25 – 31 octombrie 2010

Luni, 25 octombrie
Începem săptămâna cu o intensitate specială. Luna, pe ultimul sectorul al exaltării sale (Taur) are de împlinit două Sextile (cu Jupiter şi Uranus) două careuri (cu Neptun şi Chiron), dar şi o opoziţie cu Marte. 25 octombrie este deci o zi de contradicţie constructivă, de dispută interioară pe idee avutului, acumulărilor, funcţiei ori profesiei. Mulţi îşi vor pune azi la îndoială priceperea şi se vor lăsa antrenaţi în demersuri care le vor complica şi mai mult viaţa.
Faptul că Luna, exaltată, se consuma în asemenea aspecte, aduce societăţii noastre soluţii, ca un fel de maree pozitivă care măreşte volumul apelor, dar nu spala aluviunile şi le conferă acestora un rost sau un dinamism aparte. Senzaţia de neîmplinire, dezvoltată mult în săptămâna anterioară, se transformă brusc în dorinţa de acumulare, de schimburi informaţionale, de destindere prin bucurie, jovialitate, delicii comportamentale ori culinare. Acest gen de destindere, va da zilei o notă personală, o trăsătură care se va regăsi pe tot parcursul ei, indiferent de unghiurile care se vor construi după aceea.
Trecând prin cele două careuri cu Neptun şi respectiv Chiron, Luna ne va dezvolta o imaginaţie dezordonată şi viaţa va comporta complicaţii care enervează, incita agresivitatea său duce spre comportamente bizare. Cu toate acestea trăsăturile benefice par să ne cuprindă în salturi, ca şi cum din oră în oră trebuie să se întâmplă ceva bun, pe fondul unei dorinţe ascunse pe care o dezvoltăm, dar cadrul general, dinamismul evenimentelor sociale, aşa cum sunt ele construite din săptămâna anterioară, rămân conturate în tonuri închise şi triste.
În mijlocul zilei găsim vinovatul, fără să ne dorim asta şi vom protesta împotriva acelor elemente sau trăsături comportamentale care ne-au lezat anterior. Iniţial, ne vom preocupa mai mult de ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile şi mai puţin de amploarea evenimentelor ce s-au derulat de la începutul anului, dar, pentru că Luna trece în Gemeni, un semn instabil care impune acestui astru un dinamism prost orientată şi o vivacitate pe demersuri scurte, ne vom trezi că emitem păreri despre ceea ce nu ne pricepem foarte bine şi despre oameni care nu au în problemele noastre nicio implicare.
Pe acest fond al bârfei, al dezordinii comportamentale, al siguranţei dezvoltată printr-un gen de minte încuiată, conjuncţia lui Mercur cu Venus este semn de eleganţă şi echilibru, de cercetare comportamentală, de implicarea în evenimente cu caracter monden şi de folosire a împrejurărilor ce se ivesc pentru un câştig personal. Fondul general pe care Luna reuşeşte să-l construiască de dimineaţă, aduce însă acestei conjuncţii o direcţie mai puţin plăcută. Se va râde, dar pe seama altora, se va dezvolta un comportament dinamic, dar el va fi în acelaşi timp şi nestatornic, se va căuta exprimarea frumosului prin forma şi expresie, dar asta va duce la superficialitate.
Prin urmare, calitatea evenimentelor în care ne implicăm azi ne duce spre un tărâm mai puţin explorat. Este adevărat că asta ne incita simţurile şi ne conferă siguranţă, jovialitate ori plăcere de a socializa, că ne ajută să comunicăm în diverse moduri pentru a ne elibera de stresuri, însă totul se concentrează în jurul unei dorinţe de reechilibrare afectivă, de eliminare a unei tensiuni, de debarasare de un stres. Conjuncţia lui Mercur cu Venus este însă o conjuncţie periculoasă pentru cei care au funcţii de răspundere, care hotărăsc destinele celorlalţi, care se implica în demersuri sociale complicate şi au drept de decizie asupra grupurilor. Aceştia vor acţiona pe resentimente şi vor reuşi să impună drept etalon propriile frustrări, propriile mijloace de cercetare, înţelegere, reuşind să substituie progresul cu amploarea şi rezultatul constructiv cu reuşita conjuncturală.
