18 – 24 martie 2013

În săptămâna 18-24 martie se va produce trecerea Soarelui din Peşti în Berbec, adică atingerea echinocţiului de primăvară. Asta înseamnă deschiderea către noi energii, optimism, iniţiativă şi, nu doar din punct de vedere mental sau afectiv, ci pe toate planurile, o revigorare a întregului organism, în aşa fel încât multe dintre acţiunile pe care le-am programat pentru săptămânile următoare să aibă în spaţiul acestei săptămâni un mediu favorabil.
Totuşi, săptămâna nu este încărcată de optimism şi veselie, ea ne aduce împlinirea unor aspecte care, de asemenea, au fost consemnate în analiza aplicată anului 2013 ca fiind de referinţă pentru ceea ce va urma. Mă refer aici la trigonul dintre Saturn şi Chiron şi, evident, la conjuncţia Marte-Uranus care se împlinesc pe 21 şi respectiv pe 22 martie.
Faptul că se împlinesc în această săptămână nu înseamnă că aceste unghiuri se adresează doar celor şapte zile analizate aici, ci ele se formează de ceva timp în urmă şi energia lor va fi percepută şi în săptămânile urmatoare în separaţie, adică generând efectele pe care şi le-au construit încet, încet, până în acest vârf, până în acest moment de maximum reprezentat de cele două zile din mijlocul săptămânii. Astfel, întreaga săptămână se va situa sub auspiciile dinamismului, a energiei, a nevoii de exprimare poate chiar a teatralităţii pornind de la o conjuncţie Lună-Jupiter şi încheind cu trecerea Lunii din Leu în Fecioară.
Întregul spectru astral pe care-l traversăm va fi deci încadrat între nevoia de exprimare socială şi utilitatea practică a muncii prestate. De asemenea, faptul că Venus va trece din exaltare în exil, adică din Peşti în Berbec, înseamnă că sentimentele vor comporta o schimbare substanțială. Nu vom mai fi atât de liberi sau atât de în siguranţă simțind ceva, trăind cu o anumită convingere, ci va fi nevoie să demonstrăm că ceea ce simţim este real, corect, constructiv, sustenabil. În primele zile ale acestui tranzit, adică de vineri până duminică, va fi greu să demonstrăm acest lucru pentru că vor fi multe interferenţe, însă, începând cu săptămâna viitoare, tranzitul lui Venus prin Berbec va cere dovezi de prietenie, de sinceritate, de onestitate şi va trebui să le oferim, în măsura în care ele există.
18-24 martie este şi săptămâna în care traversăm Primul Pătrar (primul careu între luminarii, deci cu Luna în creştere) şi ne vom confrunta cu o atenţie sporită pe probleme personale. Cât timp Luna va fi în Rac, din seara zile de marţi până în dimineaţa zilei de vineri, sentimentele par să ne încurajeze spre a ne face o analiză mai detaliată asupra a ceea ce vine spre noi în această săptămână. De la conjuncţia cu Neptun şi până la trigonul cu Capul Dragonului, Luna reuşeşte să ne facă nostalgici faţă de episoadele pe care le-am depăşit. Asta înseamnă că va pune pe această săptămână o amprentă nostalgică și care, de această dată, se va îndrepta spre mândrie, vanitate, spre creşterea stimei de sine. Ceea ce am depăşit anterior trebuie să devină un exemplu pentru ceilalţi şi unii vor fi tentaţi să se afişeze cu decoraţiile în piept spunând despre fiecare obiect înţepat la rever care îi este istoria şi ce importanţă are el în viaţa personală.
Toate aceste elemente privite prin prisma trigonului dintre Saturn şi Chiron au o importanţă practică deosebită. Saturn, atunci când este retrograd în Scorpion, nu uită că a fost umilit, iar umilinţele pe care ni le amintim sau cele pe care ni le provocăm în această săptămână trebuie să ne vindece o rană. Va fi greu să ne identificăm acele mijloace de exprimare care să ne ducă spre vindecare, dar cei care o vor face vor reuşi să-şi închidă o rană şi să-şi vindece o afecţiune pentru tot restul zilelor. Trigonul dintre Saturn şi Chiron s-a mai împlinit în noiembrie 2012 şi retrogradarea lui Saturn ne va duce cu gândul la acele episoade, la momentele de final ale anului 2012 şi la umilinţele îndurate atunci. Ceva din ceea ce nu ne-a convenit la acele timpuri sau care nu s-a împlinit complet, ceva din efortul pe care l-am făcut pentru atingerea unei finalităţi, diminuarea imaginii sociale, a puterii de influenţă ne vor convinge că a venit timpul să ne luăm revanşa.
Cei care consideră că trebuie să-şi ia revanşa nu trebuie să uite că Saturn este retrograd şi intenţia aceasta îi va adânci şi mai mult în ceea ce nu au înţeles atunci când s-a consumat prima dată evenimentul. Asta înseamnă că posibilitatea de a repeta greşeala trecutului este foarte mare şi o vom traversa acum, când Saturn şi Chiron sunt în trigon, o ipostază neobişnuită. În acest moment Venus se află pe gradul anaretic din Peşti şi va răni, va jigni, va umili prin tăcere, prin presiune psihică, prin refuzul de a simţi ori de a consimţi alături de anumite personaje, adică de a le împărtăşi nemulţumirea sau chiar tristeţea. Ideea de opoziţie prin pasivitate se potriveşte de minune cu această conjunctură astrală.
De asemenea, conjuncţia lui Marte cu Uranus aduce acestei săptămâni o explozie de putere şi dinamism care va marca, practic, transferul marcajului de pe Peşti pe Berbec. Asta înseamnă că încet, încet, nu mai suntem constrânşi şi obligaţi să avem o viziune de ansamblu asupra a ceea ce se întâmplă. Nu mai are rost să ne raportăm la contextul social fiecare pas pe care-l facem său fiecare vorbă care se aude în jur, ci ni se cer dovezi ale puterii personale, adică să probăm că am învăţat ceva din ceea ce am trăit de la începutul lui februarie până acum.
Aşadar, trebuie să ne pregătim pentru a face față energiei care vine spre noi acum şi să dovedim faptul că nu avem pălăria mai mare decât capul. Ceea ce se declanşează începând cu ziua de 22 martie seamăn în mod surprinzător cu un foc de artificii. Multe acţiuni, unele dintre ele scurte, altele lungi, însă toate purtând o anume sclipire care pentru unii este distractivă, iar pentru alţii ia înfăţişarea unui avertisment. Aceasta, dacă va începe de vineri 22 martie, va ţine până duminică inclusiv şi va avea darul de a ne informa de anumite mişcări de trupe sau modificări de registru care apar pe firmamentul vieţii sociale.
Am amintit de multe ori de-a lungul lui 2012 că aceste modificări ale centrelor de putere se manifestă şi în 2013 însă de această dată mult mai vizibil, mai la vedere şi, cum ne spune conjunctura astrală a acestei săptămâni, mai imprudent.
Avertismentul acestei săptămâni este acela de a ne pregăti şi psihic, dar şi emoţional, pentru a face faţă unei agitaţii teribile prin diminuarea fluctuaţiilor mentale, prin diminuarea agitaţiei în sine, prin voinţă, pentru că ea nu înseamnă suplimentarea energiei vitale, ci consum. Forţa şi putere care vin spre noi în această săptămână nu vor fi la fel şi în săptămânile următoare. Nu vor fi nici la fel de dinamice şi nici la fel de agresive, dar ceea ce ne întâmpină acum seamănă cu o cafea foarte tare băută pe stomacul gol, care ne trezeşte brusc, ne optimizează funcţiile organice sau psihice doar pentru câteva ore după care constatăm că întreaga energie, şi aşa puţină, ne-a fost consumată.

