23 – 29 noiembrie 2020

23 – 29 noiembrie 2020 este săptămâna binelui care se aseamănă cu botezul de lumină și a criticilor cărora trebuie să le facem față cu demnitate și curaj. Binele acestei săptămâni ne va bucura pe toți. Este adevărat nu va fi pentru toți la fel de frumos cum se desprinde din deviza generală a săptămânii, însă până și pentru oamenii care merită lecții de viață mai dure vor exista momente de bucurie, încântare, adică universul le-a pregătit și lor surprize frumoase pentru a-i bucura. Binele care seamănă cu botezul de lumină este cel pe care ni-l facem singuri. Acesta vine prin hotărârea de a nu mai face ceva, de a porni pe un drum sau de a rămâne fixați într-o anumită idee. Această situație seamănă cu efortul pe care îl depune o persoană aflată în apele învolburate ale unui rău pentru a ajunge la mal sau pe care îl depune o persoană care aleargă prin desișul pădurii pentru a ajunge la lumina unei poieni. Dar, cum bine știm, acolo unde există un îndemn spre lumină există, ca o compensare impusă de legile universului, și o forță întunecată care de această dată nu trebuie să-i răspundem la provocări. Nu dovedim curaj și demnitate dacă luptăm cu latura întunecată, ci dacă ne deplasăm mai mult spre lumină. În această săptămână a sta prea mult cu fața spre latura întunecată înseamnă a refuza efortul care ne duce către lumină. În momentul acesta nu ne dăm seama, dar până la sfârșitul acestui an vom realiza că în această săptămână ar fi trebui să facem mai mult, să depășim un orgoliu, un plan sinistru pe care l-am făcut într-o perioadă când presiunea socială era prea mare. La momentul acela va fi însă prea târziu. Așadar, ceea ce facem acum în sensul acesta reprezintă cărămizile foarte mici cu care putem ridica un edificiu impresionant, după cum dorim sau după cum este necesar. Sunt construcții făcute dintr-o bucată întreagă de stâncă. Acestea însă sunt elemente ale unui destin național, planetar care nu ar rezista timpului dacă ar fi făcute din bucăți mai mici. Tocmai de aceea nu trebuie să supradimensionăm deviza săptămânii, ci trebuie să rămânem la nivelul la care suntem, cel de ființe mici care au nevoie de ajutor, dar care au și determinarea să facă ceea ce pot face fără a pretinde, fără a acuza, fără a critica.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu uita că demnitatea întotdeauna este molipsitoare prin parfumul ei care îi face pe oameni să fie unici și frumoși, în timp ce egoismul și încrâncenarea au căutat întotdeauna o casă în care au dormit invidia și fățărnicia pentru a spune că de acolo s-au molipsit. Un om egoist și încrâncenat a fost, înainte de toate, invidios și fățarnic.

Surpriză. Cuceriri în forță. Avem acces la durerile celorlalți. Simbolurile sunt înțelese mai bine. Caracterul dramatic al vieții ni se pare singura realitate. Ușoară nervozitate. Melancolie. Succes prin discurs elegant sau enigmatic.

