16 – 22 septembrie 2013

Săptămâna 16-22 septembrie 2013 schimbă ordinea priorităţilor şi ridică nivelul vibraţiilor astrale, pregătindu-ne pentru ceea ce se va întâmpla în săptămâna următoare când Saturn şi Capul Dragonului se vor întâlni într-o conjuncţie. Acum ne vom confrunta cu lucrurile pe care nu le-am rezolvat şi pe care ne-am propus, la momentul la care le-am întâlnit prima dată, să le amânăm pentru o dată viitoare când, speram pe atunci, lucrurile vor fi puţin mai clare. Acum am ajuns aproape de finalul drumului şi realizăm că nu am beneficiat în tot acest timp de un moment mai bun, aşa cum am sperat, pentru a rezolva simplu şi uşor ceea ce am abandonat în trecut. Acum nu ne mai gândim dacă este timpul potrivit, ci le scoatem la suprafaţă, le afişăm pe zonă publică sau ne lăsăm antrenaţi de toate aceste impurităţi afective sau mentale ori chiar spirituale până în punctul în care să retrăim ipostaza compromisului de care am fugit în episodul care s-a consumat în acest an şi pe care nu am dorit să-l finalizăm. Ne referim aici la luptele pentru atingerea ambiţiilor, la apropierea de furt, minciună, de penibil sau de abuzul pe care l-am putea face pentru a implementa măsuri neprofesioniste. Atunci când văd că reeditează un eşec mulţi vor considera că lucrurile sunt tergiversate, vor distruge speranţele lor şi pe ale celor din jur şi vor dori să controleze totul prin constrângere, prin criticism sau prin a deveni incomod pentru ceilalţi.
Înţelegem, astfel, că întreaga săptămână este apăsătoare şi se va defini prin persistenţa soluţiilor care nu pot fi implementate. Este adevărat că nu pot fi aplicate soluţii cărora le era dedicat un alt timp, însă mulţi se vor grăbi să le pună în practică pentru că încă nu s-au separat de informaţia trecutului, de ceea ce ne-a fost implementat cu forţă sau cu bună ştiinţă şi care este legat de folosirea corectă a timpului. Obsesia timpului care porneşte de la plictiseală şi ajunge până la „Nu am timp!” ne va face să ne compromitem anumiţi factori sociali impunând soluţii bune într-un context nepotrivit.
Chiar dacă lucrurile sunt amestecate în această săptămână vom fi curajoşi în a ne confrunta cu noi înşine sau cu cei din jur în a aduce la lumină probleme complicate ale personalităţii care ne-au făcut dintotdeauna vulnerabili. Mulți se vor dovedi slabi în această săptămână şi, până nu înţeleg în ce constă acest deficit de putere, nu vor avea liniște.
În această săptămână va fi confundată stima de sine cu aroganţa şi mulţi vor spune că ştiu foarte bine ce au de făcut, deşi din faptele lor nu se înţelege acest lucru. Tot ceea ce vine spre noi acum, în această săptămână, poartă amprenta schimbării priorităţilor şi cine va fugi de pedeapsă, cine va fugi de confruntarea cu propria impuritate, cu propriile greşeli, nu va face decât să amâne din nou pregătirea în vederea întâlnirii cu un episod impresionant, remarcabil, ce ar putea să-i schimbe viaţa.
Rezistenţa este elementul prioritar în această săptămână, dar și elementul spre care se îndreaptă recomandarea aferentă acestui interval. Dacă în această rezistenţă se mai pune şi un dram de minte, adică să credem că societatea nu are nimic cu individul, ci individul interpretează eronat anumite mesaje care vin din social, atunci avem de-a face cu învingători care se pregătesc cum se cuvine pentru sărbătoarea astrală de săptămâna viitoare.


Minciună penibilă. Fals. Furt. Impunerea de măsuri neprofesioniste. Luptă pentru îndeplinirea ambiţiilor demarate încă de la începutul anului. Inteligenţă folosită în scopuri rele. Răzbunare. Încercări care îl fac pe individ privilegiat. Disconfort neuromotor. Vise bizare.

