19 – 25 aprilie 2010

Luni, 19 aprilie
Incepem saptamana cu un careu in T pe semne mobile, care ne aduce tendinta de a interioriza mari probleme ale vietii si de a le incadra pe un alt fagas, intensificandu-le. Prima jumatate a zilei, Luna inca se mai afla in Gemeni si cumuland acestui aspect cu careul in T mobil prima zi a saptamanii va sta sub semnul disimularii si a refuzului realitatii. Realitatea pe care acum o avem in fata ochilor este cea impusa de Uranus si Saturn care se afla in opozitie si care ne afecteaza nu doar viata sociala, ci si pe cea intima.
Pe acelasi careu in T se suprapun doua trigoane pe care Luna le va implini azi la grad perfect cu Lilith si Neptun. Azi se intalnesc doua vibratii halucinante, nici ca se putea o vizita mai nepotrivita! Pe acest fond, sextilul luminariilor si trigonul Lunii cu Chiron incheie tranzitul ei prin Gemeni si perioada intensa de instabilitate, indoieli, nehotarari si deceptii.
Asa cum se poate intelege din unghiurile care se implinesc, prima parte a zilei nu ne iarta ca ieri a fost duminica si ca, poate, mintea inca se mai afla in weekend. Dinamica vibratiilor astrale va impune socuri de natura mentala, dar si emotionala indurand treceri rapide de la o stare la alta, vorbe goale aruncate intr-o relatie sincera, abuzul de incredere, lipsa unor valori pe care sa se investeasca acum timp, energie sau chiar bani, dar si antrenarea unor demersuri sociale, prin cuvant, care sunt intretinute de opozitia Saturn-Uranus din noiembrie 2008, de cand a aparut prima data.
Pentru oamenii obisnuiti, care nu au framantari existentiale sau pentru care lupta pentru putere se rezuma la un schimb de cateva replici sau autosuficienta in fata unui apropiat vizibil mai slab, prima jumatate a zilei va duce o serie intreaga de esecuri si dispute verbale pe segmentul educatiei morale, a parerii despre sine, a egoismului ce trebuie intretinut prin laude nemeritate sau barfe impotriva inamicilor. In acest interval acesti oameni savarsesc o nedreptate pe care o vor lua ca pe un lucru bun, ca pe o fapta extraordinara cu care trebuie sa se laude la toata lumea. Aceasta nedreptate pentru cei care sunt martori, spectatori sau se nimeresc intamplator prin preajma va parea un episod neregizat, plin de spontaneitate. In realitate, vorbele, trimiterile, intreaga implicare este construita din timp. Unghiurile pe care Luna din Gemeni le face acum cu planetele grele, aduce greutate vorbelor, usurinta in a face scene, a acuza, a da vina, a invoca o scuza lamentabila, cu atat mai mult cu cat auditoriu este mai larg.
Prima parte a zilei este rezervata oamenilor slabi, care se lasa antrenati de lucrurile marunte ale vietii si care nu pot avea o viziune de ansamblu asupra traiului, pentru a le simplifica trairile si a le valoriza gesturile.
In acelasi interval, cealalta categorie de oameni se va implica intr-o desfasurare de forte care va parea competitie, disputa, energie risipita pentru a dovedi cine este cel mai puternic, confruntare de proportii ce le va da dreptul celor de pe margine sa faca pariuri despre care va fi mersul evenimentelor si pe cine trebuie sa mizam. Si aici avem parte de un eveniment! Si aici putem sa dezvaluim ca nu este deloc vorba despre spontaneitate, ca mintea a elaborat replicile, descinderea de forte, distrugerea, in asa fel incat intamplare, chiar daca va fi tangenta la hazard, ea nu va fi catusi de putin un produs al dezordinii sau necunoasterii.
Din interactiunea celor doua categorii de persoane, de evenimente sociale, framantari sociale, dispute consumate in public, aduce invocarea de ambele parti a unor nedreptati savarsite in trecut, nu de foarte departe, ci de prin 2008, de cand Saturn si Uranus isi disputa teritorii intr-o confruntare de proportii pe segmentul convingerilor, a disputei intre nobilul ce-si mosteneste statutul, si functionarul care munceste din greu pentru a-si mentine orgoliul si vanitatea la nivelul celui pe care-l dispretuireste si de care este obsedat.
Trecerea Lunii in domiciliu (Rac) se va face pe acest fond al obsesiilor: Soarele pe gradul anaretic din Berbec, Luna pe acelasi grad in Gemeni in timp ce se arata prietenoasa (trigon) cu Chiron din Varsator si cu Soarele (sextil).
Ultima parte a zilei aduce un amestec intre cele doua segmente sociale. Cel slab este bagat in seama de cel puternic, cel puternic stie ca trebuie sa-si tina prietenii aproape, adica pe cei puternici, iar dusmanii si mai aproape, adica pe cei slabi si cele doua tabere se dedau la gesturi confuze in context, dar perfect argumentate de nevoile lor. Cand vorbesc despre asta nu-si pot multumi unui altor ca s-au cunoscut si s-au intalnit intr-un moment atat de dificil al vietii, se pupa pe ambii obraji, isi strang mainile si se imbratiseaza cu caldura. Totul nu este decat un teatru.
