15 – 21 decembrie 2014

15 – 21 decembrie 2014 este săptămâna curgerii line și a cercetărilor acide. Intervalul pe care-l analizăm are rolul de a face acum o sinteză interesantă. Unora s-ar putea să nu li se pară deloc interesant că sunt puși în fața unor evenimente care se desfășoară de la sine. Alții vor fi nemulțumiți de faptul că au decis să se așeze împotriva curentului și atunci acest curent are asupra sa un efect coroziv. Cercetările acestor indivizi care se pun împotriva curentului vor fi acide la adresa celor cu care interacționează și adesea aceste persoane vor fi acuzate de egoism sau agresivitate.
Evenimentele astrale ale acestei săptămâni au în centrul lor câteva episoade: careul perfect dintre Uranus și Pluton, intrarea lui Junon în mers retrograd, intrarea planetei Mercur în Capricorn. Celelalte aspecte țin de relațiile planetelor individuale cu cele colective sau de tranzitul Lunii.
Ceea ce este interesant din toată această săptămână vine din faptul că se va lucra cu elemente desprinse dintr-un întreg. Fragmentarea acestora se va comporta ca și cum sunt cele mai importante elemente de care un individ trebuie să țină cont. Un om înțelept va vedea că acestea sunt angrenate într-o mișcare ciudată. Chiar dacă spun că vor să se remarce printr-un joc individual, tendința este de regrupare și de reformare a unui întreg. De aici și toate mișcările de culisă, declarații ciudate neobișnuite ori foarte agresive care întorc oamenii din drum și-i sperie. Unii își vor face planuri de viitor, alții se vor plânge că s-au săturat de atâtea acuzații nefondate, să le tot bată poliția la ușă ori prietenii în care au investit să-i privească cu reținere și agresivitate. Întreaga săptămână aduce astfel risc de decepție și cine se va orienta către disciplină sau atenție va fi rezervat în declarații și nu va îmbrățișa teama de singurătate, ci va privi către suflet. Cam aceasta este diferența dintre omul superficial și cel profund. Cine va alege să privească în suflet, deși zgomotul cel mai mare le atrage atenția către exterior, va reuși să păstreze lucrurile frumoase și să le transforme în lucruri și mai frumoase.
15 – 21 decembrie 2014 este și săptămâna fricii de boală, întâlnirea cu abuzuri făcute în numele societății de consum sau cu o despărțire care vine într-un moment total neașteptat. Cu alte cuvinte, ceea ce am crezut că este foarte frumos se rupe, se fragmentează și ne vorbește acum, în acest interval, despre recompunere.
Nu ne referim aici doar la evenimentele sociale, ci ne referim și la acele elemente individuale, părți ale ființei sau chiar părți ale sufletului care au nevoie în această săptămână de întregire. Cine va lua în serios acest avertisment astral va câștiga în aceste șapte zile cât nu a reușit să câștige în ultimii ani. Se întâmplă lucrul acesta pentru că acum se concentrează această invitație pe care universul ne-o lansează de mult timp: recompunerea. Persoana înțeleaptă va observa chiar de la începutul săptămânii, nu că se fragmentează, ci că este deja fragmentată și atunci se va folosi de tot acest interval pentru a se aduna, pentru a-și chema acasă fiul rătăcitor, adică pentru a se reîntregi.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a fi buni. Bunătatea ne va permite în această săptămână să ne risipim mai mult decât suntem. Dacă vom avea și un dram de înțelepciune atunci vom putea să ne adunăm puțin. Cine se adună mult în această săptămână, cine reușește să se recompune se va transforma în omul viitorului, acela pe care nicio metodă de distrugere cunoscută în acest moment aici, în acest colț de univers, nu-l va putea atinge. Pare miraculos, pare de neînchipuit, dar este real.

Armonizare între cerere și ofertă. Tentații. Convingeri eronate. Memoria este răscolită într-un mod neplăcut. Aspirații prea înalte. Nu mai avem timp să ne răzgândim. Fantezii. Regretele se transformă în acuzații gratuite. Abuz. Dorință de transformare. Contact cu informațiile false. Se minte frumos.

