5 – 11 septembrie 2011

Luni, 5 septembrie
Ultima zi de Săgetător ne pune într-o lumină pozitivă dorinţa de înţelegere şi curajul de a ne menţine pe o linie a armoniei sau moralităţii. Întâlnirea Lunii cu Capul Dragonului ne aduce un nou ciclu draconitic, o nouă serie de încercări şi o nouă serie de evenimente, unele dintre ele cu iz revoluţionar.
Motivul zilei nu este însă revolta, nici disputele de idei, mai puţin agresive decât confruntarea fizică, decât consumul pe care îl implică descinderile de grup, ci punctul de vedere. Privind cerul de acum, înţelegem că forma de comunicare ce ne vine din apelul la o schemă mai veche, din compilarea unor idei, pe care ni le-am însuşit din diverşi autori sau din surse neconvenţionale, cu întâmplări din propria existenţă, ne duce spre o nevoie de acţiune pe care să o abordăm şi deopotrivă să o urmărim în desfăşurare, fără să înţelegem pe deplin cum se realizează acest proces. Forma de manifestare prin cantitate, prin mult, abundenţă, prin lipsa măsurii sau indiferenţă faţă de consecinţe este acum trecută în plan secund. Dintr-odată ne interesează tot ceea ce este legat de propria persoană, tot ceea ce putem face, ceea ce nu putem face, care sunt efectele pe care le obţinem muncind asupra unui proiect, care sunt elementele de comportament pe care le mobilizăm pentru a ne duce la îndeplinire un plan sau un deziderat.
Aripile de pasăre (aspect de o mare complexitate intelectuală ne pune într-un singur loc convingerile şi îndoielile pentru o finalitate eficientă şi rapidă), ridicat între Lună, Saturn, Venus şi Marte, primesc o replică interesantă din partea Lunii negre, care însă se află încă în opoziţie cu Saturn. În felul acesta, motivul punctului de vedere, al opiniei, devine în 5 septembrie centrul de interes, elementul care ne ridică sau ne coboară într-un timp scurt, de trimite de la o extremă la cealaltă, ne pune să ne consumăm întreaga energie pe care am conservat-o în săptămâna anterioară pentru a ne exprima o idee pe care nu am apucat să o rafinăm, pentru a susţine un concept pe care nu l-am verificat însă sau pentru a pune în aplicare un plan pe care nicio metodă de verificare nu l-a atins însă. Totuşi, relaţiile dintre planete, aşa cum se construiesc ele azi, ne aduc într-un punct comun ambiţia de a construi ceva important, magnific cu plăcerea de a face ceva ce nu am mai făcut până acum şi asta înseamnă un drum nou, o nouă strategie, o nouă formă de organizare sau un nou mod de a lucra cu sine ori cu societatea.
Cerul conjuncţiei Lună-Capul Dragonului leagă casele III cu XII, XI şi X, adică aduce un plus de forţă liberului arbitru, puterii de a acţiona şi forţei care iniţiază. În felul acesta sunt vizate toate elementele ce ţin de ecoul negativ, încercări, lipsa de echilibrul, suspiciune pe ceea ce seamănă cu trecutul din ceea ce facem acum împreună cu întreaga gamă de elemente comportamentale negative pe care nu vom putea să le compensăm decât prin muncă, prin efort, prin renunţare, prin acceptarea unui element incomplet, a corpului nesănătos, a proiectului care nu mai primeşte suport. Toate acestea au ca ţintă epurarea, curăţarea acelui suflu vital care strică mesajul sau îl deviază pe individ de la adevărata sa cale. În felul acesta, se schimbă tratamentul, forma de organizare, schema de lucru şi ceea ce vine spre noi acum este mult mai bun decât orice ne-am fi închipuit in stadiul iniţial că ni se poate întâmpla.
Prin urmare, suită de evenimente pe care această zi le conţine reprezintă un indiciu de forţă al lunii septembrie. Deşi nu se împlinesc azi aspecte între planetele cu mers lent, ci doar cele cu Luna, faptul că Luna împlineşte o conjuncţie cu Capul Dragonului aduce pe un alt plan al valorilor toate elementele personale, pe care va încerca din răsputeri să le valorizeze, şi tot ceea ce simte, tot ceea ce speră sau urmăreşte să împlinească prin legături de ordin personal sau ca urmare a aspiraţiilor personale devine un element reprezentativ pentru grup sau chiar societate. Mulţi îşi vor dori azi să facă ceva neobişnuit, îşi vor planifica să se ridice din starea în care sunt, să facă un pas pe un nou drum, să urmărească un nou traseu şi nu ştiu dacă acest pas mic pentru ei este şi un pas mare pentru familie, grup, comunitate.
Forma de echilibru pe care planetele o încearcă acum este aceea a predării ştafetei, dar nu între structuri, ci în cadrul aceluiaşi element, sub acelaşi acoperiş, dând viaţa unui motiv nou: supravieţuirea în mod plăcut. Deşi ne sunt accesibile multe din informaţiile evenimentelor săptămânii anterioare, azi vom experimenta o nouă formă de relaţie şi chiar dacă va părea banal, datorită faptului că gândim încă prin vechile structuri sau mentalităţi, forţa noului element ne poate scoate din întuneric evenimente nesperate şi ne poată duce aproape de împliniri magnifice.
