21 – 27 ianuarie 2019

21 – 27 ianuarie 2019 este săptămâna rezultatelor diametral opuse, a studiului fără soluție și a epuizării unui traseu al dialogului. Multe lucruri din cele pe care le vom parcurge de-a lungul acestei săptămâni ne vorbesc despre o adaptare a comportamentului. În egală măsură, ni se va oferi ocazia, dacă avem un comportament corect, să citim nivelul celorlalți în funcție de comportamentul pe care îl afișează. Oricum ar fi, pe toți ne va încerca faptul că această săptămână ne aduce în fața unor rezultate diametral opuse. Niciodată, de ani de zile de când ne ocupăm cu analiza fenomenului astral, nu am reușit să lucrăm foarte bine cu rezultatele care vin din direcții opuse. Cu toate acestea, date fiind experiențele ultimelor luni, dată fiind experiența anului anterior, anul progresului și vindecării, putem avea speranța că de această dată vom face un pas important către a gestiona mai bine o asemenea situație. Elementul delicat al acestei săptămâni nu vine din faptul că ne întâlnim din nou cu rezultate diametral opuse, ci pentru că, pe acest fond, ajungem să credem că este nevoie să facem un pas înapoi. Așadar, demotivarea este elementul cel mai delicat al săptămânii în curs și un factor principal care nu ne va permite să ne menținem pe un traseu corect al dialogului. Persoanele care nu au încredere că demersul pe care l-au inițiat încă de pe finalul anului anterior este capabil să producă un rezultat bun vor fi în această săptămână demotivate, iar unele chiar conflictuale.
Evenimentele acestei săptămâni sunt mai intense și mai puternice decât cele pe care le-am parcurs în săptămânile din urmă, însă ele nu reușesc să dea o notă foarte clară momentului în așa fel încât lucrurile pe care ne-am propus să le facem în următoarele luni să fie ușor de parcurs. Va reuși să se strecoare și să iasă din toată această situație tensionată cel care nu și-a propus în lunile din urmă să fie o persoană conflictuală. Având în vedere că deja știm cât de delicate au fost săptămânile din urmă, chiar dacă ele nu au fost marcate de aspecte astrale presante, dacă vrem să privim toată această perioadă cu realism, ar trebui să considerăm că săptămâna în curs este mult mai dificilă decât celelalte aferente lunilor anterioare. Este dificilă pentru că nu ne ajută să ajungem la un rezultat fără să îndeplinim o condiție. Deja vacanțele s-au cam terminat, chiar și cele astrale, deci pentru ca dialogul să ne ofere soluțiile pe care le dorim trebuie să facem efortul adecvat. Binele acestei săptămâni se împlinește cu sacrificiu, dar răsplata acestui sacrificiu va fi văzută în următoarele luni.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu considera că factorul dominant este ceea ce ar trebui să primească atenție din partea celorlalți. Liniștea sufletească este cea care ne scoate în această săptămână din orice încurcătură.

Uitare. Revendicări lipsite de substanță. Severitatea este judecată după noroc. Minciunile sunt apreciate prea mult. Eșec. Se cere un drept la viață. Susținerea este costisitoare. Creativitate. Nevoile sunt afectate de apelul la o perioadă ciudată. Cădere de pe scara valorilor. Sunt pierdute relații importante. Deformarea idei de stabilitate.