15 decembrie ar trebui să fie o zi simplă, când, Luna, abia intrată în zodia Balanță, să ne încânte cu invitațiile sale către armonie, rafinament și dreptate. Din nefericire, Uranus și Pluton, pentru că își împlinesc careul lor perfect, vor face ziua un exponent al agresivității. Știm de pe alte conjuncturi astrale că de fiecare dată când aceste planete se află într-un unghi negativ oamenii se simt cuprinși de regrete adânci și au tendința de a se acuza unii pe alții pentru lucrurile pe care nu au fost în stare să și le rezolve singuri. De această dată, însă, pentru că acest unghi se împlinește în săptămâna cercetărilor acide, se poate constata o înclinație către lașitate. Această lașitate va lua contact cu informațiile false și oamenii vor fi îndemnați să se mintă unii pe alții și să se simtă bine că fac acest lucru.
Pe de o parte, persoanele cele mai acuzate sau vulnerabile vor fi zdruncinate de faptul că au aspirații prea înalte. Ceea ce se întâmplă astăzi prin unghiul negativ dintre Uranus și Pluton nu înseamnă că se reglează anumite lucruri, nu înseamnă nici măcar că anumite situații se echilibrează. Totul va lua înfățișarea unor convingeri eronate. Nu se poate merge mai departe cu aceste gânduri și nici cu aceste fapte însă cineva se încăpățânează să răscolească memoria și să extragă de acolo doar ceea ce îi convine.
De cealaltă parte, dorința de transformare generează o forță de reacțiune care zdruncină intimitatea unui individ și îl face să nu mai aibă încredere în sine și nici să privească spre viitor cu optimism. Asta înseamnă minciună construită în mod frumos și un bine este prezentat sub formă de tentație. Asta înseamnă că se va explora în această zi tendința de a se căuta punctul median între cerere și ofertă. Deși aparențele așa sugerează, nu judecăm situația socială nici a țării în care trăim și nici a lumii. Raporturile care se construiesc acum între forțele benefice și forțele malefice au tendința de a se amesteca într-un chip periculos încât persoanele pozitive să fie încurajate, să se răzgândească, iar cele negative să pornească la luptă. Agresivitatea acestui careu dintre Uranus și Pluton va lua forme înfricoșătoare. De această dată nu trebuie să facem prea mult. Este suficient să avem răbdare și încredere în ceea ce va însemna anul 2015.
Prin urmare, debutul săptămânii se va face într-un ton cu mult mai complicat și mai extins decât ceea ce ar putea să sugereze direcția generala a acestei săptămâni. Persoanele care sunt bine intenționate, ființele care fac apel la o memorie colectivă pentru a supraviețui ori pentru a se simți bine împreună cu cei pe care i-au ales, ființele de bun-simț, vor fi zdruncinate și îndemnate să bată în retragere. 15 decembrie este o zi a fanteziilor periculoase și a contactului cu informațiile false. Nu trebuie însă să luăm în ușor acest careu perfect între Uranus și Pluton. Ceea ce se consumă în această zi generează efecte pe termen lung, poate chiar până la jumătatea anului 2016, zonă pe care adeseori o invocăm în analizele săptămânale. Dorința de transformare va fi acum atât de intens invocată de părțile negative încât aceste informații false care vin dintr-o zonă a binelui, a progresului sau a iertării se transformă în minciuni frumoase și vor fi explorate de această latură negativă a societății sau de personaje care se erijează în exponenții negativi ai acesteia, pentru a produce o modificare după cum invocă, strigă, urlă sau cer.
Pentru că suntem în săptămâna curgerii line și a cercetărilor acide acest raport de forțe va fi greu de înțeles pentru omul comun. Persoanele care studiază fenomenul social, care privesc spre viitor cu speranța că până la urmă lucrurile rele care reproduc atât de fidel schema istoriei nu se vor împlini, vor încerca să se exprime în această zi însă le va fi închisă gura, iar aceștia își vor înghiți cuvintele și se vor izola. Izolarea lor va lua înfățișări periculoase începând cu 16 decembrie când asteroidul Junon va intra în mers retrograd. Acum, în această ultimă zi de mers direct al acestui asteroid, oamenii vor mai avea o picătură de speranță. De mâine încolo ea se va transforma în amar.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a avea speranță în viitor prin ceea ce deținem, controlăm sau atingem în mod direct. Este important să ne amintim astăzi de proverbul înțelept: „Să nu dai vrabia din mână pe cioara de pe gard”.

Combaterea tradiției. Abuzuri făcute în numele societății de consum. Revolta. Nesiguranța. Aspirații către o lume mai bună. Un edificiu se dărâmă. Singurătatea este o formă de regret. Accesele de furie se transformă în declarații de despărțire. Secțiune. Fragmentul dorește să își formeze cu alte părți un alt întreg.

