1 – 7 februarie 2010

Luni, 1 februarie
Prima zi a lunii februarie aduce doua evenimente astrale – trigonul Luna-Mercur si trigonul Luna-NN – ce se implinesc spre seara. Evenimentele indicate insa de aspectele din ziua anterioara se vor mentine daca le privim prin prisma celor doua ce se implinesc acum la grad perfect si nu prin aplicatia celor care se vor implini in zilele urmatoare. Maniera originala, puternica sau decisiva prin care sentimentele si idealurile vor fi implicate in evenimente va aduce azi ganduri de speranta si incredere, dar, impreuna cu ele, si teama ca sperantele sunt iluzii imbracate frumos.
Pe fondul careului Saturn-Pluton, care va aduce refuzul unui demers social sau chiar devierea unei situatii corecte declansate cu putin timp in urma, increderea in sine, gandul echilibrat si vointa directionata spre realizari concrete, spre situatii practice va domina intreaga zi. Sextilul pe care Luna il va face cu Coada Dragonului va aduce intregii zile senzatii stranii, neobisnuite, perceptii subtile legate punctual de situatii care s-au intamplat, chiar discutii din care nu vom afla adevaruri implicite, dar care vor avea darul de a ne edifica asupra unor semnale de intrebare pe care le avem despre relatiile cu cei apropiati sau cele de natura profesionala.
Prin urmare, ideile, notiunile, valorile, cifrele sunt elementele la care vom face apel in aceasta zi. Multi isi vor aminti de rude indepartate, de prieteni din copilarie sau vor avea dorinta sa dea zilei o tenta de vechi, de trecut.
Pentru cei mai multi dintre noi calatoria in trecut sau apelul la situatii trecute instraineaza sufletul si il distanteaza de situatiile acute ce trebuie rezolvate acum. Intarzierea, timpul pierdut, refuzul unei colaborari, parasirea sunt rezultante ale necunoscutelor pe care vom incerca sa le rezolvam azi.
Cei care sunt inzestrati cu simt al vibratiei subtile vor percepe magnetismeul trecutului, vor sti precis spre ce anume se va indrept constiinta si implicit centrul lor de atentie fara a consuma forme-gand negative ce confera destinului complicatii. Necunoscutul ii va atrage si deopotriva ii va speria, dar de trait, il vor trai cu intreaga lor fiinta. Cel ce abandoneaza procesul nu se alege cu informatii partiale, ci cu confuzii. Asadar, impulsul categoric al contextului astral repartizat zilei de ieri, devine azi un mijloc de a intelege, la modul general, marile directii ale predispozitiilor astrale sau un instrument de tortura.

Marti, 2 februarie
Pe ultimul sector al Fecioarei, Luna va implini azi o opozitie cu Uranus, dupa care va trece in semnul urmator, Balanta. Intervalul 6:16 – 15:41 – pentru unii singura perioada activa a zilei – va aduce o Luna vida, incapabila sa implineasca dinamismul si forta pe care conjunctiile Soare-Lilith si respectiv Mercur-NN le va predispune.
Daca observam ca aspectele de zi sunt la cota minima, iar cele mai importante se implinesc spre seara, intelegem ca 2 februarie este o zi cu susul in jos, o zi a valorilor rasturnate, a tulburarilor de vointa si intelegere, o aplecare cu intreaga forta si putere spre elemente neimportante, in timp ce esentialul este lasat intr-o parasire chinuitoare.
