natură ideologică. Gândire ciudată. Opoziție din partea celor slabi. La rău oamenii se unesc foarte bine. Revendicări. Uitare. Marginalizare. Ceea ce este valoros nu este apreciat ușor.

În noaptea de marți spre miercuri Mercur și Luna neagră vor atinge careul perfect când vom realiza că liniștea în care am crezut în săptămânile din urmă deja nu mai există. În momentul de față ni se va părea că încrederea pe care am avut-o în puterile din ultima perioadă, din ultimele două săptămâni, a fost o iluzie. Nu trebuie să ne pierdem încrederea pentru că momentul de față aduce doar o formă de îndoială care trebuie orientată către această zonă a sentimentelor, nu ne spune ce este real și ce nu. Dacă Mercur nu ar fi fost retrograd în zodia Berbec nu s-ar fi pus problema în felul acesta, am fi avut suficient de multă determinare, voință și chiar informații încât aceste opinii să treacă într-un plan secund. În felul acesta, 28 martie devine o zi a acuzațiilor gratuite, o zi în care complicațiile apar de la sine, când oamenii ajung foarte ușor să își ceară drepturi pe care nu le merită sau care nu le folosesc. De aceea nu ar trebui să ne mirăm dacă ne vom simți marginalizați de cei care observă ridicolul acestor solicitări, dacă gândurile pe care le avem acum vor fi atât de ciudate încât să ne ducă spre zone conflictuale, abisale. Opiniile greșite vor fi însă susținute cu mare încredere pentru că Luna va trece în mijlocul acestei zile prin trigonul cu Uranus. Aproape că nu ne va veni să credem că avem atât de multă convingere în forțele proprii, aproape că suntem surprinși de câtă mobilizare dăm dovadă în situații conflictuale sau ridicole. În realitate, noi, pentru că studiem astrologia, nu suntem simpli consumatori ai unor previziuni astrale, știm că lucrul acesta este ceva artificial. Eficiența aceasta ne păcălește să ne îndreptăm toată puterea pe care nu am folosit-o până acum către zone conflictuale. Dacă în astfel de momente suntem tentați să ne îndreptăm atenția către o mare diversitate de probleme, considerând că le putem rezolva pentru că ne mobilizăm, să ne oprim și să observăm cât de bine facem lucrul acesta. Acesta este marele beneficiul zilei de 28 martie, nu soluțiile la care ajungem.
Dacă rezistăm acestei tentații nu devenim slabi, nu arătăm că avem o gândire ciudată, ci rămânem ființe echilibrate, oameni care se pot apropia de ceilalți prin calități, care pot conștientiza ceea ce este bun pentru prieteni, pentru familie, pentru comunitate, chiar dacă acum am putea părea rigizi în rezistență ori negație. Altfel, devenim persoane conflictuale și, pentru că o nenorocire nu vine niciodată singură, ne vom și mândri că suntem așa. În felul acesta, ne adâncim în probleme, ne îmbrăcăm în hainele altora, pierdem conținutul firav pe care l-am salvat în ultima perioadă cu atât de mare efort.
Prin urmare, 28 martie ne vorbește despre o formă de agitație pe care acum o considerăm a fi perfect justificată. Fie că o numim nemulțumire, neîmplinire, marginalizare sau impunere, ea ne duce către situații conflictuale și de aici nimic bun nu poate ieși. Nu ar trebui să ne pierdem vremea acum cu revendicări ciudate. Ar trebui chiar să acceptăm că răutățile celorlalți pot fi șterse, uitate, ignorate, în cazul în care ceea ce s-a consumat în ultimele luni nu ne-a permis să le iertăm. De aici ne va veni și o agitație destul de vizibilă, și o accentuare a dialogului interior. Cel care va refuza iertarea își refuză, de fapt, o împlinire sufletească. Se pedepsește pe sine crezând în răul pe care îl explică, în justifică și îl validează. Dacă acum nu înțelegem cât de importantă este această trăire, vom vedea după dimineața zilei de sâmbătă, 31 martie, când Venus va trece pe zodia Taur, cât de importantă este. Ziua mai aduce și complicații de natură ideologică, însă doar în cazul oamenilor care își consumă viața validând tristețea, crizele de nervi, compromisurile. Lucrurile cele mai dureroase ale momentului vin prin minciuni care ne lasă impresia că trăim momente de nedreptate. Ceea ce este foarte frumos este trăit în intimitate, departe de oamenii care ne expun surprizelor, departe de persoanele imprevizibile.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne permite luxul răzbunării. Satisfacția pe care o avem învingând într-o confruntare generează acum un ecou care va produce efecte similare chiar în săptămâna următoare. Dacă avem nevoie de satisfacție, de liniște sau de aprofundare, să căutăm solitudinea, momentul de liniște, de pace.