Retrogradarea lui Junon, care începe în noaptea de luni spre marți și va dura până pe 13 martie 2015, prin această deplasare, prin acest mesaj astral va combate o tradiție sau va încerca promovarea unor abuzuri în numele societății de consum. Fiind pe zodia Leu cu Junon le va vorbi oamenilor despre puterea de a avea, de a se impune sau de a-și lua prin voință proprie ceea ce consideră că le este necesar. Dacă ne uităm în jur este ușor să observăm că oamenii care au bani își doresc și mai mulți bani, oamenii care au putere își doresc și mai multă putere, iar oamenii care se află într-un proces de cercetare spirituală vor să anuleze orânduială, să distrugă un edificiu, să-l dărâme și să ridice în loc o construcție incertă. Destinația demersurilor promovate în această zi va avea cel puțin o durabilitate de aproximativ patru săptămâni, cât va dura ciclul draconitic, inițiat acum. Așadar, Luna se va întâlni acum cu Capul Dragonului și se va iniția un nou ciclu. Din nefericire, de fiecare dată în această perioadă când s-a întâmplat acest lucru, Luna a trecut prin opoziția cu Uranus și careul cu Pluton. Asta înseamnă că sentimentul de apartenență, dorința de a construi ceva important se lovește de tendința de a preschimba lumea fără judecată, de a distruge fără a știi dacă din ceea ce va rămâne vom mai putea reconstrui ceva.
Mersul înapoi al acestui asteroid arată întoarcerea la vechile asocieri, poate la vechile obiceiuri sau la vechile dezamăgiri. De asemenea, în acest interval în care se va iniția această deplasare a lui Junon, fragmentele care sunt acum desprinse din întreg au tendința de a se grupa după o altă ordine și de a forma un alt întreg. Este posibil ca unii să nu se îngrijoreze pentru ceea ce va veni, chiar dacă nu vor reuși să-și facă o părere clară. Asta se întâmplă doar în cazul celor care nu au o viziune asupra vieții și nu înțeleg singurătatea. Dacă aprofundează, fie și numai în parte, informațiile care vin spre ei, atunci vor vedea că singurătate va lua astăzi chipul dureros al regretului. Nu se știe dacă planurile de viitor ale celor care vor să încurce sunt cu adevărat periculoase așa cum pare la prima vedere. Putem ști însă că oamenii trec prin accese de furie și nu vor să fie deloc indulgenți cu greșelile persoanelor din preajmă.
Prin urmare, 16 decembrie încearcă să ne responsabilizeze pe relațiile pe care nu le-am abordat cu înțelepciune până acum. Dacă suntem în situația în care să distrugem un edificiu pentru că, probabil, nu ne mai este folositor, să nu facem acest lucru cu ură, cu mânie, cu agresivitate. Dacă avem astfel de tendințe atunci singurătatea este adevărata cauză a agresivității de acum. De altfel, conjuncția Lunii cu Capul Dragonului arată că aceasta nu este o simplă reacție, că revolta de acum are rădăcini puternice în trecut și se propagă mai mult decât este cazul în viitor. De aceea se poate anticipa ca ziua de 16 decembrie devine corozivă și îi îndeamnă pe oameni către o revoltă nefirească, menită să le susțină nesiguranța.
Nu este indicat să participăm la evenimente sociale marcate de această distrugere. Aspirațiile către o lume mai bună pot coexista cu beneficiile acțiunilor mai vechi. Cine va pierde de sub control această situație va observa că reacțiile de nemulțumire, accesele de furie sau starea de nervozitate specifice acestei zile îi duc spre o singură destinație: despărțirea. În egală măsură, cei care se îndreaptă cu pași repezi către despărțire se și tem de ea, de aici și paradoxul acestei zile care le arată oamenilor ceea ce nu ar trebui să facă în timp ce ei înțeleg greșit.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a porni startul următoarelor patru luni cu liniște. Dacă reușim în această zi să aprofundăm această stare de liniște vom reuși să evităm ceea ce se poate evita.

Soluțiile problemelor care ne ies în întâmpinare sunt eminamente afective. Emoțiile sunt manipulate. Egoism. Dorință de a rezolva probleme prea mari într-un timp foarte scurt. Prin gândire se mediază o problemă. Acuzațiile sunt nefondate. Vorba dulce mult aduce. Se împlinește prima etapă a unui demers foarte important.

