12 – 18 octombrie 2015

12 – 18 octombrie 2015 este săptămâna accesului la binele comun și a bucuriilor care vin de la sine. Mulți s-ar putea să se bucure în fața acestui mesaj considerând că se creează astfel un contrast teribil cu dramele pe care le-am parcurs în ultimele săptămâni. Lucrurile nu se rezolvă doar cu un mesaj frumos sau doar cu câteva unghiuri care se împlinesc în această săptămână și cărora le era sortit să fie purtătoare ale unor mesaje frumoase. Există în continuare o notă dramatică și în această săptămână motiv pentru care binele acesta pe care îl anunță să nu devină foarte accesibil tuturor, adică să nu ajungă acum către toți oamenii dacă aceștia nu merită în momentul acesta, însă într-un mod cu totul special să nu se facă diferența între oameni după faptele pe care le-au făcut în ultima perioadă și să le fie rezervată și lor o felie din binele comun. În cazul celor buni, binele va fi accesibil rapid, adică ei înșiși vor fi în stare să ducă mai departe un mesaj pozitiv pe care l-au ținut ascuns în pumni, pe care l-au ascuns în sân în săptămânile anterioare când totul a trecut prin foc și sabie. În cazul celorlalți care au iubit prea mult răzmerița, conflictele sau intrigile, binele acesta pornește pe o cale ocolitoare urmând ca să-i ajungă din urmă însă mai târziu. S-ar putea ca la momentul la care acești indivizi răi din această săptămână să se întâlnească cu binele ce le este și lor rezervat, acesta să nu mai fie de actualitate și să nu le mai folosească la nimic. Universul este însă obiectiv și repartizează fiecăruia în mod egal câte-o bucată de pâine, câte un pahar cu apă sau câte un fruct. Dacă ne-au plăcut mai mult tenebrele, să căutăm râme, să aruncăm cu pietre în păsări sau să spargem geamurile vecinilor, nu înseamnă că nu ne-a fost oferită și nouă hrana necesară.
Lăsând la o parte această alegorie, mesajul astral al acestei săptămâni este unul care ne îndeamnă să avem curaj, să privim adevărul în față, să ne stabilim obiective clare printr-o putere pozitivă, prin obiective pozitive chiar dacă acestea par inițial că sunt prea slabe și că nu ne duc la nimic bun. Ceea ce punem în pământ în această săptămână este o sămânță și cine se așteaptă ca, imediat, din aceasta să răsară un arbore puternic atunci este o persoană ignorantă.
Săptămâna în curs ne va vorbi despre cât de importantă este simplitatea, cât de necesar este să privim în față suferințele, durerile, lipsurile sau să înțelegem altfel abuzurile și poate chiar absența celor puternici din locurile unde, prin prezența lor, viața s-ar fi putut îmbunătăți substanțial. Nu trebuie în această săptămână să interpretăm greșit ansamblul destinului după cele câteva evenimente care se consumă acum în forță. Unii vor avea impresia după ce vor trece cele șapte zile că au trecut ca printr-o hipnoză, ca au fost ținuți captivi într-o buclă a timpului, spațiului, că au trăit izolați de ceea ce ar fi trebuit să reprezinte o continuare firească și simplă a unor demersuri.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a permite bucuriei să se exprime. Dacă trăim totul cu bucurie, dar nu urmărim ca aceasta să fie transferată celorlalți pentru că trebuie să ne bucurăm în grup dovedim că avem înțelepciune. Noi nu vom spune bucuriei în această săptămână cum să se exprime. Ea înflorește, ne parfumează sufletul cu emanațiile ei, iar noi suntem beneficiarii acestor emanații doar pentru că ea există. Ea nu poate fi controlată. Bucuria se dăruiește și cine dorește să beneficieze de emanațiile ei o acceptă așa cum este.

Singurătatea este o formă de pedeapsă. Independență folosită greșit. Grupurile puternice se impun mult mai ușor. Se face economie. Descoperire importantă. Adversități rezolvate pe calea dialogului. Se definitivează o ruptură. Se pune stop într-un demers periculos. Regulile sunt schimbate. Risipa este pedepsită. Nesiguranță.

