25 – 31 ianuarie 2010

Luni, 25 ianuarie
Pe ultimul sector din Taur, Luna ar trebuie sa aduca preocupari casnice, retragere intr-un confort personal, apropierea de valorile vietii particulare si departarea de agitatia sociala impusa de profesie sau alte activitati ce implica relatii interpersonale multiple. Prin sextilul cu Uranus, dar si prin cuadraturile pe care Luna le face cu Chiron si Neptun, aflati intr-o conjunctie la un orb din ce in ce mai strans, prima jumatate a zilei devine a zi a curajului de a produce modificari in viata personala.
Indiferent ca este vorba de mutarea mobilei prin casa, inlocuirea unor obiecte sau deplasarea lor dintr-un loc intr-altul, senzatia de disconfort, de agitate, de cautare a unui bine prin intermediul obiectelor exterioare, va fi pregnanta. Aceasta deplasare a atentie spre exterior nu este nicidecum semnul unei schimbari pozitive. Efectul eclipsei de Soare din 15 ianuarie se va concretiza acum pe sectorul vietii personale, putand fi citit in aplicatia opozitie Venus-Marte care se apropie si ea de gradul perfect.
Trecerea Lunii de pe semnul exaltarii sale si al domiciliului venusian, aduce stres si teama de a ne fixa intr-un loc, nesiguranta oriunde ne-am afla si o neincredere suspecta in alimente, gandurile proprii sau sugestii venite din anturaj. Aceasta relatie proasta cu obiectele este semnul definitoriu al acestei zile si ea va crea mari tensiuni.
Cu trecerea Lunii in Gemeni (13:11), exprimarea devine mult mai simpla, iar cuvintele vor zbura singure. Aproape ca ne vom trezi vorbind despre ceea ce nu stim sau intelegem si nu este deloc un lucru de neglijat, pentru ca trimiterea la vibratiile eclipsei din 15 ianuarie, cand caldura, vitalitatea, lumina au fost inlocuite cu valorile unduitoare ale sufletului care se mentin prin inertia miscarii impusa de vointa, forta vitala, atractie spre putere, aduce o lezare organica vizibila. In felul acesta metabolismul poate fi afectat, iar cei care au acuzat pana acum o functionare deficitara a pancreasului si a echilibrului de zahar din sange pot avea o zi cu complicatii organice care sa le creeze nesiguranta sau neincredere in medicatia folosita.
Luna se cearta azi cu Jupiter ce trece prin domiciliul sau nocturn. De aceea chiar in primele ore ale intrarii in Gemeni, Luna va ridica un careu cu Marele Benefic si, spre seara, cand este transformata si gandeste altfel, un trigon cu Saturn retrograd din Balanta. Incheie ziua cu un aspect benefic – trigonul cu Soarele – construind un triunghi regal pe semne de aer.
Cautand solutii la ceea ce a pus stapanire pe noi in prima jumatate a zilei, asectele pe care Luna le face cu Saturn, Soarele si implicit cu Jupiter vor cauta sa simplifice tensiunea, sa-i dea o nota conjuncturala sau sa o justifice prin trasaturi ale epocii, ale perioadei din viata pe care o parcurge sau prin impulsuri de moment. A doua parte a zilei va fi incarcata de sinceritate, poate prea multa sinceritate pe tensiunea existenta, ce va exalta lipsa de modestie, atunci cand va indica valori pozitive atribuite siesi, sau hiperrealismul cand va scoate in evidenta elemente negative de comportament incadrate intr-un tablou simptomatic succint, clar, amplu.
Prin urmare, prima zi a saptamanii este o zi interesanta. Cei care vor reusi sa se tina departe de dramatism si nu vor considera ca tensiunile vietii personale sunt efecte ale unor actiuni indreptate impotriva lor, ziua le va aduce posibilitatea construirii unui alt tip de comunicare, a unor solutionari noi, neincercate pana acum, negandite, neanticipate. Daca, dimpotriva, vor lua in serios tensiunile si neastamparul din prima jumatate, finalul zilei le va implini cele mai sumbre ganduri, amplificandu-le tensiunea prin cuvant, exprimare, texte si le va impune distanta intre ei si cei cu care interactioneaza. A da curs acestor porniri este un garant in a aduce leziuni ce vor putea fi reparate abia in luna iunie, cand Saturn nu va mai fi retrograd. In acest sector si referindu-ne strict la aceste evenimente, luna mai va aduce intamplari noi, din incercarea de a apropia doua idei incompatibile ca in cazul a doua lichide care nu se amesteca. Apropierea celor doua va fi exploziva si ar putea duce la risipirea sansei de a rezolva o problema de relatie ce apare inca pe de pe acum.

Marti, 26 ianuarie
Trigonul pe care Luna il va implini cu Soarele, in finalul lui 25 ianuarie, raspandeste asupra zilei raze benefice, ganduri curate, intentii bune, planuri in care a reintegra un exilat intr-un grup sau un context social sa fie un deziderat important.
