18 – 24 mai 2015

18 – 24 mai 2015 este săptămâna interesului de a fi în frunte și a binelui pe care omul și-l face singur. Acest interval de șapte zile, care debutează cu Luna nouă, este destul de important din punctul de vedere al evenimentelor astrale, dar și esențial pentru ceea ce va urma până la finalul anului din punctul de vedere al evenimentelor sociale. Unii vor încerca să separe cele două direcții ceea ce va fi, de altfel, o mare greșeală. Ele se îmbină într-un chip armonios în așa fel încât senzația de noutate, ce vine în special de la Luna nouă din 18 mai, să nu fie atât de dominatoare, atât de impulsivă, situație ce va permite trecutului să se cuibărească în prezent și să își continue demersurile în paralel cu alte direcții. Asta înseamnă că, la nivel comun, anumite amenințări sau oportunități specifice săptămânilor anterioare vor fi în continuare active ca și cum se supun altor reguli. Dar prezența acestora nu va fi un pericol prea mare, nici dacă acestea vor deveni expresii ale unor evenimente nefericite. Avem suficient de multă determinare și, sperăm, suficient de multe rezerve pentru a răspunde acestor provocări cu fruntea sus și cu prezență de spirit.
Apoi, în ziua de marți, 19 mai, Mercur va intra pentru aproximativ trei săptămâni în mers retrograd. Dacă luăm în calcul și faptul că zilele de joi, vineri și sâmbătă vor fi puternic aspectate de intrarea Soarelui în Gemeni, împlinirea a două opoziții agresive (Venus-Pluton și Soare-Saturn), dar și de împlinirea trigonului perfect dintre Marte și Capul Dragonului, înțelegem că maniera răsucită prin care vom analiza informațiile, mesajele, schimbul valorilor sau prin care vom alege criteriile de selecție, vor fi de acum încolo altfel, adică se vor modifica începând cu 19 mai pentru o durată de trei săptămâni. Vom știi clar că sunt evenimente importante, vom vedea toate componentele care iau parte la construirea acestor episoade însă ne va lipsi acea viteză de reacție, acea precizie în acțiune pe care o avem, spre exemplu, până în dimineața zilei de 19 mai.
Interesul de a fi în frunte poate fi în cele mai multe din cazuri expresia unei dorințe de a trece dincolo de aparențe, de a convinge auditoriul că dispune de resurse, de puteri sporite sau de posibilități pe care acum, mai mult decât în săptămânile anterioare, va dori să le folosească. Dar nu ajunge oricum la această concluzie, nu consideră că i se cuvine să fie în frunte, ci își face auto critica, trage linie, adună și scade, face toate calculele necesare și înțelege care este binele pe care și l-a făcut singur.
Oricât de siguri am fi pe un anumit rezultat sau pe o concluzie, oricât de convinși am fi că suntem în posesia unei concluzii corecte pentru că etapele au fost corecte, este nevoie aici de puțină modestie pentru că prin Mercur retrograd vom sacrifica multe informații de dragul încrederii în sine sau siguranței. O persoană care deține un astfel de marcaj nu obține niciodată pe cât își dorește sau poate nu obține nici măcar în modul în care o cere, însă pentru orice demers pe care îl consideră important își va consuma o mare parte din energia personală. Acesta va fi practic și momentul în care o minciună se va ridica deasupra unui adevăr și bucuria unei sancțiuni sau așteptarea activă a acesteia face din săptămâna 18-24 mai una de referință la ceea ce înseamnă prima jumătate a anului 2015.
Aceasta este, de altfel, o săptămână mult mai dură decât celelalte de până acum, un interval în care se aleg apele și avem ocazia, dacă ne implicăm în evenimente prin lumina personală nu prin luminile celorlalți, să vedem la finalul săptămânii cam care sunt traseele următoarelor perioade, care este direcția nouă de reconfigurare a centrelor de putere. Mai avem de așteptat însă până când acestea se vor definitiva, până când fața lumii va arăta ce a creionat până acum. Însă asta nu ne va împiedica să aflăm acum câte ceva de stadiul în care se află.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne reduce timpul pierdut pentru căutări sterile sau pentru argumente care nu susțin nici informația, nici pe purtătorul informației, ci conferă o imagine falsă de cunoscător sau ființă puternică. Acolo unde lucrurile acestea se așază corect nu se poate vorbi despre seducția pe care un element rău o va exercita cu insistență asupra individului în această săptămână.

Tot ceea ce este restrictiv tentează. Obsesie economiei. Se adună ceea ce nu este important. Se investește în elemente incompatibile pentru a transforma un rău, pentru a elimina un obstacol, pentru a modifica o convingere. Lipsesc informații importante. Demersul este blocat, iar pentru continuarea sa se depinde prea mult de celălalt. Componenta afectivă imaterială este cea care duce la redobândirea echilibrului. Se dărâma unui edificiu pentru a se construi unul mai mare, mai puternic, mai util. Demersuri pentru redobândirea unui drept. Nevoie de respect. Invidie. Superficialitatea este percepută ca un element de destresare. Uitarea este o jignire aplicată ființelor umane. Regret. Forța crește acolo unde este ignorată putere negativă a adversarului. Se creează valori noi, cele care în viitor vor sta la baza autodefinirii. Formatorii de idei care nu pot săvârși acum fapte remarcabile se autodenunță.

