13 – 19 mai 2019

13 – 19 mai 2019 este săptămâna despărțirii de un drept păgubos, a răspunsurilor dramatice, dar constructive și a convertirii de frică. Mult mai solicitantă și, pentru unii, mult mai grea decât săptămânile din urmă, cea de față are o componentă afectivă foarte evidentă. Despărțirea de un drept păgubos înseamnă întâlnirea cu adevărul. Multora, acest adevăr n-o să le fie pe plac pentru că le pun în dificultate poziția socială, credibilitatea și toate avantajele care le veneau de aici. Lor le sunt adresate aceste răspunsuri dramatice, doar ei vor vedea în întâlnirea cu adevărul o ipostază personală sau socială care îi vulnerabilizează. Toți ceilalți vor aprecia clarificările de acum și se vor simți eliberați de o mare povară. Această povară era adevărul care nu mai folosea nimănui sau propriul adevăr, cel care de multe ori este diferit de cel obiectiv. Se va mai evidenția însă acum încă o categorie socială, cea a oamenilor lași. În această săptămână oamenii lași își schimbă straiele de sărbătoare cu alte straie de sărbătoare, discursul mincinos cu alte discursuri mincinoase, decorul în care se desfășoară cu altul pentru că au intuiția unui cutremur personal sau social și se protejează convertindu-se la convingerile altora pentru că se tem de ceea ce va veni. Deși nu ar trebui, aceste persoane vor fi vedetele săptămânii. Ele vor atrage atenția, privirile se vor îndrepta acolo unde se așază, vorbesc sau se uită. Vor să rămână în centrul atenției pentru că pe acești oameni mișcarea valorilor i-a speriat întotdeauna. Lor nu le place să se schimbe și nu le este pe plac schimbarea opiniilor celorlalți, așa cum nu le sunt pe plac nici schimbările prin care trec masele.
La capitolul evenimente astrale, trei sunt mari și vor avea un cuvânt important de spus în acest tablou: trecerea lui Venus pe zodia Taur (miercuri), a lui Marte pe zodia Rac (joi) și Luna plină de duminică. Nu sunt singurele evenimente astrale majore, însă acestea au impactul cel mai puternic. Avem nevoie să privim cu maximă responsabilitate fiecare mesaj astral pentru ca la sfârșitul săptămânii, pe Luna plină, cea care închide cercul circumscris multor episoade ce se consumă acum, să fim mai curați în gânduri, mai simpli cu ceea ce simțim și dorim să împărtășim, mai puternici și mai încrezători în propria moralitate, în propriile opinii. Chiar dacă un covor de iarbă conține milioane de fire de iarbă și schimbarea opiniei ar semăna cu a trece de la un fir de iarbă la altul, deci o revigorare prin diversitate, acestea niciodată nu vor putea, nici separat și nici împreună, înlocui un stejar. În funcție de ce dorim să obținem, în funcție de prioritățile pe care ni le-am stabilit, vom alege un covor de iarbă sau un stejar falnic.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a lăsa lucrurile să se întâmple. De fiecare dată când simțim nevoia să așezăm cu mâna ceva să ne amintim că poate multe din situațiile grele sau stricate au “beneficiat” de aceeași abordare. Ceea ce facem cu forță, cu onestitate nu poate fi un fir de iarbă, ci o ramură care crește din trunchiul unui copac falnic.

Mulți pierd pentru că nu sunt atenți. Este invocat un moment de pauză. Planurile sentimentale sunt trecute în rezervă. Tranziție către o viață mai bună. Ceea ce este inferior este povestit frumos. Gesturile naturale sunt înțelese ca semne de dragoste, de uniune, de asociere. Pasiuni interesante explicate prin termeni nepotriviți.