Intrarea planetei Mercur în zodia Capricorn ar trebui să aducă, așa cum ar fi trebuit și celelalte unghiuri, o înclinație către măsură, disciplină sau atenție. De această dată pentru că se produce într-o construcție astrală marcată de dezordine ori de direcții negative valorile pe care le va promova Mercur pe zodia Capricorn se vor pune în slujba uzurpării. Cu alte cuvinte profunzimea gândirii și bogăția de informații se vor transforma într-o cascadă de acuzații nefondate. Dacă acest lucru nu s-ar fi consumat când unghiul negativ dintre Uranus și Pluton nu ar fi fost perfect atunci oamenii ar fi avut o speranță sau s-ar fi putut lega anumite direcții importante pentru prezent. În cazul de față se va vorbi mai mult decât se va acționa și înlocuirea faptei cu vorba va însemna deviere de la un traseu stabilit din timp. Nu ne referim aici la ceea ce s-a stabilit în luna anterioară sau încă de la începutul lunii octombrie, ci ne referim la ceea ce oamenii și au stabilit în vara acestui an. Ceea ce am considerat în vara acestui an că este absolut necesar va trece acum prin criza. Este adevărat, absența unui reper pozitiv ar putea să îi ducă pe oameni la manifestări ciudate. Unii vor fi egoiști, alții vor căuta să-și rezolve o problemă foarte mare într-un timp foarte scurt, arătând că nu mai au răbdare. În mare parte, problema zilei de 17 decembrie va fi dată de faptul că gândirea va încerca să medieze o problemă ciudată, intervenind asupra calității vieții prin emoții care nu au fost încă inventate.
Dacă luăm în calcul faptul că Luna, intrând în Scorpion, va avea de împlinit un sextil cu Mercur, în ceea ce privește sectorul privat oamenii vor reușit să facă apel la înțelegeri de mai mică anvergură, promisiuni față de cei dragi sau rememorare a unei stări bune prin discuții sau chiar întâlniri. Această relație proastă a Lunii cu Mercur este patronată de relația proastă a Lunii cu Luna neagră situată pe începutul zodiei Fecioară. Cu alte cuvinte, încercarea oamenilor de a reedita o situație bună va fi soldată cu un eșec deoarece se tem, sunt obosiți, au o stare proastă sau nu au chef .
În absența unor direcții mentale echilibrate Mercur în Capricorn se va ocupa de lucruri nespecifice. Și ce poate fi mai nepotrivit pentru această poziție decât seducția. Mercur în Capricorn nu poate să se ocupe de acest lucru, dar pentru că are ceva de făcut și nu-i stă mintea la ale lui, adică dorește să se ocupe de lucruri importante iar acestea sunt prea departe, își va căuta de treabă. Asta înseamnă că oamenii în loc să-și vadă de treburile lor se vor ocupa de intrigi, de bârfe, răscolind prin viețile celorlalți și aflând diverse lucruri despre cei pe care nu au cum să le folosească niciodată. Iată cum își pierd vremea, iată cum își consumă energia inutil când, neavând ce să facă după planurile pe care și le-au făcut, ar putea să întindă mâna către o carte, să-și facă ordine în casă, în gânduri, în stări sufletești, să-și propună să facă o faptă bună sau să se gândească pe cine ar putea ierta prima dată dintre cei care acum sunt vrăjmași.
Prin urmare, 17 decembrie este o zi a soluțiilor imposibile. Ceea ce ne trece astăzi prin cap nu poate fi pus în aplicare, iar ceea ce poate fi pus în aplicare nu este util. Deși astăzi ne vom aduce aminte de vorba din popor „Vorba dulce mult aduce”, puțini vor fi aceea care se vor detașa de egoismul predispus de ecuația astrală a acestei săptămâni și se vor ocupa de lucruri importante. Puțini sunt și cei care se opresc din toată această degringoladă și vor să rezolve prin bun simț sau atenție ceva. Aceștia sunt oamenii care fac încă din zilele anterioare apel la un set de reguli morale atât de bune, de frumoase și dezechilibrate încât ar putea să se facă apel la ele oricând, indiferent de conjunctura socială sau astrală. Momentul 17 decembrie este unul când emoțiile vor fi folosite pentru manipulare sau cineva manipulează emoții pentru a obține un rezultat concret.
Mercur în Capricorn însă, dacă ne referim tot la schema specifică a acestei poziții, se ocupă cu rezultate foarte bune de acest sector al manipulării. Pentru că ipostaza astrală a acestei săptămâni face referire la o cercetare acida, din noianul de tehnici și procedee care urmăresc manipularea voinței unui individ am putea alege fie condamnarea, fie acuzațiile nefondate. Mercur în Capricorn poate face acest lucru acum cu o eficiență foarte mare lucrând asupra emoțiilor care nu sunt clare individului. Înțelegem de aici că acestui moment astral îi va rezista individul căruia îi este clar ce simte și mai ales față de cine.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne preocupa astăzi să spunem NU. Este indicat să spunem NU elementelor negative care sunt omniprezente. Chiar dacă realitatea lor este justificată din abundență, să ne jucăm astăzi de-a ideea și să spunem NU chiar dacă ne-am autoeducat de-a lungul timpului să credem în această realitate negativă. Spunându-i NU vom reuși să vedem ce se află dincolo de ea. Unora s-ar putea să le fie suficient ca această pătură negativă să se dizolve.

Agasarea integrității afective. Viața cere să fie protejată. Nimic bun nu poate ieși dintr-o confruntare. Pacea are gust amar. Visul de a trăi mai bine nu îi protejează pe oameni. Se impune o decizie categorică pentru o transformare rapidă. Semne bune anul are. Risipirea unei speranțe duce la observarea alteia. Risc de decepție.