În noaptea de duminică spre luni Luna trece prin conjuncția cu Capul Dragonului și se va iniția un nou ciclu draconitic. La puțin timp, așa cum suntem de ceva vreme obișnuiți, va trece prin careul cu Uranus. Până la răsăritul Soarelui își va încheia tranzitul sau prin zodia Rac și va intra pe Leu, împlinind, tot dimineață, faza de Lună plină. Apoi, pe lângă aceste aspecte pe care le formează Luna, ziua mai conține și împlinirea careului Venus-Neptun, un aspect rău pentru emoții, pentru oameni calzi, pentru ființele sensibile, dar și un careu între Marte și Saturn, un aspect la fel de rău pentru oamenii raționali, sârguincioși, muncitori. Oricum am privi lucrurile, atât prin sfera emoțiilor, dar și prin cea a lucrurilor concrete, raționale, rezultatul nu este în favoarea noastră. De aici înțelegem că prima zi a săptămânii este una destul de grea, poate chiar cea mai grea zi a săptămânii. Debutul intervalului pe care îl analizăm ne îndeamnă să uităm pentru a atenua nemulțumirea, durerea sau dezamăgirea, să judecăm pentru a ne simți mai puternici, adică nu atât de slabi în fața unor situații sociale pe care deocamdată nu le putem controla. Rămâne un singur lucru pe care am putea să-l facem, dacă mai avem putere: creativitatea. Cei care vor fi în prima zi a săptămânii creativi, vor face apel la o energie profundă, superioară, înălțătoare, cea care va reuși să fie valorificată toată săptămâna în acțiuni diverse, chiar dacă unele sunt dure, neplăcute, lipsite de rost. Prin împlinirile produse de aceste lucruri oamenii reușesc să fie meticuloși atunci când trebuie, eficienți atunci când situația o impune, dar și foarte sensibili, chiar dacă li se răspunde la fel. Astfel, prima zi a săptămânii ne vorbește despre ceea ce este frumos și dorim să păstrăm în cunoștință de cauză, despre ceea ce este drept și ne propunem să ducem mai departe ca un exemplu, despre ceea ce este profund și merită toată atenția noastră prin studiu, prin interes.
Prin urmare, 21 ianuarie ne vorbește despre lucruri mărețe pe care le-am ignorat altădată pentru că nu am fost în stare să apreciem la justa valoare rezultatele diametral opuse, n-am fost în stare să lucrăm pe mai multe fronturi deodată, nu am avut puterea să lucrăm cu contrastul. De aceea, chiar de acum studiul ni se pare fără soluție, iar dialogul lipsit de sens. Cei tineri vor spune că nu au experiență, iar cei în vârstă vor invoca o oboseală pe care și-o recunosc foarte bine și pe care au invocat-o de multe ori în anul anterior. Acolo unde există fie și numai puțin o preocupare frumoasă, programul se schimbă, starea sufletească se adaptează condițiilor prezente, lucrurile se așază de la sine. Chiar dacă rezultatele cu care intrăm acum în contact sunt diametral opuse, nu înseamnă că ele trebuie să ocupe același spațiu, nu înseamnă că ele trebuie să aibă aceeași putere. Condiția aceasta imperativă dată de termenul “trebuie“ ce se desprinde din observațiile pe care le facem acestei ecuații astrale nu sunt inflexibile, ci sunt constructive, creatoare de lucruri și mai bune, de conjuncturi și mai bune care nu vor veni acum, în această săptămână, ci începând cu luna februarie. Situația aceasta a elementelor diametral opuse se află într-o consonanță perfectă cu corespondențele acestei zile, cele care ne spun că avem nevoie să ne păstrăm această atitudine și mâine, când vom fi justițiari, dar și la sfârșitul săptămânii când vom descoperi de ce este mai câștigat omul care simte frumos și are și spirit practic, chiar dacă nu primește deocamdată ceea ce merită sau ceea ce a cerut.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne lăsa captivi situațiilor ciudate. A lăsa atenția blocată pe aceste elemente ciudate este o dovadă de nesăbuință.

Regăsire. Oamenii buni se stimulează reciproc. Judecată pe baza experiențelor mai vechi. Nimic nu este sigur. Revendicare. Resursele sunt folosite corect. Este nevoie de un punct de vedere propriu. Se face apel la o perioadă delicată. Redresare. Ne gândim la carieră. Tranzițiile sunt ciudate și pot favoriza accidente. Este nevoie de noroc pentru a ne bucura și a nu ne izola.

În dimineața acestei zile Mercur va trece prin Coada Dragonului și apoi se va apropia cu pași repezi de încheierea tranzitului prin zodia Capricorn, eveniment care se va produce în dimineața zilei de joi, 24 ianuarie. Până atunci ne vin multe experiențe din tranzitul Lunii pe zodia Leu, cel care ne face mai sensibili, dar și orgolioși, mai calzi, dar și foarte mândri. Tot astăzi, dar în a doua parte a zilei, se va împlini și conjuncția lui Venus cu Jupiter și, pentru că ea vine după împlinirea careului Venus-Neptun, mulți se vor simți îndreptățiți să își spună punctul de vedere pe un ton ridicat, să fie foarte vocali, poate chiar justițiari, iar lucrul acesta să îl facă într-un mod nepotrivit. Desigur, această conjuncție Venus-Jupiter este un aspect foarte bun care ne ajută să trecem cu bine până și peste situațiile tranzitorii, peste dezamăgiri adânci, dar și peste anumite idei care ne vin acum în minte în mod ostentativ și care nu vor mai dori să ne părăsească până la sfârșitul acestei săptămâni. Aceste idei ciudate lucrează, după cum ne spune și deviza generală a săptămânii, cu rezultate pe tronsoane diferite, diametral opuse, cele care descurajează meditația, interiorizarea, studiul. Faptul că Mercur trece acum prin Coada Dragonului îi face pe unii să se simtă îndreptățiți în a se situa pe această zonă conflictuală, să considere că este dreptul lor să fie revoltați. Nu de acum, ci de mai bine de 2000 de ani știm de la un mare înțelept, de la Buddha, că a urî pe cineva înseamnă a înghițit o otravă și a aștepta să moară celălalt. Asta înseamnă că revolta zilei de marți, oricât de justificată ar fi, ea nu este o soluție la o problemă, nu este o rezolvare, nici măcar o consolare. Acolo unde lucrul acesta este înțeles și pus în practică așa cum trebuie vorbim despre lucruri personale care devin exemple colective, despre o lucrare mică ce se transformă într-o mare realizare de grup. Este posibil ca unele lucruri să țină doar de sfera ideologică, adică deocamdată să nu aibă caracterul practic pe care îl gândim sau îl intenționăm, dar dacă ele rămân conflictuale, opoziția Lună-Luna neagră poate face din această nemulțumire personală una crucială, iar toate celelalte întâmplări care vin după nu vor fi bune.
Prin urmare, 22 ianuarie este o zi de efort. Muncim cu noi înșine, învățăm să ne folosim resursele, să apreciem mai bine etaloanele sociale, să avem un vocabular diversificat, o trăire flexibilă, o mai mare capacitate de a asculta, de a înțelege și de a ierta. Cele care sunt în afara acestor direcții merg pe linia fricii care creează angoase, iar angoasele, atunci când sunt păstrate în suflet mult timp, creează obiceiuri proaste, iar de aici, în cascadă, toate relele pe care le atribuim acum celorlalți ne vin pentru că suntem direct răspunzători de existența lor. 22 ianuarie este o zi a gândurilor intense, a aspirațiilor foarte mari, a nevoii de a face ceva extraordinar, neobișnuit, a lucrurilor ieșite din comun. Cel care se va opri, care își va diminua această nevoie de neobișnuit va putea să se oprească asupra lucrurilor simple care au existat dintotdeauna în suflet și cărora li s-a acordat suficient de multă atenție pentru că zgomotul social a fost mai interesant. În această interiorizare, vocea sufletului ne spune o poveste foarte frumoasă pe care o vom asculta cu sufletul la gură, cu ochii larg deschiși așa cum făceau pe vremuri copiii care ascultau poveștile bunicilor spuse cu talc la gura sobei. Vremurile acelea au apus, dar a rămas șablonul binelui, etalonul frumosului. Vocea interioară, cea a povestitorului, pe care bunicii de altădată o ascultau fără să știe ce înseamnă, ne spune acum că lucrurile mici și bune pentru sine care sunt preferate în absența oricărui sentiment de revoltă, de revendicare, în absența unui conflict care ne scoate la acțiune, la luptă, este o inspirație magică. Magia nu există doar în filme sau în tratatele de ocultism, ci există în viețile tuturor. Din când în când până și oamenii simpli, fără o instruire specială, o pot accesa și folosi cu rezultate speciale.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a face totul pentru a ne diminua instabilitatea, fluctuațiile minții, dialogul interior, zăpăceală. Omul liniștit este acum ca un izvor limpede.

