2014 – anul alegerilor multiple

(DOWNLOAD) 2014 – anul alegerilor multiple

2014 va continua seria direcţiilor impuse de 2013. Chiar dacă mulţi se aşteaptă ca, datorită accentuării axei Capricorn-Rac sau a tranzitului lung al lui Marte prin Balanță, acest an să fie marcat de incizii neobişnuite, de comportamente stranii sau dispus să ofere recompensele mult aşteptate, de la sine el nu le va oferi nimic nou, ci evenimentele generate vor fi doar o consecinţă a muncii, seriozităţii şi sârguinţei abordate în 2013. În egală măsură, cei care abordează doar anumite tehnici legate de controlul mental (gândirea pozitivă, atitudinea motivaţională etc.), vor traversa marcaje speciale în abordarea acestor proceduri constatând că nu mai funcţionează aşa cum se aşteptau şi că li se cere „mai mult”, „mai intens”, „mai profund”. În realitate, din zona destinului nu li se cere nimic, ci doar se continuă efortul lui 2013, dar nu cum şi-au închipuit ei, ci aşa cum au intenţionat sau cerut.
Împăunaţii Lucrărilor spirituale, cei care refuză să-şi vadă chipurile schimonosite în oglindă, vor realiza că dacă au deschisă uşa de la intrare nu ştiu nimic despre misterul încăperilor unui palat şi dacă vor mai avea şi vreo câteva tinichele legate de coadă, adică adepţi cu ochii lipiţi, vor fi motivaţi să-şi atribuie roluri mesianice, să se creadă ghizi, lideri, formatori de idei, adică să continue direcţiile lui 2013 care, prin îndemnul la confruntarea cu sine, nu a reuşit să-i înveţe mare lucru, ci doar i-a împăunat mai mult.
Oamenii serioşi vor reuşi însă să-şi adâncească mult percepţia în acest an, să separe grâul de neghină ştiind că, prin simplitatea sufletului, autenticul întotdeauna se va ridica, întotdeauna va merge mai departe, întotdeauna va reuşi să-şi continue Lucrarea, Scopul, Menirea. A fi în faţa unei şanse atât de importante, aşa cum se întâmplă în 2014, de a experimenta ipostaza unei diversităţi impresionante în ceea ce privesc opţiunile personale, înseamnă a lucra cu sine la un alt nivel. Când ceva nu va funcţiona, când un demers se va înțepeni, când în traseul său individul se va afla într-un impas nu va trebui decât să închidă ochii, să-şi limpezească mintea, să se golească de sinele acela care în 2013 i-a fost un obstacol pentru a observa o nouă variantă, un nou traseu, o nouă cărare și să descopere că poate mângâia şi cu gândul, nu doar cu mâna, că poate iubi în forţă, prin sârguinţă şi dinamism, nu doar ca un rezultat al suferinţei/stopării acesteia ori dintr-o necesitate. Una din expresiile spiritului este Forţa pentru că Dumnezeu este Putere, iar omul, făcut după chipul şi asemănarea Sa, se exprimă în felul acesta indiferent că ştie sau nu. În 2014 adevăratul impas nu va fi dat de conjuncturi, evenimente sau de dinamica lor, ci de cadrul în care alegem să le experimentăm. În fiecare zi vom alege să fim paharul cu apă sau marea.

“Un om care se simţea veşnic împovărat de greutăţile vieţii i se plânse unui maestru spiritual vestit.
– Nu mai pot! Viaţa mi-e un chin!
Maestrul ia o mâna de cenuşă şi o lasă să cadă într-un pahar plin cu apă curată, bună de băut, pe care-l avea pe masă, spunând:
– Acestea sunt suferinţele tale care au tulburat şi murdărit toată apa.
Maestrul aruncă apa din pahar, ia o altă mână de cenuşă, i-o arată omului, se apropie apoi de fereastră şi o aruncă în mare. Cenuşa se împrăştie într-o clipă, iar marea rămase la fel ca înainte.
– În fiecare zi trebuie să alegi între a fi un pahar cu apă sau marea.”

Indiferent de conjunctură, în 2014 să alegem să fim buni între noi, să respectăm frumuseţea şi rafinamentul pe care le-am chemat în suflet din adâncurile universului crezând că acesta este scopul vieţii, dar să nu uităm că Forţa este cea care ne animă şi care adună toate aceste creaţii personale într-un loc, acela care Suntem acum. Vom putea să trecem de la paharul cu apă la mare dacă alegem să privim în direcţia potrivită şi, mai ales, să nu confundăm privirea cu motivaţia pe care o are Forţa în exprimarea sa, pentru că nu marile deschideri care ne apar în față dau expresie şi dinamism Forţei, ci altceva, un element personal, intim care se ascunde în spatele imaginii, în spatele privirii.

