28 aprilie – 4 mai 2014

28 aprilie – 4 mai 2014 este săptămâna speranței în mai bine și a împlinirilor curate. Cu siguranță mulți se vor aștepta de la această săptămână să li se împlinească dorințele la modul vulgar. Dacă se pornește din start cu această atitudine atunci multe din beneficiile care sunt repartizate acestui interval îi vor ocoli. Asta nu pentru că s-a stabilit acolo sus, în ceruri, că lucrurile trebuie complicate ori privite dintr-un unghi abstract, ci pentru că omul este o ființă extrem de complexă, iar formularea sa reprezintă o mare forță a universului. Ceea ce gândește omul nu poate fi o simplă emisie de aceea tot ceea ce emite el definește statutul său. Gândul este omul în sine, iar dorința vehiculul aspirației sale. Cine crede că împlinirea dorințelor vulgare constituie scopul în sine al vieții ori expresia unei recompense pozitive ce demonstrează superioritatea, se înșală. Viața este extrem de complexă și vom avea ocazia în această săptămână să mergem mai departe cu observațiile ori cu concluziile, dacă ne va interesa acest lucru. Nu am avut de la începutul anului și până acum o scenă astrală atât de generoasă în a ne pune la dispoziție instrumente rapidă de conștientizare a dorinței și de urmărire a traseului până la îndeplinirea sa. În mod sigur nici nu ar fi fost potrivit ca acest lucru să se întâmple înainte de a parcurge experiențele dure ale primelor patru luni ale anului.
Din această cauză, astrologia consideră că intervalul 28 aprilie – 4 mai 2014 transcende tragi-comedia vieții, oferind individului un moment de liniște mistică. Cei care sunt prinși prea mult în capcanele tumultului vieții sociale nu și-au oferit până acum ocazia de a experimenta liniștea mistică. Acum, în acest interval, vom observa că liniștea mistică este întotdeauna legată de o dorință, dar nu sclava ei. Se pornește de la o dorință pentru a cunoaște diversitatea, însă întotdeauna ecoul, finalitatea, rezultanta, duce la o expansiune a câmpului conștiinței, nu la explorarea plăcerii ori la adâncirea în ignoranță.
Vom traversa în această săptămână un moment de Lună nouă, un trigon Mercur-Pluton, un sextil între Mercur și Jupiter, altul între Mercur și Chiron, o opoziție dintre Mercur și Saturn, un trigon între Soare și Pluton, dar și un ingres – intrarea planetei Venus în Berbec, eveniment care se va consuma în dimineața zilei de 3 mai.
Aceste evenimente, privite disparat, nu au aceiași efervescență ca atunci când sunt privite în complexul din care fac parte. Fără trigonul Mercur-Pluton, Luna nouă nu ar putea veni acum cu mesajul aprofundării morale și spirituale sau fără sextilul dintre luminarii de la sfârșitul săptămânii, trigonul dintre Soare și Pluton nu ar putea să ofere individului atât de clar și limpede accesul la marile valori ale vieții, accesul la simplitate și adâncime, ci toate acestea s-ar desfășura într-un registru al plăcerii.
Dar dorințele, așa după cum vom vedea de-a lungul acestei săptămâni, vor lua și înfățișarea lecțiilor de viață. Unii chiar trebuie să fie puși la punct în această zonă, chiar trebuie să fie avertizați că abuzul de dorințe este semnul unei degradări. Asta nu pentru că întâi trebuie să existe o măsură, deși unii înțelepți așa susțin, ci pentru că nu avem încă nivelul necesar să procesăm rezultatele propriilor dorințe îndeplinite. Acum, în acest stadiu, omul este un paradox. Cu cât este mai mult adâncit în ignoranță, cu atât își dorește mai mult. Cu cât viața sa este mai profundă, cu atât dorințele sale sunt mai puține și mai ușor de îndeplinit. Speranța în mai bine integrează în structura sa și componenta „dorință”, doar că pune lângă ea autocontrolul. A-ți formula o dorință prin autocontrol înseamnă a oferi garanția că speranța se îndreaptă către valențe pozitive, adică dorești ca totul să fie mai bun și că procedezi ca în poezia lui Lucian Blaga – nu distrugi corola de minuni a lumii și nu ucizi cu mintea tainele ce le-ntâlnești în calea ta.
Recomandarea pentru acest interval ține mai mult de o invitație – invitația la respect. Cel care are respect nu va abuza niciodată nici de dorințe nici, de dragoste, nici de oamenii din jur, nici de privilegiile pe care are la un moment dat. Respectul nu ține de conveniență, nu ține nici măcar de maniere, chiar dacă toate acestea se regăsesc în denumirea de „respect”. Cel care se poartă prin conveniențe ori se oprește doar la nivelul manierelor susținând că acordă celorlalți respect, nu face altceva decât să-și distrugă propriul simț al respectului îmbrăcând un lup în haine de oaie și spunându-le celorlalți că este iepurașul de Paște

Agonie şi extaz. Suferinţele ating un capăt. Alinare. Se pune prea mult preţ pe aprecierea celorlalţi. Evaluare greşită. Complicaţii. Tendinţa de a considera că lucrurile se rezolvă de la sine. Izolare. Abordarea elementului tradiţional ca pe unica soluţie a unei probleme sociale. Înjumătăţirea.

Astăzi Luna trece prin Coada Dragonului și ne aduce în fața unor situații extreme. Dacă luăm în calcul faptul că Luna se află acum pe ultimul segment al zodiei Berbec înțelegem că dinamismul pe care îl predispune este unul menit să pună capăt suferinței ori să ducă la împlinirea unui deziderat incomod. Trecerea sa în Taur, care se va consuma în a doua parte a zilei, aduce o reglare utilă a acestei direcții în raport cu nevoia de confort. Astăzi traversăm o ambivalență interesantă și cei mai mulți vor privi evenimentele de acum ca pe niște complicații care obosesc sau epuizează. Elementul principal al acestei zile stă în faptul că îndeamnă oamenii să accepte mult mai ușor migrarea de la suferință la încântare, de la agonie la extaz. Acum, energia va fi folosită pentru a împlini aspirații personale nu pentru a sluji un interes de grup.
Integrarea acesteia ambivalențe în seturile generale ale acestei săptămâni care ne spun, în marea lor majoritate, doar lucruri bune, generează valuri de fericire, confirmări pozitive, înțelegeri stranii pentru omul slab, dar bine meritate pentru cel puternic, în așa fel încât ceea ce este cu adevărat important să se consume simplu ori de la sine.
Cei slabi care nu au dovedit până acum că pot face fața unor situații complicate, așa cum se întâmplă acum, vor invoca motivul izolării ca pe o formă de dezertare din fața acestor soluții. Fie că se arată în continuare slabi de înger, dezertând din fața problemelor curente, fie că se simt mult mai bine, în siguranță sau confortabil dacă se dau la o parte din fața acestor situații și le lasă în seama altora.
Chiar dacă nu suntem întrutotul adepții acestei reacții fiecare va înclina balanța spre a lăsa greutatea cea mai mare pe umerii celorlalți. Această greutate indică faptul că problema pusă acum în discuție ori care se consumă sub formă de eveniment nu a fost înțeleasă niciodată. Orice pas mic spre a înțelege această situație ori spre a o integra pe calea cea bună transformă tendința spre izolare ori abandon în introspecție. Dacă până în după amiaza acestei zile, când Luna se află în zodia Berbec, problema introspecției este una delicată, spre seară, când va trece în Taur, interiorizarea va putea fi realizată cu mai mult succes.
Dacă luăm în calcul îndemnul înțelepților din vechime aceia care spun că nu putem cunoaște lumea, anturajul sau pe cei din preajmă dacă nu ne cunoaștem pe noi înșine, înțelegem cât de important este acum îndeplinirea acestui proces de introspecție. Adâncindu-ne în investigarea propriilor dorințe, alegem de fapt să urmărim care sunt mijloacele de care ne putem folosi pentru a îndeplini un ideal. În felul acesta, speranța nu mai reprezintă un element fixat doar în viitor, ci se apropie din ce în ce mai mult de prezent. Momentul în care elementul ce până în această clipă a fost proiectat în viitor se atinge de prezent este cel al împlinirii. Din această cauză mulți pot traversa în această primă zi a săptămânii momente de împlinire care în absența introspecției s-ar putea să nu le poată identifica în mod corect sau precis.
Pentru că astăzi, pe de o parte, avem de traversat finalul tranzitului Lunii prin zodia Berbec și implicit conjuncția acesteia cu Coada Dragonului, iar de partea cealaltă întâlnirea Lunii cu Junon, multe din speranțele sau împlinirile cu care această săptămână debutează sunt legate de sentimentul de apartenență. Poate de prea multe ori în trecut am gândit că este nevoie să demonstrăm o calitate pentru a fi acceptați. Acum acest echilibru aparent fragil se poate transforma în împlinire.
Prin urmare, debutul săptămânii constituie în mare măsura și începutul unei perioade bune în comparație cu trăsăturile săptămânilor anterioare. Acum devenim expresia unui balans interesant care ne îndeamnă să privim experiențele personale, calitățile, talentele ori abilitățile utilizate în transferul ideilor sau informațiilor ca fiind soluțiile miraculoase la probleme majore. În această zi a săptămânii se trece de la agonie la extaz, iar suferințele, nemulțumirile sau ceea ce creează un disconfort, arată că se consumă în etapele lor finale.
Cei care nu sunt pregătiți să se întâlnească cu realizările, vor face acum un pas înapoi sau vor considera că soluția cea mai bună este aceea de a se izola. Prin această tendință arată că, anterior, când au trecut prin situații oarecum asemănătoare sau care se exprimau la aceiași intensitate, au refuzat să înțeleagă profunzimea conjuncturilor, au respins informațiile ce aveau rol de explicații, greșind. Trecerea Lunii prin Coada Dragonului, așa cum se va întâmpla astăzi, va reînvia tipul de reacție care în trecut s-a dovedit a fi greșit. Dar conjuncturile acestei zile nu doresc să pedepsească pe nimeni, ci, dimpotrivă, se face apel la evenimente trecute pentru a-i ajuta pe oameni să înțeleagă că nu pot spera la nesfârșit și în același timp să fugă de împlinirea speranțelor. Acesta este unul din momentele când fiecare trebuie să se întâlnească cu împlinirea propriilor speranțe. Este de la sine înțeles că fiecare își construiește un mecanism propriu al speranței. Ceea ce este comun tuturor este indicat de conjuncția Lună-Junon: consolidarea relațiilor. Așadar, debutul săptămânii nu ne aduce împlinirea unor speranțe negative, ci doar al acelora simple, benefice, curate. Cei care nu au speranțe de această factură vor vedea că întâlnirea Lunii cu Coada Dragonului înseamnă cu adevărat întâlnirea cu pedeapsa.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a aborda sinceritatea. Prin sinceritate multe defecte trec în planul secund ori dispar.