Ecuația astrală acestei zile ne vorbește despre o grijă pe care am ignorat-o în săptămânile anterioare considerând că nu este importantă. Ea face trimitere la un grup de oameni, la o miză, la un patrimoniu pe care îl avem și care este dorit de altcineva sau la un patrimoniu ce aparține unei alte persoane și pe care ni l-am dori foarte tare. Chiar din prima zi vom înțelege la ce se referă deviza săptămânii, ce mesaj dorește să ne transmită. Fie că ne referim la o despărțire de un drept pe care mult timp l-am considerat păgubos, fie că evaluăm acum răspunsul ca fiind dramatic, dar mai târziu se va dovedi constructiv, alegerile pe care le vom face ne vor duce într-o singură direcție care trece obligatoriu prin această poartă îngustă a îngrijorărilor. Vom considera că soluția cea mai bună pentru problemele pe care le traversăm în această perioadă reprezintă o adeziune la o altă confesiune, convertirea de frică, schimbarea propriilor opinii. Lucrul acesta se explică din punct de vedere astral prin faptul că, Luna, trecând prin zodia Fecioară, va avea de împlinit doar unghiuri frumoase, însă cu planete care tranzitează zodii care nu le pun în valoare. Binele de acum face trimitere la pasiuni care vor să iasă în evidență prin caracterul lor hidos, în timp ce soluțiile cele mai bune cer ca această înclinație către curățenie, ca și cum ar fi o plăcere nouă, modernă, să fie schimbată cu un simț rece al realității, pe alocuri chiar dramatic, dar care se va dovedi suficient de util încât să vindece această nebunie a prezentului. Dreptul păgubos de care ne despărțim va face loc unui mare bine pe care îl primim în prima zi a acestei săptămâni dacă îndeplinim o condiție: sinceritate. Contextul astral de acum nu cere sinceritate față de toată lumea, ci doar față de noi înșine, să povestim ceea ce este de povestit, să iubim ceea ce este de iubit, să protejăm ceea ce este protejat, dar punctual, nu exhaustiv. Toate celelalte, pe care am fi tentați să le facem de dragul modelor, să fie, deocamdată, lăsate. Modele nu au făcut decât să distrugă destine decât să le pună în valoare. Pentru că destinul are un singur traseu, ceea ce s-a împlinit, prin mode sau prin sfidarea modelor, rămâne în continuare un traseu unilateral. Nu știm cum ar fi fost dacă am fi ales altceva. Acum, când contextul acestei săptămâni este foarte permisiv în privința aceasta, am putea să lăsăm deoparte această pasiune care ne consumă sau risipește din putere și să acordăm o mai mare atenție elementelor esențiale ale vieții pe care le-am refuzat altădată.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne vorbește despre lucruri care trec, despre gesturi foarte evidente pe care le-am făcut până acum considerând că acestea ne protejează, ne umplu un gol. Golul pe care îl avem nu poate fi umplut de lucruri false. El trebuie abordat cu ceva substanțial. Din această cauză, mulți vor considera pe 13 mai că lucrurile esențiale pe care trebuie să le abordeze sunt oamenii care au făcut ceva pentru ei. Este foarte posibil ca acești oameni care au făcut ceva pentru ei să rămână în registrul lor, să nu poată fi smulși de acolo, să nu participe la episoadele spectaculoase ale amatorilor de senzațional, să nu fie deloc interesați să umple golurile celorlalți, iar de aici poate apărea o tensiune care nu va fi rezolvată până când nu va apărea o explicație referitoare la acest refuz. Toate celelalte lucruri rămân în prima zi a săptămânii într-un registru al simplității, al firescului cuc are ne-am obișnuit. De aceea, este complet inutil să ne gândim la conflicte închipuite, este complet nepotrivit să alimentăm dialoguri interioare care nu vor fi niciodată transpuse în realitate în situația în care zilele următoare vor fi foarte generoase în situații concrete, nu iluzorii.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne respecta liniștea, pasiunea și iubirea pe care le-am protejat în ultimele luni, dar mai ales persoanele pe care le-am iubit cel mai mult pentru că măsura a ceea ce oferim stabilește măsura a ceea ce primim, chiar și în cazul protecției.

