5 – 11 august 2019

5 – 11 august 2019 cu este săptămâna surprizelor bune și plăcute care ne solicită maturitatea pentru a fi integrate și a refuzurilor rigide, dar inutile, care sunt neplăcute, care dor, dar care nu ne afectează deloc. Mulți vor avea impresia că ecuația astrală a acestei săptămâni este marcată de un refuz sau de lipsă de discernământ, de faptul că înțelegerile au fost făcute într-un anumit fel și că ele sunt coordonate altfel. Vorbim, așadar, despre dorințe personale foarte intense care au în spațiul acestei săptămâni un interval prea mic pentru a putea fi împlinite în totalitate, însă suficient de generoase încât să cuprindă începuturi care să ducă la rezultatul pe care ni-l dorim. Surprizele bune și plăcute vor fi în această săptămână legate de această componentă afectivă, dar și de una care ține de o recompensă. Toată săptămâna ne vom frământa că lucrurile nu au mers așa cum ne-am dorit, sau vom trăi cu suspiciunea că o împlinire nu va putea fi trăită ca atare pentru că vor apărea mici schimbări de moment. Acesta este și rostul săptămânii în curs, de a ne zdruncina toate aceste certitudini pentru a vedea adevărul, dar nu cel pe care ni l-am închipuit, ci adevărul curat. În ultima zi a acestei săptămâni Jupiter își va reveni la mersul direct chiar când Mercur va fi pe ultimul grad al zodiei Rac. Va fi un fel de certitudine care nu va mai putea fi schimbată în următoarele săptămâni, nu va mai putea fi schimbată prea mult nici până la finalul acestui an. Ceea ce înțelegem este bun și ne folosește. Mesajul sintetic al acelei conjuncturi poate conține câte o bucățică din fiecare mesaj pe care celelalte zile ale săptămânii le-au integrat. Răul acestei săptămâni, cel care ne sperie în fiecare zi cu câte ceva, face trimitere doar la niște situații pe care le-am refuzat și care acum se răzbună. Răzbunările acestea nu ne afectează dacă refuzul de altădată a fost făcut ca o expresie a unei limite personale, adică pentru că nu am putut, pentru că nu am avut ceea ce ne trebuie, pentru că ne-a lipsit ajutorul, dar nu pentru că am dorit să facem din acest refuz un fel de șantaj.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu considera că moderația, ritmul redus, inactivitatea sau simplificarea activităților poate fi soluția cea mai bună pentru a scăpa de o grijă. Momentele acestea trebuie privite cu responsabilitate, cu maturitate, cu acea maturitate pe care am acumulat-o în condiții drastice și despre care am crezut că nu va conta niciodată. În această săptămână va conta.

Accentele dramatice ne conving că numai în felul acesta putem să rezolvăm o problemă. Se caută un scop nobil. Este nevoie de bunăvoință pentru a înțelege ce se întâmplă cu ceilalți. Lipsa de discernământ nu mai poate fi ascunsă. Întârziere ciudată. Confortul personal nu înseamnă că problemele s-au rezolvat.