Chiar din prima zi a acestei săptămâni se va împlini Luna nouă și vom conștientiza că anumite demersuri ale săptămânilor anterioare au fost blocate de necesitatea de a transforma o condiție personală într-o condiție de grup sau de a rezolva o problemă personală pentru a obține acceptul grupului. De altfel, săptămâna anterioară a fost marcată de această tendință de a uni liber informații disparate pentru a părea că fac parte dintr-un întreg. Luna nouă din 18 mai ne ajută să conștientizăm că ne-am implicat în săptămânile anterioare în acțiuni de genul acesta. Cei care au făcut bine și s-au lăsat pe sine pentru alții, cei care au depus un mare efort pentru a-i proteja de cei din jur, persoanele care nu au criticat sentimentele, ci le-au lăsat să se ridice așa cum se ridică o pasăre de pe luciul apei, vor avea ocazia în 18 mai să vadă primele rezultate. Nu este un lucru obișnuit ca pe Luna nouă să se împlinească demersuri mai vechi, ci este un lucru obișnuit ca această fază a Lunii să aducă trasarea unor demersuri ce se vor împlini în următoarele patru săptămâni. De această dată lucrurile se răstoarnă și pentru că Saturn de pe zodia Săgetător, deoarece se află în continuare în fereastra sextilul lui cu Capul Dragonului și pentru că este retrograd, reușește să medieze tendința Nodurilor, lucrurile acestea care se consumă pe final de zodia Taur și început de zodiei Gemeni răstoarnă ordinea de fapt a lucrurilor și în loc să limiteze, să constrângă sau să întârzie, grăbește îndeplinirea lor.
Multe din demersurile săptămânii anterioare, ce păreau fără soluție sau mai curând într-o anumită incompatibilitate cu omul comun, având o profunzime aparte ce i-a făcut pe unii să treacă de la o extremă la cealaltă, se transformă chiar de la începutul acestei săptămâni în certitudine.
Desigur, pentru că se produce această construcție interesantă dictată de Saturn, nu înseamnă că lucrurile care vin din partea acestui astru dur și intransigent nu se consumă. Această preschimbare sau răsturnare a valorilor arată că forța poate crește acolo unde puterea negativă a adversarului este ignorată, nu înfrântă. Din această cauză formatorii de idei, cu toate că intră în această săptămână cu o anume oboseală, se pot implica în fapte sociale cu adevărat remarcabile ce vor vorbi despre sine.
Faptele acestea care vorbesc despre sine devin practic adevărata problemă a zilei de 18 mai. Prin aceste acțiuni care denunță adevăratele intenții ale individului ce nu au fost văzute în săptămâna anterioară, se construiesc noi obstacole și se aduc la lumină noi ambiții. Asta înseamnă că în a doua parte a zilei, când Luna se va afla într-o conjuncție cu Marte de pe zodia Gemeni, se va activa în crescendo conotațiile limitate, egoiste, marcate de dorința de răzbunare sau de a strica un bun doar pentru că din unghiul în care suntem se constată că este defect sau rău. Aceste limitări care există în sfera ideilor, în zona transferului de valori, a dorinței de competiție se bazează mult pe idei acumulate fragmentat, preluate din mers de la tot felul de persoane care nu au catadicsit să se justifice, să se explice sau să argumenteze datele pe care le-au făcut. Prin aceste contracții, prin aceste stări proaste sau atitudini de revoltă a omul comun arată că a fost în ultimele două săptămâni un adevărat burete care a absorbit fără judecată un exemplu prost.
Scăpăm din toată această constrângere prin apelul la un sentiment de echilibru în care am lucrat în săptămâna anterioară. Iată deci cât de simplu și cât de flexibil ne implicăm în acțiuni sociale pe baza a ceea ce știm și putem să facem. Înțelegem de aici că încă de la începutul acestei săptămâni punem în aplicare deviza generală a acestui interval care ne oferă tot felul de motivații pentru a fi în frunte și pentru a considera că acțiunile proprii sunt cele care contează cel mai mult pentru că nu există un bine mai mare decât acela pe care omul și-l face lui însuși și, nu oricum, ci prin efort propriu. Vom vedea până la finalul săptămânii că lucrurile acestea se vor preschimba și nu vor mai rămâne în această construcție pentru că scopul acestor demersuri, deoarece nu se axează doar prin inițierea unor evenimente pentru o perioadă de patru săptămâni, așa cum ne spune Luna nouă, ci duce mai departe în mod surprinzător demersuri mai vechi, acestea se axează pe redobândirea unui drept. S-ar putea ca acest drept să fie câștigat cu efort minim și atunci toate construcțiile personale, inventate pentru a ne proteja sau a ne pregăti în fața unui pericol invizibil, se dovedesc inutile.
Prin urmare, debutul săptămânii ne aduce în postura de a valorifica semințele unor realizări interesante și de a împlini acestora încă o etapă, chiar dacă acum se consumă o fază a lunii ce ar trebui să lase în urmă trecutul și să ne încurajeze pentru a ne ridica noi construcții personale. Momentul acesta ne ajută să uităm o jignire, să ne redobândim echilibru și, în egală măsură, ne pune și în fața unor elemente incompatibile cu scopul de a transforma un rău și a-l face pentru noi înșine un bine practic și util. Este adevărat, prin implicațiile planetei Saturn asupra a ceea ce se află pe final de Taur și început de Gemeni totul poate deveni lent, foarte lent sau se raportează la un alt ritm de lucru ori la alte metode de lucru. De aici și senzația că lucrurile se schimbă substanțial deci cel care este lucid conștientizează că trecutul și prezentul se combină în chip minunat.
Prima zi a săptămânii este o zi încercată pentru formatorii de idei pentru că Saturn, aflat acum în mers retrograd și într-o relație bună cu Axa Dragonului, le lansează acestora invitația de a lucra pe un nivel superior, să dovedească priceperea ori ceea ce spun despre sine că pot face, ca și cum acești mincinoși au fost crezuți dintotdeauna. Faptul că Axa Dragonului se implică în această construcție astrală ce vine din relația lui Saturn cu planetele de pe final de Taur și început de Gemeni arată că lucrurile acestea pe care credem că le facem departe de privirile celorlalți, discreție despre care credem că ne caracterizează este și elementul care ne va divulga, fapta care ne va spune la toată lumea ce simțim, ce preferăm, până unde putem merge cu ambiția sau care sunt cele importante pentru sine. Acum lucrurile acestea se desfășoară de o manieră complicată, multe fiind încărcate de regret ori de dorința de a ne implica într-o contracție personală pentru a obține un avantaj substanțial într-un timp scurt. Pentru că ne aduce aproape de uitare, se poate vorbi de reușită doar în cazul celor care folosesc energia sau care au mai lucrat cu lucruri de genul acesta. Astfel, prima zi a săptămânii reprezintă debutul unei perioade de patru săptămâni de eliberare de stres, de rău, de construcții false sau de construcție ce ar trebui să elogieze egoismul și individualismul. Deci pentru aceste persoane 18 mai vine cu o schimbare pozitivă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a permite acestui mecanism să ne informeze despre ambițiile pe care le-am dus prea departe, dar și despre noile posibilități prin explorarea cărora să le atașăm acestora acum o componentă afectivă ori să descoperim că este mult mai important să iubim cu toată ființa o idee, un demers, o persoană, un ideal sau destinul în ansamblu ori Ființa Suprema decât să ne consumăm o mare parte din energie pentru a ridica edificii inutile.

Interesul pentru a vorbi, comunicare, mișcare, comerț. Confortul personal este judecat după avuție. Sentimentul apartenenței la un grup înseamnă respect față de tradiție. Se dorește repararea unei greșeli. Sunt folosite cele mai bune cuvinte. Prin vorbire este deconspirat un secret care compromite statutul social. Mesajele îndeamnă la selecție. Elementele noi sunt ridiculizate. Calitatea vieții depinde mult de grupul de apartenență. Zăpăceală.