Factorul dominant trebuie înțeles corect. Divergențe de opinii. Îndoială. Se plasează o idee acolo unde nu este apreciată. Favoruri false. Învățăm din ceea ce înțelegem. Educație pe baza observării și conștientizării propriilor defecte. Șoc. Necazuri de care ceilalți să nu se facă vinovați. Probleme temperamentale.

Înainte ca Luna să-și încheie tranzitul sau prin zodia Leu va avea de împlinit un trigon cu Uranus. După ce va trece pe zodia Fecioară, în spațiul acestei zile, nu va mai avea de împlinit alte unghiuri, ci ele vor fi văzute în noaptea de miercuri spre joi sau în ziua următoare. Asta înseamnă că se întâmplă ceva în timpul nopții, apare o situație neprevăzută, un zdruncin, un gând care ne îngrijorează, dar care nu este periculos, ceva neobișnuit care nu produce efecte neplăcute, ci doar ne pregătește pentru o schimbare importantă programată în zilele următoare. Nu trebuie să uităm că aproape toată ziua de 23 ianuarie Mercur se va afla pe finalul tranzitului sau prin zodia Capricorn. Sunt anumite intenții pe care ni le amintim acum, anumite acțiuni care nu s-au finalizat așa cum ne-am dorit, anumite dezamăgiri pe care nu le vom împărtăși, dar care vor da zilei de față o coloratură aparte. Ceea ce este important din ecuația astrală a zilei de 23 ianuarie vine din faptul că factorul dominant trebuie înțeles așa cum trebuie. Nu ne folosește la nimic dacă ne întoarcem spre frică, spre necazuri, dacă devenim loiali doar pentru că suntem îngrijorați ori ne folosim de oamenii cărora le declarăm prietenia ori fidelitatea ca de o cârjă. Relația proastă pe care Mercur și Uranus o definitivează în mijlocul acestei zile arată că suntem într-o perioadă a favorurilor false. Cei naivi își vor proiecta acțiunile pentru luna martie, se vor gândi că mai au de îndurat puțin din această lună, luna următoare și apoi din luna martie vor da lovitura. Așa cum am văzut că se întâmplă și în cazul celorlalte zile ale săptămânii, lucrurile simple sunt cele mai frumoase, cele mai elegante și singurele menite să ne scoată dintr-o întâmplare de criză, să ne protejeze de un șoc. Relația proastă pe care Mercur și Uranus din mijlocul acestei zile arată că mintea nu este îndreptată către ceea ce putem construi la noi, ci către ceea ce putem distruge la alții.
Prin urmare, 23 ianuarie ne vorbește despre o formă de educație care nu se învață la școală, nu se învață pe stradă, nu o primim nici măcar de acasă, ci se construiește din aproape în aproape prin experiențe proprii. Avem ocazia acum să vedem dacă puterea personală este ceva ce trebuie exercitat sau diminuat. Dacă ridicăm sabia, vom înțelege altfel de ce este periculos abuzul de putere. Dacă facem un pas înapoi și cedăm în fața unei presiuni exterioare, vom înțelege de ce este necesară această experiență. Ca predispoziție, nu se poate stabili că una dintre cele două situații este mai bună decât cealaltă. Fiecare va apela la ceea ce crede de cuviință că este util în momentul de față. Dacă are suficient discernământ se va folosi de experiențele primelor două zile ale săptămânii. Dacă nu, va acționa din impuls, din furie, din nevoia de a fi deasupra celor pe care îi consideră vinovați de ceva. Lucrurile bune ale acestei zile se împlinesc acolo unde oamenii nu se ceartă, acolo unde nu scot în evidență acum defectele. Lucrul acesta este benefic, nu pentru că, în general, așa este bine să procedăm, ci pentru că acum cu greu vom reuși să facem față unei crize de identitate. Tot ceea ce considerăm că este greșit la alții ni se pare atât de evident încât nu vom face nici cel mai mic efort în a ne abține de la critică. Vom spune în gura mare ceea ce vedem, înțelegem, concluziile care ni se par edificatoare în momentul de față. În realitate, pacea este soluția tuturor problemelor de acum, dar și soluția problemelor care se acutizează în prezent.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu confunda dreptatea cu reacțiile temperamentale. Dreptatea reală și simplă a acestei zile poate veni fără a ridica sabia, fără acuzații, doar fiind conștienți de adevărul obiectiv. Nu este necesar să-l spunem, nu este necesar să îl împărtășim celorlalți, nici verbal și nici nonverbal. Faptul că-l avem în minte și nu ridicăm sabia, înseamnă foarte mult.