Debutul săptămânii se va face într-un ton foarte bun, cel puțin așa vom avea impresia în prima parte a zilei. Astăzi ne preocupăm ca mesajele pe care le transmitem să fie frumoase, consistente sau potrivite contextului. Gândim spre binele celuilalt sau gândim spre binele situației pe care o parcurgem împreună cu un apropiat. Asta înseamnă o cucerire frumoasă care se poate transpune, în cazul celor care nu au nimic fizic de adjudecat, în rezolvarea unor dureri care le-au creat anumite probleme de curând. Dacă în sfera lucrurilor obișnuite situațiile acestea seamănă cumva cu mesaje care nu au legătură între ele sau care trebuie să-și atingă o țintă imediată, într-un plan spiritual zona aceasta produce, în special în a doua parte a zilei, o ușoară dizarmonie. Trecem printr-o stare de nervozitate, de neîncredere la care ajungem pentru că ni se pare că a sosit momentul să fim puțin mai melancolici. Ne vom întoarce la metodele la care am apelat în săptămâna anterioară, având aceeași îndrăzneală, tocmai pentru că relația proastă pe care Luna o are astăzi cu Axa Dragonului transformă mesajul personal, spre seară, într-un semn de cucerire. Pe stres, cuceririle nu mai sunt ceva care să ne împlinească, ci sunt ceva care să ne alimenteze orgoliul de a fi deasupra adversarului, uitând că ne luptăm cu adversarul tocmai pentru că îl disprețuim, pentru că îl plasăm pe un tronson inferior. A fi deasupra lui înseamnă a fi cel mai bun, dar în aceeași zonă. Doar o persoană înzestrată cu o anumită sensibilitate poate percepe această formă de dizarmonie. Omul comun nu o va observa. Această formă de dizarmonie cere întoarcerea către smerenie. Doar așa ne vom situa în consonanță cu prima parte a devizei săptămânii, cea care ne vorbește de un botez de lumină, adică de o preschimbare a sentimentelor ca urmare a unei deschideri psihoemoționale simple.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne vorbește despre interesul pe care îl avem pentru a ne completa, pentru a ne ridica deasupra propriei condiții, pentru a ne îmbogății prin ceva. Dar ca fiecare demers care ar trebui să se finalizeze cu așa ceva, ne sunt programate și câteva momente de efort. Muncim, unii vor fi doar îngrijorați că nu pot muncii atât cât și-ar dori, iar alții își vor ascunde anumite sentimente tulburătoare pentru a se concentra pe mesaj, pe discurs, în așa fel încât ceea ce transmit să fie elegant sau enigmatic. Cei care cad în melancolie vor crede că doar aceasta este realitatea, că în următoarele zile aceasta va fi starea pe care o vor trăi. În realitate, lucrurile sunt puțin mai simple. Nu ne folosește la nimic realitatea pe care o percepem în mod direct pentru că ea a făcut parte din încercările săptămânilor din urmă. Acum ni se cere o altă mobilitate, să ne mișcăm, să înotăm, să ne apropiem de mal sau să alergăm foarte repede prin desișuri pădurii pentru a ieși la lumină.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi încrezători că o simplă speranță poate schimba atât de mult direcția încât să ne bucurăm de lucrurile frumoase predispuse pentru această perioadă. A fi astăzi încrezători în speranță nu înseamnă a cere ca aceasta să ducă la o realizare imediată, ci înseamnă a ne menține aproape de calea de mijloc.

Sentimente reprimate. Puterea este interpretată subiectiv. Inspirație condiționată de o problemă care s-a consumat în prima jumătate a anului. Problemele sociale ne îndeamnă să ne întoarcem către lucrurile personale, mici, dar foarte frumoase. Sobrietatea ascunde o mare frică.