Trecerea Soarelui peste Lilith, pe Varsator, nu aduce numai libertati noi, excentricitati, impusul de a sfida limita de rezistenta a vietii sau de a risipi, din curiozitate, intreaga putere acumulata in timp, ci si afisarea unor secrete, descoperirea unor aspecte negative ale vietii personale, ce devin periculoase prin impartasire. In punctul Lilith, Soarele devine indiferent fata de natura sa si-si atribuie alte roluri. Daca facem trimitere la identitatea sexuala, atunci inclinatia spre minoritati sau chiar experimentarea unora, compromite imagina sociala si provoaca scandaluri. Daca facem trimitere la relatiile profesionale, aceasta intunecare a Soarelui poate fi perceputa ca o invaluire, ca o tentatie de a pasi peste marginea prapastiei, adica acolo unde nu exista niciun sprijin. Ea aduce astfel riscurile separarii de firma, de serviciu, expulzarea intr-o structura, incheierea unei perioade de crestere cu un final umilitor. Daca ne referim la evolutia spirituala, dezordinea energiei Soarele in punctul Lilith aduce tentatia gandului cel rau. Cuvantul devine un instrument de tortura, de autoflagelare pentru ca el va contine sentinte. Prin asta pervertirea vointei, a fluidelor vitale se va face prin indicarea unei alte tinte. Adica, totul ni se va parea clar, miscator, hipnotic, incurajator si simplu de abordat, dar incredibil de greu sau chiar imposibil de finalizat dupa ce il demaram.
Pe acest fond al tenatatiile, intalnirea rapidului Mercur cu Capul Dragonului pe Capricorn este semn de iesire din scheme traditionale, de anulare a gandirii care inchisteaza, limiteaza sau obstructioneaza destinul. Maniera prin care gandul va lucra va fi una puternica si indrazneata. Pentru ca se produce dupa conjunctia Soare-Lilith, ea va putea sa inteleaga tentatiile, daca nu s-au consumat deja si daca nu au produs efecte iremediabile, pentru a le anula sau a le desprinde de context. Atingerea acestui punct aduce in centrul atentie intamplari savarsite in 13 ianuarie 2010, pe ultima conjunctie Luna-Mercur, si pe 5 noiembrie 2009, pe ultima conjunctia Soare-Mercur.
Ziua se incheie cu doua aspecte – conjunctie Luna-Saturn si cuadratura Luna-Pluton – ce vor impune serii concluzii asupra intreagii experiente de peste zi, asupra intamplarilor savarsite in speciala in a doua parte a zilei.
Prin urmare, 2 februarie aduce primul efect al careului Saturn-Pluton, prima confruntare la nivel de fapta a vechiului si noile structuri, intr-o lupta, nu doar a ideilor, cat a faptelor sociale, a implinirilor unor demersuri, grabite acum, de acest aspect, sa atinga etapa finala a derularii lor. Tot ce vine azi spre noi este tendentios, nu doar prin intentia directa de a minti sau defaima, ci si printr-un impuls spre dezordine, barfa, desconsiderare, invidie. Loviturile pe care le aplicam sau pe care le resimtim azi sunt mai curand profunde decat puternice, iar efectele pe care le produc devin esential pentru viata de familie sau relatii profesionale.
Daca vom observa ca prima jumatate a zilei nu ne aduce evenimente prea importante sa nu luam totul in usor. Complexitatea faptelor, agresivitatea lor maxima se va implini mai tarziu, chiar in timpul noptii sau chiar in ziua urmatoarea, influenta lor fiind activa pana cand Soarele va implini trigonul cu Luna in ziua urmatoare. Insist asupra sporirii atentie si a vigilentei, a ascutirii simturilor pentru a face fata cu demnitate unei asemenea confruntari.

Miercuri, 3 februarie
Azi, Luna va ridica un sextil cu Marte si doua trigoane, unul cu Lilith si celalalt cu Soarele. Ipostaza in care Luna face un trigon cu Soarele este laudata in astrologie, atat in tema natala cat si in cea previzionala. In astfel de momente fluidele cosmice conlucreaza pentru a da viata unei structuri sociale vii, puternice, echilibrate si, deopotriva, dinamice, expansive. Pe trigonul Luna-Soare oamenii inteleg care le sunt puterile, in ce consta norocul pe care il detin si cum sa abordeze relatiile pentru a le intari, stabiliza sau optimiza.
