18 – 24 martie 2024

18 – 24 martie 2024 este săptămâna stratificării și a resortului bun pe care îl folosim ca o ultimă soluție. Deși ar fi trebuit să fie puțin mai dinamică prin faptul că Soarele trece pe zodia Berbec, iar Marte pe zodia Peștii, dar și din cauza altor unghiuri, unele dintre ele accentuând dramele personale, săptămâna aceasta îndreaptă toată acest forță și tot acest proces de observație către interior. Acolo unde persoana va refuza autoanaliza, acolo va dispărea și stratificarea sau reașezarea priorităților. În cazul lor, nu vorbim despre un resort bun de care să se folosească pentru a obține avantaje, ci despre a vedea cum se descurcă alții. Aceasta este balanța săptămânii, cea care pe un taler are efortul personal, iar pe celălalt interesul pentru responsabilizare. Risipa acestei săptămâni va fi văzută în special în zona energiei personale, fiind dezordonați cu timpul, cu puterea personală, cu emoțiile și cu resursele celorlalți. Derapajele de acum ne spun unde nu am fost suficient de atenți și, în funcție de presiunea comunității, ce ar trebui să facem. Vom avea nevoie să fim mai prudenți cu cuvintele, mai responsabili cu cheltuielile și mai indulgenți cu deciziile. Puterea scade prin ușurința cu care criticăm vina cuiva și crește prin iertare. Acolo unde oamenii nu se pot adapta ușor la această direcție, dar au bune intenții, îi vom vedea extrem de riguroși și mulțumiți doar dacă și-au îndeplinit compulsiv sarcinile. Fără un apel la experiențe similare care au îmbogățit și consolidat maturitatea, creativitatea acestei săptămâni va avea de suferit. Se va face apel la logică doar pentru a ascunde absența unui sentiment sau a inspirației. Spre final, revenim la gânduri mai bune și agitația, care a pus cea mai mare parte a săptămânii presiune pe deciziile personale, se estompează. Vom înțelege mai ușor unde și față de cine este nevoie de mai multă înțelegere sau de compasiune în așa fel încât nici în această zonă să nu facem risipă.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a fi atenți la confuziile de atitudine, alegere și termeni. Acum nu suntem buni pentru că am fost și altădată, ci pentru că ne interesează și acum la fel cum ne-a interesat și altădată acest aspect al vieții.

Sintezele depind foarte mult de experiențele emoționale. Suntem preocupați de consecințele unei invadări. Se pune problema intimității. Emancipare prin înțelegerea unei greutăți. Oamenii puternici o iau ușor de la capăt. Se discută astăzi despre responsabilitate, dar nu se face nimic în sensul acesta. Obsesia controlului. Corelațiile cu caracter general au nevoie de un element particular ca reper.