Asocieri ciudate. Se zdruncină încrederea. Originalitate. Independență. Întârzierea unor proiecte personale. Vânturile se opresc. Suntem impulsionați către depășirea limitelor. Un episod periculos provoacă o tristețe. Mare determinare. Ambiție. Visul sperie. Halucinație. Este nevoie de luciditate. O iluzie este combătută. Tradițiile sunt frumoase, dar neinteresante. Marginalizare. Bucurii prea intense pentru puterile pe care le avem acum.

Ceea ce în celelalte zile ale săptămânii a fost un îndemn la curaj, la autodepășire, la conștientizare se întoarce spre noi sub formă de obstacol. Dacă pe alte conjuncturi am văzut că aceste obstacole nu sunt deloc atractive, nu ne învață prea multe lucruri, ci ne provoacă un anumit disconfort din care avem obligația morală să extragem ceva bun, momentul de față aduce un episod interesant care ne poate scoate dintr-o mare încurcătură pe principiul greutății suplimentare. 29 martie este o zi de mare tristețe, când ni se pare că bucuriile personale, cele pe care le consideram pe vremuri perfect îndreptățite acum ne sunt interzise. Unii vor considera că le lipsește energia necesară pentru a merge mai departe, pentru a face fapte bune, pentru a fi oameni frumoși, pentru a fi liniștiți. Elementul definitoriu al zilei de 29 martie este cel care ne schimbă viteza de lucru, care ne reduce intensitatea, care ne sperie cu marginalizarea, chiar dacă, deocamdată, nu o împlinește. Acesta este cel mai intens moment al săptămânii. Ni se pare că nu ne permitem să visăm foarte departe, că tradițiile sau obiceiurile ori ceea ce face parte din viața personală nu mai reprezintă o prioritate, însă ceea ce salvăm din toată această încurcătură va deveni o valoare de neprețuit tocmai pentru că este obținută în condiții grele. În felul acesta se poate explica această combinație între independența suplimentară pe care ne-o permitem și privilegiile pe care credem că le merităm pentru că am lucrat pentru ele încă de anul trecut. Doar așa putem înțelege de ce momentul acesta de frânare, de reducere a intensității ne protejează de un episod periculos. Cine nu își respectă acest moment de frânare, de retenție, dizolvare, chiar dacă acesta ar putea să fie însoțit de umilință, se expune la o mare tristețe de care nu se va putea dezveli mult timp de acum încolo. Ar trebui să fim conștienți că bucuriile sunt acum mult prea intense față de puterile pe care le avem. Asta înseamnă că momentul de frânare este o veritabilă grație, este rana care salvează de la un sfârșit tragic, pe alocuri chiar amputarea unui membru care duce la salvarea organismului. Cu toate acestea, nu ne folosește la nimic dacă ne inhibăm această dorință de a ne bucura, de a obține o victorie, de a fi deasupra celorlalți, de a fi învingători. Însă de la a conștientiza ceea ce ar putea să ne ofere acest privilegiu până la a face totul pentru a-l obține este un traseu pe care nu trebuie să îl parcurgem acum. Întârzierea în sine, frânarea, obstacolul reprezintă un mare dar pe care-l primim acum pentru a nu ajunge într-un punct terminus, pentru a nu experimenta o formă dureroasă de finalitate.
Prin urmare, 29 martie ne trezește la realitate printr-un duș rece, ne arată că visul acesta care nu are legătură cu realitatea ne sperie, ne face să ne revoltăm, ne duce către o zonă izolată, ne încuie într-un spațiu foarte îngust. De fiecare dată când a apărut acest mesaj am insistat asupra faptului că nimănui nu-i folosește să trăiască într-un glob de sticlă. Pentru a nu ajunge în acest moment delicat este nevoie doar să ne stăpânim acum entuziasmul, doar să ne oprim la bucuriile pe care le recunoaștem, să nu cerem în momentul de față mai mult decât putem duce în ideea că ne vom descurca pe parcurs. Acum Venus se află pe finalul tranzitului său prin zodia Berbec și va mai trece puțin timp până când va intra pe zodia Taur și îi va ajuta pe oameni să-și construiască spații de depozitare pentru astfel de emoții. Deocamdată trăiesc doar cu ceea ce le oferă cerul și cei care își depozitează averea sub cerul liber, nu o împart, sunt avertizați că bogăția în sine nu-i protejează de pericole. Dar fiecare alege să-și crească viața după cum dorește. Unii vor rămâne în continuare îngroziți de orice formă de obstacol, speriați de fiecare dată când nu ajung cu un efort minim la rezultate maxime. Din fericire, aceste persoane nu sunt modelele veritabile la care facem trimitere în aici. Ele sunt doar exponente ale societății de consum, cea care trăiește pentru că păcălește, tentează, supune.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu privi evenimentele de acum prin neobișnuit, ci doar prin abstract. Cel care alege să nu le privească prin neobișnuit va vedea adevărata lor natură.