Se face o măsurătoare. Profit material ignorat de dragul unor idealuri ciudate. Cadou. Moștenire. Credem că tot ceea ce nu poate fi împlinit face referire la o perioadă dificilă. Găsim singuri soluții dar nu avem încredere să le aplicăm. Planurile mai vechi cer să fie implementate. Este nevoie de relații noi. Prietenia trebuie să facă parte din preferințele prezente. Subiectivitatea ne duce spre situații nefavorabile.

Momentul acesta este unul foarte important pentru că aduce trecerea lui Mercur pe zodia Vărsător, o poziție foarte bună a acestei planete. Pentru cei care caută adevăratele valori ale vieții, care nu se mulțumesc doar cu ceea ce strălucește, cu ceea ce produce un efect imediat, cu o impresie obținută pentru că memoria este foarte bună, inteligența este la cotele la care se așteaptă cei din jur, poziția lui Mercur pe Capricorn, cea care se încheie acum, va fi mai bună și, implicit, nostalgiile a ceea ce se încheie acum mult mai evidente. Însă calitățile acestei planete nu sunt cunoscute în totalitate. Astfel, momentul de față ne aduce în fața unor soluții pe care nu le-am putut anticipa. Până acum am gândit că tot ceea ce poate fi împlinit dă un semn înainte, ne avertizează, poate fi anticipat pentru că face parte dintr-un desfășurător. Acum, cu trecerea lui Mercur pe Vărsător, ne întâlnim cu neobișnuitul, cu lucrurile foarte frumoase care se împlinesc fără să ne fi gândit la ele, fără să fi anticipat ceva din ceea ce ar trebui să le reprezinte, din ceea ce le definește. În primă instanță, ne-am gândi că lucrurile acestea ar putea face trimitere la o formă de subiectivitate care ar putea să-l pună pe cel în cauză într-o mare dificultate. În realitate, ne întâlnim cu un drept pe care fiecare ar trebui să-l folosească, dar cu măsură: dreptul la confort. Nu vom beneficia de acest drept la confort toată perioada tranzitului lui Mercur pe Vărsător, dar acum ne vom bucura de el. Asta înseamnă că avem acum capacitatea de a găsi singuri soluții, unele care să ne bucure, chiar dacă celorlalți nu li se par foarte bune. Lucrul acesta se explică din punct de vedere astral, prin faptul că Luna se va afla într-o relație bună cu Axa Dragonului, dar nu va reuși să medieze tendința Nodurilor. Soluțiile pe care le gândim acum nu vor fi bune pentru toată lumea, dar pentru cei sensibili, interesați de Cunoaștere, da! Tocmai de aceea, tocmai pentru că ziua de față vine cu o notă foarte evidentă a subiectivității, a lucrurilor care trebuie să fie bune pentru noi înșine, sunt avertizați oamenii care au proiecte pe termen lung că soluțiile pe care le gândesc acum nu vor putea fi puse în aplicare. Există o viclenie a momentului care ține de un avertisment, poate chiar de mai multe, pe care le-am primit încă de la începutul acestei săptămâni și de care nu dorim în momentul de față să ținem cont. Cel care este realist va vedea că binele momentului face referire doar la prezent.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne aduce în fața unei probleme de adaptare. Pentru ca lucrurile să fie foarte simple, unii vor considera că această problema este doar de sinceritate sau de loialitate. În realitate, este doar de adaptare pentru că motivele de care ne folosim pentru a ne modifica acum comportamentul sunt cele care țin de adaptare. Pe 24 ianuarie avem nevoie de favoruri, înțelegere, de toleranță, dar le spunem tuturor celorlalți că, în realitate, avem nevoie de prieteni. Mercur pe zodia Vărsător este un semn de prietenie, dar nu și astăzi. Va fi un semn de prietenie în zilele următoare, după ce ne vom obișnui cu vibrația sa cea nouă. Deocamdată, gândim că lucrurile noi sunt tendențioase tocmai pentru că nu fac parte dintr-un desfășurător pe care l-am cunoscut sau pe care l-am anticipat. Motivul pentru care unii se vor grăbi foarte tare ține și de viteza cu care Mercur va parcurge acest semn. Pe 10 februarie el va părăsi zodia Vărsător și va intra pe zodia Pești unde va avea de parcurs și o perioadă de retrogradare de aproximativ trei săptămâni și abia pe 17 aprilie va intra pe zodia Berbec. Asta înseamnă că mulți se vor comporta ca și cum este ultima etapă pe care trebuie să o împlinească foarte repede, un fel de ultimă sută de metri pe care nu trebuie să o rateze. Dacă în această zi Mercur nu ar fi trebuit să aibă această calitate, relația Lunii cu Axa Dragonului nu ar fi fost un etalon, nu am fi considerat că ceea ce gândim și simțim în momentul de față trebuie folosit ca un etalon, nu ni s-ar fi părut că frustrările de altădată, ideile pe care în trecut nu le-am putut formula într-un mod adecvat și inteligibil trebuie acum spuse oricum.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi că perspectiva evenimentelor nu poate fi schimbată peste noapte. Pentru schimbări majore avem nevoie de un istoric plin de fapte majore.