Luna va parcurge astăzi ultimul sector de tranzit prin zodia Pești urmând ca în a doua parte a zilei să treacă pe zodia Berbec și abia în noaptea de marți spre miercuri să împlinească singurul aspect aferent zilei următoare, conjuncția cu Chiron. Momentul acesta este unul de decizie categorică. Astăzi renunțăm la o înțelegere, întoarcem spatele cuiva sau reluăm o discuție considerând că avem mai multă putere și am putea câștiga mai mult, nu neapărat prin conversație, cât prin a ne impune ca autoritate sau imagine. Această problemă de autoritate are astăzi și părți bune, însă nu foarte multe și nu în cazul unui număr mare de persoane. Vrem astăzi să rezolvăm pe ultima sută de metri o problemă care s-a consumat în prima parte a anului sau care a apărut atunci și s-a desfășurat în mai multe etape până acum. Neptun își va încheia deplasarea retrogradă în ultima zi a acestei săptămâni, iar acum, din poziție retrogradă, împlinește un trigon cu Mercur de pe Scorpion. Astăzi se răscolește ceva, este adus la lumină un adevăr care va fi, în cazul multora, destul de incomod.
Lucrurile simple se rezolvă acum prin combinații, prin diversitate, ca și cum dorim să fugim de o presiune internă, ca și cum vrem să fugim de noi înșine. Oamenii comuni vor fi un pic mai agitați dacă nu primesc măcar un semn că sunt pe drumul cel bun, însă ceilalți vor fi puțin mai echilibrați, dată fiind experiența zilei anterioare pe care o înțeleg mai bine. Vor fi puțin mai sobri, iar cine știe să citească și să-și înțeleagă ceea ce se citește pe comportament va afla că de fapt această sobrietate ascunde o teamă. Astăzi dorim ca lucrurile de care ne ocupăm să fie serioase, grave pentru a avea sentimentul că ne ocupăm de ceva foarte important. Ne vom bucura însă de lucruri mici care se consumă în cascadă și care se termină brusc în mijlocul zilei. După ce acestea dispar nu ne vom mai bucura nici măcar de amintirea că au existat cândva, tocmai pentru că astăzi dorim să fim foarte practici.
Prin urmare, 24 noiembrie ne spune că puterea ne leagă, ne aduce împreună, ne face să fim mai serioși și mai eficienți. În realitate, sensibilitatea nealterată de această obsesie a puterii este acum singurul element care ne ține pe linia de plutire. Fără această sensibilitate curată azi avem prea multă îndrăzneală și ceea ce spunem liniștește pentru că este adevărat, concentrat, tăios. Faptul că putem să facem mai multe astăzi nu înseamnă că am trecut pe un nivel superior, nu înseamnă că avem cu adevărat mai multă putere. Înseamnă doar că accesăm o informație asemănătoare, compatibilă pe care știm să o direcționăm într-un flux foarte concentrat. Adevărată putere va veni la noi după ce vom salva sentimentele momentului de mânie, răzbunare sau obsesii periculoase. Din fericire, oamenii atenți înțeleg foarte bine conținutul problemelor sociale sau măcar mesajul acestora. Cu cât acestea sunt înțelese mai bine cu atât ei se vor întoarce către ceea ce este personal și mic pentru a descoperi frumosul pe care l-au ignorat până acum.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne ascunde neputința în spatele acțiunilor dinamice, furtunoase. Ceea ce distrugem astăzi prin sobrietate sau frică, prin duritate sau dispreț așa va rămâne. Marele câștig al acestei zile vine prin smerenie.

Prea multă îndrăzneală. Subiectivitatea schimbă ordinea lucrurilor. Un reprezentant ne schimbă o opinia despre o alegere făcută acum câteva luni sau despre o decizie în care suntem integrați și care a fost adoptată recent.

25 noiembrie este o zi de retragere. Astăzi se mai păstrează acea componentă pe care am constatat-o în primele două zile ale săptămânii, cea legată de îndrăzneală, însă ceva se diminuează, adică un element negativ își reduce intensitatea pentru că ne amintim de o lecție importantă primită în copilărie, legată de moralitate, de etică. Memoria va avea un rol esențial în dinamică acestei zile pentru că va scoate în evidență un miez, un nod, un reprezentant, un personaj care a avut dintotdeauna această calitate, dar nu a fost văzut așa, ci era amestecat printre altele, prin mulțime. Prezența asteroidului Chiron în schema astrală a acestei zile este un semn bun, chiar dacă se află acum în deplasare retrogradă. Ceea ce este clar poate fi integrat într-un context moral, etic sau spiritual în așa fel încât să nu stricăm prea multe sau nimic, ci doar să observăm, să evidențiem și să integrăm frumosul pe care îl întâlnim. Elementul care va domina dinamică acestei zile este surpriza. Ceea ce întâlnim și nu cunoaștem, ni se pare că este o surpriză pe care o primim pentru că merităm, pentru că nu a fost pregătită sau pur și simplu pentru că am avut puțin noroc. Nu vorbim însă de o zi cu o greutate majoră, ci doar de una care ne arată că orice element grav sau complicat are integrat și ceva legat de joc.
Prin urmare, 25 noiembrie este ziua care ne încurajează să facem lucruri simple, deconectante sau să dăm activităților și preocupărilor de acum o notă ludică în așa fel încât totul să pară frumos și simplu. Pentru unii, va fi văzută și ca o zi de revenire la ceea ce erau cândva tocmai pentru că altădată așa se comportau, nu exista această presiune socială pe care o parcurgem acum și își puteau permite să fie puțin mai detașați, iar alții chiar puțin iresponsabili. Astăzi detașarea are o motivație și oricât de mult ne-am juca sau destinde ea nu se va desprinde de nota gravă a acestei perioade. Îi aduce un pic de culoare ceea ce nu poate fi decât de bun augur.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi astăzi încrezători că marile clădiri se ridică, nu din blocuri la fel de mari, ci din suma celor mici așezate corect, frumos și înțelept.