Dacă oamenii ar fi mult mai atenți la ceea ce simt și ceea ce vorbesc atunci observă că își pot modela emoțiile sau își pot construi un mod de a gândi sănătos. Pentru că ieri Luna a făcut o mediere între Mercur și Luna neagră împlinind cu ambele elemente astrale câte un sextil, astăzi a sosit rândul acestor protagoniști să își împlinească un trigon. Ăsta înseamnă că problemele zilei de 18 decembrie sunt cunoscute, ele fac apel la un set de reguli asupra cărora oamenii au intervenit în ultima perioadă, în ultimele săptămâni, cu scopul de a proteja.
Mercur în Capricorn dorește să protejeze valorile, Luna neagră din Fecioară dorește să protejeze frica, temerile sau angoasa. Din combinația celor două elemente, luând în calcul și avertismentul Lunii din după-amiaza zilei anterioare, înțelegem că acum pacea care se creează între frică și valoare are un gust amar și că tot ceea ce pare să fie bun ține de domeniul visului. Astăzi oamenii visează la lucruri bune, speră că viitorul va avea semne bune pentru ceea ce vor să facă și din această cauză există și riscul ca decepțiile să fie foarte mari. Asta înseamnă că multe rămân în stadiul de proiect, rămân nespuse sau nefinalizate menținându-se astfel o parte a tendinței remarcată în ziua anterioară, aceea care îi îndeamnă pe oameni să rezolve probleme mari într-un timp foarte scurt.
Trigonul lui Mercur cu Luna neagră se referă la o transformare rapidă, la o decizie categorică ce are la bază o precipitare inventată. Termenii pe care și-i stabilesc oamenii nu sunt reali. Graba despre care vor vorbi astăzi toată ziua este inventată. Este posibil ca unii să creadă atât de mult în această precipitare încât să amplaseze integritatea celorlalți, îndemnându-i să intre în ritmul lor. Relația proastă dintre Lună și Marte, cea care va domina mijlocul zilei de 18 decembrie are o rezonanță stranie cu acest trigon între Mercur și Luna neagră. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că această înțelegere între exponentul binelui și exponentul răului se soldează întotdeauna cu riscul de a ne apropia mai mult de minciună pentru că ansamblul general al acestei săptămâni încurajează către cercetare acidă, adică spre a ne îmbrăca cu hainele ponosite, rupte sau nespălate ale altora.
Prin urmare, 18 decembrie este o zi în care oamenii se agasează din plăcere. Prin această informație nu vreau să subliniez că le va face plăcere să se apropie de un element negativ, ci că ajung acolo pentru că nu își controlează plăcerea. Pentru că unii sunt mult prea atenți la interesul personal, pentru că atunci când se abuzează unii pe alții nu poate ieși nimic bun sau atunci când visează prea mult și aceste aspirații nu au nimic în prezent de care să se lege, rezultatul nu poate fi unul bun.
Lucrurile însă devin mult mai complicate pe zona publică pentru că în intimitate oamenii au un accentuat simț al proprietății și fiecare va încerca să-și protejeze ceea ce are, iar mintea sa se va preocupa mai mult de acest lucru decât de ceea ce ar trebui să facă pentru a-și însuși bunul. Deci acum nu vorbim despre o invazie, despre un abuz la modul acesta, vorbim despre depășirea unei limite de comportare, invadarea intimității celuilalt din dorința de a participa împreună cu el la un edificiu comun. De aici și marea confuzie că dacă trăim în comunitate neapărat suntem fericiți. Iată un exemplu care contrazice acest lucru.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne ocupa astăzi de liniște. Liniștea ne spune când anume trebuie să facem pasul pentru a nu strivi nimic în deplasare sau pentru a nu ne așeza în calea nimănui. Sincronizările acestei zile duc în mod firesc spre această intersectare periculoasă. Nu este cazul acum să ne ciocnim de nimeni pentru a vedea că nu suntem singuri.

Nevoie de aprobare a grupului. Interiorizare. Agitație. Ne întoarcem la regret. Injustiția ne amintește de faptele din vara acestui an. Disciplina. Ambiție. Declarații care nu au echivalent în realitate. Despărțire. Teamă de singurătate.