Începutul săptămânii este unul pus sub semnul suspiciunii. Mulţi se vor gândi că săptămâna anterioară au fost prea relaxaţi, prea destinşi, că şi-au îndreptat atenţia prea mult spre lucrurile care nu au perspectivă şi că, prin aceasta, au căzut pradă unor îndemnuri egoiste. Toate aceste valori, cele care îi ţin pe oameni departe unii de ceilalţi ori care îi pun în conflict cu propriile idei, cu propriile amintiri, anulându-şi-le, ne aduc azi o anume tulburare a conştiinţei şi o încurajare spre a acuza mai mult decât spre a gândi obiectiv.
Aceste acuzaţii nu sunt toate la fel. Când acuză unii pot să-şi defuleze cele mai aprige porniri ori pot să devină expresii ale unor forţe negative, alţii ajută în centrarea fiinţei pe adevărul de dincolo de iluzie. Acest ultim caz este însă cel mai dificil de abordat şi, în general, atrage cele mai multe neplăceri, fiind abordat de persoanele care sunt înzestrate cu un nivel al conştiinţei foarte dezvoltat. Este simplu să acuzi însă este foarte greu ca, în momentul în care cadrul se modifică, să faci în aşa fel încât acuzaţia să dispară. Această trăsătură ține de abilitate şi mobilitatea zodiei Gemeni care ne îndeamnă azi spre a numi, indica, strica, invoca ori pentru a face o întreagă reprezentaţie referitor la cine deţine adevărul şi pentru ce.
Dacă în sfera socială această dinamică pune două fronturi în conflict, le duce pe acestea până la limita la care se uită de regulile diplomaţiei, de planurile pe care le are fiecare, în sfera personală acuzaţiile acestea constituie momentul în care atingem un vârf al expresiei personale prin mişcare, voce ori prin stabilirea unor ţinte mentale.
Fie că ne implicăm prin gând ori că vom considera că este momentul de a ne impune la modul concret, graniţa dintre adevărul obiectiv şi cel personal este foarte subtil. Indiciul că am mers foarte departe ori într-o direcţie greşită prin observaţiile pe care le facem ori prin acuzaţiile pe care le aducem anturajului este starea de sănătate. Azi Luna, pe lângă conjuncţia cu Jupiter ne pune în faţa unor simptome greu de înţeles, integrat ori explicat. Trecând de la nevoia socială de afirmare, adesea abordată prin orice mijloc şi fără scrupule, la necesitatea descoperirii unui adevăr clar, simplu, cel care să ne confere certitudini, constituie mijlocul prin care oamenii îşi vor consuma energia în această zi.
Aşadar, contextul astral al acestei zile nu ne va constrânge prin evenimente noi, ci ne va încuraja să ne cerem drepturile, să ne implicăm în acţiuni revendicative, să ne întoarcem din drum, să facem acea mutare care are un caracter ambivalent: ne sugerează un succes obţinut prin mijloace simple şi, deopotrivă, ne pune în centrul atenţiei celor din jur.
Evident, lucrurile se vor desfăşura azi şi după cum este trasată linia destinului personal, pentru că un om simplu de la ţară nu va fi pus să facă acrobaţii cu avioanele de război şi nici să le spună copiilor din capitală poveşti cu marţieni, omuleţi verzi ori despre fiinţe enigmatice ascunse în adâncul pământului. Evidenţierea constitui o buclă motivată de ceea ce am ascuns cel mai mult, de ceea ce anterior ne-a umilit, de ceea ce ne-a lovit de regret ori de faptul că suntem, nu asemenea celor din jur, ci inferiori lor. Această presiune este azi încurajată să se exprime, să iasă din anonimat şi dacă în săptămâna anterioară am înţeles cât de important este sentimentul prieteniei acum vom modula acuzaţiile care le vom emite în aşa fel încât să le exprimăm cât mai clar şi cât mai impersonal. Tot ceea ce este personal, că este motivat de o nevoie socială ori de una intimă, este supus astăzi unui mare risc şi dacă ne va interesa stabilitatea, echilibrul celorlalţi, buna convieţuire cu o persoană ori cu un grup, va trebui azi să facem mari eforturi pentru a opri explozia care stă să se pornească şi să îmbrăţişăm acceptarea diversităţii.
Prin urmare, trăsăturile acestei zile vor face din nou apel la ceea ce am înţeles din viziunea de ansamblu promovată în ultimele săptămâni. Azi ne simţim ca şi cum am avea o rană deschisă şi nimic din ceea ce facem nu ne temperează. Fie că ne îndreptăm atenţia spre bucurii simple, fie că vom căuta compania celor care până acum ne-au oferit un schimb plăcut de informaţii, sentimente, evenimentele neprevăzute opresc această desfăşurare plăcută, această armonie şi ne tulbură. Combinaţia celor două aspecte ale zilei ne îndeamnă să considerăm că tot ceea ce se câştigă uşor este şi util şi, în plus, constituie şi garantul că dispune de o anume măiestrie în raporturile sociale, că suntem superiori celor din jur, nu cum se spune, nu cum se sugerează, nu aşa cum pare.
Această neconcordanţă între realitate şi modul cum răspundem se va accentua cu cât ne apropiem de seară şi, de asemenea, cu cât se apropie noaptea cu atât mai mult vom simţi calitatea acţiunilor din timpul zilei. Dacă se va instala oboseala, dacă apar dureri suspecte în anumite zone ale corpului, dacă un anume medicament nu-şi mai face efectul şi este necesară o suplimentare a dozei, dacă starea psihică se alterează şi zâmbetul larg, vandabil dispare lăsând să se vadă tensiunea acumulată înseamnă că procesul revendicativ pe care l-am dezvoltat în timpul zilei a fost unul egoist.
Ziua însă nu este încărcată de pericole, asta înseamnă că oricât de limitate sunt acţiunile acum rezultatul va fi unul educativ. Greşelile personale sunt mai profesorii cei buni aşa cum sunt umilinţele, privaţiunile sau alte constrângeri parcurse împotriva voinţei proprii. Careul Luna-Chiron, pentru că se produce în aplicaţia conjuncţiei Luna-Jupiter (abundenţă, nevoie de lux, de strălucire, de apreciere) ne va vorbi despre greşeli făcute din imprudenţă care devin, în acelaşi timp, şi lecţii de viaţă.
Aşadar, recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenţi la vorbe, la fapte, de a urmări cu maximă disponibilitate ceea ce suntem tentaţi să facem pentru că în acest impuls care poate pârjoli totul în jur stă şi picătura de apă care stinge focul, adică intenţia de a cere iertare ori de a ierta, de a restabili o legătură, adică de a transforma un adversar, după o confruntare, într-un veritabil prieten. Prin acest aspect ghidat de sinceritatea acţiunilor, chiar dacă sunt greşite, omul este mult mai câştigat decât dacă se ascunde într-un colţ de frica greşelii. A greşi în acţiuni este mult mai aproape de modestie, de limpezimea sufletului, decât a ne proteja de greşeală prin teama de a încerca. Acest element va fi mai evident azi, dar el este util în tot cursul lui 2013 tocmai pentru că este un an al confruntării cu sine.

Acum, în această perioadă, conjuncţia Lunii cu Lilith înseamnă, implicit, şi careul cu Venus. În general, orice element care se deplasează rapid de la un aspect la altul, de la un punct dureros la altul are menirea de a răscoli şi de a aduce la lumină aspecte ale vieţii care ar trebuie să rămână în zone întunecată. Nu, de această dată este altfel. Luna nu va face aceste aspecte să fie dureroase pentru că ele sunt deja aşa din ultimele două săptămâni, însă trecerea ei pe acolo activează ceea ce părea că s-a liniştit, ceea ce părea uitat, şters sau poate iertat cu mult, mult efort, însă din același registru.
Conjuncţia Lunii cu Lilith înseamnă compromis, iar careul cu Venus refulare. Trecerea Lunii de la compromis la refulare, pentru firile introvertite, ar putea însemna un îndemn spre a abandona un proiect, a modifica datele problemei, dar mai ales la a renunţa la atitudinea ofensivă care, după cum se vor prezenta datele în această zi, nu foloseşte la nimic. Din acest punct de vedere, ceea ce se întâmplă în prima parte a zilei reprezintă o continuare a acelor demersuri din ziua de ieri care au luat înfăţişarea absurdului şi care au fost abordate chiar dacă se ştia că sunt sortite eşecului. Dacă ieri am considerat că demersurile revendicative în care ne-am implicat sunt sortite eşecului, acum nu vom avea de ales şi le vom vedea tot aşa, chiar dacă pe alocuri unele vor comporta mici modificări. Dacă am gândit altfel, având garantul că reuşita va veni, chiar dacă nu repede, trecerea Lunii de la conjuncţia cu Lilith la careul cu Venus se traduce prin mici şicane, conflicte de scurtă durată, redeschiderea unei discuţii penibile, reîntâlnirea cu un personaj care era ocolit, alungat, respins, învins.
19 martie este ziua în care doi opozanţi se reîntâlnesc pentru a traversa din nou zona iertării pe care nu au aprofundat-o, însă ei vor percepe toată această ipostază ca fiind o revenire la un nivel inferior, o reeditare a unei scheme negative, neplăcute, păguboase.
Dacă viaţa nu este privită în aspectul ei categoric şi decisiv şi se îndrăzneşte mai mult, mai corect şi mai obiectiv, atunci toate acestea devin provocări, nu motive de gâlceavă pentru că vor depinde mult de ecoul interior, adică de energia Primului Pătrar (careu Lună-Soare). În momentul în care Primul pătrar se împlineşte, luminariile vor fi pe gradul anaretic şi asta înseamnă un gen de suprasaturaţie într-o situaţie asupra căreia am îndreptat tot felul de intenții fără sorţi de izbândă. Acestea, azi, vor avea o lumină mai puternică decât situaţiile obişnuite, vor ridica multe semne de întrebare care, în marea lor majoritate, se vor îndrepta spre rezistența fiinţei, spre modul cum s-a construit, spre seriozitatea pe care o dovedeşte individul faţă de comunitate, faţă de un apropiat. Privind întreaga construcţie prin această atitudine cei care săptămâna anterioară au picat testul vieţii neglijând sentimentul prieteniei vor lua azi totul în sens personal. Vor considera că banii lor sunt cheltuiţi primii, că munca lor este singura neplătită, că sentimentele lor sunt cele neglijate, că doar ei sunt puşi în situaţii penibile. Ceilalţi, considerând că refuzul ori tensiunea care se reeditează azi este o provocare, vor aduce din trecut nu refuzul prieteniei, nu trocul, ci tendinţa de a oferi sprijin interlocutorului pentru a fi înţeles sau pentru a înţelege.
În felul acesta, cele două careuri ale zilei de azi vor răscoli în adâncul sufletului exact ceea ce vor găsi, adică energia pe care am depozitat-o în urmă cu o săptămână sau poate chiar cu două de când tensiunile de această factură au devenit mai evidente.
La nivel social, careul dintre luminariile aflate pe ultimul grad al zodiilor pe care le tranzitează aduce o disfuncţie în transferul unui mesaj. Zodiile Peşti şi Gemeni au domenii diferite de acţiune, dar şi mijloace de expresie ce nu sunt compatibile decât atunci când îşi unesc forţele pentru un scop care se atinge ușor sau care se desfășoară într-un timp scurt. Însă chiar şi în situaţii de acest fel energiile celor două semne se dovedesc incompatibile, calibrate diferit ori nutrind satisfacţii diferite. Ulterior acestui episod, forțele participante la atingerea ţintei nu vor mai colabora niciodată chiar dacă rezultatul a fost bun pentru că se satură ușor una de cealaltă consumându-şi în felul acesta stratul subţire de energie care le-a făcut compatibile.
Trecând în Rac, Luna îi îndeamnă pe oameni să-şi privească urmele paşilor, să-şi amintească de reacţiile pe care le-au avut de-a lungul zilei şi să-şi promită că la ceea ce li s-a-ntâmplat nu se vor mai întoarce niciodată. Mulţi vor acuza o oboseală accentuată care în mod straniu nu este produsă de efortul fizic sau de cel intelectual, ci de o apăsare afectivă pe care au perceput-o prin teama de a nu greşi, de a nu fi descoperiți, de a nu fi învinuiți, de a nu pierde o oportunitate, de a nu distruge prin vulgaritate, bârfă, indecență, greșeală un statut ori o funcţie.
Prin urmare, 19 martie este o zi efort. Ceea ce vine spre noi azi pune o mare greutate pe corp, pe minte, pe suflet şi ne obligă să ne consumăm multă energie pe procese bazale, pe evenimente care să nu ne ducă spre realizări remarcabile, pentru a supravieţuit unei situaţii comune.
Ceea ce se consumă azi ne mobilizează, ne tulbură ceea ce am acumulat, adică energia specifică. Mulţi nu sunt conştienţi de cum se prezintă la un moment dat, construindu-şi o părere ireală despre sine. Aceştia au ocazia azi prin ecoul ca le vin din jur să constate care este tipul de vibraţie, cum se îndreaptă spre cei din jur. Forţa cu care ne pune în dificultate conjuncţia Lunii cu Lilith înseamnă, în contextul astral al acestei zile, doar traversarea unui proces de purificare însă în cazul multora nu funcţionează principiul “o mână o spală pe cealaltă”, ci, dimpotrivă, “o mână o murdăreşte pe cealaltă”. Diferenţa dintre cele două nu înseamnă azi ambiguitate, ci chiar diferenţa între cei care iau în serios ceea ce li se întâmplă, meditând, gândind liber, curajos, simplu şi practic, şi cei care vor să păcălească vânând tot timpul rezultate pe timp scurt obţinute cu minim de efort.
Cele patru evenimente astrale ale zilei distorsionează adevărul şi în faţa lor nu vor rezista decât cei care au fost educaţi ca în orice condiţii şi cu orice cost să-şi menţină luciditatea. Cu toate acestea, greşelile zilei nu pot face mai mult decât să lezeze orgoliul ori să ştirbească din importanța de sine. Cei imaturi vor lua în sens personal toate acestea, deci nu este cazul să le vadă ca pe un pericol.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a privi evenimentele zilei cu interes şi curiozitate şi să ne întrebăm ce anume le-a provocat. S-ar putea ca adevărata forţă din spatele lor să ne surprindă. Totuşi, este de preferat adevărul oricât de neplăcut ori dureros ar putea fi, decât o minciună dulce şi otrăvitoare.

