20 – 26 aprilie 2015

20 – 26 aprilie 2015 este săptămâna aducerilor aminte care reglează o relație și creează impresii de durată. Există câteva evenimente astrale încadrate în cele șapte zile pe care le analizăm aici prin intermediul cărora avem acces, atât la experiențele din ultima perioadă, cât și la schemele de lucru care se pot transforma cu succes în proiecte de viitor. Nu ne referim aici doar la intrarea Soarelui în zodia Taur, pentru că acest eveniment se produce în fiecare an, nici măcar la relația bună dintre Marte și Pluton și nici la sextilul pe care Junon îl împlinește cu Capul Dragonului și prin intermediul căruia se mediază tendința Nodurilor. Deci nu ne referim la un aspect anume, ci la toate privite într-un complex ce susțin această inventariere pozitivă cu scopul de a repara și de a ne pregăti pentru un mare evenimente ce urmează a se consume de-acum încolo, până la finalul anului. Este posibil ca o parte din mesajele acestei săptămâni să inducă în eroare, să arate o notă agresivă a unui individ împotriva unui grup, a unui grup mai mic împotriva unui grup mai mare și de aici să apară tot felul de conflicte inutile care nu duc la niciun rezultat bun. În ciuda aparențelor, dar și a lucrurilor care sunt destul de clare unui om superficial, toate aceste tensiuni, atunci când se consumă, divulgă un secret intern pe care în alt mod nu l-am fi putut afla.
Asta înseamnă că explorăm de-a lungul acestei săptămâni concluzii pe care, la momentul la care le-am elaborat, le-am considerat inutile. Acum vom vedea că dreptul individului la viața contează altfel decât am crezut până acum, că noblețea este o calitate ce trebuie întreținută permanent sau că nu doar gândul, ci și cuvântul zidește, iar viciul se va lupta cu disperare pentru a ieși în evidență și a face dezvăluiri mincinoase cu scopul de a întoarce conștiința individului de pe drumul cel bun. Din prima zi a săptămânii, de când Soarele va intra în zodia Taur, îndemnându-ne să ne preocupăm, nu ca până acum de competiție sau demonstrație, ci de lucruri concrete, liniștite și stabile, până la finalul săptămânii, când Venus va împlini o relație negativă cu Luna neagră, transformarea individului va trece, cu fiecare zi, prin mai multe etape. În fiecare zi ne vom întâlni, fie cu succesul, fie cu deziluziile, dar asta nu pentru că o forță superioară se plictisește și vrea să diversifice totul după bunul plac, ci pentru că avem nevoie să încadrăm experiențele vieții într-o schemă mult mai bună sau mai solidă. Tocmai de aceea, nu putem regla relațiile sau nu avem încă puterea necesară să creăm impresii de durată fără să facem apel la ceea ce s-a consumat în ultima perioadă sau chiar la începutul anului.
20 – 26 aprilie 2015 este și o săptămână de voință, o săptămână în care omul slab se luptă cu pornirile tendențioase, cu viciile sale pentru a le prezenta celorlalți ca pe niște calități, iar omul puternic se întreabă dacă nu cumva a făcut prea puțin pentru cât de multe știe, poate și a dorit să facă. Aceste două extreme au nevoie în acest interval de șapte zile să se întâlnească la jumătatea drumului. Nici neîncrederea omului superior, dar nici aroganța celui superficial nu sunt adevăratele etaloane de acum. Avem nevoie, așadar, să ne creăm unii altora impresii bune pentru ca acestea să devină durabile și edificiul la care fac trimitere să fie, de asemenea, rezistent.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a fi atenți la îndemnurile pe care le primim, la ceea ce ne vine să facem, la ceea ce considerăm plăcut, util sau folositor celorlalți pentru că acestea sunt elementele care declanșează informațiile ascunse în arhivarul propriu. Fiind atenți la lucrurile acestea vom putea să fim atenți și la aceste minunate aduceri aminte pentru a ne face viața mai bună sau demersurile în care ne implicăm mai eficiente.

Faptele bune sunt puse pe cântar. Frica scade în intensitate. Vorba ajunge din urmă curajul. Ceea ce nu este agreat este spus la toată lumea. Tendința de a modifica o conduită pentru a face loc unui adversar. Zvonuri. Luptele anterioare incită mândria. Este descoperită și înțeleasă cauza problemelor din ultima perioadă.

