13 – 19 noiembrie 2017

13 – 19 noiembrie 2017 este săptămâna binelui țepos care nu este înțeles, nici acceptat, dar și a beneficiului ascuns pe care îl merităm, chiar dacă nu l-am cerut sau nu l-am solicitat în mod direct. Cele câteva unghiuri care se împlinesc în această săptămână ne întorc puțin la tensiunile ultimei perioade, fie prin avertismente, fie prin reeditarea unor complicații pe care le vom rezolva în funcție de cât de transparenți am fost până acum. Este clar că nu putem scoate din această ecuație nici binele, predispus de planetele individuale și de raporturile lor cu Jupiter și Neptun, dar nici complicațiile care lucrează acum pe deconspirare, dezvăluire și epuizare. Cu fiecare zi care trece ni se va părea că tensiunile se amplifică, însă debușeul acesta negativ va apărea la finalul săptămânii când Marte și Pluton se vor afla în careu perfect. Acest unghi negativ a fost activ și în săptămânile anterioare și tocmai de aceea o parte din ceea ce traversăm acum este o continuare firească a aceea de a fost anterior, o desfășurare de forțe pe un nivel mult mai înalt a ceea ce trebuie, că așa îi este scris, să se încheie acum. Parcurgem așadar, ultimele poteci până în vârful muntelui, cel pe care-l atingem sâmbătă, 18 noiembrie, pe Lună nouă. Dacă până atunci urcăm cu frică, tot cu frică vom coborî de partea cealaltă. Dacă urcăm cu curaj și speranțe pozitive, cu același tonus vom trece în sectorul următor. Această delimitare impusă de Lună nouă are însă mai curând statul de purificator, decât pe cel de justițiar. Totul se extinde, se amplifica și, în final, se dezvăluie. De aceea avem nevoie să ne pregătim și cu gândul, și cu sentimentul, dar și cu trupul pentru a nu hrăni idealuri false cu propria energie. Răul va cerși atenție, va minți, arătând cât de puternic și mânios este legat de imaginea sa mai veche. Binele duce în această săptămână spre creativitate, spre a descoperi noi valențe ale prieteniei, spre a simți prietenia într-un alt mod, adică de a vedea că ea nu ne ajută să ne petrecem timpul în mod frumos și plăcut, ci este un element al cercului de lumină, cel care și în plan subtil, nu doar aici, este mai înaltă formă de coerciție a spiritelor. Prietenia este cea care ne ține aproape unii de alții, fără a ne anula independența, originalitatea, individualitatea.
Cuvintele sunt în această săptămână folosite ca arme, că medicamente sau ca scut de protecție. Prin abuzul de cuvinte mulți își vor pierde acum concentrarea, iar prin îmbrăcarea lor în hainele liniștii, a Păcii alții vor reuși să dea vieții lor o coerență aparte. Dacă în primul caz deconspirarea aduce evenimente în cascadă, dezvăluind o mulțime de minciuni, în al doilea caz puterea crește prin coerciție. Bucuria va veni acum din creativitate, iar tristețea din încrâncenare. Ne va fi clar ce nu putem face, la fel de clar ne va fi și ce putem face. Dacă permitem aerului proaspăt să ne îndrume, până sâmbătă multe se vor clarifica și vor crește prin bine. Altfel, devenim un fel de Baba Dochia adaptată la condițiile de acum: din cauza focului interior ea singură își aruncă, rând pe rând, cojoacele și când realizează că, din atâta agresivitate, focul i-a consumat toată puterea este deja prea târziu.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu inventa motive pentru a duce durerile mai vechi în cadrele astrale ale săptămânilor următoare. Acuzatorii vehemenți ai acestei săptămâni sunt cei care nu se vor împăca niciodată cu propriile urâțenii. Le vor proiecta acum asupra celorlalți tocmai pentru că sunt deconspirați și, fără efort, este ușor de văzut cum sunt în realitate. Darurile lor sunt aceste etichete, aceste prejudecăți, aceste proiecții. Noi, însă, nu primim asemenea daruri pentru că nu dorim să ne umplem casa cu gunoaie.

Succesul nu întârzie să apară. Victorie. Se schimbă maniera în care obținem reușita. Impuls puternic. Profunzime. Inteligență practică. Atitudinea compromițătoare ne vorbește despre un succes mai vechi. Banii pot veni prin mijloace neconvenționale. Vindecare. Adevărul este plăcut. Oamenii vorbesc despre blândețe, despre noroc sau despre progres. Valorile personale sunt puse în valoare prin metodă. Avem prieteni sinceri. Schimbăm ghinionul cu norocul.

