18 – 24 iunie 2018

18 – 24 iunie 2018 este săptămâna puterii pe care o au jumătățile de măsură, a resortului pe care nu știm să-l folosim și a bucuriilor simple, comune și banale cu care vrem să umplem un gol existențial. Fiind de o mare însemnătate și având o notă comună cu celelalte care activează tot în luna iunie, acest interval ne duce cu gândul la greșelile făcute în luna februarie, la importanța reparării lor, dar și la perspectiva ca, la toamnă, după ce se va încheia etapa inițiată acum, să fim mai atenți cu promisiunile, mai maturi, mai puternic, mai rezervați atunci când vine vorba de compromisuri. Jumătățile de măsură cu care trebuie să lucrăm în această săptămână fac trimitere la complexe de inferioritate, la ambiții prea mari, unele de îmbogățire materială, altele de dobândire a unei importanțe de sine pe care ne-am imaginat-o de mult timp, iar altele la păcate existențiale pe care le purtăm cu noi de mult timp, de ani de zile sau de-a lungul a mai multor existențe. Ceea ce nu se rezolvă de la sine, ceea ce cere acum atenție susținută ne îndeamnă spre revoltă și până și asocierile au această notă. Elementul misterios al acestei săptămâni face trimitere la un resort pe care nu știm să-l folosim, deși este în mare parte foarte bun. Detașarea de toate aceste compromisuri, de validarea dramelor, a neîncrederii, a tristeții, chiar dacă este pe moment un semn de putere, el se va transforma în săptămânile următoare într-un semn de descurajare. Asta înseamnă că nici măcar acum jumătățile de măsură nu vor putea fi niciodată întreguri, segmentul nu va putea fi niciodată mai mult decât un simplu fragment. Apoi, pentru că întotdeauna există o notă optimistă și o direcție pozitivă în observațiile inserate analizelor de aici, partea a doua a diviziei săptămânii se referă la bucuriile simple, comune și banale cu care intrăm în contact, pe care le conștientizăm, care ne sunt foarte accesibile și pe care riscăm să le folosim într-un mod neadecvat. Dacă vom rămâne pe această frecvență, nu ca o ambiție a prezentului, ci ca o maturitate care ne îndeamnă să folosim progresiv ceea ce deținem pentru a ne bucura și acum, dar și pe viitor de ele, schemele acestea minunate vor face mai mult decât să umple un gol existențial, adică îl vor anula, vor șterge cu buretele cauzele care l-au produs în așa fel încât ființa în ansamblu să fie victorioasă.
La capitolul evenimente acest interval este dominat de planetele individuale. Unele, care se vor concretiza în special în prima jumătate a săptămânii, până când Soarele își va încheia tranzitul sau prin zodia Gemeni, vor fi mai mult la nivel de termen, de noțiune, de mesaj sau doar prin viteză de reacție, nu și prin conținut. Începând cu mijlocul zilei de joi, 21 iunie, aspectele dramatice care sunt susținute astral în această săptămână devin complicate, apăsătoare și pot fi chiar compromițătoare. Dacă nu vom uita că jumătățile de măsură niciodată nu vor putea să țină locul unui întreg, decât în fața altor jumătăți de măsură care se cred întregul, pe ideea “corb la corb nu-și scoate ochii”, atunci toată această tensiune a săptămânii va fi o provocare în a ne orienta către echilibru. Vom fi bucuroși că am lăsat în urmă un interval marcat de tensiune și tot ceea ce va veni spre noi, oricât de încordat sau dureros va fi, ne va bucura, ne va mulțumi, ne va încânta și ni se va părea incomparabil mai ușor de înțeles și dus decât ce a fost. Pentru mulți, va fi o săptămână a maturității, dar nu la modul ideatic, ci practic. Vor vedea până unde pot merge cu autoanaliza, când trebuie să pună accentul pe armonia cuplului, încrederea între prieteni sau între asociați și când să se bazeze mai mult pe comunitate. Dacă la finalul săptămânii oboseala resimțită este foarte evidentă atunci să ne oprim pentru a nu duce mai departe acest gând de revoltă. Ceea ce este bun s-a împlinit, ceea ce este rău s-a stabilizat. Orice furtună care vine din această zonă a emoțiilor dramatice devine pentru săptămânile următoare un izvor de dizarmonie. Astfel, săptămâna în curs va fi tulburătoare doar din această perspectivă pentru că la orice pas există riscul ca armonia de care ne bucurăm la un moment dat să se strice prin intervenția unui episod absolut banal și așa să rămână o vreme. Dar noi, pentru că studiem astrologia, nu suntem doar consumatori ai unor previziune astrale, știm că această conjunctură nu conține evenimente banale. Cel care crede în banalitate de fapt crede în iluzie și își folosește puterea adevărată pentru a o hrăni. Omul adevărat este în această săptămână pentru ceilalți un exemplu foarte simplu. El nu va speria prin minimalism, nu-i va pedepsi pe ceilalți apelând la acest concept, ci se va oferi pe sine ca exemplu.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu acorda mai multă importanță combinațiilor decât simplificării. Combinațiile abordate pentru a fugi de esență sunt la fel de periculoase ca un minimalism abordat ca o armă împotriva celorlalți.

Aventură. Iubirea este înțeleasă altfel. Prea multă disciplină ne depărtează de la un țel. Acceptăm că am făcut o eroare. Aprecierile nu au fost corecte. Calitatea nu a fost apreciată în mod realist. Se cere o nouă metodă de lucru. Pace interioară ne duce către forțe obscure. Visăm la un salt spectaculos. Nu vedem conjuncturile favorabile pentru că sunt într-un domeniu care ne interesează. Surprizele sunt ciudate.

