1 – 7 aprilie 2024

1 – 7 aprilie 2024 este săptămâna racordării simțurilor la etaloane noi, a adversităților care complică planurile de viitor și a întâlnirii unei speranțe inedite. Conjuncturile acestei săptămâni ne spun că dinamica astrală se modifică prin constrângere, nu prin elevare. Avem nevoie acum să fim mai atenți și mai responsabili pentru că prea mult ajutor în sensul acesta nu vom primi. Ceea ce nu rezolvăm țintește spre planurile de viitor sau spre acele relații care, într-un alt context astral, ar fi intrat într-o stare de plutire. Acum totul trebuie așezat cu mâna, exprimat clar și succint, atent și responsabil. Ceea ce este concentrat nu trebuie lăsat în această formă, ci avem nevoie, ca într-un joc al copilăriei, să trasăm în nisip un canal prin care să se scurgă apa pe care am strâns-o din valurile mării. Este o săptămână care ne încearcă puterile personale arătându-ne care este adevărata putere a cuvântului, dar și care este calitate a intențiilor. Mulți vor fi tentați să acuze termenul, fără să ia în calcul gândul care l-a selectat, atitudinea, fără să ia în calcul educația care o menține. Trecând dincolo de aceste direcții generale, săptămâna se comportă ca un labirint. Cel care dispune de suficientă atenție va avea și lumina necesară pentru a rămâne vertical în furtună, a nu-și pierde emoțiile în conflicte lipsite de sens, a nu se compromite de dragul unui adevăr care nu este înțeles sau acceptat. Presiunea de acum va fi una foarte mare. La început, va veni ca un avertisment, se va continua sub forma unor încurcături ce par întâmplătoare, dar ele sunt intenționate, ca să sfârșească prin confirmări ce ar putea să ne constrângă judecata doar la ceea ce se întâmplă acum. Riscul cel mare al săptămânii este să pierdem viziunea de ansamblu, să o reducem la câteva întâmplări mai intense sau mai zgomotoase și să ne facem planuri de viitor bazându-ne doar pe ele. Ceea ce se întâmplă acum este doar o componentă din multe altele care ne ajută să evităm un eșec de alegere. Eșecul de alegere nu este specific acestei săptămâni, nici acestei luni și nici anului 2024. El vine dintr-o predispoziție astrală mult mai complexă care are în această etapă a vieții câteva rădăcini în negație. Dacă până acum ni s-a părut că a face față unor greutăți materiale reprezintă o mare încercare existențială (Uranus pe zodia Taur) de curând Pluton pe Vărsător ne arată că se poate și mai mult, că sărăcia poate depăși cadrul cotidianului și se poate cuibări și în alte sectoare ale vieții. Puținul ne invadează ca o boală contagioasă și ceea ce se întâmplă ne ajută să evităm o accentuare a unei afecțiuni fizice, emoționale sau sociale. În rest, evenimentele mici sunt marcate de o accentuare în crescendo a zodiei Berbec și care aduc prea mult dinamism acolo unde este nevoie de disciplină, liniște și respect. Să fim, așadar, responsabili și să nu ne lăsăm plimbați de furtună, crezând că dintr-odată putem zbura.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne strădui, fără a lupta împotriva propriei persoane, să nu gândim împotriva grupului. Oricât de multă putere am avea în această săptămână legea cauză-efect funcționează ca și până acum.

Forțele individuale nu mai sunt administrate corect. Conflict simplu explorat cu intenții noi. Dorința de distrugere este prea intensă. Revenirea înseamnă repunerea în drepturi a unui acuzator. Severitate complicată de lipsa de respect. Nu mai suntem atât de atenți la detalii.