Trigonul acesta, acum, are insa un risc, pentru ca se produce cand Marte este retrograd in domiciliul Soarelui, iar Soarele este lezat de o conjunctia, inca activa, cu Lilith. Aceasta ipostaza slabeste puterea Soarelui atat de mult incat el aduce caderi sociale in plina glorie, ruperea relatiilor care dadeau semne clare de armonie, uitare, refuz al prieteniei, partenerului, anularea promisiunilor sau rupere intr-un proces, demers social, etapa.
Din succesiunea aspectelor ce se implinesc azi intelegem ca Marte intervine punctual in context, nu doar prin pozitia sa in zodie, ci si prin aspectul de sextil pe care il va implini la grad perfect cu Luna inainte de rasaritul Soarelui. Asadar, faptele ascunse, minciunile si demersurile efectuate fara stiinta celor care sunt loviti au azi un succes teribil. Lilith se alatura si ea contextului aducand, prin trigonul cu Luna, reinventarea unor situatii banale pe care se va sprijini intreaga gandire a zilei. Pentru ca acum se va trezi memoria conjunctiei Soarelui cu Lilith din ziua anteriara, vom avea impresia ca probleme mai vechi se vor continua si acum, iar semnalele pe care acestea le dau sunt negative si dureroase. Schimbul de cuvinte, relatiile profesionale dor si cei impliti, pentru a scapa de tensiune, vor avea azi un comportament impulsiv, indecent, distant sau rautacios.
Prin urmare, 3 februarie este o zi incordata, trista pentru cei care nu au viziune si nu pot anticipa evenimentele viitoare dupa comportamentul celor care le programeaza. Evenimente de culise se implinesc azi la limita, iar cei care sunt implicati traiesc cu mari emotii aceasta etapa. Evident, ca nu toti au dat curs tendintelelor machiavelice ale Lunii negre in Varsator si, cu atat mai mult, nu vor sa ia parte la aceste etape de descindere. Pentru acestea raportul Lunii cu Soarele, in adierea parfumului toxic al lui Marte in Leu si al Lunii negre din varsator, ziua se va dovedi o zi a extremelor: ori trista, ori incitanta.
Pentru toti insa va fi o zi a esecului. Nu vom reusi azi sa intelegem un mesaj al destinului, nu vom reusi sa ducem mai departe un demers bun, de purificare a gandului, de elevare a structurii, de consumare a unei intamplari bune prin excelenta, ci ne vom implica in elemente auxiliare preocuparilor esentiale, in actiuni superficiale. O lipsa de vitalitate va fi evidenta si nu este deloc bine sa o compensam prin stimulente. Acest mesaj al corpului trebuie azi respectat cu odihna, liniste, amanarea actiunilor ce implica efort sau dinamism.

Joi, 4 februarie
Mijlocul saptamanii aduce o zi a contrariilor. Saturn se indreapta spre primele grade ale Balanta, in mers retrograd, iar Luna se grabeste sa paraseasca acest semn, aducand in relatia cu Saturn, directii opuse gandurilor, faptelor, negatie pe faptele trecutului, mici contradictii in cuvinte si idei.
Pana la 11:27 cand va implini trigonul cu Neptun – ultimul aspect major al trecerii sale prin Balanta – Luna va ridica o cuadratura la Nodurile sale, un trigon cu Venus, o opozitie cu Junon si inca un trigon cu Chiron. Aceasta multitudine de evenimente va aduce impliniri emotionale, confirmari ale unor observatii facute in zilele anterioare, intalniri neprevazute, intr-un cadru inedit sau programate pe ascuns, semne ale unei degradari in relatiile de serviciu sau afective.
Dimineata se dovedeste a fi cea mai dificila perioada a zilei. Toate se aduna acum spre a fi finalizate, cele mai importante lucruri cer acum solutionare, toate gandurile ne vina cum in cap, toate grijile, toate temerile ne revin in centrul atentiei, iar reprosurile din partea celor cu care interactionam sunt percepute ca o mare greutate. Intreag scena aduce o stare proasta fara a putea fi legata in mod concret de o intamplare. O raceala a sufletului ne va invada azi si acesta este semnul ca vibratia astrala ne indreapta atentie spre un nou centru de putere.