Încă de dimineață, Venus și Jupiter vor trece prin conjuncția lor, ajutându-ne să ne deschidem aripile, să fim mai încrezători și mai liniștiți. Este foarte posibil ca, în cazul multora, această liniște să fie doar la suprafață, însă va fi suficient pentru ca schimbul de experiență al acestei zile să fie făcut în condiții optime, adică oamenii să-și vorbească frumos, să fie atenți la limitele de înțelegere și putere ale celor din jur, chiar să fie empatici. Pentru că Luna din Fecioară nu ne permite să explorăm prea mult această latură profundă a vieții, 13 noiembrie devine o zi a investigațiilor, a secretelor care acum nu sunt periculoase, dar care pot deveni pe mai târziu compromițătoare. Așadar, pentru mulți valoarea a ceea ce se descoperă acum nu va fi și valoarea a ceea ce vor să mențină, să primească, ci ecoul venit din comunitate pe care nu-l pot controla oricât de mult s-ar strădui. În felul acesta, o atitudine compromițătoare poate fi, prin raportul negativ pe care Luna îl are cu astrele de pe zodiile Săgetător și Pești, un ghinion care ascunde puținul bine care s-ar dezvolta dacă un secret nu va fi deconspirat acum.
Cel mai mare avantaj al acestei zile nu vine însă din tendința de a controla ceea ce este ascuns și se dezvăluie acum prin conjuncția Venus-Jupiter, ci din a înțelege că ocultarea, ascundere, nu ne protejează niciodată. Cei care lucrează cu instrumentele abstracte și mai obțin și rezultate foarte bune în sensul acesta au acum ocazia să vadă că omul zăpăcit, dezordonat poate fi și el parte dintr-un mecanism bun, poate fi și el parte din această lucrare a trezirii prin bruscare de care să beneficieze un individ comod în puterea lui sau blazat. Dintr-un cadru mult mai mare, raporturile negative dintre Lună și astrele de pe Săgetător și Pești, dar și pentru că Soarele încă se află în fereastra careului la Axa Dragonului înțelegem că porțiunea aceasta de drum care ne rănește picioarele, care ne sperie cu un bine țepos, este singurul drum spre vindecare, spre armonizare. Prin această viziune oamenii care greșesc nu mai sunt răi, ci doar puțin dezordonați, iar cei care îi întâmpină pe ceilalți cu un calm fals, cu autosuficiență nu sunt nici pe departe oamenii buni pe care să ni-i luăm ca model.
În afara acestui context general, strict pe aspect, conjuncția Venus-Jupiter ne ajută să cădem la o înțelegere cu un cunoscut, să avem mai mult curaj în abordarea unui subiect de discuție, în achiziția unui bun, în a schimba metoda, chiar dacă procedeul va fi aplicat în același cadru, în același departament. Este un unghi bun pentru negociere și administrare. Investițiile au nevoie de un plan mai vechi, de o schemă care și în luna anterioară a fost bună, dar nu a putut fi pusă în aplicare pentru că îi lipsea liniștea de acum, ca decor sau cadru. Viziunea asupra etapelor viitoare beneficiază acum de o limpezire, de o detașare de cadrul afectiv dens, apăsător ceea ce va fi de bun augur pentru toată lumea.
Prin urmare, debutul săptămânii ne corectează viziunea, ne arată succesul pe care îl merităm, ne apropie de el, ne corectează și atitudinea compromițătoare pe care am putea să o avem față de secretele celorlalți și care, printr-o integrare într-o lucrare de purificare, ne poate duce spre zonele inferioare ale Creației. Doar dintr-un cadru mult mai larg putem înțelege azi că dualitatea bine-rău are nevoie acum de o reevaluare. Dacă nu rezistăm curiozității de a invada intimitățile altora arătăm că blazarea ne-a întunecat mintea, că partea activă a ființei nu ne mai poate ajuta să urcăm și, prin mișcările pe care oricum le face, asemenea unui pește care, din instinct, înoată, ne va deplasa spre zone unde Lucrările Creației au o altă caracteristică. Conjuncția celor doi benefici pe Scorpion aduce îngerii și demonii la aceeași masă, ca într-un carnaval “cu mască – fără mască” fără să poată cineva anticipa nimic din ceea ce va urma să i se întâmple.
Așadar, 13 noiembrie este o zi a înțelegerii acțiunilor personale care ne duc dincolo de instinct. Această înțelegere este expresia unei investigații, a unei autoobservații, nu rezultatul unui mesaj venit din exterior. În cuvinte mai simple, nimeni nu va ști mai bine decât noi înșine ce fel suntem. Cine va dori să-și atribuie rolul celuilalt și va intra unde nu trebuie va primi povara de a ține secret, asemenea proprietarului de drept al acestor adevăruri. Altfel, orice dezvăluire va face drumul pe care merg și, implicit, relațiile cu cei care, la rândul lor, au multe de ascuns, mult mai dificile. Deși, în realitate, nu este decât o curiozitate nevinovată, finalitatea ne arată ca pe 13 noiembrie totul este despre echidistanță, despre un dresaj care ne face să nu ne apropiem de alimentul mult dorit, chiar dacă foamea este mare, decât la comanda adecvată. Acest exercițiu de autocontrol susținut de conjuncția Venus-Jupiter devine unul foarte eficient tocmai pentru că este susținut de zodia Scorpion, renumită în tot zodiacul pentru puterea de investigație și controlul rece.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a refuza mândria de a fi posesorii unui control foarte bun. Mândria de a simți așa ne poate duce într-o clipită spre mânia de a nu avea destul atunci când întâlnim o persoană care ne detronează chiar și în ochi noștri.

Inspirația devine dificilă. Prea multă ambiție. Presiuni venite dintr-o zonă a familiei. Se traduce greu un mesaj. Indiferență față de sentimentele celorlalți care complică relațiile. Schimbări în colaborări. Se caută o stabilitate. Oamenii bravează. Reproșuri. Disperare. Se schimbă o strategie. Suntem ghidați după puterea personală. Există o agenda ascunsa. Nu mai beneficiem de un sprijin.