Săptămâna care debutează cu evenimente astrale aferente zilei de 12 octombrie este una care ne va ajuta să ne redresăm și să descoperim că binele a fost prezent tot timpul în jurul nostru, dar nu am avut puterea să-l vedem ori atenția ne-a fost distrasă de altceva. Suntem în continuare în etapa în care Jupiter construiește o opoziție cu Neptun și trigonul pe care Marele benefic îl realizează astăzi cu Pluton transformă această planetă în mediator. Gândurile sau achizițiile de până acum, structurile pe care le-am hrănit până în momentul acesta, ceea ce credeam că reprezintă elementul de rezistență sau resursa la care apelăm de fiecare dată, devine soluție la toate problemele, panaceul universal sau element care ne scoate dintr-o mare încurcătură. S-ar putea să simțim că acest bine cu care intrăm în contact să ne îndemne spre o mare schimbare. S-ar putea ca valorile cu care credem că trebuie să lucrăm de acum încolo să fie orientate doar spre victorie și doar pentru a ne îndeplini anumite dorințe. Trebuie să plecăm din start de la ideea că Pluton pe zodia Capricorn nu este o poziție chiar atât de pașnică precum știm că ar reprezenta o altă poziție a unei planete pe această zodie. Pluton pe Capricorn dorește să schimbe regulile, ordinea de fapt, să agaseze elementul tradițional pentru că acesta blochează evoluția sau, fără ca omul să-și dea seama, să ajunge să-i facă un mare rău prin normalitatea inflexibilității. Se luptă astfel împotriva unei rutine care poate fi și rea însă nu în mod obligatoriu adversarul trebuie să fie cu adevărat vinovat. Descoperirea aceasta ne va fi de un real folos de-a lungul acestei săptămâni pentru că, în primul rând, ne va asigura o luciditate absolut necesară evenimentelor programate în acest interval, apoi are și statut de concluzie, adică vom fi mulțumiți de noi înșine că nu am trecut prin atât de multe probleme în ultimele patru săptămâni. Se întâmplă lucrul acesta pentru că 12 octombrie este ultima zi din actualul ciclu lunar. Mâine, pe Luna nouă, va începe un ciclu care va dura patru săptămâni.
Apoi, opoziția Soarelui cu Uranus care se realizează pe axa Berbec-Balanță arată că anumite adversități, poate chiar cele pe care am încercat să le soluționăm în forță sau printr-o schimbarea bruscă, se rezolvă acum doar pe calea dialogului. Este posibil ca debutul acestei săptămâni să nu ne ajute prea mult în această soluționare pe calea dialogului, pentru că Axa Dragonului abia ce și-a schimbat poziția și nu ne-am obișnuit încă cu instrumentele noi. S-ar putea ca Luna neagră de pe zodia Balanță să aibă în continuare un impact năucitor, să ne tulbure deciziile și să ne îndemne să ne preocupăm de lucrurile lipsite de importanță crezând că dacă le rezolvăm pe acestea am rezolvat totul. Asta se întâmplă doar în prima zi a acestei săptămâni pentru că de mâine, după ce Luna nouă se va împlini, după ce Mercur de pe zodia Balanță va primi un ajutor din partea lui Saturn de pe Săgetător și ne vom aminti în ce domeniu trebuie să fim foarte buni, lucrurile se vor schimba în mod substanțial. Acum vom avea senzația că se accentuează o ruptură și că acele grupuri care până acum au dovedit că sunt puternice devin și mai puternice.
Încadrarea acestei scheme în deviza generală aplicată acestei săptămâni, cea care ne vorbește despre accesul la un bine comun și la bucuriile care vin de la sine, ne permite să facem trimitere la întâmplări care ne-au oferit un sentiment de nesiguranță. La momentul la care acele întâmplări s-au consumat am avut impresia că trebuie să fim foarte disciplinați dacă vrem să fim acceptați într-un grup, tolerați sau susținuți într-un demers. Când nu s-a întâmplat lucrul acesta am avut clar sentimentul unei risipe și ne-am simțit vinovați sau am constatat că ne cuprinde o anumită revoltă. Concluzia acestor situații ne-a spus că este util să ne consumăm mai puțin pentru ceilalți, să fim mai rezervați cu informațiile, cu energia, cu timpul sau chiar cu banii. Pluton devine în 12 octombrie un element mult mai important pentru a face referire doar la transformare, doar la regenerare, el făcând trimitere și la bani, la resurse, la ceea ce vom transforma în obiecte, într-un bun sau într-un avantaj. Persoanele inferioare, oamenii comuni care judecă totul doar după ceea ce văd și înțeleg la prima vedere vor considera că trăsătura generală a zilei de 12 octombrie vine să le spună că pot cumpăra orice cu banii, că pot obține un avantaj dacă zâmbesc, dacă dau ceva personal la schimb sau dacă păcălesc. Dacă așa au făcut în ultimele patru săptămâni nu au cum în 12 octombrie să procedeze altfel. Faptele ne arată însă dacă omul care le săvârșește este superior sau inferior.
Prin urmare, debutul săptămânii se face într-un ton ciudat. Mulți vor avea impresia că nu mai pot schimba nimic din demersurile în care s-au implicat, că dacă primesc o recompensă atunci nu mai trebuie să emită la adresa ei nicio părere pentru că nu o mai pot schimba, iar dacă sunt refuzați sau criticați percep toate acestea care vin spre ei ca pe o formă de pedeapsă. 12 octombrie poate fi o zi de regenerare, o zi în care să interiorizăm un răspuns pe care-l primim, o soluție sau ecoul unor fapte asupra cărora am lucrat în ultimele trei săptămâni. Nu vom lua prea mult în considerare, decât constrânși de alți factori, rezultatele unor demersuri asupra cărora am lucrat în săptămâna anterioară. Deocamdată nu ne-am obișnuit cu trecerea Axei Dragonului pe o altă axă zodiacală, nu suntem încă pregătiți să lucrăm cu aceste energii deși regulile se schimbă din mers, anumite demersuri lasă impresia că se transformă și nu trebuie decât să le urmărim evoluția sau nu trebuie decât să le acceptăm schimbarea.
12 octombrie poate fi și ziua în care se definitivează o ruptură, se pune stop într-un demers periculos, iar revolta individului nu poate fi nici într-un caz expresia a ceea ce se consumă doar în momentul acesta. Opozițiile care apar acum s-au construit în timp și vor fi active și de-a lungul acestei săptămâni. Asta înseamnă că avem timp suficient să medităm asupra a ceea ce este permanent în jurul nostru sau care durează mai mult. Bucuriile acestui moment s-ar putea să ajungă la noi pe o cale ocolitoare, asta nu înseamnă că nu le merităm sau că nu am știut să cerem la momentul oportun ceea ce ne este necesar acum. Faptul că ocolesc arată că trăim vremuri complexe și că războiul resurselor, transformarea abuzivă a mediului tradițional pentru a-l face pregătit pentru alte structuri reprezintă o realitate ce nu mai poate fi negată.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne petrece ziua în liniște. Cel care poate fi liniștit astăzi este un om puternic, suficient de rezistent încât să nu fie influențat nici de tulburările momentului și nici de dorințe mai vechi transformate în bucurii care acum nu mai sunt de actualitate.

Indiferența rezolvă o problemă de caracter. Cel slab se simte obstrucționat. Cel puternic își îndreaptă privirea spre semeni pentru a-și oferi sprijinul. Se uita de regret. Lumina vine acolo unde efortul este mai mare. Sunt descoperite forțe noi. Elemente de culisă sunt pe punctul de a influența decizia unui lider. Constrângeri plăcute. Clarificări.

