19 – 25 octombrie 2009

Luni, 19 octombrie
Din nou intalnim o zi care nu implineste niciun aspect major la grad perfect, insa ea va modula vibratiile impuse de ultimul aspect al zilei anterioare si primul al zilei urmatoare.
Asa cum multi pasionati de astrologie se asteapta, trecerea Lunii in Scorpion, acum, cu Soarele in Balanta, este semn de pierdere substantiala, lipsita de directie, de dezechilibru al gandirii si mai ales de stabilire a unor directii gresite asupra carora nu se mai poate interveni ulterior. Cu luminariile in cadere, intreaga Lumina, evlavie, intelegere sau putere de a modela, crea sau inspira, intra in regres, iar faptele oamenilor de asemenea.
Aproape de punctul maxim al decaderii sale, puterea personala se va afla in aceasta prima zi a saptamanii intr-o suferinta maxima. La nivel personal aceasta suferinta poate fi observata prin inflamatii, acutizarea afectiunilor mai vechi, o proasta gestionarea a apei, poate chiar un dezechilibru al regimului apei, pentru ca in plan emotional teama de singuratate sa motiveze refuzul anturajului, a vechiului anturaj, a prietenilor, a prietenilor, a celor cu care pana acum impartaseam aceleasi idealuri.
Valorile sociale ale acestei zile sunt insa ascunse ochiului curios si prezentate opiniei publice intr-o alta infatisare. Relatiile dintre oameni se rup, pentru ca exista speranta si promisiunea ca noile relatii sunt mai bune decat cele vechi, iar noile prietenii sa se constituie intr-o dovada ca abordam cu curaj un nou inceput.
Tabloul general al acestei zile, pornind de la cuadratura Soarelui la Nodurile Lunii si pana la cuadratura Lunii la Jupiter, va tulbura sentimentul de apartenenta, de misiune, menire, scop, ideal si va impune alegeri pe frica de nu pierde. Gesturile personale, dar si cele impuse de grupul de apartenenta la care aderam prin accept total vor fi incarcate de teama si imbracate in haina necesitatii imediate.
In lipsa unui aspect major care sa centreze energia acestei zile pe un rost, impulsurile ii vor duce pe oameni in deriva si ii va face sa recurga la gesturi disperate. Unii se vor simti obligati sa finalizeze ceea ce nu s-a putut finaliza ieri, altii vor dori sa uite ca traiesc in prezent vorbind numai despre scop, perspectiva, ideal, fara sa simta ca, mergand cu capul in nori, picioarele ii duc spre nisipuri miscatoare.
Prin urmare, prima zi a saptamanii, incadrandu-se in dihotomia Balantei, aduce unora o usoara continuare a impulsurilor zilei anterioare, altora insa le va insufla aspiratii iluzorii incurajandu-i sa rupa legatura cu trecutul care doare. Desensibilizarea prin anularea atentiei este elementul dominant al acestei zile si, pentru ca Marte – dorinta si sursa suferintei umane – se afla la inceputul tranzitului sau prin Leu, anularea simtului care il duce pe om spre cunoastere, fie ea si prin durere sau disperare, scade puterea de influenta, intelegerea, insertia.
19 septembrie este o zi a suferintei in orb de care dorim sa fugim si pe care o vom nega. Unii isi vor sterge din calendar aceasta zi, din cauza aspectului sau tulbur, sinistru si distrugator a tot ceea ce am construit in ultima saptamana prin speranta si efort, fara sa stie ca puterea acestei zile de a merge in sectorul dureros si primar al fiintei va face in asa fel incat in alte zile, la fel de intunecate, sa sa lumineze intreg calendarul, intreaga viata cu experienta suferintei si beneficiile innobilarii sufletului prin cunoastere directa.