Și acum, binele țepos de ieri va fi vizibil în același mod, prin aceleași repere, cu aceeași intensitate și, în mare parte, cu aceleași avertismente. În plus, careul pe care Mercur și Neptun îl definitivează în noaptea de luni spre marți, pune gaz pe focul sufletesc al celui care este ușor de rănit, care și-a ascuns până acum neîncrederea în spatele unei măști fioroase, de om dur, rău, complicat, conflictual. Acum, pe careul Mercur-Neptun, această mască va începe să vorbească singură și până și cel în cauză se va mira de ce este capabilă să facă, să spună, să modifice ori să împlinească. Cu toate că nu este la fel de complicată precum săptămâna anterioară, vibrațiile teribile ale momentului ne zăpăcesc prin acest balans. Dacă ieri balansul era între calitățile umane ale celorlalți pentru a vedea ce avem, ce deținem, acum balansul se face între ce putem face și ceea ce credem că putem face. Ieri ne-am eliberat de speranța în ajutorul exterior, iar acum ne eliberăm de speranța falsă într-o putere pe care nu am avut-o niciodată. Masca are doar puterea creatorului, iar dacă cel care cere putere măștii este chiar creatorul, devine protagonistul unui episod absurd. Așteaptă să primească din partea măștii ceea ce nu i-a dat niciodată. Balansul acesta este util celor care iubesc adevărul și, prin ceea ce înțeleg la sine, observă că se evidențiază în interacțiuni, devin cu adevărat mai puternici, dar nu pentru că pot acum crea măști mai puternice, ci pentru că realizează că nu mai au nevoie de măști.
Oamenii simpli lucreaza însă soluții doar la suprafață și nu vor fi mulțumiți cu ceea ce obțin, având clar acum un sentiment de gol, de neîmplinire. Ei nu cunosc decât intensitatea falsului care nu le mai este necesar. Dacă, dintre aceștia, se ridică și oameni care nu se tem de caracterul sever al vieții atunci ciudățeniile propriilor măști îi vor determina pe aceștia să rupă o înțelegere, să recunoască o eroare, o greșeală pe care au făcut-o intenționat cu scopul de a manipula sau de a obține un avantaj material imediat.
O altă componentă a acestei zile care va avea de suferit este cea dată de celebritate. Celebritatea nu este decât un instrument de propagandă și nimic mai mult. Cine își susține confortul pe celebritate nu face decât să-și transfere din puterea sa unei măști așteptând ca aceasta să-i dea putere, în timp ce ea îi i-o va consumă în mod progresiv. Soluția este că din când în când să rupem acest ritm, să tăcem, să stăm în nemișcare, să oprim fluctuația gândurilor care trimit totul către masca, să schimbăm programul, gusturile, anturajul, locul.
În rest, ziua ne aduce o agitație stranie pe alimentație, consum, calcule, depozite, ardere sau administrare. Vom avea impresia că totul trebuie făcut repede, mult prea repede, pierzând din vedere că exact ceea ce cere viteza sporit are nevoie de opusul, adică de a regândi modul de abordare și timpul de îndeplinire. În cuvinte mai simple, ceea ce facem repede pentru că putem se va transforma într-o mare stricăciune, iar lucrul acesta s-a întâmplat pentru că am putut nu și că am… gândit!
Prin urmare, 14 noiembrie este o zi care ne arată care sunt soluțiile reale și care sunt cele imaginare. Momentele de tristețe, de grabă, poate chiar și cele de disperare îl pot ține captiv pe omul slab pentru că sunt niște măști care ne mănâncă din putere, ne țin prizonieri într-un mod de a gândi și de a acționa care nu ne folosește la nimic bun. Dacă de multe ori ne-am întrebat cum ajunge un om simplu, comun să cunoască, iată că acesta poate fi un exemplu practic. Dacă în ezoterism se spune că fiecare primește pe măsura puterii sale, acum putem vedea că puținul pe care-l facem contează, iar rezultatul este spectaculos pentru că ne ridică într-un ritm care nu ține de timp, ci de necesitate. De ce să ne grăbim? Acum nu avem de ce pentru că nu intensitatea ne ajută, ci profunzimea. Careul pe care Luna și Lilith îl împlinesc imediat ce Luna a intrat pe zodia Balanță pregătește un teren favorabil derapajelor, limbajului eronat, lăcomiei, lenei. Chiar dacă nimeni nu este de fier și aceste vibrații ne vor atinge pe toți, ele nu ne definesc. Noi suntem mai mult de atât, dar într-un mod bun și frumos, cu toate complicațiile care ne sperie, ne uzează nervii și ne provoacă suferință.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți acum la un alt ritm al vieții. Dacă atenția s-a orientat spre un alt ritm, un alt puls, transferul de putere către mască se oprește pentru un moment. Aceste discontinuități vor eroda suficient de mult convingerile false și vor pregăti apropierea sufletului de adevăr, de Eul adevărat. Acesta nu are nevoie de celebritate pentru că unicitatea să nu este cu nimic mai specială decât unicitățile celorlalte suflete.

Noroc neobișnuit. Traseul este parcurs pe o cale ocolitoare. Se caută blândețea. Avem nevoie de vorbe de îmbărbătare. Suferința este mult prea intensă. Spiritul critic este elogiat. Abandon. Popularitate scăzută. Spectacol plătit prea scump. Soluțiile de acum nu pot fi aplicate pe termen lung. Impulsivitate. Modificare de conduită. Inițiativă întreruptă de un ghinion.