Este important azi să avem încredere în forţele proprii şi aceasta privită, nu ca o idee forţă, în mod imperativ, ci ca o recomandare.

Marţi, 6 septembrie
Când Luna se afla în exil, Venus împlineşte careul său cu Capul Dragonului, speriindu-i pe astrologi cu dificultăţile de natură relaţională, cele legate de administrarea banilor, a bugetului, a funcţiei.
Pentru că vibraţiile benefice, revoluţionare ale zilei anterioare încă sunt active, azi se merge pe două fronturi:
1. teama de eşec, fuga de realitatea dură, pe care o recunoaştem ca fiind dureroasă, încărcată de nemulţumire sau disperare (careul Venus-NN);
2. provocarea destinului de a vedea eşecul, obstacolul şi de a lăsa toate bucuriile de moment pentru a înlătura problema, iar asta implică acceptarea limitelor de gândire şi acţiune într-un mod mai puţin plăcut, chiar penibil (opoziţie Saturn-Lilith, NN în trigon/sextil cu Lilith, respectiv Saturn).
Modul cum Venus avansează spre sextilul cu Marte, dar şi luând în considerare că ieri aceste două planete au participat la o configuraţie care a zdruncinat din temelii convingerea că nu se poate face nimic şi dezamăgirile paralizează orice formă de acţiune, cele două direcţii sunt azi, prin aplicaţia sextilului Venus-Marte împlinit pe 11 septembrie, dependente de o anume percepţie fizică asupra evenimentelor. Muşchii, dorinţa de acţiune, nevoia de a mişca sau, de partea cealaltă, contracţia, nevoia de a menţine în tensiune, dar într-o formă statică, un element, face din nevoia de a schimba în bine contextul o formă de a exploda, de a strica, de a arunca pe fereastra televizorul care nu mai funcţionează, de a schimba uşa de la intrare, reşedinţa, locul de cazare sau terenul unde ne programasem să se desfăşoară confruntările din această săptămână.
Totuşi, fiind vorba despre un aspect în aplicaţie, multe nu se vor consuma azi, ci doar se vor amesteca prin gama întreagă de decizii sau de fapte ce vor oscila între nevoia de a schimba şi teama de a nu dispune de resursele necesare pentru a face faţă unei confruntări. Cei mai mulţi dintre noi vor vedea cele două provocări ca venind din exterior, iar revolta ori absenţa ei, dorinţa de mişcare şi deopotrivă nevoia acută de repaus total sunt singurele elemente care fac parte din gama personală, singurele plăceri care ne-au mai rămas. Dacă acest gen de resemnare nostalgică nu pare să aibă niciun efect asupra vieţii sociale, ea doar lansând în anturaj aspecte ale vieţii personale, careul Venus-Capul Dragonului, ce se împlineşte azi la grad perfect, ne aduce semnul că un anume demers pe care l-am lucrat săptămâna anterioară acum da semne de surpare pentru că intervin în ecuaţie alte persoane, că ni se cere o ajustare în raport cu nou program doar pentru că suntem la capătul lanţului efector, doar pentru ca am acceptat să fim puşi într-o postură proastă faţă de amici, colegi, faţă de noi înşine, doar pentru că datele problemei sunt brusc schimbate sau că îşi anunţă o schimbare pe care nu o vom accepta.
De pe modul vibrator cardinal, Luna şi Uranus se întâlnesc într-un careu şi factorul psihic, atât de important azi, este zdruncinat de elemente neprevăzute. Întâlni neplăcute, invitaţii care ne schimbă programul, o simplă discuţie ori o deviere de la un plan pe care l-am avut în cap de dimineaţă ne pune în situaţii complicate. Nu situaţiile în sine sunt negative, ele sunt chiar banale, ci modul cum le percepem. Mulţi se vor simţi secaţi de noroc, neputincioşi în faţa unor simple ironii, agresaţi de tot ceea ce înseamnă întrebare, solicitare ori invitaţie, de orice formă de interacţiune pentru că agresarea principală se desfăşoară în structurile psihice, acolo unde ideile se află într-un conflict constant.
Spre seară, ne revine liniştea şi putem să evaluăm corect ceea ce ni s-a întâmplat peste zi. Apelul la evenimentele dureroase ale acestei zile nu este însă o soluţie pentru a ne edifica asupra a ceea ce s-a întâmplat azi, ci mai curând un îndemn ce reprezintă tot o rămăşiţă a ceea ce ne-a pus în asemenea situaţii sau ne-a convins să ne privim atât de tragic, enervant sau complicat. Pentru că vom avea senzaţia că ni se schimbă regimul de viaţă, că ne sunt agresate cu severitate şi răceală acele structuri ale minţii la care nu umblăm des (gândirea abstractă, idealizare, internalizarea ş.a.) ni se pare că nimic nu mai este cert, nimic nu mai este stabil şi păşim pe un teren nesigur. Singurul element pe care ne putem baza, ce ni se înfăţişează în preajma prânzului şi care vine din conjuncţia Lună-Pluton, ne îndreaptă spre oamenii care au aceleaşi tipuri de frământări. Această rezonanţă conjuncturală este cea care ne va reaminti de stabilitate, ne va oferi sentimente recunoscute şi ne va readuce încrederea în propria inteligenţă, în propriul mod de a percepe şi înţelege oamenii din jur şi întâmplările la care luăm parte.