În dimineața acestei zile Luna intră pe zodia Capricorn unde va sta până în mijlocul zilei de miercuri, 3 aprilie. Spre seară, cu puțin timp înainte ca ziua să se încheie, Marte și Junon retrograd definitivează opoziția care este activă de ceva vreme. Prima zi a săptămânii aduce o coagulare a forțelor personale pentru a face față unor presiuni sociale. Unii spun că își racordează propriile simțuri la nevoi care vin dintr-un sector nou sau de pe zona publică cu scopul de a îmbunătăți un anumit tip de colaborare sau pur și simplu de a ne consolida poziția în grupul de apartenență. Vorbim aici despre evenimente mari care ni se par mult mai interesante și mai atractive decât cele mici, situație care aduce o dizarmonie în relația individului cu comunitatea tocmai pentru că atitudinea în sine este rezultatul unei inversiuni. Evenimentele care ni se par foarte interesante sunt supraevaluate, ele nu devin interesante pentru că sunt mari, ci le mărim importanța doar pentru că acestea sunt singurele pe care le recunoaștem și cu care vrem să lucrăm. În mare parte, acestea sunt conflictuale pentru că opoziția arată o problemă scoasă din zona intimă și expusă comunității. De aici și tendința de a-i implica pe ceilalți în problemele personale, însă nu pentru a demonstra ceva, ci, pentru că avem un Marte pe zodia Pești, cu scopul de a ascunde o slăbiciune personală. Prima zi a lunii aprilie și, implicit, a săptămânii ne arată că forțele individuale nu mai sunt administrate corect și că trăim un moment delicat care pune presiune pe alegerile personale și nu îi permite individului să fie liber. Constrângerea libertății apare astăzi mai mult ca o sugestie, ea devenind practic o situație concretă de mâine încolo, de când Mercur va intra în deplasare retrogradă pentru aproximativ 3 săptămâni. Astăzi suntem avertizați că acest mod de comportare nu poate produce rezultate bune și că dacă ne-a mai rămas ceva din conjuncturile anterioare atunci să folosim acest element personal pentru a tempera problema nu pentru a încerca să convingem pe toată lumea că avem dreptate. Ceea ce se întâmplă astăzi este despre tensiunile foarte evidente ale relațiilor bolnave, dar și despre situațiile delicate pe care le-am alimentat din lipsă de respect.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne arată cât de complicată poate fi viața atunci când în relația individului cu el însuși lucrurile sunt amânate, evitate sau povestite altfel. Minciunile pe care cel în cauză și le spune lui însuși se transformă pe zona publică în conflicte severe animate de frustrări adânci. La vedere, acestea par niște nemulțumiri explicate strict prin ceea ce avem la îndemână, persoane, bunuri, întâmplări. Aspectul acuzator al acestor conjuncturi vine și din faptul că neîncrederea pe care o predispune Luna din Capricorn face acum casă bună cu îngrijorarea de anticipare ca urmare a faptului că, spre seară, Mercur se va afla în poziție statică pe Berbec, după care în noaptea de luni spre marți își va începe deplasarea retrogradă. Astăzi doar ne temeam că urmează să se întâmple ceva și de mâine încolo această îngrijorare va fi confirmată. Ceea ce putem schimba astăzi vine prin cultivarea respectului, atenției față de detalii, a interesului față de nevoile celorlalți chiar dacă ni se pare că propriile probleme sunt cu mult mai importante decât ale celorlalți. Momentul aduce o proastă administrare a energiei personale de aici și o agitație greu de explicat și la fel de greu de ascuns, pierderea obiectelor importante, întârzieri, justificate în mod penibil, vorbe aruncate fără rost, suspiciuni trezite de acolo de unde am crezut că nu le mai scoate nimeni. În rest, ziua, prin evenimentele minore, aduce interes pentru un confort personal trăit dincolo de acuzațiile de care ne temem cel mai mult, departe de persoanele care ne-au inspirat până acum îngrijorare sau teamă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu regreta complicațiile pe care le parcurgem la un moment dat. Ceea ce credem că învățăm ușor, doar recunoaștem. Ceea ce învățăm se face prin efort, întâi opunând rezistență și apoi consumând mult din ceea ce am vrea să folosim pentru relaxare sau distracție.

Accesul la informații este restricționat de ambițiile celor slabi puși acum să decidă. Nesiguranță. Planurile sociale sunt în contradicție cu cele personale. Avem multe de spus, dar ne lipsește curajul. Înlocuim acțiunea cu cuvântul. Apropierea este pusă în dificultate tocmai pentru că ne lipsește simțul realității sau intenția de a face bine. Povestim frumos doar ceea ce nu are legătură cu realitatea. Aventură dusă prea departe.