Abia intrată în zodia Rac, Luna are de împlinit două trigoane, unul cu Neptun şi altul cu Mercur care, de altfel, se află foarte aproape unul de celălalt, la o diferenţă de două grade, şi un careu cu Marte, până când Soarele va părăsi zodia Peşti şi va intra în Berbec, marcând echinocţiul de primăvară.
După acest ingres al Soarelui în zodia Berbec, Luna, din Rac, o altă zodie cardinală, are de împlinit încă patru aspecte: un careu cu Uranus, două trigoane cu Chiron şi respectiv Saturn şi o opoziţie cu Pluton. Ceea ce se construieşte azi prin relaţiile care se împlinesc între planete desenează pe cer trei mari configuraţii: Zmeul (Luna, Saturn, Pluton Chiron), Careul în T cardinal (Luna, Pluton şi Marte, cu Marte focar) şi triunghiul minor (Junon, Marte şi Jupiter).
Nu este de neglijat nici faptul că Marte se află din ce în ce mai aproape de Uranus, iar Soarele, schimbându-și semnul, decongestionează zodia Pești şi pune o greutate suplimentară pe zodia Berbec, dar şi, implicit, pe modul vibrator cardinal. Drept urmare, se şi împlineşte un careu în T cardinal ce are un cuvânt de spus foarte important.
Ingresul Soarelui în zodia Berbec aduce un ascendent al momentului pe ultimele grade ale zodiei Rac şi poziţionează Lună în casa a XII-a a acestui moment astral, ceea ce aduce, ca şi în zilele anterioare, o greutate suplimentară pe decizii, trăiri, pe nevoia de a căuta, de a răscoli în locurile cele mai întunecate sau inaccesibile, acolo unde de regulă nu ne este permis să umblăm. Soarele, în momentul său de ingres se poziţionează pe casa a IX-a, ceea ce va impune din punct de vedere social o anume relaţie cu ceea ce este străin marcând momentul unui conflict pe demersuri ascunse. Asta înseamnă că sunt scoase la lumină anumite elemente de culisă care lezează integritatea grupului şi fac în aşa fel încât individul care reprezintă grupul să nu-şi poată revendica întreaga vină, ci să tragă după el întregul grup. Acest aspect este un element care se regăseşte şi în celelalte configuraţii astrale şi, în plus, se va regăsi şi într-o altă configuraţie care este mai slabă în intensitate pentru că împarte puterea pe trei planete şi anume Nicovala, construită între Jupiter, Luna, cele trei planete din Peşti (Neptun, Mercur şi Chiron) şi, în capătul celălalt, Marte situată aproape de Uranus. Această configuraţie pune o mare greutate pe careurile dintre planete, adică pe careul dintre Lună şi Marte şi, de partea cealaltă, careul pe care Jupiter din Gemeni îl ridică împreună cu planetele situate la începutul zodiei Peşti.
Asta înseamnă că se va pune la îndoială vocaţia individului, puterea sa de a penetra un zid, de a depăşi un obstacol sau de a face faţă unei situaţii conflictuale. Această situaţie conflictuală se pare că nu reprezintă altceva decât expresia unei nesiguranţe de factură interioară pe care individul o duce cu sine în grup şi, căutând înţelegere sau credibilitate, reuşeşte să-şi atragă în jurul său oameni care gândesc şi cred la fel şi care îi împărtăşesc această frustrare sau această tensiune. În timp, această problemă de factură personală devine problema grupului şi pentru că Soarele pe ingresul său se află în casa străinătăţi tot ceea ce este legat spaţiul situat în afara grupului, a familiei, a ţării vine cu mesajul neînţelegerii. Nu reuşim, nici ca individ şi nici ca grup, să ne facem înţeleşi, să ducem mai departe un mesaj. De altfel, cu Luna, planetă focar în această configuraţie numită Zmeu, aflată în casa a XII-a, grupul nici nu doreşte să fie înţeles, să i se împărtăşească punctul de vedere pentru că se urmăreşte o anume dominare în sectorul muncii, o anume triere pe segmentul sănătăţii şi care poate lua şi înfăţişarea unor ameninţări sau a unor mesaje tendenţioase care au depăşi de mult timp graniţa avertismentului.
Nu trebuie să uităm faptul că Marte din Berbec are integrat în componenţa sa o notă revendicativă şi, apropiindu-se de Uranus, poate să inflameze orice opoziţie primeşte din anturaj, oricât de mică ar fi. Soarele, lăsând în urma planeta Venus în exaltare şi el, la rândul său, treacând în semnul care-l exaltă, poate să aducă bucurii simple, bucurii desfăşurate în raport cu o deplasare, cu un drum, cu informaţii venite prin mijloacele multimedia, de la mari depărtări sau prin colaborări care se leagă între persoane ce nu se întâlnesc fizic.
Senzaţia de nemulţumire şi de frustrare este elementul care ne va motiva să ne întoarcem atenţia de pe zona publică pe cea personală. În sfera privată, pentru că încă ne aflăm pe conjuncţia Mercur-Neptun, iar Mercur este direct, tindem către o uniformizare a sentimentelor ori către exprimarea acestora într-un mod neobişnuit, original sau prin instrumente ce ţin de psihologie, psihanaliză, ştiinţe ezoterice.
Trebuie însă specificat faptul că poziţionarea Lunii în domiciliu pe casa a XII-a a ingresului solar şi a lui Marte în domiciliu pe Mijlocul Cerului al aceluiaşi ingres, deci aproape de Uranus, ne conferă inspiraţie. Această inspiraţie poate doborî bariere şi ne poate aduce pe firmamentul vieţii sociale personaje care până acum nu îndeplineau niciun rol şi care dintr-odată au un mesaj, iar prin acesta reuşesc să încurce scheme negative abordate din vreme sau să întoarcă din drum un vehicul care se ducea la vale şi nu mai putea fi oprit. Această construcţie îndrăzneaţă este deosebit de benefică pentru cei care se află într-un proces de cercetare spirituală, care consideră că dincolo de ceea ce văd cu ochii fizici se mai afla ceva sau că există o legătură strânsă între misterul care sălăşluieşte în ei înşişi şi pe care nu şi-l pot explica şi misterele universului, cele care se ascund în spatele sclipirilor discrete ale stelelor.
Faptul că în a doua parte a zilei Luna împlineşte trigoanele cu Chiron şi respectiv Saturn ne lasă impresia că evenimentele benefice, constructive, plăcute se vor desfăşura spre seară. Este, de altfel, o păcăleală această convingere pentru că, dacă ar fi să se întâmple aşa, atunci caracterul benefic al evenimentelor vine dintr-o analiză pertinentă a ceea ce s-a-ntâmplat de dimineaţă. Asta înseamnă că nu evenimentele în sine își modifică vibraţia, ci noi, prin modul în care le observăm, analizăm şi le selectam suntem cei care impunem acestora un caracter benefic. Trigonul Lunii cu Chiron reprezintă vindecare. Trigonul Lunii cu Saturn reprezintă maturitate, iar prin combinația celor două devenim dintr-odată mult mai atenţi la ceea ce alegem pentru noi înşine, la procesul de selecţie pe care-l impunem şi considerăm că este mult mai important să ne mulţumim cu puţin, dacă acest puţin este corect şi benefic decât să adunăm în jur informaţii, persoane sau obiecte în ideea că în timp ne vor folosi. Ceea ce nu ne foloseşte azi nu ne va folosi nici mâine şi nici poimâine şi orice selecţie oricât de drastică ar fi se va dovedi de foarte bun augur.
Prin urmare, 20 martie aduce un eveniment important al acestei luni (trecerea Soarelui în Berbec) când Soarele şi Luna se află încă în fereastra careului lor (Primul Pătrar) punând un mare accent pe iluzia optimismului sau a oportunităţilor. Ceea ce este bun, constructiv şi corect, vine din efort personal, din muncă, deci ca un rezultat al unui efort depus în ultima perioadă. Ziua se va remarca însă prin amploarea evenimentelor, prin faptul că o constrângere de ordin personal, amplificată din aproape în aproape, o constrângere a grupului de apartenenţă, a familiei sau chiar, pentru cei care ocupă funcţii de conducere ori funcţii înalte în stat, constrângerea ţării. Aceste marcaje pe casa străinătăţii, dintre care Marte şi Uranus în conjuncţie, foarte aproape de Mijlocului Cerului, sugerează faptul că anumite episoade vin în atacuri repetate să modifice cadrul de până acum. Asta înseamnă că ceea ce s-a-ntâmplat până acum, schema de lucru, planul de acţiune poate, începând cu 20 martie, să comporte o modificare, o schimbare.
După dispunerea planetelor pe această hartă a ingresului solar în Berbec, ceea ce vine spre noi acum şi care face referire la cadrul social cu mare greutate va putea fi schimbat. Ceea ce se schimbă ține de sfera personală, de încercarea pe care o are individul în raport cu inserţia sa socială, de nevoia de a trăi într-o ambianţă plăcută şi de a construi cu partenerii de afaceri, cu partenerii de viaţă sau cu cei care ne reprezintă la nivel administrativ, politic, o relaţie constructivă. Se pare că acum dispunem de o fereastră benefică în sensul acesta şi de care vor beneficia personaje care până acum nu au avut niciun rol. Dintr-odată, din necunoscut, cineva inspirat, se ridică, își impune punctul de vedere şi reuşeşte prin părerea sa să influenţeze întregul demers sau plan de acţiune.
Pentru cei care lucrează cu energia sau care sunt obişnuiţi să lucreze cu instrumentele abstracte ziua de 20 martie constituie, pentru o lună de zile, începutul unei perioade de deschidere sufletească, de rafinare a conştiinţei personale. Unii care şi-au dorit mult să intre în legătură cu energiile astrale au ocazia acum să o facă, folosindu-se mult mai ușor legătura care se realizează între planete, de energia entuziasmului şi a iubirii, între curaj şi iertare simţind, percepând sau beneficiind de o asistență din subtil. Omul comun va reuşi însă să-şi pună deoparte problemele personale, să şi le ascundă ori să şi le exploreze în aşa fel încât caracterul dureros, neplăcut sau intransigent al acestora să se diminueze.
Tocmai de aceea recomandarea pentru această zi este aceea de a ne deschide faţă de tot ceea ce ne încântă. Caracterul profund şi rafinat al piramidelor de apă construite între Lună, Saturn şi planetele din Peşti ne ajută să ne formăm un punct de vedere propriu, să ne deschidem faţă de înţelesurile profunde ale vieţii şi să reuşim să extragem de acolo tot ceea ce ne este util, tot ceea ce ne înalță şi ne îmbogăţeşte.