Aspectul interesant al acestei zile este acela ca prin sextilul, pe care Luna il implineste cu Marte, va recanaliza tensiunea, pe care acest malefic a tot amplificat-o in ultimele zile, prin aplicatia opozitie cu Venus, dar si cu Lilith si Soarele din jurul acesteia. Opunandu-se acestora, Marte creeaza o mare tensiune in sfera gandurilor, a modalitatii prin ne exprimam sentimentele, prin care ne impunem personalitatea, dar mai ales asupra modalitatii de a-i intelege pe ceilalti si de a-i evalua. Acest tip de relatie complexa, care a framantat sufletul in zilele anterioare si a adus o mare presiune interna complicand orice tip de relatie, acum pare ca are o solutie.
Ne-am obisnuit ca atunci cand facem trimitere la trecut planetele sa ne sanctioneze amintidu-ne de greseli, erori, gafe sau rautati pe care le contine destinul. Acum insa, prin aspectul benefic al Lunii, trimiterea spre trecut, ca solutie, prin intermediul calitatii sale de planeta mediatoare opozitiilor ridicate de Marte, dar si prin trigonul cu Saturn, activ o parte a zilei, apelul spre trecut va fi unul pozitiv, ce aduce impacare si resuscitare, readucerea la lumina a unor sentimente frumoase, iar efectul este acela de buna intelegere cu familia, prietenii, societatea, cu sine. Trebuie indicat ca maniera in care se va amplini situatia descrisa mai sus se poate complica din nimic, deoarece Luna face un aspect major cu Lilith, si poate comporta distorsiuni sau, in cazuri rare, chiar un final tragic.
Tocmai de aceea impulsul spre impacare poate fi declansat de o stare proasta, intalnire neasteptata, descoperirea unor secrete care duc la intarirea unei prietenii sau abordarea relatiei pe o panta periculoasa a sinceritatii sau chiar a discutarii unui subiect sensibil care ar fi creat, in ultima vreme, o stare tensionata intre doi oameni ce nu stiau adevarul unul despre celalalt.
Prin urmare, 26 ianuarie aduce o aplecare asupra binelui, asupra intelegerii, reconcilierii, asupra coborarii pentru putin timp a tensiunii. Trebuie sa intelegem ca, implicand doua planete retrograd in aceste aspect, elementele care merg spre echilibru, vin din trecut, din ceea ce s-a consumat cel putin o data intr-un eveniment si care nu a avut o solutie. De aceea buna intelegere de azi nu este potrivita pentru planuri de viitor. Acolo unde avertismentul nu este ascultat, viitorul programat azi se va risipi sau va comporta reconfigurari periodice.
Multi dintre noi vor fi atrasi spre o viata personala care isi acutizeaza de la o ora la alta tensiunile. Vor fi contrariati ca un conflict nu este uitat si ca oponentul vine acum cu aceleasi argumente care nu duce la nici o solutie. Pe acest fond de tensiune, debuseul pe care Luna il face cu Saturn, o parte din zi, aduce puterea de a ierta o greseala mai veche, un cuvant urat sau jignitor, o greseala lamentabila sau o rautate.
Daca am uitat cat de bine este sa ierti, cat de confortabila este impacare si cat de tonica, avem ocazia azi sa ne amintim.

Miercuri, 27 ianuarie
Finalul trecerii Lunii prin Gemeni este insa dificil si incordat. Azi Venus din Varsator se va opune lui Marte retrograd din Leu. Aproape ca toate celelalte aspecte pe care Luna le va face in aceasta zi, si nu sunt deloc putine (careuri cu Uranus si Saturn, trigoane cu Chiron, Neptun si Jupiter, opozitia cu Pluton), vor trece in plan secund si vor impulsiona evenimentele mici, scurte ca durata de desfasurare sau aplicate unei vieti intime.
Opozitia lui Venus cu Marte nu este o opozitie oarecare. Ea o aduce pe Venus intr-o pozitie a libertatii de expresie, gandire, a curajului de a sacrifica sentimentul de dragul scopului fara a lua in calcul intentiile sau dorintele celorlalti, si pe Marte incuiat in propriul ego, retrograd la propriu si, prin evenimentele sociale pe care le predispune, si la figurat, punand in lupta pentru putere rezerve valoroase ale vietii de familie, ale grupului de apartenenta, ale firmei sau ale natiunii.
Unii vor considera 27 ianuarie drept o zi a agresiunii, a atacului la persoana, a conflictului intre barbati si femei, intre intuitie si gandire, intre ceea ce este necesar si ceea ce place sau este stapanit de posesivitate, avaritie sau vanitate. Daca luam in calcul multiplele aspecte pe care le face Luna azi, dar si ingresul ei in Rac (domiciliu) putem atribui zilei o mare varietate de evenimente, sub forma unor descinderi de forte care nu vor veni dintr-un sector social puternic sau consacrat, ci din grupurile mici, din zone neglijate sau din partea unor persoane care nu s-au evidentiat pana acum. Termenul “retrograd” este unul agreat azi, atat in aprecierile nocive cu ne vom agresa intre noi, dar si in evaluarea contextului social, economic sau politic in care traim.