Astăzi Soarele își încheie tranzitul sau prin zodia Berbec urmând ca în mijlocul zilei să intre în zodia Taur. Prima jumătate a zilei va deveni, astfel, expresia unei sinteze ce ar putea fi pentru mulți o dovadă de nesiguranță și insatisfacție. În primul rând, vor fi cântărite faptele bune și mulți vor fi nemulțumiți de ceea ce vor descoperi, preferând să își îndrepte atenția mai curând către frică, boală, nemulțumire, decât către lucrurile bune care au fost însușite în ultimele patru săptămâni.
Astfel, aducerile aminte, acelea care sunt acum orientate către a regla o relație și către a crea impresii de lungă durată, atrag atenția celorlalți, în această primă zi a săptămânii, asupra lucrurilor ce nu ar trebui repetate. Zodia Taur intervine, astfel, pe un fundal agresiv, tulburat sau construit pentru a rupe o alianță sau a destabiliza o legătură solidă. Intenția individului care se implică în acțiuni de genul acesta este una ușor tendențioasă și față de sine ori față de apropiați acesta se justifică invocând necesitatea de a construi noi relații, de a pune noi baze deci de a transforma ceva. Dacă această condiție negativă este îndeplinită, atunci luptele anterioare, acela care unui om obișnuit, ce nu se lasă curtat de aroganță, mândrie sau infatuare, îi creează impresii negative, unui personaj orientată către distrugere îi creează impresia de ființă puternică ce nu poate fi dată la o parte, de om înzestrat sau etalon pentru ceilalți.
Pentru că suntem în anul secretelor dezvăluite, această călătorie în trecut nu are cum să nu se soldeze cu informații suplimentare, cu noi valori, ascunse până nu demult sau ignorate cu bună știință. Asta înseamnă că această întoarcere, această revizuire, sinteză sau analiză ne ajută să descoperim cauza problemelor din ultima vreme.
Pentru că aspectele bune ale acestei zile se consumă în noaptea de duminică spre luni sau chiar în dimineața acestei zile, ceea ce nu avem în minte de dimineață nu se poate construi pe parcurs. Apoi, trecerea Soarelui în zodia Taur îi face pe oameni interesați de lucruri care nu ne pun în dificultate, ci dimpotrivă care devin clare prin statut și funcție, deci care pot fi așezate cu toată încrederea la baza unui edificiu. Așa după cum constatăm din deviza general aplicată acestei săptămâni construcția pe care o inițiem acum se bazează mult pe aduceri aminte, pe exercițiul memoriei, pe revizuirea unor contacte sau a unor relații. Va fi important pentru ceea ce avem de făcut în această primă jumătate a anului, cât a mai rămas din ea, ce impresii lăsăm celorlalți, ce valori îndemnăm prin exemplu personal pentru a fi amplificate sau utilizate la o altă scară.
Dacă personale inferioare sunt orientate către a acorda mai multa atenție zvonurilor, discuțiilor sterile sau informațiilor lipsite de substrat și distrugându-le pe acestea să aibă impresia că au făcut un lucru foarte important, persoanele superioare au încă din dimineața acestei zile percepția clară a unui adversar puternic în raport cu care își vor adapta metodele de lucru sau căile de atac în următoarele zile.
Prin urmare, 20 aprilie este o zi în care avem șansa să înțelegem mai bine care a fost calitatea acțiunilor în care ne-am implicat în ultimele patru săptămâni. Este posibil ca multe din evenimentele de acum să ne atragă atenția către zona publică și să fim îngrijorați sau neliniștiți de faptul că nu avem un moment personal, că suntem smulși dintr-un ritm cu care ne-am obișnuit și în consecință nu suntem lăsați să ne desfășurăm activitatea după bunul plac. Dacă urmărim cu atenție ceea ce se întâmplă astăzi vom vedea că nu există ceva clar îndreptat împotriva individului. Fiecare este preocupat acum de magnetismul pe care acțiunile proprii îl exercită asupra sa, în calitate de creator. Puțin vor fi aceia care vor mai avea energia, dar și timpul necesar pentru a interacționa altfel cu cei din jur. În general, acestea sunt ființele libere care au urmărit în ultimele patru săptămâni să ducă mai departe un deziderat de grup, nu să-și implementeze ideile proprii sau să-și facă vizibilă voința și egoismul.
De-a lungul acestui an al secretelor dezvăluite, de fiecare dată când ne întoarcem în trecut vom descoperi elemente noi, vom constata că am întreținut o informație pe care am ignorat-o sau pe care nu am înțeles-o corespunzător și mesajul ei este pe punctul de a ne invada și a ne dicta cum anume să reacționăm. Acum, când Soarele se pregătește să intre în zodia Taur, în dimineața acestei zile, Luna are de împlinit trei aspecte pozitive. În mijlocul zilei se va consuma ingresul Soarelui în zodia Taur și vom fi interesați mai curând de ceea ce ne oferă stabilitate, decât de ceea ce ne îndeamnă să demonstrăm că putem face sau că știm. Pentru că zodia Taur este una din cele 12 dimensiuni ale vieții, în această perioadă avem nevoie de stabilitate, avem nevoie să identificăm zona, pământul, sectorul în care să punem o sămânță pentru ca apoi, de-a lungul anului, să avem ce îngriji și la toamnă ce culege. De aceea ziua de 20 aprilie aduce o sancțiune celor care îndrăgesc prea mult competiția și care se atașează prea ușor de revoltă sau de nevoia de a demonstra în permanență cum sunt, ce simt, cum procedează și unde vor să ajungă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne preocupa astăzi de faptele bune. A urmări și, în egală măsură, a învăța din faptele bune înseamnă a participa la un proces social de elevare sau de stabilizare pe linia binelui individului.

Se cântărește un drept și se respinge un privilegiu. Sentimentul de nesiguranță este luat ca referință. Se vorbește prea mult despre nimic. Soluțiile miraculoase sunt proiectate în viitor. Noblețea este o calitate rezervată celor puțini. Prietenii sunt iubiți mai mult. Se dă tonul la o nouă schimbare. Plăcerile personale nu sunt agreate de grup. Planurile ce vizează consolidarea stării de confort sunt schimbate.