Chiar dacă o parte din zi va fi încă activă opoziţia Lunii cu Pluton, azi traversăm împlinirea a două aspecte, unul comun care apare frecvent (trigonul Lunii cu Capul Dragonului), iar pe celălalt trigonul lui Saturn cu Chiron, în situaţia în care Saturn este în continuare retrograd.
Dacă trigonul Lunii cu Capul Dragonului implică medierea tendinţei Nodurilor prin intermediul Nodului de Sud, adică în sensul invers (retrograd) al zodiacului, trigonului Saturn-Chiron poartă amprenta călătoriei în trecut pentru a inspecta zonele dureroase, pentru a vedea unde am greşit, care sunt acţiunile care ne-au îmbolnăvit mintea, sufletul, care sunt faptele pe care le-am săvârşit şi care ne-au compromis statutul social ori ne-au depărtat de la Cale. Astăzi, prin cumularea celor două aspecte, vom avea impresia că anumite episoade se repetă, că ele se pot repeta chiar prin intermediul persoanelor care au participat anterior la înfăptuirea lor, dar mai ales se repetă acelaşi mod de a le vedea, interpreta şi de a le percepe, de a le simţi. Călătoria în trecut la care ne invită acum trigonul dintre Saturn şi Chiron nu ne va duce foarte departe, ci în noiembrie 2012, în jurul datei de 16, când cele două planete s-au mai întâlnit în trigon, cu Saturn direct. Mesajul trigonului Saturn-Chiron din noiembrie a depins foarte mult de tranzitul lui Marte din Capricorn, deci de evenimentele care s-au consumat în decembrie 2012.
Acum, Saturn şi Chiron participă, împreună cu Pluton, la formarea unui triunghi minor cu Pluton focar, Pluton aflându-se de câţiva ani în plin tranzit prin Capricorn. Asta înseamnă că raportul dintre maleficii Saturn, Pluton şi Marte aduce acestei zile o notă gravă, una care poartă mesajul urgentării, a înfăptuirii cu maximă rapiditate a unei acţiuni, cere adoptarea unei decizii care să vizeze repararea unor evenimente care s-au consumat la finalul lui 2012. Dacă în sfera socială ne putem orienta relativ repede, simplu şi uşor, reuşind să identificăm din multitudinea de evenimente care ar putea să poarte această amprentă negativă, în sfera personală este greu, complicat, neplăcut, dureros să identificăm acele elemente care au purtat amprenta deciziei eronate. Asta înseamnă că în sfera individuală mesajul vindecării, a reparării, corectării ţine mult de necesitatea sincerităţii, de adoptarea unui răspuns care s-ar putea să nu convină individului, adică să fie obligat, constrâns, forţat să spună adevărul despre sine, să recunoască o vină, să se destăinuie şi să nu-i convină că trebuie să procedeze în felul acesta.
Dacă asteroidul spiritualităţii, Chiron, în plin tranzit prin Peşti reuşeşte să ne încurajeze spre a ne dezvolta o viziune de ansamblu, punând accentul pe valorile morale, sufleteşti ori pe ceea ce a fost verificat în timp, Saturn din Scorpion, aflat în mers retrograd, ne judecă pentru ceea ce nu avem, nu deţinem sau pentru ceea ce nu am putut păstra.
În felul acesta, descoperim că Saturn în relaţia cu Chiron ne îndeamnă să descoperim, să explorăm acele zone pe care le-am neglijat sau le-am uitat ori de care ne era teamă să ne apropiem. Aşadar, inovaţia pe care o predispune trigonul Saturn-Chiron ţine mult de putere, autoritate, de modul cum sunt gestionate anumite resurse, dar şi de modul cum sunt ascunse metodele folosite. Acest paradox care ne scoate în evidenţă repararea trecutului prin întâlnirea cu faptele lui şi, de partea cealaltă, ascunderea urmelor, constituie una din modalităţile controversate ale acestei perioade. Retrogradarea lui Saturn este o poziţie destul de negativă menită să frâneze tot ceea ce înseamnă progres, evoluţie, tot ceea ce merge spre înţelegere şi armonie, atât în viaţa personală, cât şi în relaţiile sociale, în tratatele de colaborare sau în alte demersuri de factură socială. Ceea ce ieri a însemnat proiect de viitor, plan pentru dezvoltare personală, pentru a învăţa lecţii noi ori pentru a ne afla într-o poziţie socială astăzi devine demers ascuns. Ştim că planetele pe casa a IX-a ne indică proiectele de viitor, iar acestea, acum, stabilitate prin ingresul Soarelui în Berbec de ieri, capătă azi o preschimbare neplăcută în sensul că într-un fel au fost construite planurile în ziua de ieri şi altfel se prezintă ele de azi încolo. Deşi acest unghi era activ, ieri a fost mai evident ingresul Soarelui în Berbec, iar asta înseamnă că lucrurile care au fost evidente astăzi erau şi ieri activate doar că am refuzat să le vedem așa fiind antrenaţi de dorinţe şi plăceri noi, de o anume explorare a ceea ce a venit spre noi, de încântarea episodului trăit, de bucuria momentului. Aceasta combinaţie de forţe aduce greutate evenimentelor, ca şi cum ceea ce vrem să facem cere mult efort sau cere un sacrificiu foarte mare.
Relaţia lui Saturn cu Chiron, printre altele, înseamnă şi modificarea radicală a structurilor prin preschimbarea lor, prin reînnoirea imaginii sociale sau prin contactul cu un suflu nou. Ori acest suflu ia azi înfăţişarea obsesiilor. Saturn în Scorpion nu se va desprinde niciodată de episoadele în care a fost umilit şi trimiterea către lunile noiembrie şi decembrie ale anului 2012 constituie un indiciu clar asupra secvenţelor pe care dorim să le modificăm, să le preschimbăm, să le înlocuim.
Se va pune prea mare greutate pe decizia individuală, pe viaţa privată, pe instituţia familiei, pe puterea de cumpărare a individului şi pe soluţiile care vin dintr-o zonă întunecată a societăţii, care a devenit aşa prin faptul că nu a fost explorată ori evidenţiată până acum. Segmentul drumurilor, al deplasărilor, în special cele folosite pe apă sau a deplasărilor în planul ideilor, sunt supuse riscului, nu doar acum, ci întreaga săptămână pentru că traversăm conjuncţia Marte-Uranus care înseamnă explozie, greşeală prin mers, prin deplasare, lovituri în instrumentul folosit pentru deplasare sau în elementul care susţine deplasarea.
Azi, cadrul general oferit de conjuncţia Marte-Uranus înseamnă sugestie radicală. Pe lângă toate celelalte lucruri pe care suntem constrânşi să le îndeplinim în virtutea inerţiei sau pentru că aşa trebuie făcute, că aşa este tradiţia, ideea radicală înseamnă azi desprinderea de un mod de a fi, soluţia care salvează, dar care conţine şi un dram de pericol, acela de a lăsa în urmă un obiect, o persoană, un obicei, o plăcere cu care ne-am obişnuit.
Prin urmare, ziua de 21 martie constituie indiciul că participăm la evenimente sociale magnifice, fie că punem umărul şi ne consumăm forţa pentru a atinge o soluţie, fie în calitate de spectatori. Toate aceste lucruri ne trec prin faţa ochilor, ne traversează întregul corp cu aceeaşi intensitate, cu aceeaşi promisiune aceea că în viitor lucrurile vor fi mai bune.
Există o categorie de oameni care vor folosi retrogradarea lui Saturn în Scorpion pentru a scoate la lumină dezamăgiri, frustrări, tristeţi, idei negative sau concepte legate de teoria conspiraţiei. Saturn şi Chiron, azi, nu se adresează în mod special acestor structuri ori acestor episoade ale vieţii, ci se adresează tuturor celor care au participat activ la construirea societăţii de acum. Societatea trebuie să se schimbe sau ceva din structura ei trebuie înlocuit pentru a lăsa loc unui element care să promită mai credibil decât au făcut-o elementele pe care le vom schimba acum.
Asta înseamnă că îndrăzneala oamenilor, cea care depăşeşte cadrul prerogativelor oferite de funcţiei ori statut ne duce cu gândul la faptul că aceştia îşi vor face rău singuri. Implicaţiile pe care le are contextul astral de azi în viaţa socială prin legăturile cu anumite episoade, invocate punctual aici, ce s-au consumat în 2012, dar şi cu acelea care vin din alţi ani, ne indică frământări sociale, transformări cu iz de revoluţie şi care sunt înscrise în planul de modificare a conştiinţei globale, cel pe care-l vom traversa până în 2016, când se încheie acest careu între Uranus şi Pluton.
Astăzi descoperim că avem nevoie de reparaţie după ce traversăm un episod neplăcut, după ce ne aducem aminte de o umilinţă şi după ce ne va fi clar pe cine să învinuim. Umilinţa nu există. Ea este o creaţie a orgoliului, a minţii false pentru a-şi justifica valoarea, statutul sau importanţa acţiunilor pe care le creează. Lumea pe care ne-am creat-o dacă se susţine pe mintea falsă şi pe demersurile generate de aceasta, periodic va traversa episoade dramatice. Careul dintre Uranus şi Pluton, până în 2016, înseamnă şi evenimente dramatice care inspiră teamă de un pericol iminent care, de cele mai multe ori, nu este real. Ceea ce aduce acest careu înseamnă modificare de conştiinţă, deci scoate la lumină cel mai mare pericol pe care trebuie să-l traverseze mintea falsă în existenţa sa. Însă, noi nu avem nevoie de minte falsă, nu avem nevoie de instrumente care să ne păcălească referitor la nivelul de cunoştinţe, puterea de influenţa ori nivel spiritual. Avem nevoie de adevăr, iar azi adevărul nu înseamnă a reinventa trecutul. A repara trecutul prin retrogradarea lui Saturn înseamnă a ne construi un bine în afara oricărei influenţe negative evidențiată în noiembrie 2012. Aşa cum am văzut în săptămâna anterioară binele nu trebuie să reprezinte opusul răului, ci expresia unui nivel personal care să propulseze fiinţa pe următorul stadiul. Conjuncţia Marte-Uranus va marca în această săptămână necesitatea dezvelirii de sine, a distrugerii unui element care limita, îngrădea prin ceva ce se simte, se intuieşte, se percepe în adierea vântului sau în lumina soarelui.
Venus, pe ultimul grad al zodiei Peşti, poate să aducă la lumină lucruri care să aibă o putere de penetrare cu adevărat remarcabilă. Omul care opune rezistenţă prin tăcere, prin pasivitate, persoana care sugerează vulnerabilitate, dar care nu poate fi transformată, modificată sau îndrumata în vreun fel, în general, inspiră teamă şi oferă, prin modul său de a fi, un exemplu ce nu poate fi trecut cu vederea. Asta înseamnă că orice umbră de răzbunare, de revoltă astăzi se va transmite prin privire, prin nonverbal, prin refuz sau chiar prin iertare.
Putem să modificăm o structură prin iertare, prin acceptarea unei realităţi pentru că apropiindu-ne de ea, îmbrăţişând-o sau, în timp, împăcându-ne cu ea să o preschimbăm după chipul şi asemănarea noastră însă, pe alte conjuncturi, nu acum şi nici în viitorul apropiat.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne interioriza, de a aprofunda orice stare sufletească benefică şi de a ne apropia de pace. Pacea este indicatorul că trecem de la observaţie la acţiune. Cine nu atinge în observaţia să Pacea sufletească rămâne doar un personaj care constată ce se întâmplă în jur, dar nu se integrează în fenomenul social, nici măcar atunci când este vorba despre propria sa transformare.