Dacă ne-am bucurat că Mercur, fiind în domiciliu, ne ajută să ne deplasăm foarte repede, oferindu-ne o anume mobilitate atât în zona ideilor cât și în transferul de valori sau chiar în deplasarea fizică, câștigând timp și comprimând o parte din demersuri ce ar fi avut nevoie de un interval substanțial pentru a se împlini, începând cu dimineața zile de 19 mai acesta va intra în mers retrograd și doar acum, în această zi, va fi mult mai prezentă nevoia de a vorbi la obiect, de a rezolva probleme pe ultima sută de metri sau de a le opri pe unele, amânându-le, din diverse motive, pentru o perioadă de aproximativ trei săptămâni. Desigur, sunt unele persoane care, din exces de zel, interpretează greșit mesajul astrelor și ar fi tentate să amâne anumite activități doar pentru că Mercur este retrograd. Acestora, judecata le-ar putea fi afectată. Da, este adevărat, de fiecare dată când Mercur intră în mers retrograd aduce o mare problemă în comunicările rapide și ne pune la încercare răbdarea, atenția și ne îndeamnă să ne reevalueze sentimentul de superioritate. Dar poate ar trebui să privim această invitație ca o palmă acordată orgoliului și să nu ne mai temem de diminuarea puterii de influență sau a abilităților de comunicare și, în egală măsură, să nu mai considerăm că dacă deținem aceste puteri suntem superiori celorlalți. Există nenumărate modalități de comunicare și, noi știm, pentru că studiem astrologia și suntem pasionați de informații ezoterice, că unele dintre ele sunt cu mult superioare comunicării verbale sau comunicărilor abordate de ființa umană în acest stadiu.
Ceea ce este o mare încercare pentru ziua de 19 mai vine din faptul că vom observa cât de mult ne doare neputința de a face același lucru, de a ne umple timpul cu acțiuni lipsită de importanță sau cu acțiuni ce sunt doar plăcute, nu și utile. Momentul de liniște, extragerea conștiinței din acțiunile foarte cunoscute poate avea un efect ciudat asupra ființei care realizează totul automat. Unii vor fi zăpăciți, alții se vor ironiza, vor ridiculiza instrumentele pe care le observă la ceilalți și vor scoate în evidență doar defectele de caracter, doar importanța atașamentului pe care îl are o persoana apreciată de grupul de apartenență. Din această cauză mesajele lasă impresia că sunt selectate, că sunt prezentate după o altă ordine însă, în realitate, ele sunt prezentate față de comunitate sub imperiul unor forțe marcate de durere sau printr-o constrângere ce creează persoanei în cauză un mare disconfort. Cu alte cuvinte, suntem puși în situația de a reacționa după cum considerăm că trebuie, în absența unui sentiment care se situa întotdeauna în spatele comunicării facile. Retrogradarea lui Mercur arată că acest sentiment este trimis către alte departamente, îi este oferit acestuia o altă sarcină de lucru și elementele vizibile nu mai au susținerea necesară. Pentru că Mercur se află acum în domiciliu lucrurile acestea vor fi făcute cu multă luciditate și, pe lângă faptul că va exista și o nemulțumire, și tensiunea sau o aversiune față de această schimbare anticipată sau enervantă, mai exista și atenția pe toate detaliile aferente acestei modificări, ceea ce va spori agresivitatea acestui impact. Unii vor construi o puternica aversiune față de elementul care a generat această schimbare și își vor promite că în viitorul apropiat vor regla toate aceste forțe orientate împotriva sa sau împotriva comunicării sale și vor promite o răzbunare puternică.
Din nefericire, mulți văd așa lucrurile acum și în absența unui sentiment simplu, accesibil oricând, ce le susținea abilitatea de a comunica și de a avea informația tot timpul accesibilă, contextul astral aferent zilei de 19 mai le arată care este adevărata lor putere, care este adevăratul bine pe care și-l pot face singuri pentru a evolua. Cu cât interesul de a fi înfrânt este mai mare cu atât conștientizarea acestui element va fi mai importantă. Desigur, doar faptul că au conștientizat nu le garantează că pe viitor se vor întoarce la această abilitate. S-ar putea ca pierderile de acum să fie pentru o perioadă mare de timp. De aici și tendința de a alimenta o mânie puternică sau de a-și programa o răzbunare dură împotriva a ceea ce i-a deposedat. Dar nu trebuie să dispere. Așa sunt lecțiile de viață, uneori biciuiesc, alteori crestează răni adânci în sufletul celui care s-a îmbolnăvit de orgolii sau de importanță de sine doar pentru că poate învârti mai repede decât ceilalți o morișcă pe deget.
Prin urmare, 19 mai ne pune în fața unor dificultăți personale pe care le-am ascuns până acum sau de care nu am fost conștienți. A ne îndrepta către grupul de apartenență înseamnă a încerca să reparăm o greșeală pe care o vedem acolo însă, de aceasta dată, pentru că Mercur intră pentru trei săptămâni în mers retrograd, vom folosi planurile altuia, energiile celor din jur sau elemente nespecifice. Mulți vor avea un mare semn de întrebare față de seriozitatea colaboratorilor sau față de îndeplinirea unor promisiuni pe care le-au făcut în ultimele două săptămâni. În egală măsură, avem o mare problemă cu respectarea promisiunilor pe care le-am făcut față de cineva și prin aceste răscoliri ale ființei anumite mesaje par distorsionate, demersurile personale marcate de o zăpăceală ciudată și, în consecință, apare o diminuarea a comunicării, a mișcării sau a comerțului bun.
Un alt element important integrat în ecuația astrală a zilei de 19 mai arată că valorile pe care ne-am axat, principiile în care credem nu repară problema ultimelor două săptămâni, ci o vor duce mai departe cu alte straie, prin alte motivații și cu alte persoane. Pentru că astăzi se împlinesc câteva unghiuri pozitive, în special cele coordonate de Lună, elementul personal va fi unul credibil, încrederea în sine și selecția informațiilor pe baza experiențelor de până acum pare să susțină această deconspirare și să meargă mai departe pe această idee a preschimbărilor, a rezistenței pe care o are individul chiar dacă anumite elemente de ordin social își răstoarnă ordinea cunoscută. Știm ca retrogradarea planetei Mercur aduce discontinuități în lansarea unui mesaj și oamenii sunt invitați să revină asupra unor informații sau asupra unor subiecte ce nu sunt importante pentru grupul de apartenență însă sunt importante pentru redobândirea stării de confort sau recâștigarea încrederii în sine.
Ceea ce este neobișnuit cu această inițiere a mersului retrograd al lui Mercur vine din faptul că acest ciclu lunar ce a început în prima zi a acestei săptămâni nu ne pune în fața unor elemente în totalitate noi. Există o mare putere ce vine din partea lui Saturn și care unește cele două cicluri lunare. Astfel, a plasa retrogradarea lui Mercur în acest context amestecat, în această construcție marcată de diversitate și probleme nerezolvate înseamnă o greutate în plus legată de timp, respect față de munca celuilalt sau față de adevăratele valori spre care n-am îndreptat de câteva ori în viață și pe care le-am respins din egoism sau ignoranță. Acum singurul lucru pertinent pe care-l putem face este să stăm drepți în fața problemelor și să folosim această luciditate în raport cu sine, adică să recunoaștem în primul rând față de noi înșine care sunt greșelile pe care le facem frecvent.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu interveni în orice problemă cu o atitudine refractară, de a nu opune rezistență tuturor lucrurilor pe care nu le înțelegem sau care nu seamănă cu ceea ce cunoaștem.