Produs intre separatia trigonului Luna-Chiron si aplicatia trigonului Luna-Neptun, opozitia Venus-Marte aduce evenimente supervizate, umarite din umbra, nu doar sub forma unor teste, pentru ca dintr-astea au tot fost in ultima perioada, ci sub forma unor demonstratii de viclenie si prefacatorie. Oamenii mici prin caracterul lor au azi o zi excelenta, una puternica in care isi vor vedea realizarile la nivelul orgoliului lor. Ii vom auzi vorbind peste tot si expunandu-si micimea idelor in situatii pe care bunul simt i-ar fi obligat sa le ocoleasca.
A doua parte a zilei sedimenteaza aceste impulsuri, lezandu-i, pe ideea pagubelor colaterale, chiar si pe cei care s-au umflat azi peste limita bunului simt.
Cunoasterea, intelegerea, echilibrul vor fi trecute intr-un plan secund, chiar si de cei care sunt caracterizati de aceste notiuni, dand curs unor reactii temperamentale stranii, puternice.
De aceasta data barbatii sunt lezati, ei neavand pespectiva, nu gandesc limpede, nu pot intelege o situatie, dar au insa viteza de reactie mimand astfel inteligenta practica de care toti trebuie sa tina cont.
Trecerea Lunii in Rac si, prin asta, indreptarea atentiei spre valorile sufletului sau spre melancolie, intuitie, temperare, va fi aproape neobservata. Daca opozitia celor doua planete de pe axa Leu-Varsator va aduce prea mult foc distructiv, prea multa caldura, explozii temperamentale pe care nimic nu le poate domoli, sau chiar explozii la propriu, opozitia Lunii cu Pluton va pune la grea incercare simtul realitatii, puterea de a discerne, intelegerea tipului de relatie spre care vibratiile cosmice ne indreapta acum. Alaturand acesteia opozitia Lunii cu Pluton putem sa declaram 27 ianuarie drept cea mai dificila si complicata zi a saptamanii, fiind una dintre cele mai dificile ale lunii pentru ca, spre deosebire de aspectele pe care le vom intampina in zilele urmatoare – evidente prin amploare – acum contextul astral cere o consumare imediata.
Prin urmare, 27 ianuarie va fi o zi asemenea unui vis urat. Ea aduce curajul si aroganta intr-o combinatie exploziva, iar indolenta, agresiunea prin minciuna, dezicerea, abandonul, pasivitatea, va face din aceasta zi una a nevoii de medicamente, de calmante, a descinderii de forte, a agresiunii, a distrugerii unui vis prin desconsiderarea aplicata celui care l-a creat.
Daca Leul este semnul creatiei si al caldurii care da sens vietii, Varsatorul inventeaza modalitati de a reconfigura unicitatea creatiei, oferind pe de o parte diversitate, iar pe de alta conservare. Agresand prin aceasta opozitie axa iubirii, a sentimentelor daruite si primite, viata de familie, relatiile de prietenie sau acele elemente sustinute prin statut, protectie, sacrificiu, vor fi greu incercate azi.
Cei care vor fi calmi sau echilibrati in aceasta zi, cei care se vor detasa de valul agresiv care patrunde fiecare ungher al vietii, vor fi asemenea unui pianist care isi interpreteaza piesa chiar daca afara cad bombele sau cladirile din jur se prabusesc una cate una, asa cum se intampla in razboi.

Joi, 28 ianuarie
Evenimentele lui 28 ianuarie vor fi o consecinta a conflitelor din ziua anterioara. Ea aduce prin opozitia Lunii cu Mercur semnele unui conflict interior construit dintr-o eroare de judecata, dintr-o apreciere gresita facuta asupra partenerului de viata sau asupra unui coleg. Disproportionalitatea sentimentelor duce azi la confuzie, semne de intrebare ridicate pe propriile reactii sau pe ale celorlalti, ipostaza complicate in care ne trezim vorbind, spunand lucruri interesnate, dar neputand sa ducem mai departe ideea, planul, demersul.
28 ianuarie este o zi a relationarii, a confruntarilor in acest sector datorita opozitilor Luna-Mercur si Marte-Venus pe axe succesive. Fiindca Marte si Venus si-au consumat tensiunea in ziua anterioara, Luna si Mercur vor fi inspirate de instrumentele puse in joc ieri si isi vor justifica prin ele lipsa de comunicare, absenta cuvintelor, a inspiratiei, chiar a sinceritatii. Cele doua unghiuri malefice aduc o mare greutate sufleteasca si de aceea unii vor apela la tehnici alternative de vindecare, la preot, la psiholog, fara insa a avea vreun rezultat.