Prima zi acestei săptămâni ne vorbește despre regretele pe care le avem față de ceea ce nu am reușit să obținem în săptămânile din urmă, deși ne-am dorit foarte mult, deși am făcut, după propria opinie, tot ceea ce ar fi trebuit pentru a le obține. Prima zi a săptămânii ne aduce în fața unor regrete care nu seamănă cu alte regrete, nu sunt identice cu cele pe care le-am parcurs în săptămânile din urmă, chiar dacă schema pare oarecum asemănătoare. Acum avem un alt argument, extragem din amintiri alte raționamente, credem că îndeplinim pentru cei din jur un alt rol. Careul pe care Luna trebuie să-l împlinească în seara acestei zile cu Axa Dragonului și care este activ o mare parte din zi pune presiune pe toată această rememorare, pe tot acest proces de investigare și face totul să fie foarte greu și neplăcut. Astfel, prima zi a acestei săptămâni ne oferă, în prima sa parte, tentații, iar în a doua parte sancțiuni. Totul va fi judecat doar după aceste valori, adică după ceea ce rezistăm, înțelegem și apreciem, în comparație cu ceea ce putem împlini.
Cu toate acestea, 5 august nu este o zi atât de delicată, compromițătoare sau periculoasă precum am înțelege din unghiurile care se împlinesc spre seară. Binele pe care îl parcurgem în prima parte a zilei, chiar dacă va fi pedepsit, sancționat sau criticat spre seară, el va rămâne ca stare, ca mulțumire sau ca înțelegere. Ecuația astrală a acestei zile are, în ansamblul ei, un mesaj neplăcut, bazat pe lipsă de discernământ, pe neputința de a spune adevărul, pe plăcerea de a ne ascunde, dar aduce și multe mulțumiri personale, multe gânduri bune, o energie nouă, aduce ceva special care ne poate scoate dintr-o rutină obositoare. Tensiunile care apar în a doua parte a zilei ar putea să-i facă pe unii să creadă că tot ceea ce trebuie redus este necesar. Ceea ce se reduce acum, prin decizia care apare în a doua parte a zilei, este doar semnul fricii, nu al discernământului, nu al înțelepciunii.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne vorbește despre lucrurile foarte frumoase pe care le putem împlini cu efort mare. Aceste achiziții speciale sunt mici ca dimensiuni, reduse ca intensitate, dar foarte importante pentru că sunt obținute în niște condiții delicate. Multe lucruri greșite ne vor fi imputate astăzi, vor fi aduse din trecut, vor fi observate în comportamentul pe care nu am reușit să-l modificăm, ca și cum nu contează tot ceea ce am schimbat. Avem nevoie să fim cu mintea clară, lucidă, să fim echilibrați și să nu acordăm mai multă importanță acestor critici pentru că vom întârzia schimbările bune care vin din săptămânile anterioare și care mai au nevoie de puțin timp pentru a se împlini. O etapă de împlinire a acestor demersuri mai lungi va fi și acum, pe 5 august.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne baza foarte mult pe confort. Cel care se bazează doar pe confort va încerca în a doua parte a zilei să își recapete satisfacția pe care o avea cândva, nu să obțină ceea ce îi este necesar acum.

Emancipare prin schimb de experiență. Înțelegem derapajele verbale. Aspectul dezagreabil se oprește când individul înțelege de ce este timorat. Ambiție prea mare. Inducere în eroare. Pofte noi. Gândim și simțim la fel, dar faptele sunt diferite de ale celor cu care ne asemănăm. Suntem interesați de o profesie nouă. Puterea ne tentează.