Venus trece azi în Berbec şi, la câteva ore distanţă de acest eveniment astral, Luna iese din domiciliu (Rac) şi intră în Leu, realizându-se astfel o importantă modificare de vibraţie astrală în sensul că două planete feminine își părăsesc zodiile în care s-au simțit foarte bine, trecând de la apă la foc. Asta înseamnă o explozie de putere de forţă, de iniţiativă, de independenţă, o deplasarea din zona sentimentului către zona acţiunii, de la a observa, la a acţiona în sensul afirmării de sine sau a valorificării unor demersuri care ţin de imaginea socială şi de evidenţierea structurii mentale. Aceste două episoade astrale generează două trigoane, unul care se împlineşte între Luna şi Venus, tot dimineaţa, şi altul, la prânz, între luminarii, ceea ce scoate în evidenţă faptul că Venus şi Soarele sunt în fereastra conjuncţiei lor.
Din capul locului, cel mai important eveniment al zilei, al săptămânii şi chiar al perioadei pe care o traversăm este conjuncţia lui Marte cu Uranus ce se împlineşte spre seară. De altfel, nici nu are importanţă că se împlineşte seara sau dimineaţă pentru că forţa sa se răspândeşte de-a lungul întregii zile, de-a lungul întregii săptămâni deoarece acest unghi a fost activ, în forma sa restrânsă, încă din săptămâna trecută şi vă mai acţiona şi săptămâna viitoare la fel de puternic şi de intens.
Vorbim azi despre calităţi şi defecte, despre mijloace de exprimare, vorbim despre modalităţi de a valorifica un potenţial, vorbim despre demersuri care pun în valoare o persoană sau care o constrâng să acţioneze pe linia anumitor calităţi. De toate acestea sunt răspunzătoare cele două ingresuri ale Lunii şi respectiv Venus, dar şi opoziţia pe care Luna o împlineşte cu Junon din Vărsător. Acest unghi de 180 de grade care se împlineşte în a doua parte a zilei nu este covârşitor în acest episod, nu înclină balanţa, ci aduce un strop de culoare închisă pe fundalul pozitiv generat de celelalte planete.
În primul rând, Venus în Berbec este în exil, iar această poziţie reprezintă o trăsătură orientată împotriva propriei persoane. Lună în Leu nu are o calitate specială, asta înseamnă că subconştientul colectiv, calităţile manifestate în raport cu grupul, vor fi într-un fel protejate, însă atunci când va veni vorba despre autocritică ori de a ne pune un stăvilar, o barieră, un obstacol sau de a ne autocenzura vom avea mari probleme de înţelegere şi de exprimare. Prea multă tensiunea se acumulează azi, mai ales că Venus în Berbec nu se poate controla, ea trebuie să se exprime, să scoată tot arsenalul din dotare, să se afişeze în totalitate, să spună lucrurile în mod clar, direct, impulsiv şi să obţină un rezultat pe măsura intensităţii la care se exprimă. Nu este un aspect favorabil pentru femei şi nici pentru exprimări la scena deschisă, pentru prezentări, conferinţe, pentru întâlniri tematice, nu este o perioadă favorabilă pentru nimic din situaţiile care cer diplomaţie, tact, răbdare sau chiar diplomaţie. Toate aceste lucruri care vin spre noi azi se desfăşoară în afara acestor calităţi morale şi pun individul în mare dificultate, dacă acţiunile la care se implică cer moderaţie şi rezervă.
Conjuncţia lui Marte cu Uranus nu se adresează în mod special segmentului personal, doar îl solicită îl forţează după nişte reguli pe care nici nu au avut timp să le citească în mod complet, nu i-au fost prezentate în totalitate, dar i se cere individului să acţioneze în conformitate cu acestea. De partea cealaltă, unghiul strâns dintre Marte şi Uranus se adresează grupurilor, structurilor sociale sau rasei umane în ansamblu. Asta înseamnă că o dată la doi ani traversam un episod de expansiune asemenea exploziilor solare care, pe lângă faptul că produc perturbaţii în funcţionarea aparatelor electronice, permit şi studierea coroanei solare sau obţinerea unor date importante despre activitatea în general a stelelor. Într-un mod similar întâlnirea dintre doi malefici, pe o zodie atât de puternică şi agresivă, în situaţia în care Marte se află în domiciliu, este semn de revoltă, război, de depăşire a unei limite, de demascare. Dacă până acum am vorbit de acţiuni sau demersuri desfăşurate în umbră, dincolo de privirea directă a spectatorului, acum vorbim de demascare, acum invocăm acest motiv pentru că ceea ce se ascunde nu mai poate fi ţinut acolo. Oamenii îşi pierd controlul, fac gafe, se demască sau în mod intenţionat se dezvăluie considerând că nu mai pot accepta sau îndura o astfel de situaţie. Că este bună său reală, pe acest unghi nu contează calitatea acţiunii, ci contează mai mult mişcarea, deplasarea sau chiar distrugerea a ceea ce se află în faţă, în câmpul vizual. De asemenea, se poate anticipa, pe acest unghi, deplasarea luptei politice într-o zonă periculoasă. Ea aduce prea multă independență şi pe ideea de progres manifestată la nivel individual, adică separarea unui fragment de întreg şi, invocarea motivului de neapartenență, duce la fragmentarea întregului şi implicit a forţei sale. Aceste situaţii se dovedesc a fi periculoase pentru că pot genera reacţii în lanţ, atracţii către instabilitate şi către asocieri de proastă factură. Nu există discernământ în unghiurile acestei zile, nici nu se doreşte acest lucru, ci doar mândrie, vanitate, nevoie de a marca locul prin cuvânt, prin acţiune, prin prezenta şi de a lăsa o urmă personală adâncă în istorie.
Acesta este practic momentul în care survine degajarea zodiei Peşti de planete reprezentative şi apare transferul de putere, transferul de autoritate, de pe o zodie care influenţează spre viziune de ansamblu, spre expansiune, spre una care încurajează imixtiunea, dominarea, controlul.
Nu putem să nu ne referim aici şi la impactul pe care-l are conjuncţia Marte-Uranus asupra zodiei Berbec prin intrarea Soarelui în acest semn din ziua de miercuri, 20 martie. Ne amintim că pe ingresul Soarelui în Berbec, Uranus şi Marte se situam în casa a IX-a, adică în casa proiectelor, a planurilor de viitor şi a relaţiilor cu străinătatea ceea ce ne oferă un indiciu clar asupra destinaţiei spre care se îndreaptă forţa şi coeziunea de grup născută din acest unghiuri. Tot ceea ce înseamnă străinătate, nu doar pentru noi, ci şi pentru celelalte state, generează tensiune şi nevoie de afirmare. Sunt încurajate prin aceste unghiuri raporturile diplomatice ori chiar anumite asocierile sau reasocieri, redistribuiri ale zonelor de influență şi reîmpărţirea teritoriale pe baza autorității şi a dominării de care dispune un anume stat acum. Nu se invocă puterea probată în istorie, ci sunt invocate resursele şi rezervele de acum, puterea de a riposta pentru că aceste unghiuri nu impun respect şi condescendență faţă de valorile trecutului. Aceste valori sunt strivite, preschimbate, înlocuite sau aruncate la gunoi de dragul unei afirmări personale ce nu poate fi ţinută sub control. Situaţia se poate asemăna o cu ipostaza tragicomică în care este dat de pe soclu un bust celebru pentru a folosi postamentul drept tribună pentru un personaj obscur care doreşte să se adreseze mulţimii pentru doar 10-15 minute. Această forţă de distrugere este una care pregăteşte terenul pentru o nouă schimbare, pentru o nouă modificare ce ne încurajează să ne explorăm conştiinţa şi să vedem în ce direcţie ne recomandă să ne deplasăm. Asta înseamnă că nu putem să privim conjuncţia Marte-Uranus fără să luăm în calcul faptul că se accentuează prin forţa marţiană, prin dinamismul, curajul şi intransigența lui Marte din Berbec, ideea obsesivă a lipsurilor, a puterii absolute, a pierderii autorității ce apare prin implicarea acestuia în careul cu Pluton, octava sa superioară. Asta înseamnă că survine o nouă etapă în împărţirea lumii pe zone ce trebuie explorate, după resurse, după potenţialul pe care-l reprezintă o anumită regiune, nu datorită istoriei pe care o reprezintă sau pentru respectul pe care trebuie să-l avem faţă de strămoşi.