Marti, 20 septembrie
Cuadraturile Lunii la planetele din Varsator, in alt context, ar fi adus distrugere a sperantei de a modifica destinul si de a aduce la viata imposibilul. Acum, insa, in adierea fortei martiene ce inunda intreg zodiacul cu dorinta de putere si speranta ce va transforma totul in aur doar pentru a imbogati constiinta, va face din cuadraturile Lunii cu Jupiter, Chiron si Neptun, tot atatea motive de intelegere si intelepciune. Daca pana dimineata, constiinta ne va invata ca greselile se pot compensa prin fapte bune pe care, cu Marte in Leu, la abordam din naivitate sau infatuare, impulsivitate sau absolutism, in preajma rasaritului ruperea de noaptea generoasa, ce ne-a incurajat sa ne construim iluzii, ne va scoate in evidenta aspectele dure ale vietii. Nu poate fi vorba de o selectie negativa, nici de o cadere in melancolie, ci de o revigorare prin punctarea celor mai importante elemente ale vietii care vin acum spre noi.
Scorpionul este semn de putere, la fel si Leul si asta vom simti in aceasta zi pentru ca se rateaza implinirea cuadraturii Luna-Marte, avand impresia ca ne lipseste puterea de a schimba soarta lumii, de a lua hotarari puternice care sa reduca la tacere intreaga agitatie vizibila atat in planul social, cat si in cel personal. Solutiile pe care le traim acum, dar pe care nu le putem pune in aplicare, pentru ca in lipsa acestui aspect nu se deschid canalele puterii, sunt insa bune, corecte si trebuie sa le abordam pentru a ne aminti de ele mai tarziu.
Daca in plan personal oamenii vor trai cu impresia ca au pierdut un tren, ca uita elemente importante si ca sufletul se lasa magnetizat de campuri stranii, incarcate de durere sau superficialitate, planul social va pluti si el in deriva. Identificarea unei solutii, dar neputinta de a o pune in practica aduce unor centre de interese dorinta de a ameninta cu vremurile ce va sa vina, cu ordinea impusa de distinsele lor idei si cu precizia elvetiana a rezolvarilor pe care le anunta.
Marte in Leu le va da putere si ii va orbi, astfel incat sextilul pe care Luna in Scorpion il face cu Saturn din Fecioara sa nu-i mai poata ajuta in perceperea realitatii si sa se coordoneze doar dupa directivele centrelor de putere. Cu astfel de ganduri intr-o asemenea frustrare, noaptea dinspre ziua de miercuri va fi dificila, agitata si epuizanta.
Prin urmare, 20 octombrie va trezi din nou lupta pentru putere si in absenta puterii de actiune sau a mijlocului potrivit aplicarii loviturii sub centura, oamenii vor face apel ostentativ la trecut, la situatii similare din ultima perioada ce le conferea lor siguranta, echilibru, energie. Acest mecanism in loc sa le suplimenteze energia si sa-i faca si mai puternici, ii epuizeaza si le blocheaza gandirea pe idei fixe. Lipsa de comunicarea nu va fi elementul dominanta si teama de a nu pierde controlul pe care, paradoxal, nici nu-l au, va face din aceasta zi un circ trist si patetic.
Cei care lucreaza cu energia sunt invitati in aceasta zi sa puna in aplicare rememorarea trecutului pentru a recupera de acolo energia. Azi trecutul poate deveni o amintire sau o bomba cu ceas despre care nu se stie cand va exploda. Azi oamenii isi vor dori puterea si se vor arata obsedati de ea cu atat mai mult cu cat nu o pot obtine.

Miercuri, 21 octombrie
21 octombrie aduce in centrul atentie lupta dintre bine si rau intr-o forma noua, prin dispute si confruntari in universul ideilor. Gandurile si pornirile acestei zile, au un tandem interesant si o finalitate de asemenea buna, ca in povestile frumoase ale copilariei in care cu cat firul epic era mai tragic si pesonajele mai negative, mai rele cu atat mai fericit este finalul.
La mai putin de o ora de la miezul noptii Mercur din Balanta implineste un trigon cu Jupiter din Varsator transformand noaptea intr-un sfetnic bun. Pe aceste unghi ideile comporta o expanasiune favorabile si oamenii pot cantari mult mai suor care sunt prejudiciile pe care le pot produc faptele lor, dar mai ales ce poate aduce o intelegere a multiplelor variante de alegere oferind solutii inedite, fertile, sanatoase. Semnul bun al acestei nopti, ce se formeaza de cateva zile, se va raspandi, in intensitatea gradului perfect, pe parcurul intregii zile lansand mesaje pozitive celor care sunt implicati in factori de decizie si care stiu, pot si doresc sa hotarasca acum soarta unui grup, popor, natiune sau a rasei umane in ansamblu.