Neadevărurile vor fascina azi şi ne vor antrena în evenimente sociale care să le confere acestora stabilitate, ca şi cum vor participa la o întrecere pe tema: „Cine minte mai mult şi mai convingător?”.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne apropia de sinceritate. Dacă vom deveni excesiv preocupaţi de asta, dar ne vom lăsa manipulaţi de conjuncturile sociale vom căuta propriul adevăr în defavoarea celui de grup şi, în felul acesta, vom da viaţa unei alte forme de înşelăciune. Să înfruntăm cu curaj căldură puternică şi frigul periculos, chiar dacă acestea se vor succede la intervale foarte scurte.

Marţi, 26 octombrie
Ceea ce aduce această zi nu este nou, nici prin micile trăsături, nici prin valorile simple ale unei vieţi care nu oscilează şi nici nu ia amploare, dar nici prin acele elemente sociale care definesc caracterele oamenilor şi le ordonează după lumea ideilor sau după exemple de bune practici.
Plasate între trigonul Luna-Saturn şi sextilul Soare-Pluton, careurile pe care Luna le va împlini azi cu Junon şi cu Lilith sunt încărcate de păcat, de dorinţe inferioare, de atracţie spre zone întunecate ale personalităţii sau caracterului uman. Dacă întâi disputele vor fi motivate de nevoia de simplitate, brusc registrul stărilor sufleteşti se va schimba şi vom fac apel la o nedreptate pe care am încercat să o corectăm anterior, dar nu am putut. Acelaşi eşec, acum se va transforma în tensiune psihică, durere fizică, ori într-un gen de neastâmpăr metafizic, în funcţie de gravitatea problemei sau de sectorul social în care se va manifesta.
La puţin tip după aceea, complexele de inferioritate, îndoielile, sentimentele de vinovăţie, vor trece într-un alt plan, preschimbându-şi înfăţişările în ironie, agresivitate, vulgaritate ori indiferenţă. Vom avea azi neplăcută surpriză să vedem cum mulţi dintre apropiaţi se vor destinde, se vor relaxa sau se vor simţi încântaţi atunci când ne vor vedea pe noi că trecem prin greutăţi, când ne chinuim într-un foc al demersurilor fără soluţionare sau când întâmpinăm o mare şi nedorită încercare a vieţii.
Pe acest fond al relaţiile psiho-comportamentale dizarmonice, sextilul Soarelui cu Pluton este semn de înţelegere personală, de izbândă în ceea ce nu am intenţionat direct sau de reuşită întâmplătoare într-un domeniu pe care nu-l stăpânim foarte bine. Pentru cei cumpătaţi, această oportunitate este privită cu mari rezerve pentru că nepriceperea, chiar dacă este ascunsă acum, ea se poate face văzută la un moment dat şi, cine ştie, atunci poate deveni chiar penibilă.
Atunci când Soarele şi Pluton se întâlnesc în sextil, oamenii dezvoltă o mare putere de creaţie. Unii vor căuta să se afirme brusc prin ceea ce abia ating şi sunt încrezători peste limita admisă tocmai pentru că nu cunosc riscurile ce se ascund dincolo de strălucire. Azi vor vorbi mult despre pasiuni, despre puterea de influenţă, despre dominare, reconfigurarea traseelor pe care le au de urmat sau schimbarea priorităţilor de dragul unui nou statut.
Prin urmare, 26 octombrie este o zi intensă pentru că ne pune fata în faţă cu ceea ce nu stăpânim, dar trebuie să folosim, cu ceea ce ar fi trebuit să învăţăm de mult timp încoace, cu ceea ce ne sperie pentru că nu avem, dar ne încântă prea mult când ne prinde de mijloc şi ne ridică spre strălucire. Vom pune azi prea multă pasiune în demersurile noastre şi prea multă senzualitate în exprimare ori atingere. Dacă luăm în calcul că nevoile primare ale omului sunt cele de hrană, sexuale şi de integritate, valorile pe care vom dori să le cultivăm azi vor da o altă înfăţişare luptei pentru supravieţuire, necesităţii de a perpetua o idee, un concept sau de a menţine cu încăpăţânare un statut.
Cei care au lucrat asupra naturii lor instinctuale, care au încercat măcar să reziste o zi fără hrană şi să-şi menţină echilibrul, au rezistat instinctului sexual, fără să atingă limita frustrării sau care s-au simţit încrezători în statutul lor, chiar dacă viaţa nu le-a fost uşoară, ziua de 26 octombrie le va revitaliza structură, le va aduce în preajma oameni puternici şi ambiţioşi şi îi va ridica pe un piedestal pentru a fi exemple pentru ceilalţi. De partea cealaltă se vor situa oamenii fricoşi şi laşi, cei care lauda universul de fiecare dată când le oferă prilejul de a minţi sau de a păcăli pentru a cultiva lenea, perversitatea, vampirismul afectiv.
