25 – 31 decembrie 2017

25 – 31 decembrie 2017 este săptămâna deschiderii către nou, a puterii de a împlini și a rebuturilor care cer prea multe drepturi. Nu doar acum, în ultima săptămână a acestui an, ci și în alte perioade analizate aici am văzut cât de important este să ne deschidem către nou, să analizăm rebuturile pentru a nu le duce mai departe și a le transforma în idealuri. Rolul pe care această săptămână îl are în suita evenimentelor anului 2017 este unul aparte. Acum deschiderea către nou trebuie să fie foarte practică, iar puterea de a împlini trebuie să ne ducă foarte departe în timp, să ne ajute să fim încrezători în destinul propriu, nu pentru a transfera din puterea personală elementelor negative de caracter, ci de a rămâne în continuare puternici prin bine și a face în așa fel încât acest bine să ne definească. În cuvinte mai simple, vom avea ocazia în această săptămână să descoperim că oamenii care cred că le știu pe toate se vor face de râs pentru că se va vedea foarte clar că nu au avut niciodată șansa să se întrețină cu cei care cred că nu știu nimic. Se întâlnesc tot cu ființe ca ei, tot cu oameni definiți de această atitudine. De partea cealaltă, contrastul acestei situații ni-i va arată pe cei care au salvat tot timpul echilibrul, adevărații îngeri cu chipuri umane, care lucrează pentru binele tuturor fără să ceară ceva în schimb, fără să adune comori aici. De aici și marea dramă a acestei săptămâni pentru cei lași, dar și marele avantaj al celor care au protejat de-a lungul anului 2017 un ideal simplu sau care au cultivat față de ceea ce au avut în jur (oameni, lucruri) un respect autentic. Deschiderea către nou va face casă bună cu puterea care împlinește. Am mai văzut lucrul acesta și în alte săptămâni ale anului 2017, însă acum se creează foarte clar acest contrast cu rebuturile care nu trebuie privite altfel, ci exact așa cum sunt pentru a nu le mai permite să ne consume din putere.
La capitolul evenimente astrale această săptămână vine cu trecerea planetei Venus pe zodia Capricorn și, implicit, împlinirea conjuncției cu Saturn, planetă care se află de curând pe acest semn. Apoi, Soarele va trece prin conjuncția cu Luna neagră, la fel și Venus, iar Marte, spre sfârșitul săptămânii, prin trigonului cu Neptun, când și Mercur va interveni cu un mesaj aparte, reușind să medieze tendința Nodurilor prin Coada Dragonului, ceea ce nu a reușit să facă anterior, (trigonul cu Capul Dragonului de pe 15 decembrie când se afla în mers retrograd), Jupiter va definitiva, ca un ultim aspect al lui 2017, anul sintezelor, un careu cu Axa Dragonului. Totul pare să fie dictat de o nevoie de putere, de energie, de curaj sau de investigație. Fie că este vorba de curiozitate, de muncă, de necesitatea de a suplimenta un patrimoniu, rezultatul ne cere, ne solicită, ne mobilizează să ne orientăm către ceea ce merităm cu adevărat. Doar rebuturile (ceea ce cere, impune, consumă sau pretinde) sunt cele care lansează pretenții ireale, toate celelalte elemente ale structurii sociale, ale ființei umane, ale personalității, ne vor ajuta, cu bune și cu rele, să ne orientăm către ceea ce merităm cu adevărat. Dacă în săptămâna anterioară lucrul acesta al meritului primit a venit ca o formă de trezire la realitate sau, poate, pe alocuri, chiar ca o pedeapsă, acum vine ca un semn de luciditate.
În felul acesta, încheiem un an foarte complicat, unul care ne-a solicitat foarte mult pe sinteze. Așa cum am indicat de multe ori când am atins această temă, sintezele nu se fac decât prin trimiteri îndrăznețe către domenii diverse, către experiențe diverse, către situații care, în multe ipostaze, doar în aparență nu sunt legate prin nimic. Sinteza înseamnă a extrage esența din orice și a vedea dacă face parte din întregul pe care ni-l dorim, spre care tindem, la care lucrăm. O ultimă etapă a acestei împliniri prin sinteză este deschiderea către nou, însușirea puterii de a împlini, dar și identificarea acelor rebuturi care nu mai trebuie să primească în anul următor mai multe drepturi. Doar așa dăm muncii de peste an rostul profund pe care-l merită.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a vedea că speranța nu este o construcție ireală, ci tot o formă de sinteză.

Dureri împărtășite. Nevoie de izolare. Este depășit un obstacol. Oamenii gândesc mult. Respect față de liniște. Deposedarea de bunuri este privită ca o eliberare de probleme. Întâlnim un cadru potrivit. Responsabilitate. Egoismul este ciudat. Interes față de rezolvări rapide. O forță este consumată complet. Un adversar este învins. Ceea ce este periculos se transformă într-un exemplu.