>

Speranță. Problemele de sănătate sunt profesori foarte buni. Se încheie o etapă. Elevare. Suferința nu înseamnă rău. Eficiență. Acuzații gratuite. Expansiune. Consum inutil. Se finalizează o construcție. Luptă cu tentațiile sociale. Soluțiile nu mai sunt atractive. Se face un pas înapoi. Apare un conflict de la bani.

Luna își va încheia în această zi tranzitul său prin zodia Fecioară, dar înainte de a trece zodia Balanță va trebui să împlinească un trigon cu Pluton, un sextil cu Jupiter și opoziția cu Chiron. Toate aceste trei aspecte ne vorbesc despre o speranță pe care ar fi bine să o raportăm la experiențele zilei anterioare. Ceea ce ne-a oprit din elanul periculos în ziua anterioară ar trebui să devină acum o speranță în a trăi mai bine, în a fi mai sănătoși, dar nu cu ceea ce primim din exterior, ci cu ceea ce conservăm, cu ceea ce ținem pentru noi. Această formă de reținere ar putea fi privită de unii ca o suferință, deși de această dată suferința pe care o experimentăm nu înseamnă o pedeapsă, nu este un rău. Ce se întâmplă pe 30 martie, tocmai pentru că Luna trece prin zodia Fecioară, duce la un nivel foarte înalt aceste combinații complexe specifice săptămânii, această abundență de detalii, această psihoză care cere confirmări peste confirmări, care dorește să fie validată de ceea ce se întâmplă acum. Pentru unii, momentul de acum va semăna cu o luptă, chiar una agresivă cu tentațiile sociale. Dacă privim totul ca pe o luptă vom face un pas înapoi și rămânem și fără o parte din resurse. Cei care nu au prea multe resurse nici nu simt ce pierd, dar ar trebui să fie atenți pentru că o pierdere va exista oricum, deci se va rupe din ceea ce nu a ajuns încă la ei. Complicațiile pe care le-am parcurs de-a lungul acestei luni a scos în evidență acest consum inutil, această luptă cu morile de vânt, această dorință de a fuziona cu elemente noi în ideea că noua construcție în care ne integrăm este mult mai puternică. Marea diversitate de trăiri, de întâmplări, toată această abundență de detalii, toată această combinație complexă a zilei de 30 martie susține cu prisosință faptul că ne-am înconjurat de lucruri inutile pentru a ne păcăli că trăim intens.
Prin urmare, 30 martie ne vorbește despre acea simplitate pe care am ocolit-o de multe ori, despre echilibrul pe care l-am refuzat, despre patrimoniul pe care l-am căutat și la care nu am ajuns decât luptând, făcând anumite sacrificii, invocând motive care acum ne fac cinste. Este foarte posibil ca reușitele obținute prin astfel de metode să fie bune, poziția socială să fie una importantă, adică ceea ce ne-am dorit, însă consecințele nu pot fi ignorate. Pentru mulți, acest final de tranzit al Lunii prin zodia Fecioară poate însemna finalul suferinței sau încheierea unor demersuri care sunt în legătură cu zona publică și care au provocat multă suferință. Fie că suferința în sine se termină, fie că ne rupem de ceea ce o provoacă, rezultatul este același. De aceea avem nevoie, chiar dacă lucrul acesta se întâmplă spre seară, imediat ce Luna va intra pe zodia Balanță, să lăsăm în urmă toată această presiune, toată această îndoială și să nu alimentăm conflictul doar pentru a-i convinge pe ceilalți că avem dreptate. Nici de această dată dreptatea obținută așa nu ne folosește.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne agita. Agitația nu ne face mai eficienți, ci ne duce spre conflicte pe care nu le putem gestiona.