Trecerea Lunii in Scorpion, dupa o perioada de aproximativ 7 ore de Luna vida, confera tulmultului de ganduri o tendinta negativa. Scorpionul aduce luciditate, istetime a mintii, dar, in cazul Lunii, toate acestea se fac impotriva emotiei, iar acum a sentimentului ce s-a facut vizibil inca de dimineata. Unii vor pune totul pe seama unui vis urat sau pe seama unui conflict cu vecinul de palier, altii vor da vina pe transportul in comun, pana pe care au facut-o la masina sau accidentul care i-a tinut blocati in trafic.
Ratiunea din partea a doua a zilei nu este asa cum pare. Ne-am mintit oferidu-ne circumstante atenuante si, abia acum observam, ca tensiunea pe care o resimtim din prima zi a saptamanii isi spune cuvantul. Nu vom putea sa o legam in mod implicit de un eveniment, dar putem usor sa dam vina pe fiecare persoana care ne vine in minte. O tensiune afectiva majora aduce explicatii impotriva fiecarui om, indiferent ca acesta are sau nu o vina.
Prin urmare, 4 februarie este o zi proasta si azi urarea “O zi buna!” va suna ca o ironie perfecta. Ne trezim cu o stare afectiva proasta, pentru ca peste noapte careul Lunii la Axa Dragonului ne va trezi contradictii, indoieli, acutizand un sentiment de vinovatie asupra caruia vom meditat in mod involuntar.
De-a lungul zilei toate situatiile le vom percepe cu spirit critic si din aceasta cauza vom alege sa ne preocupam mai mult de latura practica a vietii. Pana spre seara cand Luna va trece in Scorpion nu vom reusi sa intelegem de ce preturile sunt asa cum sunt, de ce a aparut criza financiare, de ce exista diferente economice alarmante intre regiuni geografice si cum poate o vanzatoare sa stea o zi intreaga in picioare pentru ca a doua zi sa o ia de la capat. Aceste ganduri in oricare alta zi a saptamanii ni se vor parea inutile, dar azi vor domina sfera preocuparilor.
Cei care sunt din fire persoane inclinate spre profunzimile sufletului, vor vedea in 4 februarie o zi a superficialitatii, a haosului venit din necunoastere, a agitatiei. Pe acestia ii va scoate din minti nu superficialitatea, pentru ca pe aceasta o vor privi cu compasiune, ci prostia, pentru ca azi aceasta stare a degradarii umane apeleaza la colectiile Haute Couture, sfidand intelegerea si bunul gust prin trimiterile incendiare la Kant, Nietzsche, Bahá’u’lláh, Gandhi sau Coco Chanel, Dior, Versace pe ideea “Prostul daca nu e si fudul, nu e prost destul!”

Vineri, 5 februarie
Trecand prin prima parte a zodiei Scorpion, Luna are de infruntat punctul intermediar Saturn-Pluton, situat la 19 grade Scorpion. Din aceasta postura ea va face un careu cu Marte din Leu, dar si cu Lilith si cu Soarele din Varsator.
La prima vedere ziua ar trebui sa nu aduca evenimente majore, sa nu puna la incercare vointa sau rabdarea, pentru ca mintea este vigilenta, in detrimentul emotiilor care sunt acum indreptate impotriva celoralti pentru a acuza sau critica (Luna in Scorpion este in cadere). Totusi, trecerea Lunii, in a doua parte a zilei, prin acest punct ne ofera, prin anumite finalitati, indicii importante asupra motivatiilor sau mersului firect al lucrurilor din prima parte a zilei.
Un trigon cu Jupiter, un sextil cu Pluton si un careu cu Marte aduc primei parti a zilei diversitate, evenimente multe dar lipsite de valoare, intamplari hazlii, penibile sau cu final incert, care dau un tonus special si ofera impresia ca viata poate fi traita si intr-un alt registru, nu doar in cel al problemelor, dificultatilor sau datoriilor materiale si/sau morale.