Se dorește punerea în aplicare a unei sentințe. Prea multă grabă. Precipitare în acțiuni importante. Memoria ne joacă feste. Sunt încurcate informații. Se fac confuzii în evaluarea unor persoane. Râsu’-plânsu’.

În mod normal ziua de 20 mai ar trebui să fie foarte simplă însă pentru că în cea mai mare parte a sa este dominată de Perioada fără direcție a Lunii, practic prima jumătate a zilei se află în acest sector, multe din informații vor fi răstălmăcite ori abandonate pe motiv că nu ne amintim care este ordinea precisă a operațiilor, nu mai știm cum anume trebuie să rezolvăm aceste probleme și care sunt criteriile de care trebuie să ținem cont. În mod sigur, 20 mai este ziua în care dorim să punem în aplicare o sentință, însă ne grăbim inutil, ne precipităm în fața unor acțiuni despre care credem că sunt importante și pe care s-ar putea, în anumite situații, să nu reușim să le transformăm în felul acesta. Cât timp Luna se va afla în zodia Gemeni va încerca să reglementeze anumite direcții cu scopul de a reduce din confuzie și a acoperi această rătăcire a minții prin preocupări legate de investigație sau evaluare.
Ceea ce se întâmplă de fapt la acest ultim interval al zodiei Gemeni parcurs de Luna anticipează o parte din problemele care se vor concretiza în 22 mai, adică vineri, când Venus și Pluton își vor atinge opoziția perfectă. Acum convingem anturajul că ne jucăm cu informațiile și, pentru că ne retragem din acțiuni concrete, lăsăm impresia că înțelegem foarte bine ceea ce se întâmpla cu alții, știm exact problemele pe care le parcurg și care este motivul pentru care unii se grăbesc împotriva lor. A anticipa un eveniment ce urmează să se consume în ziua de vineri, când Luna acum se va afla într-un alt semn, înseamnă a gândi într-un fel complet diferit față de cum se vor așeza lucrurile. Tocmai de aceea, momentul acesta, care va prinde contur în prima jumătate a zilei, va fi marcat de dorința de a schimba brusc structura unei idei sau calitatea unei acțiuni, de a pune în aplicare un plan de răzbunare și de a bulversa tot anturajul ca să nu fim singurii rătăciți pe această lume.
Pentru că noaptea de marți spre miercuri este dominată de unghiuri negative care se împlinesc între Lună și Chiron îndoielile personale sunt acum amplificate, încadrate într-o altă schemă, judecate după alte principii, iar rezultatul acestora nu poate fi decât unul foarte prost.
O altă problemă a acestei zile care se va concretiza imediat ce Luna va intra în zodia Rac va fi dată de trecerea Soarelui pe ultimul grad al zodiei Taur. Grijile acestea care ne-au cuprins în noaptea de marți spre miercuri și pe care le vedem transpuse în decizii sau hotărâri în prima jumătate a acestei zile țin deci de nevoia de stabilitate materială, de întârzieri provocate de persoane zăpăcite, triste, pesimiste, deprimate sau ghinioniste. Prin aceste hotărâri dorim să ne curățăm destinul, aura, sufletul sau ființa socială de aceste ghinioane pe care le-am preluat prin contact direct. Nu vor reuși să se desprindă de toate acestea decât ființele care au mai lucrat cu lucruri de genul acesta și cărora lucrul cu energia le este familiar. Cu alte cuvinte nu orice încercare poate fi depășită acum și nu orice soluție, oricât de clar este construită prin argumente sau documentare, ne duce la un rezultat avantajos.
Prin urmare, 20 mai este o zi complicată pentru cei care nu sunt hotărâți pe ce drum să pornească ori au o viață încărcată de resentimente, de dorințe de răzbunare și le spun celorlalți că sunt liniștiți, calmi și că totul li se complică pentru că au prea mulți dușmani. Prin ceea ce se prefigurează în această zi calitatea de dușman cere o reformulare, în sensul că cel care invocă motivul adversarului este cel care îl și creează. 20 mai este o zi de minciună, o zi în care trecem rapid de la râs la plâns, de la veselie la tristețe și credem că această deplasare rapidă de la o extremă la cealaltă ne ajută să evaluăm tot intervalul cuprins între aceste două elemente diametral opuse.
De asemenea, 20 mai este o zi în care ne consumăm energia pentru interacțiuni lipsite de valoare și pentru că nu există nimic esențial sau consistent menit să dea acestei zile o trăsătură aparte, vom ajunge spre finalul ei să dăm vina pe toți factorii cu care am interacționat. Mulți vor fi dezamăgiți de interacțiunile acestei zile și pe baza acestei dezamăgiri, pentru că nu există un factor de control din cauza Perioadei fără direcție a Lunii, vor lua decizii proaste și vor aprofunda această tensiune considerând că sunt năpăstuiți de soartă sau înconjurați numai de oameni răi. Este posibil ca în cazul unor persoane acest lucru să fie adevărat, pentru că lumea în care trăim este mult prea generoasă în situații de genul acesta. Dar nu trebuie să cădem în derizoriu și să considerăm că toți oamenii participa acum la acest fenomen de selecție negativă în așa fel încât un element bun să fie înconjurat numai de elemente rele. Acest lucru reprezintă de fapt o încercare a zilei de 20 mai prin care aflăm că cei mai mulți dintre oamenii care se plâng și-au creat propriii dușmani și le declară acestora un război penibil și gratuit.
Cea de-a doua parte a zilei de 20 mai este dominată de trecerea Soarelui pe ultimul grad al zodiei Taur. Apar acum probleme legate de bani, administrarea unui fond sau de modul în care sunt canalizate anumită plăceri. Combinația Luna în Perioada fără direcție – Soare pe ultimul grad din Taur arată decizii nechibzuite, atingerea vulgarității sau indecență afișată față de cine nu trebuie sau poate chiar în public.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne preocupa astăzi să ne menținem într-o stare de liniște. Liniștea momentului nu are nevoie de pasivitate, însă din afară ea așa poate fi văzută. Cel mai important este să ne fie clar nouă înșine care este poziția pe care o avem.

Se stabilește tipul de sancțiune pentru o greșeală mai veche, dar se amână aplicare ei. Confort prin inspirație, sensibilitate, empatie. Explozii temperamentale. Vinovatului i se spune adevărul în față. Cel slab este speriat de o declarație de război. Nevoie de informații noi, de cunoștințe noi, de abilități noi. Adevărul este ușor disimulat. Delir mistic. Mincinosul se vede pe sine într-o poziție foarte bună. Duritatea acțiunilor crește atunci când se face apel la adevăr.