Trecerea lui Venus pe zodia Capricorn în dimineața acestei zile aduce o stabilizare a emoțiilor, o evadare din această zonă a demonstrațiilor, investițiilor practicate în mod abuziv, a nevoii de satisfacție sau a celei de a străluci cu orice preț. Oamenii vor fi sobri nu doar în dimineața acestei zile, când se produce acest eveniment astral, nu doar în seara acestei zile, când Venus va trece prin conjuncția cu Saturn, ci și în următoarele săptămâni. Este adevărat, o mare parte din problemele pe care le-am avut în timp ne par acum produse de egoism, altele compromise pentru că nu au fost investigate mult mai clar. E clar că fiecare va interveni în toate aceste demersuri cu impulsul de a opri, de a reduce intensitatea proceselor de lucru, de a învinge un adversar, nu oricum, ci prin metodă. Ceea ce până acum a strălucit cu orice preț se stinge, trece într-un proces de observație, de înțelegere. Dacă această nevoie de a străluci ține mai curând de caracterul superficial al vieții, ea se va transforma acum în egoism. Egoismul acestor oameni devine acum unul foarte ciudat care nu rezolvă rapid probleme, ci îi face acum pe aceștia mult mai sensibili la plăcere. Prin Capricorn, plăcerile sunt rigide, inferioare, complet lipsite de flexibilitate. Prin aceste plăceri inferioare oamenii rămân prizonieri în rigiditatea lor. De aici se înțelege că intrăm în consonanță cu deviza generală a acestei săptămâni chiar de acum, din prima zi. Deschiderea către nou se va face acum prin acces la simplitate cu scopul de a împlini o putere care a fost verificată în timp, cea asupra căreia oamenii au lucrat în mod conștient. Ceea ce nu este bun, ceea ce se încadrează în denumirea generică de “rebut”, va fi un element zgomotos care va cere dreptul pe care nu l-a meritat niciodată.
Prin urmare, prima zi a acestei săptămâni ne vorbește despre motivele de deposedare de bunuri, despre acțiunile profunde pe care trebuie să le facem și care trebuie să se soldeze cu un rezultat foarte bun pentru sănătatea fizică, pentru sănătatea psihică, pentru respectul de sine. Vom descoperi pe 25 decembrie că o forță se consumă complet, nu pentru a ne lăsa descoperiți în fața viitorului, în fața a ceea ce vom experimenta începând cu săptămâna următoare, începând cu primele zile ale anului 2018, ci pentru a vedea că în spatele acestor impulsuri care consumă au existat întotdeauna energii bune, motive frumoase și devierea nu a fost decât expresia unui orgoliu care a primit prea multe drepturi. Cel care va reuși să nu rămână în această zonă a rigidității, arată că poate fi responsabil și, nu doar atât, poate fi și un om sensibil la frumos. Prin Venus din Capricorn sensibilitatea devine prietenă cu sobrietatea, nu pentru a-i pedepsi pe oameni, ci pentru a-i învăța să se bucure cu puțin.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu le pretinde celorlalți mai mult decât știm că pot oferi. A nu avea acum astfel de pretenții înseamnă a ne mulțumi cu puțin.

Evoluție. Oamenii sunt imprevizibili. Se face cale întoarsă. Teamă de confruntare. Revoltă. Apar beneficii dintr-o mișcare. Ingeniozitate. Discuții despre o opinie. Se caută satisfacția. Binele personal trebuie să fie apreciat. Simțul umanitar este trecut în planul secund. Abandon. Încercări ciudate. Se dorește un ajutor. Se participă la un eveniment complicat. Cale întoarsă. Îmbunătățirea propriei poziții. Neglijență distructivă.

În noaptea de luni spre marți, Luna va intra pe zodia Berbec și va încinge spiritele. Pentru unii această orientare către dinamism, această energie în crescendo poate însemna evoluție. Sunt și oameni care vor prelua din toată această sinteză, din toată această ecuație astrală, doar motive de limitare și vor rămâne cu impresia că evenimentele imprevizibile sunt tot ceea ce contează acum. Lucrul acesta este explicat din punct de vedere astral prin faptul că, până la răsăritul Soarelui, Luna va trece prin în două careuri, unul cu Saturn, iar celălalt cu Venus, planete care se află în continuare în fereastra conjuncției. Dispare, așadar, simțul umanitar care, în ultima perioadă, ne-a ghidat atât de ușor spre idealuri frumoase, care ne-a ajutat să vedem lumina chiar dacă întunericul a fost adânc, iar oamenii care aleg să lucreze pe această vibrație, vor acorda o mai mare importanța impulsurilor, reacțiilor de momente, crizelor emoționale și vor crede că duritatea este justificată sau necesară. Pentru că spre sfârșitul acestei zile Soarele va trece prin conjuncția cu Luna neagră, toate aceste elemente negative ne încurajează să facem cale întoarsă, să ținem prea mult cont de opiniile celor care nu ne respectă, să acordăm elementelor conflictuale o mai mare importanță decât ar trebui. Aceste elemente conflictuale sunt rebuturile indicate și în deviza generală a acestei săptămâni. Cine nu este suficient de rațional, cine nu gândește în mod constructiv, ci a demonstrat până acum că este o persoană neglijentă și prin erorile pe care le face provoacă multă suferință celor din jur, va susține pe mai departe un plan distructiv. Primul Pătrar, aspectul negativ dintre Soare și Lună va fi acum unul dintre cele mai ciudate aspecte dintre Soare și Lună, unul dintre cele mai neobișnuite unghiuri care apar între luminarii. Dacă la acest aspect nu ar fi participat Luna neagră, nu am fi vorbi despre evenimente complicate și nici despre compromisuri care produc efecte negative în timp, ci am fi vorbit despre mici erori, despre un spirit de contradicție care nu rănește, nu provoacă efecte negative pentru că nu are rădăcini în trecut.
Prin urmare, 26 decembrie ne aduce o mare problemă de patrimoniu investigată prin amploarea fluctuațiilor. Totul este judecat acum după cheltuială, costuri, după satisfacție sau după impactul pe care rezultatele personale, și acestea investigate greșit, îl au asupra omului sensibil. Prin impactul pe care zodia Capricorn îl are acum asupra întregului zodiac, omul sensibil care nu s-a maturizat devine personaj principal în această piesă de teatru și pentru el totul se transformă într-o mare încercare, totul este perceput ca o lovitură care trebuie să-l maturizeze rapid, să îi întărească încrederea în sine și să-i consolideze viziunea despre viață. Dacă este doar slab, adică ușor debusolat, își va găsi resursele necesare să meargă mai departe. Dacă este și laș va face cale întoarsă. Depășirea cu bine a acestui obstacol prin înțelegerea propriei neglijențe duce la evitarea unui sfârșit tragic. Nu mai apar fluctuații pe cheltuieli, programul de lucru este calculat atent, nu mai apar disensiuni față de erori înțelese greșit, nu mai apar motive de scandal. Abandonul este invitat și toate aceste elemente negative care vin asupra individului ca un uragan, îl ocolesc, se îndreaptă către omul laș, nu către omul care este acum ca o floare delicată ce a ales să crească în condiții improprii.
Recomandare pentru această zi este aceea de a nu ne lua după aparențe. Tot ceea ce ni se pare foarte clar ca fiind rău sau foarte clar ca fiind bun nu reprezintă decât o nuanță a unui întreg.