Totusi, trecand prin punctul intermediar al celor doi malefici Luna se vede dintr-odata in fata unei mari responsabilitati si brusc suntem invitati la hotarari mari, la decizii importante de viata, la descatusarea unei tensiuni pentru care nu se alege cea mai buna metoda. Astfel, dupa ora 17,00 tonul impartial sau distanta care nu complica relationarea, ci o incheaga in conveniente, se risipeste si directia vibratiilor astrale devine una impulsiva sau reductionista, in fata careia nu exista nici intelegere si nici scuza. Pe aceste unghiuri, Luna are de parcurs o cuadratura cu Lilith si maniera complicata de infiltrare a indoielilor, a fricii de necunoscut, a rautatii, invidiei va strica seara pe care, de dimineata, am planificat-o in alte tonuri.
Prin urmare, in ziua de vineri ni se complica viata prin neatentie, prin eroarea umana de a lua totul in usor, de a ne incredere in sperante false, in bucurii de momente si prin greseala lamentabila de a conferi acestora un caracter permanent. Binele ce ne apare de dimineata nu este deloc simplu de inteles, pentru ca el ne aduce un suierat scurt, identic cu cel al ceainicului ce striga sub fierbinteala flacarii care, pentru un scurt moment, seama cu sunetul unui proiectil ce cade. La fel va fi diferenta intre prima si a doua parte a zilei.
Cei care lucreaza cu energia sau care au perceptii subtile fara un antrenament spiritual sistematic, vor vedea in 5 februarie o zi a confuziei, a nehotararii, a lipsei de consecventa si, ca o consecinta a acestora, vom avea de infruntat o sanctiune karmica imediata. Nu este niciuna, nicialta, ci este o stare dificil de inteles cu mintea in care emotia percepe ceea ce nu ar trebui: timpul (Saturn) si vointa absoluta (Pluton) care modeleaza destinele. Cine se sustrage predispozitiilor indicate in analiza acestei zile poate descoperi o vibratie, o forta, o putere speciala – Elementul Unic, cel care confera diversitate vietii si putere invididualitatii. Acesti oameni vor avea un 5 februarie magic, sublim.

Sambata, 6 februarie
Un alt eveniment important al anului 2010 se va implini azi la 19:50, dupa ce intreaga zi Luna a ridicat 7 aspecte, iar Mercur a implinit un sextil cu Uranus si un careu cu Junon. Asa ca, tot ceea ce se implineste azi la grad perfect se va regasi in sextilul Jupiter-Pluton implinit la grad perfect la 19:50.
In ceea ce priveste vibratiile pregatitoare sextilului, ziua are o dihotmie interesanta: pe de o parte Luna care imbratiseaza in trigonul cu Uranus toate celelalte aspecte pe care le implineste azi, iar pe de alta, Mercur care aduce un semn de intelegere cu octava sa superioara, Uranus, impunand o usoara stabilitate pe furtuna predispozitiilor astrale ale zilelor anterioare.
Maniera eleganta si puternica prin care atat Luna cat cu Mercur fac apel la Uranus, confera zilei mari raspunderi si solutii ce vor atarna greu asupra mersului evenimentelor de-a lungul lui 2010.
Aspectele pe care le ridica Luna se vor indrepta mai mult spre sfera sociala din cauza unor neintelegeri in familie, in relatiile intime, sentimentale. Oamenii vor considera ca sectorul social este cel care le confera echilibru, stabilitate sau o alta viziune asupra bucuriei si multumirii. Cuvantul, intalnirile, deplasarile fara program, strategia de viitor, munca in echipa va tenta in aceasta zi chiar mai mult decat o renuntare la efort pentru a linisti corpul si mintea intr-un loc intim, ferit de stres si efort.
Aspectele lui Mercur, vor actiona mai mult la nivel social, nu ca o compesare a unui deficit in relatiile pesonale intime, ci ca o confirmare a unor competente clare. Aceste predispozitii se vor indrepta spre intarirea functiei, noi relatii socio-profesionale, spre gasirea celei mai bune metode de a lucra in echipa sau de a accede spre o functie.