Luna va parcurge în această zi ultimul sector al zodiei Balanță și va trece, spre seară, pe zodia Scorpion. Este un moment delicat când vom oscila între două valori pe care nu le-am folosit niciodată așa cum trebuie sau între două repere care conțin valori pe care nu le-am înțeles corect niciodată. Este, însă, un moment de ambiție, de determinare, de curaj ce va fi văzut de ceilalți ca unul de îndrăzneală. Este adevărat, astăzi ne propunem să răsturnăm lumea, gândim clar în direcția aceasta, iar dacă “lumea” înseamnă un om pe care nu l-am învins niciodată, un sistem care ne-a umilit, o situație dincolo de care nu am putut trece atunci știm să ne mobilizăm și resursele necesare pentru ca rezultatul să fie pe măsură. Este un semn bun pentru cei care lucrează în domenii noi, care vor să producă o schimbare profesională, dar care nu își propun să utilizeze puterea pentru a reproduce schemele vechi în noua locație, în noul domeniu. În cazul persoanelor care nu sunt interesate de modificări importante în spectrul comportamental, aceste elemente noi se transpun prin pofte noi, prin nevoia de a experimenta ceva ce nu au mai făcut niciodată, ca și cum se plictisesc de moarte și dacă nu fac ceva în sensul acesta nu mai sunt coerenți, nu mai sunt lucizi. Poftele țin de această zonă a puterii care tentează și de aceea momentul de față cere o atenție mai mare. De la pofte noi putem ajunge foarte ușor la situații sociale care să ne afecteze foarte mult imaginea, să creeze impresii dezagreabile ce cu greu vor mai fi schimbate până la sfârșitul acestui an.
Un alt element important al zilei de 6 august este cel legat de folosirea intuiției. Conform ecuației astrale de acum intuiția ne arată reperele care ne ajută să ne împlinim o aspirație mai vechi, să ne controlăm sentimentele, să ne domolim un zdruncin sufletesc, nu să dăm curs tuturor forțelor negative care ne-au creat probleme și altădată. Un om echilibrat va înțelege încă de dimineață lucrul acesta, când Luna se va desprinde de sextilul cu Marte și se va pregăti de careul cu Mercur. Există o înțelepciune de viață care îi ajută pe acești oameni atenți să treacă peste elementele neplăcute ale momentului, ale săptămânii.
Prin urmare, 6 august ne aduce o preschimbare a lucrurilor rele în lucruri bune, nu pentru că suntem cuprinși de pofte, nu pentru că până acum am fost obsedați să împlinim o schimbare cu orice preț, ci pentru că avem sentimentul că numai în felul acesta ne echilibrăm emoțional, ne liniștim, ne împăcăm cu ceea ce avem în jur. În această zonă a dorințelor, poftelor, elementul cel mai bun ține de dorința de a tempera o agresivitate împotriva unui adversar care nu poate fi învins deocamdată. Această dorință creează multe conflicte interioare și lasă impresia celui în cauză că dacă se decide să meargă pe această cale devine un om laș, un om slab, se declară, încă de pe acum, învins. Cel care face pasul înapoi pe această conjunctură este un om puternic, o persoană care a reușit și altădată să depășească un episod marcat de un abuz, care a putut și pe alte conjuncturi să rezolve o problemă de familie care se inflama din nimic, să salveze o prietenie chiar dacă nimic din ceea ce se întâmpla la momentul respectiv nu cere așa ceva. Ceea ce i-a venit din interior pentru salvare îi vine și acum pentru armonizare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu judeca oamenii după faptele pe care le fac astăzi, nici măcar pe cei care reușesc să armonizeze grupurile. Și în cazul lor, chiar dacă nu sunt conflictuali, avem de-a face tot cu situații care doar se consumă, nu cu mecanisme ce vor putea fi reproduse și pe viitor.

Născociri despre problemele celorlalți. Inventăm un conflict. Ieșim cu bine dintr-o încurcătură. Ceea ce ne domină nu ne transformă. Bogăția este un punct de sprijin. Activitățile celorlalți ne inspiră. Domeniul sentimental este demn de toată admirația, dar le provoacă oamenilor mânii. Emancipare prin autocontrol. Experiența proprie este utilă și celor cu care interacționăm.