Prin urmare, 6 septembrie este o zi de exil. Într-o rezonanţă stranie oamenii se grupează pe interese, pe preocupări, pe nivele de inteligenţă deşi forţa care îi motivează să se respingă pe motiv că sunt diferiţi, în mod paradoxal, îi convinge că au puncte comune. Cei care ne ies în cale azi, cei care prin comportamentul lor ne lasă o amintire neplăcută, ca semn al trecerii lor, îi întâlnim azi doar pentru că avem cu ei elemente profunde de rezonanţă şi prin aceasta devin personajele principale ale zilei. O structură negativă, de altfel cea pe care am dorit să o înlăturăm acum, este cea care ne atrage oamenii în jur tocmai pentru că îi dispreţuim.
Dispreţul, nervozitatea, respingerea sunt forme de rezonanţă negativă care ne consumă energia şi se pare că acesta este scopul final. A cicăli pe cineva, a agasa cu ironii sterile, a exploata sau a-i sfida cuiva inteligenţa va exista azi ca formă de manifestare pentru că este legată în mod indubitabil de o negaţie lipită pe structurile psihice ale oamenilor slabi, laşi sau prea apăsaţi de destin, karma sau evenimente pasagere ale vieţii. Aşa cum ni se spune în general, că rezonanţa negativă este menţinută doar de cel care o trăieşte, forţa evenimentelor va deveni azi cu atât mai puternică şi mai neplăcută cu cât o vom hrăni mai mult prin voinţă proprie. Nu negaţia este cea mai bună soluţie acum, ci îndreptarea gândurilor spre altceva, spre alte sfere, spre alte preocupări, spre alte senzaţii, alte persoane.
Patima este o mare capcană a acestei zile tocmai de aceea a ne depărta de ea şi a ne căuta preocupări care să ne ducă spre linişte mentală, spre confort afectiv, fără emoţii puternice, este soluţia şi deopotrivă recomandarea acestei zile.

Miercuri, 7 septembrie
Ultima zi de Capricorn (Luna în Capricorn) conţine un trigon între luminarii şi altul Luna-Venus, ceea ce ne va duce azi mai multă încredere în forţele proprii, în modul cum percepem lumea, dar şi în cel referitor la contactul interuman, comunicare nonverbală, schimbul de impresii. În intervalul 7:10 – 19:22 ne vom situa practic într-o zonă specială, favorabilă, care ne va încuraja sentimentele frumoase, sinceritatea şi rafinamentul, gustul pentru lectură, pentru activităţi practice, pentru a ne petrece timpul cu prietenii sau pentru a ne relaxa, deci pentru a obţine o stare reconfortantă ne vom încuraja să ne depăşim limite legate de timp, spaţiu sau chiar limite personale legate de puterea de înţelegere, inhibiţie sau acceptare.
Luna, lăsându-l în urmă pe Pluton, care în continuare este planeta mediatoare opoziţiei Mercur-Neptun, devine azi distribuitor de lumină între Pluton şi Neptun, ajutându-ne să soluţionăm azi o parte din probleme prin spiritul practic, simplificare, explorarea unei game restrânse de trăiri pentru a obţine maximum de eficienţă. Aşa după cum se înţelege din parcurgerea ultimei zile de Capricorn zâmbetele şi bucuriile simple pe care le vom alege azi vin să susţină un deficit de afectivitate, o nevoie de a iubi şi a fi iubit şi asta dintr-o necesitate, nu din confort afectiv.
Şi când vine vorba despre iubire, dar mai ales în acest context al transferului pe care Luna îl face de la Pluton la Neptun, totul pare că se complică. Cu tot binele, cu toată armonia, tot nu ne ajunge din urmă, tot ceea ce primim, ceea ce ne dorim cel mai mult ne instigă spre un plus periculos, spre o uşoară lăcomie. Punem mâna pe un produs şi pe raftul de mai sus vedem altul care e şi mai frumos şi după ce îl atingem pe acesta vedem altul şi mai frumos, şi mai mare, şi mai ieftin. Având în mijlocul zilei un careu Lună-Saturn încadrat de trigoane Lună-Soare, Lună-Venus, bucuriile de azi se vor plăti scump tocmai pentru că sunt alese în orb sau după raţiunile inimii.