In aceasta prima parte a trecerii Lunii prin Rac, intoarcerea la radacini, la originile mentale, la baza unui edificiu, fie el social sau personal va avea o infatisare buna, dar va fi motivata de frica de singuratate, ignorare, saracie, simplism, marginalizare.
Prin urmare, prima zi a saptamanii va da viata obsesiilor, fricilor profunde, neputintelor care trebuie sa nu fie cunoscute de cei care ar putea profita de asta. Cu atentia indreptata spre domeniul social, cetateanul isi va neglija viata de familie, cea intima, intarziind acasa, pentru ca a fost captivat de un spectacol stradal sau uita sa mearga la intalnire pentru ca joaca echipa favorita.
Motivul care sta la baza acestei distorsiuni este unul banal, copilaresc, lipsit de logica atunci cand este raportat la statutul celui care il invoca. Realitatea lui va fi izbitoare. Luna in Gemeni, pe o opozitie Saturn-Uranus chiar pe final de semne, cu Soarele pe final Berbec si Chiron pe final de Varsator, suna a sfarsit in glorie, a lovitura de teatru, a inceput de sfarsit, a eveniment decisiv, care se declanseaza intr-un mod penibil, chiar prostesc si care odata pornit nu mai poate fi oprit.
Daca am trait pana cum cu capul in nisip, ne va mira foarte tare aceasta zi, daca nu vom spune: “Era de asteptat sa se intample!”.

Marti, 20 aprilie
Exista printre pasionatii de astrologie cativa care bat din palme si sar intr-un picior atunci cand, nestiind prea multe despre un anumit semn, dar avant prejudecati pozitive despre acesta, se bucura atunci cand semnul respectiv gazduieste evenimente pozitive. Aceste persoane vin cu un sambure de adevar, vin cu o sensibilitate astrala naiva sau incompleta care se constituie ca un argument dihotomic: pasionatii de astrologie il cred pe jumatate, cei care dispretuiesc invatatura milenara ezoterica se indeparteaza de el aruncand in jur cu gesturi a lehamite.
Azi, Soarele isi schimba semnul cu putin timp inaintea lui Chiron si pare a fi o zi care sa emotioneze un asemenea personaj. Din nefericire mesajul pozitiv al acestora, incadrat de o Luna in opozitie cu Pluton la inceputul zilei si una in conjunctie cu NS, deci pozitie cu NN, este incadrat pe o albie murdara ceea ce va face din apele curate ale ploii o sursa si, deopotriva, un factor de poluare.
Opozitia Lunii cu Pluton aduce comportamente antisociale, vise tulburatoare, frici intense, chiar fobii, momente de cadere intr-un somn hipnotic sau o surescitare nervoasa a intregului organism care va duce la tulburari de memorie, ale somnului sau de echilibru hormonal. Pe aceste fond al fricii de intuneric, misterios, a fricii de ceea ce este indoielnic sau ar agresa cu o putere necunoscuta, nevazuta sau ascunsa, sextilul Soarelui cu Chiron, implinit dimineata, este tonic si vine cu un semn pozitiv de incredere si speranta, ca un diagnostic bun. Nu se va pune problema unei schimbari majore, a unei modificari pozitive esentiale, pentru ca Soarele inca se afla pe ultimul grad al Berbecului si revolta, independenta, competitia si idealizarea aduc mai curand in centrul atentie acele sperante care nu se vor implini niciodata.
Aspectul nu este deloc practic si tot ceea ce dimineata lui 20 aprilie ne va infatisa, va avea un caracter fals, iluzoriu, nepractic.
Trecand in Taur, Soarele ii va ajuta pe oameni sa devina mai practici, sa inteleaga mai usor nevoile pe care ogranismul, mintea, latura emotionala sau cea psihica le invoca in diverse ocazii. Lasam in urma tensiunea fara obiect, frica de a nu pierde controlul si afectiunile conexe legate de extremitatile organismului suprasolicitate sau ignorate si, prin asta, vatamate sau lezate, si imbratisam o gandire practica, simpla, ce se sprijina pe eficienta, pe simpul masurii, pe munca rezistenta la efort, placere, senzualitate. Nimic mai potrivit pentru aceasta noua schimbare de vibratie, decat un vindecator mistic si retras, care va cauta in plantele care cresc in locuri greu accesibile omului leacuri miraculoase.
Combinatia celor doua tipuri de energii vine cu mesajul vindecarii, rearmonizarii si reechilibrarii. Ca si cum se umple un neajuns si nu stim ce anume am facut pentru a produce o asa schimbare. Nu vom intelege prea multe, pentru ca Mercur este retrograd si daca ne vom incapatana sa aflam vom distruge aparatul care trebuie sa ne traduca automat vibratia, pierdem busola care ne va duce in directia buna sau pierdem harta care ajuta sa ne orientam.