Prima zi a săptămânii aduce un careu al Lunii la Axa dragonului, un aspect care se construiește lent, din aproape în aproape, de dimineață și până spre seară, când acest unghi devine perfect. Prezența Lunii pe zodia Rac arată că fondul general al emoțiilor este unul echilibrat, dar și constructiv pentru că Luna devine acum prietenă cu octava sa superioară, Saturn, aducând mai multă simplitate în comportare și mai multă stabilitate. Reușind să medieze o problemă de abordare, de înțelegere și de structură asupra căruia am zăbovit de câteva săptămâni (opoziția Saturn-Lună neagră), aduce tema emoțiilor într-un cadru în care analiza ține cont și de sentiment, nu doar de informație. 18 martie ne arată care sunt oamenii puternici și care sunt cei slabi, cât de ușor sunt dispuși unii să o ia de la capăt și cât de repede se descurajează alții. La baza acestei oscilații stă sentimentul de neîmplinire (opusul de acum al siguranței de sine), cel care primește astăzi solicitări sau constrângeri suplimentare din partea unui context bun, din partea oamenilor responsabili. Asta înseamnă că pentru oamenii egoiști 18 martie este o zi foarte proastă, când orice exprimare înseamnă dezvăluire, iar ei nu-și doresc sau nu sunt pregătiți pentru asta. Pentru a-și proteja intimitatea, acționează abuziv, ba chiar sunt dispuși să invadeze intimitățile celor care se dovedesc a fi puțin nesiguri pe ei sau nu au active încă acele relații personale care să îi protejeze. Oamenii care se retrag pentru că sunt vulnerabili devin astăzi și mai vulnerabili, dar nu pentru că există un context astral care pedepsește aceasta alegere, ci, dimpotrivă, ca atunci când sunt în fața unui profesor sever, sunt ajutați să înțeleagă de ce s-au separat de grup, de ce au ales să trăiască în solitudine. Careul Lunii la Axa dragonului înseamnă și definitivarea altor două careuri, unul cu Mercur și celălalt cu Chiron, elemente astrale care se află în preajma Capului dragonului. Vorbim aici despre seriozitate înșelată pentru că se interpune în cadrul general un element particular imatur, insuficient explorat, prea zgomotos care cere să fie văzut, apreciat, luat ca reper. Acolo unde există un cadru emoțional maturizat în urma experiențelor parcurse de curând, vibrația aceasta care destabilizează sau strică nu se va putea impune. Prin asta sunt evitate accidentele care pot produce efecte iremediabile, dar nu pentru a ne proteja sensibilitatea, pretențiile, mofturile, ci pentru a ne arăta, ca printr-o magie, ce s-ar fi întâmplat dacă evenimentul ar fi avut un alt curs. Din această perspectivă, prima zi a săptămânii devine una de educație sau, mai corect, de autoeducație.
Prin urmare, 18 martie ne aduce în fața unor îndoieli care nu devin vizibile printr-o cursivitate a informațiilor, ci printr-un aport afectiv suplimentar. Astăzi ni se pare că simțim mai mult și toate aceste sentimente sau emoții au o altă coerență care merită toată atenția. Suntem dispuși să judecăm totul prin intermediul acestor sentimente, iar unii, mai slabi de înger, aleg să se considere pedepsiți de viață, alungați dintr-un loc, depășiți de situație. Lucrul acesta se întâmplă pentru că nu dispun de maturitatea necesară care ar fi trebuit să fie acumulată în ultimele săptămâni pentru a înțelege de ce lipsurile nu sunt ceea ce am fost învățați că sunt, iar detașarea sau desprinderea de contextul general nici pe departe o pedeapsă. Toate acestea se petrec în interior și vor reuși să le exteriorizeze cu precădere persoanele care au o abilitate în a folosi cuvântul sau coerența în relatarea trăirii psihice. 18 martie este o zi bună pentru povestitori, pentru cei care știu să acorde întâmplărilor atenția cuvenită fără a dramatiza. Vorbind despre ceea ce se întâmplă sau despre ceea ce trăiesc, acești oameni ajung foarte ușor să înțeleagă mai multe despre maturitate, iar lucrul acesta reprezintă marele avantaj al zilei pentru că devin responsabili fără să se autocenzureze. În cuvinte mai simple, astăzi sunt înțelese mai bine constrângerile, chiar dacă nu cele care strică foarte tare. Indiferent de instrumentul de lucru, rezultatul obținut în modul acesta este unul foarte bun și sporește confortul vieții intime.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne pierde interesul pentru judecată, analiză doar pentru că partea emoțională este acum intensificată. Echilibrul dintre emoție și judecată ne ajută să ne menținem o viziune clară asupra lumii, asupra contextului în care activăm, asupra vieții, în general.

Rivalitate. Cei care se cred invincibili nu sunt luați în considerare. Se evidențiază un obstacol în consolidarea unei ambiții. Apar primele semne ale unei cedări în față presiuni exterioare. Creativitatea depinde foarte mult de natura și numărul experiențelor. Apel la logică ratat de ambiții nedepășite sau răni ce nu pot fi uitate. Risipă de atitudine și de energie.