Debutul săptămânii se face cu Luna în Vărsător şi nu oricum, ci prin împlinirea unor aspecte complicate, apăsătoare, negative în aşa fel încât să transforme startul acestui interval pe care-l analizăm aici într-unul periculos, încărcat de minciună, de penibil, de fals care îi îndeamnă pe oameni să-şi însuşească foloase necuvenite sau să fure din bunul public.
Tot acest context astral, tocmai pentru că intervine cu un evident caracter negativ îi încurajează pe oameni să pună în aplicare măsuri neprofesioniste pe motiv că numai așa se poate obține binele celorlalți. În realitate, ei nu vor binele comunităţii, nu vor decât binele propriu, nu se preocupă absolut deloc de elevarea nivelului de trai al individului, ci doar să-şi îndeplinească propriile ambiţii, demarate încă de la începutul anului. Vorbim aici despre careul lui Mercur la Lilith, adică despre minciuni ascunse în comportamente înşelătoare şi de opoziţia lui Mercur cu Uranus, adică de revoltă, sloganuri formulate împotriva unei puteri administrative său împotriva unei autorităţi.
Pentru că Saturn şi Capul Dragonului își restrâng din ce în ce mai mult conjuncţia pe care o vor împlini pe 25 septembrie, lucrurile care vin spre noi acum ne lasă impresia că sunt foarte importante, că sunt urgente şi pentru rezolvarea acestora trebuie să ne folosim de toate cunoştinţele pe care le avem, adică de toată inteligenţa de care dispunem pentru a ne face loc, pentru a fi remarcaţi, pentru a impune o soluţie pe care am gândit-o şi pe care nimeni din comunitate nu a aprobat-o sau acceptat-o.
Este o zi în care tensiunea dintre oameni atinge un vârf şi nu de la sine, nu printr-o stare proastă, care vine din nedefinit, ci prin acţiuni pe care oamenii le fac cu bună ştiinţă. Se minte intenţionat, se ascunde adevărul pentru că se urmăreşte îndeplinirea unor ambiţii şi toate acestea fac parte dintr-o schemă de măsuri pe care am urmărit să le implementăm încă din săptămâna anterioară, însă nu am găsit nici motivaţia şi nici contextul astral optim pentru aşa ceva. În realitate, prin faptul că Marte mediază opoziţia dintre Mercur şi Uranus, el, la rândul său, fiind implicat într-o opoziţie cu Luna, adică aceşti patru protagonişti împlinind un dreptunghi mistic, se va face apel astăzi la valori morale, la educaţie primită în familie sau la originea sănătoasă. Este posibil ca persoanele care nu beneficiază de o susţinere din partea familiei sau, în egală măsură, este posibil ca în cazul persoanelor care nu provin din familii echilibrate ori în cazul celor în care familia nu reprezintă un element de mândrie, de demnitate sau un factor pozitiv, acesta să fie elementul pe care individul îl va ascunde.
Cu alte cuvinte, se va face apel la familie şi intermediarul va uita să formuleze întrebările într-un anumit fel, va uita să transmită o informaţie sau pur şi simplu va considera că nu este oportun să se facă o legătură între viaţa privată şi cea socială. Da, este adevărat, orice legătură forţată între cele două segmente duce astăzi spre eşec.
Ziua va fi marcată şi de un anume disconfort organic, în special neuromotor, ce are la bază un refuz din partea comunităţii care prin surprindere, mirare sau chiar şoc emoţional duce la somatizare. În realitate acest refuz este în consonanţă cu ceea ce se va întâmpla în săptămâna viitoare când Saturn şi Capul Dragonului vor fi în conjuncţie. Cine va lua în sens personal şi va spune „Toate aceste lucruri sunt îndreptate împotriva mea” nu va face altceva decât să anunţe care sunt elementele vulnerabile ce îl vor lovi săptămâna viitoare.
Prin urmare, 16 septembrie devine o zi grea, dar nu prin faptul că se împlinesc anumite unghiuri care îl expun pe individ la probleme sociale ce nu au soluţii, ci pentru că oamenii prin voinţă proprie îşi complică vieţile se mint, se fură sau doresc să-şi dovedească unii faţă de alţii puterea de influenţă. În această zi inteligența este folosită în mod negativ sau se va uza de ea în scopul răzbunării sau a transformării în victima a unui personaj care ne-a opus rezistenţă în trecut. Răul trimis către societate se va întoarce împotriva individului cu aceeaşi intensitate, cu acelaşi conţinut, în aşa fel încât, imediat ce i-a fost trimis, îi va oferi acestuia un disconfort organic, stări afective complicate sau chiar vize bizare indiferent de modul cum va alege să se refacă: somn, odihnă activă, relaxare.
Astăzi sunt greşite termenele, informaţiile nu sunt transferate în mod optim şi cine va lua în sens personal toată această dizarmonie, toată această discontinuitate îşi va pune singur eticheta de victimă. Învingătorii acestei zile sunt aceia care suferă şi dacă sunt întrebaţi spun cu maximă luciditate care este intensitatea durerii pe care o simt.
Tocmai de aceea recomandarea pentru această zi este aceea de a refuza orice formă de răstălmăcirea a adevărului, de a privi lucrurile în faţă, de a nu ne speria de luciditate şi de a nu lua în sens personal anumite eşecuri, discontinuităţi ale societăţii sau grupului de apartenenţă în care suntem integraţi. Încercările sunt un privilegiu pentru cel care doreşte să evolueze pentru că numai prin condiţionări de această factură se produc salturi spectaculoase.

Evidenţierea unor decizii mai vechi. Tergiversare. Înstrăinare. Rupere. Refuz. Distrugerea unei speranţe. Vulnerabilitate. Fapte săvârşite fără conştiinţă ori care rănesc prin adevăr. Nevoie de clarificare. Disponibilitate pentru a intui sau a pune în practică o idee mai veche. Curaj în a spune. Greşeală prin exprimare, vorbire, comunicare.