Un aspect inedit al acestei zile este acel al absentei simtului realitatii. Aceasta confuzie ii poate face pe unii sa se asocieze cu persoane de joasa factura sau total diferiti de optica sau structura pe care ei o detin. Sunt confuzi, dar nu stiu asta, nu au inspiratie si recurg la vrajitori, ghicitori in ghioc sau consultatii telefonice pentru a-si lamuri ceea ce ei considera ca sunt semne de intrebare.
Prieteniile care se leaga azi au trainicie negativa. Ele vor dura atat timp cat va persista confuzia, interesul asocierii sau lipsa de sinceritate. Azi ii vedem alaturi pe cei care nu se suporta, care nu isi accepta replicile unii altora si care dau semne de nervozitate ori de cate ori celalalt este in preajma. Se intampla ca, datorita succesiunii pozitiei Luna-Mercur dupa ceea ce s-a intamplat pe opozitia Venus-Marte, oamenii sa fie legati la ochi. Reversul este unul complicat si dureros. Compromisul care ii aduce pe cei doi alaturi va modifica, reconfigura, schimba cercul de prieteni si va incuraja esecul ca atitudine matura in fata vietii, gen: “Ce sa fac daca nu am avut noroc?”
Prin urmare, 28 ianuarie ne va oferi cealalta fata si intelegere a proverbului “Tineti-va prietenii aproape si dusmanii si mai aproape!”. Semnul compromisului este, din nefericire, doar o consecinta a actiunilor zilei de ieri. Niciun fel de mancare nu ne place, nimeni nu ne poate intra in voie si parca pluteste in jur o vraja care ii va repeta fiecaruia incantatia ce il va duce pe drumul gresit. 28 ianuarie este genul de zi pe care trebuie sa ne-o petrecem dormind, in izolare sau in absenta totala a vreunui contact. Si pentru ca nu se poate face asa ceva, mai ales pentru cei care au o indatorire sociala de indeplinit, azi vom vedea cum orice gand, intentie, scop ne duce spre compromis, pe ideea cedarii, a diminuarii orgoliului, a iertarii. Junon se opune azi Axei Dragonului si noile asocieri ce vin ca o recomandare, ca o solutie in a iesi din impas ne vor adanci si mai tare in probleme.
Nu uitati, 28 ianuarie trebuie sa fie o zi moarta!

Vineri, 29 ianuarie
Azi, Venus se intalneste cu Lilith in Varsator si se vor comporta ca si cum au asteptata de mult acest moment. Din nefericire, conjunctia lui Venus cu Luna neagra se produce in aplicatia opozitiei Soarelui la Marte, semn de dizarmonie intre feminin si masculin, intre exteriorizare si interiorizare, intre dinamism si liniste. Pe acest fond, Luna, ca si cum ar trisa pe unul pentru celalalt, isi schimba semnul, trecand din Rac in Leu, chiar intre cele doua evenimente.
29 ianuarie pare sa fie o zi a sentimentelor, a deschiderii, din curiozitate, nu necesitate, a Cutiei Pandorei, pentru ca, pana seara, semnele unei puternice dizarmonii sa se instaureze.
In plan personal, trecerea Lunii peste Coada Dragonului, la putin timp de la miezul noptii, agita spiritele si va aduce prea multe emotii pentru o singura noapte, pentru ca pana dimineata, cand se va implini la grad perfect conjunctia Venus-Lilith, Luna sa faca un careu cu Junon si un trigon cu Uranus.
Implinindu-se pe un semn dual conjunctia Venus-Lilith va avea doua directii importante: spiritul umanitar si autodistrugerea prin izolare.
Daca in primul caz, dorinta de sacrificiu, implicarea in fapte de amploare poate aduce implinirea cu mari sacrifcii a unor planuri derulate de mult timp, atingerea unui moment de final in a ne elucita, a intelege, a implini efortul din ultimul timp, in cazul al doilea semnul de indoiala, de percepere eronata a realitatii, aduce dezvoltarea unui temperament de tip schizotipal, ce instraineaza, izoleaza si sugruma emotia la nivelul fricii, indoielii sau neputintei.
Nu pun la indoiala faptul ca exista oameni bine orientati care isi cunosc puterile si slabiciunile si care pot compesan prin educatie un mic neajuns social, dar, luand in calcul ca Luna, pe conjunctia Venus-Lilith, va fi in perioada fara directie, orice sprijin din partea anturajului va fi perceput ca o apasare suplimentara. Din aceasta cauza multi vor considera ca aceasta prima jumatate a zilei este mai dificila decat a doua, fara sa-si poate imagina cat de aprig poate fi finalul zilei, cat de dur si cat de transant se pot incheia unele situatii repartizate de destin acestei zile.