Spre seară, când Luna depăşeşte trigonul cu Venus şi trece prin opoziţia cu Marte, dacă încercăm să ne amintim ce s-a întâmplat peste zi vom lua totul în sens personal şi ni se va părea că nimic nu a fost corect sau că mici erori de gândire, alegere sau chiar de comportament ne-au compromis nişte şanse.
La capitolul evenimente ziua ne îndeamnă deopotrivă spre petrecerea într-un mod plăcut a timpului liber, spre cultivarea relaţiilor interumane, aşa cum sunt ele înscrise în matricea existenţială indicată de tema natală, la cultivarea schimbului de sentimente aşa cum le deţinem noi. Pentru unii ziua poate fi plină de evenimente nefericite, plină de dezamăgiri sau marcată de ipostaze agresive, chiar dacă se vor strădui din răsputeri să se ţină departe de conflicte sau dispute. Asta se întâmplă pentru că de multe ori neîmplinirea unei dorinţe a dus la uciderea ei prin negaţie: „Ia uite cât de mult mi-am dorit şi s-a ales praful!”, „Ce mult îmi doresc, dar nu e bine!”. Amestecând senzaţiile şi aspiraţiile în faţa unei asemenea finalităţi cu dezamăgirile rezultate din loviturile destinului său a celor din jur oamenii îşi ucid dorinţele şi apoi convieţuiesc cu ele. Este deci lesne de înţeles cât de vulnerabili sunt oamenii care convieţuiesc cu aceste stări proaste, cu aceste emoţii moarte şi cât de tare îi parazitează. De aceea ne învaţă Iisus să fim generoşi şi iertători cu cei care ne chinuie pentru că ei nu ştiu ce fac. O agresiune nu este îndreptată împotriva unui individ, ci este atrasă de el prin aceste emoţii moarte pe care le păstrează cu atât de mult ataşament.
Prin urmare, 7 septembrie ne oferă şansa de a ne purifica fiinţa de întâmplări negative, de a ne vedea prietenii mai clar, de a ne descoperi realitatea stărilor sufleteşti pe care le avem faţă de ceilalţi, de a descoperi adevărul ascuns printre multe reziduuri şi poate chiar gunoaie pe care nu am fost obişnuiţi să le privim aşa. Pasiunile bolnăvicioase, indolenţa, invidia, răutatea şi-au construit culcuşuri călduţe în aceste dorinţe moarte, în aceste sentimente paralizate de dragul unor convenienţe sociale sau din cauza unor deficienţe de înţelegere. Psihologia comportamentală depinde mult de aceste blocaje şi diversitatea este adesea impurificată de acestea pentru că un rău atrage întotdeauna altul asemănător, un gând negativ, o stare sufletească vicioasă, indiferent ce argument ar avea, va hrăni o emoţie moarte, o va îmbrăca în haine noi, curate aşa cum îşi îmbracă o fetiţă păpuşile şi vorbeşte cu ele de parcă sunt vii.
Într-o transpune alegorică, azi folosim în loc de vorbe, păpuşi vorbitoare, păpuşi care mişcă, păpuşi care se luptă cu alte păpuşi şi care vor câştiga cu cât sunt mai sofisticate sau mai mari. Un om răutăcios, dur, apăsător, posac sau mereu pus pe ceartă, care nu-şi poate susţine puritatea sufletului prin lumina ochilor sau surâs, care nu poate să-şi transpună emoţia pozitivă în ton, glas, în mimică, a ajuns să fie o păpuşă neînsufleţită care este animată de sforile unui păpuşar de asemenea mort.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne accepta emoţiile apoi de a ne ierta pentru ceea ce simţim. Cel care nu a mai încercat asta până acum i se pare ridicol să facă asta, însă punând în practică cu seriozitate această recomandare poate vedea schimbări substanţiale ale punctului de vedere, eliberarea de tensiuni şi descoperirea unei stări de bucurie sau de linişte cu care nu va şti ce să facă. Nu trebuie să facă nimic cu ea, ci doar să o menţină cât mai mult timp. Este fiinţă, iar rolul său principal este să trăiască, tocmai de aceea se spune că viaţa este ceea ce trăieşti, nu ceea ce crezi că trăieşti.

Joi, 8 septembrie
Când toate semnele se construiesc pentru a-ţi susţine argumentul şi reacţiile este greu să ierţi, dar tocmai acest efort, tocmai această frământare este cea care ne divulgă cel mai mult din natura complicată a structurii emoţionale, tocmai ea ne spune cât de multă frică am strâns şi cât de multe îndoieli avem faţă de propria persoană. Prima zi de Vărsător (Luna în Vărsător) va duce mai departe convingerile zilei de ieri. Azi, apele Vărsătorului se separă în două segmente. Oamenii nu mai merg în aceeaşi direcţie, nu se mai consumă la unison şi nu se mai caută după cum le este înclinaţia, ci având conştiinţa că înţeleg, ştiu sau pot, pornesc singuri pe cărare şi nu doresc să fie ajutaţi.
Întreaga zi va sta sub semnul acestei false încrederi în sine şi pe aceste traume forţa interioară se va diminua ajungând spre seară epuizaţi şi nervoşi, convinşi că oricât ne-am strădui, nimic din ceea ce facem nu va fi suficient.