În dimineața acestei zile Soarele și Jupiter își vor definitiva trigonul pe care l-am avut activ încă din săptămâna anterioară. Este un aspect bun, care ne oferă progres, liniște și ne încurajează să rupem acele legături care ne-au creat până acum probleme. Până să ajungem să împlinim acest aspect minunat al eliberării de problemele reale va fi nevoie să trecem printr-un episod închipuit. Ni se va părea acum că problemele celorlalți sunt mult mai mici decât ale noastre, că suntem nedreptățiți de soartă, că suntem pedepsiți. Se întâmpla lucrul acesta pentru că în acest aspect Jupiter este retrograd și aduce o inversare a felului de a percepe realitatea, o selecție într-un mod dramatic a informațiilor, o descompunere a puterii care nu este încă maturizată. Această etapă de invenție, de născocire este destul de periculoasă și indicat ar fi să o depășim foarte repede. Altfel, vom fi inspirați de dezechilibrele celorlalți, doar pentru că acest aspect aduce o inspirație prin acțiunile celorlalți. Cum acțiunile lor sunt supuse unor riscuri, unor inversiuni, și ceea ce ne însușim devine răsturnat. Astfel, experiențele personale cer o raportare la lucrurile bune pe care le-am făcut în ultima perioadă. Nu contează că ele vin din zilele anterioare sau din lunile din urmă, nu contează nici măcar dacă mintea se duce mai departe în trecut. Saltul pe care-l facem acum este unul intuitiv, tocmai pentru că multe din cele pe care le vom face în această săptămână vin pe această cale a intuiției.
Partea aceasta a dreptății la care avem nevoie să ajungem prin efort propriu, pentru că nu de fiecare dată când Soarele și Jupiter sunt în trigon ni se face dreptate așa cum vrem, va fi completată în această zi de o importantă experiență emoțională, una care se referă la o nevoie personală, la un răspuns pe care îl așteptam de la un om pe care-l îndrăgim foarte mult, la un confort spre care tindem. Chiar dacă, în cazul proiectelor mari, rezultatul nu se poate consuma într-o singură zi, ci el are nevoie de mai multe etape, ceea ce se anunță începând cu 7 august ne duce spre încântare, spre bogăție, spre acel confort emoțional pe care ni l-am dorit de mult timp. Unii pot vorbi începând cu 7 august despre noi achiziții, despre bogăție, despre exercitarea unei puteri de influență pe care să o valorifice acum mult mai ușor. Nu este vorba despre o putere nouă, ci este vorba despre aceeași putere care va fi acum văzută altfel pentru că este expusă altfel, este folosită într-un alt cadru, într-un alt context.
Prin urmare, 7 august ne vorbește despre lucrurile bune și plăcute care se împlinesc pe măsura maturității pe care am atins-o în ultima perioadă. Știm că săptămânile din urmă ne-au solicitat la acest capitol, iar acum, într-un chip frumos, nu miraculos, ni se oferă o recompensă. Cel nemulțumit arată că în săptămânile din urmă a avut prea multe pretenții, s-a gândit mai mult la ceea ce ar trebui să primească, decât la ceea ce oferă, decât la ceea ce are de făcut. Nu în ultimul rând, vorbim pe 7 august despre educația de a respecta omul, valorile sale, nivelul sau de exprimare, pasiunile și defectele sale. Gândim că merităm să primim mai mult prin intermediul acestor oameni și vom fi expuși tentației de a nu ține cont de ceea ce li se întâmplă lor, chiar dacă, fiind sub razele acelorași predispoziția astrale, și ei gândesc la fel. A face un pas înapoi nu este acum un semn de slăbiciune, de dezertare, de eșec, ci unul al maturității care ne recompensează acum cu ceea ce ne-am dorit să primim sau cu ceea ce avem nevoie dar nu am știut până acum.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a avea răbdare, de a asculta, de a respecta ceea ce celălalt are de spus, de oferit. Când aceasta armonia se rupe, ne rupem și noi de universul care ne ascultă chiar dacă uneori spunem prostii.

Curaj. Sprijin venit dintr-o lume nevăzută. Încredere în sine. Ceea ce este contrar se dezvăluie într-un mod foarte frumos. Evaluăm foarte bine rezultatele negative și suntem capabili să apreciem frumosul în mod obiectiv. Puterea acum nu înseamnă compromis. Slăbiciunile sunt semne de sensibilitate. Ușoară nervozitate. Asocieri prin competențe profesionale sau prin alte afinități.