În plan social ziua este mai mult distrugătoare de valori pentru că atentează la ceea ce ne oferă saţietate. Cei puternici vor deveni adevăraţi vindecători în această zi poate şi pentru că oricât de mult ar primi ei nu se pierd cu firea, îşi cunosc locul şi limitele.

Miercuri, 27 octombrie
Ultima zi de Gemeni (Lună în Gemeni) este o zi de conservare. Nu vom putea lăsa în urma experienta primelor două zile ale săptămânii şi nici nu vom putea să ne impunem etaloane superioare pentru a privi cu mai multă îndrăzneală spre viitor. Azi trecem prin careul Luna-Jupiter, chiar în mijlocul zilei, şi nu doar neîncrederea, frustrarea sau teamă de „celălalt” ne curtează, ci chiar mici ghinioane care impun întârzieri, neinspiraţie, uitare, revolta lipsită de simţ practic. În acest tandem ne vom petrece întreaga zi, căutând să ne liniştim sufletele în plăceri periculoase. Unii se vor izola, refuzând dialogul sau dormind, alţii, dimpotrivă, vor căuta să socializeze mai mult pentru a-şi proteja o tulpină firavă de speranţă, să-şi ascundă fragilitatea sentimentelor.
O călătorie interesantă se va produce azi şi nimeni nu pare să fie pregătit pentru că Marte azi va trece pe ultimul grad din Scorpion, complicându-ne relaţia cu sine şi agresând-o departe de privirile celorlalţi, în afara unui ajutor pe are l-am putea primi din afară. O combinaţie între ambiţie şi laşitatea, îi va duce pe mulţi dintre noi în pragul disperării şi cei pasionaţi de astrologie, văzând că pe cerul zilei nu se împlinesc aspecte majore între planete cu mers lent, se vor mira neştiind care sunt unghiurile care impun o apăsare atât de mare. Este vorba despre relaţia neobişnuită care se realizează intre Luna în Gemeni şi Marte din Scorpion, o inconjunctie (unghi de 150 grade) apăsătoare prin care sunt amestecate uleiul şi apă, adică două trăsături care, în absenţa unei motivaţii, nu vor putea fi niciodată combinate.
Trebuie deci să ne aşteptăm de la această zi la o explozie temperamentală, la un dinamism interior care să ne pună pe jar sentimentele şi modul cum vrem să le facem cunoscute, care să ne îndemne să ne ridicăm chiar dacă am căzut în urma unei lovituri puternice sau ca urmare a oboselii accentuate. Aceasta revenire este spectaculoasă şi în acelaşi timp îngrozitoare.
Pe sectorul public 27 octombrie este o zi de mari tulburări. Complicaţiile declanşate de la începutul săptămânii ating acum un punct final, o intensitate specială. Ceea ce va face din 27 octombrie o zi celebra va fi însă caracterul ambivalent al trăsăturile. Acolo unde o voce negativă va tulbura atmosferă, una pozitivă se va ridica şi va echilibra balanţa pentru că scopul nu este acela de a destabiliza, ci de a atinge un nou stadiu al controlului, cu atât mai mult dacă acţiunile se vor desfăşura în plan social.
Prin urmare, ultima zi de Gemeni (Lună în Gemeni) aduce sentimente tulburătoare, întoarcerea la “Carul cu boi” al lui Grigorescu ce ar putea reprezenta pentru unii un umil mijloc de locomoţie, iar pentru alţii un simbol al simplităţi creatoare, al frumuseţii rustice pe care am crezut-o de mult timp dispărută. Întreaga zi ne vom complica în sentimente contrare şi, de asemenea, ca o exprimare la nivel social a trăirile, în evenimente sociale cu un caracter ambivalent. Judecând după succesiune unghiurilor, care au darul de a ne revela modul cum se construieşte urzeală de trăsături astrale, oricât de amplă şi negativă se va anunţa această zi, ea nu va putea să distrugă nimic. Scopul ei nu este acela de a distruge, ci de a consolida orice structură care se ridică. Aşadar, nu doar celulele sănătoase sunt azi impulsionate, tulburate sau determinate să se înmulţească, ci şi cele canceroase. Cei care nu sunt atenţi sau uita că viaţa se construieşte, se vor lăsa antrenaţi în demersuri periculoase. O sămânţă de haos pluteşte peste tot azi şi tocmai de aceea pentru a nu o atrage, pentru a nu o integra în propria structura pentru că, începând de mâine, cu Marte în Săgetător să o dezvoltăm, se recomandă multă prudenţă.