Intr-o maniera sintetica imbinarea celor doua vibratii pe Varsator ale lui Venus si respectiv Lilith, aduce pasiuni coplesitoare, porniri launtrice impotriva cursului firesc, aplicarea unei psihologii comportamentala impotriva oricarui principiu cultivat pana atunci pe motivul indicat de o mare presiune interioara. Pe acest aspect se pot leza prietenii realizate intre persoane din generatii diferite, prieteniile dintre barbati si femei, dintre sefi si subalterni, dintre inalti demnitari si personale fara functie, statut sau titlu.
Trecere Lunii in Leu, va accentua motivul personal cultivat pana atunci, dar, prin coborarea nivelului de vibratie de pe libertate, pe teama de a gresi si, implicit, de a pierde din cauza asta o functie, un obiect, o intelegere, o intalnire sau o prietenie, va aduce o lipsa de intelegere, o ratacire a mintii. Brusc oamenii devin agresivi. Se tem de ceea ce nu pot impartasi sau impartasesc, dar nu sunt intelesi si din aceasta cauza se vor comporta ciudat.
Daca unii vor prefera sa faca glume pentru a-si aduna un auditoriu centrat pe ceea ce el ofera, cei mai multi vor acuza, critica, sanctiona. Momentul 29 ianuarie este, prin opozitia Soarelui cu Marte din domiciliul Soarelui, clipa de ratacire maxima pe care o poate aduce luna ianuarie. Este mai mult decat evident, ca, prin aplicatia ce se realizeaza de cateva zile bune la acest aspect, nimic nu poate fi intamplator, ci efectul unui carusel social dificil de acceptat, controlat sau dirijat spre o directie buna.
Pentru unii 29 ianuarie va fi ziua cand vor ramane fara paine, pentru altii va fi ziua cand vor castiga cu mare efort o paine amara, in toate cazurile semnele de neimplinire, suparare, refuz vor impulsiona spre un comportament antisocial pe care il vor arata in urmatoarea zi, 30 ianuarie, pe Luna plina. Vor cugeta intreaga noapte, isi vor fierbe neuronii la o temperatura inalta si nici nu-si vor da seama cand, pe nesimtite, in dimineata urmatoare, cand Luna va trece peste Marte, de asemenea retrograd, va considera ca daca nu cere, indiferent cum, nu va primi.
Prin urmare, 29 ianuarie este o zi neagra in calendarul anului 2010 si ei i se va alatura si urmatoarea zi care va implini, ca un soldat supus si dornic de a-si impresiona superiorul, toate relele pe care le va gandi.
Dificultatea ei nu va sta numai in actiune, impulsul sau negura mentala ce se va raspandi de-a lungul sau, ci si in tentatii, imoralitatea, dificultatea de intelegere si usurinta cu care alegem sa ne ucidem sentimentele doar pentru a-i sanctiona pe ceilalti.
29 ianuarie este o zi a neputintei, a complexului de inferioritate si a agresivitatii ce rezulta din asta. Maniera alunecoasa sau chiar perversa prin care ne va tenta sa facem ceea ce nu am mai facut pana cum, va fi atat de puternica incat se poate ca orice cuvant, gest, fapta sau demers realizate azi sa duca la scandal. Mediul social va fi ireverentios, iar semnul de impacare, lucru in echipa, acord unanim sau macar majoritar, o gluma buna!
Recomandarea pentru aceasta zi este o invitatie la bun simt. Nu trebuie sa uitam nici azi si nici maine, ca faptele mari facute din simplitate sau modestie sunt cele mai nobile valori ale destinului pe care le putem savarsi. Starea de martor va ajuta mai mult decat alte situatii cand, o anume armonie social, o impacare cu mediul, cu sine sau cu destinul, a redus motivatia. Acum ne vom imprieteni mult mai usor cu martorul, iar daca demonii ne striga din afara fiintei noastre, unde dainuie caldura din soba si parfumul suav al ceaiului care canta prin fierberea sa, sa ne prefacem ca nu le stim limba si sa le promitem ca nu le-o vom invata nici maine.

Sambata, 30 ianuarie
Conjunctie Luna-Marte, Luna plina, opozitii Luna-Lilith, Luna-Venus – acestea sunt cele patru mari evenimente ale zilei de azi care vor duce intr-un plan al concretului intentiile rele ale zilei de ieri, dizarmonia pe care am descoperit-o sau infruntat-o, dar si semnele unei distrugeri care porneste din interior, din mijlocul maselor, din miezul unei asociati, firme, natiuni.
Luna inca tranziteaza semnul Leului, ridicand sentimentele la rampa, etalandu-le cu emfaza din spatele cortinei care se ridica, usor. Nu ne va interesa ca ne sunt ravasite gandurile, ca nu detinem inca informatiile pentru a pune in aplicare ceea ce am gandit peste noapte sau dis de dimineata, ci ne va preocupa succesul la care visam, privilegiile pe care speram sa le obtinem, solutiile si mandria care, in capetele noastre, vor face acum casa buna.