Careurile pe care Luna le face cu Pluton și, respectiv, Junon, dar și conjuncția pe care o împlinește cu Marte oferă acestei zile o notă conflictuală pe care o vom primi ca pe o provocare. Nu suntem tentați să facem ceea ce nu știm, nu putem, nu înțelegem, iar lucrul acesta ne va păcăli că este și bun, și util, și de viitor. Binele acesta nu este real. Luna nu poate media tendința Nodurilor și ceea ce decidem consumă, rămâne într-un cadru îngust, devine expresia unui orgoliu care ne va face mai târziu să ne rușinăm cu ceea ce am făcut sau am spus. Soluția este simplă: să renunțăm la spiritul critic. Din nefericire, cu aceste tensiuni la care participă Luna, cu înclinația de a oscila ce vine din poziția sa pe Balanță, dar și prin ușurința cu care răspunsul provocărilor (conjuncția Luna-Marte) este greu să nu apelăm la instrumentele cele mai eficiente.
În realitate, problemele acestei zile vin prin atribuire de etichete. Unii cred că sunt, de fapt, niște totemuri sau repere de care se folosesc pentru că produce reacții în jur și, în funcție de aceste explozii de culori, vorbe, gesturi să descopere calități ascunse, vicii. Dacă în ziua anterioară am descoperit care este rolul măștii pe care individul și-o construiește singur, acum vedem că această problemă este mult mai complexă. Dacă nu ar exista aceste etichetări din partea celorlalți nu am ști cât de dificilă este celebritatea. Desigur, faptul că apa ne ajută să plutim nu înseamnă că putem pluti până în mijlocul oceanului. Pericolul identității false este unul destul de real și aici lucrurile nu se nuanțează. Acum, însă, descoperim că manipularea are instrumente pe care poate nu le-am luat în seamă. Așa de sensibili la laude sau la critici cum vom fi acum nu vom fi în nicio altă zi a săptămânii.
O altă componentă a acestei zile, cea dată de faptul că Luna se plasează la jumătatea distanței dintre Capul Dragonului și Mercur, în situația în care Mercur mediază tendința Nodurilor prin Coada Dragonului, apare ca soluție la toată această presiune: fugă de realitate. Unii se vor ascunde, se vor izola, vor refuza cu o mare hotărâre toată această brutalitate a vieții. Desigur, nu înseamnă că aceștia sunt cei mai sensibili, ci înseamnă că sunt cei mai fricoși. Frica nu este bună niciodată, însă ea este o experiență. Chiar dacă mulți cred că prin frică se trezesc, ea nu este decât un instrument de corodare a sentimentelor frumoase. Eul fals își are frica drept tron de aceea frică permanentă dezumanizează. Astfel, pe 15 noiembrie vedem cât de adâncă este înrădăcinată frica în comportament, cât de bine o argumentăm, cât de rapide sunt reacțiile pe frica și cât de dificile sau imposibil de atins sunt cele pe iubire și iertare. Nimeni nu se teme din instinct, dar frica poate ajunge să devină prima opțiune, prima reacție și să ne păcălească foarte ușor că acesta este instinctul. Instinctual, oamenii nu se apără din frică, ci din dragoste. Cei care se apără din frică devin agresivi și se lasă consumați de ceea ce îi tulbură.
Prin urmare, 15 noiembrie ne arată că nimeni nu ajunge pe calea de mijloc întâmplător, ci prin alegeri, prin sacrificii, prin schimbări ale firii care nu sunt întotdeauna plăcute. Pentru că se spune că “Oamenii bolnavi au nevoie de doctori”, la fel și cu cei care oscilează prea mult între frică și agresivitate. Problemele momentului nu fac, așadar, trimitere la cât de reală este reacția, ci unde ajungem cu ea. Cel care reacționează din dragoste și se protejează cu ea, va avea alte emanații. Nu va arunca în ceilalți cu etichete, nu le va alimenta nevoia de mască, ci îi vor ajuta să exploreze. Un om fricos devine la un moment dat o fiară pentru că debușeul fricii merge doar spre agresivitate.
Așadar, nu contează că renunțăm la frică prin explicații raționale, morale, spirituale ori de altă natură, important este să renunțăm. Necesitatea de a activa în afara acestor etichete produce un val de mulțumire care îl ajută pe cel în cauză să trăiască simplu. Extremele duc la patimă, iar oamenii fricoși, la fel și cei agresivi sunt ființe pătimașe. Sensibilitatea la care suntem predispuși de trecerea Lunii prin Balanță ne va face să credem acum (iar de lucrul acesta nu vor fi protejați nici cei profunzi) că la creativitate se ajunge prin investigarea acestor patimi. Patimile sunt expresii ale activării pe una dintre cele două extreme: frică sau agresivitate. Acolo unde există un om fricos există și un om agresiv și invers. Într-un asemenea loc nu vorbim de creativitate, de simplitatea unei vieți care se împlinește, ci despre focul unei vieți care suferă din ignoranță sau pentru a se elibera de reziduuri. În ambele situații găsim putere, dar numai prin pasiune și creativitate aceasta duce la împlinire. Diferența dintre ele este dată de a considera utilă sau inutilă lupta. Nu ai nevoie de luptă atunci când iubești, ci ai nevoie doar să te exprimi. Iubirea va face totul în locul tău și în plus puterea care se conservă nu se va risipi etichetând sau creând măști. Deși la început diferența dintre acestea pare doar una de nuanță, finalitatea arată că, în realitate, nu vorbim de diferențe, ci de trasee, linii separate ale destinului. Iată cât de simplu este dacă ne folosim decizia pentru a explora, nu pentru a ne face cușca în care trăim mai credibilă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a vedea cât de mult curaj avem față de noi înșine. A opri ritmul care consumă și a căuta ritmul care revigorează este o dovadă de curaj față de sine. Avem lucruri mult mai importante acum de făcut decât să punem etichete sau să facem demonstrație de forță.

Vrem să facem impresie bună. Norocul este apreciat. Planificare. Valorificarea unui sentiment. Problemele sociale sunt diminuate. Emoții limpezi. Conservarea puterilor. Vindecare prin metode neconvenționale. Eficiență la locul de muncă. Nesiguranța este explicată și apoi topită. Gândul de reușită este interesant. Încrederea în sine este importantă. Sperăm la o viață nouă. Adevărul este important. Atracție către valori neobișnuite. Nu apreciem efortul. Ne angajăm pe un demers îndrăzneț. Promisiune.