Astăzi se împlineşte careul lui Uranus cu Lilith, care se formează de ceva vreme, dar şi sextilul lui Mercur cu Marte când Luna se află pe ultimul segment al zodiei Vărsător, dar în Perioada fără direcţie. În preajma orelor 15:00 ea va trece în Peşti, urmând ca seara târziu să împlinească o conjuncţie cu Neptun. Toate aceste unghiuri ne aduc în faţa unor situaţii care s-au consumat în săptămâna anterioară, dacă sunt de mai mică amploare, sau de la începutul anului încoace dacă privesc anturajul lărgit ori segmentul socioprofesional. Astăzi avem în faţa ochilor decizii mai vechi care ni se par foarte evidente şi pe care nu le mai putem nega aşa cum am făcut-o până acum. Chiar dacă până acum am avut intuiţia că lucrurile până la urmă aici vor ajunge, am dorit ca finalitatea să fie alta, am sperat că rezultatul va fi altfel.
Prin implicarea lui Lilith în fereastra crucii cosmică pe semne cardinale, suntem în continuare în faţa unor situaţii sociale de o intensă gravitate. Astăzi poate surveni o amânare a unor decizii sau înstrăinarea unor bunuri, putem să ne confruntăm cu refuzuri dureroase sau cu distrugerea speranţei pe care ne-am construit-o în ultima perioadă și chiar dacă am ştiut că această speranţă nu poate avea niciun echivalent în realitate, ruperea cu care ne confruntăm azi ne amplifică vulnerabilitatea şi ne face să suferim, așa cum s-a mai întâmplat, pentru lucruri pe care anterior le-am privit cu aceeaşi reţinere sau aceeaşi durere.
Sunt invocate aici conversaţii care ar trebui să clarifice anumite lucruri sau ipostaze în care oamenii nu mai pot de atâta bine şi vor să fie dezarmant de sinceri unii faţă de ceilalţi. Se rănesc prin adevărul pe care doresc să-l spună sau prin neputinţa de a evalua consecinţele unei asemenea informaţii. În faţa unui adevăr atât de periculos, oamenii dau bir cu fugiţii, se simt dezarmaţi sau, cei mai mulţi dintre ei, reacţionează negativ protejându-şi propria sinceritate ori fugind de ceva, în speranţa că se mai pot salva.
17 septembrie poate fi o zi a adevărului care este redat incorect, complicat, dureros, negativ, adică în aşa fel încât să nu-l ajute pe individ ori să-i compromită şi mai mult imaginea. Pentru că aceste unghiuri se împlinesc la grad perfect când Luna se află în perioada fără direcţie este puţin probabil să se valorifice ceva din ceea ce se întâmplă acum. Rezultanta acestei zilei va fi vulnerabilizarea accentuată a fiinţei în zona spre care îşi îndreaptă acum interesul. Dacă vom fi mai preocupaţi de sectorul public, de acolo ne vor veni loviturile cele mai mari. Dacă vom fugi de problemele sociale, bucurându-ne cu ceea ce avem în zona intimă acolo se va produce ruptura. Lucrurile personale vor fi cele care ne vor trăda sau acestea vor fi înstrăinate de un personaj care din dorința de a face curăţenie aruncă la coş notiţele mai vechi ce se vor dovedi foarte utile în viitor la finalizarea unei lucrări abandonată în anii din urmă.
Prin urmare, 17 septembrie este o zi care ne va şoca printr-un gen de uniformizare a deciziilor ce ne vor leza foarte puternic în zona pe care am considerat-o de maxim interes. Dacă ne-am îndreptat atenţia către zona socială de acolo ne veni lovitura cea mai puternică ori dacă am preferat să ne petrecem timpul într-un cadru intim vom observa că toate aceste lovituri, toate aceste rupturi sau răni se vor manifesta foarte aproape de suflet, acolo unde ne-am aşteptat cel mai puţin. 17 septembrie este o zi a adevărului spus într-un mod dur, menit să rănească prin caracterul său nerafinat ori prin informaţia pe care o pune acum la dispoziţie. Oamenii vor fi şocaţi de ceea ce vor auzi şi deciziile spre care sunt îndreptaţi au ca scop distrugerea unui bun sau înstrăinarea lui ori risipirea unor speranţe în mai bine în care oamenii au investit foarte mult.
Mulţi vor fi revoltaţi de ceea ce vor descoperi pentru că aceste informaţii au fost integrate în decizii care au fost adoptate anterior şi neadevărul care este scos la iveală acum s-a constituit ca bază în anumite demersuri publice.
Nu va exista astăzi informaţie care să nu fie legată de un spaţiu larg, de un episod care se întinde pe o perioadă mare de timp sau pe zona publică, toate ne vor şoca prin duritatea cu care vor dori să distrugă un lucru bun pe care am dori să-l construim în ultima perioadă. O parte dintre aceste evenimente s-au demarat în etape de la începutul anului până acum. Astăzi, 17 septembrie, nu va conta tradiţia sau poate nici cât de vechi sunt anumite obiecte sau obiceiuri/tabieturi, ci din rea credinţă, din agresivitate sau pentru că sunt şocaţi/bruscați de realitate oamenii vor dori să distrugă aceste elemente în care au crezut până acum.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne preocupa astăzi de experientele de viaţă. Adevărul care vine spre noi acum ne va brusca însă experienţa la care ne-a expus este reală chiar dacă ascunderea sa a generat structuri sociale sau ipostaze care nu mai pot merge mai departe. Experienţa rămâne şi prin ea ne-am definitivat forma pe care o avem acum.

Inactivarea unor demersuri prin amânarea aplicării lor. Control prin raţiune, logică, suprimare, dispreţ, criticism, regulă. Evidenţierea femeii prin experienţă sau vârstă. Regretul că puterea este insuficientă. Bucuria că ne-am păstrat integri. Valorizarea unui sacrificiu.