/p>

Răspunsuri interesante. Visăm la o viață mai bună la care să ajungem fără să facem efort. Creștem prin curaj. Descreștem prin teamă față de evenimente sociale neanticipate corect. Visătorii se ascund. O aventură ne vorbește despre curaj, dar și despre riscuri într-un mod personalizat.

Mijlocul săptămânii ne pune în fața unor situații frumoase, chiar dacă unele dintre ele au și o componentă agresivă. Tensiunea pe care am parcurs-o în primele trei zile ale săptămânii ne vorbește despre o aventură, o alegere sau o decizie care ar trebui să ne ducă spre un curaj adevărat în așa fel încât acesta să fie o lumină puternică la care să nu renunțăm niciodată. Componenta aceasta va fi foarte vizibilă acum pentru că Luna se află într-o relație foarte bună cu Axa Dragonului, iar Soarele cu Chiron. Mulți vor avea impresia că atitudinile pozitive pe care le-am avut ieri, cele care ne-au ajutat să descoperim jocul, să se integreze mai ușor și să se relaxeze se continuă și în spațiul acestei zile. De aceea, nu se tem să pară visători, dar pentru că își doresc foarte mult ca această călătorie psihoemoțională să fie încununată de succes, se retrag.
O singură grijă avem astăzi ca nu cumva ceea ce proiectăm până spre seară sau în zilele următoare să nu aibă legătură cu realitatea, să nu fie corect. Această obsesie a corectitudinii cerută vine ca un gol care se creează atunci când oamenii sunt neliniștiți că nu obțin gloria mai repede. Ideile filozofice, preocupările față de moralitate, etică, educația spirituală reprezintă o aventură a aceste zile care ne poate ajuta să ne personalizăm un ideal. Unii îl vor cosmetiza, îi vor adăuga componente, iar alții vor renunța complet la ceea ce au alimentat în săptămâna anterioară fiind convinși că momentul de 26 noiembrie este un început special pentru ei.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne ajută să visăm la o viață mai bună, dar, deocamdată, să nu facem mare lucru în sensul acesta. Lupta acestei zile este cu propriile prejudecăți, cu teama că nu putem anticipa în mod corect etapele demersurilor în care ne implicăm astăzi sau cele care durează până la sfârșitul săptămânii. Nevoia de bunătate ne duce către oameni frumoși, dar și pe ei către o zonă unde să-și cultive aceste trăiri. Este un mare avantaj poziționarea Lunii acum pe zodia Berbec pentru că aduce intensitate acțiunilor și chiar ținte dincolo de ceea ce ne-am fi putut stabili până acum, tocmai pentru că avem mai mult curaj. Este adevărat, ne va fi și puțin teamă, dar curajul va produce câteva efecte bune.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi recunoscători. Recunoștința pe care o trăim astăzi ne înnobilează.

Regret. Teamă de respingere. Vorbim frumos despre sentimente, intimități, obsesii. Ne coordonăm pe un singur plan în mod corect. Preocupările multiple epuizează. Viața simplă se orientează către asocieri. Viața complicată se orientează spre critici.