Investigaţie. Gândire pozitivă. Dragostea îşi găseşte locul. Țintele nu pot fi atinse rapid. Sentimente puternice. Interes pentru a construi relaţii noi care să se dovedească mai puternice, mai sigure. Îmblânzirea scorpiei. Mediere. Inteligența este folosită în scop benefic. Protecţia patrimoniului. Indiferenţa poate strica totul. Orice mic efort contează.

Până la toamnă, când Lilith va părăsi zodia Leu, de fiecare dată când Luna trece prin exaltare (Taur) se va afla în careu cu acest element astrologic negativ. Asta înseamnă că de fiecare dată vom fi tentați să punem la îndoială creativitatea, sentimentele expansive sau, la modul general, bunele intenții. De fiecare dată când acestea două se află în careu, așa cum se întâmplă astăzi, gândirea pozitivă este viciată de suspiciune, neîncredere sau lăcomie.
Din fericire, momentul 29 aprilie este unul benefic. Astăzi Luna și Soarele se întâlnesc într-o conjuncție, iar Mercur și Pluton, spre seară, într-un trigon. Astfel, orice element negativ pe care Lilith l-ar putea dispune, prin impactul său agresiv asupra Lunii, va fi privit ca o oportunitate în a demonstra o calitate sau a transforma un neajuns într-o situație bună. Judecând faptul că astăzi se împlinește Luna nouă, înțelegem că aceste direcții benefice vor fi regăsite de-a lungul conjuncturilor astrale repartizate următoarelor patru săptămâni. Nici că se putea un moment mai potrivit, mai dorit, după o perioadă atât de încărcată sau de dureroasă cum a fost luna aprilie. Dacă în ziua anterioară nu am avut foarte clar senzația că anumite evenimente constituie împlinirea unor speranțe mai vechi, astăzi vom constata că ni se poate întâmpla ceva bun.
Prin această senzație de împlinire mulți se simt revigorați atât din punct de vedere mental, cât și emoțional. Sentimentele, acum, guvernat de Luna din exaltare (Taur), vor constitui un suport extrem de util pentru a putea săvârși fapte remarcabile.
Dacă ne gândim la faptul că universul nu face risipă, înțelegem că această întâlnire cu norocul are o componentă pe care în trecut am desconsiderat-o: rezolvarea rapidă a problemelor relaționale. Dacă Luna se află într-o poziție foarte bună, știm din elementele de astrologie natală că zodia Taur ascunde în profunzimile sale mânii la care se ajunge foarte greu. Această zodie nu poate rezolva un conflict, ci îl îngroapă pentru a uita de el. Paradoxul de acum vine din faptul că suntem îndemnați să mediem și, în plus, să facem asta folosindu-ne de instrumente hilare, grosolane sau nepotrivite situației. Această direcție poate afecta raportul cu sine, adică individul să-și răspundă la întrebări mergând pe calea inversă. Dar pentru că totul este corect, benefic și încurajator, intervenția planetei Pluton prin trigonul cu Mercur aduce succes oricărei metode de investigație. Chiar dacă se abordează procedeul invers ori nu se procedează metodic, rezultatul benefic nu va întârzia să apară.
Acest unghi benefic dintre planetele Mercur și Pluton nu este doar o simplă ipostază sau un simplu eveniment astral, ci generează evenimente în cascadă, zdruncinând anumite relații și soldându-se cu ceea ce se numește generic prin „îmblânzirea scorpiei”. Dacă aceste unghiuri nu s-ar fi consumat pe Lună nouă, beneficiarii acestor influxuri astrale ar fi fost doar cei instruiți în a lucra cu aceste informații. Așa, el devine benefic pentru toți.
Prin trăsăturile cu care zodia Taur vine acum în această configurație astrală înțelegem că elementele negative, rele, periculoase sau compromițătoare cu care ne-am tot întâlnit în primele luni se transformă miraculos în lumină. Acum vedem pe cer, nu norii care acoperă lumina soarelui, ci peisajele celeste.
Chiar dacă este bine pentru toată lumea și cu toții, de la nivelul la care suntem, constatăm că putem folosi energia inteligenței mult mai bine, nu trebuie să neglijăm că această construcție astrală are un neajuns: indiferența. Atunci când oamenii se întâlnesc cu binele, uită că trăiesc în comunitate și că un destin complex implică, în mod indubitabil, și momente de renunțare, de sacrificiu, de generozitate, de ajutor. Ceea ce se întâmplă astăzi nu reprezintă rezultatul unor preschimbări magice. În cer nu sta un contabil cu creionul și carnețelul în mână să stabilească balanța fiecărui individ.
Așadar, nu ne referim aici la o formă de retribuire și atât, ci la contactul cu un mecanism mult mai complex, unul care înnobilează conștiința individului și care îi întărește sentimentul valorii, ajutându-l să vadă că se poate trăi prin simplitate, prin comuniune, prin ajutor, echidistanță fără a amesteca acestea cu otrava importanței de sine, a meritelor perfide, a plății abuzive, a egoismului.
Doar prin aceste valori oamenii vor putea să-și conserve elementele de patrimoniu într-o zonă a binelui. Din această cauză orice efort, oricât de mic ar fi, contează. Acolo unde intervine egoismul, invidia, aroganța sau abuzul emoțional forța investigației, predispusă de unghiul dintre Mercur și Pluton, va genera, ca împlinire, conștientizarea propriei condiții. Primim acum din partea universului materialele necesare pentru construirea unei case și nu ni se cere decât să avem un singur lucru: o fundație solidă. Cel care nu are solidă fundația propriului mod de a fi, va trebui să se ocupe acum de aceasta și va rămâne în urmă cu lucrările. Doar prin situații de genul acesta oameni vor fi diferiți între ei în privința împlinirilor.
Prin urmare, 29 aprilie este o zi de investigații. Acum sunt căutate soluții la probleme mai vechi ori atinse puncte dureroase în demersuri care se întind pe o perioadă mare de timp. Motivul principal pentru care se consumă toate acestea este acela de a consolida. Împlinirile de acum trebuie să consolideze. Acolo unde lucrurile nu sunt clare, acolo unde fundația demersurilor nu este solidă se impune o revizuire. Relația proastă care se construiește între Luna și Lilith (careu) accesează gândirea pozitivă sau încrederea în forțele proprii. Dacă nu se rezolvă această dizarmonie, se va porni cu stângul și singurele împliniri de care se poate bucura o astfel de persoană vor fi cele legate de observații aplicate propriei persoane. Adică neavând încredere în sine nu va putea construi nimic, dar va vedea ceea ce pierde și mai ales din ce cauză.
Unghiurile acestei zile nu blochează accesul la informații, ci, pentru că mecanismul de acum merge mult mai departe, condiționează obținerea unor rezultate notabile de un anume fond, de un anume patrimoniu.
Dacă cel slab se va învârti astăzi în jurul cozii, cel puternic va da startul unor demersuri pozitive care se vor întinde pe cel puțin patru săptămâni. În cele mai multe din cazuri, eșecul unui succes puternic va fi susținut de mânii pe care individul nu le-a putut rezolva. 29 aprilie este și o zi a medierii, iar medierea are ca principal rezultat protecția unui patrimoniu.
Dar pentru că energia astrală este obiectivă fiecare va fi liber să activeze în registrul preferat. Astfel, vor fi oameni care se vor lăsa întrutotul mânați de marele defect al acestei zile: indiferența. Dar chiar și iei vor vedea cât de mult se pierd procedând în felul acesta.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a privi episoadele vieții cu o atitudine pozitivă. Învingătorii nu fac depresii, nu-și plâng durerile pe străzi, nu cerșesc, nu anulează valorile celor care-i depășesc, ci au tot timpul ceva de povestit din ceea ce au înțeles de-a lungul timpului. Învingătorii sunt colecții de experiențe de viață, nu produse care expiră sau care se demodează. A folosi investigația pentru a face diferența între un produs peren și unul perisabil constituie o mare achiziție a acestei zile.