Luna nouă care se împlinește astăzi ne vorbește despre evoluție. Practic, este primul moment când am putea înțelege acest termen de evoluție de când Capul Dragonului a trecut în zodia Fecioară. Este adevărat momentul acesta s-ar putea să ne tulbure și mai mult pentru că poziția Capului Dragonului se realizează pe ultimul grad al zodiei Fecioară, deci evoluția înseamnă acum rezolvarea unor probleme care doar ni se par urgente. Ceea ce denumim generic “urgent” s-ar putea să nu fie chiar așa, s-ar putea să fie doar un element supradimensionat, iar asta doar pentru că are în fața sa altele mult mai slabe sau care nu se exprimă atât de bine. Înțelegem, astfel, că dacă ne depărtăm de acest îndemn, dacă îl privim pe acesta cu o oarecare indiferență problema se poate rezolva de la sine. Desigur, nu trebuie să pornim cu indiferență în următorul ciclu lunar, care va ține aproximativ patru săptămâni, nici cu teama că lucrurile pe care le băgăm în seamă acum se vor amplifica. Situațiile care ni se par acum urgente trebuie ignorate, trebuie raportate la un sistem de valori mature pentru a fi transformate în performanță. Relația bună care se realizează între Mercur și Saturn arată că prin seriozitate putem atinge anumite ținte, iar acestea ne pot oferi rezultate spectaculoase. Cu alte cuvinte, indiferența trebuie să fie un element izolat, nu o forță supradimensionată pusă în aplicare prin toate demersurile de acum. Cel care va reuși să facă lucrul acesta va vedea că rezultatele vin acolo unde se implică, că nesiguranța ce apare din opoziția pe care Uranus o trimite acum Lunii noi se poate schimba în chip miraculos printr-o decizie categorică, una care nu trebuie să fie a persoanei în cauză, ci poate fi și a unui lider. De aici înțelegem că următorul ciclu lunar va fi dominat de constrângeri pe care le vom rezolva foarte bine prin muncă și prin seriozitate. În momentul de față aceste constrângeri, în cazul oamenilor serioși și care privesc totul cu simțul răspunderii, pot deveni plăcute pentru că le clarifică situații conflictuale ce fac referire la grupul de apartenență sau la structuri mult mai mari. De aici putem aprofunda această noțiune și observa că, de fapt, problemele individuale se exprimă la nivel social prin mari tensiuni, prin mari frământări sociale pentru că acestea sunt generate de ambițiile unor lideri, de gândurile lor răsturnate sau de plăceri morbide pe care aceștia le au în fața suferinței umane.
Din evenimentele zilei de 13 octombrie înțelegem că cel slab se va simți obstrucționat și dacă vom avea această senzație va trebui să știm că ne-am declarat singuri persoane slabe, oameni lipsiți de putere, de energie sau de capacitatea de a decide. Ar fi nepotrivit să dăm vina pe altcineva, pe o conjunctură astrală sau poate pe evenimente de culise despre existența cărora nu am aflat prea multe nici măcar acum. Pentru că Uranus trimite o opoziție către faza de Luna nouă ce se împlinește pe Balanță, ideea de progres poate fi zdruncinată de frica individului față de lucrurile pe care nu le poate controla și pe care trebuie să le lase libere, să nu se bazeze prea mult pe noroc, pe șansa ce ar putea să apară în viitor, ci doar pe regulă, pe disciplină, pe seriozitate sau pe ceea ce a fost promis.
Norocul va face trimitere la o zonă a conștiinței în timp ce individul se așteaptă să-l regăsească în evenimente concrete. Altfel, după cum se poate constata, apare o discrepanță între așteptare și realitate.
Prin urmare, 13 octombrie este o zi de zdruncin interior. Luna nouă care se împlinește în noapte de luni spre marți ne lansează invitația de a participa la evenimente despre care nu știm prea multe sau împreună cu persoane despre care nu știm totul. S-ar putea ca în urma acestor evenimente să ne alegem cu mai multe clarificări, valorile cu care lucrăm să fie încadrate corespunzător, însă ținta evenimentelor concrete din această perioadă pentru cel în cauză este alta decât zona din care vine răspunsul. Se menține în continuare nota tragică sau devitalizarea ce vine de pe axa Fecioară-Pești, cea care mai nou găzduiește și Axa Dragonului. Sentimentele sunt în continuare confuze și din această cauză oamenii cer acum confirmări prin evenimente concrete, nu mai au atât de multă putere să lucreze cu noțiunile abstracte sau să participe la o evoluția conștiinței. Vor reuși să facă acest lucru doar cei instruiți în direcția aceasta, doar ghizii spirituali sau terapeuții, persoanele care lucrează cu energia sau care meditează din plăcere. Zona unde apare o constrângere este și cea care se va transforma spre finalul acestui ciclu lunar în durere.
Nu este deloc puțin lucru să parcurgem o Luna nouă în opoziție foarte strânsă cu Uranus și, de asemenea, nu este deloc puțin lucru ca această relație să includă în structura sa și unghiuri foarte strânse cu Pluton în așa fel încât să se construiască un careu în T pe semne cardinale în care el (Pluton) este focar. Nu avem de ce să ignorăm probleme personale, nu avem de ce să le considerăm expresii ale unei vieți dezordonate, nici măcar atunci când ni se pare că lucrurile așa sunt. Pluton de pe Capricorn arată că există forțe sociale care au generat în mai multe etape problemele cu care ne confruntam acum. Este adevărat, individul este răspunzător pentru destinul său și doar el decide ce poate face cu viața sa. Există însă momente când voința personală depinde de voința grupului și această voință a grupului a fost zdruncinată, coordonată către o direcție în așa fel încât să genereze efectele negative pe care le conștientizăm acum. Am putea pune indiferența care ne vine acum din zodia Balanța pe această tendință de a duce mai departe o problemă personală, de încadrare greșită, de a închide ochii față de problemele sociale și de a considera că acestea nu sunt atât de mari pe cât par. În realitate, această tensiune a momentului este o emanație a frământărilor sociale susținute de careul dintre maleficii Uranus și Pluton care fac trimitere la război. Acum trecem printr-un război interior, printr-o frământare interioară și nu suntem noi în totalitate de vină pentru lucrul acesta.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu răspunde forței de grup cu agresivitate. Dacă ne detașăm de forța de grup, dacă nu mai mergem cu curentul, dacă suntem oameni care gândesc simplu și care se bucură de ceea ce este simplu în preajmă vom reuși să vedem foarte clar cum o parte a forței de grup ne tulbură zone vulnerabile ale ființei.

Se achită o datorie. Liniștea este construită. Se dorește rezolvarea unor tensiuni prin asocieri superficiale. Inspirație. Se simte mult și se transmite puțin. Contact cu sublimul. Independența cere un preț prea mare. Riscul este calculat foarte bine. Siguranța de sine primește o replică dură. Dezordinea este acum explicată altfel.