Este nevoie de superioritate. Interes pentru nimic. Se ignoră valorile celorlalți. Slăbiciune. Atac la persoana. Ideile bune nu sunt de perspectivă. Se cristalizează o soluție. Reîncărcarea bateriilor. Se analizează corect o problemă a celuilalt. Pofte. Limitări depășite cu brio.

În dimineața acestei zile Luna va trece prin trigonului cu Mercur și oamenii vor conștientiza că momentul de față îi ajută să își înțeleagă mult mai bine puterile pe care le au, să se adapteze mult mai bine condițiilor prezente și să nu-i judece, din primul moment, pe cei pe care-i consideră vinovați de ceva, adică să mai aștepte, să pună întrebări, să urmărească și alte reacții, să vadă și alte fapte. În mare parte, vibrația astrală a zilei de 27 decembrie este una foarte bună. Luna, aflată în plin tranzit pe ultimul sector al zodiei Berbec, îi îndeamnă pe oameni să vadă ceea ce este puternic, profund și plin de însemnătate în viețile celorlalți. Prin admirație, nu neapărat prin preluare, imitație sau furt, aceste elemente pot trece în zona personală și îl pot ajuta pe cel în cauză să fie asemenea a ceea ce admiră. Ceea ce trebuie să crească prin vibrația acestei zile este gândul de împlinire, cel care ne reîncarcă, impulsul care ne ajută să descoperim care sunt deschiderile cele noi, care sunt puterile pe care le putem împlini fără să facem prea mult efort, fără să acordăm tribut lașității, rebuturilor, așa după cum ne spune deviza generală a acestei săptămâni.
O altă componentă a zile este dată de tendința de a minții pentru a manipula. Luna va trece în seara acestei zile prin conjuncția cu Uranus, dar se va afla pe tot parcursul zilei și într-o relație bună cu Axa Dragonului, fără a putea media tendința Nodulilor, ceea ce înseamnă că impulsul de acum este luat de etalon, este văzut ca pe un atu. Ceea ce ne vine să facem ni se pare cel mai bun lucru pe care am putea să-l facem. Cel care descoperă că dincolo de acest impuls există și altceva, că nu totul trebuie judecat după situați de genul acesta, trece dincolo de pofte, își vede limitele pe care nu le-a putut depăși de-a lungul acestui an al sintezelor, poate să-i înțeleagă mult mai ușor pe ceilalți și devine învingător.
Prin urmare, 27 decembrie este o zi care ne face mult mai atenți la problema celuilalt. Mulți vor conștientiza că problemele celorlalți sunt asemenea problemelor pe care le-au tot parcurs de-a lungul acestui an și vor vedea că multe dintre soluțiile pe care le-au aplicat lor înșiși le pot aplica și celorlalți ori le pot sugera să se orienteze către genul acesta de rezolvare. 27 decembrie ne aduce în fața unui moment de subiectivitate care poate fi înălțător, profund sau plin de semnificație, fără să conteze dacă toate aceste împliniri sunt pentru noi înșine ori pentru cei pe care îi iubim foarte mult. Luna din Berbec ne ajută acum să trecem dincolo de anumite limite personale pentru a vedea că putem trăi și pentru a-i ajuta pe ceilalți, și pentru a le împlini anumite nevoi pe care le-au avut tot anul, dar pe care nu am fost în stare să le observăm. În consecință, momentul de față, dar și celelalte integrate zilelor următoare parcurge până la finalul acestui an, constituie o veritabilă piatră de hotar. Prin aceste conjuncturi foarte simple demonstrăm dacă avem puterea de a împlini ceea ce trebuie, dacă putem să fim deschiși față de nou, față de acea noutate care ne va fi utilă în anul următor sau dacă dăm o mai mare importanță rebuturilor.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu uita că un om viu face ca toate lucrurile din jurul său să pulseze, să vibreze, să aibă o însemnătate aparte, conform personalității sale.

Oamenii se gândesc la muncă. Progres prin schimb de experiență. Exigență. Schimbarea strategiilor pe baza unei inspirații. Este nevoie de o figură bună. Se rupe o înțelegere proastă pentru a se construi o relație frumoasă. Binele nu mai este inferior. Detașare. Succesiune. Redescoperirea unor virtuți. Indecizie. Sentimentul găsește un loc important. Se canalizează o mare forță către un ideal îndrăzneț. Ansamblul problemei ne ajută. Subiectivitatea nu mai este atât de periculoasă.