Ceea ce se va întâmpla în ziua de 19 decembrie este o confirmare a faptului că grupul nu va putea niciodată să susțină interesul individului. Pe de o parte individul își și dorește să se separe de acest gen de interacțiune, iar departe cealaltă grupul poate merge mai departe în demersurile sale insistând pe ideea că nu poate exista decât dacă individul se exteriorizează. 19 decembrie va fi o zi a contradicției între preocupările individului și preocupările grupului.
Acest lucru va fi citit din relația proastă pe care Luna o are atât cu Junon, consumată în noaptea de joi spre vineri, dar și cu Jupiter, în dimineața zilei de vineri. Spre seară, Luna va trece prin conjuncția cu Saturn și apoi va intra în zodia Săgetător. Tot acest complex de factori va vorbi individului despre discernământ, disciplină, iar grupului despre toleranță. Pentru că fiecare dintre cele două zone va dori să se preocupe de ceea ce i se pare interesant, se va produce o agitație care va trece cu noaptea, adică este specifică doar zilei de 19 decembrie. Asta se poate traduce prin activități care sunt programate pentru această zi sau care se consumă absolut întâmplător acum și care nu vor mai fi reproduse pe mai târziu niciodată.
Pentru a supraviețui, fiecare dintre cele două direcții vor căuta să construiască argumente pentru a-și păstra integritatea. Individul va folosi apelativele stranii, va invoca dorința de despărțire sau va cere o pauză. Grupul va amenința stabilitatea individului încercând să-l convingă că în individualitate nu se va descurca. De aici și marea tensiune a zilei de 19 decembrie.
Ceea ce este interesant din spațiul zilei acesta vine din faptul că atât individul cât și grupul de apartenență au bune intenții atunci când intervin agresiv unul asupra celuilalt. Paradoxul acesta se va produce în ambele tabere, pentru că atracția față de problemele personale și, implicit, față de soluțiile cele mai bune este una foarte mare. Cel care crede că soluțiile imediate ale acestei zile, fie că sunt puse în aplicare prin acțiuni dure, agresive, fie prin apelul la un etalon de normalitate, fie prin invocarea unui moment ireal de criză pentru care fiecare dintre cele două părți trebuie să își ajusteze ambițiile, aspirațiile sau resursele la o nouă formă de disciplină, sunt cele mai bune, se înșală. Soluția cea mai bună a acestei zile este aceea de a rezista în forma în care s-a integrat în după-amiaza zilei anterioare.
Prin urmare, 19 decembrie ne aduce în fața unei nevoi practice. Unii vor crede prea mult în această nevoie considerând că, pe viitor, este singurul element de care trebuie să se ocupe și pentru care trebuie să muncească. Lucrurile însă nu pot merge așa după cum dorește individul și nici într-un caz nu după cum își calculează de dimineață. Cu toate că din punct de vedere astral ziua ar trebui să fie puțin mai relaxată, deoarece nu se împlinesc unghiuri perfecte decât cele la care participă Luna, declarațiile acestui moment nu au echivalent în realitate. Cu alte cuvinte momentul acesta ar putea să fie bun doar pentru a pierde vremea, pentru a umple timpul cu activități care nu au perspectivă și pentru care nu am avut până acum disponibilitatea necesară. Acum este indicat să ne umplem timpul cu lucrurile acestea dacă până acum ne-am ocupat doar de lucruri esențiale. Cu toate acestea, indiferent de tipul de activitate spre care ne îndreptăm teama de singurătate va fi o consecință a tot ceea ce vom săvârși acum.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu amplifica astăzi conflictul dintre individ și societate. Putem face acest lucru gândindu-ne că poate invitația care vine de pe zona publică nu este utilă. La polul opus grupul ar trebui să considere că poate individul are și el nevoie de un moment de solitudine. Acolo unde se respecta această condiție ziua va fi liniștită și încărcată de semnificație.

Prețul corect este dat de constrângere. Orgolii. Acum informațiile sunt mult mai importante decât acțiunea. Aspirație către mari realizări. Elementul individual se manifestă ambivalent. Intuiția este anulată. Acțiunea concretă este transformată în informație. Exemplele proaste sunt preluate de la ceilalți mult mai ușor. Superioritatea ține loc de lege. Impunerile sunt mai curând pe nonverbal. Ceea ce nu se rupe devine cel mai frumos și puternic element. Încercare majoră.