Apelul la o schemă iniţială. Acceptarea unor condiţii. Respect pentru munca celuilalt. Sensibilitate utilizată în scopuri constructive. Întârziere. Apare o răzgândire într-un proiect ce nu poate merge mai departe. Schimbările cauzează disconfort. Memorie bună. Elementele practice consolidează starea de confort. Se face dreptate acolo unde nu se mai spera la nimic. Dualitatea amplifică divergenţele de opinie. Duritatea nu este o soluţie.

30 aprilie este ziua înțelegerilor neobișnuite. Deși se face apel la o schemă inițială faptul că Mercur se va afla în sextil cu Jupiter va încuraja transferul liber de informații și buna desfășurare a proceselor care vizează administrarea, etapizarea, organizarea sau finalizarea unor demersuri care au fost importante în săptămânile anterioare. Luna se va află astăzi pe ultimul sector al zodiei Taur, împlinind o opoziție cu Saturn și un sextil cu Venus. Apare, așadar, o modificare a schemei de lucru, o revigorare a încrederii în sine, însă nu prin caracterul pozitiv al evenimentelor, ci, dimpotrivă, prin provocări. Ceea ce ne frânează ori ne întârzie demersurile lasă impresia unui disconfort pe care trebuie să-l combatem imediat. Se poate vorbi, astfel, de înțelegere, de cunoaștere, de sedimentare, adică de folosire a sensibilității într-o direcție constructivă. Dacă există anumite obstacole, efortul de astăzi este făcut cu toată inima, cu toată determinarea și cu cele mai bune intenții.
Pentru că avem un aspect la care este implicat Jupiter, putem invoca astăzi și motive diverse din care să se înțeleagă faptul că ne folosim de ceea ce s-a întâmplat acum pentru a face dreptate. Chiar dacă planeta Jupiter se află în tranzit prin zodia Rac, dreptatea nu va fi de partea celui slab sau perseverent, ci va fi de partea celui iscusit. Acesta va fi invitat să facă dovada memoriei, să probeze că deține deja informații de factură practică și, mai ales, să demonstreze că este dispus să le pună în aplicare. Cu alte cuvinte sextilul dintre Mercur și Jupiter face apel la un element de factură internă, ca o condiție prealabilă ce trebuie îndeplinită pentru .
Dacă din primul aspect al acestei zile, în speță opoziția Lunii cu Saturn, se înțelege că există un obstacol ce trebuie depășit, sextilul dintre Mercur și Jupiter vine și aduce o notă de optimism, ca și cum greutățile nu mai sunt atât de mari, iar întârzierea nu mai este o problemă ce nu poate fi rezolvată. Așadar, și cea de a treia zi a săptămânii este tot o zi benefică, în care elementul negativ ar putea fi inserat acolo unde se va considera că este nevoie de mai multă duritate. Ansamblul acestei zile nu sugerează că ar fi nevoie de duritate, însă nu trebuie pierdut din vedere că tranzitul Lunii prin zodia Taur și, în special acum, când i se opune lui Saturn (octava sa superioară), ar putea însemna pentru sufletele comode sau leneșe o invitație la a se declara descurajate pe motiv că, pentru ele, lucrurile nu sunt atât de simple precum sunt pentru ceilalți, ceea ce le poate devia de pe calea armoniei și le poate duce la conflicte penibile.
Acum oamenii, fiind încurajați de faptul că le este ascultată opinia, că anturajul este mulțumit de ceea ce primește din partea individului, că adevărul le este ușor de recunoscut, se vor arăta comunicativi, optimiști, deschiși în așa fel încât raporturile sociale să fie simple și plăcute.
Luna va trece în semnul următor, Gemeni, cu puțin timp înainte de miezul nopții. Asta înseamnă că toată ziua va fi în zodia Taur, iar în seara de 30 aprilie va fi în perioada fără direcție. Aceste indicații astrale ar putea sugera unora că ziua este suficient de relaxată încât să-și permită chiar absența atenției ori a muncii. Jupiter în plin tranzit prin zodia Rac niciodată nu va face apel la absența muncii ca soluție, poate, uneori, la absența atenției, însă în alte zile, nu acum, când se împlinește un unghi major cu Mercur.
În spatele acestor direcții pozitive intervine o motivație care, pe unii, ar putea să-i debusoleze. Pe de o parte, avem tendința de a lua totul în ușor ori de a face ca schimburile să fie simple, iar de partea cealaltă suntem invitați la lucru. Cine dorește să treacă dincolo de aceste predispoziții de suprafață va înțelege destul de repede că, în această zi, munca este un blazon, un element care crește stima de sine și, în egală măsură, consolidează starea de confort. Unghiurile de acum nu încurajează în a demonstra ceva, nici măcar prin muncă, dar asta nu înseamnă că ni se permite să lipsim de la serviciu, să aruncăm manualele, să închidem prăvălia și să dormim toată ziua. Aspectul muncă, așa cum este prezentat în această zi, are mai curând un caracter de îmbinare între două perioade, două nivele, două zone, nu o motivație în a considera că doar am ajuns la capătul uneia. Cu alte cuvinte, doar prin efortul făcut de bunăvoie și de plăcere se poate trece la nivelul următor, adică la a lua contact cu o speranță împlinită. Asta ar putea să-i ducă pe unii la străfulgerări de iluminare ori să beneficieze de avantaje la care nu au sperat. Totul va lua o înfățișare mistică în care toți să creadă că sunt apreciați, protejați, supravegheați.
Prin urmare, 30 aprilie este o zi în care se face apel la o schemă cu care nu se lucrează în fiecare zi. Sunt invocate motive lăuntrice, intime, personale pentru a face sau a nu face ceva. Nu încape discuție că toate instrumentele care ne îndeamnă spre pasul următor combină elemente care nu sunt ușor sau poate deloc împărtășite. Rezultanta utilizării acestora vă depinde mult de ușurința cu care ne mobilizăm sau care este combătută o întârziere. Pentru unii întârzierea poate fi definitivă, adică să se răzgândească, să renunțe la tot ceea ce înseamnă motivație personală și să se oprească. Aceștia sunt cei care se vor certa astăzi cu sine, care își vor inventa dușmani imaginari pentru a le spune ceea ce de fapt gândesc despre sine.
Prin acestei valențe importante și prin rezultatele susținute, munca devine o adevărată brățară de aur, un element care înnobilează și consolidează statutul de ființă superioară. Dacă acest proces al muncii este ales spontan, fără a fi impus nici măcar de o necesitate socială, rezultatele vor veni ușor, fără prea multe eforturi și în plus încărcate de mulțumire.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a face din 30 aprilie o zi de inițiativă, de efort susținut, dar în această limită a plăcutului, a confortabilului așa cum ne este sugerată prin unghiurile împlinite acum. Marii învingători ai acestei lumi au respectat acest lucru în fiecare zi. Nu poți construi ceva important, ceva impresionant, nu poți lucra pentru grup sau la scară mai mare fără a învăța de timpuriu acest respect față de muncă, efort, disciplină.