Intrarea Soarelui în zodia Gemeni vine acum să stabilească noi reguli de comunicare, noi modalități prin care un individ se poate raporta la comunitate sau la realizările celorlalți. În 21 mai, nu doar datorită intrării Soarelui în zodia Gemeni, ci și pentru că Luna se află acum într-o relație negativă cu axa dragonului, se poate vorbi de libertății ciudate, explozii temperamentale sau tendința de a găsi un vinovat care să spună mai multe decât a făcut, să-și inventeze o vinovăție și, pornind de la acestea, să atingă anumite culmi în a deforma adevărul sau în a le prezenta după bunul plac.
Ceea ce este interesant din trecerea Soarelui pe zodia Gemeni vine din faptul că va intra într-o nouă etapă a opoziției cu Saturn. Dacă până acum, situându-se pe opoziția cu planeta Saturn, am avut anumite rezerve ori ne-am simțit protejați de ceea ce deținem deja, de statut, renume, faimă sau patrimoniu doar pentru că Soarele se afla pe zodia Taur, acum, când acesta a intrat pe zodia Gemeni, conflictul devine deschis și mincinosul se vede pe sine într-o poziție foarte bună încât își poate da drumul la gură și poate inventa tot felul de lucruri pentru că ceea ce alege să spună nu poate fi verificat de nimeni. Adevărul va fi cu pantalonii rupți și cu capul spart, nu doar pentru că Soarele intră într-un semn care deformează sau cosmetizează prea ușor informația, ci pentru că Luna, aflată acum foarte aproape de planeta Venus, cu care va împlini, spre seară, și o conjuncție, activează opoziția Micului Benefic (Venus) cu Pluton într-un alt registru, acela al lucrurilor pe care le construim pentru a pretinde un nivel spiritual pe care ni-l dorim, acelea care poartă denumirea generică de delir mistic.
Dacă prin relația proastă a Lunii cu Axa Dragonului multe lucruri tind să scape de sub control pentru că așa simțim, fiind, de altfel, convinși că acesta este un argument solid, prin reactivarea opoziției Venus-Pluton se dă credibilitate unor lucruri care nu există în realitate, pe care nu le simțim în modul în care le trăim pe zona publică și care ar putea să fie și mai mult modificate de o posibilă opoziție care vine de aici. Cu alte cuvinte, dacă suntem provocați din joacă ajungem la conflict deschis și niciuna dintre părți nu mai dorește apoi să cedeze pentru că va avea în minte tot timpul ultima provocare și nu se va abține să nu reacționeze.
Acest conflict va atinge în ziua următoare expresia cea mai înaltă, pentru că Venus și Pluton își vor împlini opoziția perfectă, îndemnându-i să descopere valori sufletești prin încercări sau constrângeri. Acum am putea ajunge acolo doar dacă recunoaștem terenul, doar dacă am mai trecut prin situații de genul acesta și secvența de față le va fi familiară doar celor care lucrează cu energia sau se află implicați într-un proces de cercetare spirituală accelerată. Pe aceștia adevărul nu-i sperie și împărtășirea lui nu va crea niciodată probleme.
Prin urmare, 21 mai este o zi de mare explozie, de mare deschidere prin care cel slab este speriat de o declarație de război și aleargă ca nebunul după tot felul de informații, după tot felul de cunoștințe crezând în tot ceea ce i se arată și sperând că viața sa se va schimba prin tot ceea ce atinge. 21 mai poate fi o zi de duritate în care mincinosul să fie declarat șef, iar duritatea acțiunilor sale să crească atunci când se face apel la adevăr, fără a-l recunoaște sau a-l indica în mod direct.
Începând cu 21 mai, lucrurile sunt puțin cam complicate sau periculoase pentru cei care nu sunt obișnuiți să lucreze cu informația și trăiesc mai mult decât explică, simt mai mult decât se mișcă. Este posibil ca momentul acesta, tocmai pentru că ne oferă o mare mobilitate, să ne ajute să stabilim ce tip de sancțiune trebuie să aplicăm. Asta nu înseamnă că dacă avem mobilitate vom fi și corecți. Lucrurile se desfășoară acum după o schemă greșită, încărcată de resentimente și marcată de ușurința cu care oamenii ce nu se înțeleg își declară război.
Cei care nu au atins un anumit grad de deschidere însă au pretenția că lucrează cu informații spirituale sau de o înaltă vibrație se vor întâlni astăzi cu ambiții care le depășesc puterea de înțelegere așa cum o pălărie, pentru un om caraghios, poate fi mai mare decât capul. Pe baza acestor pretenții supraevaluate inventează rezultate, își creează viziuni și când s-au săturat de ucenicie pot stabili că a sosit momentul să fie și maeștri. Fără a avea un statut real la care să se facă apel, această situație absurdă înseamnă delir mistic și implicațiile sale, atât cele care vizează menținerea unei minciuni bine construite, cât și reprezentarea personală a unor simptome sau efecte aparținând unei posibile evoluții spirituale, construiește un tablou complicat al unei persoane care se află într-un puternic dezacord cu sine, o persoană care se luptă cu tot ce are în interior, cu lipsa de simțire corectă sau cu lipsa de viziune corectă. Înțelegem de aici că delirul mistic apare cu precădere în cazul celor care nu sunt educați în privința aceasta. Educația în acest sector nu trebuie să semene cu educația pe care o primim la școală ori la cursuri de perfecționare. Educația spirituală înseamnă rememorare și reconectare a ființei la sursele universului. Rostul ființei umane este acela de a explora și etapa aceasta de deschidere, de înțelegere sau chiar de cunoaștere nu este programată să dureze prea mult. Avem puterea de a învăța repede, de a ne conecta instantaneu la ceea ce ne poate reaminti cine suntem. Cine își umple timpul creionând scheme pe care dorește să nu le pună în aplicare fugind tot timpul de practică doar pentru că mediul în care trăiește îi permite să facă acest lucru, adică fuge de acea practică menită să schimbe, să transforme, să ridice, acela nu-și trăiește viața, ci o teoretizează gen “Pe mine mă interesează ce gândește Dumnezeu, restul sunt detalii” (Einstein) și pe această componentă a vieții trăiește un delir mistic. Există un contraargument cu care poate fi combătută aroganța desprinsă din citatul de mai sus: “Dacă te oprești și realizezi cât de perfect este totul, îți vei lăsa capul pe spate și vei zâmbi privind cerul.” (Buddha).
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi ce anume din ceea ce a venit spre noi până acum ni se potrivește cel mai bine pentru a face cu adevărat ceva important pentru noi înșine, pentru a face un salt. A fi tot timpul în căutare doar pentru a ascunde neputința de a practica creează un puternic deficit sau un gol imens pe care minciuna niciodată nu va putea să îl umple.