Prin imbinarea lor se va obtine o stare de spirit noua, un tonus special, puternic in care mintea nu se va mai preocupa de lupta dintre bine sau rau, ci de eficienta, putere de persuasiune, ambitie, succes, notorietate. Azi oamenii se vor implica in tot felul de activitati, isi vor mobiliza resurse interioare pentru a se face cunoscut, pentru a le aminti celorlati de abilitati, cunostinte, puteri ascunse, relatii, grad de rudenie. Efectul nu poate fi in totalitate bun si tocmai de aceea nu ne putem grabi sa declaram ziua ca fiind buna, dar nici rea. Pana spre seara cand Pluton si Jupiter ridica un sextil, ziua va sta sub semnul efortului de a ne reaminti, mobiliza, crea, compune, distra sau consuma valori intr-un alt plan al existentei noastre.
Momentul de sextil al lui Jupiter cu Pluton este semnul unei aliante periculoase. De dragul binelui, oamenii se vor gandi si apoi chiar vor trece la fapte, dar nu capul pe umeri, asa cum va cere situatia, ci cu intentia clara de a face un compromis. Acum, ideea de compromis este una buna, in timp insa, pentru ca intregul spectru al vibratiei lui 6 februarie se indreapta spre Uranus, iar Uranus inca mai are de consumat doua opozitii cu Saturn anul acesta, finalul va fi negativ, poate chiar dezastruos. Se va incerca amestecarea uleiului cu apa, pentru a creste cantitatea de lichid din rezervor, numai ca, dupa separarea celor doua elemente in martie 2010, la revenirea lui Marte in mers direct, aparatul nu va mai functiona.
Sextilul mobilizeaza valorile intelectuale ale planetelor intre care se construieste, aducand in centrul atentiei cuvantul, notiunile, valorile, averea, patrimoniul, moneda si realizand combinatii intre acestea, pornind de la argumente furnizate de cele doua planete. In cazul de fata, argumentul este puterea de influenta si de dominare (Pluton) si recompensa (Jupiter).
Daca judecam acest moment dupa raportul Saturn-Uranus – finalitatea – nu putem sa nu facem trimitere la anul 2009, la complicatiile pe care acum incercam sa le solutionam, la deficitul pe care l-a adus si la lipsa de comunicare pe care acum o vom avea din nou in atentie.
De asemena, din 2009, acest aspect va aduce planuri si intentii de culise, pe care le va descoperi acum impotriva vointei de grup a membrilor. Cu alte cuvinte, o conspiratie va fi descoperita, dar asta nu-i va bloca desfasurarea, ci ii va schimba sectorul in care va actiona.
Prin urmare, 6 februarie aduce inceputul unei perioade de complicatii sociale. Ele vor porni de la semne pozitive, de la efortul cumulat al mai multor persoane sau grupari de a se intalni intr-un teren neutru, de a avea un punct de vedere comun. Efortul in directia intelegerii sau solutionarii va mobiliza valori experimentate in 2009 si care tin de domeniul faptelor cu caracter secret, conspiratii, uneltiri sau demersuri sociale ce ascundeau alte intentii si finalitati decat cele declarate. Nu este insa un inceput al descoperirii minciunii prin interventii de ordin exterior, ci minciuna se da de gol singura, cel implicat intr-un demers negativ se descopera singur, adica un gen de tradare ce este pusa pe seama intamplarii sau a erorii umane.
In sectorul personal intalnirea pozitiva dintre un malefic si un benefic nu este in totalitate pozitiva. Oamenii buni vor avea mai multa speranta, vor fi mai increzatori, mai puternici, vor avea pentru putin timp mai mult noroc. Daca ne intrebam de suntem buni sau rai, daca inclinatia ne este pozitiva sau negativa, ecoul care ne va veni acum din astral sub forma unei stari pozitive, a unei bucurii, a unei recompense, sub forma unei impliniri de mult asteptata, ne va incuraja spre o orientare corecta. In caz contrat loviturile vor veni de pretutindeni. Nici cei care se vor izola, nu vor scapa de aceste predispoziti, pentru ca din interior fiinta, corpul isi vor cere dreptul la replica.