Temperare. Accidentele avertizează. Se ascunde un adevăr. Ajutor prin stopare. Acumulările sunt bune. Deciziile devin corecte. Demersurile ating zone iluzorii. Elementul personal îndeamnă spre a ignora îndemnul spiritual. Administrare de bunuri. Judecată superficială.

Luna, abia intrată în zodia Gemeni, are astăzi de împlinit trei aspecte. Un sextil cu Lilith, un careu cu Neptun și un trigon cu Marte, iar Mercur își va definitiva astăzi sextilul pe care îl întâlnește cu Chiron. Elementul important al acestei zile, care vine din sextilul Mercur-Chiron, ne avertizează în legătură cu anumite modificări de fond ale unor demersuri. Aceste modificări au ca principal motiv stoparea unor etape intermediare pentru a ajunge mai repede la finalitate. Cei care sunt superficiali ori care privesc viața cu o anume indiferență, vor considera că această stopare este un ajutor. În realitate, oprire unor demersuri este susținută de indiferența cu care privesc realitatea din jur, dar și de nemulțumirea cu care evaluează calitățile și acumulările celorlalți. Cu alte cuvinte, dacă ei nu au, să nu aibă nimeni. Această problemă va aduce în discuție elemente de patrimoniu, doar că acum nu mai sunt încadrate corect, ci răspândite peste tot, în tot felul de domenii și, fiind lăsate în voia celorlalți, fiecare poate să-și spună părerea fără măsură, chiar fără să știe despre ce este vorba.
Acest element complicat, negativ sau apăsător, care vine să susțină o dezordine mai veche, slăbește rezistența grupului și îi pune pe membrii acestuia în conflict. Scopul dinamicii astrale din această perioadă nu este acela de a construii conflicte, ci de a le tempera pe acelea care nu s-au liniștit între timp. Cei care sunt cunoscători ai fenomenului social, care privesc viața prin însemnătatea ei și care doresc să lase o urmă a trecerii lor, nu se vor lăsa păcăliți de aceste complicații. Ei vor deveni astăzi consilieri, mediatori, adică vor privi tot ceea ce se află în jurul lor cu o anume înțelepciune de viață. Nemulțumirile lor vor fi, așa cum sugerează unghiul dintre Mercur și Chiron, de factură internă. Dar realitatea, marile evenimente nu se schimbă peste noapte sau doar pentru că unghiurile astrale sunt acum altfel, ci doar dacă se lucrează susținut, în timp, de-a lungul mai multor conjuncturi astrale, pentru a se construi o nouă imagine, iar ceea ce se întâmplă astăzi, prin acest fond bun, constituie doar un ajutor în a arăta celorlalți cât de bine intenționați suntem, cât de pregătiți suntem să ne integrăm în marile schimbări, nu că le-am și produs deja.
Având la bază acest element, comportamentul lor va fi unul exemplar, iar deciziile pe care le adopta vor fi corecte. Ei nu se opresc din demersurile lor decât să încurajeze acumulări bune ori să corecteze acolo unde este ceva de corectat. Adoptarea acestei atitudini benefice duce la modificări importante în calitatea vieții. Unii se gândesc la faptul că binele adoptat acum constituie o întâmplare, însă dacă luăm în considerare că avem asteroidul Chiron implicat ar trebui destul de ușor să acceptăm ideea că rezultatele de acum se bazează pe o experiență importantă de viață, una care ne face cinste. Binele de acum nu reprezintă efectul unei întâmplări, ci rodul unei munci săvârșite în cunoștință de cauză.
Se poate întâmpla ca aceste persoane care pot transfera un mesaj ori care se pot erija în formatori de idei să arate acum că achizițiile lor sunt parte dintr-un teatru de comedie. Această relație de stil dintre Mercur și Chiron poate induce în eroare arătându-le celorlalți că pamfletul nu trebuie privit prin caracterul său critic, ci doar prin acela umoristic. Astfel, se va constata ca aceste persoane pot arăta că sunt, nu doar profunde și rafinate, ci chiar și nostime. În această lume sunt rari oamenii care ating adâncimi ale spiritului și care, în călătoria lor, își mențin rafinamentul. Ei nu trebuie judecați după aparențe, ci au nevoie să le fie apreciată originalitatea. Doar prin aceste persoane se face saltul la un alt nivel, doar prin ajutorul și sacrificiul lor descoperim că viața este în permanență încărcată de nou și doar cu ajutorul lor progresăm. Toate acestea fiind patronate astăzi de relația dintre Mercur și Chiron, mulți dintre cei adânci, superiori, profunzi vor tulbura acea zonă a iluziei pe care noi ceilalți o iubim atât de mult. Își vor atribui diferite roluri, construind un pamflet complex al vieții și reușind, astfel, să atragă atenția asupra unei probleme de maximă urgență.
Extinzând această observație, am putea înțelege și că în anumite cazuri nu va fi nevoie ca o persoană să-și atribuie conștient acest rol, ci va fi suficient ca din jur cineva să aibă o reacție punctuală la o problemă, situație sau o altă persoană pentru ca individul care dorește să înțeleagă mai mult, să primească răspunsul pe care-l caută. Adică se va întâmpla ca și cum am vorbi cu spiritul universului prin intermediul celor din preajmă, fără ca ei să fie conștienți de acest lucru. Cine va avea ochi de văzut, urechi de auzit și minte să înțeleagă va considera că, la acest capitol, 1 mai este una din cele mai speciale zile pe care le-au traversat de la începutul anului până acum, devenind pentru ei o zi a răspunsurilor, o zi a confirmărilor.
Prin urmare, vom încerca astăzi să creionăm o nouă dimensiune a vieții personale încărcând-o cu sensuri noi, cu înțelesuri aparte și impregnând-o cu mulțumire. Sunt puține aceste momente unice, iar ele au nevoie de atenția și respectul nostru total. Este posibil ca anumite evenimente care până acum au fost percepute cu o anumită duritate să treacă într-un con de umbră, iar protagoniștii lor să fie atrași către un alt fel de a fi, către joc, umor, distracție, astfel încât rezultanta să fie o modificare a stării generale. Această componentă a jocului va fi marcantă la toți cei din preajmă, existând chiar un consens.
În realitate, direcțiile acestei zile vor fi dominate de o tendință stranie, aceea de a opri tot ceea ce se află acum în plină desfășurare cu scopul de a vedea realitatea de dincolo de iluzie. Cei care sunt îndrăzneți ori care nu au ajuns încă la un anume rafinament spiritual se vor arăta acum prea duri în a atrage atenția celor din jur că se iau prea în serios. În egală măsură, 1 mai nu poate fi doar o zi de distracție, ci abordează această componentă a vieții doar ca un contrast ce va fi cu atât mai util cu cât până acum a existat o problemă care l-a împiedicat pe individ să se bucure de viață și să trăiască simplu. Așadar, mesajul acestei zile este unul de eliberare prin destindere, de relaxare pentru a accede la un plan superior, la o informație care cere o altă abordare și care acum, în această zi, în această săptămână, va avea calitatea de dorință împlinită.
Cei care sunt atrași mai mult de latura practică a vieții vor considera că rezultanta principală a acestei zile îi va ajuta să administreze mai bine un fond ori anumite bunuri. Ceilalți care preferă să se adâncească în structurile gândirii, în abstract, vor considera că achizițiile de acum sunt de fapt indicii referitoare la momente când au judecat superficial. Așadar, și-ntr-un caz, și-n celălalt avem de-a face cu o recompensă, particularizată la nivelul la care a fost formulată dorința.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a descoperi că acest gest de atenție primit din partea universului este în egală măsură și o dovadă de protecție ori de iubire și indicat ar fi să ne integrăm în acest mecanism special prin a dărui mai departe exact așa cum primim.

Ochiul furtunii. Comunicarea nu mai poate ajuta demersul. Lucrurile nevăzute îşi impun punctul de vedere. Independenţa nu este evaluată corect. Progresul solid nu este perceput. Emoţiile cer control. Cel slab priveşte prea mult în trecut şi nu găseşte nimic acolo. Cel puternic se ocupa de mediere între valorile personale şi cele din grup.