21 aprilie este o zi de prejudecată. În primul rând, Luna i se va opune lui Saturn și o parte din proiectele pe care le-am gândit în ziua anterioară s-ar putea să comporte astăzi modificări în desfășurare ori anumite întârzieri. Asta se întâmplă pentru că vibrația care vine din zodia Taur prin intermediul Soarelui ne învață să ne oprim o secundă pentru a ne mai gândi o dată, pentru a mai arunca o privire asupra obiectului sau pentru că alte elemente ne-au atras atenția. Acest comportament este nespecific pentru că în ultimele patru săptămâni nu am procedat așa și, fiind obișnuiți cu un alt mod de a fi, a proceda în felul acesta acum, când Luna se află în zodia Gemeni și când nu se poate stabiliza pe o informație ce trece foarte repede peste orice, înseamnă a avea sentimentul că recunoaștem ușor lucrurile, dar de fapt nu asimilăm sau nu învățăm nimic nou.
Vibrațiile zodiei Taur ne învață acum să schimbăm ritmul de lucru, să asimilăm sau să ne stabilizăm pe o direcție. Din această cauză începând cu 21 aprilie vom avea sentimentul că multe lucruri se împlinesc greu, cu mare efort, cu mare consum personal. De partea cealaltă, a lucra cu seriozitate și constanță pe o direcție înseamnă și a aprofunda ceea ce până acum nu am avut ocazia.
Importanța majoră a acestei zile vine din faptul că Mercur, aflat de ceva timp în zodia Taur, se află într-o relație proastă cu Jupiter. Asta înseamnă că disconfortul generat de modificarea programului de lucru, schimbările inopinate care apar acum creează un puternic disconfort pe care îl vom verbaliza. Dacă nu ne convine programul de lucru facem o notă scrisă, o reclamație ori pur și simplu să acuzăm verbal, nu doar prin gesturi sau prin atitudine. Practic, acesta este momentul în care vom reuși să îi vedem pe cei care sunt profunzi pentru că doar aceștia reușesc să-și mențină echilibrul și răbdarea, doar aceștia vor reuși să se facă plăcuți, iubiți, îndrăgiți față de ceilalți pentru că pe ei schimbarea nu-i agită, ci îi îndeamnă să-și arate noblețea într-un alt mod.
Apoi, relația proastă pe care Mercur o împlinește cu Jupiter poate însemna și un avertisment referitor la un defect de caracter sau poate un obicei prost pe care l-am alimentat în ultima vreme. Această conștientizare ne poate ajuta să găsim soluții miraculoase pentru anumite proiecte de viitor. Dacă preocuparea momentului este focalizată exclusiv pe demersuri pe care le cunoaștem foarte bine, tensiunea creată acum pe aceste lucruri ne arată ce trebuie să suportăm, ce trebuie să tolerăm sau cum trebuie să ne așezăm piesele foarte cunoscute ale acestui demers pentru ca viitorul să nu fie afectat în rău. Diferența dintre succes și insucces va fi dată doar de reacția personală, de atitudine. Nu există acum un element exterior care să ne zdruncine atât de mult încât să justifice o răscolire atât de puternică ori distrugerea unor demersuri la care lucrăm de cel puțin patru săptămâni. Dacă se întâmplă lucrul acesta, atunci a fost activat pe o direcție negativă acest careu Mercur – Jupiter și deci comanda a venit din interior, nu din exterior.
Prin urmare, 21 aprilie ne ajută să comparăm valorile cu nonvalorile, calitățile cu defectele, impulsurile pozitive cu cele negative și să ajungem la o concluzie pe care să nu dorim să o împărtășim celorlalți ori să nu facem acest lucru procedând ca până acum. Dacă până acum am vorbit, în prezent ni se poate citi mulțumirea ori nemulțumirea pe chip, pe gesturi sau pe atitudine. Dacă până acum am preferat să acționăm fără a pune faptele sau intențiile în cuvinte, în prezent ne vom exprima mulțumirile sau nemulțumirile prin viu grai, adică prin cuvinte sau prin ton. Asta înseamnă că plăcerile personale acum nu sunt agreate de grup și poate, în anumite cazuri, nu sunt agreate nici de persoanele din jur în care am avut încredere sau cu care am construit o relație frumoasă în ultima perioadă.
O parte din acțiunile în care suntem implicați acum sunt pe punctul de a se opri, sunt încercate de o neîncredere personală sau compromise pe motiv că ne așteptăm la reacții mult mai bune decât sunt în stare cei din jur să ofere la momentul acesta. Cu alte cuvinte nu este vorba despre o intervenție exterioară, modificările care apar în aceste demersuri sunt în primul rând dictate de elemente de ordin interior, de ceea ce considerăm acum că reprezintă armonia sau dizarmonia, de cum am fost educați sau auto educați să așezăm etapele în ordine până la împlinirea lor. Viața poate fi acum complicată sau ușoară, împovărată sau simplificată prin decizie.
O altă componentă care vine din împlinirea acestui unghi negativ dintre Mercur și Jupiter urmărește în primul rând conștientizarea limitelor autoimpuse sau a obstacolelor în care am ajuns să credem cu tărie, deși acestea nu au atâta greutate. A acorda unui obstacol o putere specială înseamnă a desprinde din propria structură o parte din ființă și a menține în viață acest element negativ prin diverse procedee, metode, gânduri sau atitudini. Cu alte cuvinte 21 aprilie este ziua lui „Ceea ce am crescut asta avem”.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a urmări astăzi prin autoanaliză, prin interiorizare să extragem din adâncul sufletului motive de liniște și mulțumire. Dacă alegem să gândim și să simțim în modul acesta vom reuși să ne orientăm către rafinament, noblețe și profunzime sufletească.

Se fac declarații memorabile. Forță prin mesaj. Sentimentul unității devine prioritar. Se sublimează o patimă printr-un demers constructiv. O descoperire stranie sporește încrederea în sine. Valorile universale dau semne că se sedimentează. Vântul schimbării de acum ajută. Minciunile au iz ocult. Oamenii sunt incitați să acționeze de unii singuri. Unitatea celor mici sperie puterea celor mari. Atracție către viciu. Compromis pentru consolidarea stării de confort.