Luna va trece în dimineața acestei zile pe zodia Taur și va avea de împlinit câteva unghiuri interesante cu Luna neagră, Uranus și Venus. Ziua este apăsătoare, încărcată de regrete și, mai ales, de teama că în orice moment poate apărea o respingere acolo unde nu am fost suficient de atenți, de vigilenți. Ziua seamănă cu penumbra, cea care îngână ziua cu noaptea și care creează cele mai multe probleme persoanelor cu dificultăți de adaptare vizuală. Ceea ce este interesant din combinațiile unghiurilor de acum subliniază o etapă împlinită, ca și cum ceea ce am făcut în prima jumătate a săptămânii a contat foarte mult și acum ajungem să ne bucurăm de rezultate. În realitate, ceea ce se întâmplă acum definește tipul de viață pe care îl alegem. Cea simplă ne duce către asocieri, iar cea complicată spre critică. Cele două tabere vor fi, din cauza opoziției Venus-Uranus, într-o tensiune destul de mare. Cei care trăiesc o viață complicată vor arunca toată această furie pe cei care au făcut în timp alegeri simple și au acum o anumită stabilitate. Oamenii simpli se întorc cu mare surprindere către viața pe care unii și-o complică din nimic. Etapa următoare, cea care nu va fi vizibilă în următoarele două zile, ci până la sfârșitul acestui an, ține tot de această relație dintre viața simplă și cea complicată. În primul caz, ajungem la soluții de vindecare prin reducere, diminuare, post, abstinență sau despărțire. În celălalt caz, prin combinații sufocante bazate pe sentimente confuze sau pe obsesii. Cel mai bun lucru pe care am putea să-l facem astăzi este să nu răspundem provocărilor. Aspectele frumoase se împlinesc în prima parte a zilei și ele se vor evidenția mai mult după ce Luna va intra pe zodia Taur. În a doua parte a zilei vin tensiunile și orice provocare într-un interval bun va fi supradimensionată în celălalt interval.
Prin urmare, 27 noiembrie ne învață ce este simplu și ce este complicat, unde ne duc alegerile simple și unde ne duc cele complicate. Dacă suntem într-un impas și astăzi nu găsim motive de mulțumire înseamnă că facem parte din categoria celor care trăiesc o viață complicată bazată pe nemulțumire și critici. De altfel, acesta este și un indicator foarte precis referitor la statul existențial. Viața simplă ne duce astăzi către prietenii care s-au derulat mai demult într-un alt registru și pe care acum le reluăm într-un cadru nou, cu o altă vârstă, cu o altă experiență, cu alte sentimente. Puterea ne faci acum să revendicăm ceea ce este foarte potrivit pentru a consolida acea etapă despre care credem astăzi că s-a împlinit. Aceasta va fi pentru mulți o enigmă. Nu vor ști de ce simt nevoia să apeleze la acest instrument pentru că oricum, în ceea ce îi privește, referitor la tipul de existență pe care l-au ales, lucrurile sunt clare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne axa doar pe schimbul de cuvinte. Comunicarea are astăzi forță și pe sentiment și pe gând.

Avem nevoie de dragoste. Cel care renunță la regret își descoperă calități aparte. Mintea este hrănită de sentimentul curat. Putere de integrare. Viziune.

Cele două unghiuri care se definitivează în această zi aduc la lumină tot ce este mai frumos din sinteza acestei săptămâni. Ne ajută să înțelegem mai multe despre dragoste, să renunțăm la regrete și să fim mai siguri pe noi înșine. Astăzi suntem mai puternici prin sentimentele curate și lucrul acesta ne ajută să avem o anume viziune asupra vieții pentru că ne bazăm și pe achizițiile din celelalte cinci zile ale săptămânii, cele legate de un discurs elegant, de curaj sau de inițiativă. Presiunea astrală a zilei anterioare cea care are și o componentă legată de revendicare se va regăsi și în schema astrală a momentului. Din fericire, toate aceste achiziții vor fi văzute ca fiind deja în patrimoniul celui în cauză adică se transformă într-un fel de putere de integrare. Din fericire, mintea este liniștită sau mult mai liniștită decât ar fi fost dacă ar fi existat alte interferențe. Planurile pe termen lung ni se par interesante, mai interesante decât ni s-ar fi părut în celelalte zile ale săptămânii. Lucrul acesta ne ajută să avem o viziune clară asupra vieții, asupra oamenilor și asupra universului.
Dacă la nivel comun lucrurile acestea rămân să ne încânte cu lucrurile mici, cu schimburile de experiență plasate la un nivel obișnuit, cotidian, cele care rămân într-un cadru personal, la nivel social situația este alta. Ceea ce se decide astăzi a fost pregătit în grabă, iar rezultatul îi surprinde până și pe cei care au pregătit acest eveniment.
Prin urmare, 28 noiembrie este ziua care ne arată anumite calități pe care altădată le-am fi putut exprima doar cu ajutor. Acum ne simțim mai liberi, mai puternici sau nu mai simțim acea presiune socială ca altădată. Lucrul acesta face bine colaborărilor frumoase, bune, de viitor pentru că aduce liniște acolo unde altădată era tensiune și agresivitate. Este adevărat, relația aceasta a lui Pluton cu Junon se adresează mai curând deciziilor care se iau la nivel înalt, pentru a consolida sau a schimba calitatea unei asocieri, pentru a atrage și a integra într-o structură deja definită o altă structură care să se definească și la rândul ei să producă efecte sociale bune. Dar pe noi ne interesează mai mult dimensiunea personală, cea intimă, pentru că de state, națiuni sau alte structuri mai mari se ocupă alții.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne grăbi să tragem concluzia că binele și confortul de acum sunt pe viață. Este doar un moment, de altfel, foarte bun, însă doar un moment.