Dacă astăzi lucrurile ar rămâne în același registru în care s-a activat în ziua anterioară multe din demersurile atinse ieri vor putea să ducă mai departe mesajul și să ne ajute pe toți să câștigăm timp, să învățăm mai repede, să înțelegem mai ușor lecții importante din viață ori să ne stabilizăm pe o zonă a relațiilor care, anterior, din cauza discontinuităților, ni s-au părut complicate.
Astăzi se răstoarnă valorile și se descoperă că fondul general, realitatea lucrurilor, nu s-a schimbat în punctele esențiale și că evenimentele zilei anterioare ori mesajele acesteia își mențin cu încăpățânare caracterul lor neplăcut.
Luna, aflată în plin tranzit prin zodia Gemeni, va împlini astăzi două aspecte: un sextil cu Uranus și un careu cu Chiron. Prin aceste unghiuri se stabilește un nou tip de comunicare. Pe de o parte, ne întoarcem la relații vechi, la probleme vechi, la informații cu care am lucrat în luna aprilie, arătându-ne nemulțumiți ori simțindu-ne confortabili cu aceste experiențe de viață, chiar dacă sunt neplăcute, iar de partea cealaltă, vom trăi într-o intimitate complexă țintele pe care le-am atins în ziua anterioară și pe care acum nu le mai putem menține. Pentru că Luna se află în zodia Gemeni lucrurile nu vor fi astăzi în tonuri dramatice, ci poate cel mult ușor neplăcute. Asta înseamnă că, dacă fondul problemei se menține și el coexistă cu o liniște mai mult sau mai puțin artificială, ipostaza zilei de 2 mai devine ochiul furtunii și va cere un control strict al emoțiilor care vor fi pe punctul de a exploda prin reînvierea unor obiceiuri mai vechi sau prin contactul cu vechile preocupări.
Înțelegem astfel că ziua de 2 mai este un paradox. Acest paradox se va disipa mult mai ușor pentru cel care dorește să trăiască viața prin profunzimile spiritului. Acesta va cerceta în continuare lucrurile nevăzute și va înțelege că acum, în această perioadă, comanda vine dintr-o zonă unde ochiul nu poate ajunge. Cel slab, va fi ușor cucerit de statutul pe care-l are, de importanța pe care o avea în trecut, de recunoașterea meritelor false pentru a mai fi motivat acum să meargă mai departe.
Dacă la nivel individual aceste lucruri nu sunt grave, pe zona publică aceste întoarceri din drum, aceste reveniri creează confuzii, iar individul, care la rândul său parcurge același condiționări pe zona personală, va înțelege greșit și va hotărî că a sosit momentul să facă o schimbare în grupul de apartenență, părăsind, schimbând, rupând sau modificând.
Cel mai câștigat din evenimentele zilei de 2 mai va fi individul care alege să privească mult mai departe de linia orizontului, în speranța că acolo va vedea ceea ce caută cu adevărat. Aceste personaje, cu sau fără voia lor, se vor trezi că sunt puse în situația de a media problemele celorlalți. Este posibil ca la început să aibă un ușor disconfort și să considere că nu este potrivit să li se ceară sfatul, să fie implicați într-un conflict care nu-i privește, dar nu se vor opune. Trecerea de la un unghi pozitiv Lună-Uranus, la un unghi negativ Lună-Chiron poate fi interpretată ca o trecere de la libertate, la constrângere.
Indiferența ar putea constitui și în această zi un obstacol, doar că nu se va ține cont atât de mult de mesajul său. Cu alte cuvinte, cel care este conștient, care va privi în jur și va dori să obțină cât mai multe informații despre ceea ce se întâmplă și va urmări să se implice în activități diverse cu caracter practic, va constata că numai viziunea de ansamblu, cea care abordează societatea în ansamblul său, ar putea să-i ofere informații reale. Celelalte, vor fi dominate de subiectivismul acestei săptămâni care răscolește cufărul cu dorințe și pe unele dintre ele chiar le îndeplinește.
Informațiile acestea sunt confortabile însă nu trebuie să fie în mod obligatoriu și adevărate. Va fi important rolul pe care îl îndeplinim, nu ceea ce credem despre asta. Va fi importantă fapta, nu cum este apreciată.
Anul acesta descoperim cum energiile lucrează pe mai multe nivele în același timp. Așa cum s-a mai indicat și în alte analize aplicate altor zile, nu este indicat să ne ocupăm de controlul acestui mecanism foarte complex, ci să ne vedem de ceea ce avem cu adevărat de făcut.
Prin urmare, 2 mai reprezintă ochiul furtunii. Pe de o parte avem evenimentele pe care le-am parcurs de la începutul acestei săptămâni, împreună cu veleitățile lor pozitive, iar de partea cealaltă avem o formă de luciditate care ne spune că bucuriile de acum nu durează. Înconjurați de aceste două tendințe oamenii simpli se vor arăta debusolați. Nu va fi importantă această atitudine, nici măcar durerea ori frământările pe care le traversează acum, ci doar faptele. Cel care se ocupă astăzi de fapte va observa că realitatea este dictată de ceea ce el nu vede sau nu percepe în mod direct. Pentru că lucrurile să meargă pe drumul cel bun va considera că este imperios necesar să-și controleze emoțiile. Teama, nesiguranța, incertitudinea, ambiția, dorința de a fi remarcat și nevoia de independență sunt doar câteva din durerile acestei zile.
Din fericire, însă va fi mult mai important să integrăm aceste limitări sau constrângeri în fondul general al săptămânii. Deci, privindu-le, toate vor avea un rost, nu acela de a considera că am fost chinuiți de alții, ci de a înțelege cum ne-am chinuit singuri până acum, permițând acestor sentimente negative să-și facă un culcuș cald acolo de unde strigă acum.
Prin ceea ce ni se întâmplă astăzi, speranța în mai bine vine prin conștientizare. Nu va fi nevoie să strigăm foarte tare ori să încercăm să-i convingem pe cei din jur de culorile pe care ne vedem, de mâinile pe care le atingem sau de intensificarea durerii. Și ei au propriile lor percepții care se pot constitui ca bariere împotriva percepțiilor celorlalți. Singurele elemente care trec de la un individ la altul, de la un grup la altul și care înnobilează sunt faptele.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a aborda acum simplitatea gândirii, simplitatea emoțiilor sau reducerea acestora la minimum pentru a face loc faptelor. Să ne amintim astăzi de proverbul: „Pomul este judecat după roade și omul după fapte.”

Supunere în faţa unei comenzi. Revoltă faţă de ordine. Greşeli care slăbesc siguranţă de sine. Instabilitatea. Impulsivitate. Acces către un privilegiu pe linie profesională. Elementul neplăcut frânează, cel plăcut explodează. Sensibilitatea îndeamnă spre izolare. Emoţiile nu sunt apreciate de grup. Discuţii sterile pe tema unor proiecte personale. Marele disconfort este accentuat de exprimarea inadecvată.