Joi, 28 octombrie
Trecând în Rac, Luna va schimba cadrul general al predispoziţiilor inspirând simplitate şi melancolie, forţa în exprimarea verbală sau în a da o formă sentimentelor. Memoria a ceea ce s-a întâmplat săptămână anterioară ne revine brusc şi, în această postură, vom lua contact nu doar cu acele informaţii, ci şi cu efectele pe care ele le-au produs în răstimpul ce s-a scurs. Faptul că Luna ne duce într-un conflict interior, prin opoziţia cu Pluton, spre o agresivitate faţă de propriile construcţii, propriile idei sau relaţii, prin conjuncţia cu Coada Dragonului, dar şi spre o nevoie de recunoaştere a meritelor, rezultatelor sau statutului, prin trigonul cu Venus, va face din dimineaţa zilei de 28 octombrie un interval în care se vor construi toate planurile şi demersurile întregii zile. Fără să intenţionăm asta ne facem schema întregii zile, iar gândurile se vor îndrepta spre această preocupare şi, pentru că fondul energetic astral care ne susţine acest demers nu este unul benefic, suntem pe punctul să ne stricăm întreaga zi, pornind, chiar de dimineaţă, cu stângul. În acest punct riscăm să nu avem deloc viziune şi nici realism în a ne stabili obiective concrete, realizabile.
În a doua parte a zilei, unghiurile pe care le va împlini Luna ne va tempera dorinţa de dominare şi nevoia de a schimba ceva în jur. Centrul de greutate al acestei modificări este careul Luna-Saturn. Un obstacol va întârzia finalizarea demersurilor programate de dimineaţă, fie printr-un evident semn de restricţie, fie prin accentuarea dezamăgirii resimţită, în complexul de stări, chiar de dimineaţă. Ceea ce va veni spre finaliza acum nu este deloc complex şi nici nu solicitată foarte mult cunoştinţele, ci va impulsiona spre o cercetarea mai atentă a ceea se întâmplă în jur, a oamenilor pentru că, în final, să ne convingem că suita evenimentelor a complicat sau schimbat contextul social şi acum este nevoie de o altă abordare. Ca element component al procesului de modificare, de schimbare a direcţie spre care se îndreaptă evenimentele sociale, ceea ce ne aduce a doua parte a zilei este benefic în esenţă, tocmai de aceea se impune aici un avertisment ce se îndreaptă spre a tempera entuziasmul şi forţa dezlănţuită, dinamismul şi optimismul, pentru că, îndreptând aceste impulsuri spre ceilalţi, pe unghiuri în care sunt implicate Junon din Fecioară şi Lilith din Peşti, vom fi dezamăgiţi în final. Nu vom găsi un canal comun de comunicare sau nu vom reuşim să-i antrenăm pe cei din jur aşa după cum ne-am dori şi asta duce la frustrare sau cel puţin la dezamăgire.
Ziua nu este însă importantă doar prin acest periplu al Lunii, ci şi prin ingresul lui Marte în Săgetător, eveniment care modifică în bine cerul acestei zile, dar şi al celor ce vor veni până pe 8 decembrie când va părăsi Săgetătorul şi va intra în Capricorn (exaltare). Intrând în Săgetător, Marte ne va face să ne simţim liberi şi ne vom dezlănţui spre acele situaţii sau persoane care ne-au limitat decizia sau sentimentele în ultima lună, spre a le corecta. Pentru că Săgetătorul, ca semn ambivalent, va impune deopotrivă consum şi control, educaţie şi canalizarea acestei tendinţe spre un scop, revoltă şi motivarea acestei printr-o idee tangenta la propria moralitate, Marte va avea suficiente motive să ne tulbure conştiinţele şi să ne ducă spre un tărâm periculos.