În realitate, nu doar remanenţa vibraţiilor de ieri poartă vina erorile de azi, ci şi opoziţia Mercur-Neptun cea care ne construieşte idei false despre lume, despre oameni, despre faptele lor, cea care ne duce spre depresie sau ne tulbură imaginaţia. Având un Neptun retrograd, relaţia cu Mercur ne duce spre cele întâmplate în prima jumătate a lunii martie când Neptun trece, în mers direct, prin acelaşi punct. Indiferent că ne amintim sau că evenimentele de azi au legătură directă cu acel interval, ne vom simţi fragili în faţa vieţii, mici şi umili, nemulţumiţi de ceea ce avem în jur şi de efortul pe care trebuie să-l depunem pentru nimicurile materiale pe care nu le luăm cu noi la finalul vieţii. Această formă de înţelegere este de asemenea falsă, pentru că, fiind legate de dureri de moment, nu ţine de înţelepciune, ci mai curând de inteligenţa practică de care vom uza şi pe care o vom folosi azi din plin.
Judecând după faptul că aspectul nu s-a format azi, ci el se construieşte de la începutul săptămânii în unghi strâns, tendinţa spre fraudă, nemulţumire, defect, stricăciune, de a ocroti ceea ce nu este important şi de a irosi energia pe plăceri iluzorii au comportat, de luni şi pana azi, un crescendo interesant. Ceea ce se finalizează azi a fost început de luni, iar demersurile care rezolvă, soluţionează sau încheie un capitol acum, au parcurs, cu fiecare zi de luni încoace, câte o etapă. De aceea ne simţim cunoscători deplini ai problemei, pentru că deşi ceea ce se consuma azi pare diferit de cele ce s-au întâmplat în prima jumătate a săptămânii, totul se află într-o strânsă corelaţie, totul este legat, ca într-un mecanism care porneşte de la o piesă foarte mică şi se ajunge la întregul edificiu.
Cei care pot să se sustragă decepţiilor, care îi pot vedea pe oameni aşa cum sunt şi care nu se grăbesc să judece discursul după primul cuvânt, avansează în înţelegere şi se simt mult mai sigur pe ei şi mai liberi decât ieri. Dacă nu există o problemă gravă de comunicare, un eveniment care să ne ofere acum „şansa” să gustăm din cupa regretului sau a disperării, ziua se consumă în linişte, cu rememorări stranii, dar inofensive, cu întâmplări neprevăzute, multe, pe alocuri chiar obositoare, dar care nu schimbă nimic în decor.
Prin urmare, 8 septembrie este o zi a experienţelor. Opoziţia lui Mercur anaretic din Leu cu Neptun din Vărsător ce aduce tulburări efective, dialog interior epuizant, ceartă cu sine, trezeşte la lumină complexele de inferioritate şi face ca întâmplările să fie alunecoase şi din această cauză periculoase.
Cearta cu sine, disputele în interiorul grupului, fisurile de înţelegere, refuzul unui ajutor, izolarea unei părţi din întreg cu scopul ca aceasta la rândul ei să formeze un întreg aduce zilei de 8 septembrie complicaţii majore, evenimente stranii şi stări sufleteşti contrare.
Dacă în ceea ce privesc sentimentele ele se conturează fără a fi exprimate, evenimentele ce se bazează pe acestea, întâmplările care se sprijină pe înţelegerile noi ale acestei zile nu se vor consuma azi, dar vor eroda sufletul celui care se lasă consumat de ele. Îndoieli, suspiciuni, nu doar legate de sinceritatea în cuplu, ci şi cele legate de respectarea asociatului, a datelor contractuale, de schimbare a furnizorului, produsului, ingredientelor sau chiar a schemei de tratament ori a medicului, pot crea situaţii fără precedent.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne folosi puterea minţii nu pentru a ne hrăni îndoielile, ci pentru a le înţelege şi apoi elimina.

Vineri, 9 septembrie
Trigonul pe care Luna neagră îl împlineşte cu Capul Dragonului ne va face azi să grăbim lucrurile. Fiind însă un aspect pozitiv între doua elemente karmice, unul decisiv prin negaţie, iar celălalt prin amploare ori strategie, orice pas pe care am putea să-l facem azi ni se va părea esenţial. Gândim repede, foarte repede sau uneori foarte încet şi jumătăţile de măsură sunt în afara noastră.