20 decembrie este ziua în care oamenii stabilesc prețul corect pe care trebuie să îl plătească pentru a rămâne în activitate. Asta înseamnă că relațiile pe care planetele Mercur și Marte le vor avea cu planetele colective Neptun, Uranus și Pluton se vor transforma în manual de utilizare, ghid sau îndrumar de lucrări practice. Dincolo de această comparație care ar trebui să ne ajute să înțelegem mai bine ceea ce ni se întâmplă, elementul individual va fi astăzi împărțit, fragmentat cu scopul de a ajunge cât mai departe. Pe de o parte, Mercur din Capricorn ne îndeamnă să apreciem valorile, iar Venus din această zodie, deja compromisă de conjuncția cu Pluton ce se va consuma în seara acestei zile, dorește să pună în aceasta apreciere a valorilor un strop de plăcere, de seriozitate, de disciplină. Combinația aceasta va fi un element de scandal. Venus și Uranus aduc oamenilor dorința de a ieși în evidență prin combaterea unei tensiuni personale. Cu alte cuvinte vrem lucruri mai bune, vrem să trăim mai bine, dar nu știm cum anume să procedăm. Având în vedere experiența acestei săptămâni mulți își vor însuși exemple proaste pe care le vor prelua de la cei din jur cu prea mare ușurință. Exemplele bune sunt acum supuse unei scrieri severe pentru că de această dată Mercur în Capricorn nu se simte bine. Este mai puțin important cum se simte Mercur în Capricorn. Rolul său în această zodie nu este acela de a simți, ci de a găsi soluții raționale la probleme complicate, poate chiar din punct de vedere afectiv. Asta înseamnă că, din nou, oamenii vor fi încurajați să treacă dincolo de o barieră și să amestece valorile cu scopul de a produce rezultate rapide.
Dacă privim ansamblul acestei zile atunci vom înțelege de ce 20 decembrie este o zi de încercare majoră. De vină nu sunt doar exemplele proaste pe care le luăm de la cei din jur, ci gândul care le selectează, acea plăcere stranie care ajunge în locul cel mai periculos sau nepotrivit din toată această zonă. Pentru că Mercur din Capricorn intervine și cu acea forță care reduce cuvântul și îl transformă în gest, impunerile acestei zile vin mai curând pe o cale a nonverbalului. Intuiția va fi anulată din nesiguranța sau din teama de a spune celorlalți mai multe despre sentimente, despre dragoste, despre încredere. Cu alte cuvinte impactul acestor planete individuale asupra marilor probleme cu care se confruntă omenirea ia înfățișarea unei scene penibile în care i se cere unui proaspăt absolvent al unei facultăți să rezolve marile probleme sociale ce țin de domeniul în care s-a pregătit. Este posibil ca acolo unde întâlnim oameni ambițioși să constatăm că se încearcă lucrul acesta. Nu putem fi însă atât de naivi, atât de visători sau de nepregătiți încât să credem că se va reuși. Ceea ce se întâmplă în 20 decembrie nu ține de credință ori te folosirea unei puteri sufletești. Ține de ordine, de precizie și toate acestea au nevoie de o schemă preliminară la care să facă apel pentru ca binele să se poată împlinii.
Prin urmare, 20 decembrie este o zi in care se dorește stabilirea unui preț pentru o victorie imposibilă. Este adevărat mulți oameni vor face apel acum la reguli pe care nu le-au folosit cum trebuie până acum. Din această cauză crezând că fiind ambițioși îndeplinesc cea mai importantă condiție, au tendința de a prelua exemple proaste din jur și de a considera că procedează așa cum trebuie.
Planete individuale își atribuie acum un rol mult prea complicat pentru că rezultatele, acolo unde vor fi constatate, să poată fi și verbalizate. Simplitatea la care se face apel acum îi îndeamnă pe oameni să apeleze mai mult la gesturi decât la cuvinte pentru că încă de dimineață, de când Luna va trece prin două careuri, unul cu Luna neagră și celălalt cu Neptun, sentimentul care până acum a fost liber, acum se blochează. Cu toate că Luna trece prin Săgetător și oamenii ar trebui să se simtă încurajați să împartă și celorlalți din experiențele lor, din impresii sau din idei, realitatea prezentă inhibă toate aceste porniri și transformă totul într-o mare încercare.
Acolo unde lucrurile se rezolvă, acolo unde puterile individului au reușit să treacă dincolo de condiționările sociale, avem de-a face, pe de-o parte, cu un individ călit, instruit, iar departe cealaltă cu valori solide care transformă lucrurile frumoase în elemente și mai frumoase. Înțelegem de aici că victoria pe aceste unghiuri este una pur și simplu impresionantă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne lăsa inspirați. Cel care a mai făcut lucrul acesta, persoana care face parte din categoria celor puțini, va simți nevoia să îi ajute pe ceilalți în a se lăsa în voia inspirației. Această recomandare se adresează, așadar, celor care au disponibilitatea necesară, dar se tem să facă acest lucru pentru că este prima dată. În felul acesta, descoperim că beneficiile acestei zile transformă elementul frumos într-un edificiu și mai frumos, adică cei inspirați devin și utili celorlalți, iar cei care cred că nu au fost inspirați se transformă în ființe hrănite de lumina Ființei Supreme.

Salt al conștiinței. Mișcare de atitudine. Se acționează de dragul acțiunii. Sistematizare. Este adoptat un reper nou. Subiectivismul complică viața. Avem nevoie de un reper mult mai permisiv. Încă nu se poate media. Planuri pentru o viață mai bună. Seducție. Duritatea sporește prin ambiție.