Luna se află acum în a doua sa zi de Capricorn și va aduce în centrul atenției un careu la Axa dragonului, semn de suspiciune și îndoială, dar și de efort pentru a împlini un obiectiv complicat, stabilit în săptămânile din urmă. Astăzi Mercur își începe deplasarea retrogradă care va dura aproximativ trei săptămâni, iar luminariile împlinesc faza de Ultimul pătrar. Multora, conjuncturile de acum le sună ca o pedeapsă promisă de mult, ca împlinirea unui avertisment de care nu a vrut să țină cont nimeni. Faptul că avem acces la anumite informații cu caracter secret nu reprezintă un mare avantaj pentru momentul de față. Luna pe zodia Capricorn îi ajută pe oameni să găsească tot ceea ce este ascuns pentru că interesul în direcția aceasta merge. Fiind o preocupare principală, nu vorbim despre ceva inedit, ci doar despre o altă modalitate de a ne dovedi eficiența. O altă trăsătură a Lunii pe zodia Capricorn este nevoia de a ne întoarce la simplitate, însă astăzi facem lucrul acesta constrânși de situații inopinate, de întâmplări despre care aveam habar, dar pe care nu ni le-am putut niciodată imagina ca făcând parte din schema de acum. Cei care nu au crezut că li se poate întâmpla așa ceva, au ocazia să vadă cât de dură și de directă este viața, iar întâmplările pe care le-au respins categoric să se producă în cascadă începând cu ziua de astăzi timp de trei săptămâni. Astăzi conștientizăm că există o anumită problemă de apropiere, că ne lipsește curajul de a ne face remarcați sau că ținem prea mult cont de restricții, visând că asta dovedește prudență. Nu, aceasta nu este prudență, ci frică, iar frica nu este un element nou în schema care o declanșează, ci împlinirea unui avertisment mai vechi. Pentru a ascunde în continuare aceste probleme oamenii aleg să povestească frumos despre întâmplări dramatice și să-și promită că atunci când apele se vor liniștii să pornească din nou într-o aventură. Planurile în sine reprezintă o detensionare pentru că, la modul concret, acestea nu vor putea fi puse în aplicare niciodată. De aici și revolta care primește un plus de intensitate cu fiecare zi care se adaugă și care atinge în a doua parte a zilei de duminică și în primele două zile ale săptămânii viitoare, cât timp Luna se va afla pe zodia Berbec, alte confirmări ce derivă din faptul că zodia Berbec se încarcă din ce în ce mai mult. Pentru ceea ce se întâmplă astăzi am fost avertizați ieri, iar pentru ceea ce se va întâmpla pe sfârșitul acestei săptămâni și începutul săptămânii viitoare vom fi avertizați în fiecare zi cu câte ceva. Un om înțelept va ține cont de lucrurile acestea și va alege să accepte această informare nu să își vândă la colț de stradă durerea sau nemulțumirea profitând de naivitatea celor care îi ascultă.
Prin urmare, 2 aprilie este o zi de dramă când lucrurile se complică pentru că așa ni le dorim, chiar dacă celorlalți le povestim altceva despre ce ni se întâmplă. Faptul că ne lipsește simțul realității, că povestim frumos despre întâmplări neobișnuite și despre dovezi de curaj nu arată că suntem sinceri, ci doar că vrem să distragem atenția de la ceea ce trăim cu adevărat pentru că la acțiunea în sine nu vom ajunge niciodată. Nu este indicat astăzi să ne facem planuri de vacanță, nu este indicat să programăm nimic, ci doar să fim atenți la ceea ce avem de rezolvat în funcție de semnalul care strigă mai tare. Avem nevoie astăzi să ținem cont de intuiție. Ea este singura care ne spune pe unde merge cărarea și ce ar trebui făcut. Doar această intuiție ne spune astăzi să schimbăm metoda de lucru, să nu dăm curs impulsului general, să stăm acasă, să mâncăm doar salată, să facem mai mult sport, să facem un cadou, să ținem un post de gânduri. Aceasta se va dovedi cea mai utilă și practică alegere, singura care ne salvează din a repeta o eroare sau a o duce mai departe. Astăzi avem curaj să ne ferim de probleme, însă ni se pare mult mai interesant să manipulăm opinia publică crezând că putem trăi și în dramă, dar și în curajul de a face ceea ce vrem după bunul plac. Luna se află într-un careu cu Chiron și avertismentele pe care le primim din jur sunt extrem de valoroase. Profesorii cei mai atenți și mai valoroși ne oferă astăzi lecții usturătoare, iar lucrul acesta se întâmplă pentru că suntem importanți pentru ei. Dragostea se exprimă acum prin rezervă sau printr-o duritate pe care numai un om matur o poate înțelege.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi rezistenți în fața oricărei forme de duritate și de a nu acuza mesagerul pentru ca acesta este doar un instrument al unor procese care depășesc în amploare și intensitate contextul în care se exprimă.

Concentrare pe intenții bune. Ceea ce putem face, demonstrăm din plin. Ceva bun plutește în aer. Ne întoarcem pentru a repara, dar descoperim dispreț sau ură. Facem față cu greu provocărilor agresive. Învățăm cu pași mici cum este să respectăm independența. Acces la cunoaștere prin detașare de dramă. Sentimentul profund este omniprezent. Confirmările cele mai frumoase și cele mai interesante vin dintr-un sector al emoțiilor.