A acţiona în plan personal pe un asemenea ingress înseamnă a dori să se ascundă dureri care nu pot fi soluţionate acum. Tocmai de aceea, tot ce este nou, ce străluceşte, ce exprima frumosul şi rafinamentul, ce scoate în evidenţă un gând sau un sentiment pe idee “aşa gândesc eu”, “aşa simt eu” este acum impulsionat, dezvoltat într-un mod arzător şi impus anturajului că valori proprii benefice. Binele, prin Săgetător, se dezvoltă pentru că este suprimat raul, pentru că este ascuns sau pentru că nu a fost cunoscut încă. Atingând acest punct delicat al existenţei umane, Marte, după tot ceea ceea ce a tulburat în tranzitul sau prin Scorpion (15 septembrie – 28 octombrie 2010), va impune o defazare a existenţei personale faţă de cea publică şi acolo unde individul îşi duce viaţă în solitudine, acolo unde nu există un schimb al ideilor, la nivel fizic sau la nivel astral, vibraţiile marţiene ne duc spre ridicol, penibil, kitsch.
A acţiona în plan social cu un Marte în Săgetător înseamnă să dispui de funcţie, de veleităţi de comerciant şi să ai un auditoriu care să nu-ţi atingă punctele vulnerabile, acele defecte de care Săgetător întotdeauna fuge. Aici vom putea să observăm sensibilitatea şi delicateţea acestui semn care înţeapă pentru că nu a fost învăţat să facă altceva sau doboară limite al structurii umane pentru că nimeni nu l-a învăţat să se oprească şi să-şi folosească focul creator pentru căldura nu pentru a arde complet sau a pârjoli. În plan social Marte în Săgetător este semn de victorie, de dezlănţuire, de ieşire din anonimat, de ridicare la lumină a ideilor, de a construi un cadru social care să permită o dezvoltare constructivă, educativa, morală. Cu această nouă poziţie, cu toţii ne vom simţi drepţi şi puternici, plini de energie şi dispuşi să intrăm în competiţie. Semnul întrecerilor devine pentru acest ingres fie 100 m garduri sau maraton, fie o partidă de şah.
Dacă Marte în Săgetător va impune un nou cadru pentru exprimarea dorinţelor şi pentru consum al forţei vitale, sextilul lui Mercur cu Junon şi apoi trigonul lui Venus cu Coada Dragonului, împlinite la grad perfect tot azi, dar şi prin implicarea Lunii, de-a lungul zilei, în aspecte cu acestea, au rolul de a schimba un standard, de a-l stabiliza şi de a ridica la tribună un pitic diform drept etalon al frumosului şi armoniei. În acest stadiu este prematur să judecăm dacă este sau nu veridic ceea ce suntem anunţaţi şi nu doar efectul unei construcţii mentale, dar azi vom crede cu tărie că piticul diform trebuie să fie un etalon impus trăsăturilor perioadei următoare. Pentru că vibraţiile acestei zile au puternice înclinaţii spre latura afectivă, iar Venus este încă retrograd în exil (Scorpion) şi, în mod absolut sigur, nimic din ceea ce aduce această zi nu ne va mulţumi, vibraţiile lui Marte, ca un suflu nou, ni se vor părea că o adevărată salvare. În felul acesta disputele pot atinge culmi ale absurdului, iar exprimările la scena deschisă vor semăna mai mult cu paroxismul decât cu entuziasmul, iar noi nu vom simţi deloc ridicolul situaţiilor.
Prin urmare, 28 octombrie are şansa să devine cea mai intensă zi a lunii octombrie. Unii vor spune că au aşteptat întregul an 2010 această zi pentru a-şi vedea victoria instaurată sau pentru a se vedea pe un drum mai sigur şi mai prosper. Indiferent că se formulează aşa sau se abordează vibraţia zilei cu mai multă prudenţă, totul pare să intre pe un alt făgaş, ca şi cum dintr-odată schimbarea veşmintelor a însemnat şi schimbarea stării sufleteşti în aşa mod încât ceea ce a fost trist sau boala să nu se mai vadă aşa.
Azi ceea ce nu se vede, nu există şi tocmai de aceea recomandarea pentru 28 octombrie este de fapt un apel la prudenţă şi atenţie. Cel care are forţă şi dinamism are şi obligaţia să înveţe să-şi dozeze ceea ce deţine şi mai ales acestuia i se cere să reflecteze asupra consecinţelor înainte de a acţiona. Forţa dezlănţuită a vibraţiilor care vin dinspre Săgetător pot trece foarte uşor drept definitive ca intensitate, că desfiinţare a întunericului prin lumina orbitoare sau prin legiferare.