Astăzi Luna parcurge ultimul sector de tranzit prin zodia Rac. Ecuația astrală a momentului aduce în centrul atenției o problemă de rivalitate care îi va face pe câștigători să se creadă invincibili. Sensibilitatea pe care o lansează Luna ca o provocare ne îndreaptă atenția către exterior. Din această cauză mulți se simt încurajați să facă demonstrație de forță, să arate cât de pricepuți sunt în manevrarea cuvântului său în coordonarea propriei logici. Astăzi oamenii se cred mai deștepți decât sunt în realitate, dar și mai bogați decât ar merita. Toate acestea devin elemente care pun în pericol creativitatea și care ar putea suci mințile până și celui mai responsabil. Spre seara, Luna va intra pe zodia Leu, iar Venus va definitiva opoziția cu o Junon, arătând că, de fapt, cadrul general nu este cel dat de o sensibilitate care nu poate răspunde provocărilor momentului, ci acela conturat de problemele ultimelor săptămâni. Având în vedere că săptămâna anterioară a reprezentat un fel de graniță sau de delimitare între ceea ce am parcurs de la începutul anului și ceea ce vom face de acum și până spre finalul lui iunie, presiunea momentului va crea multe semne de întrebare, ducând relațiile într-o zonă foarte complicată de acolo de unde nimeni nu se întoarce întreg. 19 martie este o zi complicată care aduce suspiciuni sau îndoieli față de mersul lucrurilor sau față de rostul a ceea ce am făcut în ultimii ani ori de-a lungul timpului. Faptul că ne aflăm acum între două perioade importante ale lui 2024 aduce o presiune suficient de mare încât să credem că acesta este momentul când putem pune în balanță chinurile trecutului alături de speranțele viitorului. Lucrul acesta se explică din punct de vedere astral prin conjuncția lui Mercur cu Capul dragonului care atinge o intensitate suficient de mare încât să devină o contragreutate pentru opoziția Venus-Junon. Există o speranță care nu ne lasă să cădem prea mult sau să distrugem toată creativitatea ori acele reminiscențe eminamente frumoase sau remarcabile care ar putea să dea vieții sensul pe care l-am căutat de la începutul anului. Este clar că 12 martie vine cu un consum psihic destul de mare aducând tendința de a face lucrurile de la coadă la cap, de a le inversa cursivitatea sau rostul, de a face jocuri de rol, de a neglija cele importante pentru a obține un avantaj și, în consecință, de a avea un succes garantat în lucrurile minore pentru confortul psihic. Suntem atât de suspicioși în privința propriilor alegeri sau în privința propriei persoane încât astăzi avem neapărat nevoie de victorie, de confirmări pozitive, adică să ni se spună verde în față ce suntem în stare să facem ceva bun și cum. Deja nu va mai conta care este motivul pentru care apelăm la acest ajutor. Cei care vor primi răspunsuri pozitive se vor hrăni cu acestea și vor risca să-și țină aproape lăudătorii crezând că aceasta este schimbarea declanșată încă din săptămâna anterioară.
Prin urmare, 19 martie ne îndeamnă să fim atenți și responsabili atât în privința gestionării propriului entuziasm, cât și în introspecțiile apăsătoare, cele care aduc o prea mare îngrijorare acolo unde lucrurile ar trebui să fie lăsate la voia întâmplării. Astăzi se exagerează mult în a căuta satisfacție și în a respinge posibile surse de suferință. Vom invoca motivul logicii, al argumentului imbatabil, al judecății pe baza observațiilor directe, dar, în realitate, acționăm mai mult pe baza prejudecăților. Obsesia de a ne simți bine este, de asemenea, o prejudecată la care nu vom renunța chiar dacă tipul de experiență la care suntem supuși nu este ceea ce ne așteptăm să parcurgem. Spre seară, ambițiile ne duc către dezamăgiri, iar jocul de rol ne spune că acestea sunt noi. În realitate, aceste dezamăgiri doar ies la lumina dintr-o zonă întunecată a firii, doar prind viață sau primesc în dar un alt contur. În tot acest tumult, creativitatea nu poate fi distrusă chiar dacă multe din întâmplările pe care le parcurgem ne blochează atenția pe un cotidian întunecat și vicios. Vor fi însă și oameni care vor ceda prea ușor la o presiune exterioară, alegând să se păcălească singuri că aceasta este flexibilitatea ce le-a fost cerută în primele luni. Toate aceste unghiuri pun asupra vieții individuale o presiune foarte mare prin confuzia ce lasă impresia că se reinventează sau se autocreează. De lucrul acesta se face vinovat Soarele care, o parte importantă a acestei zile, se va afla pe ultimul grad al zodiei Pești. Mâine dimineață va intra pe zodia Berbec anunțând primăvara astronomică. În cuvinte mai simple, 19 martie este o zi în care neclaritățile fac legea, dar și una care ne arată că nu toate confuziile sunt periculoase, unele se vor dovedi interesante, altele atractive sau amuzante.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu răni crezând că explicațiile sau argumentele ne protejează de ceva. Ele astăzi vor fi doar simple justificări.

Schimbăm regulile în timpul jocului. Riscurile apar atunci când ieșim din cadrul cunoscut. Oboseală psihică. Rigurozitate. Mulțumirile fac referire mai curând la experiențe legate de materie. Prea multă dorință de acțiune, modificare sau lupta. Este nevoie de un nou reper. Este nevoie de o reorganizare a vieții intime, a cadrului intim. Remușcări.