Pentru că totul în această săptămână este sub semnul progresului, acest crescendo atinge acum o nouă componentă: alegerea. Și de această dată avem nevoie să raportăm totul la percepte corecte ale vieții, la sârguință, la respect, la muncă și la necesitatea de a avea repere superioare traiului comun pentru ca efortul să fie mai ușor de făcut. Trigonul Venus-Neptun este cu mult mai fin și mai delicat decât conjuncția lui Venus cu Jupiter. De altfel, nici nu putem scoate planeta Jupiter din acest episod deoarece aceasta este în continuare în fereastra conjuncției strânse cu Venus. Asistăm, astfel, la o împlinire personală care poate da sens căutărilor, care ne va ajuta să-i vedem cu alți ochi pe ceilalți, care ne oferă mai mult curaj în a simți și ne diminuează critica gratuită. Acest aspect frumos face casă bună cu trigonul pe care Soarele și Chiron îl împlinesc în a doua parte a acestei zile. Totul este neobișnuit, nu pentru că dintr-odată scheme cunoscute se așază pe alte baze, că intrăm într-un sector nou, ci pentru că apare o desensibilizare față de rău, față de motivele de descurajare. Nici cei foarte slabi nu se mai simți ratați, marginalizați ori lezați de propria condiție, de marile probleme ale vieții care nu se pot soluționa într-o singură zi.
Așadar, mijlocul săptămânii ne arată măsura și valoarea a ceea ce meritam, dar și de la cine. Cu toate că Marte și Venus sunt în exil (zodia complementară domiciliului) și posibilitatea de a alegere este motivată de tensiunile din jur, de o provocare venită din anturaj pe ideea “ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”, prin ceea ce se consumă acum reușim să obținem un mare capital de imagine. În felul acesta, ne gândim că acest capital de imagine a fost o alegere pe care am făcut-o în cunoștință de cauză. Poate de aceea ni se pare mult mai interesant să ne lăsăm antrenați de mesaje complexe, atrași de valori neobișnuite, fiind convinși că prin acest contact cu neobișnuitul îndrăznim mai mult. În realitate, sensibilitatea zilei de 16 noiembrie trebuie să meargă spre vindecare, spre asumarea responsabilității, spre extinderea câmpului conștiinței către noi dimensiuni, multe dintre ele activând într-o zonă emoțională. Va fi foarte interesant cum anume se vor comporta oamenii, ce vor alege pentru a se simți bine și, în consecință, pentru a arăta unii altora ceea ce trăiesc. În noaptea de miercuri spre joi, Luna trece prin opoziția cu Uranus și cei sensibili într-un mod negativ își vor strica toată armonia intrând în rezonanță cu mesaje ciudate. Unii vor avea vise neobișnuite, alții senzații stranii, insomnii ori un somn agitat sau, dacă vor alege sa lucreze în timpul nopții, vor observa că nu au randamentul potrivit sau și-au risipit o noapte fără să ajungă la ceea ce și-au propus. Toate aceste elemente fac parte din procesul de vindecare și nu ar trebui ignorate. Este adevărat, în cazul unora ele vor fi dificile, ne vor promite o viață mai bună doar dacă îndeplinim anumite condiții, doar dacă nu suntem temători la schimbare.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne pune în fața unor opțiuni neobișnuite, pe care, doar inițial, credem că le putem rezolva foarte ușor. În realitate, ușurința vine doar prin intermediul sentimentelor, nu și prin efort. Dacă suntem atenți la aceste emoții atunci ne vom liniști, ne vom limpezi și elementul definitoriu al acestei zile, alegerea, ne va simplifica mult viața. Este adevărat, schema astrală a momentului ne vorbește despre o presiune socială pe care încercăm să o soluționăm prin schimb de experiență sau prin inventarea unor acuzații pe care să le aruncăm pur și simplu asupra celorlalți. Dacă ne aducem aminte de aceste mesaje astrale, atunci vom observa că lucrul acesta îl fac doar oamenii care nu reușesc să își tempereze pornirile inferioare, cei care nu fac nimic cu viețile lor. Aleg să procedeze în felul acesta, să coboare nivelul de vibrație al celorlalți, să-i antreneze în tensiuni sociale pentru a le distrage atenția de la țelul principal, pentru a-i întoarce din drum și a le opri ridicarea. Cu toate că multe din elementele acestei zile ne orientează către un traseu bun, trigonul Soarelui cu Chiron retrograd are și această componentă a armoniei impusă de cel mic, fie el și dezordonat sau inferior. Privind dintr-un cadru mult mai larg, nu ne folosește la nimic dacă devenim foarte rigizi, dar liniștiți, blocați pe o idee, dar lipsiți de pasiune. Este de preferat uneori agitația care ne vine din creștere și dezvoltare, pentru că este o agitație constructivă, cea care se aseamănă cu valurile mării, cu adierea vântului, desigur, la intensități diferite, de când să fim niște roboței.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi bucuroși cu ceea ce simțim. Emoția pe care o avem acum este rezultatul unei experiențe de viață suficient de complexă încât să cuprindă și înțelesul alegerilor pe care ceilalți le fac. Dacă 16 noiembrie este o zi dominată de alegeri, nu înseamnă că mesajul propriilor opțiuni este mai important decât al celorlalți. Dacă vom crește prin armonie vom vedea că alegerile noastre și alegerile celorlalți sunt parte din același întreg.

Calitatea vieții depinde foarte mult de colaboratori. Spaima este transformată în altceva. Orice efort este recompensat. Suntem corecți. Nu mai pierdem vremea. Aplicații practice. Atenție la compromisuri. Diminuarea puterii de concentrare. Este înlocuită atenția cu dorința. Justificări ciudate. Ambiții susținute de idei confuze. Lipsă de coerență este ascunsă bine. Succes. Putere de influență. Îndoială față de bunele intenții. Tinerețea iese învingătoare.