“Punctu-acela de mişcare, mult mai slab ca boabă spumii,
E stăpânul fără margini peste marginile lumii…” (Eminescu, Scrisoarea I)

Analiza poate fi descarcată de aici 2014 – anul alegerilor multiple (download)
sau consultată de pe scribd

2014 – anul alegerilor multiple

39 thoughts on “2014 – anul alegerilor multiple

 1. Ina spune:

  Draga Gheorghita,

  Te-am citit mereu cu mare interes si la fel voi face si acum.
  Multumesc pentru aceasta bogatie sufleteasca.
  Iti doresc un An Nou minunat!

  Ina

  1. Ina,
   Mulțumesc!
   Și din partea mea îți doresc să ai partea ce tot ce-i mai bun.

 2. Marinela spune:

  Multumesc!

  Un an nou cu sanatate, liniste si inspiratie!

  Cu drag Marinela

 3. mariana spune:

  Multumesc !
  La multi ani !

 4. Ani spune:

  Buna seara!564 pagini…adica efort,dedicare,cunoastere!A venit timpul sa ne si educam,sa ne cizelam si sa facem alegeri.Superb!Domnule Coser aveti un caracter si o personalitate de mare,mare exceptie!Multumim!Reverente in fata sufletului dumneavoastra!La multi ani!

 5. ana spune:

  multumim pentru efort desi pare putin acest cuvant, dar el inglobeaza mult respect si apreciere !

 6. Claudia spune:

  Am citit previziunile 2014, sunt ceva probleme de tiparire pe scribd lipsesc randuri incepand cu zodia Leu, Fecioara si Balanta.Te rog verifica.

  Multumesc pentru efortul urias pe care il faci in a ne lumina drumul catre devenirea individuala! Minunata ideea de a ne prezenta o sinteza din viata profesionala a personalitatilor romanesti de exceptie: savanti , oameni de geniu din domenii diverse ca si reprezentanti de marca ai zodiilor! De altfel la fel de ingenioasa e prezentarea tematica prin propozitii sau fraze scurte, cuvinte cheie, pline de simboluri si esenta de concentrare a esentialului fiecarei luni din an si zodie. Cu siguranta va fi absolut real ce ai scris, avem deja experienta celorlalti ani… Nu pot decat sa ma inchin cu umilinta si admiratie !

  La multi ani, sa ne traiesti si sa iti dea D-zeu puterea si inspiratia de a ne calauzi in continuoare asemenea unui far in intunericul noptii!

  Cu drag,
  Claudia

  1. Marinela, Mariana, Ana, Ani,
   Vă mulțumesc mult şi vă doresc să aveţi un 2014 plin de realizări.

   Claudia,

   Nu mai era necesar să spui ce face scribd-ul atât timp cât ai la dispoziţie download-ul direct. Textul a fost verificat întâi de mine, apoi de Mihaela, buna mea prietenă, şi este în regulă. Ce face scribd-ul cu textele încărcate acolo este problema sa ori poate a ta, dacă nu vezi şi cealaltă variantă.
   Mulţumesc pentru aceste observaţii. Sunt binevenite, aşa cum ar fi binevenit şi în cazul tău dacă ţi-ar spune cineva: „Eşti o fiinţă talentată, eşti plină de calităţi, minunată chiar, dar nu te ridici la nivelul aşteptărilor”.
   Îţi doresc să ai parte de un an atât de bun pe cât de bun îl doreşti celorlalţi.

   PS. Pe 3 surse diferite textul pe scribd este ok.

 7. ileana spune:

  Va multumesc!
  Sarbatori incarcate cu lumina si iubire!
  Un an nou implinit !

 8. carsim spune:

  Multumesc Gheorghita, ma inclin cu respect. Sa-ti dea Dumnezeu multa sanatate, fericire si impliniri alaturi de cei dragi. LA MULTI ANI!

 9. Monique spune:

  Iti doresc sa ai un 2014 fabulous, incarcat cu zambete, voie buna si intelepciune!La Multi Ani!

 10. Dorina spune:

  Dragul nostru al tuturor cei te-am aflat,

  Iti multumim pentru intelepciunea si intelegerea pe care o imparti cu noi neconditionat.

  Iti doresc un an nou minunat plin de binecuvantari.