18 septembrie va fi marcată de inactivarea unor demersuri prin amânarea aplicării lor. În această zi, seara târziu, cu puţin timp înainte ca ziua să se încheie Venus şi Saturn îşi vor împlini conjuncţia lor. Întreaga zi vom avea parte, prin trecerea Lunii prin primul segment al zodiei Peşti, numai de unghiuri pozitive, inclusiv de împlinirea sextilului Lună-Coada Dragonului, prin care se mediază tendinţa Nodurilor.
Mesajul zilei de 18 septembrie devine astfel pozitiv şi amânarea unor demersuri nu reprezintă altceva decât şansă de a nu strica ceea ce ne-am propus să facem în această săptămână, de a nu distruge ceva prin control excesiv, printr-o critică bazată pe informaţii eronate sau incomplete. Astăzi ne dăm seama că nu avem suficientă putere pentru a duce mai departe un demers şi regretăm. De partea cealaltă, unii vor simţi o imensă bucurie, aceea că au reuşit să-şi conserve din evenimentele ultimelor 10 zile ceva intim, personal sau că dacă au suferit o nedreptate sunt daţi ca exemplu pozitiv de maturitate, de înţelepciunea la capitolul „Aşa da!”.
Medierea tendinţei Nodurilor prin Nodul de Sud, în situaţia în care în preajma Capului Dragonului se află Saturn şi Venus, scoate la lumină o ipostază cu adevărat specială a lui 2013, în care evenimentele personale, când ajung pe zonă publică, când primesc un nume, o etichetă, când este divulgat conţinutul lor, devin spectaculoase, cunoscute sau preluate de foarte mulţi din jur ca reguli de bune practici. 18 septembrie este o zi în care femeia este evidenţiată, meritele sale sunt valorificate cu atât mai mult cu cât se află la o vârstă mai înaintată. Vârsta reprezintă în 18 septembrie şi un element pozitiv prin care se poate interveni asupra celorlalţi, dar şi un model de înţelepciune. Luna şi Chiron vor fi astăzi în conjuncţie, chiar în mijlocul zilei şi înţelepciunea de viaţă a persoanelor învârstă, a femeilor care au atins un anumit număr de ani, va fi dată ca exemplu sau valorificată într-un cadru mult mai lard.
Dacă, pe de o parte, anumite demersuri sunt inactive, oprite sau amânate, de partea cealaltă lucrurile care sunt evidenţiate vor prinde rădăcini puternice. Conjuncţia lui Venus cu Saturn pe zodia Scorpion înseamnă rădăcini înfipte în putere sau în demersuri la care vom face trimitere de-a lungul lui 2014, atunci când vom avea atât de multă nevoie de stabilitate. Dacă la nivel social acest unghi indeamnă spre deliberare, în viaţa intimă conjuncţia lui Venus cu Saturn aduce împăcarea cuplurilor care au trecut prin confruntări, prin conflicte sau divorţuri, stabilirea unor limite clare pe care niciunul dintre cei implicaţi să nu le depăşească. De asemenea, 18 septembrie este o zi a regulilor care îl ajută pe individ să obţină o şi mai mare putere în mediul de apartenenţă, dar şi o anume stare de confort.
Prin urmare, 18 septembrie este ziua în care progresăm prin ceea ce nu am cunoscut până acum. Pentru că se opresc anumite demersuri care ne ocupau mult timp sau ne consumau multă energie avem şansa să vedem ceea ce se află în spatele lor sau alţi oameni, alte întâmplări, alte situaţi din explorarea cărora să obţinem un statut nou, mult mai puternic şi mult mai viabil decât cel pe care l-am alimentată până acum. Lucrurile care vin spre noi astăzi, după ce priorităţile stabilite până în ziua de ieri inclusiv s-au oprit, sunt marcate de stabilitate, de succes, de victorie, de trăinicie.
Cei care lucrează cu energia care sunt angrenaţi într-un proces de cercetare spirituală vor observa că 18 septembrie le aduce un gust amar, o dezamăgire faţă de tot ceea ce este în această lume şi vor dori să se separe de episoadele pe care le-au alimentat până acum în ideea de a se bucura de viaţă. Vor dori să lase în urmă această viaţă a lumii fizice, vor urmări să găsească cele mai bune metode prin care să oprească această fluctuaţie sau această păcăleală a minţii care spune că esenţialul este ceea ce vezi cu ochii fizici. Adâncindu-se în lumea spirituală ei se bucură de valorile morale, sufleteşti pe care le-au păstrat până acum, de iubirea pe care nu au ştirbit-o sau vândut-o.
Astăzi descoperim că puterea vine din esenţă şi tocmai de aceea recomandarea pentru această zi este aceea de a lăsa lucrurile în voia lor. Cele care se opresc au nevoie de mai multă înţelegere, de mai multe informaţii, de lucruri suplimentare pe care nu ni le putem însuși decât dacă acestea sunt oprite.

Reîntoarcere la soluţii mai vechi. Şansa de a acţiona în forţă. Refuz al binelui incomod. Teama de indecizie. Emoţie. Explorarea plăcerii. Sancţiune sau recompensă pe o plăcere mai veche. Solicitarea de răspunsuri clare la probleme sociale.