Chiron in Pesti este insa benefic pentru caluze, lideri spirituali, mentori. El aduce vindecare sufletului, iluminare spirituala prin descoperirea drumului in intunericul total, dar si salvarea sufletului intr-o bezna morala. In aspectul sau pozitiv acest asteroid este veriga lipsa a unei informatii care face intregul lant sa functioneze ca un tot unitar, este acea gena care ne face pe toti vindecatori, rezistenti la boli sau extraordinar de talentati. Chiron este insa si distrugatorul de valori prin ingroparea acestora in incercarea de a le sustrage timpului. Indiferent de mesajul social, de nivelul de cunoastere individuala, Chiron, fiind plasat intre Saturn si Uranus, mereu va face trecerea de la ceea ce limiteaza la ceea ce elibereaza. Acum, in acest stadiu, boala, ignoranta, neputinta, orgoliul sunt elementele care ne limiteaza si Chiron va aduce din suflet acele valorile cu care sa le combatem. Daca avem experienta in a lucra cu aceste notiuni si stim sa le domolim incat sa nu ne complice existenta, atunci Chiron ne va aduce curajul de a ne hrani numai cu libertate, ne va face sa ne indragostim de necunoscut si sa abandonam tot ceea ce ne ofera un confort static. Daca si acest nivel este inteles si utilizat cu regularitate, Chiron ne va intorce spre sacrificiu, indreptand Gura de Aur a lui Uroborus spre coada sa, implinind profetii sau sanctificand intamplari sau persoane simple.
Toata aceasta magia a lui Chiron in Pesti exista, dar este ascunsa in spatele unui val al iluziei, iar azi in spatele lipsei de cuprindere si intelegere.
Incepand si terminand ziua cu doua aspecte deosebit de rele, nu trebuie sa ne asteptam la prea multa putere de cuprindere, la intelepciune, la lumina. Se va intampla ceva in viata fiecaruia azi, ceva care il va rupe de trecut, ceva care va declansa un mecanism care, in desfasurarea sa, il va smulge din ceea ce-l inrobeste cel mai tare. S-ar putea ca elementul care ne domina in sensul negativ sa nu fie cel pe care il stim si tocmai de aceea evenimentul zilei sa treaca neobservat.
Misticii pun revelatiile pe seama unor evenimente subtile speciale, pe seama semnelor, iar semnele care le vin din jur le confirma lor ca sunt, si in suferinta si in extaz, in comuniune cu Universul. Azi toti oamenii au semne, toti se mira de ceva, toti raman surprinsi cum un detaliu le poate aparea ostentativ in minte sau in cale si nu se pot dispensa de el.
Prin urmare, 20 martie este o zi de gratie. Multi nu o vor vedea asa pentru ca brusc se vor trezi cu dureri, cu datorii, cu pierderi ale unor bunuri, cu esecuri in relatiile lor, cu dezamagiri. De azi pana pe 20 iulie 2010, cand Chiron revine in Varsator prin retrogradare, vom implini semnele pe care le avem sau ne vom familiariza cu mesajul pe care il primim azi. Fiind un semn mistic, unul de avertizare si deopotriva de declansare a unei schimbari, de pornire a unei lectii, de admitere intr-o forma de scolarizare care implica o instructie severa de autocontrol si dezvoltare interioara, putem sa identificam elementul supunandu-l testului iertarii si acceptarii. Ceea ce nu putem ierta sau accepta asa cum este, ceea ce ne produce o dizarmonie interioara, nu prin istoric, ci prin impactul ad-hoc al zilei de 20 aprilie este strans legat de incercarea urmatoarelor trei luni.

Miercuri, 21 aprilie
Azi, Luna parcurge ultimul segment al zodiei Rac, punand la indoiala munca si efortul, disponibilitatea pentru a lucra in echipa, de dragul unor merite usoare care vin prin vorba, pe calea aerului, prin tehnica moderna sau prin intermediul gandului, a sugestiilor de la distanta.
Cand Luna trece prin Rac, oamenii devin mai usor atrasi de ceea ce este tragic si melacolic, de ceea ce le complica viata prin macinare, efort sau lipsa de perspectiva. Pentru cei sensibili, pentru poeti, scriitori sau pentru cei care folosesc reprezentarile imagistice pentru a transmite o idee, aceasta pozitie este favorabila pentru ca incita spre profunzime si seriozitate. Sensibilitatea, prin Luna in Rac, se poate amplifica prin receptivitate pentru ca aceasta pozitie incurajeaza magnetismul, atractie, absorbitia, marirea in volum prin amplificare, dilatare, extindere.
Pana aici totul este bun si placut, insa practicantul timid si incepator nu va putea vedea, prin intrumente astrologice, tocmai pentru ca se afla la inceput, de ce Luna in Rac, azi, intervine ca o forta negativa. In primul rand trebuie sa ne gandim ca, pe zi ce trece, suntem mai aproape de momentul focarului opozitiei Saturn-Uranus si ca reimplinirea lor pe axa Fecioara-Pesti ataca exact latura sentimentala, orgoliile, tensiunile nerezolvate, adica acele sectoare care au cunoscut frica, dar nu au invins-o. Pe acest fond, sensibilitatea, receptivitatea azi ne aduce in fiinta dureri straine, periculoase prin mesaj si directie, ambitii complicate de lipsa de masura sau de informatii dezvoltate pe baza unui alt trecut decat cel al receptorului, patimi fata de obiecte, intamplari cu substrat sentimental, oameni care au lasat in urma lor un mare gol plecand la mari departari.