Combinații periculoase. Excese de putere. Minciunile sunt prezentate ca idei laborioase. Probleme legate de profesie, impunerea rezultatelor obținute prin activități profesionale, credibilitate. Pagube colaterale. Avem nevoie de un transport. Mișcarea valorilor ne ajută să ne relaxăm. Cercetăm ceea ce nu are viitor. Există o mare diferență între declarație și faptă. Minciuna îl avantajează pe cel fățarnic.

25 ianuarie este definită de principiul plăcerii. Ceea ce a fost până acum o plăcere interesantă devine în momentul de față una necesară. Practic, fără a spune prea multe despre lucrul acesta, necesitatea momentului se bazează pe o joacă a trecutului, pe o risipă, pe lucruri făcute în mod iresponsabil sau vădit greșit. În dimineața acestei zile Venus se va afla într-o relație foarte bună cu Luna neagră și lucrul acesta, chiar dacă a fost activ și în celelalte trei zile ale săptămânii, aduce momentului o patimă față de neîmplinirile din prima parte a săptămânii. Acum ne va fi foarte clar, poate mai clar decât ne-a fost în prima zi a săptămânii, că ne aflăm în fața unor situații diametral opuse, adică nu știm să alegem și nici nu știm cum să ne folosim, ci doar ne folosim de ceea ce avem în față după plăcere, după gust, după senzație.
Dar lucrul acesta nu poate defini în totalitate ziua de 25 ianuarie. Momentul de față nu este coordonat doar de această relație dintre Venus și Luna neagră. Spre seară se va definitiva trigonul lui Marte cu Jupiter care dă, nu doar acestei zile, ci săptămânii în ansamblu, o notă aparte. Acesta este unghiul care ne vorbește despre epuizarea unui traseu al dialogului. Nu se întâmpla lucrul acesta pentru că acest dialog nu ar fi fost corect, ci pentru că el folosește metode vechi, adică nu poate furniza soluțiile de care avem nevoie, ba chiar se folosește de minciuni care îl avantajează pe cel fățarnic, nu pe cel sincer. Asta înseamnă că dacă nu ținem cont de acest impuls către dreptate, către clarificare, drama pe care am trăit-o la începutul săptămânii va fi acum fără rezultat, va rămâne în continuare în conștiința personală și pentru soluționarea ei va trebui să mai așteptăm câteva luni. Dacă nu s-ar fi pus problema ca în dimineața acestei zile Luna să treacă prin zodia Balanță această înclinație către minciună, către disimularea adevărului, către fățărnicie, către prea multă permisivitate în defavoarea tuturor, dar într-un avantaj total față de propriul interes, nu ar fi fost o prioritate. De aceea, 25 ianuarie se bazează mult pe responsabilitatea zilei anterioare, pe ceea ce am înțeles și am dorit să punem în aplicare conform planurilor pe care le-am avut în ziua anterioară. Poate, pe 24 ianuarie nu ne-am gândit că ziua următoare va fi prima etapă a planurilor pe care ni le-am stabilit, dar dacă suntem suficient de lucizi vom vedea că acesta este un moment favorabil pentru așa ceva.
Prin urmare, 25 ianuarie ne arată că excesele pe care le-am făcut altădată pot fi reiterate fără nicio problemă, important este doar să ne dorim lucrul acesta. Vom vorbi astăzi, ca și la începutul săptămânii, despre idealuri, dar de această dată aceste idealuri nu pot construi nimic, ci doar consuma. În ziua anterioară ni s-a părut foarte interesant să dăm curs unor impulsuri subiective, iar acum credem că următoarea etapă este să le punem în aplicare. Cel lucid va vedea în impulsurile zile anterioare sămânța de responsabilitate și de discernământ. Cel superficial va vedea sămânța de scandal. Indiferent ce ne vine din ziua anterioară, pasul de acum stabilizează, consolidează, creează impresii care se vor șterge foarte greu. De aceea minciuna de acum îl va avantaja foarte mult pe cel fățarnic să devină foarte vizibil, lăudat, să pară mai inteligent, mai eficient, dar nu îl va face niciodată un om victorios așa cum își dorește. Ziua de față ne aduce și anumite roade pe care le putem culege, însă ele vin doar din situațiile definite de modestie. Cel care și-a dorit mai mult, cel care nu a avut măsură va avea acum doar pretenții, nu și rezultate pe care să le culeagă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a lăsa ca lucrurile care au fost cercetate altădată să ne spună concluzia simplă. Dacă forțăm concluzia, ea nu ne va lămuri, iar miezul ei nu ne va folosi la nimic.