Astăzi se împlineşte Luna plină pe axa Fecioară-Pești şi mulţi se vor teme de lucrurile care nu au fost clarificate nici măcar în ziua anterioară, când a fost un mediu astral prielnic pentru aşa ceva. Se tem de propriile indecizii şi refuzul binelui pe care l-au construit până marţi, 17 septembrie, îi face să se simtă incomozi. Energia suplimentară care vine din împlinirea Lunii pline de acum este privită ca o şansă de acţiona în forţă. În felul acesta, avem privilegiul de a ne reîntoarce la soluţiile mai vechi pe care nu am putut să le punem în aplicare şi ne automotivăm să solicităm răspunsuri clare la anumite probleme sociale pentru care societatea nu are încă un răspuns. Suntem motivaţi, pe de o parte, de sextilul pe care Venus şi Pluton îl împlinesc, iar, de partea cealaltă, de conjuncţia pe care Venus o face cu Capul Dragonului. Astăzi vibrăm de emoţie pentru că ne reamintim lucruri importante sau suntem încântaţi de prezenţa numitor fiinţe ori pentru că avem acum din partea lor un răspuns clar sau promisiunea că în viitorul apropiat vom primi ceea ce am solicitat.
Când Venus şi Pluton sunt în sextil oamenii sunt interesaţi să câştige mai mult sau îşi evaluează mult mai bine munca pe care o prestează la locul de muncă sau ocazional faţă de persoane ori grupuri care solicită acest lucru. În acelaşi timp, raporturile în care sunt implicate sentimentele devin dintr-odată pasionale, au o forţă aparte pentru că se încearcă prin sentiment sau prin stabilirea unui preţ să se găsească soluţia pentru problemele cele mai grave cu care se confruntă individul. Asta ne va preocupa în 19 septembrie şi lucrurile acestea ne vor îndemna să explorăm plăcerea până acolo unde ea să ne ofere rezultate concrete.
Sextilul Venus-Pluton aduce şi o anume dualitate prin faptul că acolo unde soluţiile nu pot fi obţinute prin cele două direcții (plăcere sau bani) ele sunt inventate ori un anume personaj este forţat să promită că va găsi soluţia profesională ori individul, faţă de el însuşi ori faţă de grupul de apartenenţă, va promite că va reuşi să rezolve problema care îi este adusă acum în centrul atenţiei.
Luna plină din Fecioară ne complica mult atitudinea faţă de muncă, față de rezultatele ei şi implicit faţă de banii pe care am putea să-i obţinem ca salariu ori ca onorariu pentru anumite servicii pe care le-am făcut. De asemenea, problema depozitelor, a rezervelor, a banilor curaţi, a banilor venusieni, va deveni una deosebit de importantă în această zi pentru că oricât de mult s-ar strădui să ducă problema în zona moralităţii sau în zona spiritualităţii astăzi individul se va lovi de bani şi de ceea ce reprezintă banul.
Pentru că Venus se află în conjuncţie cu Capul Dragonului lucrurile care vin spre noi astăzi sunt puternice, ample, dinamice şi pot să se constituie ca o şansă specială, că o mână destinului acum când avem cel mai mult nevoie de ea. În egală măsură, conjuncţia lui Venus cu Capul Dragonului înseamnă o opoziţie cu Coada acestuia, ceea ce ne spune că tot ceea ce se întâmplă acum, pe acest context astral, reprezintă o recompensă a destinului. Fie că suntem deposedaţi de plăcere sau de bani, că suntem îndemnaţi să ne folosim puterea într-o anumită direcţie ori că tindem spre anumite informaţii şi nu le obţinem, toate acestea fac partea dintr-o recompensă a destinului care ne sfătuieşte, ne rafinează şi trebuie să le privim ca atare.
Prin urmare, 19 septembrie este o zi de mare îndrăzneală. Ne reîntoarcem la soluţii mai vechi şi simţim că tot ceea ce este atins de necesitatea integrată în aceste soluţii cere aplicare ori refuzul unui bine incomod care nu a făcut până acum decât să ne alimenteze teama de decizii importante sau nesiguranţa.
Astăzi solicităm răspunsuri clare la probleme sociale şi aşteptăm să ni se răspundă cu aceeaşi monedă. În realitate, astăzi căutam echivalentul succesului, vrem să demonstrăm toată această idee de succes pentru a vedea din ce este formată. Piesele mai mici sunt aşezate acum în altă ordine şi vedem că pe ele nu este ataşată o etichetă abstractă, ci scrie: „plăcere”, „bucurie”, “succes”, “bani”, “faimă”, “ambiţie”. Obţinerea acestora, pentru cei care nu le au, sau deposedarea lor de cei care le au deja, adică abordarea extremelor reprezintă elementul definitoriu al zilei de 19 septembrie şi mijlocul prin care destinul ne ajută să vedem mai departe decât am văzut până acum prin succesul faima sau bucuriile pe care le-am avut sau prin dorinţele pe care le-am îndreptat în direcţia aceasta.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a da astăzi dovadă de înţelepciune. Forţa Lunii pline răscoleşte lucrurile cu care ne-am hrănit până acum, fie prin abundența lor, fie prin dorinţa de a ni le însuşi. Prin conjunctura prezentă înţelegem că, dincolo de toate acestea, există adevărata esenţă în căutarea căreia ne aflăm.

Hotărâri iresponsabile. Abuz din teamă de a pierde integritatea. Revoltă împotriva unui sistem. Stricăciuni. Noroc prin dezintegrarea răului. Etapa finală a unui demers iniţiat în săptămâna anterioară.