Chiar daca Luna va implini un trigon cu Jupiter si toate dovezile sociale, toate elementele care vin spre noi acum ne incurajeaza sa fim puternici si increzatori in viata, emotiile, ceea ce are cu adevarat sufletul, si care se citeste din cerul acestei zile de pe sextilul Luna-Saturn, este de fapt o reparare a trecutului, lucru imposibil de facut pe opozitia Saturn-Uranus.
Pana la 18:41, ne va tenta maniera imposibila de a rezolva o problema, de a ne detasa sau de a ne pune la punct anumite neclaritati. Atingerea este cea care primeaza. Oamenii vor sa se apropie, sa se imbratiseze, sa-si spuna lucruri care emotioneaza, sa se arate afectuosi, dar, in acelasi timp, pretind, prin modul cum se exprima sau prin viziunea ce-i impinge spre astfel de gesturi, stabilitate, dovezi de atasament, fidelitate.
Trecand in Leu, Luna isi va disimula problemele, le va ascunde sub zambete largi, prin gesturi imprudente, bravura sau excentricitati. Ceea ce oamenii au in acest moment va fi consumat imediat, economiile din ultima vreme vor fi aruncate pe o seara de destindere sau uitare.
Prin urmare, 21 aprilie, pentru ca tulbura apele plini de pesti rapitori, de vietati agresive sau otravitoare, ne aduce in centrul atentiei devieri de la cale. Se spune ca oamenii cu cat avanseaza in varsta, devin mai priceputi in a-si controla emotiile, mai experimentati si pot face fata unei crize de personalitate sau se pot abtine sa-si verse amarul in plina strada. Azi, tocmai acei oameni care s-au aratat puternici si maturi, care au incercat sa domine prin instrumente straine intelegerii lor, sunt obligati de destin sa se intoarca la sentimentele si slabiciunile din perioada copilariei sau adolescentei.
Luna insa nu alege si magnetismul ei ne pune pe fiecare in fata unor stari sufletesti imature, spre acele trairi pe care le-am crezuri lasate acolo unde le-am trait.
Vom avea azi parte de evenimente neobisnuite, nu prin excentricitatea lor, ci prin caracterul lor imprevizibil. Relatia cu timpul este azi stranie si tocmai de aceea, cei care sunt obisnuiti sa lucreze cu energia vor avea impresia ca intamplari ale trecutului, personaje importante ale istoriei, centre imense de energie, Chakra Mondial, ii invita la o calatorie subtila spre a-si dovedi spiritul practic si puterea de a ierta, dar mai ales de a se ierta.

Joi, 22 aprilie
Ziua de azi, pentru ca va implini trei aspecte la grad perfect, va parea linistita si fara pericole, departe de tumultul sau, de efervescenta periculoasa a zilelor anterioare. Totusi, chiar daca sunt doar trei aspecte si niciunul cu o planeta cu deplasare lenta, conjunctia Lunii cu Marte pe Leu si, la cateva ore, careul cu Mercur retrograd, va face praf toata binetea pe care un copil cu parul zburlit si ochii abia dezlipiti de somn ne-o da de dupa poalele lungii ale bunicii.
Conjunctia Lunii cu Marte, pe fondul unui mers retrogad a lui Mercur prin Taur, ne face sa pierdem la jocuri de noroc, sa riscam acolo unde de regula suntem prudenti, sa ne trezim vorbind, sa impartasim secrete primului venit si sa pierdem din vedere elemente importante legate de profesie, completare de documente, acte sau alte formulare.
Ziua aduce explozii temperamentale, efervescenta si detasare de confuzia zilelor anterioare. Ceea ce vom vedea, vom avea certitudinea ca este adevarul pur si greu va reusi sa ne convinga o alta intamplare ca, anterior, ne-am inselat. Aceasta trasatura a lipsei de viziune, a pierderii in orgoliul de a fi buricul pamantului, de a le sti pe toate si de a astepta osanale pentru cel mai mic gest de bunavointa vine din trasaturile negative ale Leului, intretinut asa de Marte.
Azi nu ne ajuta mintea si pentru a rezista acum, cel mai bine ar fi sa ne propunem o sarcina dificila si sa ne constragem pentru a o duce la indeplinire. Energia martiana trebuie consumata si nu oricum, ci, acum, prin efort, chiar fizic.
Prin urmare, ziua ne indemna la rataciri periculoase pentru ca dispunem de o energie puternica pe care nu o putem controla. Faptul ca mintea este ratacitoare nu ne va surprinde, pentru ca este asa de ceva vreme, de cand Mercur a intrat in mers retrograd, dar faptul ca dintr-odata vedem totul clar si ca suntem brusc in afara confuziei, dupa ce tocmai aceasta ne-a complicat viata anterioara este un semnal de alarma.