  Lumina Divina, Pacea Divina si Putera Divina sa fie cu tine si cu familia ta.

  Cu drag,
  Sarbatori fericite !

 11. maria spune:

  La multi ani!,om de lumina ce sunteti,binecuvantarile divine sa va ocroteasca si sa va dea sanatate, cu mare drag fam.ochiu

  1. La mulți ani, dragii și iubiții mei prieteni!

 12. gabi spune:

  La multi ani ! si va Multumesc !
  cu respect Gabi.

 13. monica spune:

  La multi ani cu sanatate in 2014,
  Bucurii nenumarate,
  Viata buna si frumoasa,
  Sa va dea Domnul de toate:
  Iubire si intelegere,
  Fericire si pricepere,
  Armonie si putere,
  Cata frunza ,
  Cata iarba pe pamant,
  Unde Norocu-i sfant…si mare,
  Cat Carul Mare!
  Cu drag,Monica.

 14. Ela spune:

  La multi ani! si bine v-am regasit

  In primul rand: MULTUMESC lui Dumnezeu pentru ca mi-a scos in cale acest site! (in spatele caruia este un OM minunat). Apoi: Multumesc domnule Coser. Pentru tot!
  Desi cuvintele sunt putin lucru pentru a exprima frumusetea gandurilor cand intalnesc astfel de oameni ca dvs, nu gasesc alta modalitate de a va transmite gandurile mele bune! In sinea mea sunt recunoscatoare!
  Vad ca ati scris aici foarte, foarte mult, ceea ce inseamna, desigur, o munca titanica. Nu ma intreb de ce faceti asta, e clar ca sunteti un om bun si de mare ajutor. Ma intreb de ce nu editati ceea ce scrieti intro carte care sa va poata aduce bani. Eu as plati, pentru ca meritati!

  Ce regret este ca nu va stiu personal!

  1. Gabi, Monica,
   Vă mulțumesc și vă doresc să aveți un 2014 încărcat de realizări.

   Ela,
   La mulți ani și din partea mea.

   Îți mulțumesc pentru tot ceea ce mi-ai împărtăşit. Eu am însă o altă părere. Preţul se poate stabili şi altfel. Nu comerţul selectează valorile. Fiecare se gândeşte, comparând cu alte situaţii, ce minunat este să primeşti şi să nu plăteşti nimic, dar nimeni nu se gândeşte cât de norocos sunt eu că pot trăi în această simplitate, că pot face acest lucru fără această lăcomie mascată a lui „dacă se poate, de ce nu”. Nu sunt împotriva comerţului. Nu sunt împotriva preţului stabilit pe anumite servicii, doar că sunt de părere că anumite lucruri nu se vând, aşa cum, de asemenea, consider, prin simplitatea cu care am fost educat, că nu se vinde țara, neamul, părinţii, prietenii, deşi unii o fac. Sunt oameni care fac aceste servicii contra cost, însă ei nu se vând, ci dăruiesc, iar onorariul este, la rândul său, tot un dar. Se poate însă şi altfel. Să-ţi câştigi existenţa printr-o altfel de muncă şi când dăruieşti să o faci faţă de semeni aşa cum o face universul faţă de tine – cu toată forţa şi puterea de care dispune.

 15. cristina spune:

  Ca de obicei, o lectura pur si simplu captivanta. Si, tot ca de obicei, imi plac ‘ferestrele’ de intelepciune care se regasesc la tot pasul si care dau atata bogatie si rost ansamblului! Si care ma fac sa inteleg ca astrologia nu inseamna destin implacabil, ci set de experiente menite ca, prin conlucrarea noastra creativa, sa ne elibereze.

  Multumim, Gheorghita si… LA MULTI ANI frumosi, deplini, fericiti! 🙂

  1. Cristina,
   Așteptam mesajul tău. Iți mulțumesc!

 16. Liliana spune:

  Buna seara,
  La multi ani cu sanatate si impliniri!
  Multumesc (multumim) pentru munca depusa la previziunile pe 2014!

  Numai bine!

  1. Liliana,
   La mulți ani!

 17. Elena spune:

  La multi ani frumosi !

  Multumesc ! Consier si apreciez aceste previziuni, in care ai depus atata meticulozitate, atat perfectionism, pentru a satisface cele mai sofisticate gusturi. La prima vizualizare mi-se pare o munca imensa si cu siguranta este, aceasta lucrare nu este doar lectura, din punctul meu de vedere v-a trebui sa revin pe fiecare capitol, punct cu punct.
  Am inteles din anii anteriori ca munca necesita pregatire continua, aprofundarea tuturor factorilor implicati(interni-externi, prevazuti-neprevazuti) in consecinta pentru mine acest an prin binecuvantarea lui Dumnezeu, v-a fi unul a continuarii lucrurilor incepute si a altor inceputuri….