Ajunsă în Berbec, Luna va avea de împlinit o conjuncţie cu Uranus, dar şi un careu cu Lilith. În această zi, când Luna participă la careul în T pe semne cardinale pe care Uranus, Lilith şi Pluton îl formează, Pluton revin din mersul retrograd, iar Mercur şi Jupiter vor fi în careu. De asemenea, foarte aproape de momentul în care Luna atinge gradul perfect în conjuncţia cu Uranus, Venus şi Chiron vor fi în trigon, făcând din această zi o etapă finală într-un demers iniţiat cel mai devreme în săptămâna anterioară.
Chiar dacă multe dintre aspectele care se împlinesc în această zi sunt pozitive, 20 septembrie este ziua hotărârilor iresponsabile. Mulţi se vor îngrijora pentru condiţia lor şi vor abuza de încrederea celorlalţi sau se vor îndrepta foarte mult către a profita de faptul că au convins auditoriul, de o informaţiei care le-a aparţinut sau pe care au transferat-o, nu pentru că sunt siguri pe ei, ci dimpotrivă pentru că sunt controlaţi de teamă de a-şi pierde integritatea. Pentru că sunt zdruncinaţi în felul acesta se vor arăta revoltaţi şi nu oricum, ci împotriva unui sistem, împotriva grupului de a apartenență sau împotriva unor obiceiuri pe care le-au alimentat cu bună ştiinţă în ultima perioadă.
Dacă ne referim la careul lui Mercur cu Jupiter atunci vom pune la îndoială toată judecăţile pe care le vom emite acum. Informaţiile vor fi prezentate haotic sau rătăcite prin minte ori uitate în diferite zone ale departamentului în aşa fel încât ele să nu mai ajungă la destinaţie.
Ca şi în ziua anterioară multe din lucrurile acestei zile, prin caracterul lor negativ, nu fac altceva decât să ne protejeze de anumite lucruri stranii pe care le-am integrat în dimensiunea proprie a vieţii. Astfel, ceea ce vine spre noi cu titlul de stricăciune ar putea însemna un mare noroc, iar acest noroc înseamnă a fi deposedaţi de un lucru negativ, proces ce poate duce la vindecare sau armonizare cu mediul. În felul acesta, mulţi descoperă că parcurg o etapă finală într-un demers iniţiat cel mai devreme în săptămâna anterioară, dar în cele mai multe din cazuri reprezintă stadiul terminal într-un demers iniţiat încă de la începutul anului 2013.
20 septembrie este o altă zi în care individul descoperă că este propriul său duşman, atunci când pierde, când este deposedat sau când nu merge mai departe într-un demers sau propriul său prieten atunci când învaţă din greşelile sale sau când se lăsă pe sine pentru a-şi ajuta un apropiat.
Dacă din careul Mercur-Jupiter se desprind informaţii tangente la uitare, nemulţumire, agresivitate verbală, avariţie sau chiar o anume instabilitate psihică, trigonul Venus-Chiron vine spre noi cu sensibilitate, vindecare, emoţie, empatie.
Prin urmare, 20 septembrie ne scoate din rutină şi ne pune în faţa oglinzii pentru a vedea care sunt calităţile şi care sunt defectele. Defectele nu sunt alese aleator, ci ele vin din careul Mercur-Jupiter, adică dintr-o gândire dezordonată, hrănită cu prejudecăţi, cu informaţii false cu atitudini antisociale, refractare, cu revoltă împotriva unui sistem, iar calităţile ţin de un anume rafinament spiritual care își au sursa într-o nevoie de curăţare sufletească, de deschidere către lucrurile care sunt importante ori de stabilizare într-o zonă a confortului psihoemoţional.
Aceste calităţi coexistă cu defectele indicate anterior pentru a ne scoate în evidenţă statutul pe care-l avem ori nivelul de înţelegere sau de cunoaştere. Prin toate aceste lucruri pe care le vedem, înţelegem că parcurgem o etapă finală într-un demers şi că nu doar ceea ce suntem în acest moment, ci şi faptele care ne reprezintă constituie un edificiu la care am lucrat de la începutul lui 2013 până în prezent.
Dacă vom greşi vom da dovadă de abuz, vom hotărî în mod iresponsabil sau ne vom lăsa în voia fricii de a pierde integritatea. Revolta împotriva sistemului reprezintă un indicator că suntem în dizarmonie, dacă mergem pe calităţi atunci nevoia de vindecare va căuta să compenseze toate piedicile pe care nu le-am abordat corespunzător, care ne-au tulburat mintea, sufletul, care ne-au compromis relaţiile sau care ne-au pus în dificultate în anumite situaţii în această săptămână.
Prin caracterul pozitiv al zilei vom dori să anulăm aceste stricăciuni, să ne cerem iertare acolo unde am rănit, unde am jignit şi să mergem mai departe cu fruntea sus pentru că nimeni nu este perfect.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti astăzi de exemplul lui Iisus acela care ne-a impregnat structurile subtile implicate acum în factorii de decizie cu geniul său. Exemplul său ne spune că suferinţa nu este un obstacol în a ne vedea de evoluţia spirituală, de cunoaştere, de liniştea sufletească sau de ţinta finală pe care am stabilit-o, ci doar un mijloc prin care se curăţă păcatele. De aceea nu are nicio relevanță dacă astăzi ne justificăm rătăcirea prin comportamentul indecent al celorlalţi sau lipsa puterii personale. A trăi frumos, în simplitate sufletească, nu prin minciuni ţesute într-o dantelă complicată, nu depinde de câtă suferinţă există în jur, ci de ceea ce am ales să fim.

Soluţie ce nu poate fi aplicată. Evenimente care ne zdruncină prin amplitudine, nu prin conţinut. Greşeli în cifre, în calcule, în evaluare. Compromiterea factorilor sociali prin impunerea soluţiilor bune într-un context nepotrivit. Împlinirea unor demersuri majore. Individul este principalul beneficiar. Elogierea destinului personal.