Un alt element care va fi evidențiat de acest unghi este acela al imitaţiei. Puterea, atunci când se exprimă în mod necontrolat, de fapt imită o expresie a naturii fizice sau spirituale în expansiune. Această imitaţie are ca ţintă propria imagine şi prin aceasta caracterul său necontrolat, lipsit de rafinament care nu poate reproduce decât parţial imaginea întregului la care se raportează. Această situaţie se aseamănă cu diferenţa între un grup de persoane care vorbesc în acelaşi timp şi o orchestră. În timp ce oamenii care vorbesc în acelaşi timp înseamnă gălăgie, o suită de instrumente care produce sunete în acelaşi timp înseamnă o melodie, poate chiar armonie. Diferenţa dintre acestea este dată de disciplină, de ordine, de precizie, de respectul unui sunet faţă de celălalt, de respectul unui element faţă de celălalt, de respectul unui instrument muzical faţă de colegul sau, adică de ceea ce azi nu suntem de la sine încurajaţi să facem. Dizarmonia, invocată la începutul prezentării acestei zile şi care vine din opoziţia Lunii cu Junon, subliniază exact această lipsă de respect pentru că, în ipostaza prezentului, ea înseamnă slăbiciunea, adică tot ceea ce nu poate fi considerat un adversar – un om vlăguit, incult, lipsit de cunoştinţele necesare ori incapabil să răspundă în modul în care este stimulat. În timp ce apelul la trecut, la experienţele trecutului ar însemna o simfonie, o muzică armonioasă, mistică, poate chiar muzica sferelor, de partea cealaltă demersurile sociale în care fiecare om se implică pentru a-şi câştiga un loc, pentru a fi remarcat pentru a-şi face loc printre ceilalţi, pentru a se evidenţia înseamnă un zgomot obositor care susţine importanța de sine şi goana după faimă.
Dacă până acum ceea ce am ascuns ar fi putut fi uitat sau pierdut ceea ce vine spre noi azi generează evenimente care nu lasă loc la interpretare, care sunt evidente, clare, care folosesc termeni precişi adică întâmplări dominate de un caracter practic evident.
Prin urmare, 22 martie este o zi complexă şi din punct de vedere astral, dar şi din punct de vedere social pentru că ea ne aduce întâlnirea cu un mod de acţiune care de cele mai multe ori poartă cu sine mesajul dizarmoniei şi al imixtiunii, al dominării prin forţă sau al lipsei de respect pe care un individ o poate arăta celorlalţi.
Ceea ce se consumă începând de azi cu Venus în Berbec înseamnă descoperirea naturii inferioare, a părţii întunecate, a acelei laturi a structurii afective care nu a fost până acum controlată. Exilul lui Venus înseamnă o atitudine negativă îndreptată spre sine sau descinderea în acţiuni care produc autolezare. În felul acesta, înţelegem că acţiunile care nu dovedesc control, în primul rând ne lezează pe noi înşine şi, pe lângă această autovătămare, ne aduce şi frustrarea situaţiilor în care nu reuşim să obţinem ceea ce ne dorim. Dorinţa este elementul reprezentativ pentru acţiunile aceştei zile şi ea ne face să călcăm în picioare reguli morale, principii, să uităm de prieteni, să ne plictisim de ei dacă aceştia nu au ceva de oferit sau dacă nu avem ceva de cucerit, să ne comportăm necuviincios. Acţiunile zilei curente reuşesc să depăşească amploarea lor, cadrul acestei săptămâni. Asta înseamnă că aceste trăsături de-a lungul întregii săptămâni au fost regăsite şi în săptămâna anterioară şi ele vor pigmenta şi celelalte conjuncturi care vin spre noi în săptămâna următoare.
Se produc întâmplări stranii pe această conjuncţie Marte-Uranus şi în ansamblul ei va fi legată de ideea de străinătate, adică de ceea ce se află în afara cadrului personal, în afara familiei, a naţiunii sau în afară rasei umane. Ceea ce se întâmplă în subtil nu cade sub incidenţa predispoziţiilor astrale însă modul nostru de răspuns, da. Asta înseamnă că putem interpreta în sens personal, egoist, fără măsură, ceea ce ne vine din afară, din străinătate, dintr-o zonă situată la mare distanţă. De asemenea, aceste îndemnuri care ne vin din afară au şi un rol pozitiv, acela de a ne încuraja să ne proiectăm secvenţele viitoare, să ne facem planuri de viitor, să ne facem planuri de vacanţă, strategii de atac, de luptă şi să ne consumăm toate resurse, toată energia pentru asta. Este greu de ţinut sub control o forţă atât de puternică şi ea va acţiona şi de-a lungul lunii aprilie pentru că marcajul care a dominat de la mijlocul lunii februarie zodia Peşti, încet, încet se mută în Berbec şi va trebui să dovedim că viziunea de ansamblu ne-a îmbogăţit cunoştinţele, nu ne-a făcut să ne uităm peste mai multe garduri pentru mai multe bârfe. Ziua de 22 martie, din acest punct de vedere poate deveni una reprezentativă pentru segmentul diplomatic pentru că anunţă eșecuri cauzate de vanitate, de lipsă de respect faţă de tradiţiile istorice sau lipsă de respect faţă de demersurile care au fost făcute cu câţiva ani în urmă.
Pare să fie un proces firesc menit să ducă la o modificare de conştiinţă. Această modificare de conştiinţă care are ca motivaţie reîmpărţirea zonelor după resurse cere acum gafe, greşeli, unele chiar foarte mari pentru a vedea calitatea personajului, calitatea liderului, calitatea maestrului, a îndrumătorului, aceluia care s-a erijat în lider opinie şi care în realitate era ca un măr găunos şi plin de viermi.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a invoca tot calmul de care suntem în stare de a nu răspunde provocărilor, de a fi dispus să folosim toată forţa autocontrolului de care suntem în stare şi să nu precupeţim niciun efort în a face apel la cunoştinţele anterioare. Aceste cunoştinţe anterioare nu sunt sub formă de informaţii, ci şi sub formă de stare, adică să invocăm respectul pe care l-am învăţat pentru a reuşi să facem în prezent o selecţie eficientă. Forţa care vine spre noi în această zi este atât de mare, încât este suficientă o singură vorba, o singură atitudine pentru a genera o reacţie în lanţ pe care să nu le mai putem opri. Această forţă nu se adresează doar persoanelor dinamice care şi-au explorat această latură de-a lungul vieţii lor, ci se adresează tuturor. Cu toţii suntem sub tensiune şi nu trebuie decât o scânteie pentru a se produce o explozie.