Nevoie de liniște. Intensitatea este obositoare. Ceea ce întârzie enervează. Binele din trecut nu poate fi adus în prezent. Vorbe spuse fără rost. Există o mare discrepanță între intenție și acțiune. Spațiul public întreține o stare conflictuală. Informațiile sunt răstălmăcite. Instrument folosit împotriva confortului personal. Transfer nereușit de valori. Schimbare abuzivă. Modificarea condițiilor doar pentru a-i face cuiva în ciudă.

Venus va trece în dimineața acestei zile pe zodia Taur și pentru toată lumea se întâmplă ceva frumos. Rămâne de văzut dacă frumosul cu care intrăm în contact acum, care ne întâmpină este ceea ce ne-am dorit sau durează. În această zi se împlinește și Luna plină, cea care ne dă un interes pentru schimb de experiență, dar și pentru competiție, preocupări care ar trebui să ne ducă în față unor valorile durabile. În cuvinte mai simple, descoperim că avem nevoie de un spațiu mult mai larg pentru a depozita acolo tot ceea ce dorim să acumulăm în această perioadă. Deocamdată, nu vom resimți atât de intens influxurile benefice ale acestei noi poziții pe zodia Taur a planetei Venus. Va trebui să mai treacă vreo câteva zile să ne obișnuim cu această vibrație. În momentul de față trăim în continuare, așa cum am văzut și în celelalte zile ale săptămânii, un conflict între intenție și acțiune, între ceea ce avem nevoie pentru sine și ceea ce ar trebui îndeplinit pe zona publică. Este clar că vor beneficia de un avânt special persoanele care nu se tem de muncă, oamenii activi, cei care se simt bine atunci când au activitate, când se mișcă, atunci când sunt foarte activi. Dacă această trecere a lui Venus pe zodia Taur nu ar fi existat unghiuri atât de dificile la care participă Luna, am fi putut anticipa că momentul acesta ne găsește pregătiți așa cum trebuie. De aceea poate fi pus la îndoială durabilitatea elementul valoros cu care intrăm acum în contact. Lucrul acesta se întâmplă fie că acordăm o prea mare atenție conflictelor, fie pentru că suntem incapabili să ne liniștim ori să trecem într-un plan secund episoadele neplăcute pe care le-am parcurs de-a lungul acestei săptămâni, fie pur și simplu așa trebuie să ni se întâmple acum, să trecem tangent pe lângă noroc. Pe lângă toate acestea, apare și o tensiune care ține mai curând de faptul că nu suntem pregătiți, chiar dacă am fost avertizați, când am consumat prea mult din puterea personală pentru a valida o pedeapsă. Luna are o relație bună cu Axa Dragonului, dar nu ne folosește atât de mult cât ne-ar fi plăcut. Ea nu poate media tendința Nodurilor, deci nici măcar elementele simple personale pe care încercăm să le remediem nu rămân așa remediate.
La polul celălalt îi găsim pe oamenii care, fiind conștienți de un avertisment și încercând să se conformeze, devin habotnici. Chiar dacă un om simplu și spontan nu urmărește să-și impună să simtă într-un anumit fel, acești habotnici o vor face acum și se vor vedea deasupra celorlalți prin efectul la care ajung. Ei vor fi mai calzi, mai atenți, mai buni, dar ajung la această stare mecanic, ceea ce înseamnă că toată presiunea momentului va căuta o altă portiță pentru a se descărca. Pentru că nu toți sunt atât de abili să lucreze cu astfel de noțiuni, vor fi și oameni care vor apela la alte instrumente, de exemplu la medicamente, la persoane care se lasă controlate, vampirizate, furate. Aceasta va fi modalitatea cea mai bună pentru ei de a depăși presiunea destul de mare a momentului.
Prin urmare, ultima zi a lunii martie ne arată că în privința libertății, cea pe care ne-am dorit-o foarte mult în zilele anterioare, evenimentele acestea astrale nu și-au spus încă ultimul cuvânt. Cu toate că am avut parte de un ajutor substanțial, în special în mijlocul săptămânii când am fost opriți din fața unui pericol, chiar dacă asta a presupus parcurgerea unui episod nefericit, nemulțumirea de atunci poate face ca acum, prin dorința de “mai mult”, de a depăși limita pe care nu am putut s-o depășim atunci, să ne întoarcă spre acel pericol. Așadar, riscul cel mai mare al zilei de 31 martie este să ne întoarcem la pericolul de care am fost protejați și să dovedim, în felul acesta, că nu avem suficient de multă judecată. Dar pentru că de obiectivitatea universului nu trebuie să se îndoiască nimeni, cine își dorește foarte mult să se întoarcă spre aceste zone nu este oprit. Ba mai mult, pentru că fiecare individ va ieși pe zona publică cu propriile probleme, susținute acum astral de unghiurile negative pe care le formează Luna, există un haos general care anulează puțin din acea forță subtilă care în mijlocul săptămânii ne-a oprit să nu ne facem de cap. Soluția momentului este, într-adevăr, întoarcerea către muncă, efort, chiar dacă asta înseamnă să nu fim răsplătiți sau să nu fim răsplătiți deocamdată. A aborda acest efort cu bucurie, cu încântare că facem ceea ce trebuie și, în plus, respectăm și o armonie cu toate că acum aceasta are un chip greu de apreciat, ne permite să vedem ceea ce este bun din tranzitul lui Venus pe primele minute ale zodiei Taur. Devenim, astfel, sensibili la frumos, liniștiți, responsabili.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu fragmenta problemele mai mari doar pentru a lovi de mai multe ori în conținutul lor prin fragmente. Orice formă de agresivitate ne duce acum spre însingurare.