Astăzi Mercur și Saturn își împlinesc opoziția lor cu puțin timp înainte ca Venus să treacă în zodia Berbec. Din această cauză ziua de 3 mai va lăsa impresia oamenilor că acum trebuie să se supună în fața unei comenzi venite din exterior. Nu mai este timp pentru a se gândi, pentru a rectifica o problemă nici măcar atunci când ar necesita doar mici retușuri pe ultima sută de metri.
Faptul că unghiul dintre Mercur și Saturn se împlinește când Venus se află încă pe gradul anaretic din Pești amplifică în special caracterul malițios, egoismul și invidia pe care o persoană cu influență o are față de o persoană cu mai multe resurse, spre exemplu, pe care o persoană ce dispune doar de inteligență o are față de o persoană ce dispune doar de bani.
Luna trimite acum un trigon spre Capul Dragonului fără a putea media tendința Nodurilor, deci fără să putem ajunge la un compromis ori la o soluție temporară în probleme ce vizează statutul sau privilegiul. Sunt, așadar, agasate proiectele personale, avuția, patrimoniul, cu scopul de a modifica mecanismul sau regula care le-a generat. Astfel, în această săptămână a împlinirilor descoperim că oamenii, pe lângă multe lucruri bune, folositoare, utile pentru sine, își doresc și alte lucruri mai puțin corecte, spre exemplu răul celorlalți.
Trecerea Lunii în Rac, încă din dimineața acestei zile, va aduce un plus de determinare celor care vor să împlinească aceste deziderate într-un timp foarte scurt. În loc să muncească pentru creșterea și dezvoltarea personală, muncesc intens pentru satisfacția personală ce se obține prin neajunsul ori suferința celorlalți. Din această cauză ziua de 3 mai devine una dintre cele mai apăsătoare zile ale acestei săptămâni. De aceea, ne vom gândi că beneficiind de un fond pozitiv, corect, bun, sublim, înălțător este chiar straniu acest îndemn la a scoate la lumină sentimente negative care, cu un minim de efort, ar putea fi dizolvate în altceva. Nu putem însă pleca de la ideea că toți oamenii sunt la fel. Din această cauză până și astăzi se va face o distincție clară între cei orientați superior și oamenii leneși. În timp ce ființele comode își consumă acum energia pentru a purta discuții sterile despre ceea ce le interesează mai mult, despre proiectele personale, cei superiori demonstrează o mare forță de concentrare folosindu-și sensibilitatea pentru a-i ajuta pe ceilalți să iasă din zona negativă. Ei nu se vor uita în jos pentru a-și arăta superioritatea, ci pentru a le întinde celor aflați într-un moment dificil al vieții o mână de ajutor. În felul acesta, li se împlinește o dorință formulată mai cu mult timp în urmă și care face referire la putință de a nu participa la acest proces de degradare socială, ci de a se dovedi utili, poate chiar de a fi colacul de salvare pentru alții.
Peste mulți ani își vor aminti că acesta a fost momentul când au putut cu adevărat să facă față orientărilor negative ori când s-au detașat confortabil sau complet de acest factor periculos.
Dacă Luna din Rac îi ajută pe cei superficiali să-și dramatizeze condiția și să fugă din fața pericolelor, celor superiori le inspiră gândul de a merge mai departe, de a ignora valul periculos, de a avea mai multă siguranță în mesajul propriu pentru ca, în final, să reușească să obțină ceea ce nu au sperat niciodată în această problemă: siguranța de sine.
În general, zodiile de apă nu conferă nici siguranță de sine și nici încredere în sine, deși astrologia natală indică zodia Scorpion ca fiind una dintre zonele astrale în care siguranța de sine este argumentată foarte bine. În această zodie îl avem acum pe Saturn care se află în război cu ideea, noțiunea, comunicarea, transferul, mobilitatea (opoziție cu Mercur). Cu alte cuvinte, elementul de referință pe care planeta Saturn îl îndreaptă acum spre încrederea în sine este unul care întreține suspiciunea, dezacordul, nevoia de siguranță, dezechilibru. În absența unui rezultat concludent, încrederea care vine din zodia Scorpion se întoarce împotriva celui care o emite pentru că, în realitate, rezultatul este acela care alimentează energia scorpionului cu stabilitate, nu demersul în sine. Doar pe baza acestui rezultat se constată că din Scorpion ne vine încredere în sine. Cu alte cuvinte, astăzi vom observa că de fapt puterea în care am crezut nu este o putere reală, ci una care are nevoie în permanență de feedback, de rezultatul gândit inițial. Atunci când acest feedback există, omul obișnuit nu poate face diferența între acest tip de putere și cel real.
Spre deosebire de puterea reală, aceea care vine din zodiile de foc, focul chimic din Scorpion se transformă acum într-un veritabil „accident de laborator”. Reacțiile ulterioare vor fi vizibile în primul rând în zona elementelor de referință, în ținta stabilită. Și, fără încredere în sine, omul va considera că tot ceea ce se află în jurul său este rău, periculos și nu are nici o șansă să fie schimbat. Se înțelege, astfel, că fără puterea feedbackului, încrederea în sine care ne vine din Scorpion, devine forța care distruge tot ceea ce atinge, doar pentru că nu a fost atins rezultatul scontat, doar pentru că a îndrăznit să se desfășoare într-o altă zonă, poate chiar cea a libertății. Omul care va întruchipa acest proces va purta astăzi eticheta de „om rău”, „om rigid”, „om închistat” , chiar dacă s-ar putea să nu fie decât victima propriilor erori.
Luna din zodia Rac nu va ajuta procesul de reglare și, prin trigonul său cu Capul Dragonului, îl invită pe individ la experimentare, adică la muncă, la efort, ca și cum condiția încrederii în sine este deja îndeplinită. Înțelegem astfel că absența puterii reale va duce, pe o cale ocolitoare, la o mare dezamăgire.
Viața comună va încerca să acopere acest neajuns de factură internă prin două direcții:
1. omul superficial va da vina pe ceilalți;
2. omul profund se va izola arătând că știe să piardă.
Indiferent de zona în care se situează, individul va resimți astăzi un mare disconfort pe care îl va pune pe seama exprimării inadecvate.
Soluția acestei probleme vă apărea tot astăzi prin trecerea planetei Venus în Berbec. Atingând acest semn de putere, planeta Venus va trece de la indulgența care permite și celui rău să facă ce vrea, la intransigența elementului pozitiv care pune interdicție pentru că totul să fie mai clar. Zodia Berbec reprezintă pentru Venus un exil, adică un loc în care sentimentul nu se poate exprima așa cum trebuie, dar asta nu înseamnă că dacă se exprimă o face greșit. Nu o face prin rafinament, eleganță, echidistanță sau protecție, ci doar prin franchețe, duritate, siguranță, ceea ce ar putea fi perceput negativ, gen: degeaba adevărul este util dacă nu este spus cu blândețe, degeaba îmi zâmbește dacă mă refuză ș.a.m.d.
Prin urmare, 3 mai, pentru cei mai mulți, reprezintă o zi încărcată de mari confuzii. Adevărul astăzi fie nu mai este susținut de un demers social, fie un personaj celebru dezertează și își dezvăluie adevărata natură. Indiferent din ce unghi privim, mulți vor resimți ziua de 3 mai ca pe o încercare a vieții. O parte din demersuri sunt oprite, iar altele distruse complet fără a se ține cont de calitatea mesajului conținut, de sentimentele celor implicați, de investiție, speranță sau așteptări. Acolo unde se poate face dovada unei puteri reale se poate constata un mare progres. Dar cum vom reuși să facem diferența între o putere reală și una artificială? Simplu. Puterea reală aplică decizia sa și asupra propriei naturi, adică emite reguli pe care ea însăși le respectă. Puterea artificială urmărește doar rezultatul. Ea nu se caracterizează prin ceea ce afișează, ci se folosește de aceste elemente vizibile pentru a-și atinge scopurile.
Pe baza acestui mecanism oameni aleg să devină suspicioși, să lupte unul împotriva altuia, să fie reticenți la schimbare, să afișeze duritate, egoism sau o anume răceală afectivă, în loc să se detașeze de aceste instrumente ale puterii false, să se interiorizeze și să caute adevăratele valori.
Cei care reușesc să înțeleagă încă de dimineață acest lucru vor alege să privească succesul și insuccesul acestei zile ca pe treptele unei scări. Niciun om normal nu crede că scara de care se folosește reprezintă expresia forței sale, dar urcatul și coborâtul sunt definite de puterea sa. Puterea de a urca și coborî, dacă este atribuită scării, devine ireală, pentru că ea va dispărea la capătul ei. Acesta este elementul care va fi agresat de opoziția dintre Mercur cu Saturn și, de asemenea, acela care va fi revigorat din exprimarea directă a sentimentului ce vine din intrarea lui Venus în Berbec.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu face din 3 mai o zi a confuziilor. Teama de schimbare este indiciul cel mai clar că ne aflăm pe punctul de a greși. Atunci când apare, să întâmpinăm schimbarea cu brațele deschise pentru că teama de schimbare alterează conținutul cu care vom intra în contact când schimbarea se produce. Deci dacă teama este resimțită fie și numai puțin, este clar că percepția va fi alterată și nu putem știi precis ce se află dincolo. Așadar, reținerea, chiar dacă va fi credibilă, nu va fi argumentată de un element real.

Identificarea unei soluţii folosită pentru a combate o criză. Episoade spectaculoase. Totul este amplificat. Lucrurile se limpezesc prin investigaţie. Preocupări care clarifică. Faptele bune sunt recompensate. Autocontrolul primeşte acum primul răspuns. Obstacolele personale sunt depăşite prin mobilizarea elementelor de patrimoniu. Este pus la bătaie un talent. Situaţiile merg spre bine. Pasiunile incită în a demonstra puterea, superioritatea, cunoaşterea. Cel slab înţelege că el însuşi şi-a dictat să fie aşa.