22 aprilie este una dintre cele mai grele zile ale acestei săptămâni pentru că acum, când nu ne-am stabilizat suficient de bine pe vibrațiile zodiei Taur, suntem îndemnați să facem declarații memorabile, să arătăm că folosim energiile acestea cu măiestrie și insistență. Asta înseamnă că deși lucrurile nu sunt sedimentate, deși anumite elemente cu care am ales să lucrăm chiar de la începutul acestei săptămâni nu s-au stabilizat încă pe un traseu trebuie să ne comportăm ca și cum acestea sunt integrate deja în propria structură și li se pregătește misiunea de a deveni valori universale.
În primul rând, acum se construiește pe cer o piramidă de pământ la care participă Pluton-Marte și Luna neagră. Apoi, Mercur se află și el într-unul din vârfurile acestei piramide de pământ urmând ca în ziua următoare să definitiveze aspectul perfect, adică o conjuncție cu Marte. Este importantă această poziție, chiar dacă unghiul nu s-a împlinit perfect, pentru că asta arată în tot acest perimetru astral delimitat de piramida de pământ că există predominantă o trăsătură, aceea care ne vine din zodia Taur. Asta înseamnă că prin îndemnul de a ne extinde către noi informații, prin curiozitatea dovedită până acum suntem îndemnați să facem o descoperire interesantă. La început, această descoperire va fi stranie pentru că personajele care participă la acest episod se comportă ca în săptămânile din urmă și, în consecință, le este atribuită aceeași calitate. Informațiile de acum, ceea ce este descoperit sau dezvăluit, are însă o altă calitate decât ar fi avut în săptămânile din urmă. Lucrul acesta poate genera, pentru că este implicată Luna neagră, o atracție către viciu, către a îngrădi o informație ori către a ascunde ceva pe motiv că nu este încă suficient de bine elaborat sau stabilizat. În realitate, ascunderea acestor informații se face pentru a avea un avantaj, un as în mânecă pentru un moment viitor.
Această piramidă de pământ ne îndeamnă către lucruri care nu ne-au aparținut și care reprezintă pentru ceilalți elemente de patrimoniu sau de avuție personală. Dacă la nivel individual lucrurile acestea înseamnă a dori mai mult, a face mai mult pentru a le obține sau pur și simplu a întinde mâna și a lua, la nivel social lucrurile acestea au un iz ocult. Minciuna individului poate fi ușor deconspirat însă o minciună socială se transformă într-un curent care cu greu va putea fi demontat. Numai așa unitatea celor mici ar putea să sperie puterea celor mari. Numai prin minciună sau atracție spre viciu se poate răsturna dintr-o dată ordinea valorilor și maimuța să devină actor premiat la Oscar.
Dar ziua de 22 aprilie nu conține doar împlinirea acestei piramide de pământ, ci și ridicarea unui unghi pozitiv cu Jupiter și desenarea unui triunghi minor la care să participe și Capul Dragonului. Dacă luăm în calcul și relația bună care există între Jupiter și Uranus, dar și implicațiile pe care planeta Pluton le are față de aceste poziții astrale descoperim pe cer o configurație numită Vapor cu pânze ce are ca element central, focar, planeta Pluton. Cu alte cuvinte orice elemente am scoate în evidență, că este piramida de pământ, triunghiul minor sau relația bună dintre Jupiter și Uranus toate devin detalii sau elemente scoase din context pentru că Pluton din Capricorn, cel care patronează acum abuzul de putere, nevoia de a reconfigura centrele de influență și de a regăsi puterea prin descoperirea de noi resurse, dictează cum sunt folosite toate aceste calități sau cum sunt orientate aceste defecte pentru a obține un avantaj clar. Una din modalitățile de a obține un avantaj imediat prin împlinire sau prin răsturnarea valorilor este aceea de dezbinare. Pluton din Capricorn poate iniția acest proces de dezbinare prin abordarea extremelor. Dacă analizăm însă contextul astral de acum, în care Uranus se află pe semnul arid al Berbecului, Luna neagră pe semnul steril al Fecioarei, iar Pluton într-un semn prea uscat și rece al Capricornului înțelegem că ideea de extremă este folosită doar într-un caz particular, acela în care se creează un contrast. Practic, acest context astral nu lucrează cu valori opuse, ci creează în permanență un contrast cu ceea ce există deja. Asta înseamnă că atât binele cât și tensiunea va crea un stres teribil pe ideea de transformare, de mobilitate abuzivă sau de răscolire inutilă.
Cei care sunt bine orientați, care au o educație la bază nu vor percepe această frământare socială ca pe un factor de destabilizare. Vor considera că toate aceste elemente sunt motive de aprofundare sau informații pe care le vor depozita la un moment dat într-un arhivar propriu și, pe viitor, vor face apel la ele. Acum participă la aceste evenimente sociale cu gândul că fac un compromis mic pentru a consolida o stare de confort.
Prin urmare, 22 aprilie este o zi de transformare. Nu avem însă garanția că această transformare se va produce la fel pentru toți sau cu aceleași urmări. Avem însă garanția că fiecare se va simți zdruncinat, îndemnat să facă lucruri în care nu crede, mai puțin corecte sau nespecifice pentru a-și însuși informații noi sau pentru a se extinde către o nouă zonă. Piramida de pământ care se construiește acum este semnul că putem să devenim împărați în imperiul propriu. Nu ne spune însă ce fel vor fi supușii, care este calitatea celor cu care vom colabora și de la care ne vom extrage informațiile sau putere. Putem însă deduce că, având o Luna neagră implicată în acest aspect, minciunile vor avea un iz ocult și faptele bune ar putea să fi tendențioase ori pur și simplu orientate către un rezultat negativ transformând acest vânt al schimbării într-un element de destabilizare.
Desigur, nu toate surprizele acestei zile sunt negative. Avem ocazia acum să ne detașăm de tot acest context negativ și chiar dacă nu ieșim din horă să ni se permită să jucăm altfel, să ne punem căștile și să ascultăm o altă muzică, nu cea după care dansează toți, ci propria muzică. Importantă este mișcarea. Deci nu a ieși din această horă socială este obiectivul acestei zile, ci de a personaliza toate aceste influențe pentru ca ele să nu implementeze individului obiceiuri proaste.
Din această cauză 22 aprilie poate deveni una dintre cele mai importante zile ale acestei săptămâni în care să ni se ofere ocazia de a regla o relație însă să fim atât de lacomi, de porniți împotriva adversarilor pe care nu i-am dovedit în lunile anterioare încât să creăm impresii proaste sau să încordăm și mai mult aceste relații. Mânia va fi marea problemă a acestei zile pentru că ea se va ascunde în spatele unei mișcări teribile, nu doar fizice, ci chiar o mișcare a valorilor.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne preocupa astăzi să oprim pornirile negative. Acestea nu trebuie alimentate astăzi nici cu energie, nici cu motivații, și nici cu aspirații.