Discuții majore despre oameni mici. Revolta nu este înțeleasă de cei puternici. Intuiție. Este cucerit un drept care se poate transforma într-un privilegiu. Viața personală se echilibrează. Soluțiile bune vin prin schimb de experiență. Comunicarea este mai bună dacă oamenii sunt mai sinceri. Nimeni nu este perfect. Discuțiile minore creează probleme existențiale. Avem nevoie de autocontrol. Superficialitatea este plătită scump.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Fecioară și va avea de împlinit mai multe unghiuri înainte de a intra pe Balanță. Lucrurile acestea ar trebui să ne facă mai puternici pentru că ne amintim de un succes care nu a fost valorificat așa cum trebuie, nu a fost comunicat, rezultatele acestui avantaj nu au fost diseminate, privilegiile nu au fost savurate așa cum ne-am dorit. Relația bună pe care Soarele de pe zodia Taur o are cu Pluton retrograd de pe zodia Capricorn scoate în evidență avantajul pe care îl obținem în urma acestor revigorări, în urma avantajării unor reminiscențe. În mare parte, această zi este un avantaj pentru omul sincer, care nu are nimic de împărțit, care nu a demonstrat până acum că este conflictual, pentru care superficialitatea nu a fost niciodată o soluție. Faptul că este mai riguros cu programul zilnic, mai responsabil cu ceea ce ar fi trebuit să facă în săptămânile din urmă și nu a făcut, dar vrea acum să facă, nu înseamnă că este o persoană închistată, o ființă care crește doar prin reguli, doar prin îngrădiri. De aici înțelegem că momentul de față ne ajută să ne desprindem de lucrurile foarte rele care altădată ne-au lăsat impresia că sunt foarte bune pentru că ne consumau din acea putere negativă. 14 mai ne arată că anumite persoane trebuie să fie înlăturate din cercul personal pentru că rolul lor de până acum nu a fost altul decât acela să alimenteze această latură negativă și să îi creeze celui în cauză falsa impresie că dacă dă frâu acestor impulsuri negative și spune ceea ce gândește liniștea pe care o obține în urma acestei forme rudimentare de destăinuire este cel mai bun lucru pe care îl merită. De aceea avem nevoie de oameni sinceri, nu de fățarnici, de aceea tot acest efort de conștientizare a zilei de 14 mai cere să înțelegem că valorile minore, că elementele care nu s-au evidențiat până acum au în esența lor un sâmbure, un element foarte valoros pe care ar trebui să îl valorificăm. Nu l-am valorificat până acum pentru că am fost prea determinați, prea ambițioși, prea răi, prea egoiști. În mijlocul zilei următoare Venus își va încheia tranzitul sau prin zodia Berbec și, trecând pe zodia Taur, îi va face pe oameni mult mai atenți la valorile perene, cele pentru care merită să îți sacrifici o mare parte din patrimoniu. Este adevărat, în contextul acestei săptămâni, dat fiind faptul că în mijlocul săptămânii Marte va trece pe zodia Rac, cea mai proastă poziție a sa, lucrurile acestea bune care își caută un teren foarte fertil pentru a-și înfige rădăcinile lor vor fi vulnerabile.
Prin urmare, 14 mai ne vorbește despre lucrurile foarte importante la care nu trebuie să renunțăm doar pentru că situația, conjunctura, întâmplările pe care le parcurgem ne spun că trebuie să procedăm în felul acesta. Viața personală se poate echilibra dacă ne simplificăm aceste ambiții. Acolo unde lucrurile se amplifică, explodează, avem de-a face și cu situații care ne forțează decizia, ne obligă să spunem ceea ce nu dorim, să fim altfel decât ne-am fi dorit. Astfel, pe 14 mai vorbim despre o convertire, însă una discretă, ce pare mai curând un joc. În zilele următoare ea se poate transforma într-o veritabilă celulă de criză. Așadar, avem nevoie ca schimbul de experiență la care suntem invitați să participăm în această zi să primească din partea noastră toată atenția. Avem nevoie ca lucrurile acestea delicate, rele, retrograde să fie analizate atent. Superficialitatea va fi pe 14 mai plătită foarte scump.
Dacă în privința relațiilor sociale putem foarte ușor da vina pe regim, pe mersul lucrurilor, pe vremuri, în privința relațiilor personale lucrurile stau altfel. Aici ni se cere să recunoaștem un adevăr sau o greșeală pe care am făcut-o intenționat ori să spunem totul despre o faptă care a făcut relația în care suntem acum mult prea dificilă. Absența acestor informații, absența acestor explicații va da un start negativ vieții personale, creând situații delicate care se vor rezolva abia spre finalul anului.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a renunța la toate lucrurile care ne agită. Chiar dacă ele sunt legate de întâmplări sociale la care am promis că trebuie să participăm, a fi liniștit pe 14 mai este semn de virtute.