Prima zi a săptămânii ne ajută să înțelegem că raportarea la exemplele pe care le primim din partea celorlalți nu sunt întotdeauna cele mai bune, nu sunt întotdeauna cele de care avem nevoie cel mai mult. Lucrul acesta îl înțelegem, într-un chip aparte, poate chiar intuitiv, în noaptea de duminică spre luni, când Luna, aflată pe finalul tranzitului sau prin zodia Leu, va împlini un trigon cu Junon. Înțelegem multe despre ceea ce au făcut alții, despre cele importante pentru ei și din această cauză alegem să fim mai reținuți, să le oferim acestora multiple motive să aibă mai multă încredere în ceea ce le oferim, în ceea ce le spunem. Schema astrală a acestei zile ne vorbește despre o pace interioară la care ajungem prin constrângere. Dacă în contextul decadei lucrurile acestea sunt puțin mai delicate, ele fiind împărtășite doar în raport cu un obstacol pe care ne propunem să-l depășim, împotriva căruia ne mobilizăm foarte mult, în cadrul celor șapte zile care folosesc vibrații a două decade (decadele a II-a și a III-a ale lunii iunie) elementele pacifiste sunt și ele impuse, oferite unui personaj ce își trăiește un episod tragic cu o duritate ce nu a putut fi anticipată și pe care nici nu o agreează, dar nici nu știe să o folosească. În felul acesta, ni se va părea că prima zi a săptămânii este marcată de nostalgia surprizelor ce vin și prin modul cum ne propunem să participăm la episoadele sociale, dar și prin impulsurile pe care le avem în a ne face remarcați, în a pune în viețile celorlalți o mai bună ordine.
În realitate, schema astrală a zilei de 18 iunie face trimitere la un spectacol care seamănă cu ceea ce am visat, fie cu ochii deschiși, fie cu ochii închiși, despre cum am putea reuși foarte ușor într-un demers ambițios. Asta înseamnă că necunoașterea a ceea ce urmează să se întâmple nu va reprezenta un obstacol prea mare pentru că se poate schimba metoda de lucru foarte ușor atunci când o povestim, când cerem ajutor. Este clar că finalul tranzitului Lunii prin zodia Leu ne pune în fața unei imaturități pe care am încercat să o ascundem altădată și este foarte posibil ca această eludare să fie adevărata cauză a incertitudinii de acum. Unii s-au ascuns prin aprecierile celorlalți, alții au folosit tot felul de tertipuri, tot felul de instrumente, tot felul de argumente pentru a face ascunsă această atitudine superficială. Astfel, prima zi a săptămânii va fi complicată de propriile viziuni, de propriul mod de a visa, de a înțelege, de a ne raporta la ceea ce ni se pare important sau peren. Relațiile frumoase pe care Luna din Fecioară le împlinește cu Uranus și Saturn ne spune că lucrurile acestea mici, mărunte, poate chiar banale, riscă să iasă din colivie, să se prezinte la un mare eveniment caritabil ca fiind un etalon al modelor de acum, ca un bun ce trebuie reprodus. În realitate, schema personală este înțeleasă invers și numai prin interacțiune, prin solicitarea ajutorului ea se clarifică. Nu societatea are nevoie de exemple personale, ci individul are nevoie să-și deschidă orizontul său, să-și întărească viziunea, să fie mai flexibil pentru ca elementele pe care le-am ignorat altădată să poată fi observate și înțelese într-un mod adecvat.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne vorbește despre o liniște pe care nu suntem în stare să o explicăm, despre o intervenție care nu se poate solda cu un succes bun decât dacă vine la pachet cu o poveste, cu o istorie. Succesul cu care se laudă alții ni se pare acum absolut penibil, lipsit de importanță, pe alocuri chiar o barieră în calea unui succes pe care l-am visat ani de-a rândul. Din această cauză, pentru că suntem convinși că succesul nu poate fi atins decât așa cum l-am gândit cândva, nu suntem în stare să vedem conjuncturile favorabile de acum. Nu elementele negative sunt cele mai importante, nu împotriva lor trebuie să ne mobilizăm, ci avem nevoie să ne îndreptăm atenția către a observa și înțelege cum trebuie să ne adaptăm conjuncturilor prezente pentru ca frumusețea spiritului să nu aibă de suferit. Componenta socială este un fel de platoșă, cea cu care ne protejăm valorile sufletești care nu pot fi nici explicate și nici promovate de instrumentele lumii fizice. Cei superficiali se folosesc de această nișă periculoasă, cea dată de aglomerarea vibrațiilor permisă de Creator în lumea fizică pentru a crea o altă realitate. Realitatea lumii fizice este, din perspectiva vibrațiilor spirituale, o mare deziluzie. Nu același lucru crede și cel care consideră că lumea fizică este singura realitate importantă. În cuvinte mai simple, avem ocazia în prima zi a săptămânii să conștientizăm care sunt barierele lumii fizice, care sunt elementele care ne întunecă viziune, ce anume trebuie să facem pentru ca saltul să fie în consonanță cu ceea ce este important în momentul acesta. Adevărata realitate nu lucrează cu jumătăți de măsură, nici măcar atunci când se pune problema puterii. Cel care crede că jumătatea puterii sale poate fi văzută ca un întreg, că îi este apreciat activitatea chiar dacă ea nu a fost încheiată, nu face decât să se adâncească și mai mult în aceste concepte terifiante ale iluziilor. De aceea în prima zi a săptămânii surprizele sunt ciudate. Ele vin să susțină aceste iluzii și cel lucid va putea vedea că multe dintre ele sunt chiar copii ale copiilor. Motivul pentru care cei mai mulți vor îmbrățișa aceste iluzii este dat de teama ca nu cumva ceea ce este original să nu ne întoarcă de la experiența amplă a iluziei, singura pe care o cunoaștem referitor la problema care strigă cel mai tare acum.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a avea încredere că lucrurile care nu sunt adevărate trebuie oprite pentru că ele ocupă un loc nespecific, sunt musafiri dar se comportă ca niște gazde. Dacă în mod curent nu ne interesează calitatea celui cu care vorbim, motivul interacțiunii fiind altul, atunci când se pune problema evoluției, când toate aceste elemente personale sau cele de interacțiune contează, rolul acesta însușit în mod abuziv este semnul că suntem în preajma unei ființe periculoase. Adevărul este mai important decât orice iluzie, oricât de atractivă sau de generoasă este ea în imagini.

Nepăsare. Probleme de afaceri la fel de intense precum sunt problemele afective. Calculele sunt eronate. Așteptăm să se întâmple ceva bun. Lumea pare să pornească pe o direcție greșită. Prea multe plăceri, prea multă trufie. Analiza trecutului este făcută în mod eronat. Avem pregătirea psihologică necesară pentru a rezolva marea problemă a prezentului. Ni se pare atractiv doar factorul care opune rezistență. Unele surprize sunt plăcute. Asimilăm ceea ce ține mai mult de formă, decât de conținut.