Iluziile ce ne vin din semnul Leului si care actioneaza acum dizarmonios, vor ignora semnale organice prin care corpul ne atentioneaza asupra unei afectiuni legata de circulatia sangelui, de irigarea unui organ in vederea unei bune functionari sau ca circulatia periferica, in special cea de la nivelul picioarelor, este acum afectat din cauza temperaturii si ca inima este supusa unui efort suplimentar. Pe tema Lunii pline semnalele ce tin de sanatate, de acutizarea acelor afectiuni care tin de circulatie, dar si de transferul la nivel celular, al tesuturilor periferice, ale maduvei sau celulei nervoase sunt afectate.
Afectarea axei Leu-Varsator pe aceasta Luna plina nu va aduce doar probleme de natura medicala, ci si comportamentala, cu repercusiuni majore in planul relatiilor afective, in stabilitatea cuplurilor, a sinceritatii sentimentelor, a intelegerii mutuale. Daca ieri s-a descoperit o eroare, un neadevar sau a plutit in aer suspiciunea unei gafe sau a unei minciuni nerusinate, acum se va trece la actiune. Nu va exista control pentru ca nu va exista dorinta de a tine cont de parerea celuilalt. Acum conflictul de tip Leu-Varsator, caustic, distrugator, amplu pentru ca a implica totul, de la strabuni pana la firul de iarba din curte, totul va fi pus intr-o discutie, intr-o fraza, intr-o relatie ampla, conflictuala din care, cineva de pe margine, nu ar intelege decat ca este vorba despre un orgoliu ranit.
Magnetimul ce se construieste intre aceste doua semne fixe este celebru in astrologie pentru ca indica mari atasamente, pasiuni zdrobitoare si revolte duse pana la limita distrugerii bunurilor comune. Sa nu ne miram daca ne va veni sa stricam vesela din casa, sa aruncam pianul pe geam, boxele de calcualtor sau sa scriem cuvinte urate cu creta pe usa vecinului care in fiecare nopte asculta manele cu volumul dat la maxim. Starile extrem, sentimentul de “nu mai pot”, “nu mai incape”, “am ajuns la capatul rabdarii” va fi prezent si va indica un preaplin care, in ciuda impulsului, nu trebuie sa duca la fapta. Faptele pe un asa impuls negativ de revolta sunt pacatoase, vicioase, rele, gresite, indecente si vor atrage efecte asemanatoare.
Raportul de forte este oarecum echilibrat, de aceea nu se poate spune ca femeile vor fi mai afectate decat barbatii sau invers. Cu totii se vor purta la fel, ba chiar am putea asista la un schimb interesant de roluri in care femeia sa-si revendice cu atitudine totul, iar barbatul sa se aleaga timid, dar cu mintea plina de ganduri de razbunare, doar cu presul de la usa. Nimic nu sta in picioare. Un susur general afecteaza intregul sector social, pentru ca oamenii vin pe zona comuna cu problemele si conflictele din sfera personala.
Prin urmare, 30 ianuarie este o zi mare pentru controlul mintii si a temperamentului. Vom fi tulburati de mici disensiuni ce apar in viata privata, pe care le vom transfera imediat in cea publica, generalizand, gresit, de altfel, dupa un caz particular. Ponind de la acest mic detaliu apar contraditiile – fiecare are o alta viata, cu elementele ei particulare care contrazic generalizarea pe care o face un apropiat pe baza a ceea ce se intampla in viata lui. Ele vor viza umilinte mai vechi, o stare de sanatate precara, absenta unei recompense profesionale, un conflict cu un membru al familiei, adica o cicaleala, o risipa de cuvinte lipsite de continut, dar incarcate de sentimente aprinse sau chiar aversiune. De aici pana la a reproduce identic intreaga schema personala intr-un context social nu este decat un pas.
Cu totii stim ca pe Luna plina sentimentele se aprind din nimic, oamenii sunt incordati, nu-i multumeste nimic si acest preplin energetic ii face sa-si reproseze mai mult decat sa-si impartaseasca. Ce-ar fi ca, de data asta, sa incercam sa impartasim mai mult decat sa reprosam, adica sa adoptam atitudinea celui care isi povesteste siesi, intr-un dialog interior, ceea ce-l nemultumeste cel mai tare. Ideal ar fi ca intreagul flux energetic sa fie directionat spre un sector al creatiei, insa opozitiile dau Lunii pline o tenta negantiva si nu ne va sta capul la asta. Daca vom reusi sa impartasim celorlalti din gandurile noastre, atat cat sa mentinem activitatea in sfera discutiilor pasnice, a echilibrului relational, vom putea sa ne felicitam ca am depasit un moment delicat, incarcat de conflict si eroare de judecata.