Trigonul Marte-Neptun, împlinit în dimineața acestei zile, ne arată care sunt greșelile pe care le-am făcut începând cu 16 decembrie, de când acest unghi este activ. Pentru că această relație se realizează între două semne de apă există o componentă afectivă pe care nu o putem înlătura din ecuație. Apoi, pentru că nu este totul, Luna trece în dimineața acestei zile pe zodia Taur și devenim mai responsabil și mai exigenți chiar și în această zonă emoțională. În cuvinte mai simple, ne deschidem către nou, dar o facem într-un mod frumos, fără a lovi în ceilalți pentru greșelile pe care le observam acum mult mai clar, fără a-i acuza de nimic, ci cu conștiința împăcată, cu toleranță. Este clar că rezultatul a ceea ce împlinim acum ne ajută să ne detașăm de ceea ce este rău și am alimentat sau poate chiar am creat, de neplăcerile din ultima perioadă. Acest trigon dintre Marte și Neptun ne poate rezolva toate frământările sociale pe care le urmărim cu mare interes acum, dar poate aduce și o picătură de înțelepciune în așa fel încât, fie și acum, pe finalul anului, sintezele să fie realizate corect. Mult mai simplu pentru omul obișnuit este să nu se grăbească pentru că precipitarea este eroarea cea mai mare pe care am putea să o facem, puterea bună folosită rău care ne duce pe căi greșite, periculoase sau compromițătoare.
O altă componentă a zilei de 28 decembrie face trimitere la patrimoniu. Există o mare presiune care vine de pe zona publică și care îl constrânge cumva pe omul comun să-și pună la dispoziția grupului ceva la care ține foarte mult, un bun, o idee, să împărtășească, să se detașeze de ceea ce a crezut până acum că îi aparține. De aceea, 28 decembrie, prin faptul că ne pune în fața unor emoții frumoase, ne poate învăța să fim buni cum nu am fost niciodată, să vedem cât de frumos se poate trăi dăruind. Oamenii care nu au dăruit până acum pe motiv că, procedând așa, sărăcesc, își vor trăi ziua de 28 decembrie cu teamă. Vor vedea mult mai clar cât de simplu se bucură ceilalți, dar ei nu vor putea să facă lucrul acesta. Se vor situa pe vibrația careului Lună-Junon, considerând că sentimentul de marginalizare pe care l-au avut în ultima perioadă chiar este real, nu rezultatul unei interpretări exclusiv subiective.
Prin urmare, 28 decembrie este o zi în care învățăm că educația trebuie să ocupe o poziție de cinste în dimensiunea personală, că un om educat poate fi rațional, calculat, dar se poate lăsa și în voia emoțiilor, poate fi cuprins de sentimente adânci fără să-și piardă identitatea, fără să se simtă sărac, ci, dimpotrivă, cu fiecare interacțiune pe care o face prin această dăruire puterea sa crește, patrimoniul său sporește. Avem ocazia acum să ne echilibrăm doar cu ceea ce avem, cu ceea ce ne este pus la dispoziție, cu ceea ce ne este la îndemână. Mercur din Săgetător mediază în această perioadă tendința Nodurilor prin intermediul Cozii Dragonului, ceea ce înseamnă că toate aceste trăiri frumoase ne pun în armonie cu rezultatele la care am ajuns făcând fapte bune, fiind versiunea cea mai bună a ceea ce puteam la momentul respectiv, gândind frumos, ajutând, dăruind. Refuzul acestor trăsături de caracter, refuzul binelui de până acum are asupra celui în cauză un impact mai puțin plăcut. Îi deconspiră pe acești oameni, îi dezvăluie, îi fac să fie încrâncenați spre viață, porniți pe ceea ce li se pare incorect, duri cu orice situație sau persoană care se apropie de bunul său. În cuvinte mai simple, se dezvăluie că până acum am crezut că omul care face bine este inferior. Binele nu poate fi o întâmplare, el este rezultatul hazardului. Un om este bun pentru că așa vrea și ca să rămână bun în această lume își consumă din ceea ce are, dăruiește din ceea ce este. Printr-o minune a Cerului, printr-o minune a Creației, forma aceasta de consum nu sărăcește, ci înnobilează. Sentimentele frumoase pe care le avem acum prin împlinirea trigonului Marte-Neptun, cumulate cu acest mod de a înțelege realitatea, propriul patrimoniu, ceea ce suntem și ce putem face, elemente care ne vin din medierea pe care Mercur o face Axei Nodurilor, ne permit să ajungem la acest rezultat, să creștem prin împărtășire, să ne împlinim dăruind din ceea ce avem, din ceea ce suntem.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi buni cu secretele celorlalți. Cei mai mulți oameni se ascund din teamă. Dacă avem acum capacitatea să observăm și să înțelegem lucrul acesta ne vom îndrepta atenția către teama care produce acest efect, nu către motivele care sunt oferite de cel în cauză. În felul acesta, putem avea asupra celuilalt un efect terapeutic doar prin simpla prezență.

Indignare. Se caută aprecierile onorifice. Tensiune din nimic. Aroganță. Valorile personale înclină către dezordine. Răsturnare de situație. Pericolul nu este văzut clar. Recunoaștere publică pe baza meritelor celorlalți. Inteligența nu este dovedită corect. Suspiciune. Frământările duc la depășirea unor obstacole. Metoda de lucru se contractă. Dominație. Sinteză. Apar noi posibilități de relansare. Orice am face, este nevoie de muncă. Respect față de binele propriu.