În noaptea de luni spre marți Neptun își va iniția deplasarea retrogradă care va ține până pe 25 noiembrie. În tot acest interval ne vom gândi la evenimentele de perspectivă, dar nu neapărat pentru a ne îmbogățim patrimoniului, ci pentru a-l face mai echilibrat și mai instabil. Vom fi preocupați de lucrul acesta pentru că de-acum și până la toamnă ni se va părea că orice intervenție din exterior zdruncină structura emoțională și ne face mai săraci și mai instabili. Însă evenimentele momentului, nu doar cele care se consumă acum, pe 19 iunie, dar și în zilele următoare, sunt în mare parte coordonate de faptul că Luna neagră și Junon își împlinesc în sfârșit careul la care lucrează de ceva vreme, iar Mercur și Jupiter ating fază de maximum în trigonul ce a început să se formeze încă din săptămâna anterioară. La modul sintetic schema astrală a momentului ne vorbește despre o pregătire psihologică probată în momente conflictuale, despre o originalitate folosită greșit, despre așteptări nerealiste care ne-am creat atât de multe probleme în această prima jumătate a anului. Pentru unii, lucrurile acestea au o altă înfățișare. Ei consideră că sunt îndemnați să analizeze trecutul, dar pentru că nu-și pune problema dacă sunt sau nu pregătiți, fac lucrul acesta în mod eronat. Desigur, asta nu înseamnă că nu vor fi foarte siguri pe concluziile la care ajung. Vor fi foarte încrezători și vor căuta să le impună celorlalți, ca un model de putere, ca o demonstrație de forță, propriile idei. Dacă în această perioadă Luna nu ar fi trecut prin zodia Fecioară, dacă nu ar fi activat într-un sens negativ axa Fecioară-Pești prin opoziția cu Neptun, nu s-ar fi pus problema orientării pe un traseu diferit. Așa, orice frustrare, orice element care nu a fost înțeles ori care nu este încadrat corect amplifică și mai mult frustrarea care există deja. Dacă unii vor spune că toată această presiune emoționale este cauzată de problemele de factură materiale, financiare, de afectare a stării de sănătate nu fac decât să se depărteze și mai mult de adevăr.
Salvarea ne vine din trigonul Mercur-Jupiter, adică din istețimea cu care facem față tuturor acestor agitații, cu care răspundem provocărilor, dar și de care ne folosim pentru a interacționa frumos și rafinat cu cei din jur. Prin această relație problemele prezentului vin spre noi pentru a fi soluționate nu pentru a ne amplifica și mai mult tensiunea, stresul, nu pentru a ne motiva să luptăm și mai mult împotriva celor pe care-i considera vinovați de ceva. Pentru că lucrul acesta vine spre noi în săptămâna în care jumătățile de măsură au mai multă putere, binele acesta se va situa într-un plan secund, deci ca să ajungem la el trebuie să lucrăm, să muncim, să săpăm, să dăm la o parte obiecte vechi și stricate, praful, uitarea. Dacă îndeplinim această condiție și ne mobilizăm pentru a scoate la lumină ceea ce este bun descoperim că toate celelalte episoade ale zilei se desfășoară mult mai ușor. Ușurința vine din abordarea limbajului potrivit, dintr-o mai bună ordonare a ideilor, dintr-o înțelegere mult mai corectă a rolului pe care îl îndeplinim în viețile celorlalți sau viceversa. Acest aspect, desigur, cu îndeplinirea condiției indicate mai sus, reprezintă și o protecție față de evenimente negative programate să se consume spre finalul anului, după ce Neptun își va reveni la mersul direct, ca și cum din momentul de față și până pe 25 noiembrie se tot adună undeva într-un dosar diverse dovezi și după momentul acela ele sunt scoase la lumină și folosite. Abordarea unui limbaj adecvat, acceptarea inspirației în interacțiuni de genul acesta reduce substanțial numărul lor sau chiar le anulează complet. Este adevărat, lucrul acesta trebuie făcut intuitiv sau, în cazul celor care sunt raționali din fire, în orb pentru că rezultatele vor fi vizibile abia la toamnă.
Prin urmare, 19 iunie este o zi a analizelor corecte aplicate laturii ascunse a ființei. Ceea ce vedem și se află dincolo de tot ceea ce este evident trebuie rezolvat, atenuat sau pus în valoare. Altfel, lăsate acolo ele creează probleme sociale, profesionale sau de sănătate. Dacă în această perioadă Luna neagră și Junon nu ar fi fost într-o dispunere atât de rea, nu ar fi existat această tentație a pasivității, adică să lăsăm aceste lucruri rele acolo unde sunt în ideea că se vor rezolva de la sine. Nu, ele nu se vor rezolva de la sine, ci, folosind mecanismul astral care le-au creat, vor adăuga tensiune și complicații la cele care există deja. Același mecanism care a creat și întreținut aceste elemente negative va face în așa fel încât astăzi să ni se pară foarte atractiv doar ceea ce opune rezistență, doar ceea ce a fost exersat anterior prin duritate, luptă, constrângere. Acum a sosit momentul să vedem aceste probleme, să le soluționăm din aproape în aproape, nu să le ignorăm ori să le lăsăm să-și facă de cap. Dacă nu suntem dispuși să acționăm în direcția aceasta, măcar să fim atenți să nu tulburăm apele. Vom vedea mult mai clar că elementele se amplifică de la sine, adică nu am făcut ceea ce trebuie, dacă suntem atrași în discuții lipsite de sens, nimerim în conflicte care nu le privesc, atragem critici, invidie, stricăm obiecte sau ne-a părăsit brusc inspirația. Acesta este semnul că s-a activat ori a fost dusă pe un nivel superior această vibrație a tensiunii și se impune, dacă nu dorim ca problemele să se amplifice, o radicală schimbare de atitudine.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu dori cu orice preț să fim originali, dar nici de a trece în extrema cealaltă să reproducem întru totul modelul de succes al altora considerând că aceasta este cea mai bună și cea mai simplă soluție. Calea de mijloc rămâne în continuare cea mai bună soluție.

Nu știm să ținem secret. Suferințele sunt exemple de insecuritate. Primim semnale, dar le ignorăm. Licitație. Un noroc social aduce ghinion personal. Un avantaj personal ne depărtează de un țel ambițios. Apar probleme personale care ne pun în dificultate evoluția socială. Totul ne revoltă. Probleme cu asociații. Neîncredere în colaboratori. Descurajare. Nu citim corect informațiile.