Când Lilith se afla în trigon cu Capul Dragonului oameni sunt uşor de păcălit, cred în tot ceea ce le trece prin faţă, sunt superficiali şi se poartă de parcă le-a luat Dumnezeu minţile. Dacă Lilith reprezintă încercarea şi Capul Dragonului destinul, relaţia celor doi ne aduce evenimente care doar par esenţiale, doar simulează reuşita şi doar ne incită simţurile cu puterea, doar ne-o aminteşte, nu ne-o şi oferă. În felul acesta, multe din promisiunile de azi, chiar dacă sunt spectaculoase, minunate, strălucitoare, înşeală, păcălesc sau şantajează până la limita maximă de rezistenţă. Chiar dacă aceste presiuni pot produce în noi reacţii superioare, de înţelegere şi curaj, chiar dacă ne poate motiva să ne ridicăm deasupra condiţiei, în realitate ne păcălesc pentru că ne ofere spre soluţionare probleme false sau obstacole imaginare. Ne putem alege însă cu experienţa unei simulări reuşite, doar dacă evenimentele se vor consuma după 8:50, când Mercur va trece în Fecioară. În felul acesta, hoţul îl va fura pe hoţ şi dintr-o dublă negaţie (iluzia iluziei) demersurile intră forţat în planul realităţii ca şi cum sunt obligate să iasă la lumină, nu doar să stea în umbră şi să tot simuleze, folosindu-i pe oameni drept cobai.
Într-un plan al acţiunilor concrete, relaţia de tipul „iluzia iluziei”, aduce la lumină momentul descoperirii, iluminării, scurtării drumului de la cauză la soluţie şi de desprindere de suferinţă, chiar dacă într-un mod dureros sau penibil. Oamenii din umbră, care au lansat comentarii la adresa unor episoade ce s-au desfăşurat pe spaţiul public şi care au complicat, prin poziţia lor, evenimentele, acum sunt descoperiţi într-un moment de explozie, într-un moment de neatenţie din partea lor, şi asta din prea mare siguranţă pe schemele aplicate anterior, pe metoda pe care o tot foloseam.
Ideea că minciuna are picioare scurte devine azi un element important şi mulţi vor judeca eficienţa acestor acţiuni după câte au aflat, câţi au fost descoperiţi, câţi hoţi au prins sau câte manevre de culisă au descoperit. Chiar dacă demersul lor este perfect justificat, consumul de energia orientat în această direcţie, este ca acela de a căra apă cu o găleată de 10 litri în încercarea de a umple un butoi de 100 de litri care nu are fund, adică de efort împotriva raţiunii, a gândirii echilibrate, a judecăţii de moment, ca o muncă de sisif îndreptată împotriva naturii fireşti a lucrurilor. Aşa după cum se poate constata, fiind vorba despre Lilith şi Axa Dragonului, gesturile pe care un om le poate face sub directa lor influenţă poate trece drept un gest genial, eroic sau ca unul pur şi simplu prostesc.
Intrând în domiciliu, Mercur rupe tăcerea şi povesteşte de traumele pe care le-a suportat anterior. Acesta este momentul când mulţi vor începe să vorbească despre ceea ce li s-a întâmplat în august, mai ales în cele trei săptămâni de retrogradare (3-27 august 2011). Acum oamenii se vor plânge pentru că se simt siguri pe replici, familie, patrimoniu, pe promisiuni sau pe tipul de relaţie pe care îl dezvoltă cu apropiaţii. Înţelege şi pentru că înţelege crede că totul în viitor va fi corect şi benefic pentru că ştie adevărul despre ceea ce a fost sau va fi. Hm, să nu uităm, ziua este dominată de iluzie şi chiar dacă ştie adevărul, faptul că nu va putea face nimic cu el este la fel de dureros ca minciuna în sine.
Prin urmare, 9 septembrie este o zi de disconfort. Fie că se va munci prea mult, fie că se va depune un efort în direcţia nedorită, că se va rupe o colaborare sau că se va reinventa o nouă formă de asociere, totul va fi sub egida epuizării. Faptul că Luna neagră face cu Axa Dragonului un unghi atât de îndrăzneţ aduce la lumină minciuni îmbrăcate frumos, exprimate artistic şi vândute că pe nişte veritabile obiecte de preţ. Pe ideea minciuna are picioare scurte, trecerea lui Mercur în Fecioara ne aduce un nou simţ, o nouă modalitate de a extrage informaţia, de o valorifica sau de a o vinde. Considerând că marile adevăruri se spun în glumă, oamenii devin azi mai îndrăzneţi şi îşi spun cu mai mare uşurinţă ceea ce nu şi-au spus niciodată, oricum în niciun caz anul acesta.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne concentra mai mult pe gândire şi mai puţin pe faptă. A demara un proiect pe un context atât de neobişnuit, înseamnă a consuma, mai mult decât o zi, energia valoroasă şi de a arunca pe fereastră valori importante de comportament şi nu numai. Nu este o zi de fantezie, ci de păcăleală şi tocmai de aceea trimiteţi toate gândurile către un for interior, acolo unde avem mai mute şanse să nu fim cuceriţi de zâmbete false sau promisiuni deşarte.