Duminica, 31 ianuarie
In prima parte a zilei prin opozitiile pe care Luna le ridica la interval strans cu Chiron si Neptun, trigonul cu Junon aduce un moment de intelegere. Daca aspectul s-ar fi consumat ziua, elementele cronice al relatiilor, durerile vechi, indoialile care sapa armonia unui cuplu si ii duce pe cei doi in pragul departirii, ar fi avur o solutie. Faptul ca aspectul se implineste noapte, aduce putine sanse spre intelegere, iar vibratia ei ca cauta sa indrepte mai curand o relatie proasta cu sine.
Celelalte doua aspecte aduc sanctiuni profesionale plasate intr-un context ambiguu, neclar, suspect, straniu. Unii se vor teme ca-si pierd serviciul, ca-si pierd iubita/iubitul, ca nu vor castiga un proces sau ca, largind putin cadrul, nu vor fi in stare niciodata sa-si schimbe cursul actual al vietii.
Ultima zi a lunii aduce deopotriva o mai buna relatie cu sine, dar si indoieli in fata unor situatii sociale complicate. Construind opozitia cu Chiron dupa cea cu Soarele (Luna plina), Luna va fi, in prima parte a zilei, mai mult instinctuala, decat dornica sa inteleaga ce se intampla, mai mult revoltata decat dispusa sa gaseasca o solutie a problemelor sau macar sa le vada clar. O intreaga agitatie va fi perceputa si azi, insa diferit fata de ceea ce s-a intamplat in ultimele doua zile. O mare parte a acestui interval, Luna va fi in perioada fara directie si, lasand in urma aspectul pe care il face cu Junon, noaptea – semn de intelegere si reechilibrare – in intervalul 8:26-15:22, cand va fi Vida, vom trai sentimentul ca ceea ce este corect am lasat in urma, ca daca a fost ceva bun ce ni s-ar fi cuvenit atunci acela a ramas in trecut si ne vom invinui pentru lipsa de inspiratie. Aceasta constientizare, ce porneste de la trigonul Luna-Junon, ne ajuta sa intelege mai clar contextul in care ne ducem zilele si rolul ce il avem de indeplinit, dar nu ne protejeaza de esenta informatiei, adica de acel element concret care ne spune ce am pierdut si cum ne-ar fi fost daca l-am fi avut.
Multi, poate chiar dintre pasionatii de astrologie, care consulta aceste previziuni, reflectand asupra aspectelor din prima parte a zilei, se vor intreba: de unde atat tensiune intr-un aspect care apare in fiecare luna?
Azi se implineste la grad perfect careul Saturn-Pluton, ale carui vibratii depasesc cu mult granitele acestei zile, pe care le-am regasit si in zilele anterioare si la care ne-am referit si in analiza atribuita anului 2010, postata aici la final de decembrie 2009.
Nu este prima cuadratura Saturn-Pluton; a mai fost una pe 15 noiembrie si cunoastem framantarile sociale pe care le-a provocat, eroarea deciziilor din acea perioada si spaima populatiei in deciziile pe care a trebuit sa le ia pe ideea “orice as alege nu este bun”.
Se repeta unghiul, avem Saturn retrograd si este firesc sa ne asteptam sa se reproduca si tensiunea care a existat acum trei luni in urma. Contextul astral astral de acum aduce insa alte directii, localizant vibratia cosmica spre alte case zodiacale. In 15 noiembrie ascendentul momentului ne indica un Mercur, guvernator al temei, in casa VI, pe ultimul grad al Scorpionului interceptat, impreuna cu Taurul, de casele VI-XII. Semnul de revolta, nemultumire, ce a venit dintr-o zona a muncii a fost evident, la fel si, prin trigonul la limita tolerantei admise dintre Uranus si Mercur, semnul ca un factor venit din sfera politicului a benefiat din plin de aceste framantari sociale pe ideea ultimului tren!
Acum interesul se muta pe casa emotiilor nationale, pe cel al identitatii, al dorintei de solidificare a specificului nu doar a natiunii romane, ci si al minoritatilor, de aceasta data nu pe ideea ultimului tren, ci a oportunitatii de a actiona, de a obtine succes in acest demers si de a mentine intentiile la fel de ascunse cum a fost si pana acum. Pluton are acum un rol mult mai important decat l-a avut anterior (15 noiembrie) pentru ca devine planete mediatoare opozitie Luna-Jupiter. Se vor ridica noi lideri, se va actiona pe cai noi, inedite, se va lucra cu informatia si nu oricum, ci la nivel inalt, aici, nu pe pamant strain. Va exista o constructie sociala buna ce va iesi din efervescenta si tumultul demersurilor de acum si care va fi cea mai corecta posibil pe un asa context social. In vara (21 august), la a treia recladire a careului, ea nu se va mai repeta si nu va mai putea sa identifice solutii pe baza informatiilor. Atunci va fi momentul solutiilor finale cu un substrat agresiv pe nevoia de hrana, bani, avutie, stabilitate a monedei.