Evenimentele zilei de 17 noiembrie fac referire la motivele de reușita care ne duc la performanță. Unii vor considera că există o mare diferență între ceea ce s-a consumat în primele 4 zile ale săptămânii și ceea ce se împlinește acum. Deși Luna se afla într-o poziție destul de dificilă față de Axa Dragonului, dispare tensiunea pe care cadrul social o punea pe deciziile individului, pe puterea sa de adaptare, pe certitudinile momentului, sextilul Mercur-Marte aduce o semnătură bună acestor direcții și gândul, vorba, fapta vor fi detensionate prin flexibilitate, prin performanță, prin tendința de a scoate ceea ce este mai bun și mai frumos în evidență, de a aduce la lumină o coerență a ființei ce se va dovedi și utilă, dar și foarte complexă. Desigur, toată această redimensionare a vieții, predispusă de contextul astral pentru toată lumea, indiferent de vârstă, orientare său nivel de evoluție, nu înseamnă și simplificare. Ceea ce se va desfășura pe mai multe planuri dintr-odată este expresia unei dezvăluiri și ea se bazează pe ceea ce știm că am făcut bun de patru săptămâni. Va fi nevoie, în multe din cazuri, să convingem, să ducem muncă de lămurire cu cei care au trăit și nu au știut ce, care au primit fără a aprecia, care au fost susținuți fără să mulțumească. Va fi destul de dureroasă aceasta obrăznicie, destul de neplăcută și cei care lucrează cu energia sau care se află implicați într-un proces de cercetare spirituală vor apela la tăcere. Liniștea atinsă prin oprirea fluctuațiilor, prin apelarea la vidul subtil, la planul zero va fi singura modalitate de a ne regla, de a nu amplifica prin vibrațiile noastre ceea ce alții aruncă spre ei ca etichete ori prejudecăți.
Dar nu putem considera că întreaga armonie a zilei se poate strica doar pentru că oamenii mediocri încheie acum un alt ciclu lunar cu aceeași consecvență în a strica, polua. Sextilul Mercur-Marte aduce flexibilitate, versatilitate, tact și echilibru acolo unde obrăznicia tinde să acapareze întregul spectru al gândirii. Cei sensibili, după ce se vor liniști ori detașa de obrăzniciile celorlalți, își vor recăpăta vibrațiile profunde apelând la dorințele inocente care încep cu “Ce bine ar fi dacă…”. Din nefericire, aceștia pot fi victimele opiniilor murdare printr-o imitare densă: a porni cu această expresie de la dorință, înseamnă să urci energia, să îți înalți privirea, adică să ridici inima spre trăsături rafinate și profunde. Să pornești cu această expresie de la descurajarea că lucrurile sunt deja stabilite înseamnă să cobori energia în frică. Deși în aparență pare că diferența dintre ele este dată de sens, nu este așa. Ne întâlnim cu aceste mesaje acum, pe final de ciclu lunar, iar asta înseamnă că nimeni nu-și ridică inima în mod întâmplător și nici nu coboară în frică doar pentru că se plictisește. Suma a ceea ce am hrănit, alimentat susținut se comportă acum că un magnet și tot de acolo ne extragem și motivația. În timp ce unii se vor liniști întâlnindu-se cu prieteni, cu oameni care simt și gândesc la fel, alții vor vedea că anumite condiționări care vin din problemele celorlalți se răsfrâng și asupra lor, limitându-le timpul, capacitatea de a simți, libertatea de a gândi ori de a-și organiza viața după cum vor. A avem acces la toate acestea prin atracția către “mai mult”, prin impulsul de a adăuga, suplini înseamnă a completa cu ceva similar ceea ce există deja. Ceea ce este tânăr și inocent, frumos și decent va fi atras către ape curate și va fi curățat de stropii de noroi cu care ființele triste și răuvoitoare i-au “onorat”. Ceilalți, pe principiul “corb la corb nu-și scoate ochii” vor ajunge curați, fără etichete, în mlaștina spre care au fost atrași. Pentru ei “mai mult” pe vibrația lor este mai mult de un strop de nămol, adică o mlaștină.
Prin urmare, 17 noiembrie ne oferă o lecție despre concentrare. Mulți își vor consuma întreaga zi prin justificări ciudate, prin explorarea, mai mult decât este cazul, a unor episoade lipsite de conținut, acordând o mai mare importanță opiniilor celorlalți fără să-i judece, fără să-i încadreze abuziv. Pentru că pe 17 noiembrie totul este despre performanță, explozia care surprinde sau șochează este amplificarea a aceea ce există deja. Cine s-a amăgit în tot acest timp că oamenii se schimbă peste noapte vor vedea cum anume s-a întâmplat lucrul acesta. Dacă, în urma acestor experiențe, vor ajunge să creadă că nu există schimbare, ci doar erodare a unor defecte, doar epuizarea unei puteri, doar o subțiere a biciului, va fi doar o alegere personală. Chiar există schimbare, cu toate că ea nu se face ușor, așa cum ni se întâmplă și azi. De ce am crede că alte schimbări, nu și acestea, se fac pe nevăzute, simple ori de la sine dacă gândul nu poate ieși dintr-un cadru îngust al schimbului simplist de energie (a da – a primi) și nu pune în viața comună niciun pic de creativitate? Când ai o pasiune care te îndeamnă să creezi, aceeași pasiune te face atent și la creațiile altora și, prin repetare, din creație în creație, îți reamintești că nu ești frica, funcția, durerea, neputința, ci ești un explorator. Da, ființele umane sunt exploratori, colecționari de întâmplări, fiind, deopotrivă, originali și simulatori ai unor energii pe care Ființa Supremă le-a pus în Creație și pentru seriozitatea întoarcerii, dar și pentru delectarea jocului de a fi. Sextilul Mercur-Marte, împlinit acum pe finalul unui ciclu lunar atât de încărcat și de complex, ne poate deschide porți minunate spre aceste percepții. Ele vin, trec, se reîntorc și, poate, unele dintre ele ne surprind, dar dacă sunt pentru creștere și dezvoltare vor produce asupra ființei o schimbare pe care să o trăim intens, dar pe care, acum, în acest stadiu, să nu o putem explica. Inexplicabilul va fi și el, la rândul lui, explicabil dacă rămânem creativi, pasionați de această explorare.
Deși puțin cam abstractă, această realitate nu se va impune. Ea se va ascunde privirii celui care are acum o îndoială față de bunele intenții. Cu toții au acum bune intenții, chiar dacă nu par așa, ci mai curând sălbatice. Dar sălbăticia este un stadiu al realității, nu realitatea însăși. Să fim, așadar, exploratori și să trecem cu atenție dincolo de aparențe.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a căuta în interior motive pentru a nu mai fi triști. Tristețea ne întoarce la dramele mai vechi pe care nu le-am mai resimțit așa dur datorită complexității conjuncturilor ultimelor patru săptămâni și nu mai avem nevoie de așa ceva.

Lucrare nouă. Interes față de binele celuilalt. Se modifică un tip de relaționare. Sensul general este altul. Ajustări ale unui proiect pe ultima sută de metri. Mare risc. Condiționare. Compromis. Ambiție este puternică. Reducerea eficienței. Apar condiționări noi. Punem o picătură de gelozie într-un proiect pe termen lung.