>

A doua zi de Leu (Lună în Leu) avem de parcurs cinci aspecte pe care le va împlini Lună (două trigoane cu Uranus şi respectiv Marte, un sextil cu Jupiter şi două careuri cu Saturn şi respectiv Axa Dragonului). Această dispunere astrală, aceste unghiuri aduc o combinaţie de succes și neşansă în proporţii relativ egale, ce au ca linie mediană sextilul Lună-Jupiter. Acest sextil, ce este supervizat de trigoanele pe care Luna le trimite către planetele din Berbec, înseamnă flexibilizarea gândirii, coborârea minţii în inimă sau identificarea unor soluţii care pot fi aplicate imediat şi care sunt încărcate de un anume grad de satisfacţie.
Întreaga zi de 23 martie ne îndeamnă să ne implicăm în activităţi care sunt judecate după gradul de satisfacţie. Dacă în prima parte a zilei se împlinesc cele mai multe dintre aspecte (patru dintre ele), spre seară, când Luna se va afla în careul cu axa Dragonului vom considera că ne-am pierdut vremea de pomană, că am investit în ceea ce nu trebuia, că de fapt problema care trebuie atacată azi este alta decât cea de care ne-am ocupat de-a lungul zilei. Cu toate acestea bucuriile acestei zile sunt reale, practice, elegante şi reuşesc să aducă zâmbetul pe buze celor care au fost încercaţi de luni încoace.
Careul Lună-Saturn ne conferă o percepţie greşită a realităţii care şi cum, dintr-odată, suntem constrânşi să alegem bucuriile care să contrabalanseze un neajuns sau anumite lipsuri, adică vom fi dispuşi să cheltuim mai mult tocmai pentru că până acum nu ne-am permis ori dorim să ne înconjurăm de mulţi oameni, veseli, superficiali, să ne petrecem vremea prin parcuri, la grătare sau pur şi simplu fără un plan doar pentru că până acum nu ne-am permis acest lucru.
Acest plan al zilei, făcut pentru a contrabalansa un stres, constituie un răsfăţ şi nu ne vom pune deloc problema azi dacă trebuie sau nu să ne implicăm în astfel de activităţi, dacă este adecvat, oportun sau corect să încercăm să anulăm experienţele anterioare, severitatea disciplinei predispuse de Saturn, de când este retrograd. Nu ne vom pune deloc problema că dacă procedăm aşa nu cumva ne adâncim mai mult această criză a relaţiilor sau că risipim ceea ce cu mare greutate şi efort am acumulat. Astăzi contează să ne simţim bine, să combatem stresul, plictiseală, durerea prin orice mijloc şi vom fi foarte mândri de ceea ce reuşim să facem.
Nu trebuie să uităm că Luna în Leu ne aduce în faţa unor dorinţe pe care să ni le exprimam doar pentru a alimenta starea de satisfacţie. Aici putem invoca, pe de o parte, mândria, vanitatea, dar şi, de partea cealaltă, necesitatea de a face gesturi mari, largi, încărcată de grandoare pentru a atrage atenţia şi a dovedi puterea forţa şi dominarea. Luna în Leu nu este o poziţie care poate fi trecută uşor cu vederea, pentru că nu aduce o energie rafinată distinsă ci, dimpotrivă. Asta înseamnă că trigoanele pe care Luna le trimite planetelor din Berbec nu fac decât să ne îmbogăţească structura cu o energie puternică, dar pe care să nu o putem prelucra adecvat sau corespunzător cerinţelor sociale. Adică ne vine să facem tot felul de lucruri, dar nu suntem pregătiţi pentru toate. Nici nu este corect şi nici adecvat să facem azi tot ceea ce ne trece prin cap, doar aşa ne simţim bine, doar aşa ne bucurăm, doar aşa dăm curs nevoii de satisfacţie, doar aşa considerăm că ne îndeplinim o dorinţă. Pentru unii care nu dispun de un fizic pregătit pentru un aşa efort ziua de 23 martie constituie momentul în care îşi secătuiesc ultimele rezerve de putere, dar o fac cu mândria şi încântarea că s-au bucurat, că au făcut-o pentru ei, pentru binele familiei, pentru ambianță, de dragul petrecerii sau pentru a simţi din nou că le bate inima cu putere în piept şi trăiesc intens sau periculos.
Prin urmare, 23 martie vine cu o notă benefică, jovială, deschisă, aşa cum nu am avut ocazia să vedem nici în săptămâna asta şi nici în săptămânile anterioare. Chiar dacă bucuria este artificială, chiar dacă gesturile pe care le facem azi sunt plătite cam scump pe ideea “e mai scumpă aţa decât faţa”, astăzi vom gândi suficient de greşit şi de răsturnat încât să credem că dacă nu ne bucurăm acum nu vom mai avea timp anul acesta sau poate niciodată, dacă nu dăm curs acestui îndemn acum, dacă nu răsturnăm lumea cu susul în jos azi nu vom mai avea ocazia niciodată să ne implicăm în gesturi atât de ample, atât de puternice şi atât de eroice. Nu astăzi nu este vorba despre gesturi eroice, nu dăm dovadă de niciun eroism, ci, dimpotrivă a consuma agoniseala de o viaţă pe o plăcere de o secundă ar putea să însemne chiar o dovadă de laşitate. Ceea ce contează azi va fi doar satisfacţia. Chiar dacă o plătim mai mult decât face, satisfacţia este elementul de referinţă al acestei zile. Energia care vine spre noi azi este uşor nerafinată, este lipsită de informaţia echilibrului sau a schimbului care duce spre echilibru şi foarte uşor poate fi îndreptată împotriva propriei persoane. Asta înseamnă că orice lipsa de control se întoarce împotriva celui care o probează, orice nesăbuinţă va demonstra în primul rând că disciplina pe care Saturn încearcă să ne-o implementeze de ceva vreme o adoptăm prin constrângere, nu prin voinţă proprie (Vapor cu pânze – Junon, grupul de planete din Berbec, Jupiter şi Lună).
Toată această construcţie ne oferă iluzia că ne putem detaşa de problemele sociale pe care le-am traversat în ultima vreme, că dacă ne oferim privilegiul de a ne bucura vom rămâne în acest registru al bucuriei sau noilor prietenii pe care le construim. Nu, este o păcăleală, dar nu ne putem explica unii altora azi aşa ceva. Azi vom trăi intens orice lucru mic şi oricât de lipsit de importanță s-ar dovedi, dacă ne oferă satisfacţie va fi îmbrăţişat şi primit în familie ca pe fiul risipitor.
Tocmai de aceea recomandarea pentru această zi ne îndeamnă să dăm curs plăcerii de a ne bucura, distra, de a ne simţi bine, dar, în egală măsură, nu trebuie să facem asta în defavoarea disciplinei sau a autoeducaţiei. Careul Lunii cu Saturn ne aminteşte că ceea ce risipim azi am acumulat cu mari sacrificii şi chiar dacă stă în alegerea noastră ce facem ce vrem cu experienţa pe care o acumulam sau cu bunurile pe care le-am strâns, nu este adecvat, nu este corect să procedăm așa desconsiderând educaţia pe care am primit-o sau efortul ori sacrificiile pe care le-am făcut pentru a le acumula.

Finalul săptămânii ne aduce împlinirea a doar două evenimente astrale (sextilul Luna-Lilith şi ingresul Lunii în Fecioară). Pe acest fundal planetele din Berbec se grupează în două conjuncţii din ce în ce mai strânse (Soare-Venus şi Marte-Uranus), iar, de partea cealaltă, avem încă activă o conjuncţie între Neptun, Mercur şi Chiron. Acest tablou astral ne creează confuzia că legătura dintre voinţă şi mesajul care o susţine este de bun augur şi dacă reuşim să facem ceea ce ne-am propus sau ne-am dorit înseamnă că nu există niciun obstacol care să ne oprească nici pe viitor.
Calitatea sextilului dintre Lună şi Lilith este acela de a ne dezvălui ceea ce ne supără, ne enervează sau ne constrânge cel mai mult, dar nu cu scopul de a ne opri dintr-un demers, ci de a ne arăta că nu suntem pe drumul cel bun. Asta înseamnă că tot ceea ce ţine de confortul personal, de egoism sau de vanitate, de satisfacerea nevoilor personale, în situaţia în care nu se ţine cont de nevoile celorlalţi, constituie un avertisment şi în acelaşi timp un anume impediment în evoluţia spirituală. Sigur, nu toată lumea este preocupată de evoluţia spirituală tocmai de aceea sextilul Luna-Lilith şi apoi Perioada fără direcţie în care ne vom afla până în a doua parte a zilei constituie un fel de stare de plutire în care reuşim să percepem, să vedem şi ne ajustăm instrumentele după ceea ce ne conferă siguranţă, după laudele pe care le primim din jur, după apreciere, după zâmbete, după tot ceea ce pare să fie pozitiv sau după elementele care nu ne opun rezistenţă. Această stare de confuzie are rol de catalizator în evenimentele sociale pentru că, în heneral, ne îndreaptă spre evenimentele la care nu am ajunge decât constrânşi. Astăzi nu ne constrânge nimic, ci ne păcăleşte să trecem pragul, să trecem în zona crepusculară, crezând că acolo ne aşteaptă o imensă bogăţie.
Încântarea şi sentimentul de împlinire pe care le avem în momentul în care nu vedem pericolul din jur constituie însă şi elementul care înclină foarte mult balanţa. Trebuie să luăm în considerare faptul că prin fiecare zi care trece, cu cât Soarele se apropie mai mult de Uranus, cu atât steliumul care se formează devine un mănunchi de planete, o grupare astrală care pune pe careul trimis către Pluton o greutate mult prea mare. Asta înseamnă, în cel mai fericit caz, că se poate idealiza într-o zonă periculoasă, dacă nu chiar se poate înclina balanţa prin demersuri distructive, complicate, lipsite de măsură prin alegerea unor acţiuni de factură antisocială care să demaşte adevărata intenţie a unui grup sau să epuizeze în totalitate resursele pe care ar fi trebuit să le utilizeze în alt scop.
Având încă cele trei planete din zodia Peşti avem în continuare şansă de a beneficia de un martor. Ceea ce se întâmplă în jur se poate regla prin existenţa unui personaj misterios care să ne tragă de urechi, să ne bată pe umăr şi să ne spună că am luat-o pe un drum greşit ori care să noteze în detaliu deviaţiile pe care le facem în această perioada urmând ca în viitorul apropiat, cel mai devreme după 20 aprilie, când Marte va trece în Taur, să ne reamintească de acest episod şi să propună repararea a ceea ce se mai poate repara.
Chiar dacă distrugerea care vine spre noi în această zi este la fel de periculoasă ca şi în celelalte zile suntem cumva lipsiţi de simţul pericolului, nu conştientizăm cât de grave sunt stricăciunile pe care le producem azi şi neresimţind ceea ce ne trebuie sărim într-un picior şi ne bucurăm aşa cum făceam în copilărie când în joacă stricam ceva.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii constituie o zi de desfăşurare într-o zonă a iluziei. Unii vor considera că această desfăşurare se face în direcţia minciunii sau a păcălelii. Nu greşesc foarte mult, ci nici nu se depărtează foarte mult de adevăr dacă procedează aşa pentru că această zonă a minciunii şi a lipsei de condescendenţă se manifestă în special la personale care acţionează prin simţul comun, pentru care regulile morale nu sunt o prioritate în această viaţă şi urmăresc prin tot ceea ce fac să-şi satisfacă simţurile şi să se bucure de asta. Cei care depăşesc acest stadiu şi acţionează într-un alt registru comportamental vor vedea aceste tentaţii ale zilei ca pe un catalizator. Fiind mai lucizi văd că sunt îndemnaţi să se deplaseze spre o zonă extrem de riscantă. Problema nu se va pune dacă acceptă sau nu să se deplaseze acolo, ci ce anume vă trebui să facă atunci când vor ajunge la destinaţie.
Acesta este gândul care îi înspăimântă azi, care îi îngrijorează, acesta este avertismentul pe care-l percep din tot ceea ce se întâmplă. Acest avertisment poate lua înfăţişarea unei devitalizări accentuate, a unei oboseli accentuate care vine după o acţiune fizică săvârşită în forţă. Fie că ridică o greutate, fie că s-au grăbit să ajungă la destinaţie mai devreme decât au stabilit, fie că au urcat în grabă scările deşi doctorul i-a interzis acest tip de efort. Toate aceste ieşiri din ritm, toate aceste desfăşurări dincolo de ceea ce s-a stabilit constituie elementul de avertizare sau catalizatorul care ne spune că ne aflăm undeva la limită. Această lumină pentru omul comun poate fi văzută ca pe o banală oboseala. În schimb, pentru persoanele care acţionează dincolo de acest registru, avertismentul constituie semnul că se intră într-o perioadă complicată. Această suprasolicitare a zodiei Berbec înseamnă disponibilizare, alungare, înstrăinare sau chiar deposedare de bunuri sau de drepturi. Pentru instituţia familiei acest joc de rol este unul cât se poate de periculos pentru că sunt afectate drepturile copiilor, sunt agasate mijloacele de educaţie şi va fi greu de văzut pericolul din aceste demersuri. El va fi văzut mai târziu când deja metoda în sine a produs suficient de mult rău.
Nu pentru toată lumea conjuncturile acestei zile constituie un moment de îngrijorare. Tocmai de aceea recomandarea este aceea de a dezvolta o atenţie activă, de a ne asculta intuiţia şi de a nu ne deplasă într-o zonă doar pentru că aşa ni se recomandă în grabă, doar pentru că aşa spune modă sau că aşa scrie într-o carte sau într-un articol citit pe internet.
Elementul pozitiv care ne vine din zodia Berbec este dat de uşurinţă de a idealiza. Asta înseamnă că tot ceea ce păşeşte în sfera ideilor, în planul abstract constituie o formă meditaţie, de rugăciune, de acces la o energie superioară prin care să intrăm în contact cu ceea ce fiinţele remarcabile, maeştrii spirituale, ghizii numesc inspiraţie.