În dimineața acestei zile Soarele va părăsi zodia Pești și va intra pe zodia Berbec, marcând echinocțiul de primăvară. Spre seară, Mercur va definitiva și el conjuncția cu Chiron pe care o formează de ceva vreme aducând zilei dorința de a schimba lucrurile de dragul schimbării, nu neapărat pentru că ar fi necesar. Pentru că aceste două elemente astrale sunt foarte dinamice, aspectul negativ ce vine din opoziția Lunii cu Pluton, împlinită în noaptea de marți spre miercuri, trece în plan secund și face loc libertății de expresie chiar dacă asta înseamnă și a ne duce către o zonă a riscurilor neasumate. Astăzi ne preocupăm de valorile pe care nu le avem, considerând că este suficient să ne mobilizăm pentru a ne apropia de ele și a ni le însuși. Tot acest efort produce o oboseală psihică, în unele cazuri chiar o epuizare pentru că astăzi nu se ține cont de experiențe, astăzi trecutul nu este important decât prin ceea ce este foarte evident, la vedere și poate fi însușit cu de la sine putere. Mulți vor avea un mare interes pentru lucruri ascunse ceea ce îi va îndrepta către fapte reprobabile. Vor dori să se întoarcă din drum și să repare ceea ce cred că le-a scăpat altădată și ajung să facă lucrul acesta ca într-un vis crezând că nu îi vede nimeni sau că tot universul se oprește pentru ca ei să își permită această deviație. Este clar că toate aceste riscuri devin mai evidente cu cât ieșim mai des din cadrul cunoscut, cu cât refuzăm mai tare traseul pe care merg ceilalți. Atracția aceasta către neobișnuit vine din noua poziție a Soarelui, dar și din faptul că Mercur, prin conjuncția cu Chiron, trebuie să scoată în evidență ceea ce este original, neobișnuit sau unic. Din nefericire, lucrul acesta se întâmplă și în cazul oamenilor care nu au nimic neobișnuit de arătat, care își trăiesc viețile într-un ritm anost și care nu ies în evidență prin nimic. Se vor lăsa în voia acestei atracții și vor ieși și ei în evidență, însă doar spre seară, după ce conjuncția Mercur-Chiron va intra în separație și doar prin ușurința cu care se vor lăsa cuprinși de remușcare. Abia astăzi reușim să înțelegem mult mai bine de ce săptămâna pe care o parcurgem se referă la stratificări, la abordarea cu spirit practic a unor deprinderi sau la administrarea corectă a unui patrimoniu pentru ca averea personală, atât cea fizică, dar și cea spirituală, să fie activă și ordonată pe nivele, fără a exista interferențe haotice. Lucrul acesta înseamnă și a renunța la ceva ce nu poate fi folosit în momentul de față, fapt care duce la o tulburare a vieții intime, în special în cazul celor care nu s-au preocupat niciodată să-și pună ordine în gânduri, în sentimente sau în relații. Pe ei inițiativa și libertatea îi tulburată atât de mult încât devin, din haotici pe ascuns, haotici la vedere.
Prin urmare, începutul primăverii astronomice nu vine cu vești prea bune. Astăzi inițiativa, originalitatea sau libera exprimare nu ne ajută așa cum poate ne așteptăm sau cum ne-au ajutat în alți ani. Cu riscul de a ieși din cadrul normalității, neastâmpărul de a da curs exuberanței și curiozității este atât de mare încât unele lucruri trebuie să se consume oricum, fie și numai la nivel mental, ceea ce va face trezirea la realitate foarte dură, poate chiar potrivnică mersului firesc al lucrurilor, cel care cere acum disciplină și reținere. Curajul de a ne exprima frumos și constructiv va rămâne în continuare o necunoscută a vieții pentru că apele se vor tulbura așa de mult încât, la vedere va fi doar acea notă conflictuală pe care nu am temperat-o în ultima vreme sau adversități gratuite animate de o gură care nu poate tăcea, o minte care epuizează și ultima picătură de energie, o ambiție care devine cu atât mai penibilă cu cât vrea să fie văzută mai tare. Aspectul nu aduce acea blândețe pe care am avut-o în primele două zile, chiar dacă ea era mai curând o susținătoare a sentimentelor dramatice. Astăzi ni se pare că totul trebuie exprimat la scenă deschisă, consumat până la ultima picătură, exprimat pe un ton ridicat, împărtășit în totalitate. Cei neexperimentați vor traversa o stare de confuzie pentru că dacă nu dau curs acestui impuls simt că tot ceea ce le rămâne se transformă în frustrare. Această manieră irațională poate avea și repercusiuni bune. Îl va detașa pe cel în cauză de consecințele propriilor fapte în așa fel încât acesta să-și poată vedea de la distanță și poate chiar cu o anume doză de obiectivitate prostia pe care a făcut-o. În felul acesta, experiența de față poate fi de un real folos celor care vor să-și pună ordine în viață, dar nu știu cu ce să înceapă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a aborda acest proces de reorganizare doar dacă avem capacitatea de a privi din afară o problemă sau chiar o soluție. Doar această detașare ne poate ajuta să reglăm până la finalul lui iunie ceea ce stricăm astăzi prin lipsa de control.