Finalul săptămânii aduce împlinirea unor unghiuri importante pentru ceea ce reprezintă deviza generală a acestei perioade, cea care este legată de speranțe și de împlinirea acestora.
Soarele și Pluton se întâlnesc astăzi într-un trigon aducând la lumină forța și rafinamentul care vor fi utilizate în ceea ce de-a lungul acestei săptămâni au avut statut de investigație. Prin acest unghi care se realizează între Soare și Pluton dinamica socială va fi marcată de voință. Asta înseamnă că oamenii vor parcurge evenimente spectaculoase pe care și le vor dicta singuri prin dorințele și aspirațiile pe care le au. La fel ca și în celelalte zile ale săptămânii, se va pune acum problema explorării unor zone care au fost în primele patru luni ale anului ignorate.
Dacă Soarele va face astăzi casă bună cu Pluton, Luna, trecând prin domiciliul său, se va afla în opoziție cu planeta tenebrelor și, în a doua parte a zilei, în conjuncție cu Jupiter. Această dispunere astrală îi va încuraja pe oameni să se exprime liber pentru că Soarele va media opoziția pe care acum Luna o activează (Pluton-Jupiter) prin trecerea sa pe domiciliu.
În primul rând sunt clarificate probleme legate de patrimoniu apoi sunt aduse la lumină nevoi pe care acum ne simțim în stare să ni le satisfacem. Pentru unii aceste nevoi se limitează doar la nivelul plăcerilor gastronomice sau la cele de natură erotică. Cei care reușesc să privească dincolo de această pânză deasă a iluziei vor trece dincolo de acest moment al împlinirilor imediate și vor considera că este mult mai important pentru ei să-și vindece o rană a destinului decât să-și satisfacă anumite pofte. Balansul între satisfacție și necesitate va fi elementul major care va defini statutul acestei zile.
Dacă privim ansamblul acestei zile și îl judecăm în raport cu unghiurile pe care le-am traversat de-a lungul acestei săptămâni, înțelegem că scopul pentru care sunt parcurse aceste momente este acela de a extinde câmpul conștiinței sau de a-l face pe om mai puternic ori mai pregătit în fața încercărilor majore ale vieții. De asemenea, este invocat aici motivul educației, ca o componentă care susține, deopotrivă, esența spiritului, nivelul de percepție și disponibilitatea pentru a asimila noi experiențe.
Înțelegem, astfel, că un om educat va cere universului în alt mod îndeplinirea propriilor dorințe decât o ființă superficială care trăiește doar pentru asta. Investigația este elementul care îi va ajuta pe oameni să facă diferența între nevoile importante și cele penibile.
Într-un astfel de moment, indiferent de statutul pe care-l are, individul va dori să-și mobilizeze anumite elemente de patrimoniu ca și cum ar fi dintr-odată dispus să-și vândă o marfă. Dacă marfa sa este alterată, fie pentru că nu a avut grijă de ea, fie pentru că indiferent de preocupări statutul ei este unul foarte perisabil, rezultanta va dezamăgi ori, în cazul celor care au o stima de sine prea mare în comparație cu realitatea, va duce la frustrare. Cu ceea ce obținem din vânzarea acestor mărfuri vom merge mai departe pentru identificarea soluțiilor utilizate în combaterea unor crize. Mergând pe acest fir ipotetic deducem că dacă o anume persoană nu este capabilă să se descurce singură într-o zonă, chiar dacă a făcut același lucru cu partenerii săi de drum, înseamnă că este deficitară la capitolul valențe spirituale, nu la cel legat de atribute ale inteligenței.
Această relație de înțelegere între Soare și Pluton ce apare concomitent cu disputa dintre Lună și Pluton aduce în zona socială evenimente care pot deveni periculoase prin confuzie. Astăzi este recompensat un drept, apreciat un talent, evaluat un bun expus. Ceea ce nu este expus, primește din start eticheta de „neadecvat”. Dacă recompensa vine pe filiera trigonului Soare-Pluton, etichetarea negativă primește suportul astral al opoziției Luna-Pluton. Conjuncția Lunii cu Jupiter va aduce acestei confuzii o notă dramatică. Adică vor fi aduse în discuție problemele care privesc zona, locul și persoanele de față vor cere în mod imperativ reproducerea acestei soluții. De aceea nu este adecvat invocarea precedentului, chiar dacă acesta a fost creat relativ recent, deoarece, indiferent de calitatea sa, va lăsa impresia de nedreptate.
În realitate, așa după cum putem constata, lucrurile se desfășoară de o manieră simplă. Ceea ce este expus va primi calificativ corect, ceea ce individul în sine a decis că trebuie ascuns, va fi catalogat ca fiind neadecvat. Orice completare, adăugire sau orice artificiu suplimentar complică situația și cere indirect recunoașterea unui rău ca fiind bun.
Acest mecanism al confuziei voite se poate manifesta atât în relațiile individului cu societatea, cât și în raporturile intime, adică acelea pe care individul le are cu propria sa ființă. Nu încape discuție că trecerea Lunii prin preajma lui Jupiter înseamnă, de fapt, integrarea Lunii în careul în T pe semne cardinale cu Uranus focar, aducând la lumină probleme mai vechi cu scopul de a fi îmbrăcate în haine noi și vândute ca produse de unică folosință.
Lilith nu este astăzi implicată în vreun aspect împlinit direct, deși minciuna este domeniul ei, însă prin concursul celorlalte unghiuri astrale este invocată, încercându-i pe oameni la capitolul generozitate, căldură sufletească, originalitate, creativitate, independență, putere.
Prin urmare, 5 mai ne îndeamnă să limpezim lucrurile printr-o formă de investigație, despre care putem spune clar și răspicat că ne este familiară. Pentru că mulți vor lua aceste lucruri în ușor unii vor reuși ca în a doua parte a zilei să demonstreze altceva, fie că sunt necunoscători, fie că sunt indiferenți, fie că sunt mincinoși.
Explorarea profunzimilor ființei ia astăzi înfățișarea unei dimensiuni complicate. Caracterul complicat nu vine însă din predispozițiile astrale, ci din modul cum oamenii aleg să răspundă la ele. Se știe că Pluton face trimitere la voința divină, la martor, la procesul de transformare prin renaștere, dar și la bani, ingineriile financiare sau sexualitate. Este adevărat că dacă în privința acestora din urmă Pluton este secondat de planete individuale, precum Marte sau Venus, în privința elementelor care fac trimitere la segmentul spiritual patronajul său este absolut. Așadar, influența astrală obiectivă nu poate fi compromisă decât aici, în această lume fizică și doar prin raporturile ce țin de materie. Pentru cel care trăiește în spirit și care are, de asemenea, un corp aici în această lume ce îl constrânge să se supună acelorași predispoziții astrale, complexul de factori cosmici care acționează în intervalul acesta reprezintă un îndemn la dragostea care eliberează, la autocontrol ori o suplimentare a factorului voință, dar nu la modul general, ci doar în direcția cunoașterii.
Așadar, acolo unde lucrurile astăzi nu merg, înseamnă că ele s-ar afla în totală defazare cu adevăratul mesaj astral care activează în zona impersonală și care este în totalitate bun. În felul acesta, dacă alegem simplitatea, interiorizarea va duce spre cunoaștere și doar așa influxurile astrale ale acestei zile ne vor recompensa cu bine.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a reduce spectrul preocupărilor pentru a vedea lucrurile în simplitatea lor maximă. Acolo unde ele se complică, evenimentele pot derapa.

14 thoughts on “28 aprilie – 4 mai 2014

 1. Monica spune:

  Pot spune „gand la gand cu bucurie” in legatura cu tabloul pe care l-ai creionat pentru saptamana viitoare. Sa fie o saptamana linistita pentru toti si sa ni se rezolve cat mai multe din cate avem pe suflet.
  Azi mi-a trecut de multe ori prin gand ca sigur saptamana viitoare se vor intampla lucruri pe care le astept de mult timp; ma bazam pe un vis, insa acum se explica si astrologic. Nu stiu sa interpretez vise, dar azi-noapte, dupa ce am cazut adanc in prapastia deznadejdii si a lacrimilor, am visat ca plecam dintr-o camera cu nr 25 si am iesit in noroi si ploaie si ma chinuiam sa gasesc drumul inapoi pentru ca nu mi-l mai aminteam si mergeam greu prin noroi,erau oameni care trageau de mine..intr-un final mi-am zis ca stiu , pe aici este drumul spre acea camera si cand l-am gasit am avut senzatia ca mi s-a luat ceva de pe suflet, greu de explicat. Ma gandeam ca acel 7 inseamna spiritualitate si ca, dupa un drum pe care inca il simt greu, voi cunoaste linistea, aceea data de Dumnezeu.
  Poate la sfarsitul saptamanii viitoare vor fi multi cei care au simtit ca a fost o saptamana cu impliniri (dintr-acelea inaltatoare).

  ***

  La multi ani de Sf. Gheorghe iti spun cu intarziere. De abia acum am sesizat ca atunci cand am scris un pic mai devreme nu am facut deloc legatura intre ziua de ieri si numele tau.