De partea cealalta baricadei Marte din Leu va fi vadit deranjat in defectele sale cele mai mari provocand o adevarata furtuna in lumea ideilor si deciziilor invocand la nivel general temerile pe care doar el le are. Opozitia Marte-Lilith pe axa Leu-Varsator este semn de panica, de discurs care provoaca panica, de invocare a acestei temeri exagerate, de apel la defectele si esecurile perioadei trecute. La aceeasi intensitate demagogia isi va face loc prin multime si se va aseza in prezidiu de unde va cauta vinovati pe greseli inchipuite.
In relatia dintre cele doua aspecte in care dreptatea si gandul cel bun, echilibrul si puterea de a aduce lumina in labirintul suferintei si indoielii, semnele rele, increderea ca esecul este omniprezent si ca niciodata ceea ce este greu nu mai are timp pentru a se implini si tranforma intr-o realizare importanta, va depune toate eforturile sa se impuna.
Intre acestea, Luna din Sagetator, incarcata de simtul moral si clocotind de dorinta de a actiona si de a face fapte mari in planul social sau personal, va otravi trigonul Marte-Jupiter, aducand, prin trigonul sau cu Marte o tradare a binelui pe ideea abordarii unui compormis si din apele tulbure sa se ridice dreptatea personala, egoista, subiectiva a liderului, grupului sau a celui care striga mai tare. Tradarea Lunii in Sagetator si intoarcerea armelor impotriva aliatului care implanta idei negative explorand temerile personale, se va finaliza in aceasta zi cu trigonul Luna-Venus ce se va implini la grad perfect la 15:10, dupa punctul maxim al opozititi Marte-Lilith, aducand finalul fericit, cand broscoiul primeste sarutarea printesei si revine la forma sa initiala de print.
Prin urmare, 21 septembrie este o zi de furtuna, de tulburare a constiintei personale, dar si a celei de grup, de indoiala in succesul zilei de maine si in anuntarea unor solutii de scurta durata care sunt produsul unei minti cuprinsa de frica de a pierde renumele si succesul. Pendularea intre evenimente extreme, intre zambete si injuraturi, intre primire/oferire de daruri si deposedari sau alungari din caldura caminului este efectul luptei dintre bine si rau. Avand un Soare in cadere care isi contempla casa (domiciliul sau din Leu) ocupata de un general avid de putere si dornic sa cucereasca intreaga lume, semnele acestei zile in ceea ce priveste viitorul ori sunt negative, aducatoare de teama si dispret, ori aduc resemnare si repliere.
Tradarea este insa semnul acestei zile si oamenii care obisnuiesc sa se hraneasca din aceasta energie dezordonata azi vor fi usor de identificat si de separat din randul celor care doar au gresit, nu au ales tradarea ca prima solutie.
Cei care lucreaza cu energia pot observa azi o ravasire a campului subtil, agasarea de un val de energie densa care nu are scop, directie si care ii invrajbeste pe oameni, unii impotriva altora. Alegerea binelui nu ne salveaza azi sufletul, dar ne scoate la mal, salvandu-ne din furtuna ceea ce sufletul mai are bun si intact.

Joi, 22 octombrie
Dupa puterea dezlantuita si exercitata in 21 octombrie, prin lupta dintre bine si rau adusa in planul constient, 22 octombrie, in cea mai mare parte a sa, va fi perceputa ca o zi de respiro.
In aceasta zi Luna din Sagetator va ridica o cuadratura cu Uranus din Pesti si sextile cu planetele din Varsator si Mercur din Balanta, punand la indoiala hotararile zilei anterioare.
Ziua ofera astfel momente inedite de rememorare, de aducerea trecutului aproape de dorintele prezentului si, concomitent cu aceasta, selectarea acelor evenimente care au o incarcatura emotionala mai puternica. Chiron si Neptun, aflati inca in mers retrograd, chiar daca prin viteza Lunii predispun evenimente care se sting repede, acum, puterea sa ne indica din trecut acele fapte care se constituie drept cauze pentru efectiuni organice grave sau dureri sufletesti care macina si ne provoaca acum suferinta.