Visăm la o viață mai bună. Facem schimbări pentru că vrem să punem la punct un personaj arogant. Calitatea vieții este în contrast cu activitățile programate pentru momentul de față. Vitalitatea este la cote minime. Avem inițiativă, dar nu excelăm în curaj.

În dimineața acestei zile Luna va trebui să treacă prin opoziția cu Chiron și apoi, în mijlocul zilei vom experimenta unul dintre cele mai interesante și plăcute evenimente astrale ale acestei perioade: trecerea planetei Venus pe zodia Taur. Dacă pe zodia Berbec această planetă a fost în exil, adică a fost constrânsă să-și folosească anumite calități pentru un scop străin, pentru a duce mai departe o promisiune făcută în condiții drastice care nu mai era de actualitate, trecerea sa pe zodia Taur înseamnă întoarcerea acasă, întoarcerea către obiceiuri frumoase, către liniște, către acea simplitate care îl face pe fiecare să se simtă bun, important, sănătos, apreciat. Venus pe zodia Taur este un semn de vitalitate, însă nu în această zi. Acum pentru că avem o dispunere mai puțin agreabilă a Lunii cu Chiron și Junon nu putem vorbi despre o valorificare a vitalității personale la cotele cele mai bune. De altfel, nici de-a lungul următoarelor zile, până la sfârșitul acestei săptămâni, nu putem vorbi despre o întoarcere la liniște, confort sau satisfacție pentru că din dimineața zilei următoare Marte va trece pe zodia Rac și va schimba întru totul registrul comportamental. Vor exista plăceri, unele dintre ele chiar vinovate, pe care ni le vom permite. Acum, Venus, trecută pe zodia Taur, anunță că avem drepturi de care ar trebui să ne folosim, avem resurse pe care nu trebuie să le mai ținem la naftalină, nu trebuie să le mai conservăm, ci să le folosim.
Există însă o problemă destul de delicată care va veni cu trecerea planetei Venus pe zodia Taur și ea va fi dată de plăcere. Plăcerile mai vechi se trezesc acum, însă în această săptămână nu prin ceea ce este bun pentru cel în cauză, ci prin ceea ce îl compromite și mai mult, prin ceea ce îi afectează și mai mult activitatea, echilibrul sau atenția. În felul acesta, vorbim despre un 15 mai delicat, compromițător, care nu poate rezolva totul prin frumos, eleganță și rafinament. Pe zodia Taur, Venus le atrage atenția oamenilor că lucrurile frumoase trebuie să fie vizibile, clare, precis conturate, încărcate de vitalitate și expresive. Ceea ce nu se încadrează în acest standard foarte permisiv și nu poate fi considerat un element frumos. Este posibil ca acum, pe 15 mai, ceea ce nu este frumos să fie marginalizat. Cei care sunt acuzați că nu se încadrează în anumite etaloane estetice să se simtă marginalizați. Acest lucru nu va dura prea mult. De mâine, după ce Marte va intra pe zodia Rac lucrurile acestea se vor schimba.
Prin urmare, 15 mai ne vorbește despre lucrurile pe care le putem schimba prin frumos, dar am uitat ce înseamnă frumosul. Momentul de față ne lasă să ne folosim propria vitalitate pentru a crea valori remarcabile, dar nu știm cum să folosim această vitalitate decât în conflicte, în situații care creează emoții puternice, extremiste. De aceea, momentul de față se află în perfectă consonanță cu prima parte a devizei săptămânii, cea care ne vorbește despre despărțirea de un drept păgubos. Prin trecerea planetei Venus pe zodia Taur multe lucruri simple devin foarte vizibile, iar altele care erau complicate se împlinesc tocmai pentru că au fost dintotdeauna conectate la o anume simplitate. Oricât de abstractă pare situația, lucrurile acestea au fost întotdeauna conectate. Simplitatea nu ar uimi decât dacă ar fi întotdeauna comparată cu elementele complicate care doar descriu un contur, fără a reuși să umble prin conținut, fără a reuși să evidențieze o esență.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a refuza revolta, de a alege liniștea și simplitatea, chiar dacă asta înseamnă, la momentul de față, să pierdem ceva. În anul acesta, în 2019, avantajul nu vine prin a câștiga ceva, ci, paradoxal, prin a pierde.