Cuvântul zidește. Este criticat viciul celuilalt. Se inventează o problemă. Se recâștiga un drept care poate fi transformat într-un privilegiu. Dincolo de aparențe există drama celui care se simte neînțeles de cei din jur. Se face publică o informație care abia în viitor va fi privită ca o dezvăluire.

Deși în mod normal ar trebui ca direcțiile acestei zile să ne ajute să ne reglăm acele raporturi sociale care au fost deficitare în primele zile, de această dată întoarcerea spre evenimentele din ultima perioadă sau din ultimele săptămâni ne complică atitudinea față de sine sau deciziile pe care dorim să le adoptăm. Atât în ultimul segment al zodiei Gemeni, cât și pe primul segment al zodiei Rac, Luna se implică astăzi în a modela acele elemente de caracter care au fost în primele trei zile ale săptămânii o problemă. Intenția principală este aceea de a recâștiga un drept și de a-l transforma în privilegiu.
Astăzi Mercur din zodia Taur reactivează piramida de pământ în care a fost integrat încă din ziua anterioară. Acum se află în trigon perfect cu Luna neagră și în conjuncție perfectă cu Marte. De aici înțelegem că informațiile pe care suntem obligați să le scoatem din interior devin elementele care ne compromit cel mai mult sau informațiile care ne duc spre dramă. Astăzi avem o alta părere despre ceea ce împărtășim, despre ceea ce punem la dispoziția anturajului decât cei care primesc aceste informații. Noi avem impresia că spunem lucruri comune, că împărtășim ceea ce este banal sau ceea ce am mai spus și pe alte conjuncturi sau în alte situații, însă ceilalți sunt de altă părere. Auditoriul de această dată are o atracție prea mare față de răscolirea trecutului și încă nu s-a desprins de tendința zilei anterioare în care minciunile avea un iz ocult și a fost mult prea puternică atracția către viciu. Cu alte cuvinte, din ceea ce împărtășim extragem doar elementul de vulnerabilitate sau defectele pe care nu am apucat până acum să le modificăm nici măcar un pic.
Din nou, o persoană puternică face notă discordantă cu marea masa. Omul care este bine intenționat nu se va folosi de această ipostază de slăbiciune, ci va vedea în confesiunea partenerului de dialog invitația la a-i oferi ajutorul sau reperul principal de care trebuie să țină cont într-o intervenție terapeutică.
Pentru că Mercur este acum îndemnat să construiască peste tot unde se așază castele de nisip, locuințe din chirpici sau bordeie, adică să facă un edificiu important din nimic, trebuie să ne așteptăm ca ziua de 23 aprilie să reprezinte și momentul în care se face o dezvăluire. Informația de acum, raportată doar la obsesia de a găsi în tot ceea ce se împărtășește sau se spune, o face compromițătoare, deci mai puțin un element care zidește. Astăzi cuvântul chiar zidește însă dacă atitudinea este orientată către minciună și viciu îndemnul acesta spre zidire îi îndeamnă pe oameni, nu să ridice o construcție, ci să o sape în pământ. Apoi, în seara acestei zile, cu puțin timp înainte ca ziua să se încheie, Luna se va așeza într-o poziție dură față de Axa Dragonului. Există toate premisele ca remanența faptelor acestei zile să fie corozivă. A trece printr-un moment în care Luna se află într-o relație proastă cu Axa Dragonului înseamnă a simți rău față de bunele intenții pe care le-am avut, a modifica o direcție doar pentru că acum simțim că este momentul oportun. Această simțire negativă nu este autoreflexivă, iar individul nu are puterea de a se autocorecta, ci este la mâna celorlalți, la îndemâna judecăților acestora sau mai exact la îndemâna prejudecăților lor.
Prin urmare, 23 aprilie vine spre noi cu invitația la a participa la mari evenimente fără să ne spună lucrul acesta, fără să fim avertizați și fără să fim nici măcar ajutați în a aprecia valorile cu care ne întâlnim pe măsura conținutului pe care îl au. 23 aprilie este o zi în care cuvântul zidește, valorile se pot transforma în privilegii, iar dezvăluirile să treacă pe lângă noi deși au o mare valoare informațională sau educativă referitor la stadiul în care se află cel care vorbește despre sine sau grupul care face publică această informație. Momentul acesta în care Mercur se află într-o relație bună cu Luna neagră și neutră cu Marte se poate transforma într-un element de confort dacă nu ne împotrivim mersului firesc al lucrurilor și dacă nu modificăm toate aceste direcții doar pentru că așa simțim în momentul acesta.
Totuși, pentru că Mercur este personajul principal al acestui moment lucrurile în 23 aprilie se vor desfășura pe alte baze și vor avea o altă direcție. Dacă ieri impulsurile, dorințele, acțiunile sau expansiunea au fost elemente definitorii, acum transmutarea, informația, necesitatea sau caracterul practic al acestora au menirea de a transforma orice element cu care intrăm în contact într-o sursă de informare, un privilegiu sau o putere. Prin aceste elemente momentul prezent poate deveni eliberator. Numai prin aceste contracții pozitive și numai folosind înțelept mesajul care ajunge la noi reușim să nu transformăm dramatismul și durerea acestui efort într-un element de pedeapsă. Influxurile astrale aferente zilei de 23 aprilie vorbesc oamenilor de pedeapsă și de ceea ce ar trebui să facă pentru a nu ajunge acolo.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne preocupa astăzi să substituim fiecare gând rău cu un moment de liniște sau cu un gând bun. Pentru că Luna neagră intervine acum în ecuația astrală este posibil să nu putem acum să vedem rezultatele imediate. Procedând așa vom obține un beneficiu fie numai și de pe urma exercițiului.