Suntem judecați după ceea ce putem. Renunțare. Visăm la o viață mai bună. Ceea ce este neprevăzut ține mai mult de un calcul financiar. Cădere pe scara valorilor. Metodele optime sunt judecate doar după bunele intenții. Este nevoie de valoare. Dezordine. Puterea cere organizare. Anturajul ne ajută să ne cristalizăm ideile.

26 ianuarie este o zi de neatenție. Ne gândim atât de mult la lucrurile care ar trebui să dureze, care ar trebui să treacă testul timpului, să fie memorabile, să rămână în conștiința celorlalți încât uităm ce ne-am propus la începutul săptămânii. Acesta este cel mai vulnerabil moment al săptămânii când am putea să renunțăm la pretențiile pe care le-am avut la începutul săptămânii, cele care ar trebui să ne aducă succesul pe care ni-l dorim. Dacă la începutul săptămânii pretențiile acestea au fost supradimensionate, dacă nu au fost corecte atunci pasul înapoi pe care-l facem acum este unul foarte bun, chiar unul terapeutic. Acest pas înapoi ne ajută să descoperim o valoare, o greșeală pe care am făcut-o altădată și care ne-a produs multă dezordine. De aceea, în situația aceasta, nu putem vorbi despre o presiune care distruge sau care întreține mesaje negative, ci despre o presiune care reglează faptele pentru ca ele să fie conform intențiilor de altădată. Așadar, momentul de față aduce trei ipostaze de revoltă, una dimineață, prin careul Lună-Saturn, alta aproape de prânz, prin opoziția Lună-Marte, iar alta spre seară, prin careul Lună-Pluton. Toate acestea fac trimitere la revoltă, la puterea de organizare, la necesitatea de a face altceva pentru ca idealul de altădată să poată fi împlinit ușor. Pentru unii, lucrurile acestea par dezordonate tocmai pentru că nu au luat niciodată parte, cu bune intenții, le ceea ce s-a întâmplat cu alții, niciodată nu s-au preocupat de ceea ce au simțit alții, nu au făcut nimic pentru a-i favoriza pe ceilalți, ci s-au gândit tot timpul doar la ei înșiși. Asta înseamnă că momentul de față ne oferă posibilitatea de a opri un flux negativ, dar nu pentru a ne pedepsi, ci pentru a arăta că lucrurile rele nu trebuie să meargă mai departe pentru că, altfel, rămâneam fără ceea ce ni s-a părut că reprezintă un atu, un avantaj: puterea dialogului. Această săptămână ne vorbește despre epuizarea unui traseu al dialogului, iar în cazul acestor persoane înseamnă a rămâne fără puterea de care s-au folosit de câțiva ani.
Prin urmare, 26 ianuarie ne vorbește despre lucruri pe care le-am calculat până acum, dar pe care nu le-am gândit corect. A face un calcul despre o situație, a pune pe hârtie un desfășurător nu înseamnă a gândi corect situația pe care vrem s-o parcurgem. Unele lucruri trebuie să vină și de la sine, trebuie să-și urmeze un curs dictat de univers, un parcurs care să nu fie, așa cum am văzut în ziua anterioară, dominat de minciună, adică să nu-l avantajează pe cel fățarnic doar pentru că trăim într-o epocă ce permite mult prea ușor lucrul acesta. Valorile morale trebuie să fie perene, tocmai pentru că ele sunt înscrise în conștiința individuală și nu ar trebui să se șteargă de la o existențe la alta, de la o epocă la alta. Faptul că omenirea își permite, din când în când, anumite derapaje, nu înseamnă că toți suntem de acord cu așa ceva. Puterea nu înseamnă și abuzul care produce efectul imediat, ci înseamnă și ceea ce protejează pentru ca frumusețea interioară să se poată exprima mai mult decât a făcut-o până în acel moment.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne petrece ziua gândindu-ne la ceea ce trebuie să cucerim în mod rapid sau la ceea ce trebuie să renunțăm. Calea de mijloc este și de această dată foarte utilă.