Trecerea Lunii în zodia Scorpion ar trebui să simplifice lucrurile sau măcar să le facă puțin mai clare în cazul celor care nu și-au petrecut ziua anterioară luptând cu morile de vânt sau visând că vor face schimbări în zona socială din fața televizorului sau de la balcon. 14 octombrie este o zi a trăsăturilor practice, o zi în care atingem sublimul, dar ne calculăm foarte bine și riscurile la care ne expunem. Poate fi, în egală măsură, și o zi de mare sensibilitate însă emoțiile acestea nu vor putea fi reproduse în viitor, ci se adresează doar momentului prezent. Este posibil ca în 14 octombrie să primim un răspuns, o replică dură, să ni se spună verde în față în ce constă dizarmonia sau ce anume ar trebui să facem pentru a rezolva o tensiune. Soluțiile care ne sunt sugerate, rezolvările pe care trebuie să le punem în aplicare sunt, de altfel, cele mai grele. Dacă ne bazăm astăzi pe sentiment vom vedea că în aceste emoții am adunat tot ce înseamnă calități și defecte, tot ce înseamnă dorință de independență, de progres sau nevoia de a face un mare sacrificiu pentru a ne elibera de o mare constrângere. Devenim foarte conștienți astăzi de lucrurile acestea și putem transmite și celor din jur un îndemn spre vindecare, dar nu neapărat pentru a produce o remediere fizică, ci pentru a înțelege. 14 octombrie, prin acest impuls, ne duce spre remediere, spre reparare sau spre regenerare. Ceea ce ar fi trebuit să facă Pluton din Capricorn, adică să ne regenereze ființa socială, încearcă acum Luna din Scorpion. Motivele sunt altele, ambițiile, de asemenea, și până și dezordinea pe care o conștientizăm, o vom explica altfel. Ceea ce obținem este însă confortabilă și chiar dacă nu vom reuși să compensăm neputința de a remedia ființa socială, putem să rezolvăm probleme legate de asocieri, de contacte construite în ultima vreme, putem măcar să ne fie mai clar ce nu putem face pentru a ne remedia statutul, imaginea sau importanța socială. Dacă din toate aceste concluzii se desprinde respectul pe care individul ar putea să-l aibă față de demersurile celorlalți atunci multe din limitele personale care seamănă cu problemele celorlalți ar putea să-și mai diminueze puțin din intensitatea agresivă și să ni se pară că trăim puțin mai bine. Nu putem reproduce schema aceasta în viitor, nu putem nici măcar să sperăm că mâine starea aceasta va mai fi prezentă. Ceea ce obținem astăzi se aplică doar momentului prezent.
Prin urmare, 14 octombrie poate fi o zi în care să ne deschidem sufletul față de probleme și să fim cu totul invadați de complicațiile pe care, în realitate, nu le trăim noi în modul acesta, ci ceilalți. Dacă reușim să vedem corect problemele celorlalți, dacă reușim să producem remedierea ființei în intimitate, chiar dacă nu vom reuși să reproducem această remediere la o scară mai mare, chiar dacă nu vom reuși să ne vindecăm ființa socială, să remediem o problemă ce ține de zona publică, cu ceea ce obținem astăzi ne vom simți foarte bine. 14 octombrie este o zi de curaj, de inițiativă însă puțini vor fi cei care vor vedea lucrul acesta. Liniștea nu vine de la sine, ea este construită, clădită cărămidă cu cărămidă, iar asta cu scopul de a obține un rezultat concret. Ceea ce este concret astăzi nu va fi concret și mâine, ceea ce este bine astăzi nu va putea fi bine și mâine.
Pentru că Luna, abia intrat în zodia Scorpion, se va implica astăzi în două unghiuri pozitive cu Neptun și cu Venus, schema momentului aduce o diminuare a durerii, a lipsurilor, ca și cum dintr-odată ne ajunge ceea ce avem în momentul acesta, sub presiunea unei forțe sociale ne mulțumim cu ceea ce avem, cu prietenii pe care-i avem, cu oamenii cu care colaborăm încercând să extragem de-acolo tot ceea ce se poate. Nu trebuie să visăm că procedeele acestea vor putea fi aplicate și în zilele următoare. Luna nu poate media opoziția dintre Venus și Neptun, deci nu putem visa la o remediere socială, ci doar la o reparare a stării de confort.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti de modestie. Dacă în suferință, în acele evenimente despre care credem că au fost create de răutățile celorlalți, suntem modești, suntem smeriți, atunci nu transformăm ceea ce trăim în tribut oferit răului pe care-l acuzăm, ci devenim lumină.

Raportul de forțe se modifică. Durerea celui slab este mai bine înțeleasă. Se acutizează sentimentul datoriei. Reproșuri. Ripostele trec într-un alt plan. Viața spirituală tentează. Apel la marile biografii. Puterea crește prin introspecție. Se calculează prea mult efectul unui mesaj. Se visează la un repaus.