Nevoia de stabilitate îi va face pe oameni să accepte condiționări de factură afectivă. Se iartă prea ușor un abuz. Uitarea este folosită ca balsam. Se atenuează o durere. Viziunea de ansamblu schimbă viziunea de luptă. Permutările se fac după alte reguli. Disconfortul este combătut prin consumul rezervelor. Risipire. Preocupări diverse. Epuizare prin neputința de a ne axa pe un singur demers. Se face ușor dreptate.

Astăzi totul ar trebui să fie simplu. Asta înseamnă că episoadele astrale sunt ușor de parcurs sau plăcute, foarte clare și foarte evidente, însă multe vor avea și darul de a lăsa urme pe corp, pe suflet, pe minte. Altele vor fi preluate ca un contraargument sau ca o forță de reacțiune pentru a face ca informațiile clare să fie și dure sau un îndemn la uitare. Este un lucru neobișnuit ca atunci când Luna trece prin zodia Rac sau mai ales când se află într-o relație pozitivă cu Mercur oamenii să considere că uitarea este cea mai bună soluție. Astăzi se fac transformări, permutări, sunt transferate valori dintr-o parte în cealaltă și persistă senzația că tot ceea ce vine spre noi, tot ceea ce întâlnim sau preferăm, cerem clar și acest lucru, în mare parte, ne va bucura.
Adversarii zilei de 24 aprilie sunt însă în consonanță cu direcția generală a acestei săptămâni. Cu alte cuvinte, dacă informația se ascunde adică dacă este lovită de uitare, comportamentul merge după alte reguli și avem toate șansele ca astăzi, pe opoziția Lunii cu Pluton, să ne întâlnim cu adversari din trecut și să fim în stare să vedem în comportamentul lor faptul că trecerea timpului nu a schimbat cu nimic această atitudine agresivă. Din fericire, cel care pune în această atitudine fie și numai o picătură de ambiție personală adică profită de acest magnetism astral pentru a-și exercita influența în mod conștient, se află într-o ipostază delicată. Cu cât se va implica mai mult în aceste fapte, cu atât se va risipi mai mult, mesajul pe care-l va transmite nu va mai fi perceput, iar rezervele se vor consuma de la sine. Uitarea, în cazul acestora, devine un semn pus pe corp, minte sau suflet.
Este însă mai puțin important ce se va întâmpla cu ceilalți, cât de importantă este implicarea personală în toate aceste evenimente. Dacă la aceste rememorări, dacă la aceste forțe negative se răspunde tot negativ atunci evenimentele care sunt susținute de undele pozitive trec în planul secund și se va accentua un careu în T pe semne cardinale ce are de această dată planeta Uranus ca focar. Asta înseamnă că nu doar sunt aduse din trecut tensiuni sau conflicte, ci acestea vor genera un schimb de replici, se vor adapta momentului și vor reinventa un conflict care a fost ținut departe cu mari eforturi până acum. Cu alte cuvinte, momentul acesta de relaxare sau de respiro, uitarea pe care o abordăm acum ca balsam ar putea să fie transformată într-o ipostază periculoasă prin ușurința cu care ignorăm valori importante. Asta nu înseamnă că va trebui să fim în tensiune continuă pentru a fi pregătiți să facem față unei situații agresive. Pe lângă acestea, direcția zilei de 24 aprilie le spune oamenilor că fiecare ar trebui să se preocupe în a fi cât mai pozitiv și mai puternici prin calități. Cine înclină balanța spre defecte va avea de înfruntat propria dezordine, propria agresivitate adică risipa.
Prin urmare, 24 aprilie ne îndeamnă să privim cu înțelegere și condescendență o reacție negativă a unor persoane din preajmă. Relația proastă pe care Luna o întreține astăzi cu Pluton și cu Uranus răscolește o problemă veche, poate chiar una de destin, una care se consumă pe o perioadă mare de timp și care pune două sau mai multe părți în conflict. Uranus și Pluton se află într-un careu de ani de zile și acest război surd, acest conflict care este pe punctul de a se reedita în această perioadă, ne îndeamnă astăzi să iertăm și să vedem dincolo de durerea pe care ne-o provoacă. Astăzi devenim puternici sau reușim să creăm impresii bune nu dacă răspundem la o replică dură cu una și mai dura, ci dacă răspundem acesteia cu înțelegere și căldură sufletească.
Orice preocupare care-i duce pe oameni spre stabilitate pe traseul pozitiv întărește viziunea de ansamblu și schimbă atitudinea de pe luptă pe armonie. Prin aceste lucruri înțelegem că aducerile aminte din trecut nu ne încarcă doar cu episoade marcate de emoții negative sau de resentimente. Din trecut primim și dragoste, și bucurie, dar și acea putere de a transforma o fiară nervoasă într-un animal de companie, într-un prieten credincios. Este mai puțin important rezultatul acesta, adică transformarea celuilalt, cât de important este să dovedim că avem puterea necesară și mai ales știm să o folosim.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne simți astăzi umiliți. A răspunde cu bine la o faptă dură nu înseamnă desconsiderare a propriilor valori, nu înseamnă a participa la agresivitatea pe care cineva din exterior o arată. A fi bun astăzi înseamnă a fi profund și superior.

Se vorbește din nou despre vindecare. Apar soluții miraculoase ce vor fi aplicate doar celor puțini. Creativitatea susține un abuz. Sensibilitatea rece este vândută pe un abuz cald. Dorința de a trăi intens. Disciplina este o necesitate, dar în același timp și o penitență. Prin tristețe se conștientizează o înlănțuire negativă. Atracțiile pătimașe sunt sublimate prin disciplină.