17 thoughts on “18 – 24 martie 2013

 1. Ángela spune:

  Ai tot respectul si admiratia mea.
  Atentamente,
  Ángela

  (Advertenta! E-mail erroneo)

 2. otilia spune:

  … ador ce citesc, adooor!!!

 3. Angela, Otilia,
  Vă mulţumesc!

 4. aura spune:

  Aveti cel mai bun blog de astrologie,cele mai documentate previziuni.
  Imi place ce scrieti.
  fiti binecuvantat.
  Va urmaresc saptamanal.

 5. Daniela spune:

  Anumite greseli de scriere in cadrul unui text in limba romana, lasa loc de interpretari, limba romana are multe intelesuri, chiar si-o litera poate schimba esenta ideii principale, sau chiar o soarta,de exemplu:
  Cine nu atinge în „observaţia să Pacea sufletească „rămâne doar un personaj care constată ce se întâmplă în jur, dar nu se integrează în fenomenul social, nici măcar atunci când este vorba despre propria sa transformare.
  Mi-as dori sa aveti optiunea private in redactarea acestui mesaj catre cei care va citesc cu aceeasi pasiune.

 6. Daniela,

  Regret că anumite greşeli de tehnoredactare se strecoară în aceste texte. Am însă convingerea că ideile nu sunt alterate. Dacă survin şi-mi vor fi aduse la cunoştinţă, voi rectifica.
  Acestea sunt greşeli neintenţionate şi nu denotă lipsă de respect faţă de cei care le citesc. Când scrii 80 de cuvinte pe săptămână, din care jumătate sunt citate din scripturi având pretenţii nemăsurate asupra conţinutului, posibilitatea de a greşi la tehnoredactarea lor este foarte mică.
  Nu dispun de servicii de editura și nici nu-mi doresc tocmai de aceea va trebui să trecem peste asta dacă doar zgârie puţin ochiul, aşa cum unora poate le-ar fi zgâriat auzul dulcele grai modovenesc în care a vorbit Eminescu.
  Textele le scriu, inițial, fără diacritice. Apoi le trec printr-o aplicație (autocorect) și le recitesc o singură dată (doar atât timp am) în care, recunosc, sunt mai mult atent asupra ideii.
  Dacă am ofensat pe cineva prin asta sa-mi fie cu iertare.
  Or poate din această cauză se dorește reducerea conținutului ori sistarea lui. Mi-ar plăcea să mi se spună direct lucrul acesta, dacă asa este.

 7. Cridona spune:

  Daca cineva citeste intr-adevar cu atentie si cu interes aceste texte ale lui Gheorghita , va intelege cu siguranta ce a vrut sa spuna si nu va fi nici „zgariat ” pe retina, nici ofensat . Si poate va avea timpul si disponibilitatea interioara sa inteleaga si sa aprecieze mesajul si iubirea din ele. Din pacate nu toti oamenii stiu sa primeasca si sa aprecieze ceea ce primesc.

 8. Ani spune:

  Din nou se gaseste cineva nemultumit de banalitati…pur si simplu banalitati.Adica primim informatie si indrumare neconditionat si ne impiedicam de un apostrof?Sau de o litera…etc.Oricum ceea ce primim prin efortul deosebit al unui singur om, care probabil pierde multe nopti,sacrifica multe momente care ii apartin de drept pentru a ne sprijini si a ne ajuta sa evoluam,este de mare valoare,pot spune chiar inestimabil.Trebuie sa fim doar atenti la idee si la continut.Domnule Coser,nu va mahniti,nu aveti pentru ce.Suntem multi care va multumim, probabil mai mult mental in fiecare zi.Sunteti pentru multi ingerul uman care arata calea.Va asigur ca pentru noi aceste banalitati nu exista.In plus,chiar e de mirare ca ,la ce efort si concentrare necesita ceea ce ne oferiti,e surprinzator ca sunt foarte putine erori de scriere.Multumim!Sa fiti in lumina!

 9. violeta spune:

  Daca ar functiona telepatia …a fost un comentariu pasnic de la cineva care citeste ore si ore…ca mine! Mai usor cu periuta.

 10. Cridona, Ani,
  Vă mulţumesc!

  Şi pe forum, în multe din postările mele, sunt greşeli de tehnoredactare pe care am decis să le las aşa. Pot fi rectificate foarte simplu din tabele însă nu văd rostul.
  Îmi aduc aminte de un anume personaj cu ani în urmă, ce „străluceşte” acum prin absență, care o desfiinţa pe Urania afirmând că este convins că nu foloseşte calculatorul considerând că este atehnica şi nu ştie ce se întâmplă în mediul virtual şi o grămadă de fiinţe penibile au susţinut această inepţie.
  Că a fost sau nu o simplă observaţie este mai puţin important pentru mine.
  Acest gen de intervenţii mă ajută foarte mult să câştig un lucru care este foarte preţios pentru mine: timpul.
  Aşadar, Vio, mulţumesc pentru feedback şi referitor la „periuţa” te-aş ruga, dacă ai ceva de spus, să-mi spui mie, nu e cazul să jignești pe altcineva aici. Am o adresă de email, postata şi pe această pagină, prin intermediul căreia fac schimb de impresii cu prietenii sau cu toţi cei care doresc să simplifice. Acolo se exprimă ei aşa cum simt mai bine şi eu le răspund pe măsură. Daniela dacă dorea o adresare simplă ar fi procedat la fel. Oare de ce nu ai înţeles lucrul acesta?
  <<“Inrdeapta-te, stai dreaptă, mai dreaptă rămâi aşa” mi-a spus o entitate în alb>> (16 august 2012)… ar fi trebuit să-i dai ascultare entităţii că te-a învăţat de bine.
  Îţi garantez că n-am să-mi dau foc la casa pentru că primului musafir nu-i place preşul de la intrare.:))))))
  Aşa că încheiem orice discuţie pe tema aceasta. Textele mele vor fi la fel ca şi până acum… pe alocuri va mai apărea o literă în plus, un ă în loc de a s.a.m.d. Am explicat deja de unde vin aceste erori. Cui nu-i convine, să fie sănătos.

 11. Ani spune:

  Scuze,dar trebuie sa specific pentru violeta ca nu intentionez niciodata sa umblu cu periuta!Nu e pentru mine!Insa ,consider necesar sa fim atenti la celalalt,de la respectul ce i se cuvine pana la mesajul gestului.Si atunci, vreau sa specific ca pentru domnul Coser si pentru eforturile dansului respectul meu e la cotatia „SUPERLATIV”!Asa simt. Si

 12. Ani spune:

  Nu stiu ce sa intamplat…mesajul a plecat nefinalizat.Probabil trebuie sa inchei.Pentru ca pentru un scorpion conjunctia Marte- Pluton inflameaza foarte usor.Si trebuie folosita construciv,nu distructiv.Sa fiti in lumina!

 13. Ivas Tamara spune:

  draga CRIDONA si ANI

  sunt de acord cu voi,are foarte putina importanta faptul ca mai apare o ltera in plus sau in minus ceea ce ne transmite domnul COSER mi se pare fantastic sa stiti ca nu folosesc periuta nu am de ce dar informatiile pe care le primim sunt de nota 100. urmaresc intotdeauna emisiune doamnei URANIA si momentul cind apar previziunile domnului COSER ptr saptamina urmatoare.Sunt zile cind le recitesc si de doua ori ptr a intelege cit mai bine ceea ce a vrut sa spuna. Datorita lui am invatat sa vad lucrurile in profunzime sa nu fiu superficiala asa cum este deobicei un berec ca mine.Si atunci cind vrei sa spui cit mai multe lucruri iar timpul iti este cel mai mare dusman mai si gresesti iar eu cred ca ar trebui sa-i respectam pe acesti 2 oamenii care stau deoparte si gratis ne invata atitea lucruri minunate.
  Va multumesc ptr ca existati ptr ca am invatat atitea lucruri minunate ,astept cu nerabdare fiecare saptamina ptr alte si alte informati importante.Multa sanatate si spor la munca.

 14. Cu toţi va trebui să înţelegem la un moment dat că rigiditatea pietrei este pentru sculptor un privilegiu. Odată şlefuită, piatra va lua chipuri noi. Aceşti oameni care judecă lucrurile pe care ei înşişi le folosesc la vedere sau pe ascuns, declarat sau nu, nu sunt decât pietre care se şlefuiesc. Am avut ocazia să văd astfel de pietre rostogolindu-se prin lume. Unele sunt nefinisate, altele frumoase şi expresive. Privindu-le, nu vei vedea niciodată cine le-a scos din carieră ori cât de tare au ţipat când a fost şlefuite.
  Vă mulţumesc pentru acest feedback pe care mi l-aţi oferit aici sau pe email.

 15. maria spune:

  nu luati in seama rautatile

 16. maria spune:

  d-le coser ce reprezinta conjunctia marte saturn casa trei in varsator,asa are fiul meu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.