Voință. Teamă de sacrificiu. Se discută despre un succes, dar nu poate fi explicat în așa fel încât să fie înțeles de toată lumea. Sentimentele frumoase țin de comunicare, claritate, fantezie, sensibilitate. Îndoială. Viața privată este încercată. Sunt schimbate datele unei probleme. Întârzierile nu sunt personalizate, dar enervează. Perturbațiile sunt văzute ca o încurajare către distracție. Ne reîncărcăm bateriile. Ceea ce nu împărtășim, acumulăm pentru o luptă viitoare.

În dimineața acestei zile Marte va trece pe zodia Rac. Acesta este cel mai important eveniment astral al acestei perioade, chiar dacă în această zi Mercur va împlinii un sextil cu Neptun, iar Venus alt sextil cu Luna neagră. Impactul negativ al trecerii lui Marte pe semnul căderii sale, pe zodia Rac, este mult mai dur și mai periculos chiar decât careul pe care Luna îl împlinește de două ori pe lună cu Axa Dragonului. Zodia Rac nu poate fi un semn care să îi ofere acestei planete decât motive de răzbunare, de revoltă, impulsuri în a crea suferință celorlalți, în a provoca frustrare, în a deposeda sau distruge. Aceasta este o poziție foarte proastă care va fi activă până pe 2 iulie. După aceea, Marte pe zodia Leu îi poate ajuta pe cei care vor suferi de acum și până atunci să se relanseze. Asta înseamnă că persoanele bine intenționate, oamenii care nu au fost în ultima perioadă conflictuali vor resimți această perioadă care debutează cu trecerea lui Marte pe zodia Rac, de acum și până la începutul lunii iulie, ca una de reîncărcare a bateriilor. Cu toate acestea, cu toții vom observa că până și lucrurile simple sunt pe punctul de a intra într-un derapaj. Soluția cea mai simplă la toate aceste probleme este convertirea. Ceea ce nu este clar trebuie să le fie celorlalți clar prin ceea ce știu, nu pot recunoaște, observă, dar se înșală. Desigur, nu trebuie să intrăm în panică, pentru că această poziție a lui Marte nu poate fi mai dificilă decât poziția lui Uranus pe zodia Taur. Nu putem fi atât de revoluționari pe cât de distructivă se dovedește a fi o situație socială care ne avantajează. Situația aceasta ne vorbește despre o latură psihologică pe care vom încerca să o valorificăm așa cum considerăm mai bine sau într-un mod lipsit de orice îngrădire. Fie că vom fi deschiși, comunicativ sau furioși, rezultatul ar trebui să fie același. A ne mobiliza în a valorifica o anumită informație, chiar și prin compromis, chiar și prin a greși puțin, dar cu măsură, înseamnă abia atinge o țintă. Lucrul acesta poate fi folosit doar acum, doar la începutul tranzitului lui marte pe zodia rac.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește despre acele sentimente care ni s-au părut acum frumoase, dar care au fost cauza unor situații delicate și acum ar trebui să le schimbăm sau ar trebui să le dăm o altă formă. Situațiile conflictuale de acum nu sunt atât de periculoase pe cât par, cât sunt de păguboase, delicate sau compromițătoare pentru că sunt prea mult dependente de imaginație, de fantezie, de ceea ce este clar doar într-un plan iluzoriu. Trecerea lui Marte pe zodia Rac ridică această problemă a sincerității, a comunicațiilor, a elementelor necesare la care apelează un om care a trecut printr-o traumă. Elementele acestea care traumatizează și susțin nevoia de răzbunare trebuie trecute într-un plan secund pentru că, altfel, ele perturbă destinul în ansamblu. Nu întâmplător, trecerea lui Marte pe zodia Rac coincide cu acest careu al Lunii la Axa Dragonului, aspect care se consumă de două ori pe lună. Această coincidență ține de magia vibrațiilor astrale care nu ne-au dezamăgit niciodată. Marile realizări ale acestei zile țin de faptul că viața privată trebuie protejată și nu trebuie să ne lăsăm în voia impulsurilor sociale care ne perturbă sau care ne anulează anumite valori pe care ni le-am însușit în lungi etape de educație.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi sensibili, nu pentru a valida inversarea valorilor, nu pentru a sacrifica ceva, ci pentru a simți adevărul pe care îl trăiesc oameni. Este posibil ca acest adevăr să fie dureros, dar asta nu ne obligă să reacționăm pe măsură. Ceea ce simțim este o mare achiziție a momentului.