Mare putere de concentrare. Atitudine dură împotriva celui slab. Minciună. Odihna este refuzată. Adevărul ni se scurge printre degete. Probleme de conștiință. Personaje obscure ies din umbră. Nesiguranță. Interacțiuni complicate. O greșeală este glorificată. O schimbare este cerută, dar este refuzată. Bucuriile personale sunt respectate cu un mare consum. Transformare. Evoluție prin constrângere. Binele este văzut, dar nu se ajunge încă la el.

Unghiurile care se împlinesc astăzi poartă un mesaj interesant. Multe dintre ele sunt frumoase și puternice, dar mai ales pot reprezenta acum semnul că tensiunile se diminuează. Există în continuare o presiune pe neputință, pe minciună, un dezinteres față de propriile greșeli și față de lipsa de concentrare. Toate acestea pot duce la un dezinteres față de responsabilitate, față de sentimentele celorlalți. Cu toate acestea, trigonul lui Mercur la Axa Dragonului, tocmai pentru că este retrograd, permite evadarea din acest prezent apăsător și întoarcerea la soluțiile care au fost puse în aplicare mai demult. Mercur, prin retrogradare, mediază tendința Nodurilor ceea ce ne aduce o eliberare chiar de aceste probleme care par să domine în această zi întregul spectru al percepției. Lucrul acesta ne permite să ne implicăm în demersuri ambițioase, să redobândim o poziție, să atingem un nivel fără dorințe ciudate, de glorie, de a-i umili pe ceilalți, de a ne însuși bunurile lor. Este adevărat, presiunea care vine din unghiurile negative la care participă Luna nu poate fi ignorată, dar ne putem bucura și de un moment de respiro, de puțin ajutor conturat altfel decât a venit spre noi ajutorul celorlalte zile ale săptămânii. Medierea tendinței Nodurilor realizată de Mercur retrograd din Berbec face trimitere acum la confortul de care avem nevoie. Avem nevoie nu să recucerim ceea ce am avut cândva și între timp am pierdut, ci să ne simțim ca atunci. Cum Luna participă la formarea de unghiuri negative, acest obiectiv de a reitera emoții mai vechi, cele pe care le-am îndrăgit foarte mult, poate fi un obiectiv la care să nu ajungă toată lumea. Nu vor ajunge acolo cei care au primit acele beneficii prin mijloace mai puțin corecte sau se vor întoarce la acele emoții, la acele stări sufletești, la acele beneficii psiho-emoționale, dar de această dată le vor trăi așa cum au fost în realitate, fără a fi cosmetizate sau îmbrăcate în hainele altora. Acești oameni se pot echilibra acum, însă trebuie să treacă prin această experiență a constrângerilor. În cuvinte mai simple, trebuie să li se întâmple și lor ceea ce le-au făcut celorlalți, dar nu pentru că de undeva de sus cineva dictează lucrul acesta, ci pentru că ei, prin voința proprie, vor să se întoarcă la acele episoade. Dacă cer cu insistența să se întoarcă acolo atunci le este dat să-l trăiască prin crudul adevăr. La asta se referă conjuncția Soarelui cu Mercur retrograd, numai în modul acesta putem beneficia de rezultate foarte bune obținute prin concentrare, activitate susținută, dorința de a învinge un obstacol.
Prin urmare, ultima zi a acestei săptămâni și prima zi a lunii aprilie ne pune deja în temă cu mesajul sintetic al lunii în care am intrat, cel care face referire mai mult la mesaj decât la practică. Vom vedea că fiecare zi a acestei luni vine cu o argumentare și acest argument dacă nu se îndreaptă către un element practic va deveni el însuși un obstacol. Acum obstacol este refuzul sincerității, refuzul de a vedea adevărul în față pentru că este prea crud sau poate pentru că între timp am uitat cum s-a întâmplat și ne amintim doar cum ne-am simțit. Cel care crede că rolul memoriei este doar de a reînvia trecutul se înșală. Retrogradarea lui Mercur ne oferă acum posibilitatea de a ne întoarce la plăcerea de a ne simți într-un anumit fel, iar cine va dori mai mult va arăta că se situează doar în zona teoretică, nu și practică, doar va formula, doar va cere, doar va pretinde, nu va îndeplini și condițiile practice pentru a primi. Beneficiul acestei zile este, așadar, unul eminamente emoțional.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu fi trist cu ceea ce ni se refuză, ci de a ne bucura cu ceea ce avem.