Tot ceea ce am parcurs de-a lungul acestei săptămâni va avea acum înțeles, va fi privit ca o sumă a unor intenții care au produs un bine cu care nu sunt încă de acord ori cu care nu ne-am armonizat încă. 18 noiembrie este o zi de tăcere. Azi ne gândim să solicităm, să invocăm, să ne îndreptăm către noi zone de putere, însă ne oprim. Este posibil ca mulți să considere că aceasta este o formă de rezervă la care au ajuns pentru că au lucrat cu sine. Se vor bucura că nu mai sunt așa impulsivi, că nu se mai grăbesc. În realitate, aceasta este o formă clasică de reținere ce vine din zodia Scorpion și nu prea are multe în comun cu liniștea, ci este doar tăcere, doar muțenie, doar o stare de vigilență, de colectare, de acumulare de informații.
Luna nouă de pe Scorpion aduce curiozitate, ambiției și capacitate de a administra, organiza, cataloga. Scopul este de această dată unul bun și are în vedere aceeași viziune cuprinzătoare pe care am explorat-o de-a lungul întregii săptămâni. În această viziune cuprinzătoare se regăsesc și motive mai vechi, proiecte mai vechi, cunoștințe mai vechi care trăiesc într-un timp pe care îl vom înțelege mai ușor acum. Suflul proaspăt care vine din partea Lunii noi este însă eminamente tonic. Sperăm că lucrurile se vor schimba și de la sine nu doar prin efort susținut. Ca o asemenea situație să fie posibilă ne îndreptăm acum atenția mai mult spre capacitățile celorlalți, făcând un inventar asupra a ceea ce știu și vor să facă, asupra performanțelor pe care le-au dovedit atât în încercările ultimelor săptămâni, cât și în alte perioade ale acestui an.
O altă componentă a zilei de 18 noiembrie este cea dată de intuiție. Trigonul Luna-Chiron aduce o corectare a percepțiilor eronate ale săptămânii și nu ne permit să adăugăm o eroare la cele care există deja. În felul acesta, se va face o reglare, o corectare a unui flux. Desigur, oamenii nu devin mai fini, mai rafinați și nici mai sensibili peste noapte, însă ceva îi oprește din a mai rumega aceleași gânduri de descurajare. În absența acestor trăiri care consumă multă putere nu se instalează liniștea, așa cum s-ar crede, că ea este deja preferată în planurile de viitor, gândindu-ne la ceea ce vom face și primi, ci un regret. Este pentru prima dată anul acesta când ne întâlnim cu o situație de genul acesta. Faptul că se ajunge la regret prin oprire unui mecanism bun pe care îl utilizăm greșit este și expresia unei maturități, dar și dovada că undeva în adâncul sufletului există emoții și nu toate ne sunt inaccesibile. Regretul este acum rana pe care o obținem încercând să deschidem o ușă ce a fost închisă de mult timp. Dincolo de ea obiectele prăfuite, încărcate de multe amintiri, sunt imediat recunoscute. Așadar, regretul atins în modul acesta (“Nu a fost bine…”, “Nu voi mai face niciodată așa ceva…”, “Nu știu ce-a fost în capul meu…”, “Am înțeles și mi-e de ajuns…”) este constructiv. Totuși, ființele mediocre vor fi mai puțin creative în sensul acesta. Ele vor amesteca în acest regret umil bazat pe înțelegere, un regret epuizant, plin de descurajare și vina. Este, însă, alegerea lor!
Prin urmare, 18 noiembrie este o zi de conștientizare, de selecție și, în consecință, prin combinațiile celor două, devine o zi de putere. Toate se deplasează acum într-un alt ritm, spre ape mult mai limpezi, mai clare și mai bogate. Este momentul să ne punem ordine în gânduri să privim înainte pentru că deja ultimele patru săptămâni ne-au solicitat foarte mult în speranța, nu în disperarea că viitorul va fi mult mai bun și mai frumos. Prin conștientizarea fină a acestei zilei, susținută în special pe trigonul Luna-Chiron, a crede într-o limpezire, într-un început bun, într-o relansare nu ține de fantezie, ci de creativitate. În situații de genul acesta se vede diferența între un om creativ care-și folosește încredere pentru a da viață și un om pesimist care stinge luminile celorlalți, le coboară vibrația pentru ca bufonăriile sale să pară un act actoricesc de mare valoare. Fiecare va fi acum capabil să ducă mai departe, spre zona de confort, de elevare, bagajul pe care și l-a acumulat de mult timp. Pentru că acum nu vorbim despre momente aparte de inspirație, ci doar despre o ghidare pe baza vocilor pe care le auzim din rucsac, prin intermediul parfumurilor nostalgice ale vechilor emoții trezite acum, pasul înainte pe un traseu nou nu va fi o schimbare a direcției. Așadar, pe această Lună nouă vorbim doar despre elemente noi, reîmprospătate, nu despre schimbarea direcției.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne stabili obiective noi limitând opțiunile celorlalți sau în contrast cu opțiunile lor. Omul curajos se uita înainte pe drumul său, nu ce se întâmplă pe cărările celorlalți.

Nu ne temem de schimbare, ci de consecințele ei. Plăceri complicate. Prea multă mândrie. Dreptatea personală trebuie impusă celorlalți. Credem într-o lume iluzorie. Ideile îndrăznețe, chiar dacă sunt lipsite de coerență, produc rezultate bune. Interes față de o profesie liberală. Se caută un exemplu. Aspectul distructiv consumă timp valoros. Calitățile spirituale depind de intensitatea muncii. Avertisment. Se caută argumente în favoarea detașării. Renunțarea este dureroasă.