Conjuncția lui Venus cu Luna neagră ne vorbește acum, pe finalul acestei luni, despre falsele cunoștințe, despre falsa putere, despre soluția cea mai bună pe care ar putea să ne-o ofere o despărțire. Despărțirea nu poate acum să fie atât de eficientă precum au fost motivele de prietenie pe care l-am întâlnit de-a lungul acestui an. Intriga, însă, este un element care va defini ziua de 29 decembrie și pentru că Venus se află acum într-o relație de conjuncție cu Luna neagră, dar și pentru că Luna, intrată de ieri pe zodia Taur, va trece acum prin opoziție cu Marte, Jupiter, dar și prin careul la Nodurile sale. Tot ceea ce constituie un motiv de revoltă împotriva propriei persoane se transformă într-un complex social, ceea ce nu este agreat la propria persoană se proiectează asupra celorlalți și persoanele din jur au impresia că aceste opinii sunt de fapt concluzii orientate, ca niște arme, împotriva lor. A trece prin genul acesta de investigație înseamnă a avea suficient de multă tărie de caracter încât propriile impulsuri să nu fie judecate ca niște concluzii de la care nu trebuie să se abată nimeni. Este necesar în momentele acestea de zdruncin să avem încredere în noi înșine, să nu cerem prea mult nici de la noi, dar nici de la ceilalți, să fim mulțumiți cu ceea ce avem acum pentru că tot ceea ce deținem este tot ceea ce am putut să obținem. A ne gândi că, poate, am fi fost capabili să acumulăm mai mult, înseamnă a apela la o nedreptate orientată împotriva propriei persoane.
O altă componentă a zilei de 29 decembrie se referă la răsturnările de situație. Acolo unde avem parte de astfel de schimbări va trebui să ne uităm foarte atent la oamenii din jur, la persoanele cu care interacționăm, să ne amintim ce calitate au avut acești oameni în prima jumătate a anului și cum anume am încercat să le spălăm păcatele prin faptele noastre, prin faptele proprii, în a doua parte a anului. Schimbările acestea de acum nu pot fi explicate decât prin această acțiune prin care se suplinește efortul celorlalți. Trebuie să remarcăm faptul că în continuare suntem în fereastra trigonului Marte-Neptun și toată această emoție care ne îndeamnă să-i protejăm pe ceilalți, să le vorbim frumos sau să-i scoatem dintr-un necaz, își are rădăcina în situații care au fost parcurse în prima jumătate a anului și pe care le-am privit ca forțe îndreptate împotriva armoniei personale, ca influențe care destabilizează, distrug sau deposedează. Tot ceea ce mobilizăm acum, folosindu-ne de această emoție pozitivă, are la bază această experiență. Este foarte posibil ca această experiență să fie foarte subiectivă și să nu se implice situațiilor pe care le parcurgem acum. Pentru a face o distincție clară între realitate și închipuire, între obiectivitate și subiectivitate, va fi nevoie să fim împăcați cu sine. Orice decizie luată fără această componentă este asemenea celorlalte adoptate în prima jumătate a anului.
Prin urmare, 29 decembrie este o zi care ne învață despre consecințele pe care faptele proprii le produc asupra celor din jur, asupra comunității, despre suferințele produse celor din jur, chiar și atunci când lucrurile acestea nu au fost intenționate în mod direct. Multe dintre dorințele pe care ni le formulăm, unele dintre ele cu bune intenții, care au ascuns o sămânță a neîncrederii în sine, produc astfel de acțiuni prin care cineva este deposedat, rupt din armonia familiei, pus într-o lumină proastă. Și acesta este un semn de putere, însă omul care privește către lumină, către profunzimile spiritului, ființele care se ridică deasupra condiției comune reușesc să se depărteze de aceste componente înșelătoare pentru că expresiile negative ale momentului nu sunt impulsuri de ură împotriva propriului destin, ci doar simple și banale nemulțumiri. Pe 29 decembrie avem ocazia să facem o distincție clară între banalele nemulțumiri și rebuturile.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi care sunt calitățile pe care cei din jur doresc să le aibă, ce anume din ceea ce ne aparține ar putea să-i înnobileze pe ceilalți. Dacă în acest exercițiu de imaginație suntem obiectivi, fără a proiecta închipuirile personale asupra celorlalți, atunci ne putem aștepta ca dramele conținute în ecuația astrală a momentului să nu ne afecteze atât de mult.

Diminuarea puterii de influență. Succes care contribuie la un mare eveniment social. Tendințele de distrugere sunt oprite. Nevoie de siguranță. Progres. Realitatea este altfel construită decât credem. Interpretări eronate. Convingeri ciudate. Subiectivitate. Se face trecerea de la realitate la imaginație.