În mijlocul acestei zile Luna își încheie tranzitul său prin zodia Capricorn și trece pe Vărsător împlinind o conjuncție cu Pluton. Astăzi Venus atinge conjuncția perfectă cu Neptun, aspect pe care îl formează încă din săptămâna anterioară și care a adus o picătură de normalitate acolo unde oamenii erau tentați să-și reproșeze mai mult decât era cazul. Conjuncția lui Venus cu Neptun face din această zi una dintre cele mai frumoase ale săptămânii. Astăzi ne permitem să visăm și multe din vise devin realitate tocmai pentru că se depășește o barieră a convenționalului sau, la modul concret, oamenii nu mai țin cont atât de mult și de tare de condiționările care au pus în ultima vreme o presiune teribilă pe alegerile personale. Nu se mai tem atât de tare că trăiesc intens o epocă a schimbărilor. Sunt însă mult mai circumspecți atunci când vine vorba de schimbul de experiență și poate puțin mai egoiști. Luna pe Vărsător este deschisă către noutatea care schimbă starea de confort sau care o conservă, dar nu pentru orice confort. Astăzi oamenii își aduc aminte că revendicarea a fost un instrument la care au apelat foarte ușor și vor îndrăzni să o invoce din nou considerând că numai așa fac față unor provocări agresive. Unora astăzi li se face dor de relații frumoase, de dragoste, de bună înțelegere, de situații trăite în simplitate sau în veselie. Mulți dintre aceștia vor reuși să retrăiască aceste momente, nu doar printr-o călătorie mentală, ci și la modul concret prin curajul de a schimba programul zilei și de a-și construi împreună cu cei dragi momentele frumoase pe care și le doresc. Aceștia vor fi primii care vor realiza că este mult mai simplu să trăiești în armonie cu cei dragi, să le treci cu vederea derapajele, să nu iei în calcul pierderile de încredere sau cele materiale ce derivă din această formă de indulgență pentru că, până la urmă, în plan concret, apropiat avem această formă practică de fericire, nu cea imaginată sau simulată, oricare ar fi riscurile. Această stare minunată îi ajută pe unii să se ridice deasupra problemelor care s-au evidențiat până acum, deasupra propriei condiții și de a vedea că unele conflicte se sting pur și simplu atunci când sunt ignorate. Cei profunzi vor realiza că se poate întâmpla mai mult de atât, că pot avea acces la cunoaștere prin detașarea de dramă. În rest, ziua aduce evenimente complicate care ne pot da bătăi de cap dacă ne menținem atenția prea mult asupra lor și care se evaporă imediat ce ne găsim alte preocupări. Avantajul acestei zile vine din ușurința cu care ni se permite să facem astfel de schimbări.
Prin urmare, 3 aprilie ne vorbește despre lucrurile frumoase pe care le putem repara chiar dacă asta înseamnă să depunem mai mult efort, să coborâm nivelul pretențiilor, să dăm din ceea ce avem, să împărțim, să redescoperim respectul pe care l-am pierdut. Astăzi totul se face de dragul iubirii și măsura a ceea ce primim nu este alta decât exact măsura a ceea ce am oferit în ultima vreme. Mulți vor trăi un sentiment de împlinire pe care nu și-l pot explica și care îi ridică deasupra problemelor comune. Acesta este și scopul lui. Dar se poate obține mai mult de atât. Prin interesul continuu față de frumos și echilibru oamenii rămân receptivi față de confirmările pozitive și toate situațiile penibile sau conflictuale ce vin din retrogradarea lui Mercur pe zodia Berbec se sting de la sine sau se transformă pur și simplu în întâmplări amuzante care distrează pe toată lumea. Detașarea de dramă îi ajută pe mulți să se concentreze pe intențiile bune. Dacă Mercur nu ar fi fost retrograd, situația aceasta ar fi venit de la sine. Așa, este nevoie de o formulare expresă, de o adresare directă, de o intenție precizată în mod clar. În rest, evenimentele merg spre detensionare și spre tonic. Chiar dacă lucrurile acestea au nevoie de un imbold, putem spune că 3 aprilie este ziua întâmplărilor frumoase, a conjuncturilor spectaculoase, a fuziunilor care sporesc puterea personală, chiar dacă aceasta va fi folosită doar pentru a rezista în fața unui factor coroziv.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne permite astăzi luxul de a demonstra ceva neplăcut, oricât de mult este cerută această informație sau oricât de tolerată ar fi explicația.

Punem în aplicare cu întârziere soluții mai vechi. Ne temem de o pierdere pe care am aflat-o de curând dintr-o amenințare. Instabilitatea amplifică grijile inutile. Nu mai suntem atât de atenți. Beneficiile sunt superficiale pentru că doar acolo lucrăm. Amânăm ceea ce este profund.