Aspirațiile au nevoie de o confirmare. Cadrul familial se modifică pentru că apare o greutate care schimbă echilibrul forțelor. Descentrarea. Apare o breșă într-un demers practic. Mobilizare. Un regret amplifică o rivalitate, nu o estompează. Comunicare defectuoasă. Puterea vrea să înlocuiască toate celelalte trăsături ale ființei. Deciziile ferme sunt prea ușor impuse.

Mijlocul săptămânii aduce împlinirea unui sextil dintre Soare și Pluton, aspect care va permite o reechilibrare a forțelor și o întoarcere la gânduri mai bune. Aspectul eliberator al zilei va fi un careu între Lună și Uranus ceea ce sporește calitatea acestei zile și aduce o estompare a conflictelor sau o diminuare a dorinței de confruntare. Rivalitățile se sting astăzi, trec într-un alt plan sau pur și simplu sunt abandonate, indiferent care este motivul la care apelează cel în cauză. Faptul că Luna mediază astăzi tendința Nodurilor prin Coada dragonului face din acest aspect eliberator, din această experimentare a nesiguranței în văzul tuturor, o veritabilă lecție de viață care ne concentrează pe o direcție bună și ne pune ordine în gânduri. Astăzi devenim mai puternici prin aspirațiile pe care le avem pentru că acestea lasă impresia că se sortează de la sine, că oamenii răi își găsesc pe alții ca ei pentru a se întreține și a se stimula reciproc, că mobilizarea înseamnă înainte de toate un răspuns pozitiv la o rezonanță. Pluton este de puțin timp în Vărsător și în toți acești ani de tranzit va avea grijă să ne zdruncine atât de mult certitudinile pe care ni le-am construit în timp, dar și cele care s-au transmis din generație în generație fără să ne promită că pune în loc ceva mai bun. Avantajul va fi, așadar, unul conjunctural, așa cum se întâmplă și acum. Binele pe care îl punem în locul a ceea ce distrugem prin suspiciune sau cu rea intenție este, de fapt, un mare noroc. Având în vedere că lucrul acesta se produce într-o săptămână care cere reorganizare, cei mai mulți vor spune că norocul și-l face omul cu mâna lui. Prin ceea ce se consumă astăzi, dar și prin alte conjuncturi similare ce au planeta Pluton ca element central, așa este doar că această manieră originală de a ne lua singur din jur ce credem că ne lipsește depășește cu mult cadrul înțelesului comun aducând aici, într-un mod practic, idei care țin de manipularea energiei, lucrul cu instrumentele abstracte, karma, sacrificiu. Ne va rămâne în urma acestei zile ideea că am făcut un schimb eficient, că am beneficiat de un mare noroc.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne arată că suntem într-o etapă de mobilizare când este nevoie să facem ceva foarte important pentru noi pentru ca tensiunile vechi cu care ne-am obișnuit și pe care nu le putem abandona să se stingă. Chiar dacă astăzi nu vom reuși în totalitatea să stingem aceste conflicte modul cum vom înțelege și aborda slăbiciunile personale, soluțiile imediate la care vom apela ne vor ajuta să producem schimbări esențiale prin care să obține mai multă putere sau măcar să rămânem cu cea pe care o avem acum. Tot ceea ce se întâmplă astăzi ne vorbește despre avantaje, despre modul cum gestionăm un conflict care a fost escaladat prin cuvânt sau prin atitudine, despre liniștea absolut necesară cu care ar trebui să înceapă totul. Ne depărtăm astăzi de ridicol tocmai pentru că primim confirmări legate de puterea personală sau de cadrul în care ar trebui făcută o schimbare. Cei mai mulți vor să facă schimbări în ceea ce au aproape, în familie, la serviciu, în cercul de prieteni. Cei cu adevărat puternici vor avea viziune și impulsul pe care îl vor transmite va produce o schimbare în comunitate ale căror efecte vor fi vizibile în a doua parte a anului. Acești oameni puternici vor trece astăzi neobservați pentru că ținta lor nu este de a produce un rezultat imediat prin care să atragă atenția comunității, ci de a ne pregăti, printr-un resort minunat, schimbările absolut necesare de care avem nevoie la toamnă, din septembrie și până în noiembrie. Acești oameni își folosesc atracția către nou și noile energii cu care lucrează acum pentru că anticipează căderea de la toamnă. În rest ziua este încărcată de evenimente mici care produc satisfacții pe moment și care consolidează într-o anumită direcție confortul personal, chiar dacă nu ne garantează că acesta se va instaura în detrimentul regretului sau complexelor de inferioritate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu condiționa rezultatul bun de gradul de satisfacție pe care îl avem acum. Fapta care produce un rezultat imediat este scurtă și ca intensitate, și ca urmare.