Se produc schimbări referitor la frica de schimbare. Coerciție. Asocieri noi pentru un progres sigur. Motivațiile ne duc spre spații deschise, curaj, bucurie. Criticăm aventurile sinistre. Se anunță un plan de revenire, însă nu este și un plan de reparare. Revenirea înseamnă întoarcerea la probleme mai vechi.

Sfârșitul săptămânii ne aduce un eveniment astral foarte important pentru finalul anului în curs: revenirea lui Neptun la mersul direct. Deocamdată nu putem vorbi despre o deplasare directă, ci despre o ipostază astrală statică. Faptul că această secvență astrală se suprapune cu trecerea Lunii pe ultimul sector al zodiei Taur și că acum se mai întâlnește și sextilul Mercur-Jupiter este de bun augur și scoate în evidență demnitatea și curajul pentru a le folosi fără o presiune socială evidentă. Astăzi vrem să facem fapte bune, vrem să ne gândim mai mult la prieteniile de durată, la ceea ce ne apropie de oameni sau la ceea ce ar trebui să renunțăm. Având în vedere presiunea pe care am suportat-o în ultimele luni din cauza retrogradării lui Neptun, revenirea la mersul direct înseamnă suprimarea unor activități de opoziție, de revoltă, de subminare. Lucrul acesta se întâmplă așa, luând în calcul și celelalte unghiuri pe care le-am parcurs în această săptămână, pentru că au existat anumite mici inadvertențe în mesajele transmise, nici momente de slăbiciune care au fost ascunse. Ultima zi a săptămânii este dureroasă pentru cei care au o viață complicată bazată pe manipulare, fals sau deposedare de un bun. Din fericire, este și ziua mesajelor frumoase, a cuvintelor care ne ajută să ne revenim, să ne deplasăm către un alt plan, să înțelegem de ce a fost nevoie de-a lungul acestei săptămâni să ne gândim la asocierile noi.
Putem vorbi însă și despre o ușoară agitație, în special în a doua parte a zilei, când Luna va trece pe zodia Gemeni. Din nou vom avea un suflu nou, o deschidere către ceea ce ne-a interesat și în săptămânile anterioare, dar nu a fost abordat pentru că presiunea socială a fost prea mare. Acum multe sunt degajate și dacă se pune problema să renunțăm la ceva, spre seară, o vom face cu o veselie molipsitoare.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii nu povestește în termeni frumoși și blând despre schimbare. Dar, așa cum am văzut și în celelalte zile ale săptămânii, schimbările acestea nu au fost toate blânde. Nu are rost să aducem în discuție ceea ce s-a întâmplat în săptămâna anterioară, când renunțarea s-a produs mai mult la nivel mental, prin decizii bazate pe suspiciune sau prin confirmarea faptului că la răul la care am renunțat nu trebuie să ne mai întoarcem niciodată. Chiar dacă vom face mult comparație cu săptămâna anterioară, nu doar acum, ci și în celelalte zile ale săptămânii, ceea ce gândim acum că este revenire, realitate, este doar o stabilizare. Ne-am fi bucurat și mai mult dacă am fi vorbit despre o reparare de durată. Durabilitatea a ceea ce începem să reparăm acum va fi testată mai târziu. Abia spre sfârșitul anului vom vedea dacă ceea ce cumpărăm acum, dacă ceea ce acumulăm acum ne poate ajuta să reparăm ceva.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu-i critica pe oameni după ceea ce povestesc acum. Ceea ce aflăm astăzi de la oamenii liniștiți și bucuroși în liniștea lor sunt doar trofee de război, elemente de colecție. Este adevărat, unele sunt frumoase, neobișnuite, iar altele sunt sinistre precum este războiul în sine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.