Disconfortul poate fi înlăturat fără prea multe compromisuri. Puterea exercitată împotriva celui slab. Discuții despre progres. Clarificarea problemei grăbește evoluția. Nesiguranță. Indecență în relațiile profesionale. Avem nevoie de încurajare. Faptele simple ne ajută să ne ridicăm deasupra celor care s-au evidențiat prin laudă de sine. Idei bune consolidează poziția socială. Statutului profesional depinde de rezistența psihologică.

În noaptea de joi spre vineri Luna va trece pe zodia Scorpion și până dimineață va trebui să treacă prin conjuncția cu Venus, dar și prin cea cu Uranus, planete care se află la începutul tranzitului lor prin zodia Taur. Așadar, vorbim pe 17 mai despre valori care nu pot fi schimbate foarte ușor, fie că ele se referă la o zonă a sentimentelor, fie că se referă la o zonă rațională. Faptul că Mercur se află acum într-o relație foarte bună cu Axa Dragonului este un lucru foarte bun pentru mulți pentru că arată soluția minunată la care vom ajunge în urma deciziilor adoptate în această săptămână, nu doar în această zi. Cu toate acestea, avem nevoie de încurajare, de vorbe bune, nu pentru că am duce lipsă de așa ceva, ci pentru că în momentul acesta vindecarea psiho-emoțională, spirituală sau chiar cea fizică nu poate fi împlinită decât în modul acesta. Prin ceea ce ne amintim și spunem ne putem ridica deasupra celorlalți, chiar, fiind foarte inspirați, vom demonstra nivelul de pregătire pe care îl avem. Din nefericire, 17 mai este o zi a puterilor exagerate, adică în încercarea de a ne pune în valoare riscăm să ajungem pe o pistă falsă, să rănim oamenii pe care îi îndrăgim foarte mult, să nu fim în stare să facem nimic constructiv pentru statutul profesional. Având în vedere că multe din aspectele astrale ale momentului se împlinesc până la răsăritul soarelui, mesajele zilei de 17 mai țin mai curând de instinct, decât de rațiune. Unii se vor comporta ca și cum ce au visat noaptea trebuie să pun în practică în timpul zilei, ceea ce li s-a spus acum câteva săptămâni trebuie neapărat să împlinească acum. Există o rezistență psihologică, însă ea vine doar ca o formă de apărare, ca un instrument de protecție împotriva unei agresivități care a fost deja declarată. Pentru a ne ține departe de aceste tulburări, pentru a fi disciplinați și a duce mai departe ideile corecte, idealurile constructive, nu trebuie decât să renunțăm la lauda de sine. Cei care se vor lăuda cu ceea ce pot să facă, au reușit de-a lungul timpului, le este recunoscut nu fac decât să arate că fac parte din această structură conflictuală. Ceilalți sunt aducători de pace.
Prin urmare, 17 mai ne arată că lucrurile pe care le știm foarte clar nu pot fi puse în aplicare așa cum ne gândeam cândva. Va fi nevoie ca în această zi să ținem cont de schimbările care au apărut în ultima vreme, de mesajele schimbate ale personajelor celebre, de fricile și ne siguranțele celorlalți. Pe 17 mai nu vorbim atât de mult de fapte, cât vorbim de ceea ce determină fapta, de emoția constructivă, de curajul care îi schimbă pe oameni și îi face mai buni. La polul celălalt, vom găsi pe oamenii indecenți care nu a fost niciodată disciplinați și care au considerat că realizările lor sunt ipostaze sociale, nu semne ale unui destin împlinit. Diferența între a acorda credibilitate aceste idei existențiale și a considera că omul este făuritorul propriului destin este dată de argument. Pe 17 mai argumentul va fi atât de important încât până și statutul profesional va salvat ori compromis de acesta.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi sinceri. 17 mai este o zi care ne distruge pe minciună. Cel care este sincer și va salva tot ceea ce poate fi salvat.