Mijlocul săptămânii ne aduce în fața unor dovezi de curaj. Dacă până acum am vorbit, în momentul de față ni se cere să punem în aplicare poveștile frumoase pe care le-am spus sau măcar să demonstrăm că acestea pot fi împlinite cândva. Luna se află în continuare pe zodia Vărsător și relația sa cu Axa dragonului ne permite identificarea acestor soluții foarte frumoase care vor fi ușor de pus în practică pe moment, dar care se vor dovedi mult mai utile pe finalul săptămânii și în primele două zile ale celei următoare. Perspectiva planurilor de acum ne va duce către această zona și ea vizează în special rezolvarea unei probleme de adaptare. Astăzi Venus se află pe ultimul grad al zodiei Pești și oamenii își aduc aminte ce au pierdut atunci când au crezut prea mult în dezamăgiri sau când le-au acordat prea mult credit celor care au abuzat de încrederea lor. Dar 4 aprilie nu este despre dramă, ci despre soluția ei. Ceea ce reușim să punem în practică pe moment temperează puțin din instabilitatea parcursă în prima jumătate a săptămânii și ne ajută să nu ne mai facem griji în mod inutil. Este pentru mulți o întoarcere la realitate, dar lucrul acesta se face în mod dur pentru că realitatea cere un plan de măsuri, cere rezultate concrete pe care să le avem deja într-o zonă accesibilă sau, de ce nu, gata elaborate. Acesta este momentul când oportuniștii pot câștiga timp sau se pot impune în fața celor care muncesc mai mult, dar s-au dovedit în ultimele 10 zile puțin mai împrăștiați. În continuare va exista o presiune care vine să ne spună că beneficiile, în mare parte, sunt superficiale pentru că aceasta este zona în care activăm. Cei sensibili nu vor privi cu ochi buni această informație pentru că efortul în sine le-a spus de-a lungul timpului că se preocupă de ceea ce este important. Nu trebuie să uităm că suntem în perioada în care Mercur este retrograd și multe din informații sunt răsturnate, multe sunt supuse unui proces coroziv și fără să-și dea seama oamenii acordă o prea mare importanța detaliilor lipsite de valoare pe care le exagerează și le prezintă ca adevărate probleme sau obstacole de viață. Relația bună pe care Luna o are cu Axa dragonului și prin care se realizează o mediere a tendinței Nodurilor prin Capul dragonului ne poate oferi astăzi privilegiul de a găsi soluții de anticipare. Astăzi anticipăm nevoia finalului de săptămână sau nevoia începutului săptămânii următoare, ceea ce ne ajută să rămânem în continuare în formă, activi în această luptă, în acest proces de transformare.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne arată că lucrurile superficiale sunt pe punctul de a le înlocui pe celelalte doar pentru că ne permitem un moment de neatenție. Cu toate acestea, suntem în separația conjuncției Venus-Neptun și încă ne mai amintim de valorile esențiale și de sacrificiul pe care fiecare individ trebuie să-l facă pentru a-și păstra integritatea, moralitatea, onestitatea. Astăzi nu suntem eficienți pentru că rămânem într-o zonă a superficialității, ci pentru că greutățile vieții nu au reușit niciodată să ne șteargă din minte adevărata moralitate. Renunțăm ușor la grijile inutile care ne țineau într-o zonă instabilă, dar nu reușim să uităm de dezamăgirile pe care le-am avut în ultima perioadă. Faptul că Venus se află pe ultimul grad al zodiei Pești ne arată că aceste dezamăgiri sunt evidențiate ca și cum profită de o neputință de moment. Știm că nu este bine să le permitem acestora să se evidențieze așa, dar pur și simplu nu le putem opri sau nu ne putem abține. Până la o anumită limită, prezența Lunii pe zodia Vărsător poate fi considerată un ajutor pentru că ea aduce încredere în sine, o stabilitate pe idee, pe mobilitatea ei, pe necesitatea menținerii în forma activă a procesului de transformare asupra căruia am lucrat în săptămâna anterioară și în prima jumătate a acestei săptămâni. Cei superficiali vor amâna astăzi ceea ce nu pot rezolva preferând să rămână în acea zonă a certitudinilor sau a siguranței de sine așa cum se prezintă ea acum, cu capul spart și cu pantalonii rupți. În rest, ziua ne oferă soluții frumoase fără să se țină cont dacă acestea sunt sau nu atractive. Astăzi nu ne interesează ceea ce este atractiv, cât ne interesează ceea ce este practic, eficient și de perspectivă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu evalua conjunctura după simplele amenințări pe care le auzim sau pe care le parcurgem sporadic. Acestea sunt doar simple zgomote de fond pe care le percepem disproporționat pentru că suntem în perioada în care Mercur este retrograd.

Schimbarea amplă. Disconfort cauzat de curiozități stranii. Acceptăm prea ușor modificarea unor condiții. Impulsivitate. Comunicarea cere alte baze. Răspundem prea ușor provocărilor. Cuvântul rănește prea ușor. Prin admirație, mesajul devine vindecător. Evoluție prin autocontrol. Dominarea consumă mai mult decât acceptarea unor condiții grele.