Indiferent ce va cere azi finalitate, reflectaţi de mai multe ori pentru că efectul pirotehnic al zilei îl înspăimântă pe adversar, dar poate dărma şi casa în care locuim. Ceea ce se va hotărî azi, dacă va îndeplini această condiţie, va fi trainic şi benefic.

Vineri, 29 octombrie
Un al moment de dezlănţuire şi soluţionare, de împlinire şi descindere pozitivă de forţe se va împlini azi. Nu doar conjuncţia Soarelui cu Venus, că moment de tandreţe şi rafinament, de dezrobire, revoltă împotriva unei nedreptăţi sau de împlinire a unui vis, ci mai ales sextilul pe care Soarele îl împlineşte cu Capul Dragonului şi, deopotrivă, trigonul Mercur-Lilih, toate acestea fiind iniţiate de planete aflate în tranzit prin Scorpion. În felul acesta zodia Scorpion devine personajul principal al acestei zile, nu şi al perioadei, pentru că Marte i-a părăsit teritoriul, trecând acum prin Săgetător. Pierzând guvernatorul nocturn, Scorpionul, care se simte mai bine în umbră, în întuneric, în deplinătatea forţelor ascunse, simte că pierde un susţinător important şi întreaga sa vibraţie se va disimula, renunţând pentru o zi la atacuri virulente sau la mişcări de culise, ca să-şi consolideze întâietatea sau controlul.
Cele trei aspecte aduce semnul morţii într-un context nou, cum nu a mai fost el judecat până cum, de la începutul anului: sublimarea prin moarte şi renaştere ritualică. Poate, unora, li se va părea prea pretenţioasă această interpretare, însă ea nu este decât efectul impus de două direcţii care se întâlnesc azi, în spaţiu şi timpul zilei de 29 octombrie, că pe un teren neutru:
1. ambiţia şi dorinţa de putere;
2. teamă eşecului şi remontarea pentru un nou început.
Asemenea construcţiei miturilor, ziua de 29 octombrie ne înfăţişează episodic, ipostaze ale primei perioade a anului 2010, dar şi ceea ce s-a scurs din a doua perioadă, fragmentându-le pe înţelesuri comune pentru a ne familiariza cu întâmplări iniţiatice şi cu ideea de misiune, de suferinţă, pentru salvare sufletului său pentru protecţia celorlalţi, că, în final, faptele să reprezinte o monedă de schimb pentru a obţine un loc privilegiat în rândul celor drepţi sau în categoria exemplelor de bune practici.
În mod obişnuit este greu să cuprindem cu mintea sensurile miturilor şi să le integrăm în existenţa profana, dar tocmai acesta este rostul lor şi acesta va fi rostul a ceea ce ni se va întâmpla azi. Aşadar, în intenţia noastră de a face ceva grandios sau pur şi simplu pentru a combate rutină ori plictiseala, declanşăm o serie de acţiune pe care nu le mai putem opri. Că este vorba despre dreptate, adevăr, cunoaştere ori înţelepciune sau, mai apropiat înţelegerii comune, dacă este vorba despre dragoste, ajutor reciproc, simbioză azi, relaţia cu apropiaţii, dacă ne referim la un destin personal, sau cu societatea, dacă ne referim la unul colectiv, implica refuzul continuării unui obicei fără a nu fi schimbat cu altul, asemănător acestuia, dar superior ca implicare şi cerinţe. Este ca şi cum azi nu vom mai folosi în mod direct bani, ci, prin faptele bune pe care le facem celor apropiaţi, îi implicăm pe ei în ceea ce noi avem de plătiţi pentru a cumpăra tot ceea ce ne trebuie cu banii lor, fără a-i manipula, fără a-i obliga să-şi înstrăineze un bun necesar, ci dintr-o pură comuniune, dintr-o simplă solidaritate.
Făceam anterior trimitere la o piramidă existenţială, atunci când am identificat patru nivele de expresie a influenţei planetare, sugerând că starea de martor este etalonul, nivelul cel mai înalt pe care îl poate utiliza o fiinţă prin integrarea sa în determinismul astral. Azi vom folosi din nou aceasta piramidă existenţială ca şi cum am ocupa dintr-odată un al cincilea nivel, în afara a ceea ce am putut integra cu mintea. Dacă la nivel subtil acest lucru este relativ uşor de integrat, în viaţa comună este greu de înţeles cum se realizează acest transfer informaţional, cum dintr-odată se face un transfer de putere, cum unii mor (evident, la figurat) pentru că îşi pierd haina care le dădea stătut, nume, imagine socială.