Luna se află acum pe finalul tranzitului sau prin zodia Scorpion, urmând ca, spre seară, cu puțin timp înainte ca ziua să se încheie, să treacă pe Săgetător. Până atunci are câteva unghiuri de împlinit, câteva mesaje de transmis, câteva avertismente de lansat. Tot spre seară, cu puțin timp înainte ca ziua să se încheie, se va împlini și trigonul lui Venus cu Jupiter retrograd. Asta înseamnă că experiențele pe care le avem acum sunt în strânsă legătură cu un model de putere care dorește schimbarea priorităților, valorificarea calității umane, sancțiunea unei deviații. În realitate, vorbim pe 8 august despre un compromis pe care îl facem pentru că ne pierdem controlul, devenim irascibili, nervoși, nu ne mai putem controla gândurile, reacțiile și ne lăsăm în voia unor nemulțumiri care nu ne pot duce într-o zonă bună. Relația bună dintre Venus și Jupiter este una dintre cele mai frumoase care pot apărea pe cerul astral, însă retrogradarea lui Jupiter răstălmăcește totul, schimbă țintele, înlocuiește motivul principal și îl transformă acum pe cel care, pe vremuri, solicita într-un fel de judecător. Nimănui nu-i va conveni ceea ce aude de la ceilalți, ceea ce i se comunică, iar, de partea cealaltă, nimeni nu va reuși să se facă înțeles așa cum își dorește. Această dispunere astrală ne vorbesc despre ambiții care trebuie să fie împlinite fără conflicte, fără ciocniri, fără comprimare, fără tensiuni. Toate aceste elemente negative vin din faptul că le-am gândit în săptămânile din urmă și acum, când suntem întrebați ce ne alegem din ceea ce ni se poate oferi, preferăm să vărsăm acest vas plin de otravă. Este un moment complet nepotrivit care nu arată maturitate, ci indolență, refuz al evoluției, refuz al unei vieți sociale echilibrate. Pentru acești oameni nu vorbim pe 8 august despre o ușoară nervozitate, ci vorbim despre resentimente care trebuie duse mai departe și transformate într-o formă de răzbunare. Acolo unde nu există maturitate nu poate exista pe 8 august o surpriză bună sau plăcută. De partea cealaltă sunt oameni foarte practici care au încercat să se țină departe de conflicte în ultimele săptămâni, iar acum devin lideri de opinie. Poate nu urcă pe scara socială, însă își schimbă complet raporturile sociale, adică ceea ce era o presiune, un stres, o forță care îi ținea pe loc dispare și constată că se simt mult mai bine cu ceea ce le rămâne.
Prin urmare, mijlocul săptămânii este o zi a slăbiciunilor depășite, a puterilor confirmate, a răspunsurilor foarte frumoase pe care le oferim semenilor, dar și celor care vor intra în grupul din care facem parte. Momentul acesta este unul de maximă obiectivitate, de intuiție și de subtilitate, doar dacă până acum nu ne-am propus să îndeplinim un rol negativ. Rolul negativ de altădată primește pe 8 august puterea pe care a cerut-o. Tocmai de aceea, avem nevoie să ne îndreptăm atenția către calitățile spirituale, către rafinament, către ceea ce ne ține departe de pericolul intoxicării. Această intoxicare nu este doar organică, ci și emoțională sau chiar mentală. Din această cauză, momentul de față aduce o capacitate sporită de asociere, însă pe baza unor rezonanțe certificate în timp, unele bune, care sunt semne de putere, nu semne de dominare. 8 august aduce un moment de confruntare, de război, care se consumă în mijlocul acestei zile, însă dacă nu găsim acum puterea necesară să respingem toată această revoltă nu va fi nimic de distrus, de rupt, de ucis. Vom vedea că la sfârșitul acestei săptămâni Jupiter își va reveni la mersul direct, ceea ce înseamnă că o simplă anticipare a binelui care va veni începând cu săptămâna următoare ne va fi suficient pentru a opri un impuls negativ.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne petrece această zi gândindu-ne la cât de important este pentru ceilalți binele pe care și-l doresc. În felul acesta, reușim să îi separă pe cei maturi de cei imaturi.

Teamă de singurătate. Încredere în experiențele celor care s-au maturizat în momente de tensiune. Ambivalență ciudată. Aspectul psihic al unei probleme trebuie investigat cu mai multă atenție. Donație. Discuții despre dependență. Griji față de imagine.