Senzație de împlinire. Drepturile există dar nu sunt puse în aplicare. Adevărul despre fragilitatea ființei este cunoscută de cei foarte puțini. Cultivarea creativității se face prin sacrificiu. Siguranța nu trebuie împărtășită pentru că duce la explozii temperamentale. Vorba risipește înțelesuri. Absența binelui material duce la descoperirea valorilor sufletește esențiale. Se dezvolta o mare ambiție. Cel mic îl agresează pe cel puternic pentru a se face remarcat.

22 mai ne aduce în fața unui important și valoros semn de evoluție. Pe de o parte, avem relația proastă dintre Venus și Pluton care se împlinește acum la grad perfect, apoi avem relația bună dintre Marte și Axa Dragonului prin care, din nefericire, nu se mediază tendința Nodurilor, cel puțin nu acum, însă peste câteva luni, până la finalul anului, vom trece și printr-o situație de genul acesta.
Momentul 22 mai ne aduce o împlinire. Abia acum avem foarte clar senzația că această săptămână ne vorbește despre realizări pe care ni le-am făcut prin efort propriu și prin intermediul cărora putem să ne situăm în fruntea unui grup sau înaintea așteptărilor pe care le avem de la noi înșine. Ce se întâmplă acum ne aduce cultivarea creativității printr-un gen de sacrificiu care, de această dată, ar putea foarte simplu să nu ne ducă la durere sau dezmembrare.
Combinația aceasta dintre bine și rău devine acum poarta care ne ajută să ne deschidem către ceea ce iubim cel mai mult și care, prin împărtășire, ar putea să ne ducă într-o gaură imensă, într-o peșteră a sufletului, așa cum am văzut în săptămânile anterioare că s-a întâmplat însă cu alte motivații. Acum combinația dintre bine și rău are o justificare socială și îl duce pe individ în punctul în care să fii atent la ceea ce simte, la ceea ce vorbește, la modul cum se implică în tot felul de evenimente sociale pentru a satisface o dorință mai veche, dar și pentru a respecta dreptul la evoluție pe care îl au toți oamenii. Din nefericire, pentru că este implicată planeta Pluton și nu prea avem cum să controlăm această energie, ci doar să fim în armonie cu ea, o parte din aceste deziderate nu vor putea fi îndeplinite. Nu vom reuși să mulțumim pe toată lumea, nici chiar pe noi înșine în toate privințele, însă vom reuși ca o parte din aceste elemente importante să nu fie distruse și să fim bucuroși sau mândri că nu am depășit această linie sensibilă de demarcație pe care ne-am impus-o. Fiind prea ocupați cu acest balans între bine și rău am putea să pierdem din vedere că anumite drepturi au nevoie să fie puse în aplicare, nu teoretizate în continuare. Aceste drepturi fac trimitere la lucruri învățate în ultima perioadă sau cu care ne-am născut și, de asemenea, au menirea de a face trimitere la fragilitatea ființei, la ușurința cu care anumite forțe lăuntrice sunt accesate pentru binele grupului ori pentru vindecarea unei persoane dragi din preajmă cu o vorbă bună, cu energia personală sau cu un tratament corect primit de curând.
Nu încape îndoială că atât din punctul de vedere al astrologiei previzionale, sau al informațiilor ezoterice, dar și referitor la anumite componente de natură karmică inserate în ecuația astrală a zilei de 22 mai lucrurile se combină complex, drepturile cu constrângerile, lipsurile cu abundența și profunzimea cu superficialitatea, construind evenimente ample și durabile menite să ne ofere posibilitatea de a lua din ele tot ceea ce ne interesează sau ne trebuie. Vom vedea că aceleași evenimente oferă oamenilor înțelesuri diferite, fără a accentua, asemenea altor conjuncturi, bariera dintre bine și rău sau superior și inferior. Toți se vor simții valoroși, importanți, dacă se implică în activități constructive sau oameni de nimic dacă luptă împotriva interesului de grup și dezbină.
Prin urmare, momentul acesta în care se combină binele și răul de o manieră atât de evidentă și de armonioasă se poate transforma într-o realizare de zile mari care ne sporește încrederea în sine și posibilitatea de a accepta că răul nu trebuie să inspire teamă, ci este doar forța contrară poziției în care ne aflăm acum. Dacă suntem adepții valorilor constructive tot ceea ce se află în contrast cu ceea ce suntem și cu ceea ce primește din partea noastră credibilitate devine rău, dar nu malefic. Ceea ce este integrat în felul de a fi, ceea ce este recunoscut foarte ușor și nu fragmentează sau nu dezbină se numește bine, dar nu benefic. Astfel, pe baza acestor corelații, este clar că maleficul devine răul obiectiv, iar beneficul, binele obiectiv. De aceea se spune că în planurile superioare această reprezentare a binelui și răului, cea subiectivă pe care o iubim atât de mult, are un alt chip sau nu se păstrează așa cum o învățăm aici. Deci faptul că pornim de la o unitate (individualitatea ființei umane), cea care se luptă cu sine pentru a se înțelege, a se accepta și a se descoperi cât de puternică și mare este, arată că reperul binelui și al răului nu ne extrage conștiința, nu ne blochează percepția, ci ne zdruncină atenția pentru a fi flexibili și a trece oricând pe nivelul următor, unde această forța magnetică a conflictului interior (binele sau răul subiectiv) este mult mai slabă și puterea de a înțelege ceea ce reprezintă ființa umană și care sunt puterile sale (binele și răul obiectiv) să constituie noile instrumente de lucru.
Iată cât de interesant se pot combina forțele pozitive și negative și, pentru că Pluton este implicat aici, cât de inutil este să încercăm să controlăm totul, să impunem propriul sistem de valori, propriile limitări ca și cum sunt valori universale, în timp ce ele abia dacă sunt în stare să ne reprezinte realitatea cu care se află în contact direct. Ele nu sunt decât niște repere și, de asemenea, forțele care activează contrastul, ceea ce numim generic rău, de asemenea, sunt tot niște repere. Astfel, lupta dintre bine și rău din momentul acesta ne ajută să avem acces la înțelesuri profunde, însă vom vedea că aceste înțelesuri s-ar putea să nu producă nicio modificare în statutul pe care îl avem aici ca ființă. Este clar că o simplă înțelegere nu poate produce saltul, dar ne poate ridica puțin mai sus pentru a ne apropia de gura de ieșire, pentru a fi mai aproape de Lumină și a face saltul, cel puțin în minte, mult mai posibil. Oamenii sunt ființe de lumina și atunci când se adresează propriul sistem de valori nu cred în existența forțelor negative ascunse printre particulele care răspândesc în jur o strălucire aparte, nu cred că în lumină dualitatea permite și existența întunericului. Cu cât se adâncește mai mult în această strălucire cu atât extremitățile ființei sale devin instrumente de contrast, ceva ce va crede că este construit împotriva strălucirii sale. Idealul evoluției este acela de a privi în același timp cel puțin din cele două poziții, cea a binelui și a răului, a albului și a negrului, a strălucirii și a întunericului, dacă nu chiar din trei poziții, adică și din cea a martorului. Maniera aceasta sintetică prin care un om poate lua contact cu ceea ce-l deranjează, cu ceea ce îl oprește sau cu ceea ce îi consumă energia și, de partea cealaltă, cu ceea ce ar putea să-l elibereze de constrângeri sociale sau personale, reprezintă expresia cea mai înaltă a ceea ce înseamnă sinteza acestei săptămâni.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a refuza să ne gândim la suferință. Atunci când întreaga ființă își îndreaptă atenția către suferință se desprinde de centrul luminii sale și își mută simțul realității pe zona de contrast fără să știe că aceasta, de vreme ce i-a fost creată, nu-i va fi luată niciodată. De aceea se zice că suferința este falsă, pentru că durerea sa nu poate fi simțită în centrul real al luminii, ci acolo unde există simțul realității. Depășirea ei se va face prin atingerea punctului care ne face să ne uităm la suferință din afară.