Dacă vorbim despre artă, armonie, frumuseţe fizică, sănătate emoţională, mentală sau că ne implicăm într-un demers social cu mare amploare, totul va avea însă o conotaţie mistică pentru că vom acţiona mai mult intuitiv. Viaţa comună va prinde aripi şi cei mai slabi de inimă vor avea bucurii pe care nu le vor putea digera, iar firile pesimiste evenimente care le vor zdruncina convingerile întunecate şi-i vor apropia mai mult de lumină şi optimism, de încredere şi speranţă.
Prin urmare, 29 octombrie este o zi de mister, o zi în care ne trimitem hainele ce ne poartă numele în pădurea Baciu sau în triunghiul Bermudelor fără să ştim de ce; mulţi se vor gândi că dau curs unei curiozităţi de moment. Azi ne apropiem de sensurile profunde, de mecanisme complicate ale determinismului astral, ale succesiunii evenimentelor sociale şi putem surprinde o suită de întâmplări ce pornesc, de exemplu, de la un pix ce cade din ghiozdanul unui elev. Un întreg scenariu se poate construi de la un banal eveniment care pare să iasă din schema unei construcţii obişnuite sau simpliste.
Azi avem mai multă încredere şi tot ceea ce vrem să simplificăm ni se întoarce înapoi cu o energie pozitivă. O faptă bună este o mană cerească, iar un gest de sacrificiu, chiar dacă nu se poate finaliza aşa cum a fost intenţionat schimbă direcţia de mers şi conferă putere, forţa şi susţinere pentru demersuri personale pe care nu le putem nicicum vedea soluţionate.
Aşa după cum se poate constata, ziua este încărcată de sensuri abstracte şi ceea ce întâmplat în afara acestor sensuri sunt vârfuri, frunzuliţe, ori umbre ale întâmplărilor majore pe care le coordonăm cu mintea şi intenţiile noastre. Recomandarea este aceea de a ne îndrepta atenţia spre interior, de a ne lăsa antrenaţi în acest joc abstract al vieţii pentru a ne hrăni sufletul cu lumina care animă stelele şi le face să fie atât de frumoase şi de vii.

Sâmbătă, 30 octombrie
Trecerea Lunii în Leu scade din doză de sensibilitate şi amplifica sentimentul neapartenenţei, a mândriei şi lasă loc unei percepţii eronate. Tot ceea ce gândim, înţelegem sau facem se va situa în centrul preocupărilor noastre şi vom căuta, pe baza experienţei anterioare, să identificăm metode simple prin care să ne impunem punctul de vedere, să ne facem ascultată vocea, să renunţăm la efort, dar să beneficiem în continuare de recompense.
Careul Lunii cu Venus şi, implicit, careul între luminării, va fi înţeles că o autoanaliza, că o critică aplicată mediului în care lucrăm sau asupra căruia ni se cere să facem o evaluare. Această nouă sarcină ne trezeşte brusc la realitate. Înţelegem cât de uşor ne pot fi rănite sentimentele şi tocmai din această cauză a ceea ce se învăţa, vine cu vârsta, nu o asimilăm din cărţi. Experienţa personală este cea care ne îndeamnă să ne apropiem azi unii de alţii şi aburul gândirii abstracte, care ne-a învăluit ieri, se risipeşte brusc. În absenţa unui ajutor subtil, ştim doar că putem să acţionăm, că bază se pune doar pe muncă, efort, luciditate, isteţime şi recunoaştere. În afara acestora rămâne doar regretul că trăim într-o societate lipsită de simţul organizării, care invoca haosul şi deopotrivă respectul pentru libertatea celuilalt, doar atunci când nu poate stabili reguli clare după care cu toţii funcţionam.
Prin urmare, azi involuam şi nu facem din asta un caz pentru că toate datele care ne parvin ni se par minunate, realiste şi nu ne obligă deloc să gândim sau să simţim suplimentar. Revenirea va plăcea unora, pentru că se întorc pe un tărâm cunoscut, al tăciunilor fumegând încă şi al umbrelor care se perinda în mare viteză pe după pietre. Această lume este încărcată de durere şi neputinţă, dar azi ne va plăcea întrucât ceea ce ne-a dat ziua de ieri a fost mai mult decât am putut duce.