Ceea ce ieri a însemnat hotărâre iresponsabilă astăzi devine soluţie ce nu poate fi aplicată. Dacă ieri am avut de-a face cu împlinirea la grad perfect a careului dintre Mercur şi Jupiter, astăzi Luna se va afla în opoziţie cu Mercur şi nu oricum, ci în ziua în care Saturn şi Pluton îşi împlinesc sextilul lor. Acest unghi este deosebit de important pentru tot anul 2013 pentru că ne aduce în faţa marilor evenimente care zdruncină din temelii conştiinţa individuală şi o expune unor situaţii sociale complicate, revoltătoare, acelea care ne îndeamnă să greşim în calcule, să evaluăm eronat persoanele sau să dăm vina pe altcineva atunci când nu avem tăria de caracter să ne recunoaştem o greşeală.
Sextilul Saturn-Pluton nu se manifestă doar în ziua de 21 septembrie, ci asupra întregii perioade. Acum doar se atinge gradul perfect. Aceste planete având o deplasare foarte lentă, practic, o mare parte din an se vor afla în acest unghi, participând la reconstruirea unor structuri. Nu ne referim aici la structuri noi, chiar dacă Pluton şi Uranus doresc să ne strice tot ceea ce înseamnă tradiţie pentru a pune în loc altceva, fără a avea importanţă dacă elementele noi sunt la nivelul celor vechi. Saturn şi Pluton prin sextilul lor ne ajută să ne reconstruim structuri care au fost distruse prin abuzuri de putere sau să ajute să ne redescoperim destine care au fost agasate de suferinţă foarte mare sau de un sistem social ori administrativ întreţinut în mod aberant.
Principalul beneficiar al acestui unghi este individul, cu destinul său, cu puterea sa de inserţie sau cu misiunea pe care şi-a ales-o în această viaţă. Din nefericire, contextul în care acest unghi se împlineşte scoate în evidenţă o compromitere a factorilor sociale, ducând la impunerea unor soluţii într-un context nepotrivit. Oamenii își îndreaptă atenţia către viaţa socială, considerând că numai comunitatea le poate oferi bucurii depline, solide, trainice. Din nefericire se înşeală pentru că Saturn şi Pluton prin sextilul pe care îl împlinesc elogiază destinul personal, misiunea individului.
Putem să aducem în discuţie aici lucrurile care se vor finaliza în săptămâna anterioară când Saturn şi Capul Dragonului vor fi în conjuncţie însă nu putem să nu indicăm şi trigonul pe care Lilith îl trimite la Axa Dragonului, iar asta înseamnă că mulţi vor fi aceia care vor trăi elogierea destinului personal, dar foarte puţini vor înţelege în ce constă acesta. Lucrurile care sunt foarte evidente, ceea ce străluceşte foarte tare le vor lua ochii celor care au suferit anterior abuzuri şi vor considera că elogierea sau recunoaşterea acestora nereguli reprezintă succesul în sine. În realitate, prin evidenţierea lor au şansa de a lansa un mesaj care face parte din destinul personal și care anterior ar fi ales o altă cale de exprimare decât se întâmplă acum.
Acum caracterul negativ al perioadei nu-i ajută pe oameni să gândească lucid, ci, dimpotrivă, îi urcă dintr-odată pe scenă şi îi îndeamnă să spună lucruri pentru care nu sunt încă pregătiţi, deşi le cunosc foarte bine. Ştim însă că universul nu face risipă şi atât cât pot transmite va impregna mediul şi va ajuta mult persoanele care sunt deschise să primească mesajul acesta.
Prin urmare, 21 septembrie este o mare zi a anului 2013, una încărcată de o semnificaţie aparte pentru individul personal, în aşa fel încât nimic din afară, nici măcar evenimentele la care participă, nu-i poate spune mai multe decât îi spune inima sa față de tot ceea ce a trăit de-a lungul vieţii.
Sextilul pe care Saturn şi Pluton îl împlinesc este un aspect destul de rar şi, pentru că lucrurile pe care le înţelegem acum vom avea şansa să le revizuim abia peste aproximativ 10 ani, astăzi şi nu doar astăzi, ci de-a lungul întregii perioade, avem impresia că nu putem să aplicăm nimic din ceea ce gândim pentru că lucrurile sunt îndreptate împotriva noastră. În realitate, nu comunitatea este de vină, ci noi ne orientăm greşit faţă de comunitate, noi dorim să spunem acesteia lucruri care nu o preocupă, noi dorim să-i facem pe cei din jur răspunzători de ceea ce nu-i priveşte sau să-i implicăm în anumite demersuri de transformare personală, de recunoaştere a unor greşeli, de penitență sau de ispăşire a unor greşeli făcute cu mult timp în urmă.
Acum este elogiat individul care a depăşit un impas, care a învins un obstacol, nu pentru a vorbi despre obstacolul respectiv, ci pentru a vorbi de ceea ce vroia să spună în momentul în care s-a întâlnit cu obstacolul. După o pauză de aproximativ 20 de ani, se reiau anumite discuţii, sunt readuşi în centrul atenţiei indivizi care au un mesaj, care vor să spună ceva sau care nu s-au lăsat zdrobiţi de obstacolele pe care le-au parcurs în ultimele două decenii.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne detaşa de drama personală, de a fi în afara suferinţei personale pentru a vedea esenţa de dincolo de aparenţe. Ceea ce avem de transmis, rolul pe care-l îndeplinim în contextul în care am ales să trăim, misiunea pe care o avem, s-ar putea să nu aibă nimic de-a face cu suferinţa care ne-a blocat transmiterea mesajului atâţia ani de zile. Suferinţa înseamnă purificarea sufletului, iar mesajul înseamnă înnobilarea locului, sfinţirea locului cu amprenta personală. Noi nu trebuie să lăsăm aici amprenta suferinţei, ci, după modelul lui Iisus, amprenta celui care a învins suferinţa.

Schimbarea priorităţilor. Evaluări făcute din necesitatea de a avea stabilitate. Inventivitate. Curaj în a produce schimbări în apele tulburi. Nevoie de purificare. Teamă de sancţiune. Alegerea unor fapte care să lase impresia că se poate păcăli pedeapsa.