Separare. Avem nevoie de apreciere. Reușite în etape. Agresivitate orientată către a desconsidera, nu către a rezolva o problemă urgentă. Risc. Este plătit un preț prea mare pentru popularitate. Combinații care consuma din resurse și țin ființa în tensiune. Nerăbdare.

În noaptea de joi spre vineri Venus și Saturn trec printr-o conjuncție, iar dimineață, imediat după răsăritul Soarelui, Luna împlinește opoziția cu Marte și, la puțin timp de la acest eveniment, va intra pe zodia Fecioară. 22 martie este despre restrângere, concentrare și disciplină. Având în vedere că această conjuncție se produce pe zodia Pești și coincide cu o opoziție dintre Lună și Marte pe o axă a iubirii dăruite și a iubirii primite (Leu-Vărsător) această disciplină se referă cu precădere la sfera emoțională. Tot ceea ce se întâmplă pe spațiul public este în contradicție cu intențiile personale, tot ceea ce ne vine din exterior ne obosește sau ne enervează pentru că pare urgent sau foarte urgent. Cei slabi vor privi aceste aspecte cu indiferență sau vor fi interesați să facă taman invers pentru că toată ziua Marte va fi pe ultimul grad al zodiei Vărsător și va răscoli tot ceea ce ține de zona convențională. Poate vibrațiile astrale doresc să ne învețe ceva bun sau să ne atragă spre o zonă mai puțin riscantă unde problemele doar par foarte urgente, dar nu sunt, însă noi avem alte planuri. Capacitatea de adaptare devine astfel o altă problemă a momentului, care va amplifica nemulțumirea și îi va face pe oameni să-și vadă mai repede defectele decât calitățile. Dacă nu există intimități între persoane, atunci nemulțumirile nu vor fi exprimate la scenă deschisă. Conflictele apar cu precădere între persoane care își permit să aibă astfel de ieșiri, cărora le-a fost tolerată până acum această manieră de a se exprima. Ziua aduce, așadar, complicații între tabloul general și nevoile personale ca și cum aceste două direcții nu s-au înțeles niciodată.
Prin urmare, 22 martie ne arată cât de complicată poate fi orientarea dacă baza nu este așezată, dacă ființa nu a trecut printr-un proces de stratificare, de ordonare sau de reorganizare. Acolo unde gândurile au fost așezate în ordine de la începutul săptămânii și până acum, acolo unde sentimentele nu au explodat din nimic sau în mod necontrolat, acolo unde relațiile nu au fost stricate dintr-un capriciu sau din plictiseală putem vorbi despre o temperare a unei tensiuni, despre a liniști un alt conflict, nu pe cel propriu. Aspectul aduce însă și puțină indiferență față de condiția umană care nu s-a ridicat la nivelul a ceea ce individul a declarat despre sine, ca atunci când îl lași pe mincinos în lumea lui și pe cel prost, de asemenea. Pedeapsa prin pasivitate este o trăsătură importantă a acestei zile care nici de această dată nu aduce satisfacție tocmai pentru că ea nu vine dintr-o expresie a nonviolenței. Opoziția Luna-Marte arată că ne trezim de dimineață cu poezia învățată, cu starea de tensiune gata pregătită pentru atac și numai cel care a mai lucrat cu situații de genul acesta știe cum să facă în așa fel încât să nu iasă pe stradă cu nemulțumirile de acasă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu atribui altora o vină pentru a-i face responsabili de ceea ce nu au făcut.

Este nevoie să ne adaptăm la noi standarde. Inițiativa este oprită de discurs sau de un act dur ori violent. Elementele practice sting din tensiune. Neprevăzutul enervează. Ceea ce este ascuns este și bun pentru familie sau pentru societate. Curajul înseamnă toleranță. Ambiția devine foarte obositoare. Sunt respinse toate formele de înjosire. Construcții bizare.