Daca, prevazatori, consultam mesajul astral inaintea zilei de 22 aprilie, atunci sa alegem pentru aceasta zi sa indeplinim sarcini mai dificile pe care le-am amanat in ultimele zile, pe care nu am avut timp sa le indeplinim sau pe care nu stim anume cand sa le facem. Acum este momentul sa facem curatenie generala, sa batem covoarele, sa alegam, sa ne luam la intrecere cu vecinul de palier care alearga in fiecare seara la ora 18,00 timp de 30 minute, sa reparam cotetul lui Grivei sau sa mutam mobila prin casa, reimprospatand decorul.
Trebuie sa fim constienti ca Mercur retrogad in Taur inseamna si lene, iar Marte in Leu va prefera sa-si inchirieze o echipa de specialisti care sa alerge in locul lui sau sa plimbe catelul pana cand il obseste, decat sa se implice el intr-o efort fizic. Acest gen de necunoastere prin neexperimentare se poate extinde si in alte sectoare ale vietii, unde emotiile pot cauza adevarate conflicte in cazul cuplurilor aflate intr-o relatie complicata. Minciuna si demonstratia vor construi azi declaratii de dragoste ample si bombastice sau vor inspira putere si reverberatie.
Din nou, nu luati de bun tot ceea ce aduce ziua de azi. E doar o zi in care, asemenea proverbului, nu ne uitam la poarta cea noua prin monoclu, ci printr-un obiectiv Zeiss si ceea ce e mare, nu este neaparat si aproape!!!

Vineri, 23 aprilie
Azi, spre seara, Venus si Neptun se intalnesc intr-un unghi de 90 de grade, numai bun pentru a schimba sensul cuvintelor, pentru a rastalmaci orice intentie buna, pentru a pune la indoiala cele mai bune intentii ale unui apropiat, ale unui membru al familiei sau ale unor prieteni noi.
Pana sa implineasca acest unghi, ce poate compromite echilibrul firav construit cu mare efort in zilele anterioare, Luna va avea de parcurs o opozitie cu Lilith, un careu cu Venus si o opozitie cu Neptun. Deci, inainte de a trece in Fecioara ea va desena pe cer un careul in T fix, facand sa se nasca o discortie dintr-o intalnire amiabila, o discutie banala sau o petrecere.
Multi pasionati de astrologie stiu sa se fereasca de zilele de Leu pentru ca aduc prea multa energie in sectoare inutile, prea multa ambitie pentru idealuri lipsite de valoare, deci o adevarata furtuna intr-un pahar cu apa. Aceasta pozitie a Lunii multora le poate compromite bunele relatii, increderea in cunostintele acumulate, in calculele facute in ultima perioada, in dobanzi, credite, rate, in imprumuturi facute pe incredere sau de la prieteni. Tot ceea ce a sustinut structura personala, ceea ce a intarit si solidificat acum se topeste, se macina din interior si, daca ne referim la grupuri de oameni, se parasc unii pe altii, se denunta din lasitate, incultura, naivitate, indolenta.
Teama pasionatilor de astrologie fata de aceasta pozitie este, cu atata mai mult azi, justificata. Puterea si forta semnului in raport cu sfera de influenta a Lunii devin o parghie pentru a plati polite mai vechi, pentru a rascoli ceea ce trebuie uitat, pentru a sterge praful de pe dosare mai vechi, pentru a apela la tehnici si metode vulgare pentru a sustine un adevar personal, limitat, egoist.
Egoismul este ceea ce ne impiedica sa vedem ce tip de fapta alegem azi si tot el este cel care se preschimba in noblete invocand, de dragul unui orgoliu nemasurat, imposibil de stavilit, proverbul: ”Decat un an cioara, mai bine o zi vultur!”. Azi, pana la 21:38, cand Luna trece in Fecioara se va pune problema invers fata de ceea ce spune proverbul: “Decat un an vultur, mai bine o zi cioara!”
Abia spre seara, cand frica ne intra in oase, cand grija pentru ziua de maine devine din ce in ce mai puternica si cand restrictia ne spune ca traim vremuri de criza, nu pentru ca asa ni se spune la televizor, ci pentru ca in directia asta se indreapta tensiunile relationale pe care le parcurgem, intelegem ca, peste zi, nu ne-am straduit deloc sa mentinem ceea ce am construit. Acum, drama afectiva, frica de singuratate, teama in fata unui viitor nesigur, lasat in deriva pe ape tulburi, incapabil de a se prinde de un colac de salvare, dar si incapabil sa se scufunde, ambarcatiune pe care am ales sa plutim este rece si umeda, iar vanturile ne prind fara protectie.