Relația bună care se construiește între Mercur și Chiron ne vorbește acum despre contactul cu o nouă formă de vindecare. Această vindecare nu se referă doar la o reparare a unei disfuncții de natură fizică sau psihică, ci se referă și la o vindecare sufletească adică la eliberarea de acel prizonierat al tristeții sau melancoliei, producând ca principal efect deschiderea omului către marile valori, către căldură, către ceilalți prin rafinament și frumos. Asta nu înseamnă că renunțăm întru totul la tristețe. Luna își încheie astăzi tranzitul său prin domiciliu și orice formă de romantism, de înțelegere a durerilor, suferințelor sau nedumeririlor celorlalți se produce cu contaminarea (dacă se poate spune așa), cu motivul tristeții. Am văzut că acest lucru se întâmplă, nu doar astăzi, ci s-a întâmplat și în celelalte zile în care Luna a tranzitat această zodie. În ziua de joi, 23 aprilie, dar și în ceea de vineri, 24 aprilie, am constatat un consum prea mare pentru probleme care ar fi trebuit să se rezolve de la sine. Fie că am invocat nevoia de dreptate, fie că am dorit să obținem confort pentru noi înșine, această atitudine a avut ca scop desecretizarea unor informații despre cum simt oamenii în anumite situații și cum aleg informațiile care să pună în aplicare aceste emoții.
Prin relația bună pe care Mercur o împlinește astăzi cu Chiron facem o analiză a ceea ce s-a consumat în ultimele zile și ne pune pe tapet calități și defecte într-un mod cât se poate de clar. Facem acest lucru doar pentru că trebuie să ne umple timpul cu ceva. Junon atinge în această perioadă sextilul perfect cu Capul Dragonului și prin acest unghi să mediază tendința Nodurilor. Procedăm în această manieră pentru stabilitatea relațiilor în care suntem implicați și pentru a merge mai departe cu raporturi sociale sănătoase. Asta înseamnă ca acest mod de investigare se preocupă, cu precădere, de acele abuzuri pe care am fost tentați să le facem din lăcomie sau din răutate. Nu toată lumea are însă curajul să recunoască doza de răutate pe care o deține. Din această cauză, orice formă de tristețe sau de melancolie care vine spre noi acum reprezintă o reîntâlnire negativă, nu efectul desprinderii de agitația socială.
Dispunerea astrală de acum ne oferă o mare diversitate de posibilități, adică avem acum puterea sa alegem din nenumărate întâmplări, evenimente, persoane sau situații și este foarte probabil să pierdem din vedere că nu este cazul acum să ne permitem să ne arătăm indiferenți și nici să răspundem printr-un contrast, adică să fim triști din cauza indiferenței celorlalți. Cea mai bună soluție pe care am putea să o aplicăm astăzi este creativitatea. Fiind creatori înțelegem mult mai bine care fost efortul partenerului de dialog sau colaboratorului atunci când ne-au oferit sprijinul sau susținerea într-o anumită problemă. Procedând așa realizăm că atracțiile pătimașe pentru succes, pentru glorie s-ar putea să pună într-o lumină proastă virtutea și apoi cu mare efort, mai târziu, când vom dori să reparăm toată această situație, să le suprimăm prin disciplină sau fapte bune.
Prin urmare, 25 aprilie da startul unei noi deschideri. De această dată deschiderile sunt mult mai plăcute, mult mai accesibile decât celelalte și încărcate de mai multă satisfacție. Asta înseamnă că deja în primele cinci zile ale acestei săptămâni am reușit să creăm impresii bune, de durată și relațiile în care suntem implicați să fie substanțial îmbunătățite. Lucrurile însă nu sunt așezate în așa fel încât să ne permitem o detașare completă de simțul răspunderii sau de disciplină. Acestea vor trece într-un alt plan, adică vor lucra cu alte informații, pentru că Luna acum împlinește un trigon cu Saturn și ambele corpuri cerești se află în zodie de foc, patima se transformă în voință, iar încrâncenarea în ambiție. Așa după cum se poate constata nu este o schimbare spectaculoasă, însă este una clară, vizibilă, care înclină mult spre creativitate și spre respect.
Cei care lucrează cu energia sau sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală constată în momentul acesta cât de mult au preluat din durerile celorlalți în încercarea de a găsi o soluție la problemele cu care se confruntă. Aceste persoane nu vor constata o modificare în segmentul creativității, pentru că sunt de felul lor așa și momentul prezent nu amplifică, ci normalizează creativitatea. Vor constata însă că se diminuează atracția pătimașă pentru a împlinii dorințele celorlalți și a produce într-un alt sector o uniformizare a binelui. Se bucură că tristețea scade in intensitate și că melancolia nu mai este confundată cu stările spirituale profunde. Toate acestea, în fața acestor evenimente astrale importante, amplifică dorința de a trăi și duce la progres.
De asemenea, persoanele care sunt obișnuite să lucreze cu energia, cu ideile forță, cu sugestiile sau pur și simplu care sunt preocupate de echilibru psiho-emoțional vor observa că modificarea predispusă de astre în această zi nu este un eveniment banal. Semnele pe care le citesc, le vorbesc despre vindecare, nu doar a trupului, a minții sau a sufletului, cât mai ales despre o vindecare a destinului. Acest termen pretențios face referire la un eveniment care se va derula de acum încolo în etape până la finalul anului. Pentru aceștia aducere aminte nu reglează corelația cu omul, cu un grup, ci reglează relația cu sine și rezultatul cel mai frumos nu ține doar de o normalizare a încrederii în sine, ci se întâmplă altceva, mult mai frumos, adică ne permitem accesul la energii superioare. Absența barierei lui “Nu pot”, „Nu știu”, „Nu vreau” reprezintă primul semn că vindecarea lucrează.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne cântării cu mare atenție cuvintele, atitudinile și de a nu oferi celorlalți motive de întristare, de a nu-i provoca să aibă reacții dure sau agresive. Nu este cazul acum să oferim celorlalți acum un exemplu greșit. Lucrurile simple au nevoie să rămână simple.

Virtuțile nu mai au loc să se exprime. Puterea va fi privită ca singurul element practic. Optimismul, deschiderea, creativitatea, mândria si aroganța sunt susținute de originalitate. Viciul constrânge un sentiment curat. Un sentiment superficial pune capăt unei prietenii. Cel drept este învinuit de boală. Viciul devine regulă socială sau criteriu de normalitate.