În mijlocul acestei zile Luna își va încheia tranzitul său prin zodia Fecioară și va trece pe zodia Balanță, deplasare ce se va încheia în seara zilei de vineri. Până atunci, dar în special în această zi, vom gândi pentru un mai bun schimb de experiență, pentru a identifica problemele ce trebuie ignorate, pentru a ne bucura de norocul ce ne-a fost dat, de șansa pe care o avem pentru a nu ne pierde, pentru a nu ne implica în revoltele lipsite de valoare, pentru a nu ne descuraja inutil. Până când Luna să-și încheie tranzitul său prin zodia Fecioară va mai avea de împlinit un trigon cu Luna neagră și un careu cu Soarele. Avantajul pe care-l obținem din toată această schemă astrală este unul de factură comportamentală, deși mulți ar crede că prima jumătate a zilei trebuie folosită pentru preocupări legate de bani, patrimoniu, avere.
O altă componentă a zilei de 20 iunie este cea legată de ușurința cu care putem strica relații foarte importante. Deși primim semnale, deci suntem avertizați, deși înțelegem că poate anumite lucruri nu trebuie făcute, nu ne putem detașa de acel ghinion personal, de aceea atracție către ceea ce este rău, indecent sau negativ și rănim oameni pe care îi îndrăgim foarte mult. Pentru că în această zi Venus trece prin Capul Dragonului, avem motive de optimism, avem motive să sperăm că lucrurile se pot orienta către o direcție pozitivă și că aceste probleme cu asociații, cu oamenii din preajma nu sunt atât de grave pe cât par la prima vedere. Faptul că Venus trece peste Capul Dragonului nu poate fi, din capul locului, ceva eminamente pozitiv, dar poate fi un semn de redresare dacă devenim mai atenți. Știm că prin această înclinație către atenție, către a nu lua lucrurile în ușor am considerat că puterea nu se poate exprima pe jumătăți de măsură, știm că vibrația momentului ne încurajează către viziune de ansamblu, către a obține beneficii din această viziune. Oamenii superficiali vor încerca acum să-și stabilească idealuri ambițioase și vor crede că acestea se vor împlini în a doua parte a anului. Dacă luăm în calcul faptul că Venus nu doar că trece peste Capul Dragonului, ci și că, în ziua următoare, va trece prin opoziția cu Marte vor înțelege că aceste ambiții, stabilite doar în raport cu grupul de apartenență, cu asociații, deci plasate într-o dimensiune socială, produc rupturi majore în viața intimă. În cuvinte mai simple, binele pe care credem că-l putem obține foarte ușor de pe zona publică se transformă într-o mare durere personală, într-o ruptură localizată în relațiile intime pe care nu o vom mai putea recupera, repara sau îmbunătăți decât spre finalul anului, după 25 noiembrie, când Neptun își va reveni la mersul direct. Până atunci trăim cu senzația că tot ceea ce ne dorim reprezintă marele beneficiu al vieții, că plăcerea este singurul sector al vieții care ne poate oferi indicii despre cum am putea trăi mai bine. Este clar că în zona aceasta avem de-a face cu o problemă de putere, însă această problemă de putere nu beneficiază și de avantajul unei evoluții sociale adecvate. Pentru că am văzut, din relația pe care Venus o are cu Axa Dragonului și cu planetele care se află acolo, zona personală este vitregită, avantajul social vine prin abținere personală, prin sporirea patrimoniului social vine prin împuținare, prin diminuarea patrimoniului personal. Pentru mulți, trecerea lui Venus peste Capul Dragonului reprezintă un mare avantaj personal, un semn foarte clar că ar putea trece pe nivelul următor într-o colaborare strategică, dar această colaborare strategică include etape pe care, dacă dorim să le împlinim, trebuie să rupem putere din viața privată, să dăm din ceea ce avem, să consumăm. Devenim oameni cu un mare impact social dacă sacrificăm ceva din viața personală. În contextul acestei săptămâni, acesta este marele beneficiu pe care îl conferă trecerea lui Venus peste Capul Dragonului.
Prin urmare, 20 iunie ne vorbește despre un secret, cel pe care îl considerăm un mare avantaj și asupra căruia am ezitat de multe ori de la începutul acestui an. Este foarte posibil ca atunci când împărtășim informații despre lucrul acesta, despre secretul pe care îl considerăm un mare avantaj să apară semnalele negative. Lucrul acesta nu trebuie interpretat ca și cum ar fi o ofensă la adresa integrității personale. Nu totul este revoltă, așa cum vom crede prin ceea ce ni se întâmplă acum. Marele încercări de acum ne atrag atenția că în multe din sectoarele vieții suntem ușor neglijenți și, fără să ne dăm seama, nu acordăm atenția cuvenită asociaților, colaboratorilor, prietenilor valoarea pe care aceștia o merită, ci urmărim să ne pierdem ca idee, trăire sau experiență în avantaje de moment. Aceste avantaje de moment, conform conjuncției Venus-Capul Dragonului pe zodia Leu, sunt doar începutul unor evenimente importante, doar primul pas în rezolvarea unor dificultăți de evoluție socială. Pentru că suntem la început, riscăm să fim și suficient de naivi încât să credem că Micul avantaj obținut acum este o regulă care se poate aplica întregului demers. Fiecare etapă are propria ei structură și avantajul de acum, disproporționat, încadrat într-o zonă greșită ar putea să ne aducă mai multe probleme decât beneficii. Asta înseamnă că nu citim corect informația, nu suntem atenți la mesajul colaboratorilor, nu ne interesează ceea ce se întâmplă în sectorul celuilalt, ci doar ceea ce se întâmplă în propria dimensiune a vieții sau în zona comună. A trăi o viață complexă, fără a avea probleme din cauza acestei complexității, înseamnă a accepta că această revigorare se produce prin participarea la viața comună, nu doar prin consultarea, observarea a ceea ce se află pe zona mediană.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne coordona după problemele celorlalți. Dacă reușim să facem parte din acele probleme, dar nu prin invadarea intimității celuilalt, ci prin empatie, atunci vom înțelege de ce avem nevoie de un alt ritm de viață, de lucru, de interacțiune. Acest nou ritm este cel al partenerului de dialog, al intermediarului, al celui cu care colaborăm. Acesta este marele avantaj al zilei.

Nevoie de echilibru. Se creează în mod artificial o tensiune. Schimbul de experiență nu este acceptată. Intrăm într-o zonă emoțională. Umilințele sunt privite altfel. Avansarea se face printr-un pasaj îngust. Ne credem invincibili. Forțe subtile ne ajută să depășim o încercare. Nonconformism. Inspirație. Vorbim pe limba celui care ne ascultă. Acceptăm opiniile celorlalți. Ieșim din penibil. Violențele nu mai sunt atât de dureroase. Progres.