2 thoughts on “26 martie – 1 aprilie 2018

  1. Ana spune:

    Mi se intampla ceva si nu inteleg daca tine de psihic sau daca este rezultatul credintei(de anul trecut din mai cand am am suferit enorm am inceput incet dar sigur o transformare,in asa fel incat azi spun ca a meritat toata acea suferinta)si sunt sigura ca punctul dvs de vedere ma va ajuta sa inteleg.In ultima luna de zile am avut trei vise carora in ziua urmatoare le-am inteles semnficatia.Primul l-am avut inainte de a lua hotararea sa fac o cerere si in vis aveam o foaie alba cu scrisul „REFUZAT”(in vis eram singura in masura sa refuz)si asa a fost,mi s-a refuzat solicitarea.In cel de al doilea eram eu cu sotul,vorbeam si cand m-a sunat la telefon pentru ca asa ramasese vorba,el nu a spus nimic,desi eu il simteam ca este la celalat capat,eu mai aveam o foaie alba lunga ca un bon fiscal pe care nu era scris nimic(ziua urmatoare soacra mea,deci mama lui,a avut un accident,a cazut si am dus-o la urgenta sa ii coasa plaga la cap).Ultimul de ieri am visat peretele de la bucataria mea care nu mai era zid ci eram tot de sticla,ceea ce ma ajuta sa vad clar ce se intampla in spatele casei mele,adica in gradina mea.Ceea ce am vazut in gradina era exact asa cum este acum in realitate.Azi am inteles(dupa ceea ce s-a intamplat) ca visul de ieri cumva vroia(prin alte amanunte si persoana care era in gradina mea)sa imi arate ceva ce pana acum banuiam cumva dar nu intelegeam de unde pornise totul si de ce.Dvs ce credeti,de ce am aceste vise,ce ar trebui sa inteleg sau ce as putea sa fac sa le inteleg mai bine?

    1. Noi nu ne coordonăm viața după vise. Ele sunt, din cand în când, instrumente de care ne folosim pentru a depăși obstacole pe care în stare de veghe nu le vedem ori nu le înțelegem cum trebuie. Episoadele de care ne-ai spus au legătură doar pentru că vrei tu, au importanță doar pentru că îți place să vezi că ești implicată într-un fenomn major, într-un proces amplu, deci vezi aceste episoade ca pe niște dovezi că ai o legătură privilegiată cu lumea de dincolo, cu misterul, cu nevăzutul fără să poți coordona procesul care îți declanșează inspirația. Când visele sunt premonitorii ele nu îți spun cum vei reacționa, ci te ajută să reacționeză altfel și cel mai bine pentru a depăși un moment delicat, un obstacol. Visele premonitorii nu îți spun ceea ce oricum vei face, ci te ajută să nu faci ceea ce, greșit, faci de regulă.
      Fii mai implicată în viața trăită în starea de veghe și visele vor fi și ele mai clare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.