Careul lui Marte cu Pluton este cea mai grea lovitură a acestei săptămâni. Momentul acesta trebuie pregătit cu mare grijă pentru că orice amenințare, orice conflict pe care îl hrănim din energia proprie acum se amplifică. Lucrul acesta se explică din punct de vedere astral prin faptul că Mercur mediază perfect tendința Nodurilor cu Coada Dragonului. Așadar, trecutul apropiat, cel care s-a consumat de când Mercur, în fereastra aspectului, mediază tendința Nodurilor, este esențial pentru că raportul negativ dintre Marte și Pluton, și el activ încă de săptămâna trecută, să nu se transforme acum într-un conflict de proporții.
Dacă această condiție este îndeplinită, pe careul Marte-Pluton vorbim despre mici tensiuni, despre oboseală, descurajare într-un demers care cere rutină, însă de rutină ne-am cam săturat. Ceea ce constrânge sau enervează va fi rezolvat brusc, în mare viteză și, din acest punct de vedere, mulți vor lăsa impresia că din această săptămână nu au învățat nimic. În realitate, nu este o repetare a agitației mai vechi, ci un fel de ghidușie, o mică obrăznicie pe care ne-o permitem pentru că ni se pare că suntem protejați, că nu se va întâmpla nimic rău dacă procedăm așa. Desigur, se poate ajunge și la sentimente revoltătoare, însă doar pentru a amprenta locul, demersul ori pentru a ne impune un punct de vedere doar pentru certificarea zonei de confort. Dacă auzim “De lucrul acesta nu se atinge nimeni!” nu înseamnă că interdicția de acum se extinde, ci înseamnă o delimitare doar a acestui spațiu.
Toată această dinamică are și un rezultat bun. Muncim, mai bine, mai mult, mai rapid și rezultatul este unul bun. Pe aceste conjuncturi vor suferi cei pentru care munca este o formă de pedeapsă, care visează la o viață ideală în care lenea este finanțatorul principal. Pentru acești oameni 19 noiembrie aduc pierderi la capitolul imagine publică, discreditare și, că o consecință a acestora, o risipire a valorilor morale ori spirituale și așa șubrede cuc are au lucrat în această săptămână. Pentru aceștia 19 noiembrie vine cu tensiuni majore. Devin, așadar, ființe conflictuale, risipitoare, agresive. Pe aceștia medierea tendinței Nodurilor de către Mercur este doar o dezvăluire a aceea ce sunt în realitate. Dacă în ultimele patru săptămâni au crezut că îmbrăcând iluzia oamenilor liniștiți trec nevăzuți înseamnă că nu au anticipat nimic din ceea ce li se întâmplă azi. Marte și Pluton formează cuplu astral al curajului. Cel sincer va privi spre ceea ce îl deranjează, spre ceea ce nu și-a rezolvat și, prin muncă, va încerca să corecteze. Cel mediocru va inventa argumente pentru a-și justifica modul invaziv de comportare. Va sfida legile firii și se va folosi de situațiile conflictuale din trecut când s-a ascuns mai bine, când aceeași atitudine era văzută de ceilalți altfel pentru a-și justifica reacțiile de acum. Istoricul conflictual va fi folosit pentru a-i convinge pe ceilalți că numai așa se poate apăra. Oricât de mult s-ar strădui, realitatea acestei zile nu este de a susține puterea, ci de a-i dezvălui acesteia natura, motivația, rațiunea de a fi.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne aduce în fața unui moment delicat când libertatea de expresie funcționează ca în proverbul: “Fiecare pasăre pe limba ei piere!”. Aspectul distructiv al momentului nu stă în forța sa, cât în dezvăluire. De aceea avem mare nevoie ca acest moment să fi fost pregătit prin nonviolență, prin gânduri pașnice, prin a nu răspunde provocărilor oricât de justificată ar fi reacția. Cine nu ține cont de acest avertisment astral își va petrece această zi într-o coerență inteligibilă doar pentru sine, nu și pentru ceilalți. Cei pașnici nu vor înțelege de ce o ființă conflictuală se va comporta acum ca și cum trăiește într-un glob de sticlă. Dacă vor privi dintr-un cadru mai larg vor vedea că nu trăiesc doar acum într-un glob de sticlă, ci de mult timp, că tipul acesta de reacție l-au avut și în ultimele patru săptămânile, însă anterior s-au ascuns mai bine.
Libertatea de expresie pe care o vom resimți acum, în cazul în care trecem dincolo de patimile care ne pot consuma din energie, ne pot duce spre creativitate. De curând am deschis cufărul cu amintiri și chiar dacă unele dintre cele găsite acolo nu prea aveau o așa mare coerență, acum descoperim ce le-ar fi lipsit pentru a fi întregi: creativitatea. În felul acesta, ajungem să ducem mai departe într-un mod frumos și elegant calități spirituale din folosirea cărora să obținem un important capital de imagine.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la rezonanță. Un gând rău nu va avea nicio putere dacă, prin rezonanță, nu este argument și susținut. Este, ce-i drept, destul de dificil să oprim aceste impulsuri și ni se pare că ne consumăm prea multă energia pentru a ne controla aceste porniri. Să nu ne tulburăm pentru că a proceda așa este cea mai bună opțiune. Nu avem nici cea mai vagă idee cât de mult ne epuizăm dacă vom încerca să le argumentăm ori să le susținem.

5 thoughts on “13 – 19 noiembrie 2017

 1. Mihaela spune:

  Ce părere aveți despre Midas pe ascendent(în fecioară) în harta natală?Știu că pot face multe cu mâinile mele și-mi place să fie și bine.Aș vrea să știu dacă pot începe ceva nou în perioada următoare care ține de folosirea mâinilor.Mulțumesc!

  1. Există un pericol dacă se află poziționat pe ascendent. Acela este de a rămâne captivă la ceea ce știi să faci în momentul de față. Știm cu toții care este legenda lui Midas. Cu toate beneficiile care, conform perceptelor societății de consum, ne încântă pe noi, până la urmă a fost o victimă a propriului succes. Atât timp cât abilitatea nu este magică, ci produce anumite rezultate prin muncă și toate etapele, de la început și până la sfârșit, pot fi reproduse și de alții, această poziție nu este periculoasă. Când lucrurile se mișcă singure, schimbă sau orientează-te spre altceva. Beneficiul este o capcană.

   1. Mihaela spune:

    Știu că Midas n-a putut beneficia de ceea ce a creat, totul s-a transformat în aur, chiar și mâncarea.In cazul meu de câte ori am vrut să câștig în competiție cu alții, prin merit propriu, nu m-am putut bucura de reușită.Acum vreau să fac ceva ce fac alții de mult timp în beneficiul oamenilor.Mai am de învățat și mă voi strădui să nu mai ies în evidență 🙂 Mulțumesc!

    1. Frumos răspuns! Păcatul lui Midas a fost lăcomia. În cazul de față, poziționarea acestui element astral pe ascendent se pare că nu spune nimic despre lăcomie, ci despre măsură, despre “mai mult” în a căuta, a identifica, a crește. În cazul acesta, ceea ce vine din partea acestui element astral este foarte bun și trebuie pus la dispoziția celorlalți. Nu cel în cauză are un Deget al lui Midas, ci fiecare, pe părticica lui, atunci când se apropie de această calitate, să simtă că o poate valorifica, aprecia, promova ca și cum ar transforma-o în aur. Doar atât. E minunat.

 2. Ana-Maria spune:

  Va puteti uita peste harta mea natala?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.