Finalul săptămânii ne aduce în fața unor evenimente care ar putea să ne zdruncine chiar această încredere în sine pe care am reușit în ziua anterioară să o aducem la normalitate. Venus și Luna neagră își împlinesc un careu perfect și astăzi acesta va fi mult mai vizibil, chiar dacă cele două planete, în toleranța permisă, au activat și în zilele anterioare. Cu alte cuvinte, acum, când relația bună dintre Mercur și Chiron se slăbește, adică aspectul se află în separație, crește interesul pentru lucruri nefirești, către viciu sau către răstălmăcirea unor virtuți. Dacă luăm în calcul și faptul că astăzi se împlinește faza de Primul Pătrar, adică un unghi de 90° între Lună și Soare, înțelegem de ce această tensiune trebuie luată în considerare.
Dacă urmărim faptul că Luna din Leu trimite un unghi pozitiv către Capul Dragonului, reușind să medieze tendința Nodurilor, înțelegem că toate aceste situații nefericite care vin spre noi ca un duș rece reprezintă o încercare a destinului care ne testează sentimentul curat, respectul față de oameni și onestitatea. Luna neagră din Fecioară se află în continuare într-o relație proastă cu Chiron și acum, când Mercur slăbește unghiul pozitiv cu asteroidul spiritualității, puterea Lunii negre arată că problemele pe care le-am conștientizat în această săptămână sau pe care le-am abordat și în săptămânile anterioare revin la forma inițială și că binele de care ne-am bucurat ieri sau sporadic de-a lungul acestei săptămâni este doar o excepție care va trece. Asta înseamnă că acolo unde există această atitudine de descurajare sau de dezamăgire în fața vieții virtuțile nu mai au loc să se exprime, iar puterea, chiar dacă vine din suflet, din minte sau dintr-o disciplină a emoțiilor ea va fi judecată doar după elementele practice pe care le generează.
Va exista însă și puțin optimism, dar și puțină deschidere, toate așezate ca o cunună peste aroganță și mândrie. Asta înseamnă relație bună a Lunii cu Axa Dragonului, dar și conjuncția Lunii cu Junon și respectiv Jupiter. Este adevărat, Jupiter nu se mai află în mers retrograd și relația sa cu Uranus, și el aflat acum în mers direct, arată că marile probleme ale societății își văd de grijă și că fără prea mult efort avem puterea să le vedem pe acestea așa cum sunt. Ceea ce nu ne convine astăzi este mai exact dat de întrebarea: de ce se întâmplă toate lucrurile acestea? Prin ceea ce vedem și înțelegem astăzi nu ne putem răspunde la aceasta întrebare, însă putem răspunde la întrebările celorlalți care au sau nu legătură cu acest gen de căutare. Asta înseamnă că tocmai din cauza Lunii negre oamenii devin acum vulnerabili față de ceilalți pentru că văd că nu-și pot răspunde singuri la întrebare, văd că nu se descurcă singuri și se arată mult mai deschiși față de ceilalți decât au făcut-o până acum. Pentru că, știm, de fiecare dată când interacționăm cu ceilalți este nevoie de un filtru, absența acestui filtru sau analizator pune în dificultate relațiile de mai târziu. Astfel, viciul poate deveni acum regulă socială sau criteriu de normalitate pentru că deschiderea oamenilor alimentează această atitudine sau faptele necuviincioase. Dar pentru că toate se întâmplă cu un rost, impresiile pe care le obținem în urma acestei interacțiuni sunt legate, de asemenea, de informații care s-au consumat în trecut. Oamenii aceștia care abuzează de slăbiciunile celorlalți, de faptul că acum cel care întreabă se află într-un moment delicat al vieții lui, nu procedează acum așa doar pentru că se plictisesc, ci pentru că acesta este obiceiul. Practic, în această ultimă zi a săptămânii aducerile aminte se transformă în evenimente care ne spun că oamenii se încurajează unii pe alții să se poarte ca în trecut pentru a se vedea cum sunt în realitate.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii explorează acele zone ale ființei cu care nu lucrăm foarte bine și pe care foarte ușor le putem transforma în elemente vulnerabile dacă privim optimismul, deschiderea și creativitatea doar prin ceea ce avem la îndemână acum. Cu alte cuvinte, bucuria acestui final de săptămână are nevoie de rădăcini puternice înfipte în relații alimentate de mult timp. Dacă există o deschidere, dacă există și o vulnerabilitate pe această deschidere și, ca o consecință a acestora, nu simțim ridicolul, durerea, nu înseamnă că aceste lucruri sunt corecte nu înseamnă că există toate premisele necesare ca viciul să devină regulă socială sau criteriu de normalitate. Asta înseamnă că persoana care se menține pe o linie a dreptății sau curajului poate fi învinuită de deviere de la cale, poate fi considerată o persoană rătăcită sau chiar nebună. Ideea de boală este construită cu precădere pentru a contracara ceea ce s-a inițiat în ziua anterioară prin declanșarea unei vindecări de proporții.
Toate lucrurile acestea nu sunt însă presărate asupra noastră pentru că o forță superioară se plictisește și dorește din distracție să schimbe puțin ordinea lucrurilor. Toate au un rost și rostul acesta este acela de a avea și un echivalent în zonă emoțională, și în cea a creativității, nu doar în cea informațională. Avem nevoie din ceea ce ni se întâmplă astăzi să mergem mai departe cu convingerea că binele pe care l-am obținut nu a fost o întâmplare a destinului, ci rezultatul unui comportament clar și corect.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne preocupa astăzi de experiențele pe care le avem în mod direct. Dacă ceva nu ne convine din recomandările sau sfaturile celorlalți să lăsăm toate aceste nemulțumiri pentru o altă zi când totul ne va fi mai clar.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.