Din perspectiva iniţiatului, ziua de vineri 29 octombrie a fost ziua în care s-au deschis cerurile, iar cea de sâmbătă 30 octombrie cea în care picam testul unei încercări. Unora li se va părea impropriu să ştim dinainte care va fi rezultatul, de vreme ce încercarea în sine presupune utilizarea liberului arbitru şi prin el a mobilizării interioare majore, dar, aşa cum aminteam în analiza aplicată zilei anterioare, şi această formă de predicţie este inclusă în determinismul astral că o a cincea etapă a piramidei existenţiale prin care înţelegem că un ceas astral deosebit de complex şi fin, are minutare sau secundare pe care nu le cunoaştem încă şi când ele se întâlnesc visurile oamenilor sunt invadate de făpturi angelice de o supleţe şi un rafinament aparte. Când acestea se mişcă din nou, cerurile se închid şi cel care regreta, uita ce a trăi sau se bucura că a scăpat, este un decăzut al propriei vieţi. Din subtil nimeni nu va regreta contactul, pentru că şansa ne-a fost prezentată în mod egal tuturor, tocmai de aceea, având rolul de interpretor al destinului personal, astrologul poate şti când aceste ceruri se deschid şi cum vor aprecia oamenii ambrozia care le va cădea pe buze.

Duminică, 31 octombrie
Ultima zi a lunii şi a săptămânii este săracă în evenimente astrale. Azi se va împlini un singur aspect astral: careul Luna-Mercur. Nici nu-i de mirare de acest unghi vine în finalul a două zile speciale, pentru că el le va vorbi acelora care îşi vor savura victorioşi întoarcerea la condiţia lor simplista. Aspectul este de-a dreptul calomnios şi agasează sensibilitatea mai puţin prin cuvinte şi mai mult prin atitudini. Ne amintim de întâmplări din trecut şi de atenţia pe care le-am acordat-o, de ruşinea pe care am îndurat-o şi de reproşurile pe care a trebuit să le primim. Nu vom fi deloc bucuroşi de această zi pentru că vom fi nervoşi, vom fi şi vigilenţi, tratând totul cu o atenţia negativă.
Acesta este însă mai curând un aspect care nu produce efecte ample, ci doar o gazdă primitoare a multor resentimente pe care ar fi trebuit să le topim în înţelegere sau iertare. Suntem însă în plin tranzit al Soarelui prin Scorpion şi iertarea este o problemă impusă de acest semn. Acum nu se poate uita, nu se poate ierta, nu se poate refuza o amintire dureroasă, de parcă s-a pus o vrajă peste tot ceea ce trăim şi nu mai putem să ne sustragem.
Prin urmare, ziua este dificilă dacă încercăm să-i dăm un sens intelectual, dacă dorim să folosim timpul liber (e weekend doar) pentru a studia, acumula noi cunoştinţe, a ne relaxa, a călători virtual sau a ne lăsa într-o nepăsare adâncă. Azi trebuie să ne oferim înţelegere. Azi nimic din ceea ce ne vine în minte nu este aşa cum considerăm. Elemente simple, aparent neînsemnate sunt neobservate şi dacă analizăm tot puzzle-ul fără acest infim element greşim, ca şi cum cineva s-ar îmbrăca cu o cămaşă fără nasturi sau şi-ar lua în picioare ciorapi cu călcâiele roase de la pantofi.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a îndrepta atenţia cu compasiune şi iertare faţă de tot ceea ce ne tulbura. A putea ierţi nu trebuie să fie condiţionată de energia negativă a suferinţei, iar aceasta tine de o înţelepciune de viaţă ce ne va fi extrem de necesară în 31 octombrie.

3 thoughts on “25 – 31 octombrie 2010

  1. manola spune:

    Multumesc Gheorghita,mirifice momente traim!Lumina in suflet!

  2. manola spune:

    Multumesc Gheorghita,mirifice momente traim!Lumina in suflet!Mirifica este si muzica aleasa se potriveste cu momentele pe care le traim!Inaltatoare!manola.

  3. Si eu multumesc!
    …”If Not Now, Tell me When” ca sa fiu si eu in ton cu vibratiile acestei zile…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.