  Tot respectul,
  Elena

 18. Ela spune:

  Buna ziua,

  Este clar ca pretul se poate stabili si altfel si sunt de acord ca nu comertul selecteaza valorile. Dar in aceste vremuri in care noi platim tot, uneori foarte scump, ni se pare iesit din comun sa primim lucruri cu adevarat utile si frumoase pe gratis. In general, oamenii daruiesc ceea ce lor le prisoseste si nu ceea ce au mai bun si daruiesc de ochii lumii sau ca se simta cu constiinta impacata si nu dezinteresat si cu toata forta fiintei lor.
  Nu vreau sa va ispitesc, dimpotriva, vreau sa va multumesc si ma bucur sa vad inca o lectie de iubire neconditionata. Si cred, e o parere personala, ca adevarata fericire, cea curata, cea pura se gaseste in putine lucruri si unul dintre acestea este iubirea neconditionata. Poate ca este singurul sau poate mai sunt si altele, dar cu siguranta acestea au legatura cu iubirea.
  Un prieten drag mie zicea ca multi dintre noi „ridicam stacheta la nivelul opulentei lasand solidaritatea ofranda pe altarul realizarii materiale ce ne-a cangrenat identitatea spirituala”. Sper ca cei care fac acest lucru sa fie tot mai putini, iar cei care isi indreapta pasii catre fericirea cea curata sa fie tot mai multi.
  Asadar, cu iubire si speranta, va doresc un an nou si multi ani, de fapt toti anii care vor veni, sa fie plini de iubire pe langa toate celelalte lucruri bune din viata unui om.
  La multi ani!

 19. cristina spune:

  Reciteam analiza lui 2014. Intr-adevar, o analiza foarte, foarte subtila si…’in profunzime’! In sine.

  Iar in raport cu alte analize astrologice – o analiza f profesionista, una din putinele care nu s-au ‘pierdut’ cu alarmism in fata crucii cardinale, plasand-o intr-un context mai amplu si nuantand adecvat. Ce altceva sa zic decat… respect! Si multumiri!

  1. Cristina,
   iți mulțumesc foarte mult!

 20. cristina spune:

  Si eu! Ma bucur mult ca ai raspuns! Sa stii ca reflectez adanc la temele discutate si inaintez in intelegere…. in sensul cel bun!

  > 🙂 <

  1. Înseamnă că numărul nostru va crește cu unul și devenim mai puternici prin ceea ce nu poate fi șters, uitat sau distrus. Nu pot decât să-ţi spun că mă bucur nespus.

 21. cristina spune:

  Tot incerc sa postez mesajul asta:

  Da, mai:), am facut pasul de trecere in tabara NOASTRA – pot sa anunt oficial! Dar sa stii ca tot vreau sa ma folosesc de experienta mea pentru a intari locurile mai fragile din tesatura, acolo unde e cazul si unde voi putea interveni, cu o noua abordare. Pt ca s-ar putea sa fie necesara si asta. Sper sa imi ajute Dumnezeu sa o fac cu iubire, devotament si inspiratie! Si, in general, sa o fac.

  (acu’ pt ca ‘tot veni vorba’ 😛 : tr sa ma astept in aprilie la ceva nasol? Sincer n-am vrut sa profit, dar nu ma pot abtine! E ceva anume la care tr sa fiu atenta in mod special? Numai si numai dc ai timp… n-as intreba, dar imi da dureri de cap ‘crucea cosmica’ instalata fix pe punctele mele nevralgice…)

 22. cristina spune:

  (zi-mi numai daca e ceva controlabil, partea care depinde de mine…)

 23. Ani spune:

  Uimitor!Cand parcurg paginile,traiesc aceleasi senzatii si stari cu care m-am confruntat in vremea cand l-am citit pe Lazarev.Nu stiu daca va mai spus cineva despre asta pana acum!Este un mare dar cu care sunteti inzestrat.Mai mult ca sigur,cred ca e mult mai mult de atat!Dumnezeu sa va ocroteasca!Sa fiti in lumina!