În dimineața acestei zile Soarele trece peste Capul dragonului, iar Venus își încheie tranzitul său prin zodia Pești și va intra pe zodia Berbec unde va sta până pe 29 aprilie. Dacă problemele existențiale, cele care ies în evidență prin conjuncția Soarelui cu Capul dragonului, sunt elemente cunoscute (cele date de ambiție, determinare, juxtapunere, severitate victorioasă), tranzitul lui Venus prin zodia Berbec (exil), cel care se va dovedi a fi mai scurt decât de obicei, va aduce interes pentru a ne detașa de anumite promisiuni sau de a trăi realitatea într-un mod superficial, fără responsabilități, fără interese legate de stabilitate sau armonie, fără respect. În mijlocul zilei și Luna își va încheia tranzitul său prin zodia Vărsător și va trece pe zodia Pești unde va sta până duminică. Apar episoade care decid soarta grupurilor, însă fac lucrul acesta într-un context complet neconvențional, într-o locație exotică, la telefon, printr-un e-mail sau fără să se țină cont de regulamente, metodologii ori norme de aplicare. Vorbim aici despre lucruri simple care se evidențiază fără un avertisment, dar care reușesc să producă admirație și să smulgă promisiunea că pe viitor acestea vor fi noile reguli. Mulți vor coordona activitățile acestei zile pentru a scăpa de orice formă de constrângere. Invocă necesitatea de fapt a lucrurilor sau pur și simplu o suprasaturație la care au ajuns după lungi perioade de constrângere. Venus pe Berbec dă conjuncturilor instabilitate, entuziasm, prea multă intensitate fără să țină cont de nevoile individuale, de cele necesare, de respect. Totul este judecat după intensitate, iar ea își va pune amprenta asupra planurilor de viitor pentru că aceasta este schema convențională pe care noua nevoie afectivă nu o poate modifica. Chiar dacă, prin alegerile personale, individul își permite să sfideze anumite norme de conduită sau să decidă ca și cum acestea nu ar fi existat, regulile și cadrul convențional se va menține, iar răspunderea va funcționa după vechile legi, nu după cele noi. Faptul că dimineața Luna va trece prin sextilul cu Mercur retrograd nu reprezintă un avantaj pentru că acesta nu este semnul unei comunicări pozitive, ci ne arată doar că există un interes de a vorbi despre asta, de a face ca tot acest proces de schimbare, modificare sau distrugere să fie la vedere. În cuvinte mai simple, totul merge astăzi pe baza dominării care consuma acele resurse pe care ne programasem să nu le consumăm acum, ci în ultima zi a săptămânii sau în primele două zile ale săptămânii următoare. Cei care merg foarte departe cu aceste decizii se vor folosi de cuvânt pentru a răni, iar comunicarea lor va fi un mod de a transfera o picătură de otravă în sufletul omului vulnerabil. Asta va face ca demersurile, chiar dacă la vedere ar putea să nu explodeze într-un conflict deschis, să-l informeze pe cel în cauză despre ce va veni ca să tremure de frica schimbărilor anunțate.
Prin urmare, 5 aprilie ne arată că multe se pot distruge dintr-un simplu disconfort și că mesajul pe care am reușit să îl păstrăm într-o formă compactă sau căruia i-am dat un scop nobil de-a lungul acestei săptămâni acum este vândut ca un bun ieftin, folosit împotriva celui mai vulnerabil, aruncat la gunoi. Starea sufletească se schimbă chiar de dimineață, de când Venus va intra pe zodia Berbec, oamenii devenind nerăbdători, prea critici, duri sau agresivi. Ceea ce în zilele anterioare producea admirație, acum nu mai prezintă niciun interes. 5 aprilie poate fi o zi bună pentru a evalua o nedreptate făcută, nu din neatenție, ci din abuz, pentru că absența compasiunii va permite dreptății să se exprime într-un mod cât se poate de clar și nenuanțat. Astăzi oamenii se cred puternici doar pentru că inima nu mai este sensibilă la nevoi, doar pentru că răspund foarte ușor la provocări sau pentru că nu li se mai pare o greșeală să domine sau să se impună. Până pe 29 aprilie această atitudine va face parte din cadrul general al preocupărilor individuale, fiind în mare parte dură și intransigentă până pe 25 aprilie, când Mercur își va încheia retrogradarea sa pe Berbec. Fapta cea mai bună pe care am putea să o facem astăzi este aceea de a nu răspunde provocărilor pentru că nimic bun nu poate ieși de aici. Evitând o asemenea greșeală nu punem o picătură de otravă în exprimarea sentimentelor și în respectarea valorilor (tranzitul lui Venus prin zodia Berbec de aproximativ 3 săptămâni) și nici în planurile pe următorul an care vin din conjuncția Soarelui cu Capul dragonului.
Recomandarea pentru această zi este de a nu opune rezistență la schimbare doar pentru că aceasta ar putea distruge. Indicat ar fi ca acum să fim suficient de pozitivi încât să putem opri distrugerea în timpul acțiunii, nu prin evitarea ei.

Acordăm o mai mare importanță raporturilor personale. Nevoie de intimitate. Responsabilitatea ne ajută să reparăm ceea ce mai poate fi recuperat din conflictele recente. Avem prea multe pretenții, dar lucrul acesta nu deranjează. Efort comun și constant pentru atingerea unui deziderat de grup.