Spre seara, Soarele va trece pe ultimul grad al caderii sale si va impune dorinta de a face fapte mari si, prin asta, nenumarate gafe pentru ca nu dispune nici de echilibrul necesar si nici de puterea specifica evenimentelor asupra carora se apleaca.
Prin urmare, ziua de joi este o zi trista, cu aduceri aminte dureroase, cu observatii si intelegeri triste ce pot construi pareri nedorite despre cum s-a desfasurat viata pana in acest moment, de alegerile facute care au dus la cadere sau dezechilibru. Intalnirea cu trecutul nu a fost niciodata cea mai buna alegere, iar efectele pe care le-au lasat amintirile ce ne-au invadat nu au fost prea bune, dar acum beneficiind de Marte in Leu, plin de ambitii si dornic de gesturi istorice, am putea sa ne folosim de el pentru a ne impune vointa si a accepta dorintele trecutului cu umilinta si intelegere. A intelege “Asa sunt si ma iert pentru asta!” si a-l transforma in “Ma iert pentru ceea ce sunt si ii iert pe toti cei care participa la aceasta durere!” este cel mai frumos dar pe care il puteam primi in aceasta zi. Diminuarea pornirile este, deci, o conditie importanta pentru a face fata momentului 23 octombrie cand Soarele va parasi semnul caderii sale si nu va mai considera ca echilibrul este prioritatea sa, ci isi va cere drepturile, dar nu trebuie sa uitam ca dreptul zilei de azi trebuie sa fie echilibrul.

Vineri, 23 octombrie
Ziua de 23 octombrie este o zi importanta a acestei luni pentru ca ea va gazdui trecerea Soarelui in Scorpion, pe separatia sextilului sau cu Luna si a trigonului Mercur-Chiron.
Problema trigonului Mercur-Chiron retrograd implinit la grad perfect atunci cand Soarele nu-si finalizase de tranzitat gradul anaretic al Balantei, aduce o cadere in ganduri si o descurajare in fata unui obstacol venit dintr-o vorba, o informatie gresita, un mijloc de transport, o eroare de interpretare. Trigonul celor doi este in astrologie semn al intuitiei spirituale, al elevarii structurilor subtile si al vindecarii prin stabilirea corecta a diagnosticului. Gandul devine prin aceasta relatie un instrument de armonizare si vindecare, dar si o forma de a patrunde adevaruri ascunse ochiului profan. Pe fondul vibratiilor impuse de gradul anaretic al Soarelui in cadere, intuitia spirituala devine eronata, in informatiile receptionate prin diferite mijloace gresite. Solutiile pe care acestea vor incerca sa le construiasca nu vor tine nici macar de domeniul fantasticului, ci se vor prezenta pe sine ca fiind practice pentru a nu li se vedere erorile.
Pe acest fond sextilul Lunii cu Soarele este semn de abandonare. Atat Soarele, cat si Luna, ulterior momentului de sextil, isi vor parasi semnul care ar trebui sa le furnizeze energia necesara ducerii la indeplinire a mesajului impus prin aspect.
Daca tradarea este un element extrem de sensibil in istorie, aducandu-i pe istorici in punctul in care sa abordeze valorile perene in mod subiectiv pentru a da un rost si pentru a explica gestul las de a insela increderea cuiva, acum, cand luminariile refuza sa-si aminteasca de agresiune zilelor anterioare, fug de la locul accidentului si anunta, prin conjunctia Lunii cu Pluton din mijlocul zilei, ca vin asupra noastra vremuri grele.