Oamenii sunt judecați după intuiție. Ne surprinde sensibilitatea celorlalți. Veselie stranie. Cercetare bizară. Mesajul este construit în defavoarea activităților celorlalți. Se discută despre o ofertă. Suntem interesați de activitățile sociale. Migrație. Neclaritatea ne motivează.

Ultima zi a acestei săptămâni ne ofere răspunsuri la multe întrebări pe care le-am avut în celelalte zile, unele legate de partea materială, altele de partea spirituală. Dacă ni s-a părut important un exemplu, atunci ziua de 27 ianuarie ne ajută să-l punem în aplicare, să nu mai judecăm totul după intuiție, după ceea ce este favorabil ori nefavorabil, ci doar după ceea ce este peren, după ceea ce rămâne în posteritate. Sunt lucruri foarte importante pe care le vom gândi de-a lungul acestei zile, iar ele vor fi în consonanță cu deviza generală acestei săptămâni, cea care ne vorbește despre rezultate diametral opuse. O parte dintre aceste rezultate, conflictuale, sunt susținute de trecerea Lunii pe ultimul sector al zodiei Balanță, atunci când va trebui să treacă printr-un careu la Axa Dragonului și printr-o opoziție cu Uranus. Din timpul nopții ne vin multe informații care ne-au alimentat în ultimii ani nesiguranța, problemele de conștiința, temeri majore pe care nu am reușit să le rezolvăm. După ce Luna va trece pe zodia Scorpion ea va avea de împlinit un careul cu Mercur, abia trecut de câteva zile pe zodia Vărsător, și un careul cu Soarele, cel care se află pe zodia Vărsător încă din săptămâna anterioară. Lucrul acesta ni se va părea ca un fel de luptă între argument și fapte, între ceea ce poate fi explicat și demonstrat, pus pe hârtie și ceea ce nu are nevoie de o astfel de demonstrație pentru că este mult prea evident. Cert este că ultima zi a acestei săptămâni ne vorbește despre un dezavantaj, despre lucruri bizare pe care altădată le-am considerat deosebite și cărora le-am acordat o importanță foarte mare pentru că ne-au ajutat să scăpăm de o presiune psihică. Acum presiunea este de altă natură, poate chiar organică, socială, iar metodele vechi nu mai dau rezultate. De aceea, ceea ce se întâmplă acum, pe 27 ianuarie ni se va părea un fel de soluție de rezervă, de soluție urgentă pe care trebuie să o punem în aplicare, iar aceasta nu poate fi decât una în consonanță cu a doua partea devizei săptămânii, cea care ne spune despre epuizarea unui traseu al dialogului.
Prin urmare, 27 ianuarie ne vorbește despre ceea ce este bine pentru ceilalți, dar nu vrem să punem în aplicare, nu ne atrage atenția, nu suntem interesați să oferim. Cei care reușesc să treacă dincolo de aceste obstacole vor reuși să înțeleagă de ce subiectivitatea de altădată a fost atât de periculoasă, de ce condițiile pe care le-au pus cândva pentru a fi mai bine, mai sănătoși sau mai realizați profesional nu au fost absurde prin ceea ce au cerut, ci au fost absurde prin pretențiile lansate cu scopul ca soluțiile să vină imediat. Acum nu mai avem pretenția ca soluțiile să vină imediat, dar conștientizarea pretențiilor de altădată ne lasă un gust amar și ne face să ne comportăm bizar. Această neclaritate îi motivează pe unii să fie foarte dinamici tocmai pentru că trebuie să ascundă ceva prin acest comportament. Lucrurile bune ale acestei zile vin, așa cum s-a întâmplat și în celelalte zile ale săptămânii, prin liniște. Cel care va reuși să își păstreze liniștea pe 27 ianuarie demonstrează că are abilități sociale foarte utile pentru el și pentru cei dragi pe care le va folosi cu succes în următoarele luni.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a avea curajul sincerității. Nu este util să ne ascundem dezordinea în spatele unei veselii stranii. Ceea ce acum veselia ascunde, pe mai târziu se va transforma în boală, motiv de conflict sau de despărțire.

8 thoughts on “21 – 27 ianuarie 2019

 1. Diana Aldea spune:

  Buna Coser! Am o nelamurire asupra unui aspect ,cred ca tu m-ai putea ajuta sa ma clarific ,tot aud pe la emisiuni ca se vb despre subconstient ca el are toate informatiile de care avem nevoie daca stim sa lucram cu el ,tot odata se vb si despre sine nostru superior( divin ) ca face acelasi lucru ,eu asta inteleg .
  E unul si acelasi ?
  Multumesc anticipat !!!
  Cu mare stima si respect pt tot ceea ce faci si esti !
  Am incredere ca ma vei deslusi ….