Mijlocul săptămânii aduce împlinirea celui mai frumos unghi al săptămânii: trigonul Mercur-Neptun. Din nefericire acest aspect se definitivează când Soarele trece pe ultimul grad al zodiei Gemeni, guvernată de Mercur. Conexiunea care există între mesajul negativ al zodiei Gemeni, prin activarea ultimului grad, și cel pozitiv pe care îl transmite guvernatorul său este o imensă provocare pentru a repara. Dacă de la începutul săptămânii și până acum am identificat o problemă acum vom ști să o soluționăm, vom primi o aprobare, acceptul, ni se permite, verbal, scriptic ori nonverbal, să purcedem spre etapele următoare ale acestui demers. Toate aceste trăsături înclină substanțial către partea benefică, mai puțin cea care ține de conflictele intime între parteneri, între soți, între iubiți ori între doi oameni care și-au purtat până acum o iubire secretă și neîmpărtășită ce i-a dus la acumularea unor mari frustrări. Opoziția Venus-Marte ne spune că în această zonă problemele nu se soluționează, ceea ce va fi un mare neajuns pentru cei care au de soluționat ceva doar în acest sector. Luna, intrată de ieri pe Balanță, va pune o presiunea pe neacceptarea imposibilității de a soluționa o problemă de cuplu, intimă. De aceea, unii vor insista, vor crede că luciditatea de acum este suficientă pentru ca situația la care participă să fie clară pentru toată lumea, adică vor crede cu tărie că dacă întreaga secvență este prezentată logic, argumentată corectă partenerul de dialog nu are de ce să nu o înțeleagă. În realitate, relația bună dintre Lună și Capul Dragonului, fără a se reuși medierea tendinței Nodurilor, face în așa fel încât fiecare să aibă propria viziune despre logic, lucid, corect, întreg care să fie corectă și bună în sine, dar care să nu rezoneze deloc cu cele ale interlocutorilor. Se va pierde din vedere astăzi această nesincronizare pentru că forța trigonului Mercur-Neptun îi va face pe oameni să fie și puțin narcisiști, să le placă mult cum se simt, ce descoperă, cum vorbesc, cum cred că sunt văzuți ca să mai fie atenți și la acest aspect. Și pentru că paradoxul să nu ne ocolească nici de această dată, trigonul Mercur-Neptun favorizează și empatia, iar asta înseamnă că avem instrumentele necesare pentru a găsi cea mai bună rezonanță, însă din comoditate (Neptun retrograd) ne oprim la prima emoție, la primul rezultat și credem că este tot ceea ce există. În condițiile acestea adâncirea spre o zonă a trăirilor spirituale este cea mai bună soluție, însă aici se vor descurca bine doar cei care au mai lucrat cu noțiuni de genul acesta, doar cei care, împotriva a tot ceea ce a fost foarte evident și presant, și-au păstrat de-a lungul ultimelor luni verticalitatea morală. Prin acea moralitate păstrată și prețuită se evită dramele personale fără ca dinamica existențială a experiențelor sufletești să comporte vreo tulburare. Vor ajunge ușor la expresia “Doamne, facă-se Voia Ta!”. Mulți atribuie acestei expresii doar un rol religios și, adesea, evită să o folosească pentru că sunt convinși că, în cazul în care energiile pe care le folosește produc efecte, ei vor fi depersonalizați, cu mai puțină voință, dezveliți de calități ori spălați pe creier. “Doamne, facă-se Voia Ta!” este, înainte de toate, o formă de protecție a ceea ce este bun, valoros și profund din experiențele personale dintr-un raționament cât se poate de simplu: ceea ce Divinitatea nu a distrus în timp ce am acumulat, nu va distruge nici când, prin imitațio, ne oprim din creație și ne odihnim în ziua a șaptea, precum în bine-cunoscutul episod biblic. Eliberarea de falsele responsabilități este, așadar, o condiție esențială pentru a valorifica progresul obținut. Ar fi absurd să credem că este necesară urcarea și după ce am ajuns în vârful muntelui. Acolo ne oprim. Ne odihnim. Ne raportăm la alte modele. Practicăm un imitațio profund și sublim pentru a întregi creația mică, cea a omului, după modelul marii creații, cea realizată de Ființa Supremă.
Trecerea Soarelui pe zodia Rac, ipostază astrală ce coincide în astrologia ezoterică momentului în care creația mică este înnobilată de forța creației mari, este un moment magic, de mare inspirație și ar fi o mare pierdere dacă vom dori să umplem golurile vieții personale cu jumătăți de măsură. “Doamne, facă-se Voia Ta!” este secretul unei odihne totale în care din locuri nevăzute, neștiute și negândite apar brațe protectoare ale unei ființei de iubirea căreia să nu ne îndoim niciodată. Dacă până acum am parcurs secvențe de informare, de conștientizare, acum vom trăi momente de faptă. Gândul rău se stinge, ne întoarce către smerenia inimii și știm că trăinicia creației personale are nevoie să fie pe măsura titlului nobiliar pe care Divinitatea ne-a oferit-o. Când nu există concordanță între acestea, orgoliul creează goluri pe care va dori să le ascundă ori să le umple cu jumătăți de măsură. Fiind mai aproape de ceea ce este esențial vom fi și mai aproape de ceea ce suntem, de noi înșine și înțelegem mult mai bine ceea ce leagă ființele, ceea ce există ca interacțiune permanentă.
La modul comun, ziua aduce o înclinație către a demonstra, vorbi mult, către a relua o relație ruptă cu mult timp în urmă, dar nu pentru a duce mai departe o interacțiune, ci pentru că în schimbul mai vechi a lipsit ceva, acceptarea, un cadou, o declarație, un statut, iar acum dorim să-l primim. Mediul artificial va fi creat cu mai multă determinare și omul superficial va crede că acesta este marele beneficiu al momentului.
Prin urmare, 21 iunie (solstițiul de vară) este o zi a diplomației. Și, ca de fiecare dată când suntem ajutați să învățăm mai multe despre diplomație, este necesar să temperăm un moment dur, de tensiune. Din fericire, acesta nu este extins, ci va fi localizat doar în zona intimă. Dacă ne străduim să înțelegem că liniștea este mai importantă decât adevărul conflictual, beneficiile momentului nu vor întârzia să apară, iar reluarea unei prietenii va reprezenta începutul unei perioade bune, frumoase și prospere.
21 iunie este o zi de mare inspirație, de mare intuiție ce va putea fi folosită nu doar în raportarea la marile proiecte ale acestei perioade, ci și în evenimentele comune. Vom fi mai atenți, mai lucizi, mai eficienți și ne va face plăcere să fim și recunoscuți pentru aceste performanțe. Dacă așteptăm recunoaștere din familie, din partea unui apropiat nu o vom primi acum, ci în săptămâna viitoare, după ce opoziția Marte-Venus se va slăbi. Ea va veni însă din grupul de apartenență, din partea unei autorități, din partea unei persoane prin rang, funcție ori demnitate.
Un alt element important al acestei zile este cel dat de un rezultat. Luciditatea cu care vom primi acum spre evenimentele sociale este o condiție îndeplinită pentru că soluțiile, fie ele și intermediare, să nu mai fie lăsate de izbeliște, să ni le însușim, să le integrăm în demersuri mai mari și, în felul acesta, să facem posibilă soluționarea mai ușoară a acelora cărora nu le este dat să se rezolve acum. Lucrul acesta ne va bucura și vom crede că așa se va întâmpla și pe viitor, însă nu va fi așa. Pe viitor, adică până la toamnă când Neptun își revine la mersul direct, vom avea parte de alte etape ce folosesc alte instrumente. Chiar retrogradarea lui Neptun ne păcălește cu iluzia repetării pentru a face adevărul mai greu de descoperit și la care să ajungă doar cei care sunt cu adevărat pregătiți.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la intensitatea și expresivitatea inspirației. Desigur, pentru foarte mulți, nu este prima dată când sunt inspirați, însă orice conștientizare cu implicare ne aduce mai multă putere, mai multă eficiență în a modela frumos, elegant și celelalte structuri ale ființei care nu sunt implicate direct în inspirație.