Când Luna va trece în exaltare (Taur) Soarele parcurge ultimul grad din Fecioară, urmând ca seara târziu, cu puţin timp înainte ca ziua să se termine, să treacă în Balanţă marcându-se echinocţiul de toamnă. Prin acest tandem dat de Luna în exaltare Soare în cădere se schimbă priorităţile. Suntem în faţa unui moment de cotitură şi mulţi vor considera că a sosit ceasul evaluării. Evaluarea, acum, vine dintr-o necesitate: stabilitatea. Mulţi vor fi inventivi şi se vor arăta curajoşi în a produce schimbări importante acolo unde apele se dovedesc a fi mai tulbure sau mai periculoase. Aceste personaje sunt, în general, fiinţele remarcabile care au înţeles, în special în 21 septembrie, care le este rostul, ținta sau misiunea. Ştiu că pentru a produce aceste modificări importante în mediul de apartenenţă este nevoie de purificarea şi trebuie că toate acţiunile pe care le au să fie desfăşurate în absența oricărei frici majore care ar putea să le amplifice sentimentul de nesiguranţă.
Ceilalţi, care nu au înţeles nimic din privilegiile astrale ce ne sunt oferite acum, se vor lăsa în voia fricii de sancţiune. Trecerea Lunii prin Taur înseamnă de fapt şi atingerea momentului în care ea se află în conjuncţie cu Coada Dragonului, adică cu pedeapsa. În felul acesta, alegerile pe care le fac aceste fiinţe care nu şi-au înţeles rostul lasă impresia că sunt construite în aşa fel încât să păcălească o sancţiune. Gradul anaretic din Fecioară, tranzitat acum de Soare, se suprapune şi peste opoziţia Lunii cu Saturn şi peste careul Lunii cu Junon, dar şi peste sextilul Lunii cu Chiron sau peste sextilul Luna-Neptun.
Combinaţia aceasta de pedeapsa în care este invocat în mod special un anume episod din trecut cu şansa de a ne îndrepta, de a repara, de a ne cere iertare sau de a arăta prin fapte că intenţia trecută nu era atât de negativă pe cât a părut, va face din 22 septembrie o zi foarte specială, una încărcată de semnificaţie.
Mulţi se vor teme azi de boală, alţii se vor teme să nu le fie subminată autoritatea ori să nu fie aruncaţi în stradă, să nu li se ia statutul, funcţia, locul de muncă, locuinţa ori să nu li se diminueze salariul. Toate acestea sunt date de gradul anaretic al Fecioarei şi, dacă scopul sau misiunea pe care o au în această viaţă nu a fost clar inserată sau legată de anumite secvenţe ale vieţii personale, ele vor zbura astăzi, se vor volatiliza şi vor fi înlocuite de responsabilităţile apăsătoare ale vieţii de familie sau responsabilităţile care ne vin pe linie profesională.
Prin urmare, finalul săptămânii ne aduce în faţa unor împliniri neaşteptate, fie că aceste împliniri ne vin prin evaluări sau prin observaţii pe care le facem într-o carte a vieţii sau studiind comportamentul oamenilor, fie ca dintr-odată ne simţim mult mai deschişi faţă de lucrurile noi sau eliberaţi de înţelesurile parţiale ale informaţiilor care au venit spre noi în ziua anterioară. Toate acestea vor face parte din noul comportament pe care-l îmbrăţişăm şi care acum, în acest interval, până pe 25 septembrie când Luna şi Saturn vor fi în conjuncţie au statut de anticameră, de perioadă pregătitoare în faţa unui eveniment major. S-ar putea ca, în cazul unora, acest eveniment major să fie discret, dacă asta îşi doresc în mod special, însă în vieţile celor mai mulți accentul pe care Saturn şi Axa Dragonului îl vor pune pe selecția priorităților îi va îndemna să se arate curajoşi în fața schimbărilor care se produc în lume. Fiind impresionaţi de curajul social, vor dori şi ei să-şi aducă contribuţia la schimbările care au loc în mediul social, producând modificări în apele cele mai tulbure care se deschid la picioarele lor. Prin aceste acţiuni vor da dovadă de imprudenţă, alţii de o înţelegere superioară a vieţii, pentru că nu doar înţeleg relevanța schimbării acolo unde apele sunt tulbure, ci şi de a combate teamă de sancţiune sau de nesiguranţă, pentru a face purificarea aceasta trainică, stabilă.
Conjuncţia Lunii cu Coada Dragonului înseamnă şi confruntarea cu o pedeapsă, cu greşeli din trecut sau cu o formă de plată pentru acţiuni făcute în taină. Dacă ne referim la făţarnici sau la laşi, atunci faptele lor, vor lăsa impresia că pot păcăli pedeapsa, ceea ce nu va duce decât la autoamăgire. Lipsa banilor sau alte constrângeri de factură materială ne vor lăsa astăzi impresia că ne-am ales greşit prietenii sau anturajul şi că este important să facem o schimbare. Cine amână pentru alte vremuri, mai clare, genul acesta de schimbare, bazat pe criteriul banilor ori a valorilor materiale, este un individ înţelept.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne dedica iertării. Schimbarea priorităţilor dată de tandemul Lună în exaltare versus Soarele în cădere are un efect binefăcător asupra acestor structuri morale pentru că numai prin folosirea lor fiinţa se ridică din apele tulburi şi se integrează în schimbarea calitativă de conştiinţă pe care întreaga planetă o parcurge acum.

 

5 thoughts on “16 – 22 septembrie 2013

 1. doina.pascal spune:

  Foarte interesantă analiza dvs. pt. 16 septembrie, pentru care vă mulţumesc. Îmi explică fff multe lucruri (dureroase) ascunse pănă acum. Zi de şoc şi groază pentru mine la servici. 17 persoane au fost disponibilizate, iar argumentele folosite (din spatele aparenţelor) ne-au lăsat pe toţi cu „gura căscată” la propriu. Minciunile, răzbunarea sunt evidente, iar adevărul nu prea poate să fie expus acum. Nimeni nu are curajul, totul este făcut pentru a impresiona în sens negativ. „Faci cum spun eu, de nu…vezi ce au păţi ceilalţi. Nu contează dacă sunt supracalificaţi”. Deşi nu mă număr printre cei disponibilizaţi, am rămas profund impresionată. Credeţi că am dreptate atunci când spun: „Mai avem de tras vreo 2 ani 1/ 2 (sper din tot sufletul) şi poate lucrurile se vor îndrepta (atunci expiră mandatul managerului nostru actual)”?.
  Doamne ajută!

 2. angela spune:

  Iti doresc mult bine.
  Atentamente,
  Angela

 3. Pricope spune:

  Blogul mi-a fost recomandat de catre un amic. Ii multumesc pe aceasta cale, dar si bloggerului pentru inspirata lui intreprindere. Doamne, ajuta !

 4. manola spune:

  Multumesc fiinta de lumina!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.