Trecerea Soarelui in Scorpion cu ascendnetul in acest semn si Pluton, ca guvernator al temei, in casa II, alaturi de Luna, aduce prin relatia Marte in Leu – Pluton in Capricorn un raport karmici interesant si pagubos pentru cei care nu stiu sa-si calculeze si sa-si gestioneze bunurile, valorile si renumele. Daca evolutia Leului nu duce, in noile teorii ale astrologiei karmice, decat spre Scorpion sau Capricorn, relatia lui Marte, abia intrat in Leu, cu Pluton, ca guvernator al temei in care Soarele, stapanul zodiei tranzitata de Marte, trece, este lesne de inteles ca valorile zodiei Scorpion, acum prin trecerea Soarelui prin acest sector, este dinamic si reformator, dispus sa educe masele si sa le pregateasca pentru un mare eveniment, pentru istorie.
In absenta unei dorinte puternice, a unei motivatii sau in absenta controlului impus de valorile karmice ale Nodului Sud al Lunii din Rac, semn incercat pana de curand de tranzitul lui Marte, scopul si impulsul devenirii, a menirii omului, grupului sau a rasei umane va fi acela de a aborda o dihotomie periculoasa: renunta la falsele modele sau isi construieste un nou sistem care sa le apere, uita de sine, dar nu le permite altora sa uite de el, isi arunca intreaga avere pe geam, dar nu accepta sa renunta la ceaiul de la ora 5. Paradoxul evolutiei prin contradictie, a cercetarii spiritului si a dezgustului fata de ceea ce vine spre individ din grupul de apartenenta este semn de purificare intensa in vederea unei evolutii.
In timpul tranzitului Soarelui prin Scorpion, Universul ne daruieste privilegiul de a intelege cat de greu se poate evolua prin generozitate si devotament, prin sacrificiu in fata idealului propriu, adica sa-ti interiorizezi suflul vital pentru a hrani viata, nu personalitatea.
Prin urmare, 23 septembrie este o zi inedita. Ea anunta o perioada de eforturi si sacrificii, de incercari pe linie ideologica, de modificari in structura gandirii si sentimentelor, de descoperirea curajului de a trai si a bucuriei de a fi asa cum esti. Un proverb indian spune “cine moare inainte de a muri, nu mai moare dupa ce moarte”, iar aceasta zi ne aduce aminte ca reasezarea prioritatilor vietii pentru a evolua, poate fi pentru oameni o incercare mai mare decat abordarea mortii din pespectiva trecerii si a despartirii.
A evolua de la Leu spre Scorpion, inseamna a descoperi mijlocul prin care forta vitala poate fi utilizata la vointa, iar a evolua spre Capricorn este semnul ca gandul si alegerile au deveni mijlocul prin care omul isi face din Timp cel mai bun prieten. Indiferent in ce directie porneste, efortul de a trai, de a ajuta prin gand, vorba sau fapta, curajul de a aborda destinul din perspectiva Eului, nu a faptelor sale, aduce omului incercari majore. El va trebui sa moara cu fiecare renuntare si sa invie cu fiecare bucurie pe care destinul i-o daruieste. A muri Leu si a renaste Scorpion sau Capricorn, din perspectiva esoterica indica renuntarea la “Eu fac”, in favoarea lui “se intampla”, “se petrece”, “se desfasoara”
Atunci cand spiritul primeste o asemenea savoare, indiferent sub ce zodie s-a nascut in aceasta lume, evenimentele care ii aduc aminte ca traieste intr-o lume fizica disperata dupa satisfacerea placerilor trec intr-un plan secund.

Sambata, 24 octombrie
Cu Luna in Capricorn si Soarele abia intrat in Scorpion aspectele celor doua luminarii vor da impresia unei impartiri, a unei fragmentari, a unor distante care se vor lua intre doi oameni, doua grupuri sau doua natiuni. Sextilul Soarelui cu Pluton aduce dezbinare si invidie. Pe fondul cuadraturii pe care Pluton incepe sa le formeze cu Saturn si Uranus, sextilul cu Soarele de acum aduce un plus de viclenie si invidie, de nepasare pentru sentimentele si interesul celuilalt, in vederea construirii unui plan de atac.
In 24 octombrie doar se va crea impresia ca exista un plan de atac, dar el inca nu se contureaza. Ceea ce exista si va fi vizibil in aceasta zi este resentimentul. Luciditatea, dezvoltatat de impactul Soarelui cu vibratia Scorpionului, ne va aduce aminte de ceea ce nu am rezolvat, de ceea ce am iertat, fortati de imprejurari, de ceea ce a fost nedrept si ne-a tulburat. Atacul va fi verbal, iar greutatea cuvintelor dificil de dus pentru ca semnul de impacare acum s-a stins si dorinta de dominare va fi apriga.