Cunoaștem altfel lumea. Nefericirea este evidentă. Gelozie. Nu aparținem nimănui. Austeritate. Instabilitatea ne lasă un gust amar. Răzvrătire. Melancolie. Pericolul ne pândește la orice colț. Viața mondenă este activă. O ruptură ne dă satisfacție. Ne bucurăm de răul celuilalt.

Luna își încheie astăzi tranzitul sau prin zodia Balanță, urmând să treacă, spre seară, pe zodia Scorpion. Ceea ce ni se întâmplă pe 22 iunie vine să accentueze necesitatea de a ne hotărî pe care traseu să pornim, dacă mergem pe unul menit să ne îmbogățească patrimoniu sau alegem o cale austeră. Cele două careuri pe care Luna le împlinește cu Pluton și Luna neagră, dar și opoziția pe care o împlinește în mijlocul acestei zile cu Junon ne vorbește despre o ruptură pe care încercăm să o ascundem. Iarăși, apare, ca un laitmotiv, necesitatea de a identifica acele goluri periculoase pentru ca nu cumva, din greșeală sau ignoranță, să le ocupăm cu jumătăți de măsură. În plus, această sensibilitate, aceste greșeli pe care am putea să le facem vor fi foarte ușor exploatate de adversari. Pentru că toate încercările pe care le-am indicat și în zilele anterioare și cu care ne întâlnim și astăzi vin spre noi cu scopul de a evita melancolia și de a ne defini corect realitatea, resortul impus de aceste experiențe riscă să nu fie folosit așa cum trebuie, poate chiar să nu fie folosit deloc. Așadar, vorbim în cazul zilei de 22 iunie despre erori care dau satisfacție adversarilor, despre un ghinion care aduce multă bucurie, multă satisfacție acestora.
Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor aprecia această zi ca fiind foarte dificilă. Și în cazul lor, pericolul se află mult prea aproape, însă nu de pericolul în sine sunt îngrijorați, cât de puterea ce se pierde acordând acestuia mai multă importanță decât este cazul. Pentru acești oameni care nu au renunțat niciodată la viziunea de ansamblu, care se preocupă să meargă la cauza lucrurilor, legătura care există între ceea ce se întâmpla acum și ceea ce a fost inițiat în mijlocul lunii februarie reprezintă cea mai plauzibilă explicație. De asemenea, soluțiile pe care le obțin acum făcând o asemenea asociere vor fi puse în aplicare în a doua parte a anului, inițial în august, apoi spre finalul lunii noiembrie. În ochii celor superficiali acești oameni vor părea niște ființe ciudate care caută cu orice preț să explice în mod complicat lucruri simple ce, în mare parte, se consumă de la sine. Noi, pentru că studiem astrologia nu suntem simpli consumatori ai unor previziuni astrale, știm că această certitudine minimalistă ține de iluzia patronată de Neptun care, fiind acum retrograd, va face în așa fel încât adevărul să fie greu de descoperit, cu mult efort ca numai cei cu adevărat pregătiți să ajungă la el. “Cunoașteți adevărul și adevărul vă va face liberi” (Ioan 8:32) ni se recomandă. Nu ni se spune fiți atenți să-l surprindeți, fiți pregătiți să-l primiți, renunțați la toate bunurile și îl veți primi. Adevărul nu este o recompensă, ci încununarea a tot ceea ce facem cu noi înșine. Prin tine însuți cunoaște și, pentru ca el este încununarea a tot ceea ce ești, devii liber asemenea lui pentru că adevărul nu este transferat, ci revelat. Iluzia lui Neptun retrograd este cea care îți spune orice altceva numai asta nu. Prin aceste vibrații ale iluziei dramele sunt perfect justificate, sărăcia este de o noblețe de necontestat, sacrificiul ori susținerea materială a cuiva, de asemenea. Când acestea te duc spre adevăr? Când încununează ceea ce ești. Când fac parte din tine, nu când sunt bici, topor, mătase, perie, confetti. Când ești ceea ce faci nu poți fi decât adevăr și, după cum ni se spune, doar așa devii liber. A face azi, 22 iunie, tensiunea credibilă este ceva firesc și răspunsul vine imediat pentru că oferi și primești, dar adevărul de care avem nevoie și care ne ajuta să înțelegem cauza a ceea ce suntem acum și unde mergem nu este un obiect pe care îl transferi. În cuvinte mai simple, ceea ce dai și nu se vede pe tine, ceea ce oferi și împuținează de unde iei, ceea ce adaugi pe tine și-ți schimbă cameleonic culoarea gândului, a faptei, a sentimentului nu este încununarea a ceea ce ești.
Prin urmare, 22 iunie ne vorbește despre pericolul care nu ne sperie, despre boala care nu doare, despre distrugerea care ne deposedează de ceea ce nu am știut niciodată ce avem. Rezultatul celor bune pe care le facem azi este biruința însă biruința este un fel de taină a sufletului pentru că dezleagă într-un mod iremediabil și pe cel care a greșit, dar și pe cel pe seama căruia s-a făcut greșeala („Oricâte veți lega pe pământ vor fi legate și în Cer, și oricâte veți dezlega pe pământ vor fi dezlegate și în Cer” (Matei 18:18)). Tensiunea acestei zile nu neagă nimic din ceea ce este amestecat ca dorință sau cauzalitate, nu ignoră și nici nu eliberează rezultatele intrinseci ale unei vieți în care instinctele și aspirațiile sublime converg. Totul este amestecat și întreaga energie se consumă făcând zilnic o separare a acestor fire prea încurcate, uneori ca într-un veritabil nod gordian. Unii, mai curajoși, îl taie, alții, meticuloși, caută să-l desfacă. Biruința, deși nu este considerată o taină în creștinism, ea și-ar merita pe deplin această titulatură. Biruința este cea mai înalte dintre taine pentru că după ea ființa, ca individualitate, nu mai are ce face de una singură. Următorul stadiu este grația pe care nu o putem anticipa și nici nu o poate atinge prin ceva ce ține de individualitate. Ea vine și împlinește tot acest parcurs și da sens adâncimii existenței umane desăvârșind-o prin ceea ce a fost dintotdeauna dar nu a știu pentru că era pierdută în negură, în iluzie.
Pe finalul tranzitului său pe zodia Balanță, Luna deschide aceste porți minunate ale ființei lăsând deoparte certitudinea unei identități în care credem pentru că numai pe ea am văzut-o. Și la modul comun nota zilei va fi tot această revelare a obișnuitului care ne oprește să vedem foarte departe ori ceea ce ne poate împlini. Unii își vor consuma ziua crezând în drama de a fi, de a nu avea, de a fi ținte ori de a cuceri. Ar fi în avantajul lor dacă s-ar opri pentru o clipă și s-ar gândi că, poate, cei care au descoperit mai mult decât sunt ei și-au împlinit ființa apropiindu-se mai mult de lumină, nu au devenit creatori de iluzii. Ca o paranteză, este important de consemnat ca acești acuzatori vehemenți care folosesc etichete ce fac trimitere la psihopatologie atunci când întâlnesc oameni care experimentează, care caută, progresează, cercetează ori practică folosind instrumente inaccesibile pe moment marii mase sunt, prin negația lor, adevărații susținători ai iluziei care dezumanizează. A cunoaște mai mult înseamnă a face mai mult, însă ei nu fac ori dacă se agită pentru a părea că fac aleg tot ceea ce nu îi transformă. Unii abuzează de mondenități ezoterice, de teorii șocante, de termeni greoi, de procedee complicate ori le neagă și îi trimit pe toți cei care le abordează la psihiatrie. Cel serios nu se amestecă în niciuna dintre aceste tabere. Are conștiința a ceea ce face și știe că tot ceea ce cunoaște este încununarea a aceea ce este.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a descoperi dacă realitatea în care ne ducem traiul de zi cu zi este încununarea a ceea ce suntem și nu putem încă schimba ori rezultatul unei creații iluzorii (obsesia schimbărilor confortabile, false, fără esență) pe care o alimentăm zilnic și o argumentăm într-un mod cât mai credibil.