Atunci Pluton va fi din nou planeta mediatoare, dar a opozitie Soare-Neptun, risipind, prin decizii dure, iluzia si speranta ca o viata mai buna este neaparata si mai usoara. Atunci solutiile venite de pe pamant strain vor combate deciziile de acum, le vor schimba, le vor ajusta si le vor da o tenta dura.
Am descris acest context, pentru a intelege maniera ampla in care doua planete pot produce schimbari sociale de-a lungul intregului an, in etape. Nu se va repeta ceea ce a fost in noiembrie, desi din punct de vedere psihologic multi traiesc inca retrograd, adica in 2009. Ceea ce se va intampla azi si in urmatoarele doua saptamani, la fel cum se tot intampla de doua saptamani incoace, se va lega de luna august 2010, de finalul pe care aceasta luna il va implini.
In planul vietii personale toate aceste trei cuadraturi Saturn-Pluton (din 15 noiembrie 2009, 31 ianuarie 2010 si 21 august 2010) au, insa, legatura intre ele pentru ca fac trimitere la acelasi tip de eveniment: reformulare, reconstruictie, reinventare. In viata privata, sentimentele, gandurile, intentiile ne vor aduce aminte de intamplari din noiembrie 2009, dar nu ca o continuare faptica a lor, ci ca o insiruire de intelegeri, concluzii, solutii. Viata, desi este la fel, azi pare schimbata si noi observam asta.
Prin urmare, luna ianuarie se incheie in forta cu un mare eveniment al anului 2010. Daca vom face trimitere la revolta si erori de decizie, am judecat gresit acest context. El va aduce decizii dure, dar, pe o asa dispunere astrala, ele vor fi cele mai bune de care vom putea dispune pana acum. Romania, ca stat, prin axa interceptata Leu-Varsator, va trece in urmatoarea perioada prin puternice incercari sociale. Conflictul intre lider si popor, intre alegerile lor si dorintele celor multi, intre semnalele venit din teritoriu si solutiile obtuze ale celor ce ne conduc vor domina sfera sociala. Solutiile sunt antisociale, dar modificarea unor structurie ale statului, reanalizarea schemei de incadrare a unor institutii, vor cauza un rau care, paradoxal, va fi binele ce va echilibra balanta intregii natiuni. Aceste lucruri nu trebuie sa se intample azi, ci marja acestui aspect, care ne vorbeste despre ele, se intinde pe intervalul 15 ianuarie – 15 februarie.
Ziua de azi este insa o zi a regretului. Semnele unor incercari severe inspira teama, dar unii se vor si bucura – si le va fi de ajuns pentru a se reechilibra – ca moare si capra vecinului si ca daca lui i-a taiat din salariu se bucura ca vecinul e somer de doua luni, iar daca din acest punct de vedere este la fel cu vecinul sau se bucura ca acesta are mai multe obligatii raportate la aceleasi venituri s.a.m.d.
Nu sunt firesti aceste ganduri si ele vin dintr-o dizarmonie construita in ultima vreme pe axa Leu-Varsator. Ni se tulbura sentimentele si se ridica deasupra doar cele negative, rele.
Pentru unii insa ceea ce se intampla azi va trece in plan secund fata de ceea ce anunta ea pentru viitorul apropiat. Cu toate acestea, daca suntem obiectivi, nu putem sa spunem ca lucrurile merg din rau in mai rau, ci ca isi urmeaza o cale sinuoasa. Intr-un context macro suntem pe fundul prapastiei, intr-unul personal, ne-am urcat pe un bolovan si vedem lumina soarelui, dar ea va trece cat de curand spre apus.
Adresandu-ne vietii personale, recomandarea acestei zile este cea pe care am tot repetat-o in ipostaze asemanatoare: “Viata este ceea ce traim!”

1 thought on “25 – 31 ianuarie 2010

  1. lav spune:

    Domnule Coser, draga G, ma cam trec fiorii gandindu-ma la previziunile pentru 29 ianuarie. Pe harta mea se adauga razboiului dintre Marte, Luna pe de o parte si Soare, Venus, Lilith pe de alta parte, si Soarele personal alaturi de Saturnul natal care se conjuga cu cele trei. Si nu ar trebui sa ignor ca pe harta mea natala Marte este tot in leu, tot retrograd cam pana la anul asta, si foarte aproape de Martele in tranzit. Hai sa zicem ca cel natal face o mai buna opozitie in acest moment conjunctiei Kiron-Neptun. Ca mai revolutie solara! Pentru ca, da, este ziua revolutiei solare pe harta mea. Cam la ce ar trebui sa ma astept? Cred ca recomandarea din textul destinat zilei, de a da dovada de bun simt, nu-mi este destul. Treaba asta cu bunul simt, cu simtul masurii si altele de acest fel recomandata unui varsator, stim deja ca nu prea tine. In orice caz, vesela aniversare pare sa ma asteapte la colt!
    Asta-i chiar un strigat de ajutor…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.