Uitarea este un element negativ. Prin mobilizarea se depășesc etape care în condiții normale se întind pe o perioadă mare de timp. Slăbire organică. Infertilitate. Insucces. Binele vine prin puțin. Lecții privind înțelegerea puținului. Puritatea sufletului este menținută prin milostenie. Cel puternic îi va aduna pe ceilalți în jurul său. Cel slab dezbină. Mesaje înșelătoare. Mersul social intră în criză. Se pierde timp. Întârziere. Acțiunile din prezent sunt amânate. Se repară ceea ce a avut în zilele anterioare statutul de criză. Intuiție. Epuizarea unor resurse. Dificultate în a găsi echilibrul pe calea dialogului. Revoltă împotriva unei autorități. Agasarea instituției familiei. Îmbinarea este un mijloc de a controla. Se amenință cu o sentință dar ea este amânată.

Unii oameni nu vor să fie liberi pentru că s-au educat de-a lungul vieții să creadă că nu au acest drept ori că pentru a-l obține este nevoie de un efort în plus. Această dorință de a fi într-un punct dureros creează individului mesaje înșelătoare. Pe de o parte, el se va preocupa să dezbine frumusețea binele și armonia celor din jur, iar de parte cealaltă se va ocupa, consumându-și toată energia, să-i convingă pe aceștia că sunt vlăguiți de putere și că nu sunt în stare să facă nimic, nici măcar de dragul personal. Când Soarele și Saturn se află într-o opoziție și, mai ales, atunci când această opoziție delimitează un spațiu marcat de unghiuri majore (o configurație numită vapor), descoperim că nemulțumirea personală nu este altceva decât expresia unei crize sociale, a unei crize de identitate sau a unei crize de valori pentru care societatea nu are încă soluții.
Momentul acesta este unul de epuizare, de eșec sau de tristețe prin care se poate pune în pericol armonia familiei, la fel stabilitatea pe care am iubit-o și am hrănit în ultimele săptămâni. Pe baza a ceea ce descoperim acum prin limitările prezentului vom fi tentați să spunem că, de la începutul anului și până acum, am umblat după iluzii, că toate satisfacțiile de până acum sunt rele, lipsită de consistență sau străine de ceea ce căutăm.
De asemenea, momentul acesta poate fi și expresia unei invidii care corodează ființa din interior pe motiv că nu ne putem ridica la nivelul modelelor pe care am încercat, din ignoranță sau indecență, să le copiem. Unii, bazându-se prea mult pe această epuizare, au probleme majore în a-și găsi echilibru, în a opri degradarea ființei sau în a se abține de la a amenința sau promite răzbunări dure pe viitor. Dacă ar înțelege că simplitatea nu este o întâmplare, ci doar expresia unei căutări profunde, nu s-ar mai lăsa frământați de atât de multe lucruri periculoase, urâte sau negative. Ar avea încredere în creație, în sensibilitatea personală și în faptul că au alături oameni care merită cu adevărat să fie iubiți, iertați, adorați și ajutați.
Ceea ce nu se pierde din vedere pe un aspect de genul acesta, în care Saturn este personaj principal, vizează tocmai tendința ca fiecare să descopere prin ce anume devine un reper pentru celălalt, un stâlp de rezistență, de înțelegere ori de maturitate. Nimeni nu este în totalitate inferior sau superior, nimeni nu este pe deplin lipsit de putere sau prost de-a binelea. Trebuie să existe ceva în adâncul sufletului, în experiențele vieții care să îi construiască pentru o secundă sau pentru mai multe imaginea de înțelept, puternic, inteligent, frumos, bun. A ne evidenția față de persoanele din jur, a construi o pânză de păianjen cu ochiuri din ce în ce mai mici arată că dispunem de o mare putere, de mult experiență, de multă determinare și, în plus, dorim să folosim toate acestea în raport cu grupul de apartenență sau cu o persoană dragă din preajmă. Păianjenul nu-și construiește pânza pentru astfel de scopuri. Motivul său este acela de a se hrăni însă noi, pentru că suntem ființe superioare, putem întinde această pânză de păianjen pentru a-i ajuta pe alții să se hrănească, nu consumând din bunurile altora, ci conservându-și propria energie, adică ajutându-i prin acest instrument să-și oprească prăbușirea. A-i opri din cădere înseamnă a le face cel mai mare bine și a-i ajuta să vadă că energia pe care o folosesc pentru a se deposeda de virtuți poate constitui o veritabilă hrană sau poate fi folosită pentru a-și reaminti cine sunt sau cum să zboare.
Pe acest fond, evenimentele comune ale zilei de 23 mai sunt marcate acum de o importantă schimbare în ecuația astrală. Luna trece pe zodia Leu și încălzește sentimentele aducând încredere în sine și gândul cel bun sau acea inspirație prin care oamenii să fie mai puternici, mai uniți și mai inteligenți.
Prin urmare, 23 mai ne ajută să descoperim mijloacele cele mai greșite și cele mai proaste prin care luptăm împotriva unui rău personal. Elementul cel mai accesibil va fi uitarea. Unii se vor folosi de lucrurile acestea pentru a se ridica deasupra celorlalți și vor încerca să-i convingă pe ceilalți că este mult mai bine dacă sunt în frunte sau dacă duc mai departe o lecție a agresivității, a durității sau intransigenței. Valorile personale devin astfel mesaje înșelătoare și mersul social arată că are o singură direcție: spre criză.
Nu este obligatoriu ca momentul acesta să se construiască prin criză și de asemenea este obligatoriu ca momentul acesta să fie dominat de limitări, întârzieri sau pericole. Există un cadru individual, un confort personal sau o forță care vine din interior, care se construiește corect pentru ridicarea individului și pentru a deconspira un mesaj înșelător care parazitează. Calea de mijloc se pare că este varianta cea mai bună însă câți se vor apropria de calea de mijloc dintre cei care iubesc autovătămarea? Mulți se vor lăsa antrenați de aceste programe negative sau vor aștepta cu sufletul la gură o sentință ca și cum emiterea acesteia este o dorință împlinită. Ciudățeniile care apar pe opoziția Soarelui cu Saturn, cele care se consumă o singură dată pe an, se pot transforma în motive de înțelepciune pentru cei care vor să învețe și să practice imediat ce au învățat, dar nu prin raportare la generalizare, nu prin ansamblul statutului sau vieții trăite până acum, ci printr-un vârf, un episod, o calitate sau o întâmplare aparent banală.
Diferența dintre slab și puternic, dintre bine și rău, dintre ceea ce este constructiv și ceea ce este păgubos va fi dată de ușurința cu care mesajul va atrage atenția celor din jur. Un om cu adevărat puternic îi va aduna acum pe ceilalți în jurul său ori le va atrage acestora atenția referitor la anumite lucruri pe care aceștia vor dori să le facă, să le reproducă sau să și le însușească imediat. Înțelegem de aici că 23 mai este o zi de speranță însă această speranță este născută dintr-o limitare sau dintr-o constrângere. De asemenea, poate fi și ziua în care să se pună la cale o revoltă împotriva unei autorități ori să se amâne o acțiune categorică ce ar putea, pe viitor, să ni se înfățișeze ca o formă de revoltă socială.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu folosi momentul acesta pentru a argumenta ceea ce nu a fost corect, obiectiv, pozitiv de la începutul săptămânii și până acum. Nu este cazul să ne folosim de duritatea momentului, de ușurința cu care transformăm ceea ce curge în ceea ce este stabil pentru a prelungi viața acestor concepții false. Indicat ar fi să fim responsabili pentru a găsi adevăratele valori pe care să le susținem.