Mulți se așteaptă ca vibrația zilei de 15 octombrie să semene oarecum cu cea a zilei de 14 octombrie pentru că Luna se află tot în zodia Scorpion și, de asemenea, are de împlinit doar unghiuri pozitive. Nu se întâmplă lucrul acesta pentru că așteptările prea mari de la viață, schemele marcate de risc sau deschiderile acestea aparte, care ar fi trebuit să îl înnobileze pe individ și să-l facă mai puternic în fața unui obstacol sau în fața unei probleme despre care știe mai multe, s-au consumat deja în ziua anterioară și imediat ce individul s-a liniștit se așteaptă ca multe lucruri să se consume de la sine. În această săptămână, în care avem acces la binele comun și în care bucuriile par să vină de la sine, se întâmplă un lucru straniu. Atunci când așteptăm ca aceste lucruri să se consume în virtutea inerției ele își păstrează cursul, nu sunt distruse, dar vin pe o rută ocolitoare, pe un traseu sinuos nu așa cum crede individul, nu pe traseul cel mai scurt. Desigur unii vor spune că așa se întâmplă în viață, așa se întâmplă în general cu situațiile care ar trebui să vină de la sine, nu parcurg drumul cel mai scurt, adică acela încărcat de pericolele cele mai mari, însă până și ei vor aștepta cu nerăbdare ca șansa și norocul să nu-i ocolească acum.
Pentru a face față acestei situații, pentru a reuși să depășim acest obstacol vom încerca să ne interiorizăm, să privim în adâncul sufletului și să vedem care sunt exemplele de dreptate pe care le-am oferit celorlalți în săptămânile anterioare sau ce anume am învățat de la părinți, de la prieteni sau de la profesori. Relațiile bune pe care Luna le realizează cu planetele din Fecioară și cu Pluton din Capricorn o transformă pe aceasta în focar, în triunghiul minor și schema aceasta se încadrează într-o altă configurație, de această dată tot triunghi minor, în care Pluton este focar. Pentru că între Jupiter și Chiron există în continuare o opoziție activă, putem considera că momentul acesta, cu precădere cel din dimineața zilei de 15 octombrie, desenează pe cer o configurație numită vapor. Nevoia de dreptate, nevoia de a invoca dreptatea pe care au cunoscut-o ceilalți și pe care au pus-o în aplicare, calculele pe care aceste persoane și le-au făcut pentru a se ridica deasupra celorlalți, pentru a se vindeca sau pentru a-i vindeca pe ceilalți, sacrificiul pe care aceste persoane l-au făcut devine pentru noi astăzi, 15 octombrie, exemplul binelui absolut. Dacă visăm acum la repaus, dacă vrem să ne liniștim sau dacă vrem să combatem așteptări nerealiste pe care ceilalți le-au avut din partea noastră sau pe care noi nu am putut să le împlinim pentru ceilalți, atunci avem nevoie să facem apel la marile biografii, la exemplele celor care au reușit, care au învins obstacole majore pentru a ne simți și noi învingători, asemenea lor. Practic, ziua de 15 octombrie este o simulare a unei mari victorii și se întâmplă lucrul acesta doar pentru a da impresia că suntem și noi puternici asemenea exemplelor pe care le invocăm în momentul acesta.
Prin urmare, 15 octombrie este o zi ciudată pentru că ne vorbește despre lucruri importante, dar nu ne ajută să le obținem, ne îndeamnă să invocăm exemplul celorlalți, dar ne arată, tocmai din această simulare, că nu suntem autentici și încă vorbim despre dreptate pentru că nu am cunoscut-o în mod practic. Mulți consideră că acesta ar trebui să fie un moment de odihnă, de izolare, un moment în care să lăsăm informația să se sedimenteze, să se așeze, să ne arate ce ar trebui să facem, cât de departe ar trebui să ajungem și cum anume să ne purtăm cu cei pe care-i considerăm sub nivelul care-l avem noi în momentul acesta. Dacă urmărim ecuația astrală aferentă acestei zile vom vedea că soarele se apropie cu pași repezi de finalul tranzitului său prin zodia Balanță, iar asta înseamnă că presiunea pusă pe această zodie deja s-a mai temperat de săptămâna trecută și Capul Dragonului a trecut în Fecioară deci ne putem permite ca în momentul acesta să visăm fără să fie niciun pericol în sensul acesta. Vom mai avea câteva încercări până la finalul acestei săptămâni însă și acestea vin să ne vorbească despre lucruri pe care în mare parte le cunoaștem. Asta înseamnă că dacă mesajul sintetic al momentului este acela de a ne relaxa atunci să lenevim, să ne desprindem de ceea ce înseamnă răspundere, datorie și să visăm la un repaus ce ar trebui să poarte astăzi denumirea de vindecare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a respecta liniștea. Liniștea nu înseamnă doar relaxare, ci oprirea fluctuațiilor mentale prin care se ajunge la vindecare și armonizare.

Curaj. Intendența devine o necesitate. Comerțul nu este ajutat. Ideile noi par sterile. Nevoie de a ieși în evidență. Nu sunt acceptate criticile. Binele individual are asupra grupului de apartenență efecte pozitive. Se dă mai multă crezare mesajului decât mesagerului. Se continuă un demers dur. Separările nu mai sperie. Nevoie de a cuceri. Spațiul din jurul înseamnă patrimoniu.

Momentul acesta în care Marte se află în relație foarte bună cu Pluton devine unul dintre cele mai importante aspecte ale momentului și, implicit, al lunii octombrie. Pentru că aceste două planete ne ajută să înțelegem în ce constă curajul și care sunt situațiile în care ar trebui să-l folosim, schema pe care o patronează acest unghi face referire la o nevoie. Această nevoie a prins rădăcini în mijlocul lunii februarie și, respectiv, în mijlocul lunii aprilie și perioadele cu pricina sunt de referință pentru ceea ce avem de împlinit sau de finalizat în momentul acesta.
Relația aceasta pe care Marte o împlinește cu Pluton nu pare să ne aducă în fața unor elemente noi. Acum Marte este prieten cu Pluton, iar Luna este prietenă cu Capul Dragonului însă modul în care fiecare dintre cele două elemente astrale își definitivează mesajul generează efecte diferite. În timp ce Marte și Pluton se implică în evenimente sociale care duc la rezolvarea unei tensiuni, la administrarea unei soluții ce înseamnă atenuarea unui conflict sau rezolvarea acestuia pe cale diplomatică, soluțiile pe care un individ dorește să le aplice în cazul său (relația Lunii cu Axa Dragonului) pentru a-și tempera derapajele destinului sau pentru a beneficia de avantajele de moment sunt rezervate doar zilei de 16 octombrie și nu vor putea fi duse pe mai târziu. Relația aceasta bună dintre Lună și Capul Dragonului se va realiza când Luna se află pe Scorpion, urmând ca, după ce va intra în Săgetător, să treacă prin conjuncția cu Saturn și prin două sextile, unul cu Mercur și altul cu Luna neagră. Momentul zilei de 16 octombrie poartă amprenta dorinței de a cuceri, de a invada spațiul celuilalt și de a arăta celorlalți, indiferent de costuri, cât de important este curajul și cât de valoroasă este persoana care deține aceste calități.
Pentru că mesajul acesta vine din zodiile Fecioară și, respectiv, Capricorn acest curaj se va autosusține, se va menține pe sine într-un balans foarte eficient, nu va crea aparențe ciudate, conflictuale, confuze, ci se va implica într-un demers pentru a-l soluționa, chiar dacă asta implică duritate sau costuri mari. Dacă ar fi existat un element în zodia Taur atunci ar fi existat și premisele necesare ca din neînțelegere, din teamă sau din imaturitate, anumite trăsături ale acestor evenimente să bată în retragere și să tragă în jos tot edificiul. Lipsește acest element care dezertează, lipsește acest factor vulnerabil și deci fiecare după măsura propriului curaj se va simți astăzi îndreptățit să lupte pentru ceea ce crede că merită să obțină. Pentru că cea mai mare parte din zi Luna se va afla în zodia Săgetător mulți vor avea impresia că spiritul dreptății este cel care trebuie să învingă și pierd din vedere că această dreptate pe care o visează este pur și simplu iluzorie sau este propria viziune a dreptății care a fost substanțial alterată în săptămânile anterioare. Vorbim, așadar, despre nevoia de a demonstra curajul, forța, despre dorința de a soluționa pe cale diplomatică sau într-un mod pașnic un conflict însă se face acest lucru cu scopul de a impune drept soluție propria viziune a păcii. În cazul celor superiori, care au dovedit până acum că au o verticalitate și că respectă drepturile celorlalți nu poate fi vorba despre transferul conflictului într-o altă zonă. Cei care nu sunt educați și care au o viziune destul de limitat asupra curajului sau asupra dreptății își vor impune punctul de vedere zdrobind convingerile celorlalți și transformându-i pe cei din jur în susținători.
Prin urmare, 16 octombrie ne aduce în fața propriilor puteri. Mulți poate au avut până în momentul acesta convingerea că ar fi trebuit să facă mai mult, că ar fi trebuit să meargă pe o cale directă, că ar fi trebuit să aibă în jurul lor mai multe realizări. Poate, dacă au conștientizat acest efect sau această rută ocolitoare din timp, de la începutul săptămânii și până acum au găsit și vinovații pentru care ei, cei care acuză, nu sunt atât de curajoși sau atât de victorioși. Acesta este momentul în care conștientizează că lucrurile nu ar fi putut, în niciun caz, să pornească pe un alt traseu. Atât au putut și deci atât au obținut.
De asemenea, 16 octombrie poate fi și o zi de mare sensibilitate în care o persoana să se simtă pur și simplu umilită dacă nu i se îndeplinește o dorință, dacă nu se dă curs unei solicitări sau dacă măcar nu i se promite (chiar dacă știe că această promisiune poate fi mincinoasă) că până la urmă va primi ceea ce cere. Pluton, planeta care mediază opozițiile ce se construiesc pe axa Fecioară-Pești, se implică și în careul cu Uranus, deci dreptatea despre care alege să vorbească acum este una care a făcut o alianță ciudată cu războiul și care mai promovează încă idei anarhice, cele care vizează transformarea valorilor tradiționale doar pentru că un lider avid după putere s-a plictisit la acestea.
Pentru că se întâmplă lucrul acesta în anul secretelor dezvăluite, în acest interval în care aflăm mai multe despre noi înșine, despre evenimente de culise sau despre ceea ce s-a desfășurat dincolo de poveștile frumoase, curajul acesta s-ar putea să trezească un surâs ironic, o respingere sau o aversiune. Cine știe că binele său se susține pe obiceiuri sănătoase va avea încredere în sine și se va tempera. Va aștepta ca acest val al opoziției gratuite să treacă pentru că, experiența pe care a acumulat-o de-a lungul vieții, îi spune că, întotdeauna binele învinge.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a iubi ideile novatoare doar dacă acestea nu distrug complet valorile tradiționale. Tradiția acceptă să fie integrată în obiceiurile noi la fel cum apa împreună cu sărurile din sol acceptă să se transforme în seva care va hrănim arborele. Tradiția se poate integra în obiceiuri frumoase ale unui om dacă acesta este animat de sentimentul că participă la împlinirea unui destin remarcabil.