Venus si Neptun, intr-un segment initiatic al astrologiei, impart acelasi teritoriu, patronand emotiile personale, devotamentul de a-si oferi sentimentele dintr-un prea plin (Venus), dar si incadrarea trairii intr-un mecanism macro prin identificare unui echivalent (Neptun). In general, cele doua planete se tolereaza, se complementeaza si se sustin reciproc, mergand pe acelasi tip de vibratie, ce tine de sfera emotiilor, dar acum ele se ratacesc una de cealalta si, pentru ca firul care le intretine eul individual, emotiv si puternic prin traire, in relatie cu eul cosmic, mentinut in infinitate prin apartenenta la o familie cosmica ce largeste campul constiintei, modifica perceptia si deci realitatea lumii, se rupe sau se stranguleaza, oamenii aleg varianta cea mai complicata de vietuire, ocolesc raspunsurile, nu inteleg solutiile, nu stiu ce le cere viata si se tulbura unii pe altii cu aceasta neintelegere.
Unii se vor trezi ca, odata cu noaptea, grija, teama de agresiune, singuratate sau de ceea ce se poate intampla pe ascuns, ii invaluie si ii prinde in hora unui dialog interior care de la ora la ora isi adauga din ce in ce mai multi interlocutori.
Careul celor doua planete este un semn de agresare a afectivitatii, a puritati interioare, a relatiei echilibrate cu mediul in care lucram sau ne odihnim, cel de la serviciu sau de acasa. Relatia cu ceea ce este mic in dimensiuni sau putin in continut, cu ceea ce este redus ca volum sau concentrat, devine tulbura, neasteptat de agitata si se complica prin nesincronizare.
Pe acest fond, trecerea Lunii prin punctul de opozitie cu Chiron va somatiza toate aceste tensiuni interioare si va aduce dureri abdominale, renale sau crize de lombago, bila devine lenesa si metabolismul lipidelor va fi afectat. Multi dintre noi vom da vina pe vreme, pe vremuri, pe vecinul de deasupra care isi renoveaza apartamentul si foloseste masina de gaurit la miezul noptii, pe mesajele vicioase ale emisiunilor de stiri, pe fata posomorata a partenerului de viata, pe pisica sau pe catel, pe orice numai pe ceea ce poate intreaga vina nu: dezordinea interioara.
Prin urmare, ziua de 23 aprilie desi va parea o alta zi in care multe din actiuni le facem de fatada, aceasta disimulare a sentimentelor va avea, de aceasta data, o alta finalitate. Ziua va incepe in tensiune si are toate sansele sa se finalizeze in esec. Ceea ce este imporant pentru aceasta analiza, nu derina din aspectul fatalist al cojuncturilor planetare ale zilei, ci din caracterul lor intransigent. Un magnetism astral ne tine incordati, ne contracta musculatura, ne tine in tensiune si din cauza asta cuvintele vor fi putine, rostite printre dinti si gandurile deosebit de negative.
Pentru astrolog, privarea de sentimente bune ne indica mai curand o zi de penitenta. Suferim pentru toate si tot ceea ce ni se va intampla azi vom lua in sens personal.
Totusi, exista si un castig care va fi amestecat printre multele dezamagiri ale zilei, printre multele erori vizibile acum: puterea de a surade atunci cand dezamagirea este mai mare.
Putini vor fi cei care vor descoperi aceasta piatra filozofala si in mod sigur ei sunt cei care nu vor fi afectati niciodata de vibratiile negative al trecerii Lunii prin Leu, cea de la care, azi, multe rele vor porni.
Recomandarea este simpla: autocontrolul, nu inhibitie, caldura, nu prefatorie, verticalitate, nu paroxism.

Sambata, 24 aprilie
Trecand de faza maxima a careului dintre Venus si Neptun azi vom resimiti o usurare. Am lasat in urma o greutate, o povara, am incheiat o etapa, am inchis un capitol care tine emotiile si nemultumirile intr-un sector tensionat construindu-ne o identitate falsa, un mod gresite de a pune problema, prieteni falsi, amici de conjunctura, aspiratii pe baza ambitiilor necontrolate.
Chiar din timpul noptii, luminariile se intalnesc intr-un trigon frumos si constructiv pe doua semne diferite de trasaturi, dar asemanatoare prin element: Taur si Fecioara. Azi ne va anima un spirit practic, un schimb de idei sprijinit pe considerente practice, chiar legiferarea unui demers ce are la baza un compormis.
Azi, insa, compromisul nu ne mai doare si nici nu ne mai sperie. Azi consideram ca el este o oportunitate, o sansa a destinului si daca cineva ne-ar aminti numai de ceea ce gandeam si spuneam nu cu mult timp in urma, ci chiar ieri sau alaltaieri, vom nega cu hotarare.
24 aprilie este o zi de plutire, de false sperante, de indulcire cu substante false, de indatorare, de neglijare a indatoririlor dificile ale familieie pentru a savura bucurii trecatoare oferite de un tramvai colorat care distreaza trecatorii plimbandu-se gol toata ziua prin oras sau o doamna cu mintea ratacita, imbracata cu un tricou foarte lung asortat la o palarie de paie si o superba pereche de pantofi cu tocul cui.