În noaptea de vineri spre sâmbătă Marte va intra pe zodia Pești unde va sta până pe 30 aprilie. Luna, intrată de ieri pe zodia Fecioară, mai parcurge un sector al acestui semn împlinind și două opoziții, una cu Saturn și cealaltă cu Venus, aflate în conjuncție. 23 martie este despre a ne întoarce la un mod pașnic de a reacționa, chiar dacă asta înseamnă a ne reprima anumite impulsuri sau a o face scrâșnind din dinți. Cu această nouă poziție a planetei Marte multe se opresc, devin active într-un alt domeniu sau nu mai alimentează traseul așa cum au făcut până acum. Aspectul aduce și în spațiul acestei zile o parte din nerăbdarea zilei anterioare prin transferul care se face din această zonă a responsabilității autoimpuse. Ceea ce ni s-a întâmplat ieri se răsfrânge asupra deciziilor de acum, asupra stărilor sufletești din prezent ca o continuare firească a unei nemulțumiri care nu trece cu un simplu argument sau nu se stinge cu o banală îmbrățișare. Începutul tranzitului lui Marte prin Pești este bulversant pentru că aduce și întâmplări pe care unii le vor privi cu reținere deoarece li se pare că viața ne este potrivnică, sunt înjosiți, nedreptățiți, acuzați cu mult peste vina pe care o au. Momentul acesta trezește un regret mai vechi pe care am încercat să-l ascundem ușor ca să nu facem din el o construcție bizară. De acum și până la sfârșitul lunii aprilie dorințele devin ezitante tocmai pentru că avem nevoie să descoperim în curaj și toleranță, nu doar inițiativă. Partea bună a lucrurilor vine din faptul că se reduce acea formă de risipă ce apare prin lipsa coordonării acțiunilor exterioare. Nu mai sărim de bucurie la cea mai mică realizare, dar nici nu ne mai dăm cu capul de pereți la cea mai simplă dezamăgire. Desigur, rezultatul acesta vine ca urmare a îndreptării spre interior a forței de acțiune, nu pentru că dintr-odată am devenit mai responsabili. Doza de revoltă împotriva unui factor negativ se păstrează încă. De aceea este nevoie și în aceste ultime două zile ale săptămânii să continuăm procesul de reorganizare a ființei adăugând acum această componentă a toleranței acolo unde acțiunea era mai dinamică și mai greu de stăpânit. Procesul este simplu. Dacă ne gândim și la nevoile celorlalți sau dacă dovedim un minimum de empatie atunci când acțiunea este mai intensă și mai dinamică prima condiție este deja îndeplinită. Marte în Pești înseamnă mai mult de atât, dar pentru prima sa zi de tranzit ar cam fi suficient. În rest, ziua aduce tendința de a modifica pentru că ne place să respingem, să ardem, să înlăturăm considerând că în felul acesta facem loc pentru ceva mai bun. Prin trigonul Lunii cu Jupiter care se consumă în a doua parte a zilei, putem vorbi despre ceva mai bun însă nu și de ceva de durată. Binele de acum ține, ca și în celelalte zile ale săptămânii, doar de un confort de moment.
Prin urmare, 23 martie ne aduce acel curaj care nu mai este îndreptat împotriva celorlalți sau împotriva unui adversar pe care îl considerăm vinovat de toate relele, ci către propriile lipsuri pentru a descoperi că înțelegerea este superioară judecății, iar toleranța mai profundă și mai binefăcătoare decât orice realizare profesională sau socială. Multe din cele pe care le facem astăzi se consumă în detrimentul propriului interes. Tocmai de aceea mulți vor reuși doar dacă au învățat de-a lungul timpului să lase de la ei pentru a se întâlni cu ceilalți la jumătatea drumului, nu pentru că nu-i pot domina, nu de frică, ci din respect și, în egală măsură, din acea curiozitate sănătoasă care ține firul întins și atenția trează.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a renunța la pretențiile obositoare și plictisitoare lansate către cineva din preajmă, către viață, către univers, către viitor.

Se caută armonia prin schimb de experiență sau mobilitate. Ceea ce oferă satisfacție nu poate fi cumpărat. Descoperim că valoarea este foarte aproape. Stabilitatea vine prin autocontrol. Dușmăniile sunt respinse pe motiv că viciază temperamentul sau sentimentele curate. Reținerile sociale au un rost.