Relaxare. Distracție. Adaptarea conduitei conform nevoii de confort. Nostalgie. Se cere respectarea unui drept. Generozitate neapreciată. Nevoie de exprimare pe mare spații. Sunt evitate clasificările. Este agasată intimitatea. Creatorii de stări și distribuitorii de lumină sunt apreciați.

Finalul săptămânii ne aduce în preajma unor certitudini care ar putea foarte ușor să nu fie ceea ce credem despre ele, însă nimeni nu va putea să ne schimbe această părere. Poate doar noi am putea face lucrul acesta, însă nu acum, ci mult mai târziu vom reuși să ne adaptăm conduita în raport cu adevărul obiectiv, pentru a nu duce foarte departe confuziile momentului. Faptul că Luna se va afla acum într-o relație bună cu Jupiter, Junon, Mercur și Uranus arată că a sosit momentul unei deconectări. Nu ne referim aici la distracție, deși unii vor transforma acest moment de relaxare, de destindere într-o distracție pe cinste. Ne referim în primul rând la liniștea pe care o obține un om atunci când se adaptează unei necesități, atunci când dorește să se extindă, nu doar prin informație, ci și prin practică. Momentul acesta ar putea să ne vorbească despre generozitate sau despre exprimare pe mari spații, evitându-se astfel clarificările, agasarea intimității pe motiv că nu sunt explicate din timp.
În această ultimă zi a săptămânii ne aducem aminte de anumite lucruri pe care nu le-am împlinit și vrem să recuperăm timpul pierdut, să realizăm ceea ce ne încântă, ne mulțumește sau ne înalță într-un timp foarte scurt. Dacă vom reuși, vom duce mai departe experiența acestei zile cu mândria celui care poate face de toate, adică poate și muncii, se poate și stresa, se poate certa, poate studia, dar poate face și lucruri cu adevărat remarcabile. Prin aceste realizări ale momentului cei care sunt cu adevărat creatori de valori vor putea să împlinească o ambiție mai veche, să se arate generoși față de cei care au nevoie de ajutor și să facă uz de un mare drept, unul de-o frumusețe aparte, se sacrifice pentru cineva din preajmă să-i spună, fără să amintească vreodată de acest lucru.
În egală măsură, momentul acesta de final al săptămânii interesului de a fi în frunte și a binelui pe care omul și-l place singur se poate transforma și într-un episod de poveste. Nu este puțin lucru ca Luna să treacă acum peste conjuncția lui Junon cu Jupiter atunci când acestea sunt într-o relație bună cu Uranus. Schema aceasta arată că în prezent se pun bazele unor asocieri de durată, unele neobișnuite, care joacă un rol important în dramatismul, puterea sau agresivitatea unei realități sociale pe care unii preferă să o vadă numai prin conflicte, abuzuri sau fenomene sociale ciudate. Pe acest fond, ideile pe care le avem acum ne ajută să ne centrăm, să ne găsim echilibrul și să putem vedea, deopotrivă, atât partea aceasta întunecată, fațadă, chipul înfricoșător al societății de consum, cât și posibile alianțe, asocieri sau înțelegeri care sunt acum secrete, dar de care vom afla în viitor. Acestea nu ne vor oferi o poziție privilegiată, adică pe aceea de martor, ci poziția celui care înțelege ceea ce trăiește chiar dacă valul schimbărilor îl cuprinde și pe el.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne arată care este cea mai frumoasă, plăcută, interesantă și constructivă modalitate prin care ne vom relaxa. Unii vor alege distracția, alții adaptarea la condițiile exterioare, însă vor fi și oameni care se vor distra provocând celorlalți suferință sau lansându-le acestora mesaje negative. Creatorii de valori, ființele cu adevărat frumoase la suflet, deschise și înțelepte își vor petrece timpul căutând explicații la fenomene ciudate care se întâmplă în natură sau între oameni. Vor ajunge astăzi la un rezultat interesant prin care vor vedea care sunt următoarele etape ce apar în reconfigurarea centrelor de putere ce vizează asocieri de ultim moment, întâlniri, poate chiar unele cu caracter obscur, despre care nu aflăm prea multe acum, dar care se vor dovedi de bază în structurile viitoare.
Pentru întărirea confortului de acum, pentru a nu crede toate lucrurile care ni se așază la picioare, vom refuza să analizăm, să criticăm, să judecăm sau să încadrăm în scheme rigide observațiile momentului. Nu trebuie să uităm că Mercur, încă de marți, se află mers retrograd și judecata referitoare la schimbul de valori sau mobilitatea unor informații pe spațiul public ar putea să sufere de mici distorsiuni sau, luându-l în calcul și pe Saturn retrograd din Săgetător, unor întârzieri stranii.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a lucra astăzi asupra fricii. Ziua este generoasa la capitolul senzații stranii și dacă ne lăsăm cuprinși de această frică nu vom reuși să le înlăturăm și nici să le înțelegem rostul. De altfel, ar fi total nepotrivit ca aceste stări sufletești distrugătoare să ne pună astăzi condiții despre cum să simțim, față de cine și pentru ce.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.