 2. Mariana spune:

  Citez: „Trebuie sa avem vointa, pentru a infrana dorinta”

 3. Aura Dvoracic spune:

  FITI BINECUVANTAT !

 4. Marinela spune:

  Cu intarziere ….
  La multi ani!

  Da cred ca multi asteptam un moment de respiro, in care sa vedem ce creste din semintele pe care le-am plantat cu multa speranta atunci cand momentul a parut a fi oportun.
  De aici si intarzierea, nu au mai fost momente de respiro … nu am reusit nici sa va spun la momentul potrivit ca am ajuns, asa nu ne spuneati la „o rascruce de drumuri”, dar ca acolo au fost, nu un semn (pe langa care am trecut fara sa-mi dau seama) ci doua (al doilea, pe cat de neasteptat, pe atat de clar).

  Multe multumiri
  Cu drag Marinela

  1. Marinela,
   Multumesc!

   Cristea Alina,
   nu ofer consultatii.

 5. Cristea Alina spune:

  Bună ziua, sunt interesată de o astrogramă. Cum pot lua legătura cu dumneavoastră?

 6. maria spune:

  dl.coser,buna seara,am o mare rugaminte la d.voastra,baiatul meu are miercuri un interviu ft;important ma puteti ajuta cu un sfat este un moment bun avand in vedere ca astazi a fost eclipsa 04-03-1992 arad 23-52,respectele mele maria

  1. Vă mulțumesc pentru urări, pentru gândurile voastre frumoase și vă doresc să fiți în continuare oameni minunați pentru ca puterea pe care o obțineți prin studiu să vă fie cu folos și să fie utilă și celorlalți.

 7. lucia spune:

  Buna seara.
  Spuneati undeva ca anumite situatii / aspecte sunt deasupra (scapa) sistemului astrologic – nu retin exact exprimarea. As dori sa stiu daca se recunoaste astrologic acest lucru – respectiv, exista undeva o certitudine ca „portile” respective sunt lasate deschise – sau este totul la latitudinea interpretarii fiecarui astrolog (exista mai degraba pericolul unui exces de interpretare, de proiectie a unor evenimente/posibilitati)
  Va multumesc,
  Lucia

  1. Este la latitudinea oricărui pasionat de astrologie, nu neapărat astrolog. Nu, nu există un unghi anume care să permită aşa ceva, ci ansamblul temei. Ca la cutremur. Nu un unghi anume poate genera aşa ceva, ci o sumă de factori care trebuie observaţi de interpretul mesajului astral cu mare atenţie.
   Unii, mai comozi, spun că este vorba despre liber arbitru, însă, nu. Liber arbitru a avut Iisus sau alte fiinţe care au venit să ne învețe pe noi să transcendem planul acesta şi care nu au venit pentru ele. Aceste nişe se observă la faţa locului, pe temă, pe context, nu sunt stabilite dinainte, că, altfel, ar fi fost predispoziţii. Nu m-am gândit niciodată să fac un inventar al momentelor de genul acesta. Cred că nici nu ar fi util. Evoluţia implică un proces de descoperire. Noi, cei care citim nişte aspecte, nu avem dreptul să dictăm, prin reguli sau scheme, când se face saltul şi când nu. Alţii fac asta. Adică vreau să spun clar şi fără a lăsa loc de interpretare că eu nu fac asta. Când văd un astfel de moment, îl spun, dar asta nu se compară cu impactul unui Ghid, al unui Maestru care face mai mult decât a indica, a spune sau a preciza.

 8. lucia spune:

  Dar mie mi se pare cel mai important lucru din lume sa transcendem acel „loc”/situatie/moment – considerati ca este neaparat privilegiul Maestrilor sa stie si sa faca asta? nu se apropie oarecum momentul tuturor? Nu este chiar acesta sensul vietii, sa transcenzi aceste vesnice binaritati (reprezentate atat de corect de astrologie) unind cele de sus cu cele de jos in devenirea proprie(i constiinte)? Nici eu nu m-am gandit la un inventar cand v-am adresat intrebarea (desi prin forta acelei fraze, mi se parea ca aveti unul…ca vorbiti din perspectiva unor situatii concrete clare facand acea afirmatie); cred ca citirea autentica este „in situ”.
  Ma intreb daca nu cumva dvs va referiti la general si eu la „personal”: sa va dau ultimul exemplu intalnit – pentru ziua de 30 aprilie, in acel benefic context (prin munca libera) spuneati ca totul va lua infatisare mistica si unii se vor crede protejati sau supravegheati: nu este posibil – in unele situatii – sa chiar fie asa?
  Si nu in ultimul rand – sa inteleg ca liber arbitru au doar Cei veniti sa ne invete transcendenta? considerati ca noi avem doar liber arbitru partial sau este posibil chiar ca unii sa nu aiba deloc? va multumesc
  Lucia

  1. 1. Nu este neapărat privilegiul Maeştrilor, însă este în beneficiul nostru să-i lăsăm pe ei, până la un punct, să facă ceea ce au de făcut, pentru că ştiu mult mai bine. Apoi este imperios necesar să zburăm singuri. Termenul de Lucrare, pe care îl invocă adesea Maeştrii, este o construcţie foarte amplă ce are ca principal scop progresul spiritual. Şi ei progresează ghidând şi noi, îndrumaţi de ei. Aici nu mă refer la sensul clasic de Maestru, adică la unul care să te chinuie că nu-i convine lui ceva. Nu, în cazul acesta, ai nevoie să-i întâlneşti pentru a înţelege o dată pentru totdeauna că te poţi descurca fără ei. Mă refer la Fiinţele de Lumină care supraveghează tot acest proces al evoluţiei, aşa cum o mamă îşi supraveghează puiul. Aceştia sunt Maeştrii sau Ghizii la care mă refer. Aceştia fac Lucrarea de ridicare a omului din condiţia să infectă în care se complace.
   2. Exemplul la care faci referire este de fapt o sumă de factori. În acea zi oamenii, fiind încurajaţi de faptul că sunt remarcaţi, ascultaţi, apreciaţi, băgaţi în seamă, se simt motivaţi să dea mai mult, să facă mai mult. În acest context „mai mult” înseamnă şi a suplimenta volumul de lucru, dar, în cazul celor profunzi, „mai mult” implic[ şi a răscoli acolo unde nu se ajunge uşor. Rezultantă, în consonanţă cu experienţele pe care fiecare le-a avut, poate fi o inspiraţie aparte, o deschidere minunată. Adică ai lucrat şi acum primeşti retribuţia. Ai primit retribuţia, dar nu ai numărat-o şi, într-un magazin, constaţi, ajutată fiind de o vânzătoare cu vocaţie (adică de o situaţie care te pune în valoare), că poţi cumpăra mai mult. Totul se desfăşoară aici, în acest plan, deşi ni se pare că vine de departe ca o forţă împotriva determinismului. Munca nu este o ruşine, iar ea nu trebuie privită doar prin plata imediată. Iată că din exemplul pe care l-ai invocat asta se înţelege.
   3. Cu toţii avem liber arbitru. Fără nicio excepţie. Şi tot liberul arbitru este la fel. Doar că unii îl folosesc, alţii nu. Cu toţii avem ferestre acasă, însă unii nu le deschid niciodată, în timp ce alţii le folosesc pentru a se adresa celor din jur mai uşor să-i convingă că aerul care vine pe acolo e real. Unii cred ca ferestrele sunt doar desenate, alţii nici nu le văd, iar unii se laudă că trăiesc printre florile care cresc în glastră. Din nou spun, nu contează cum se justifică pentru că alegerile lor spun totul despre cât de conştienţi sunt de liberul lor arbitru. Exemplul Maeştrilor este edificator ]n această direcție.

 9. lucia spune:

  va multumesc
  Imi pare rau ca nu m-am facut inteleasa in limitele unor mesaje scurte, in cadrul pus la dispozitie aici… Cand am spus pe scurt „munca libera”, ma refeream exact la ceea ce precizati dvs pentru 30 aprilie – de aceea am enuntat ziua, pentru sensul contextului descris de dvs – si in continuare, la munca de cercetare profunda la care faceti referire acolo (cea care nu este solicitata de la nivel social -si prin urmare, nu este retribuita …) Imi pare rau daca s-a inteles tocmai pe dos
  Pe de alta parte, oricat ar parea de ciudat -si eu ma refeream la acest plan…transcendenta contine transascendenta dar si transdescendenta…iar determinismul exista peste tot chiar daca nu in sens cauzal „local” acceptat actual… Nu stiu cum este posibil sa va dau de inteles la ce ma refer, intr-un spatiu atat de restrans Va multumesc
  Lucia

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.