Refuzul unui sentiment profund. Haina îl poate face unori pe om. Duritatea este preferată. Resursele sunt risipite de rezolvat fără rost. Este ocolit adevărul. Plăcerile sunt periculoase. Inversiune. Ruptură în relații. Decizii majore adoptate pe baza unei frustrări. Sentimentul neapartenenței duce la izolare. Independență prost înțeleasă.

Dramele oamenilor simpli sunt adesea trecute cu vederea, însă dramele oamenilor aroganți, impulsivi care s-au educat de-a lungul vieții să fie tot timpul în centrul atenției devin foarte importante pentru comunitate. Acesta este și mesajul zilei de 17 octombrie în care Venus i se opune lui Neptun și în care duritatea este preferată pentru că atrage atenția, trezește în sufletul privitorului sentimente asemănătoare și prin faptul că îl sperie îi ține atenția blocată pe o frică. Pentru că Mercur se află acum într-o conjuncție cu Luna neagră, gândirea este răsturnată și argumentele care vin pe această filieră s-ar putea să rupă relații, să pună în dificultate prietenii vechi și asta pentru că într-un mod absolut penibil nu sunt în stare să depășească un moment ciudat, unul care ar trebui să vorbească de la sine și care nu ar trebui să se refere la prietenie în ansamblu, deci nu ar trebui să fie pusă la îndoială sinceritatea sau respectul doar pe ceea ce se consuma acum. Totuși, nu se poate gândi altfel, nu se poate reacționa în alt mod pentru că ziua de 17 octombrie este marcată de careuri, deci de prea multă tensiune, de prea multă îndoială, de prea multă nepăsare sau de prea mult interes față de propriile drame. Rezistă în acțiune prieteniile care au trecut testul încrederii sau care nu au fost construite pe baza unui compromis ori pe baza unei nevoi. Prin ecuația astrală aferentă zilei de 17 octombrie lucrurile sunt înțelese greșit, independența este folosită greșit și obiectivele de viitor devin foarte interesante dacă sunt puse pe picior de egalitate cu banii, cu avantajul dat de carismă, de ușurința cu care sunt împărtășite drame sau dacă viitorul este construit împreună cu oameni care suferă, care se plâng foarte des, care nu suportă durerea.
Totuși, ecuația astrală aferente zilei de 17 octombrie nu este plină doar de lucruri rele. În a doua parte a zilei se va împlinii relația bună dintre Lună și Uranus retrograd și schemele acestea negative, ce tind să includă întregul spectru al percepțiilor, capătă înțeles, le arată celor lucizi că oamenii se unesc foarte ușor la rău și, uniți, resping orice critică bună. Se întâmplă pentru că răul întotdeauna este dezbinat și are nevoie de o forță de coerciție pentru a exista, iar binele poate trăi și ca individualitate, deci nu pune o presiune pe individ pentru a accepta coerciția, nu-l face dependent de forța colectivă, ci îl îndeamnă să creadă întâi în propriile păreri pentru ca, având la bază această convingere, să respecte și celuilalt dreptul la a gusta din aceeași încredere. Omul care este educat și care, prin această educație, a evoluat, va putea să facă saltul, să treacă de la suferința umană dincolo de dramă și să ajungă poate dincolo de sacrificiu, direct la rezultatul final, la glorie. Omul mic, cel care iubește prea mult suferința ori cel care nu o poate depăși, va considera că aceasta este realitatea cu care va lucra de acum încolo. Din fericire, schema astrală aferentă zilei de 17 octombrie se adresează doar acestui moment, pentru că lucrurile nu sunt atât de drastice, binele nu este distrus, ci îi este permis acestuia să își vadă mai departe de drum, însă pe un traseu ocolitor. Dacă ni s-a promis o realizare și prin erorile zilei de 17 octombrie jignim persoana care o face posibilă, aceasta nu se va răzgândi deși va resimți jignirea ca pe o mare durere, ca pe o trădare.
Prin urmare, 17 octombrie este o zi de explozie. Astăzi toată lumea se va simți îndreptățită să-și spună punctul de vedere, să se exprime sau să aibă propriul moment nefăcând nimic. Știm că există un îndemn mai ciudat în tradiție care ne spune că sărbătorile trebuie respectate prin nemuncă. Absența muncii fizice, absența preocupărilor materiale trebuie să facă loc preocupărilor spirituale. Refuzăm munca fizică pentru că trebuie să ne petrecem ziua în interiorizare, în meditație, în a ne explora latura ascunsă, partea întunecată sau pur și simplu pentru a deveni mai puternici, mai buni, mai luminoși. A respecta ideea de sărbătoare prin nemuncă, dar a nu ne ocupa de partea spirituală înseamnă a transforma acest moment într-un gest de o mare ignoranță. Schema zilei de 17 octombrie poate construi această idee falsă de odihnă fizică fără să pună lângă ea munca spirituală.
Pentru omul comun 17 octombrie devine reprezentativă la capitolul explorare a conflictelor. Acești oameni nemulțumiți de orice au sentimentul că dreptatea este doar de partea lor și cine nu acceptă se face vinovat de foarte multe lucruri, unele dintre ele fiind atât de incoerente și atât de abstracte încât nici cel care acuză nu le înțelege pe deplin. Asta înseamnă a explora la scenă deschisă o frustrare ce vine din opoziția lui Venus cu Neptun și asta înseamnă a explica haotic sau pervers observații ale lumii sau ale oamenilor, ale situațiilor sau ale vieții fără a fi înțelese pe deplin (conjuncție Mercur-Lilith). Din această cauză 17 octombrie poate deveni o zi a conflictelor neobișnuite, o zi în care inversiunea să devină regină, iar frustrarea cea mai importantă slugă de la curte.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne impune să iertăm toate persoanele pe care astăzi le considerăm vinovate de ceva. Nu întâmplător ne amintim astăzi de conflicte, nu întâmplător suntem antrenați în discuții mai puțin corecte sau într-un dialog interior acuzator și epuizant. Avem nevoie ca exact aceste elemente care strigă mai tare să primească iertarea ca replică din partea unui suflet matur și dornic de evoluție.