Cele două unghiuri pe care Luna le împlinește acum scot în evidență motive de despărțire sau de însingurare, de izolare sau acele obstacole pe care le-am considerat toată viața suficient de neplăcute sau de dificile încât să le ocolim. În primul rând, trigonul Lună-Chiron ne ajută să selectăm din toate aceste întâmplări ceea ce ne-a maturizat. Este posibil să nu facem nimic cu această observație până spre seară, când Luna va trece prin careul cu Luna neagră și suntem cumva constrânși să facem apel la toate resursele, fie ele bune sau nu. Cei profunzi, oamenii care au avut până acum experiențe spirituale sau chiar și cei care lucrează cu energia, dar care nu au reușit până acum să obțină anumite rezultate, vor înțelege că se află în fața unei invitații, aceea de a face un efort. Efortul zilei este unul psihic și chiar dacă nu este nou ne încurajează să opunem rezistență neputinței care ne-a creat probleme. În felul acesta, vom fi pe frecvența primei părți a devizei săptămâni, cea care face trimitere la surprize bune și plăcute care ne solicită maturitate. În absența maturității surprizele nu sunt doar bune sau rele, ci și puțin compromițătoare. Careul Lună-Luna neagră este aspectul eliberator al acestei zile, însă doar cu condiția lucidității, doar dacă nu ne lăsăm în voia acestor presiuni care ne vin din trecut și care au primit toate validările noastre. Acum avem nevoie să renunțăm la aceste validări, să nu mai fim dependenți de certitudinile că unele lucruri sunt de la sine bune sau de la sine rele, ci să devenim mai puternici prin ceea ce schimbăm, nu prin ceea ce acumulăm, nu prin ceea ce ni se oferă. În felul acesta, vorbim pe 9 august despre o mare putere de transformare care se realizează prin decizii scurte, hotărâte, categorice pe care le-am mai abordat și altădată, dar care nu au avut efectul pe care îl vor avea acum.
Prin urmare, 9 august ne vorbește despre independența care ne scoate din certitudinea durerii, din certitudinea nemulțumirii sau a dorului sfâșietor față de libertatea pe care ne-o dorim și care ne este interzisă. Dacă rămânem în această zonă a dramelor, interzicerea libertății va fi o opțiune reală. Ea nu este reală dacă privim dintr-un cadru mai larg și înțelegem că omul este înainte de toate o ființă liberă, iar atunci când nu este, o face pentru că așa a vrut, iar îngrădirea libertății fiind un rezultat al alegerilor sale. Având de parcurs două unghiuri care nu ne solicită foarte mult, ne putem aștepta ca această descătușare, această eliberare să se producă și într-un cadru extrem de simplu, cu instrumente pe care altădată le considerăm banale: o simplă replică, un moment de veselie care contrastează cu atmosfera momentului, o modificare în ținută, în vestimentație, în limbaj. Desigur, asta nu înseamnă că marile proiecte nu sunt și ele vizate de această eliberare de problemele pe care ni le-am crezut de neschimbat. Totul se poate împlini acum dacă există o picătură de voință și dacă aceasta crede de cuviință că se poate împrieteni cu o picătură de luciditate. Cele două prietene pot crea pe cerul vieții noastre un veritabil curcubeu.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne bloca atenția pe eticheta de „ciudat”, „limitat”, „nepotrivit”, „obscen”. Dacă trecem dincolo de aceste etichete care ne provoacă o dezordine interioară, reușim să fim una din cele două picături sau poate chiar amândouă.

Nebunia este plătită scump. Dorim să fim foarte preciși, foarte exacți, dar lucrul acesta ne depărtează de sens. Transfigurare. Energizare. Neastâmpăr care ne transformă în oameni foarte aspri. Prea multe condiționări. Nu înțelegem ce se întâmplă cu ceilalți. Incapacitate de a duce la îndeplinire o sarcină. Divergențe de opinie. Lipsă de empatie.