Tot ceea ce este ciudat, ne relaxeaza, ne linisteste, ne ofera o minunata priveliste, ne deconecteaza si ne rupe de simtul responsabilitatii, asa cum l-a dezvoltata pana acum, de echilibrul mental si, mai ales, de cel afectiv, subrezit ieri de aspectul prost intre Venus si Neptun.
Aflata in sextil cu Uranus si trigon cu Saturn, in care primul este direct si al doilea este retrograd, Venus, prin aerul proaspat, prin maniera haotica de a impune o petrecere nereusita ca etalon de distractie, prin agresiunea afectiva cu care sunt afisate elemente psihocomportamentale deviante drept solutii pentru a combate obsesii, aduce atractia spre o acceptare tacita a doua lucruri rele, pe ideea ca fiecare dintre ele are o parte buna si castigul va aparea din explorarea acestora.
Aflata din nou intre ciocan si nicovala, Venus nu va putea sa-si gaseasca echilibrul si bucuria prin activitati simple. Ea va fi asemanatoare celei declansata de substantele cu efect psihotropic, de calmante cumparate din farmacii sau obtinute prin imagine, lumina, cromatica, schimb de cuvinte, tonalitate a voci, exprimarea unei pareri.
O parte din zi, Venus va fi pe ultimul grad al semnului Taur si retrospectiva sa va fi incurajata mai mult ca in zilele anterioare de trigonul cu Saturn, acum retrograd, dar si, prin intermediul Lunii ce, din Fecioara, se afla acum intr-o buna intelegere si cu Pluton si cu Mercur, consturind, in mijlocul zilei, un triunghi regal de pamant.
Aceasta aglomerare de vibratii ne va convinge ca putem sa face ceea ce pana acum nu am putut. Ca toate semnele care ne vin din jur ne sustin aceasta noua simtire, aceasta noua incredere. In adancul sufletului simti ca orice motiv de bucuri este o contragreutate aplicata unei nefericiri si cu cat ne aratam mai linistiti si bucurosi azi, cu atat mai multe tensiuni si greutati ne domina.
Prin urmare, azi multi se vor preface ca, fiind zi de week-end, este una de bucurie si destindere, de distractie. Intreaga saptamana a adus evenimente riscante sau intalniri care ne-au creat un usor disconfort, o neliniste interioara si, pe acest fond de usoara instabilitate afectiva, avem nevoie de o defulare prin activitati iesite din tipicul activitatilor de pana acum.
Nimic nu va iesi asa cum ne-am programat, pentru ca 24 aprilie nu este o zi in care ne ducem la indeplinire planurile mai vechi.
Azi ne va tenta extravaganta, neobisnuitul, delasarea sau atingerea printr-un gen de exprimare verbala, in gand sau prin gesturi, maniere, fapte, straine modului obisnuit de a fi. Venus se afla pe ultimul grad al Taurului si multi isi propun sa puna azi ultima caramida la un zid pe care l-au inceput de luna trecuta. Nu stiu daca sunt sau nu la finalul drumului, dar vor sa simuleze victoria, bucuria, destinderea, delectarea intr-un ocean de acuze, certuri sau distrugeri, ori intr-altul al jovialitatii, relaxarii sau dansului.
Totusi, indeplinirea planurilor este azi o incercare depasita de a face dovada puterii interioare si a tariei de caracter. Asa cum maturitatea a fost o proba importanta ieri, perseverenta versus simplitate devine azi o proba de foc. Cei care se vor lasa in voia unui magnetism, osciland din ora in ora spre alte si alte preocupari, vor intra de maine pe un alt traseu, in care deficitul de imagine va fi intretinut de cuvinte nepotrivite.
Cel echilibrat, va avea, cu Venus in Gemeni de maine, un indicator al elementelor pe care nu trebuie sa le faca, nu pe care sa le ia drept exemplu.

Duminica, 25 aprilie
Ultima zi a saptamanii aduce, la putin timp de la rasaritul Soarelui, intrarea planetei Venus in Gemeni. La putin timp dupa aceea, Luna va trece prin opozitia cu Jupiter, iar spre seara prin opozitia cu Uranus si conjunctia cu Saturn.
Nici nu a intrat bine in semn si Venus are de infruntat prima lectie de maturitate, prin careul cu Chiron din Pesti. Acest unghi ne invita la alegeri categorice gen: “cine nu e cu noi, este impotriva noastra!” si ne pune in fata unor decizii pe care trebuie sa le luam repede, dar care sunt esentiale pentru destin.
Tot azi, Mercur va implini si el un careu cu Marte, alaturi de Venus, in acest conflict, dar de doua ori mai afectat (este si retrograd). Azi, Mercur ii va face pe oameni sa cedeze in fata celui mai mic obstacol. Pentru unii acest mic obstacol poate fi ceasul desteptator care nu tine cont de oboseala acumulata, nici de dispozitie, pentru altii insa poate aparea sub forma unui examen important, a unei confruntari directe in care nu lupta exterioara este esentiala, ci razboiul psihologic, elementele de temperament, educatia morala, verticalitate, abilitatea de a intelege sensuri noi si de a acorda drepturi interlocutorului. Toate acestea sunt, prin urmatorul aspect major (trigonul Soare-Pluton) instrumente de crestere sau descrestere, de inaltare sau decadere, de ridicate sau distrugere.