În dimineața acestei zile Luna va intra pe zodia Gemeni și, spre seară, va trece prin trigonul cu Junon. Ceea ce ne-am închipuit despre această zi se va schimba, iar ceea ce ni se va înfățișa va fi binele pe care trebuie să îl apreciem deoarece acesta este elementul de bază, ingredientul secret, forța misterioasă cu care vom lucra în anul următor. Pentru că în noaptea de vineri spre sâmbătă Luna se va afla în continuare în tranzit prin zodia Taur și va împlini un sextil cu Chiron, ne putem aștepta ca această perioadă folosită, de regulă, pentru odihnă, să fie și una pentru revigorare, să ne ofere prilejul de a ne ridica deasupra propriei condiții, de a progresa, de a ne vindeca. În mare parte, schema astrală acestei zile face referire la cum anume accesăm informația, la puterea pe care o avem, la luciditatea care ne ajută să nu interpretăm eronat nimic din ceea ce vine spre noi. Dacă, încă de dimineață, acceptăm acest impuls frumos, reușim să ne detașăm de convingerile ciudate, să privim lumea din jur prin semnificație, prin profunzime, dar să și reușim să oprim intervențiile negative ale oamenilor, ale forțelor subtile sau ale unor energii reziduale, pentru a nu crea impresii false. Suntem în continuare în fereastra conjuncției Venus-Luna neagră și ceea ce simțim pare să fie un etalon a ceea ce ar trebui să trăim. Energiile frumoase ale zilei de 30 decembrie ne ajută să descoperim cât de ușor, de bine și de constructiv este să lucrăm cu energiile imaginației. Imaginația este un stadiu incipient pe care adevărații creatori îl îndeplinesc simplu, cu mare succes, în glorie. Etapa următoare va fi nu în acest an, nu în ziua următoare, ci în lunile care vor veni ale anului 2018.
Prin urmare, 30 decembrie ne ajută să vedem care sunt răutățile gratuite ale celor din jur și care sunt preocupările pe care ar trebui să le avem pentru a le acorda acestora toată importanța. Mai mult decât în alte zile ale acestei săptămâni, pe 30 decembrie înțelegem că rebuturile își cer prea multe drepturi, că unii se îmbracă acum în haine de sărbătoare pentru a întâmpina monștri cu chip uman, pentru a le oferi acestora, ca atribut, din energiile proprii. Vom vedea, cei răutăcioși nu sunt deloc puternici, ci îi fac pe ceilalți să creadă lucrul acesta prin efectele pe care le produc, prin starea proastă pe care o impun celorlalți, prin critică, acuzații nefondate, injurii. Ei vor să pară puternici prin ceea ce dețin, dar devin slabi prin modul cum aleg să își folosească ceea ce dețin. Cu timpul toată această răutate îi transformă în niște crengi uscate al căror loc nu este decât în depozit, în magazie, în soba unei locuințe rustice sau într-un muzeu.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne teme să revenim la gânduri mai bune. Gândurile mai bune pe care le-am avut cândva ne-au făcut cinste prin calitatea lor, dar nu pentru că am avut la momentul respectiv momente de slăbiciune. Să nu intervenim asupra acelor episoade cu prejudecăți moderne. Un om puternic și sincer se îndreaptă cu atenție și cu respect spre acele situații.

Este nevoie de liniște. Progresul este constructiv. Vorbele vindecă. Exaltare. Originalitate. Obstacolele sunt depășite ușor. Nu ne mai interesează problemele materiale. Complicații sociale cauzate de orgolii. Omul elevat nu respinge munca. Atitudine ostentativă. Se neglijează o recomandare. Justificările sunt penibile. Se discută despre o moștenire nemeritată. Legalizări ciudate. Dezordine. Progres prin exces de energie.

Există o claritate aparte care transpare din ecuația astrală a momentului. O componentă a acestei clarității vine din careul Luna-Neptun, cel care ne vorbește despre obstacole, despre nevoia de a face un efort, unul de natură emoțională cu scopul de a ne explica, de a transpune emoția în cuvânt, de a o prezenta ca o idee ușor de reprodus și de ceilalți. O altă componentă este cea dată de investigarea problemelor de comunicare care ne-au dat bătăi de cap în ultima perioadă. Opoziția Lună-Mercur aduce și o atitudine ostentativă, o critica nejustificată, o selecție superficială a informațiilor care va produce un singur efect: va bulversa. Din fericire, Luna, chiar dacă răscolește toate aceste probleme de comunicare și le prezintă într-un mod greșit, poate nepotrivit în comparație cu ritmul de lucru de-acum, soluțiile pe care le întâlnim sunt de-a dreptul miraculoase. Asta se întâmplă pentru că luna reușește să medieze tendința Nodurilor prin Capul Dragonului, ceea ce înseamnă că binele personal va reuși să facă de-a lungul acestei perioade casă bună cu binele celuilalt. Orice formă de coerciție, de lucru în echipă, de înțelegere și coabitare este încununat de succes.
Dar cel mai important aspect al zilei, dar și al acestei perioade nu vine nici din faptul că mercur poate media acum tendința Nodurilor, nici din faptul că Luna îndeplinește aceeași calitate de pe zodia complementară, Gemeni, ci din careul pe care Jupiter îl definitivează cu Axa Dragonului. Există o formă din justiție pe care trebuie să o acceptăm. Fie că ne simțim bine, fie că suntem pedepsiți, fie că primim mesaje frumoase sau că acestea sunt urâte, avem nevoie să conștientizăm când spatele a ceea ce întreprindem, decidem sau facem se află un efort, un sacrificiu, un consum personal. Este foarte posibil ca în momentul de față consumul să fie mult prea mare, atât de mare încât pe unii să îi epuizeze, să-i întoarcă din drum, să îi ajute să se hotărască să renunțe definitiv la calea pe care o urmează din toamnă. Ultima zi a acestei decade, a săptămânii, a lunii decembrie, dar și a anului 2017, este una care ne arată că tot ceea ce am obținut, bine sau rău, a fost cu un mare efort. Abia acum vedem, mai clar decât de-a lungul acestui an, de ce am avut nevoie în anumite momente de mai multă claritate, de ce am cerut cu insistența ceva, de ce am pretins un anumit patrimoniu, de ce am căutat o anumită poziție. Faptul că acum suntem mulțumiți, că vedem că nu ne reprezintă, că nu este ceea ce ne-am închipuit, este o altă parte a poveștii. Claritatea momentului vine din faptul că informațiile au nevoie să fie raportate la experiențe verificate în timp, iar emoțiile să fie libere.
Prin urmare, ultima zi a anului 2017 reușește să dea un sens atât de profund și de însemnat experiențelor personale cum nu am avut în nicio altă perioadă a lui 2017, reușește să ne pună în fața unui adevăr atât de vizibil și de puternic cum nu ni s-a întâmplat în nicio altă zi de-a lungul acestui an. Este adevărat, pentru că lucrul acesta se produce prin careul lui Jupiter la Axa Dragonului, impulsul de a conștientiza, de a profunda, de a sintetiza sau de a înțelege este unul care folosește un drum ce trece prin durere. De aici se înțelege că numai cel care își înțelege propria durere și-o înfruntă, pentru că a mai făcut-o și altădată, numai cel care nu se lasă influențat de dezamăgire încă din primele secunde, ci trece dincolo de aparențe, va reuși să se bucure cu adevărat de acest minunat sfârșit de an. Există în toată această conjunctură astrală un semn de putere care ne duce spre progres, care ne suplimentează energia, care ne ajută să fim mai puternici și să conștientizăm cum suntem cu adevărat. Nu trebuie să și povestim despre lucrul acesta, dacă nu dorim asta, dar dacă înțelegem, dacă observația este prietenă cu sinceritatea, ceea ce va veni spre noi în anul următor ne va înnobila atât de mult încât o parte din relele programate pentru acel interval, în special cele care vor veni din primăvară încolo, ne vor ocoli.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu rămâne blocați în nostalgii. Nostalgiile au și ele pete, obsesii, prejudecăți. Acest moment de revoltă împotriva a ceea ce nu este real ne solicită motivația pentru supraviețuire. Nu supraviețuim luptând, ci căutând esență, puterea adevărată, frumusețea cea mai fină și rafinată, adevărul imuabil. Noi suntem ceea ce nu poate muri. Supraviețuirea a ceea ce nu poate muri implică a opri transformarea unui element etern într-un element efemer pentru că viața este ceea ce trăim, nu ceea ce ne închipuim că trăim.