Revoltă. Înclinațiile romantice consumă prea mult. Combinații nefericite. Prea multă voință nu ajută. Interes pentru progres. O nesiguranță este combătută în mod ridicol. Deciziile înjositoare sunt reclamate. Risipă de idei. Prea multe calcule greșite. Sentimentele personale sunt ignorate. Ne revoltăm împotriva unei decizii legată de propriul destin. Speranțe false. Avem nevoie de o atitudine nouă. Psihologia socială ne ajută să înțelegem un dezgust. Seriozitate plină de logică. Compromis explicat în mod rațional.

Sextilul pe care Soarele și Uranus îl împlinesc în dimineața acestei zile a fost un element ce s-a regăsit și în ecuațiile astrale ale ultimilor 10 zile. Mulți se vor bucura de faptul că au acum ocazia să vorbească liber, să se exprime, vor fi foarte încântați că li se oferă prilejul de a se bucura, de a se destinde, însă tensiunea care vine din opoziția Mercur-Pluton nu le permite să producă schimbări foarte bune prin intermediul bucuriei, destinderii sau progresului. Dacă ar fi să privim toată această desfășurare de forțe doar prin prisma unghiurilor, luate separat, nu am face decât să constatăm că ziua este obositoare, enervantă, adică aduce o suprapunere de situații conflictuale care consumă din energie, epuizează sau enervează. În realitate, ceea ce se întâmpla acum este o încercare de adaptare. Mulți ajung în situația în care să se plângă de faptul că anturajul îi solicită, sunt supuși la o mare presiune psihică sau nu le iese ceea ce-și propun pentru că ceilalți cu care interacționează sunt vinovați. Este mai puțin important care sunt vinovații acum, cât de important este să nu ne lăsăm antrenați în astfel de situații pentru că, după cum ne spune și deviza generală a săptămânii, riscul cel mare al momentului este acela de a acoperi neajunsurile, golurile personale, dar nu prin bucurii simple, nu printr-un minimalism eficient, ci prin lucruri lipsite de valoare cine sunt acum mult prea ușor la îndemână.
Dintr-o altă perspectivă, dinamica ce ne vine din sextilul Soare-Uranus este și o invitație la a ne depăși propriile limite, la a gândi mult mai departe sau a avea curajul în a recunoaște față de persoane de la care nu ne așteptăm să ne respecte decizia anumite lucruri ce țin de partea întunecată, defecte de caracter sau anumite slăbiciuni. De partea cealaltă, raportul negativ dintre Mercur și Pluton accentuează o formă de selecție în așa fel încât, fără un control atent asupra scopului, interacțiunii, ceea ce alegem să spunem cu dezinvoltură nu este altceva decât o armă cu care dorim să-i pedepsim pe ceilalți. Este clar că nu se pune problema corectării, reparării acestor impulsuri, nici pentru că în mijlocul zilei Luna, aflată acum în careu la Axa Dragonului, ne vorbește despre deziluziile pe care le putem avea procedând în felul acesta, dar nici pentru că ne aducem aminte de situații similare când reacțiile de această factură nu au produs nimic bun.
Pasionații de astrologie, care înțeleg succesiunea forțelor astrale în funcție de presiune unghiurilor, știu că toată această gândire agresivă își are rădăcină în timpul nopții. Relația proastă dintre Lună și Uranus, semn de nesiguranță, de refuz, de agresiune împotriva celui care agresează, de duritate ca un răspuns la o duritate și mai mare, nu reprezintă altceva decât presiunea pe care nu reușim să o compensăm în timpul zilei și care își spune cuvântul atunci când trebuie să ne bucurăm, să ne destindem, ori să ne liniștim. Toată această schemă astrală devine interesantă în momentul în care înțelegem care este motivul pentru care ajungem să dezvoltăm o atitudine dură față de oamenii care, exprimându-și o opinie, nu fac decât să fie în dezacord cu noi ori să greșească puțin, nu fie pe o poziție ofensivă, așa cum consideră.
Prin urmare, 23 iunie este o zi în care cântărim valorile bune și cele rele, când ajungem la concluzia că o atitudine negativă ne protejează de un mare pericol, de un compromis, de un derapaj. Dacă am auzit de multe ori diverse persoane spunând că uitarea este un pansament pentru suflet, ceea ce se va întâmpla acum în mijlocul zilei va fi interpretat pentru cei cu foarte multe răni sufletești ca fiind un veritabil balsam pentru suflet. Este adevărat, pentru conservarea puterii personale este foarte important ca intensitatea și duritatea momentului să nu fie ținute minte, să nu le oferim acestora din logica personală, să nu considerăm că micul compromis al momentului este, de fapt, marele compromis al vieții pe care urmărim să-l ascundem sau de care ne temem cel mai tare. Ceea ce se întâmplă acum este, în mare parte, expresia unei nesiguranțe de moment. Altele sunt elementele, fie ele și dure, care se leagă de secvențele ample ale anului în curs. Speranțele false de acum au o justificare și pasul înapoi, uitarea folosită ca terapie, deși, în general, nu este privită cu ochi buni de pasionații de terapii complementare, acum ne oferă un confort pe care nu-l putem obține altfel. Astăzi uităm, dar de mâine ne aducem aminte. Dacă alegem argumentul care validează o stare conflictuală, de mâine, când lucrurile se vor inflama, situația va fi mult mai greu de suportat sau de soluționat. Așadar, pentru confortul personal, pentru binele care trebuie să rămână ca o amprentă asupra conștiinței individuale, să schimbăm toată această duritate, toată această logică a răspunsului dur folosit ca o plată, cu seriozitatea. Fiecare individ să se gândească că seriozitatea nu este o slăbiciune, cel puțin astăzi seriozitatea nu este o slăbiciune, ci este un fel de manta de vreme rea. Prin genul acesta de analize pe care le facem aici, prin abordările referitoare la evoluția conștiinței, dezvoltare personală, seriozitatea își găsește un loc binemeritat. În contextul lunii iunie, cel care este destul de agresiv, destul de dur și, mai ales, cel care îndeplinește și statutul de graniță între ceea ce am avut de experimentat în prima parte a anului și ceea ce va urma, seriozitatea riscă să fie pervertită și confundată cu încrâncenarea. De aceea este nevoie de atenție atunci când încercăm să privim lucrurile și dintr-o altă perspectivă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne permite dezgustul nici măcar când situațiile pe care le parcurgem sunt tensionate. Dezgustul este cel care validează cel mai ușor și cel mai periculos situațiile conflictuale de acum care ar trebui să se ducă cu noaptea.