Acces la informații neobișnuite. Adevărul este invocat pentru a susține un mers direct. Soluțiile nu pot fi aplicate. Se analizează prea mult și se înțelege prea puțin. Abilități practice. Creativitate folosită în folosul celui bolnav, slab sau sărac. Importanța de sine construiește înțelegeri false. Oamenii se bazează prea mult pe conveniențe. Luciditatea cere un preț.

Conjuncția lui Marte cu Jupiter ce se împlinește în noaptea de sâmbătă spre duminică le vorbește oamenilor despre puteri neobișnuite. Mulți ar putea să nu creadă în aceste puteri sau poate s-au obișnuit să le admire și să le elogieze doar la alții. În ultima zi a acestei săptămâni au ocazia să vadă că au și ei puteri și se pot deschide către trăsături puternice, speciale, profunde, rafinate, adică sunt și ei capabili să facă gesturi remarcabile încărcată de mister, de magic. Din nefericire, se întâmplă lucrul acesta când Luna se află într-o relație foarte proastă cu Axa Dragonului, ceea ce înseamnă că aceste informații neobișnuite vor fi încadrate conform schemelor cunoscute, adică este posibil ca multe dintre ele să nu fie explicate așa simplu cum se consumă. Conjuncția lui Marte cu Jupiter de pe zodia Fecioară, în situația în care Neptun de pe zodia Pești pune o mare presiune pe ceea ce se consumă pe zodia Fecioară, înseamnă impunerea unor dogme, unele dintre ele atât de apăsătoare și de ciudate, atât de întunecate și de sinistre încât să creeze mari semne de îndoială față de Cale, de destin, față de credință în general.
Cea mai mare contradicție pe care o resimte o persoană ce se află pentru prima dată în fața unor situații neobișnuite este legată de perspectiva a ceea ce descoperă la un moment dat că ar putea să facă. S-ar putea ca fapta nemaipomenită pe care o realizează la un moment dat să nu aibă nicio perspectivă, să poată face ceva și să nu însemne mai mult decât ceea ce constată în momentul acela. Adică, să aibă o intuiție specială, să facă o descoperire spectaculoasă și să nu însemne că mai târziu aceste deschideri sau aceste percepții ar trebui obligatoriu să se transforme într-un mecanism. Ele sunt simple percepții, simple deschideri, nu procese care trebuie să fie întreținute. Pentru procese de genul acesta sunt necesare alte fapte. Cine crede că o scânteie de iluminare, o intuiție spectaculoasă, o deschidere față de o noțiune se poate transforma peste noapte într-un obicei sau, în mod obligatoriu, trebuie să devină un mecanism care se va autosusține doar pentru că așa cred ei că fac alții, se înșală amarnic.
18 octombrie ne vorbește despre lucruri care se întâmplă dintr-o dată, evenimente care explodează, care se opresc, care strigă foarte tare sau care se întâmplă fără să fie programate, fără să fi anticipate și toate pentru a înnobila viața individului sau pentru a-i face traiul mult mai ușor. Obiceiurile vechi, tradiția, elementele de care nu ne putem desprinde ne spun că acestea trebuie privite altfel. În timp ce intuițiile spectaculoase, aceste episoade strălucitoare, sunt puse pe conjuncția lui Marte cu Jupiter, modul de interpretare vine din relația proastă a Lunii cu Axa Dragonului. Cu alte cuvinte, ne întâlnim cu un eveniment remarcabil, dar nu îl încadrăm cum trebuie, simțim ceva spectaculos, dar nu-l putem pricepe. Astăzi vom constata că nu ne trebuie mult pentru a vedea realitatea vieții înconjurătoare ca fiind limpede, nu avem nevoie de prea multă putere și nici de prea multe dovezi pentru a vedea că totul este clar și că, în realitate, nu este ascuns nimic. Cine spune că lucrurile acestea sunt ascunse dorește să se transforme în cel care dezleagă misterele, să pună monopol pe ele, adică să devină un lider care ar trebui să vadă în locul celorlalți, să simtă în locul lor și să trăiască viețile altora. Simplitatea ne ajută astăzi să vedem absurdul care a fost transformat în mister pentru că unii ignoranți au fost puțin mai isteț decât alții.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne oferă acces la informații neobișnuite, la valori care au fost tot timpul prezente în jurul nostru, dar pe care nu am știut niciodată să le privim corect sau nu n-au fost niciodată atât de clar așezate la picioare. Mulți vor descoperi astăzi că au abilități practice, că au intuiții speciale, că dispun de o empatie aparte, că pot fi vizionari, că știu ceea ce urmează să li se întâmple sau că-i pot să influențeze în bine pe cei din jurul lor pentru a le face viața mai ușoară. Acestea nu sunt lucruri ieșite din comun, ci fenomene absolut firești pe care un om care crește spiritual, care se dezvoltă, care progresează le experimentează. Desigur, un ghid înțelept îi va spune practicantului că el este mai mult de atât, este mai puternic decât aceste ipostaze efemere, fie ele și profunde sau minunate. Cine a spus până acum că acestea sunt ieșite din comun a dorit să ascundă lucrurile simple pentru a-i bulversat pe cei din jur și, poate, să se prezinte pe sine în cel care dezleagă toate misterele. Lucrurile sunt foarte simple, izbitor de simple și până acum au fost neînțelese pentru că au fost încadrate într-un sistem greșit de valori sau sistemul în sine a fost construit în așa fel încât lucrurile acestea simple să nu fie accesibile.
Ultima zi a săptămânii ne vorbește despre curaj, despre tenacitate, despre ambiție, despre descoperiri spectaculoase care ar trebui să anuleze inhibiția. Este adevărat, riscul ca anumite inhibiții să invadeze zone vulnerabile ale ființei, în așa fel încât începătorii să fie înșelați că au nevoie de ajutor pentru a înțelege misterul este unul foarte mare. De aceea practicantul trebuie să parcurgă o perioadă de pregătire, de cizelare morală în așa fel încât atunci când se întâlnește cu suferința, cu lipsurile, cu durerea să nu cedeze, să nu creadă că altul trebuie să i le rezolve, dacă tot altul se ocupă în locul lui de dezlegarea misterului. De aici poate înțelege că dacă suferința este personalizată, la fel este și binele, dacă vina este personalizată, la fel este și calitatea de a putea face lucruri remarcabile. Conjuncția lui Marte cu Jupiter ne arată, pe lângă o multitudine de calități pe care le avem și de care poate nu am fost conștienți întru totul, cât de ciudată poate fi suferința umană, cât de neobișnuit poate fi acest proces de degradare în cazul celui care nu-și acceptă nivelul și vrea să fie mai sus decât se poate ridica singur.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu uita că viața este simplă. Cine și-o complică nu știe ce trăiește.