Momentul de față ne aduce întâmplări care ne încurajează să credem că evoluția este posibilă, că schimbarea nu este doar înlocuirea unei probleme cu o altă problemă, ci eliberare de o greutate, de un sentiment apăsător, de o relație toxică. Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Săgetător, urmând ca în dimineața zilei următoare să treacă pe Capricorn. Unghiurile pe care le împlinește scot în evidență, ca o sinteză, un fel de nebunie ce este plătită scump. Din fericire, plata se face prin conștientizare, nu prin deposedare. Considerăm că plătim atunci când înțelegem, când încadrăm întâmplările pe care le-am parcurs într-un context real, nu unul închipuit. Pentru că există și o problemă, cea dată de simularea empatiei, multe din întâmplările pe care le vom parcurge acum seamănă cu prietenia dintre două tablouri, fiecare se prezintă, prin conținutul său sau prin măiestria artistului, dar ele nu pot face parte decât dintr-o expoziție, nu dintr-o familie, nu dintr-o imagine, nu pot cuprinde împreună un mesaj decât dacă există un al treilea personaj care face posibilă legătura dintre ele. Există ceva uscat, sec, lipsit de viață care dorește să se impună acum și care preia din viața altor întâmplări. De aceea, mulți vor face trimitere către evenimente ce s-au consumat în prima jumătate a anului având impresia că dacă sunt aduse în prezent ele vor căpăta un nou înțeles, o nouă putere, o nouă viață. Tot ceea ce este supus unui conflict este deposedat acum de vitalitate și cei în cauză sau toți protagoniștii episodului conflictual sunt teleportați într-o zonă a iluziilor, într-un plan unde există, ca un laitmotiv, convingerea că mulțimea este formată din oameni incapabili și că vârfurile doar au avut mai multă îndrăzneală, nu au demonstrat că sunt mai capabile. Lăsând la o parte aceste furtuni interioare ce vor fi ascunse cu mare dibăcie în spatele unor zâmbete foarte largi, momentul de față cere în primul rând sinceritatea față de sine. Cu toții trecem prin astfel de momente și este foarte posibil ca un moment de sinceritate la care ajungem cu efort sau din respect față de adevărul în sine să nu primească răspunsul pe care-l așteptam. Dacă nu avem o relație bună cu sine, dacă nu suntem mulțumiți atunci când ne recunoaștem nouă înșine ceea ce suntem tentați să recunoaștem față de alții, refuzul care vine din exterior amplifică și mai mult frustrarea și nu ne pregătește pentru lucrurile bune care urmează să se consume începând cu săptămâna următoare.
Prin urmare, 10 august ne pune în fața unor decizii care au nevoie să îndeplinească condiția sincerității față de sine mai mult decât condiția sincerității față de partenerul de dialog. Cei care, până acum, au fost sinceri vor avea clar impresia că situațiile pe care le parcurg îi obligă să spună altceva decât ce gândesc, să se comporte altfel decât au făcut-o până acum, să-și iasă puțin din acest confort al sincerității care este atât de bine cunoscut. Astfel, situația de acum devine o încercare pe a descoperi că propria sinceritate cere un alt nivel și că a sosit momentul să se îndrepte către un alt mod de a percepe lucrurile, nu pentru a deveni mai sincer, pentru că este suficient cât a fost, ci pentru a face adevărul celorlalți mai compatibil cu propriul adevăr. Ne ajută ceea ce ni se întâmpla acum să înțelegem că oamenii nu sunt atât de vinovați, ci doar triști, îndurerați sau incapabil să iasă din această ceață în care au intrat din ignoranță sau din greșeală. Nu sunt astăzi lipsiți de empatie pentru că sunt răi, ci pentru că atenția lor era prea mult blocată pe durerile de care nu se pot desprinde. Ieșirea din confortul pe care îl cunoaștem foarte bine poate însemna pentru ei întâlnirea cu un adevăr pe care, la început, s-ar putea să nu-l recunoască. Cei care sunt demult în această zonă a adevărului nu trebuie să devină astăzi instrumente de tortura, nici măcar oglinzi. Ei au rolul zefirului sau cea a unui pahar cu apă rece pe care un călător îl primește într-o zi torida de vară.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne teme că schimbarea înseamnă neapărat ceva rău sau neapărat ceva bun. Să lăsăm lucrurile să se întâmple așa cum le-am lăsat de multe ori de-a lungul vieții când nu am știut că trecem printr-o schimbare importantă, dar ea s-a împlinit.

Viața ne chinuie cu sonorități noi. Încredere în cei care au greșit prin lipsă de empatie și de dezorganizare. Nu suntem văzuți ca fiind atât de buni pe cât ne credem. Desconsiderarea unui mesaj produce efecte pe termen lung. Complicații legate de avere. Prea multe drame ne transformă în oameni slabi.