Neputință. Ne temem de o boală foarte gravă. Mintea judecă altfel situațiile. Ceea ce este greșeală primește o etichetă prea dură. Recomandări de care nu ținem cont. Insucces. Invidie. Probleme judecate după temperament. Se caută senzaționalul. Cedăm în fața capriciilor. Lovitură sub centură. Ne așteptăm la ceea ce este mai rău.

Pentru multe din cele pe care nu le-am înțeles în ziua anterioară, fie prin aspectul lor bun, fie prin aspectul lor rău, se răsfrâng asupra acestei zile ca motive de descurajare sau de boală. Mulți își vor aduce aminte din ceea ce au trăit de-a lungul acestei săptămâni doar conflictele, doar dezamăgirea, doar descurajarea în fața unor demersuri care nu se mai încheie, care nu se mai termină, care nu mai ajung la destinație. Presiunea acestor procese de conștiință se poate transforma într-o presiune pe care mintea personală o pune pe corpul propriu, anturajul o pune pe indivizii care îl formează, comunitatea pe toate structurile care o alcătuiesc. Este clar că, luând în calcul faptul că elementul definitoriu al zilei de 24 iunie este careul Soare-Chiron, puțini oameni vor ține cont de ceea ce trebuie soluționat, împlinit, sacrificat, dăruit. Cei mai mulți, în general oamenii care s-au remarcat prin fapte deosebite în primele șase zile ale săptămânii, se vor teme că poate aceste fapte nu sunt corecte, nu sunt bune, nu ajută, nu salvează sau poate nu sunt așa cum ni s-a recomandat. Toate aceste procese de conștiință creează în ultima zi a săptămânii probleme de temperament. De aceea, oamenii vor apela prea ușor la etichete, iar multe dintre ele sunt dure, fie din dorința de a compensa un mare gol personal apelând la senzațional, fie prin a ascunde o mare frică.
În ultima zi a săptămânii se vor face remarcați și oamenii lași. Aceștia vor ceda capriciilor și pentru a-și păstra poziția pe care o au în grupul de apartenență, în fața celor care le apreciază reprezentația, sunt dispuși să facă aproape orice. Elementele dificile ale zilei de 24 iunie vin din faptul că singurul aspect negativ al momentului este careul Soare-Chiron. Acesta având și calitatea de aspect eliberator pune asupra nevoii de distracție, de reușită, de obținere a unor avantaje o presiune foarte mare. Acest comportament obsedant, orientat în mod insistent către plăcere, bucurie, destindere, chiar și atunci când este forțat, ascunde teama de pedeapsă, de sărăcie, de tristețe sau de despărțire. În mare, eliberarea spre care ne îndeamnă acest aspect, nu face referire doar la o greșeală pe care o vom recunoaște acum foarte ușor, cât mai ales la învinuirea față de consecințe. Astăzi vom fi conștienți că dacă ne recunoaștem o greșeală toate etapele ce au apărut după acel moment nu vor putea fi anulate. Poate de aceea mulți vor ceda în fața capriciilor ca o formă de beție, de abandon, ca un mod aparte de a uita. Este adevărat, impulsurile acestea pot fi considerate și semne de lașitate, dar dacă luăm în calcul complexitatea acestei săptămâni, dificultatea de a găsi soluții în condiții complicate, poate vom fi mai indulgenți cu cei care se remarcă la acest capitol.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne îndeamnă să ne facem mustrări de conștiință pentru că nu am ținut cont de recomandările celor din jur, Nu suntem suficient de maturi pentru a înțelege de ce ni s-a recomandat, de ce avem nevoie de ceea ce ni s-a recomandat, de ce puterea a fost diminuată atât de mult în așa fel încât săptămâna aceasta să fie atât de obositoare. Cine nu are răspuns pentru că nu a practicat, nu s-a străduit să înțeleagă care este rostul său, de ce-i place să se ocupe de ceilalți sau de anumite domenii, cedează în fața unor capricii și își transformă ultima zi a săptămânii într-un coșmar. Peste timp, când vor derula evenimentele și se vor opri asupra a ceea ce s-a consumat acum, vor considera că au procedat așa pentru că au fost acum atrași de senzațional, însă senzaționalul este o scuză, nu un motiv. Dacă, începând cu săptămâna următoare, vor acuza tot felul de neajunsuri, adică vor invoca ostentativ probleme sociale sau personale, sincope în anumite demersuri sau constată că evoluția spirituală nu mai are cursul ascendent de până acum, că intervine descurajarea sau blazarea, să nu dea vina pe altcineva. Greșeală a început acum, de când ni s-a părut că este momentul potrivit să ne ascundem în spatele numărului de scuze penibile.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fii sinceri cu noi înșine. Tot ceea ce ascundem acum se va răzbuna în săptămânile care vor veni.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.