  1. Ştiu că sunt mulţi care folosesc aceşti termeni fără să le înţeleagă sensul.
   Lucrurile sunt simple.
   Subconştientul este ceea ce susţine acţiunea conştientă. Este acea latură a ființei care alimentează continuu acţiunea conştientă şi care creează iluzia transformării, în timp ce ea este o banală schimbare, o rocada. Noi credem că omul este tot ceea ce există în zona conştientă. Din când în când, prin forţe ce sunt controlate, în mare parte, de ceea ce se află în spatele acestei certitudini de a fi (zona conştientă), apar elemente pe care, orbiţi de ego-ul a ceea ce suntem (zona conştientă) credem că sunt de o noutate absolută. Este doar un element care vine dintr-o zonă cu care nu lucrăm. Subconştientul este un fel de bazin, de rezervor, de cămara în care, înainte de a veni în această lume, am pus ceea ce credem că ne trebuie. Am uitat lucrul acesta şi de fiecare dată când din această cămară ne mai vine ceva pe masă credem că sunt adevărate magii, forţe care transformă. Ele sunt de fapt ce am ales noi că ne trebuie acum. DAR acest subconştient este ceea ce ţine doar de o existenţă. Sunt anumite nevoie, conţinute de subconştient, care se transmit de la o viaţă la alta (pentru că asta cere misiunea), dar resursele ce le conţine acest subconștient sunt specifice doar unei existenţe. După ce murim nu mai avem nevoie de subconştient. Vom fi într-o altă stare de conştiinţă. La următoarea încarnare, fiinţa va avea nevoie de o altă “cămara” cu resurse, după ţintele pe care şi le stabileşte, iar unele resurse de acolo pot semăna cu altele din alte vieți. Nu este o condiție, ci doar expresia unei necesități.
   În timp ce subconştientul are, prin excelenţă, un caracter efemer, sinele superior este etern. El este Fiul lui Dumnezeu, într-o accepţiune mai aproape de terminologia folosită la noi sau atman ori paramatman, într-o altă accepţiune. Există, însă, şi ceva între aceste două elemente: sufletul. Sufletul este o expresia individualizată la o sarcină, la o misiune, la un ţel pe care o entitate o are de îndeplinit. Sufletul (jivatman) poate fi acelaşi timp de mai multe existenţe, iar la finalul misiunii sale se topeşte în sinele suprem (atman sau paramatman). Acesta este momentul desăvârşirii când sarcinile propuse prin suflet, prin jivatman, s-au încheiat, iar fiinţa devine una cu scânteia sa divină atman sau paramatman. Acesta este momentul când ignoranţa este distrusă, iar fiinţa îşi predă sufletul în braţele lui Dumnezeu.
   Într-o reprezentare mai simplă: subconştientul este pământul cu bogăţiile sale, locul ales pentru trai, partea conştientă a fiinţei este omul care se plimbă, creşte, se dezvoltă, cumpăra, vinde, se bucura, iubeşte, urăşte, acumulează şi apoi moare, sufletul sau jivatman este planeta care permite, într-o succesiune mare de etape, toate aceste lucruri, iar sinele suprem, atman sau paramatman este universul care aşteaptă întoarcerea Fiului Risipitor acasă.

 2. Negru Elena Larisa spune:

  Buna Coser am.mai spus si o spun in continuare ca esti un adevarat Maestru!!!dar unii spun sa lucrezi si sa educi subconstientu iar altii spun ca orice nelamurire sau intrebare sa apelezi laSinele Superior

  1. Fiecare lucrează pe nivelul său, adică după cât poate, după cât și-a propus.

 3. Diana Aldea spune:

  Iti multumesc din suflet pt timpul acordat!
  Am primit raspunsul de care aveam nevoie,important e sa le intelegem mecanismul ,sa constientizam de ce ne vin in constient si mie personal nu imi ramane alceva de facut decat sa multumesc pt tot si ,sa las totul in mana Domnului cu multa credinta ca stie el ce e mai bine pt noi !
  O zi buna plina de binecuvantari !
  Cu multa stima si respect pt tot ce ce esti si faci !

  1. Acel „totul” care nu-ți este accesibil în mod direct se cuvine să-l lași în mâinile Domnului, dar ceea ce ai, folosește împreună cu El, ca fetița care face pâine împreună cu mama. Dacă nu face, mama o va face ea ca și cum așa se cuvine, dar care este rostul experienței?
   Credința pasivă este un fel de fanatism.
   Este bine ca unele lucruri să le facem împreună cu El pentru că putem. Pe celelalte i le lăsăm deocamdată pentru că nu putem, dar alegerea aceasta promite un viitor responsabil. Când vom putea, vom face negreșit. Așa face omul adevărat!

   1. Diana Aldea spune:

    Am inteles ,asa e ,impreuna ,foarte adevarat !
    Multumesc inca o data pt punctare !

 4. Negru Elena Larisa spune:

  Multumesc inca o data pentru toeate raspunsurile pe care ni le dai.Chiar esti un adevarat Maestru.Sa te binecuvaneze Dumnezeu.Esti un om.de lumina!!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.