Cercetări profunde. Evenimentele sunt determinate de rezistența psihică. Avem nevoie de curaj. Sfârșitul ne sperie. Modificări importante schimbă vibrația personală. Ne temem că sinceritatea este o slăbiciune. Combinații care ne ajută să creștem din punct de vedere moral și spiritual. Expresivitate. Prin cuvinte simple rezolvăm o problemă de încordare.

18 mai vine cu o schimbare a unei decizii adoptate cu scopul de a face o relație să fie mai durabilă. Lucrul acesta l-am gândit și în primele zile ale săptămânii, dar nu am avut curajul să îl punem în aplicare sau am considerat că nu era momentul potrivit. Acum sunt îndeplinite toate condițiile și acțiunea pare să vină de la sine. Suportul astral vine atât din relația bună a lui Mercur cu Pluton, aspect care se împlinește dimineață, dar și din partea conjuncției Venus-Uranus și al trigonului Marte-Luna neagră, aspect care se definitivează spre seară. Ambivalența acestor unghiuri, direcția bună dată de unghiurile de dimineață și direcția mai puțin bună dată de unghiurile împlinite seara, ne atrage atenția asupra naturii morale de la care nu trebuie să ne abatem, indiferent de situație. În mare parte, calitatea acestei hotărâri va trece în planul secund, adică ni se va părea că este mult mai important rezultatul pe care-l obținem decât mijlocul de care ne folosim pentru a ajunge acolo. Sintagma “Scopul scuză mijloacele“ este în perfectă consonanță cu această predispoziție astrală. Ca de fiecare dată, vor exista și consecințe negative dacă ne abatem de la moralitate.
Dacă în prima parte a zilei ne vom considera că prin asociere devenim mai puternici, că reușim să ne însușim o parte din privilegiile celor cu care ne asociem, ba chiar și un confort emoțional, nu facem decât să arătăm că abordăm toată această predispoziție cu o oarecare superficialitate. Chiar dacă unghiurile sunt foarte bune, atât trigonul Mercur-Pluton cât și celelalte la care participă Luna, nu trebuie să uităm că suntem în perioada în care Marte de pe zodia Rac începe să producă efecte, iar acestea nu sunt bune, ci distructive, mergând în momentul de față în special către reducerea rezistenței la efort, la accentuarea complexelor de inferioritate, a obsesiilor, a ceea ce încadrăm generic în “manifestări paranoide”. Așadar, binele acesta pe care îl gândim în prima parte a zilei nu ne va oferi satisfacția pe care o căutăm, iar absența moralității, absența unei doze minime de modestie va face ca această realizare să nu fie gustată deloc. Ba mai mult, va exista și o descurajare față de situații similare de care ne vom ține departe pe viitor motivând că am avut cele mai bune intenții, dar ni s-a răspuns obraznic. Pe acest fond, direcțiile astrale ce se vor manifesta în a doua parte a zilei accentuează această prăpastie a comunicării deficitare și creează premisele unor întâmplări cu adevărat nefericite, adică rele sau compromițătoare prin conținut, nu doar prin interpretarea pe care protagoniștii le-o dau.
Prin urmare, 18 mai ne vorbește despre lucruri simple care ne pot duce spre tensiuni mari dacă ne întoarcem privirea de la traseul cel drept, moral și corect. Dacă nu ne abatem de la acest traseu vom vedea că lucrurile bune se înmulțesc, că situațiile neprevăzute ne vor surprinde prin rezultatele frumoase, printr-o formă de prosperitate cu care deocamdată nu prea știm ce să facem. Greșelile acestei zile creează dependență, nu doar de anumite substanțe pe care unii le preferă pentru a uita, ci și de tehnologie, de oameni de o anumită factură ș.a.m.d. Vom avea clar sentimentul că sinceritatea ne expune și mai mult și nu se întâmplă nimic dacă renunțăm puțin la ea. Această greșeală mică nu va fi în momentul de față importantă prin conținutul ei cât prin ceea ce reprezintă: subliniază o formă de imaturitate.
La modul comun, 18 mai aduce un interes sporit față de lucruri care se mișcă singure, care impresionează în momentul în care sunt folosite, care amplifică rezistența la efort, care creează o stare de bine. Și aici, dacă nu ținem cont de măsură pot apărea probleme.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la lăcomie. Lăcomia acestei zile nu doar că este periculoasă, dar îi poate face pe oameni să creadă că este utilă, devenind vicleni sau mai vicleni decât erau.