  1. Ani,

   Nu, nu mi s-a mai spus așa ceva. Îţi mulţumesc că participi prin interes şi practică la această deschidere. Mă bucur nespus pentru ceea ce înţelegi şi aplici, pentru interesul pe care îl arăţi vieţii şi profunzimilor sale. Să ne ocrotească Dumnezeu pe toţi, să putem împlini rostul pentru care am venit aici, în această lume și, mai ales, indiferent dacă putem să facem tot ce ne-am propus sau nu, să nu uităm de El.

 24. Ani spune:

  Domnule Coser,participam la multe fara drept de alegere!Unii dintre noi…Si dintre noi,unii,cei rari si speciali ca dvs. cu o vibratie speciala si,probabil si cu cele adiacene care dor sau suna a gol ,despre care ceilalti nu au cunostiinta,duc povara calauzirii si a drumului luminii si a inoirii.Dintre noi,cei ce suntem dornici sa fim indrumati,curiosi,debusolati si neintelesi,suntem unii ptr care este esential sa existe fiinte ca dvs.
  Va multumesc din suflet,foarte sincer ,din toata inima ca m-ati ajutat sa merg inainte!Si imi doresc mult sa va strang mana,daca asta va fi randuit….De nu exista in program aceasta dorinta a mea,Dumnezeu va randui cum stie mai bine.Simplul meu suflet vrea sa va multumeasca ptr. sprijinul si indrumarea necondintionata ,ptr. prietenie si ptr atat de mare cunoastere ce mi-au fost impartasite prin daruirea dvs!
  Sa fiti in lumina!

  1. Ani,

   îți mulțumesc, dar, așa cum am spus și în alte rânduri, sunt prea mari aceste cuvinte pentru mine. Este adevărat, în unele mă regăsesc, spre exemplu în necondiționare, pentru că aceasta nu este o întâmplare, ci o alegere personală.

 25. cristina spune:

  Doua chestii astept cu bucurie la final de an, cu care ma regalez de fiecare data cu deplina satisfactie dupa 12 luni de truda: 1) filmul ‘Hobbitul’ (acum partea a 3-a – sunt mare amatoare de Tolkien si ador transpunerile lui Peter Jackson) si 2) analiza anului care vine de pe ‘Fii in profunzime’ (ordinea e pur cronologica).

  Abia astept!!

  🙂

  1. Draga mea,

   sper că până la data stabilită să fie tot materialul elaborat. În mare parte acesta este scris, dar au apărut anumit situaţii neprevăzute şi sper că, în cazul în care s-ar întâmpla să întârzii puţin, nu se va supăra nimeni.

 26. cristina spune:

  Stai linistit, relaxeaza-te, nu trage tare, avem nevoie de tine!

  Eu una o sa ma consolez cu ‘Hobbit’-ul pana atunci, il vad de vreo 10 ori si mai eliberez din frustrarea asteptarii 🙂

  1. Eu am fost puţin dezamăgit. Mi-a plăcut prea mult cartea şi am găsit că filmul este o zeamă lungă cu multe adaugiri pe care le găsesc inutile. Totuşi, privit ca o creaţie care doar s-a inspirat din romanul lui J.R. Tolkien ar putea fi acceptat. Am avut mari aşteptări când am văzut că are acelaşi titlul, deci mă invita să fac legături între cele două creaţii. „Stăpânul inelelor” a mers pe simplificare, pe reconstrucţie menţinând în linii mari aspectul spectaculos şi caracterul profund al romanului. Hobitul merge pe inventivitate şi ceea ce inventează nu-mi place. Singurul element care este mai frumos prezentat în film decât în carte este suită de evenimente care se prezintă în Oraşul lacului (Esgaroth). Celelalte nu au fost pe gustul meu. Sper să fiu puţin mai încântat când voi vedea toate cele 3 părţi în mod succesiv. Atunci cred că voi înţelege viziunea regizorului. Până acum am clar senzaţia că vrea să reediteze „Stăpânul inelelor” care, din punctul meu de vedere, este o capodoperă cinematografică. Spun asta şi din postura celui care a citit pe nerăsuflate cele trei volume ale lui Tolkien (LOTR).

   Referitor la cealaltă problema – nu am de gând să mă sinucid pe altarul artei, dar, aşa cum am reuşit de fiecare dată, am convingerea că voi reuşi şi acum…:)

 27. cristina spune:

  Am vrut sa scriu un mesaj mai lung, dar nu s-a transmis. Apoi s-a sters si mi-e greu sa il reconstitui asa, ca un papagal.. Foarte sintetic, ideea era: sper sa te convinga astia macar cu ultima parte!

  Revin insa mai pe larg cu o pledoarie pro-Hobbit in episodul urmator (nu renunt asa usor, imi pare rau 🙂 )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.