26 thoughts on “25 – 31 decembrie 2017

 1. Any spune:

  Odată cu revenirea lui Saturn în Capricorn, simt , mai mult ca niciodata , cât de sublima și fantastică este astrologia.Această revenire , îmi pare ca pretinde regresivitatea cunoașterii din 1989.Cunoașterea democrației a mers mana în mana cu falsificarea fără scrupule a adevărului. Examenul saturnian nu a fost trecut.Acum , brusc și supermediatizat , poporul se mărturisește asemeni lui Iov : Veșnic ma vaiet de-atunci și sufăr noian de durere. ….Eșecul examenelor saturniene, din 1989 , se regăsește în mentalitățile deformate :dorința de a poseda un lucru râvnit. Se cântă în media nota tragica a falsului final fericit din decembrie 1989.Revenirea lui Saturn ar trebui sa ne găsească cu temele făcute :cunoașterea, mijloacele de realizare ,dorința de realizare a progresului curat și vointa.Saturn nu da cheia sustragerii de la o mereu refuzata responsabilitate.Cred ca domnul profesor Saturn ne va da o noua lecție de învățat , noi fiind repetenți desigur.☺

 2. Maria spune:

  Iti multumesc pentru tot efortul depus ca noi sa citim aceste previziuni. Craciun Fericit alaturi de familie si cei dragi. La Multi Ani sanatosi, cu bucurii si impliniri sufletesti!

  1. Sărbători cu bine și din partea mea și un an nou mult mai bun decât cel care tocmai se încheie.

 3. ioana spune:

  craciun si 2018 implinite de lumina!!! ioana

  1. Sărbători cu bine și din partea mea!

 4. Ina spune:

  Craciun binecuvantat si oameni dragi in preajma ta!

  Ina

 5. Ani spune:

  Sarbatori frumoase!Multumim pentru tot efortul !

  1. Sărbători cu bine și din partea mea!

 6. Cristina spune:

  Craciun fericit si bucurie in inima pe masura Sarbatorii!
  Cu drag si recunostinta,
  Cristina

  1. Mulțumesc! Sărbători cu bine și din partea mea!

 7. Daniela spune:

  Cu mult drag și multă recunoștință îți doresc Sărbători cu lumina și binecuvântări! Cu drag, Daniela.

  1. Sărbători cu bine și din partea mea!

 8. Lili spune:

  Buna ziua,
  Multumim pentru munca depusa in 2017.
  Sarbatori cu bucurii si pace in suflet alaturi de cei dragi!
  Lili

  1. Sărbători cu bine și din partea mea!

 9. Any spune:

  Sărbători binecuvântate Gheorghita ! ☺Îmi permit sa te întreb dacă poți confirma o informație găsită pe net.În 2018 vom avea aceleași poziții planetare ca în 1518-1521 : Pluto in Capricorn,Saturn în Capricorn, Uranus in Taur și Neptun în Pești. Aceste patru planete nu s-au mai întâlnit de atunci se spune în info.Este adevărat? Multumesc