Intalnirea dintre dreptate si mister va fi pentru cei care lucreaza cu energia momentul in care pot trece pe un nivel superior de vibratie, cand vor schimba sursa inspiratiei, izvorul din care isi vor extrage intreg anul 2010, dar si 2011 energia, puterea, forta.
6 februarie este o zi a receptarii, a primirii unei ofrande. O zi in care traim un deznodamant ca in povesti, ca in Povestea lui Harap Alb sau Craiasa Zapezii.

Duminica, 7 februarie
Ultima zi a saptamanii este diferita de restul zilelor. Acum Luna va trece in Sagetator si, nu doar din acest motiv, azi Venus va fi in sextil cu Junon, dupa ce Luna se va intelege bine cu maleficii Marte si respectiv Saturn si va primi o usoara lectie de morala, prin infruntarea unor fapte pe care nu le poate nici anticipa nici control si care sunt rezultate din careul cu Jupiter.
Intregul spectru al faptelor, dar si al sentimentelor vor aduce zilei o coloratura aparte. Inca suntem sub impulsul sextilului intre Jupiter si Pluton si al trigonului Lunii cu Marte – octava inferioara a lui Pluton – si careul Lunii cu Jupiter va indrepta atentia mostenita din ziua spre dinamism sociala, putere de persuasiune, succes, notoritate, prin fapte mici, personale, pe implinirea unor dorinte simple, puternice, intime intr-un cadru restras.
In afara unor lectii de viata majore, desprinse din exemplul altor vieti, din lectura, creatie cinematografica sau pur si simplu din istorisirile unui apropiat, ziua nu aduce evenimente noi. Va fi insa evidenta o frica de secrete, obiecte ascunse, locuri intunecate sau de confruntari care vor mobiliza amintirea unor evenimente tragice. Primul impuls este de retragere spre un sector al bucuriei, al jovialitatii, al seninatatii, al dinamismului la lumina si cu element cunoscute.
Prin urmare,
ultima zi a saptamanii schimba tensiunea zilei anterioare pe un alt centru de interes. In acelasi mod, in care am analizat si actionat in ziua anterioara, vom proceda si azi, insa cu mai multa teama de subtilitati, de elemente ascunse, de durere, boli. Intre 9:55 si 10:21, adica intre sextilul Lunii cu Saturn si trigonul Luna-Marte, viata pare sa fie plina de invataminte. Informatiile se asimileaza prin relatari, prin interactiuni, prin surprindere elementelor de comportament, prin deplasarea intelegerii spre sectorul psihologiei comportamentale intr-un mod lent, temator, ceea ce va spori asimilarea informatiilor care vin din acest sector.
Azi ne vom interesa de o inteligenta a vorbirii, a purtarii, a exprimarii non-verbale, dar si a gandurilor. Ceea ce este rau va intra intr-un con de umbra si pentru ca azi ne vom teme de umbre, ne va placea sa spunem ca raul nu exista. Anularea elementelor care produc suferita este cea mai buna solutie azi. Infruntarea partii intunecate a fiintei, a conjuncturilor nu va duce la intelegere, nici la maturitate, ci la trauma.
A lucra cu energia azi inseamna a ne apropia de foc, de o sursa de caldura fizica sau cosmica, de a ne trezi acel foc interior care ne incurajeaza sa iubim sau sa ne sacrificam de dragul unui ideal. Leul – inima universului – va putea sustine aceasta deplasare a campului constiintei, insa doar pe un sector cunoscut, doar prin preocupari pe care le-am mai abordat in trecut, nu prin noutate sau inedit.

1 thought on “1 – 7 februarie 2010

  1. ania spune:

    multumim si ramanem fideli multi dintre noi care citim saptamanal acest ghid de intelegere a intamplarilor ce ne apar in viata !

    cu stima,

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.