8 thoughts on “12 – 18 octombrie 2015

 1. Marinela spune:

  Buna seara

  Din 2011, Saturn tranziteaza casa VI, si mai are de mers pe acolo pana in toamna lui 2016.
  Ma intrebam azi daca imi este permis sa spun „nu mai pot”? Ce mai ramane din om dupa un astfel de tranzit? Vad ca urmeaza si Lilith, aproape 2 ani.

  Ganduri frumoase va trimit cu drag!

  1. Rămâne ceea ce ai avut tot timpul, ceea ce ai acoperit cu altele preocupări, impulsuri sau interese crezând că acelea sunt mai bune pentru că erau de actualitate. Saturn lucrează asupra valorilor perene. Ceea ce este peren se construiește greu, uneori foarte greu, dar și rezultatele durează mai mult. Saturn pe casa a VI-a este semn de boală. Acest „Nu mai pot” arată că efectul său curativ este încă activ. Boala lui Saturn în casa a VI-a nu vine din disperare, ci din neputința de a înțelege logica pentru care se întâmplă toate acestea. Când vei vedea că există o logică, dar nu acolo unde o cauți, totul va deveni mai simplu. Apoi, cu Saturn în casa a VI-a tot timpul ne așteptăm ca oamenii să aibă o anumită reacție, pentru a satisface o nevoie. Vrem să fie corecți pentru că ne temem de consecințele unui conflict, vrem să fie puternici pentru a compensa devitalizarea proprie, vrem să fie duri pentru a obține succesul rapid în demersurile în care se implică. Nimic din toate acestea nu poate fi controlat când se află acolo, deşi vrem cu disperare asta. Cu Saturn în casa a VI-a celălalt deține controlul, în timp ce persoana în cauză renunță la așteptări, se mulțumește că vede la fel de clar calitățile și defectele celorlalți și nu se comportă ca și cum sunt orientate către sine. Când copilul descoperă că nimeni nu dorește să-i fure sau să-i bată păpușa s-a maturizat și îi poate vedea pe ceilalți copii cu care, apoi, se va juca. Acest proces de maturizare nu seamănă cu niciun alt proces. El se trăiește ca atare.
   Luna neagră în casa a VI-a are o altă însemnătate. Problemele ei cer mobilizare, reacții rapide. A fi indulgent cu Saturn în casa a VI-a este semn de maturitate, în cazul Lunii negre este semn de naivitate.

 2. ramo spune:

  cum se poate dizolva o karma negativa pe casa familiei?

  1. Prin înțelegere, toleranță, iertare și, dacă este cazul, chiar sacrificiu.

   1. ramo spune:

    multumesc!

 3. Marinela spune:

  Devitalizarea (care mi se pare puternica) pare sa fie de fapt un mecanism prin care esti impiedicat sa detii controlul.

  Multumesc mult!

 4. elena spune:

  D-le Coser va rog daca se poate sa- mi lamuriti o problema pe care o consider f. importanta. Conjunctia dintre marte si jupiter din fecioara conjuncta cu pluton natal in casa 8 natala poate aduce lucruri grave ?. Va multumesc.

  1. Da, poate aduce lucruri grave, însă pentru asta trebuie consultată tema în ansamblu. Trebuie văzut cum au evoluat problemele care sunt indicate de Pluton. Dacă aceste probleme ale lui Pluton sunt depăşite, conjunctura cu pricina poate aduce efecte negative produse de un surplus cărora li se poate aplica destul de simplu o corecție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.