Finalul săptămânii va duce mai departe direcțiile asupra cărora s-a lucrat cu predilecție în ziua anterioară. Relația pe care Marte și Uranus o au acum înseamnă salt al conștiinței sau o deplasare a valorilor către ceea ce până acum a fost transpuse sub forma unor gesturi timide. Ceea ce vine spre noi acum seamănă cu o sistematizare puternică, iar subiectivismul, care, poate, în zilele anterioare a fost acuzat prea mult se transformă acum în elemente de o frumusețe aparte.
Ceea ce se întâmplă în ultima zi a acestei săptămâni vine, așa cum am văzut și în alte săptămâni pe care le tot analizăm aici, devine o confirmare a faptului că o suită a evenimentelor urmărit o curgere lină, iar o altă o cercetare acidă. În ambele direcții ne confruntăm cu o mișcare de atitudine sau cu explorarea unui subiectivism ce ar putea să ne complice viața. Ceea ce se întâmplă în această săptămână are rolul de confirmare, de educație sau de informare, nu neapărat de stabilizare sub forma unui nivel sau a unei trepte. Asta înseamnă că valorile zilei de 21 decembrie ar putea să nu ne impresioneze prea mult dacă am fost obișnuiți până acum să ne proiectăm viața în detaliu sau să visăm prea mult.
Acolo unde viața fost trăită cu o anume duritate această duritate va spori ambiția și ne va pune în fața unui reper permisiv. Luna se află într-o relație bună cu Axa Dragonului însă nu va putea să medieze tendința Nodurilor și de aceea pentru a crede cu tărie că viitorul este mai bun își va stabili un reper. Este adevărat, acest reper va fi permisiv, însă nu va putea supraviețui încercărilor majore ce vor veni spre noi în anul 2015.
În rest, ziua va liniști sufletul îndemnându-l pe individ să spere mai bine, să fie generos, activ, să accepte ideile celorlalți să fie tolerant și să aprofundeze domeniul în care a obținut, în această săptămână, un rezultat concret. Prin tot ceea ce înseamnă, această ecuație a zilei de 21 decembrie mulți vor îndrăzni să-și facă planuri pentru o viața mai buna. S-ar putea ca unele să se termine cu sărbătorile de anul acesta, altele s-ar putea să meargă după perioada sărbătorilor încă o săptămână. Oricum, există din acest punct de vedere o mare diferență între anul 2014 și anul 2015.
Prin urmare, 21 decembrie se transforma într-o zi a confirmărilor pe care le-am ignorat ori nu am putut să le înțelegem așa cum au venit spre noi de-a lungul acestei săptămâni. 21 decembrie este o zi de mișcare, de atitudine, de progres în care oamenii își vor lua ca reper ținte pe care vor să le atingă. Se vor ține de aceste obiective în special oamenii care n-au învățat până acum că în aceste vremuri tulburi pe care le traversăm planurile pe un timp îndelungat sunt expresia unor fantezii periculoase.
Nu încape discuție că un om înțelept se va folosi de confirmările acestei zile pentru a-și sistematiza informația. Este mai puțin important dacă reperul pe care și-l stabilesc va fi atins sau nu. Ocupându-se de sistematizare, fiecare element pe care-l așterne în arhiva personală sau pe hârtie va rămâne acolo și oricând ar putea să facă apel la conținutul său pentru a se echilibra. Duritatea acestei zile va fi văzută doar în cazul celor care au dat dovadă de-a lungul acestei săptămâni de ambiție prea mare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a alterna acțiunile concrete ce țin de această lume, cu acțiunile ce vizează progresul spiritual. Din acest tandem mult mai câștigat va fi sufletul decât mintea. Mintea, cea care ne-a păcălit de multe ori, va obosi și rezultatul va fi transferat în suflet.

3 thoughts on “15 – 21 decembrie 2014

 1. Rita spune:

  Abia astept previziunile dvs pentru anul urmator. Cand le veti publica? Altii vorbesc deja despre 2015.

  1. Am mai spus, pe 30 decembrie. Ştiu că mulţi vorbesc deja despre anul următor. Şi eu vorbesc despre acest an în faţa calculatorului sau cu vreo câţiva prieteni buni. Oficial, de pe 30 decembrie. În mare parte materialul este scris, dar mai sunt mici detalii ca: aşezatul în pagina, corectura…
   Deci vor fi şi din partea mea şi anul acesta previziuni pentru anul următor. Chiar dacă răbdare este uneori grea, vă garantez că veți aveam ce citi. 🙂

 2. Rita spune:

  Asteptam,asteptam…pe cel de anul trecut l-am citit toata vara…In ianuarie cand am vrut sa vad ce fel e anul pentru taur am ametit cate ati scris acolo. In vara a fost mai usor ca am inteles mai bine pentru ca aveam de ce ma lega.
  Multumesc pentru ce ne oferiti

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.