Sâmbătă, 10 septembrie
Luna împlineşte, în prima parte a zilei, două sextile, cu Lilith şi Capul Dragonului, încercând să elucideze, prin gândire limpede, schimb de informaţii pe cale verbală sau chiar inspiraţie, ceea ce a fost a atât de greşit în manevrele zilei anterioare şi pentru care succesul întârzie atât de mult. Momentul de luciditate pe care Luna îl aduce în această ultimă zi de Vărsător este unul periculos, nu prin calitatea sa, ci prin volumul informaţiilor. Prea multă energie s-a folosit pentru a răscoli fără rost, pentru a aduce la lumină informaţii, pentru a schimba ordinea lucrurilor sau pentru a o menţine pe cea veche, împotriva dorinţei de grup, încât în efortul susţinut de a afla se dă peste o prea mare problemă, peste o informaţie care este atât de corozivă şi de periculoasă încât ea poate distruge într-o secundă prietenii sincere sau poate pune la îndoială colaborări vechi între parteneri.
Opoziţia lui Mercur cu Chiron, pe axa Fecioara-Pesti, aduce o prea mare greutate adevărului, una prea mare valoare pentru a putea fi înţeleasă corect de cel ce caută. Dacă Mercur în Fecioară, am văzut ieri, se simte îndreptăţit să facă destăinuiri, să vorbească despre perioada de detenţie, despre modul cum i-au fost încălcate drepturile, despre neputinţa de a riposta, în opoziţia cu Chiron el este încurajat să spună tot pentru a se găsi vinovatul. Cel care procedează aşa nu ştie că va fi depăşit de volumul informaţiilor pe care le descopere pentru că azi opoziţia Mercur-Chiron loveşte prin informaţie, nu caută să soluţioneze ori să vindece.
O altă componentă a acestui unghi este aceea de a renunţa la obiceiuri sau la lume, la un canal de informaţii, la a stabili sau restabili o legătură. În felul acesta, oamenii se autodenunţă, îşi risipesc pe un concept de două parale succesul, faima, recunoaşterea şi îşi donează conştiinţa şi atenţia unor idealuri pe care nu le înţeleg prea bine. Acest fapt nu apar în mod inopinat, ci sunt o continuare a celor de ieri, o descindere în dizarmonie sau în adevăr incomplet acolo unde se cerea meditaţie, reanalizarea oportunităţilor, raţiune, cumpătare, bun simţ.
Trecerea Lunii în Peşti, la puţin timp de la conjuncţia cu Neptun nu schimbă cu nimic lucrurile. Oamenii se simt îndreptăţiţi să gândească aşa, chiar dacă văd că evenimentele spun altceva. Un mod ciudat de a simţi îi face să se pună împotriva curentului şi să cerceteze lucruri care nu le sunt utile acum. Privind la modul general, în contextul destinului derulat ieri, gestul eroic de renunţare sau de destăinuire are un rost, chiar unul eminamente benefic, însă şi această viziune de ansamblu tot o simulare este, pentru că încă nu s-a ajuns la final şi nu se ştie acum cum vor reacţiona toţi cei care sunt implicaţi în proces, care vor fi direcţiile spre care se vor îndrepta şi cum se va zdruncina structura, grupul, familia fără ei.
Prin urmare, într-un ton cât se poate de ciudat, unghiurile acestei zile sunt desprinse parcă dintr-un documentar despre război sau dintr-un film de groază. Toţi protagoniştii se implică pentru a-şi spune replica, se consuma pentru a-şi convinge auditoriu de veridicitatea rolului său, însă nimic din ceea ce se vede nu poate fi adaptat la realitate. Să prezinţi episoade ale unui război desfăşurat pe o durată de ani de zile în două ore de documentar este un aspect realmente inofensiv al abundenţei de informaţii, dar să afli că războiul este de fapt real şi transmisia se face în direct te pune în faţa unei situaţii în care nu poţi reacţiona în mod comun.
Relaţia dintre astre ne face azi să vorbim mai mult decât este cazul şi să divulgăm informaţi pe care nu trebuie să le spunem, fie pentru că sunt secrete personale, fie pentru că nu sunt suficient de bine elaborate. Erorile acestei zile îl aruncă pe cel în cauză într-un val ucigaş, într-un carusel încărcat de evenimente pe care nu le mai poate controla.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenţi la cuvinte, la informaţii, la transferul acestora, la dezvăluirile pe care dorim să le face, la modul cum interpretăm amintirile şi la cât de multă importanţă le acordăm, pentru că nu am mai avut anul acesta o suită atât de dificilă de aspecte care să ne lezeze pe informaţie aşa cum se întâmplă acum.

Duminică, 11 septembrie
Ultima zi a săptămânii încearcă să compenseze conflictele de interese pe care întreaga săptămână le-a predispus, aducând, prin sextilul Venus-Marte, plăceri casnice, personale, desfăşurate într-un registru ponderat, ce se încadrează între două extreme: drama şi nevoia de înţelegere.