Competiție. Achizițiile nu ajutat să creștem, și ne duc spre decădere. Mobilizare. Suntem puternici dacă suntem ajutați. Ni se pare că perioada este de vină, nu oamenii sau reacțiile lor. Se discută despre un pasaj îngust. Totul se bazează pe o atitudine fermă. Amintirea unor minciuni mai vechi ne îndeamnă să verificăm din nou o informație.

Luna plina care se împlinește în noaptea de sâmbătă spre duminică închide cercul circumscris multor episoade care au făcut această săptămână intensă și constructivă. Această Lună plină de primăvară aduce presiune pe lucrurile care trebuie încheiat cu orice preț, însă, având în vedere notele particulare ale celorlalte zile, știm că situațiile care se vor încheia acum au un loc special în cadrul anului în curs, dar și în cadrul acestei etape de viață. Unii vor considera că este o banală Lună plină care îi agită, care vine cu insomnii, cu puțin chef de scandal, cu mai multe orgolii decât altădată. În realitate, ceea ce scoate la lumină presiunea acestei faze a Lunii este rostul real al situațiilor care au definit această perioadă. Dacă nota definitorie a zilei de duminică va fi orgoliul, atunci acesta este elementul care a definit multe din întâmplările care ne-au frământat de la începutul anului și care nu ne-a permis să găsim o explicație la întrebarea: de ce mi s-a întâmplat așa? În cuvinte mai simple, ultima zi a acestei săptămâni este una de stare, cu un impact emoțional foarte puternic. Încă de dimineață, Luna va trece pe zodia Săgetător și uităm de anumite responsabilități, adică ne vom îndrepta atenția doar către ceea ce strălucește sau către ceea ce am primit ca o dorință împlinită. Careul cu Luna neagră arată că 19 mai nu poate fi o zi simplă sau nu este o zi lipsită de pete de culoare, informații eronate, poate chiar stări sufletești care pot fi încadrate în termenul generic de “apăsător“. Totul are însă un rost, un înțeles, iar acela trebuie respectat, folosit cu înțelepciune pentru ca evenimentele săptămânilor următoare, până la începutul lunii iulie, când Marte își va încheia tranzitul său pe zodia Rac (cea mai proastă poziție a sa), să nu fie mult prea simplist încadrate în categoria problemelor, ci văzute doar ca o continuare a unor situații constructive de viață. Așadar, nota puternică a acestei zile susținută de Luna plină are un rol existențial aparte. Faptul că le facem mai vizibile este un element particular al momentului, adică nu aceasta va fi și nota care să definească episoadele programate în săptămânile ce vor veni. Nu ne trebuie decât puțină atenție pentru a descoperi adevărul, nu a-l folosi ca pe un mop.
Prin urmare, ultima zi a acestei săptămâni închide cercul circumscris multor evenimente care au venit spre noi pentru a evidenția mult mai bine calitatea a ceea ce am ales să facem de ceva vreme. Elementele care sunt scoase la lumină acum, care sunt evidențiate au fost folosite în fundal de mult timp. Acum ele sunt repoziționate pentru a înțelege dacă la momentul respectiv le-am folosit acolo unde trebuie și cum trebuie. Toată această intensitate nu poate fi separată de faptul că de ceva vreme Saturn trece peste Coada Dragonului. Acum intervine și Marte de pe zodia Rac și toate aceste lucruri care devin vizibile pentru că a apărut o fisură lasă senzația de cutremur. Un om atent și înțelept știe că totul în creație este supus transformării, totul se află într-o mișcare continuă. Doar această mișcare, doar această transformare face posibilă evidențierea adevărului. Dacă până acum am crezut într-un fel de minciună cosmetizată, evidențierea adevărului clar și obiectiv lasă o puternică senzație de cutremur. De aceea, pentru mulți, ipostaza aceasta seamănă cumva cu “ultima picătură de amar“. Este nevoie de multă luciditate pentru că acest cutremur să nu producă urmări, ci el însuși să fie văzut un efect care va trece, așa cum și este.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu generaliza de la un caz particular. Ceea ce ni se întâmpla acum este rezultatul și nu cauza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.