  1. Neptun în 17 martie 1506 a intrat în Vărsător, dar, prin retrogradare, s-a întors de doua ori pe Capricorn. La finalul lui noiembrie 1507 a intrat definitiv în Vărsător, zodie pe a părăsit-o pentru prima dată la începutul lui martie 1520. A stat în Pești până în august 1520, când, prin retrogradare, a revenit în Vărsător. În 1520 el a stat pe zodia Pești doar în intervalul 11 martie – 13 august.
   Saturn a trecut prin Capricorn în perioada 27 noiembrie 1517 – 24 februarie 1520. Pe 4 mai 1520 a intrat în mers retrograd și, de aceea, pe 17 iulie s-a întors pe Capricorn unde a stat până pe 22 noiembrie. Așadar, Saturn a intrat pe Vărsător înainte ca Neptun să treacă pe Pești, dar, prin retrogradare, cele două planete au ocupat pentru o scurtă perioadă zodiile pe care le ocupă și acum.
   Asta înseamnă că această megaconfigurație de acum se suprapune, ca poziție a planetelor pe zodie, doar peste intervalul 17 iulie – 13 august 1520, adică aproape o lună, nu 3 ani! Având în vedere amploarea acestor evenimente, o luna de zile este un interval prea mic pentru a genera corelații atât de mari. Nu știu cine a făcut aceste afirmații, nici nu vreau să știu, dar probabil a dorit în mod special să coreleze Renașterea cu ceea ce se întâmplă acum sau, poate, cu alte ipostaze istorice, precum cea legata de invazia spaniolă în Mexic despre care știm că are ca debut anul 1519. Și acum este o renaștere, dar nu ca acum aproximativ 5 secole. Și acum mamuții care au fost până de curând “stăpâni de sclavi” trebuie să se adapteze, dar, pentru a lega epocile, corelațiile nu se fac așa, ci pe cicluri.
   Iată că atunci când se spune că la zodii și la fotbal se pricepe toată lumea nu prea este adevărat.

   Sărbători cu bine și din partea mea!

   1. Any spune:

    Ești fenomenal ! Informația era data din Israel de un numerolog dar nu cu atât de multe detalii.Am întrebat pentru ca am avut parte de o coincidenta bizara înainte de a citi aceasta informație. Discutam cu cineva de recunoașterea capitalei Ierusalim de către Trump și ,nu știu din ce motive , am făcut o analogie cu faptul ca mai toți conducătorii lumii au dorit sa-și lase o amprenta în Ierusalim, gandindu-ma la Sultanul Suleyman Magnificul care a reconstruit zidul și Poarta Leilor (Poarta Oilor sau Poarta Sfântului Ștefan ) in urma unui vis ,acest lucru intamplandu-se chiar între ani 1517-1520.Acum ,după 500 de ani ,apare o stație de tren pe lângă zidul plângerii, care se extinde pana în orașul vechi ,cu numele de Donald John Trump.Presupun ca are un astrolog „la curte” și a vrut sa marcheze momentul. Presupuneri de amator….☺Multumesc pentru răspuns. …interesant.

 10. Maria spune:

  „Hristos ne invata sa fim blanzi, buni, smeriti cu inima, dar nu tampiti.” O spune Steinhardt… totusi. …o completare a zilei de azi, completare de care aveam nevoie.

  1. Nu era nevoie de o completare, ci doar să dai din ceea ce ești, nu din ceea ce crezi că știi.

   1. Maria spune:

    De acord, cu conditia ca margaritarele sa nu fie risipite la porci. E nevoie de discernamant si in a oferi, in a darui. Miraculoasa innobilare apare doar cand iubim si cu intelepciune. „Protectie cu inocenta, dar si inocenta cu protectie”, d-le Coser.

    1. Mintea aceasta, bat-o vina, cum mai crede ea că le poate face pe toate! Atunci când dai din ceea ce ești, nu din ceea ce ai, îndeplinești deja toate condițiile. Ai făcut referire la ecuația astrală a zilei de ieri, ai ținut să completezi, ți-ai consumat energia căutând acul în carul cu fân și ai ajuns cu înțelesurile pe cărări străine. Ai pierdut din vedere simplitatea acestui mesaj. Ai dat din ceea ce ai avut, nu din ceea ce ești. Doar minte este aceea care îi spune omului că are discernământ atunci când este suspicios. Poate data viitoare vei fi mai prezentă pe acest tip de mesaj și mai puțin suspicioasă.

     1. Maria spune:

      Este punctul dvs. de vedere si vi-l respect.
      Unii insa vin aici sa invete sa si gandeasca. Si cu mintea. Sa invete sa fie poate nu suspiciosi, dar macar prudenti.
      Pana la urma, important e fiecare sa fie impacat cu sine.
      Cat despre energia „consumata”, poate e exact consumul care nu saraceste, ci dimpotriva.
      Consideratie.

     2. Pentru acei oameni ai făcut acum o frumoasă demonstrație despre cât de departe poți ajunge atunci când ți se recomandă să primești simplu și, din diverse motive, tu le complici. Uneori este bine să ajungi la un număr mare de idei și concluzii prin diversificare, nu prin fragmentare. Aici, pe subiectul invocat de tine, nu! Disciplina minții este o condiție pentru a avea discernământ.
      Dă din ceea ce ești și vei fi un om împăcat.

 11. Mihaela spune:

  Mulțumesc pentru toate gândurile bune, pentru toate îndemnurile spre evoluție spirituală.Eu am visat cum voiam să dau jos un șarpe din jurul gâtului meu și în fața mea stătea un preot care privea scena cu o față luminoasă.Am o teamă teribilă de șerpi.Asta înseamnă transformare?
  Un An Nou cu bucurii și împliniri!

  1. Nu, înseamnă o teamă, una foarte intensă, de a nu fi judecată prin ceea ce spui.
   La mulți ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.