Faptul că Venus şi Marte se întâlnesc în sextil deşi amândouă sunt în cădere ni ne înfăţişează ca o prietenie între doi infirmi, ca o înţelegere strânsă între două persoane care nu se pot detaşa de dramele existenţiale şi pe care simt că-i uneşte o infirmitate, un neajuns sau o nemulţumire, fie ea chiar şi de moment. Totuşi întâlnirea lor este benefică şi pe fondul conjuncţiei Luna-Chiron şi sextilului Luna-Pluton, valenţele personale, curajul de a amplifica o tensiune doar pentru a beneficia de privilegiul de a vorbi despre asta ni se înfăţişează printr-o dinamică socială majoră. Oamenii sunt când trişti când nemulţumiţi sau agresivi, când patetici, când reci şi indiferenţi faţă de latura sentimentală. Asta se întâmplă pentru că există multă emoţie, chiar dacă izvorul ei (căderile lui Venus şi a lui Marte în zodiile Fecioară şi respectiv Rac) nu este tocmai benefic, însă opoziţia pe care Luna şi Mercur o împlinesc chiar de dimineaţă aduce cuvintelor un sens răsturnat, mesajelor o întârziere ciudată şi nu se poate trece peste acestea fără a ironiza, critica, jigni sau stabili reguli clare, ca pe nişte interdicţii, pentru a se evita pe viitor neplăcerile pe care le abordează.
Este important să înţelegem că implicaţiile opoziţiei Luna-Mercur sunt azi majore, tocmai pentru că nu este o banală opoziţie pe care cei doi o împlinesc în fiecare lună, ci este o ipostază specială când Luna amplifică opoziţiile pe care Mercur le tot face cu Chiron şi Neptun. Astfel, se va pune sub semnul rătăcirilor, a incertitudinilor, a visurilor ceea ce avem mai important. Pentru că multe din cele ce ni se întâmplă săptămâna asta sunt inedite, factorul reglare prin recunoaştere se va situa la cote minime. Ştim, credem că înţelegem, identificăm, însă nu ne putem conforma pentru că nu avem perspectiva finalităţii. Unii, mai curajoşi, se vor arunca în valurile vieţii considerând că sfidând acum regulile se eliberează de condiţionări şi mai mari, se înşeală la fel de mult ca aceia care se lasă doborâţi de ceea ce percep.
Înţelegem deci că parfumul special al acestei zile ne aduce bucurii centrate în jurul problemelor din zilele anterioare, care înseamnă o coborâre a nivelului, înseamnă reducerea întregii existenţe la nevoile de acum, însă nu este aşa. Opoziţia Lună-Mercur intervine cu informaţii tendenţioase acolo unde ele erau deja încadrate pe această filieră şi dă o nouă amploare dinamicii lor prin faptul că, tot azi, Luna împlineşte aspecte benefice cu Chiron, Pluton şi Jupiter, adică ne permite că ne cumpărăm bucuriile prin schimburi diverse, nu doar prin cele bazate pe bani.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne aduce lămuriri suplimentare referitoare la problemele pe care le-am dezvoltat în prima parte a săptămânii şi pe care le-am amplificat în ultimele trei zile. Indiferent că am pus la îndoială buna înţelegere cu asociatul său că ne-am îndoit de propriile metode, ceea ce vine azi spre noi este impur, dar plăcut, neglijent, dar apreciat.
11 septembrie este o zi de confruntare între firesc şi nefiresc, între ceea ce trebuie făcut şi ceea ce nu mai corespunde normelor, între elementul care trebuie să se schimbe şi ceea ce nu se vrea distrus.
În sfera gândurilor, mulţi se simt apăsaţi de sarcini pe care nu le pot duce la îndeplinire, care nu sunt conforme cu ceea ce şi-au propus să facă în această zi şi toate acestea le creează încurcături în aşa fel încât sunt dispuşi să renunţe la orice tip de implicare. Cumulând mersul înapoi, ce ne vine dinspre Rac, cu mersul numai înainte, dar cu paşi mici, ce ne vine dinspre Fecioară, şi privind de la alt nivel evenimentele sociale, toate ni se vor părea ca un grup neomogen implicat un dans suspect, într-o horă tristă în care sunt prinşi toţi cei care vor să fie avansaţi, deşi ştiu că nu merită.
Toată lumea are însă dreptul să trăiască sub soare şi tocmai de aceea nemulţumirea, conflictele, incertitudinea sau micile conflicte desfăşurate pe sectorul public ne amintesc azi de reziduurile emoţionale, de dorinţele moarte pe care nu le putem abandona, de ceea ce ne consumă energia pentru a oferi tribut tristeţii. Bucuria de a fi trist, nemulţumit, îngrijorat este un paradox al naturii şi ea nu ne va elibera, până când nu ne vom desprinde de această sursă şi până când nu vom descoperi alte izvoare, cu apă curată şi rece.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti că suntem ceea ce gândim şi să ne folosim timpul şi energia pentru a emite forme-gând simple şi curate, asemenea noului izvor.

2 thoughts on “5 – 11 septembrie 2011

  1. nina spune:

    precizarile dvs fac parte din existenta noaptra………..cred ca sunt muli care va citesc cu atentie fara a transmite ganduri si interpretari
    Va multumim pentru straduinta dvs. si aflati ca sunt multe perechi de ochi care parcurg acest site

    cu stima, N.

  2. nina spune:

    revin, pentru a motiva greselile de scriere : lipsa unor ochelari mai buni !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.