Până în mijlocul acestei zile, Luna va trece prin conjuncțiile cu Marte și, respectiv, Saturn, apoi, seara târziu, înainte de miezul nopții, prin opoziția cu Luna neagră. 6 aprilie devine o zi a avantajelor la care ajungem după efort, meditând, făcând alegeri delicate, căutând să găsim cea mai bună metodă de simplificare pentru ca efortul să fie încununat de succes. Astăzi Venus și Pluton se află într-un sextil și vorbim despre redescoperirea prieteniei, a înțelegerii la care ajung doi oameni care au depășit un moment delicat al relației lor. Acest aspect nu evidențiază, la modul general, prietenia în sine, ci doar rezultatul la care se ajunge după lungi perioade de efort. Vorbim aici despre încântarea de a nu strica ceva, dar și de mulțumirea că am reușit să ne adaptăm, chiar dacă nu față de contextul general, ci doar față de câteva persoane dragi din preajma, în așa fel încât viitorul să fie mai frumos sau mai confortabil. Nu doar pentru că Venus și Pluton se află acum într-o dispunere interesantă, ci și pentru că Luna are un impact pozitiv asupra momentului, conjunctura în sine ne oferă foarte multe indicii de-a lungul zilei despre ce ar trebui să facem pentru a ne salva relațiile frumoase în care credem și pe care le-am construit în ultima perioadă. Lucrul acesta se explică din punct de vedere astral prin faptul că ultimul aspect al zilei este opoziția Lună-Luna neagră, ca și cum cineva ne șoptește la ureche „dacă ai să greșești, așa ai să ajungi!”. Etapa următoare, în cazul celor care lucrează mult mai bine în grup, este aceea de a împlini un deziderat care să se plieze mai bine pe interesul colectiv. Această direcție se adresează și afacerilor, dar ea face mai curând trimitere la o forță morală sau la perseverența dovedită și în celelalte zile ale săptămânii de a salva vechile legături, de a face anumite compromisuri, de a fi mai generoși său mai flexibili. Astăzi ne amintim de nereușite mai vechi, dar și de efortul pe care l-am depus pentru a face față constrângerilor exterioare. Ceea ce ne-a rămas din zilele anterioare ne va duce cu gândul la reputație și nu este deloc puțin lucru. Vedem în jur atitudini pe care le interpretăm greșit și care ne tulbură sau reacții ale celorlalți pe care le considerăm nefirești. Gelozia, cea care se evidențiază dintre toate pentru că aceasta otrăvește sufletul, va face ca efortul înțelegerii să fie foarte greu. Astăzi inflexibilitatea este analizată cu duritate, iar oamenii care nu fac eforturile potrivite pentru a ajunge la jumătatea distanței sunt văzuți ca niște încuiați.
Prin urmare, 6 aprilie ne vorbește mai mult despre viciu sau despre efortul de a ține sub control ceea ce nu este corect la noi ori de a repara ceva din ceea ce considerăm eronat la ceilalți. Avem ocazia acum să ne depărtăm de zona senzaționalului, dar și de cea a gesturilor demonstrative pentru a ne apropia mai mult de comunicarea simplă, pentru a rămâne în realitate. Prin faptul că Luna trece prin conjuncția cu Marte, apoi prin cea cu Saturn, evenimentele trec de la o zonă personală, definită de nevoi și dorințe, la una socială, definite de priorități și strategii. Cel care reușește să facă o legătură rapidă între cele două va găsi o soluție și pentru sine, dar și pentru cei apropiați. Ceilalți vor face ceea ce fac de câteva luni încoace – caută vinovați pentru probleme pe care nu pot sau nu vor să și le rezolve singuri. Relația bună dintre Venus și Pluton scoate la lumină plăceri stranii, vinovate care au fost văzute până acum drept blocaje. Dificultățile de acum sunt rezolvate prin înfruntarea imprevizibilului, chiar dacă asta înseamnă a ne implica într-o luptă fără reguli, a renunța la ceva plăcut, a fi mai direcți sau mai duri decât am fost până acum. Ținta principală a acțiunilor este rezultatul practic. Astăzi nu vorbim despre abundență pentru că un rezultat care să poarte această etichetă va fi văzut în cazuri extrem de rare, ci doar despre confortul de a obține ceva care poate deveni, ca rezultat în sine, și o garanție a unui câștig similar adjudecat în viitor.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a lăsa lucrurile încurcate să rămână la fel de încurcate dacă nu le putem clarifica în mod practic. A pune o filosofie de viață în toată această încurcătură înseamnă a hrăni ceva din negativitate.

Nu mai avem răbdare și nici înțelegere cu greșelile penibile ale celorlalți. Vrem ca lucrurile importante să fie schimbate într-un timp scurt. Putem și nu ne oprim din a demonstra. Ceea ce este puternic vine de sus. Ceea ce este slab se ascunde în spatele unui conflict. Soluția vine din rezolvarea necesităților imediate.

În mijlocul acestei zile Luna își va încheia tranzitul său prin zodia Pești și va intra pe zodia Berbec aducând o greutate suplimentară acestui semn deja foarte încărcat de planete. Presiunea care ne vine din zodia Berbec ne invită la separări, atitudini categorice, distrugeri, la abordări noi, la acceptarea unor condiții pe care altădată le-am refuzat, la decizii inflexibile. Toate acestea nu se consumă doar astăzi, ci și în următoarele zile cât timp Luna va sta pe acest semn, dar, într-o oarecare măsură, și după aceea, chiar dacă nuanțat. În primul rând, ecuația astrală face să ne pierdem răbdarea pentru că retrospectiva a ceea ce am avut de făcut de-a lungul acestei săptămâni ne spune că nu ne-am îndeplinit obiectivele, că am pierdut vremea de pomană, că ne-am preocupat prea mult de rezultate imediate și am pierdut din vedere ansamblul situației. Efortul zilei anterioare ne ajută să ne desprindem puțin de cadrul prea personal în care am activat, de situațiile dezagreabile pentru a fi mai liniștiți sau mai împăcați cu sine. Nevoia acțiunilor directe se menține și, din această cauză, putem astăzi migra de la o idee la alta cu o viteză foarte mare, iar hotărârile pe care le luăm în urma acestui proces să poarte aceeași amprentă. Cei superficiali vor arăta câtă lipsă de coerență au, cât de puțini sunt dispuși să muncească și cât de interesați sunt să obțină cu forța ceea ce vor. Un om profund și înțelept va depăși această etapă, nu va căuta motive de ceartă, dar nu va ajunge atât de departe încât să fie și obedient sau să respecte opinia celuilalt înainte de a se lăuda cu a sa. Astăzi fugim de mesajele calde și sentimentale tocmai pentru că ni se par greutăți sau slăbiciuni prea mari. Poate de aceea oscilăm atât de mult între necesitățile imediate și interesul de a ne exprima la scenă deschisă. Așa după cum se constată, ultima zi a săptămânii aduce un plus de zăpăceală acolo unde lucrurile nu s-au clarificat până acum, dar și de aroganță acolo unde ni s-a părut că nu am fost suficient de convingători. Curajul acestei zile este tradus într-o manieră greșită. În timp ce persoana în cauză crede că așa arată optimismul său, ceilalți văd această exprimare ca o defulare. Cheltuielile acestei zile sunt și ele haotice și, în mare parte, depășite de intenția de a compensa alte lipsuri sau de a obține o satisfacție afectivă în situația în care zona aceasta a emoțiilor nu poate fi deocamdată echilibrată.
Prin urmare, finalul săptămânii aduce efort, împlinirea unor avertismente ce au fost lansate de miercuri încoace, dar și o atracție suspectă față de acțiuni sociale de o moralitate îndoielnică. Astăzi nu mai avem mustrări de conștiință și orice facem ni se pare bun dacă obținem un rezultat imediat și avantajos pentru sine. Satisfacția personală este și etalonul care ne spune că a fost corect ceea ce am făcut. Cei care își pierd prea repede răbdarea nu vor mai avea timp să ajungă și la satisfacții, dar le vor căuta, se vor agita în acțiunile de mică anvergură pe care le vor realiza căutând să obțină avantaje de pe zona publică, iar dacă acestea nu vor veni, să acuze anturajul de sabotaj. Cu toate acestea, agitația are și un rezultat bun. Nu vor mai fi atât de atașați de dramele personale pentru că o mare parte din energie va fi canalizată spre acțiunea în sine. Desigur, nu este suficient pentru a fi și protejați de aceste drame în momentul în care acțiunea dinamică se oprește. Cert este că acțiunea intensă oferă un respiro în zona dramatică, iar întoarcerea la dramele acestei săptămâni înseamnă un respiro în zona acțiunilor directe și a dinamismului social. Întreaga zi va fi, așadar, o pendulare între cele două direcții. În plus, confirmările unor avertismente pe care le-am primit de-a lungul acestei săptămâni reprezintă și semnul că ne aflăm în plină furtună.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu judeca statutul unui om după cum se comporta astăzi.