Incadrand acestea intre opozitia Luna-Jupiter si conjunctia Luna-Saturn, este clar ca definitiile astrologice, cele pe care le cititm de mai multe ori din manualele de astrologie pentru a le prinde corect sensurile, vor fi sensibil depasite de evenimente. Nu vom avea o zi simpla, nu vom putea nicidecum sa amanam ceea ce azi cere solutioare si tocmai pentru ca nu putem amana si nu vom gasi intelege pentru orice motiv am invoca, destinul va fi puternic zdruncinat.
Fiind implicate atat planete benefice, cat si malefice, atat planete individuale, cat si colective, evenimentele vor avea o cromatica variata, forta lor de penetratie va fi vizibila pana in primul decand al zodie Rac, atunci cand Soarele va trece prin momentul de opozitie cu Pluton si cand se va indeparta bandajul de pe o rana. Atunci vom descoperi daca faptele noastre au adancit rana, infectand-o, sau au vindecat-o. Evenimentul din 25 iunie, in care Lumina (Soarele) va fi in opozitie cu intunericul (Pluton), isi are originea in aceasta zi, cand Venus din Gemeni uita de natura sa divina, uita cum s-a nascut si se arunca in cascada faptelor care o vor leza cel mai tare, care ii vor compromite o calitate, un aspect gratios, o forma frumoasa, o realizare sau o prietenie sincera.
Daca anterior cele doua lectii de maturitate si echilibru din 23 si respectiv 24 aprilie au fost luate in serios, disputa dintre Lumina si Intuneric, devin o penumbra mistica favorabila intelegerii superioare, a cunoasterii, a tariei de caracter, a puterii de rezista.
Chiar daca disputa decisiva se da azi, nu azi s-a hotarat pe ce traseu mergem, ci in ultimele doua zile.
Prin urmare, ultima zi saptamanii este o zi deosebit de importanta. Daca dorim sa stim pe ce drum ni se indreapta pasii, trebuie pana la primul aspect al lui Venus (12:08) sa ne observam indeaproape reactiile, prioritatile si daca ele se indreapta spre aspectele superficiale ale vietii, daca nu vom sti sa acceptam o conditionare cu seninatatea celui care are de indeplinit o sarcina si ne aratam deranjati ca ni s-a tulburat linistea, tabieturile, daca cerem dinamism si miscare, pentru ca ne temem de transformare, inseamna ca vom cauta un traseu superficial si ca modificarile analitice, complexe ale opozitie Saturn-Uranus, vom lucra pe segmentul social in cascada fara avertismente, aducand schimbari de statut social, deposedari, pierderi, deplasari, stramutari, despartiri. Misticii vad in asta o alta sansa acordata omului obisnuit, insa, din punctul de vedere a celui care trece prin situatii de acest gen, pentru ca el va fi privat de intelegerea si observatia directa, realitatea va avea o alta infatisare. Efortul evolutiei este uneori imposibil de greu si ea poate contrasta pe latura verticalitatii si a puritatii, cu viata simpla, timpul liber, recompensele banesti. Dupa ce trece furtuna, ne vom aminti de proberbul romanesc “omul gospodar isi face vara sanie si iarna caruta”. Tentatia lucrurilor simple este mare azi, dar si in zilele care vor urma.
Multi insa nu vad in aceste zile vreo alternativa si acestia vor fi cei care vor trece de la esec la resemnare, iar de la resemnare la dezastru, cautan sa-si schimbe viata in bine. Multi dintre ei, sperand intr-o viata mai simpla, fara efort sau evolutie, fara sa inteleaga de ce lucurile au acest curs, se vor vinde pentru un pret jenant.
Cine intelege ca viata este ceea ce traieste, va sti sa traiasca, nu sa-si falsifice propria existenta, mimand o stare de bine si ascunzand in spatele acestei disimulari neputinta de a fi tu insuti un stalp al Puterii. Fara stabilitate, in bataia vantului, iti vei trai bucuria si te vei distra alaturi de gunoaiele ridicate de intensitatea curentilor de aer. Judecata lor este simpla: de ce sa sufar, daca, facand asta, mi-e viata mai simpla? Cunosc multi oameni care la auzul acestei replici ar surade in coltul gurii si nu ar da niciun raspuns, in niciun caz pentru ca nu au ar sti ce sa spuna.

2 thoughts on “19 – 25 aprilie 2010

  1. Mihaela spune:

    Daca veridicitatea mesajului astral pe care il gasesc aici in fiecare saptamana nu ma surprinde absolut deloc, complexitatea conexiunilor, originalitatea mesajului si felul in care este comunicat, ma fascineaza de fiecare data, mereu cu intensitate crescanda…Intrand in posesia acestor informatii, ziua de astazi a devenit speciala.
    Iti multumesc!

  2. Angelica spune:

    LA MULTI ANI SI MULTA,MULTA SANATATE,DOMNULE GHEORGHITA COSER!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.