Ultima zi a săptămânii aduce împlinirea sextilului dintre Venus și Jupiter, aspect care a fost activ toată săptămâna și care a adus prezentului o notă favorabilă, avantaje aparent inexplicabile, soluții miraculoase venite dintr-o zonă necunoscută sau puterile speciale de existența cărora nu am știut până acum. Acest unghi seamănă cumva cu puterea nevăzută a destinului, cu ceea ce este frumos și sublim care temperează până și cele mai întunecate vicii pentru că vine atât cu explicații cât și cu o manieră practică și simplă de a rezolva o problemă. Astăzi suntem mai inspirați decât în celelalte zile ale săptămânii să găsim cele mai bune soluții, dar să le și punem în aplicare fără să ne temem de opozițiile gratuite ale celorlalți sau de întorsături neașteptate ale unor situații despre care în momentul acesta nu știm totul. Cei care toată săptămâna le-au făcut probleme celorlalți vor deveni astăzi cei mai vocali căutând să convingă auditoriul că au dreptate și că metodele lor sunt cele mai bune, deci doar ei trebuie să fie urmați. Această atitudine a lor poate fi explicată doar prin faptul că trăiesc confortul coliviei, al globului de sticlă dincolo de care sunt convinși că nu există nimic sau nu există nimic bun. Ceilalți își dezvoltă sau duc mai departe o latură flexibilă prin toleranța care a fost confirmată de conjuncturile zilele anterioare – prima zi cu Marte în Pești. Astăzi realizăm că reținerile sociale nu au rost și că armonia este înainte de toate o necesitate pentru a ne completa anumite informații sau pentru a înlătura anumite lipsuri. Legătura dintre Pești și Taur prin intermediul celor doi benefici scoate în evidență o dimensiune ezoterică aparte. Vorbim aici despre un succes obținut prin practicarea unei meserii sau prin exprimare directă care ar trebui să susțină modelarea interioară, obținerea unui statut sigur, confortabil. Dacă din punct de vedere social lucrurile acestea pot fi înțelese mult mai ușor sau se pot ramifica atât de mult încât fiecare să-și găsească relativ ușor un echivalent în dimensiunea proprie, la nivel personal, fizic, emoțional sau mental acest proces duce la ameliorare și vindecare. Ceea ce se întâmplă pe 24 martie este semnul că un proces a funcționat foarte bine în fundal și că suspiciunile, îndoielile sau războaiele mai vechi nu au distrus prea multe sau nimic esențial. Astăzi ne aducem aminte că și în săptămâna anterioară avut confirmări de genul acesta și din aproape în aproape devenim din ce în ce mai siguri pe latura pozitivă a vieții, chiar dacă în cazul unora aceasta este prea delicată. În rest, ziua aduce rețineri din fața unor obiceiuri proaste, o stabilitate ce nu poate fi explicată deocamdată, o nevoie de mișcare desfășurată într-un alt cadru, într-un alt decor.
Prin urmare, finalul săptămânii vine mai curând cu o confirmare a unui statut bun, cu o sedimentare a unor înțelesuri, iar, la modul concret, cu o mai bună înțelegere cu cei cu care săptămâni sau luni de a rândul nu ne-am înțeles bine. Astăzi avem mai multă putere în a ne detașa de ceea ce tulbură sau ne afectează starea de sănătate, de ceea ce ne ține în tensiune sau ne intoxică. Putem respinge ușor orice forma de toxină, iar lucrul acesta ne va bucura. În cazul unora această încurajare spre protecție seamănă cumva cu o respingere sau o reținere de la relații sociale. Acolo problemele sunt mai complicate și nu pot fi rezolvate atât de ușor sau atât de simplu. Acolo este nevoie de mai mult timp, dar și de un ajutor din partea celor care au deja aceste abilități sedimentate. Cei care se vor simți astăzi mai flexibili și mai mobili vor da curs acestui impuls și îi vor ajuta și pe ceilalți mai timizi în astfel de situații să se desfășoare. Aceștia sunt oamenii care au învățat să se bucure de Soare și să le fie suficient, să mulțumească pentru că sunt sănătoși și să le fie suficient. Aceasta nu vine dintr-o abordare superficială a vieții, ci, dimpotrivă, este rezultatul unor lungi perioade de autoeducație pentru că binele nu crește în copaci. Binele care ne îndeamnă astăzi să ne bucurăm de lucruri simple nu este un rezultat al hazardului, ci expresia unui nivel.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a rămâne liniștiți în măsura binelui de azi. Nu este obligatoriu ca binele de astăzi să se reproducă și în zilele următoare, dar este important să fie respectat acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.