8 comentarii la „1 – 7 aprilie 2024

 1. Cristina spune:

  Multumiri pt avertismente!
  Eclipsa din 8 vine la mine peste o conjunctie natala si asa zbuciumata din Berbec, opusa lui Uranus in Balanta (ca sa fie tacamul complet). Trag aer in piept…😃

  1. Este un impuls, pe alocuri chiar dur, dar nu și un final. Uneori avem nevoie să pierdem ceva pentru a înțelege și accepta bogația pe care o avem.

 2. Cristina spune:

  Multumesc de raspuns, Gheorghiță! Cu Dumnezeu inainte!🙏

 3. Angela spune:

  Am o încercare majora !Doamne ajuta!

 4. Alina spune:

  Sa trecem peste derapaje, pierderi de incredere sau materiale? Si sa plutim intr-un norisor roz ireal, ca sa ne protejam in fata unui factor coroziv real? Crezi ca daca ignoram realitatea, ea isi pierde distructivitatea? Nu! Va crede doar ca suntem prosti. Mai suntem niste unii care avem un Nod Sud pe Pesti si stim cat ne-a costat auto inselarea. Poate scrii pentru tine, poate ai tu un Nod Nord acolo si ai de invatat amagirea. Altii, nu!
  Cand esti calcata in picioare, adopti tot felul de metode sa te aperi. Dar nu autoamagirea. Agresivitatea ramane agresivitate oricum s-ar spoi. Si e hidoasa! Mai ales cand e „oferita cu toata dragostea”.

  1. Tare-ți mai place să te văicărești!
   Revii de ani de zile asupra aceleiași probleme pe care, uneori, o mai îndulcești, dar de fiecare dată este la fel de plină de venin.
   Da, vremurile pe care le trăim sunt foarte dificile, dar avem instrumente pentru a depăși greutățile vieții și cine vrea le folosește, cine nu, nu!
   Ție, deocamdată, îți place să te plângi crezând că doar tu poți vedea și înțelege realitate. Simțim și noi ce se întâmplă și pe toate le trăim intens, dar le depășim, nu rămânem blocați acolo. Ce faci dacă dai cu pietre în toți cânii care latră de pe margine, mai ajungi la destinație?
   Și oprește-te cu acest NS din Pești. Nu-l mai mutila, că nu e chiar așa cum spui. Îți aparține întru totul nepuțința de a depăși dramele pe care la traversezi. Nu este nimeni altcineva de vină în afară de tine. Nici astrologia cu instrumentele sale.

   1. Alina spune:

    Depaseste-le tu asa. Fa-te tu frate cu alti draci pana treci puntea. Pe altii lasa-i sa fie realisti si sa nu-i mai fie dusi in eroare, pe solutii care ti se potrivesc numai tie. Cand indrumi in privat pe cineva, e treaba ta. Dar cand emiti pe public piste gresite, si iata!constient! meriti pietre si venin. Nu toti oamenii se autoiluzioneaza ca sa suporte mizeria. Iar eu nu, nu ma tem sa fiu si rea cand trebuie. Nici sa ma vaicaresc, in gura mare, dand de gol impostorii.

    1. 😀 😀 😀

     vot erat demonstrandum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.