În mijlocul acestei zile Jupiter își va reveni la mersul direct, deplasarea pe care o are în modul acesta încă din primăvară. Apoi, pentru că nu e totul, Mercur, spre seară, își va încheia tranzitul sau prin zodia Rac și va reveni pe zodia Leu. Nu trebuie să uităm că Mercur a trecut și printr-o retrogradare care s-a încheiat în prima zi a acestei luni și care încearcă de aproape 10 zile să repare acolo unde comunicarea a fost deficitară, să reconstruiască acolo unde gesturi precipitate au distrus ceva fragil. Este clar că momentul acesta ne introduce într-o nouă dimensiune. În primul rând, suntem invitați să ne amintim cam ce ni s-a întâmplat din aprilie și până acum, de ce a fost nevoie să plătim un tribut pentru a înțelege, pentru a fi performer, de ce am fost respinși. Toate aceste lucruri capătă acum un nou înțeles. Dacă cel care a trebuit să plătească tribut pentru a înțelege va accepta mai greu se întâmplă pentru că imaginea pe care și-a atribuit-o de la începutul anului și până acum nu a fost reală, de a fost nevoie să cumpere ceva, persoana care a trebuit să accepte că poziția sa în grupul de apartenența este fragilă și dacă dorește să obțină mai mult va trebui să facă mai mult va înțelege că încercările vin pe măsura puterii sale. I s-a cerut să facă mai mult pentru că a putut dintotdeauna și doar o constrângere, asemenea celor din acest interval, ar fi putut să îl determine să facă așa ceva. Există și nuanțe între aceste două direcții. Unii vor rămâne cu sentimentul dezamăgirii, nu vor uita respingerea sau nu vor uita că în ultimii ani au crezut în iluzia poziției, în iluzia recunoașterii. Lucrul acesta se va consuma în mod special astăzi, când Mercur, o mare parte din zi, va fi pe ultimul grad al zodiei Rac, și când ne va trezi acest sentiment al neîmplinirii, această frustrare a marginalizării. De mâine încolo vorbim despre un Jupiter direct pe Săgetător care ne poate împlini multe aspirații, care poate declanșa aceea împlinire ce nu ar fi putut fi atinsă dacă o parte din dramele pe care le-am trăit în ultima perioadă ar fi murit. Este adevărat, unele drame au preferat să moară în glorie, însă pentru noi contează rezultatul.
Prin urmare, ultima zi a acestei săptămâni ne vorbește despre puterea de a ne adapta condițiilor prezente, despre împlinirile pe care ni le permitem despre complicațiile care nu ne mai apasă atât de mult, dar și despre o rememorarea unor întâmplări care sunt așezate acum într-o vitrină, care devin simple amintiri. Cei care nu reușesc să selecteze momentele de victorie la care am ajuns acum vor rămâne cu certitudinea că în anumite direcții sunt slabi și puterile care vor veni începând cu săptămâna următoare îi vor face pe aceștia dependenți de cei care demonstrează că sunt puternici, devenind imitatori, ceea ce nu este bine pentru echilibrul psiho-emoțional, nici pentru cel spiritual.
Revenirea lui Jupiter la mersul direct înseamnă și pentru societate întoarcerea la un curs firesc al lucrurilor. Pe Săgetător cursul firesc al lucrurilor este cel care valorifică potențialul unui individ, calitățile unui om, cel care face dreptate în așa fel încât binele să fie apreciat pe măsura cantității sale și pe măsura efectelor pe care le produce, pe măsura dorințelor uneia dintre părți. Va fi un semn bun pentru educație, ceea ce va face din următoarele decade intervale de acumulare intensă. De aceea momentul de față este unul de întoarcere către sine, de conștientizare, nu de explorare sau expansiune. Fără această întoarcere la origine, fără această împământare, expansiunile săptămânilor următoare vor fi doar niște gesturi dezordonate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a avea încredere în ceea ce ni se pare acum foarte evident, nu de a ne bloca observația pe scheme mai vechi. Astăzi va fi evident și ceea ce am schimbat între timp.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.