Pe fondul dat de Soarele in Scoprion, Marte in Leu si de Pluton din Capricorn construind cuadraturi cu ceilalti doi malefici Saturn si Uranus, semnul de echilibrul este aproape inexistent, ambitiile sunt fara margini si daca am suferit pana acum, vom suferi si mai mult, iar daca am avut succes distrugand destine sau provocand durere altora, in continuarea ne vom lasa dominati de sentimentul de a controla totul.
Trigonul lui Mercur cu Neptun, survenit in acest context, poate provoca multor astrologi un suras de compasiune. Cine se va mai gandi la intuitie si intelegere superioara, cine va mai avea in centrul atentiei buna intelegere intre oameni pe baza unor percepte morale solide? Nimeni! Asadar, 24 octombrie aduce, pe haosul produs de lipsa de control, manie si dorinta de putere, risipa unui gand bun, a unei propuneri, alungarea fiului cel bun din casa tatalui si desconsiderarea lui pe motivul nepriceperii, neintegrarii in context, lipsei de eficienta.
Prin urmare, ziua de sambata nu poate aduce echilibrul pentru ca o data cu trecerea Soarelui pe Scorpion s-a declansat un mecanism ce nu mai poate fi oprit. Avalansa ne va ingloba pe toti pentru ca amploarea acestor miscari sociale va include atat evenimentele la vedere, prin refuzuri, alungari sau desconsiderari, sau prin miscari de culise, impuse de reasezarea prioritatilor societatilor secrete, stabilirea planului pe urmatoarea perioada, punerea in aplicare a unei strategii ce va avea final spre sfarsitul tranzitului lui Pluton prin Capricorn. Semnul de agresiune al Soarelui si vocea sugrumata a Lunii (masele) in contextul acesta al orbirii liderilor pentru putere, produce o ruptura in elementul traditional, in acel sector care aducea putina stabilitate administrativa, financiara sau culturala. Unii vor percepe aceasta zi ca pe o lovitura sub centura si chiar este.

Duminica, 25 octombrie
Trecand prin ultimul sector al Capricornului, Luna va ridica un sextil cu Uranus, la putin timp de la rasaritul Soarelui si, spre seara, un trigon cu Saturn, incercand, in tensiunea provocata de aspectele zilei anterioare, sa stabileasca un echilibru, dar nevizand problemele imediate, ci pe cele mai vechi, care au fost puse in evidenta de opozitia Saturn-Uranus activa de un an de zile incoace.
Devenind planete mediatoare opozitie Saturn-Uranus, Luna, reprezentand masele, nu va fi deloc pacifista si va porni demersuri sociale, chiar dinamice, impulsive, prin care sa se solutioneze ceea ce opozitia Saturn-Uranus a stricat in ultima perioada. Semnul de revolta pe un asa aspect este mai curand un indiciu al disperarii ca finalul anuntat de tranzitul Soarelui prin Scorpion este aproape si ca nu include deloc solutii in favoarea celor multi. Azi cei multi sunt animati de nevoia de dreptate, insa nu este cazul sa ne incredem in sinceritatea acestei revolte si nici in cinstea celor care-i conduc pe cei multi in groapa leilor. Luna din Capricorn inca are un schimb subtil de forte cu Pluton care isi va pregati schimbarile majore in planul social prin acest impuls al maselor de a revendica, de a solicita, de a-si cere drepturile incalcate in ultimul timp.
Coincidenta impusa de trecerea Luni peste Capul Dragonului i-ar putea face pe unii sa creada intr-o schimbare pozitiva, intr-un moment de destin care, fiind scris in stele, ar putea garanta finalitatea asa cum este ea intentionata de la inceput. Da este un element de destin ce va aduce finalitate, dar in niciun caz asa cum este gandita de factorul de actiune – marea masa de oameni. In aceasta ecuatie, elementul cere furnizeaza impulsul este diferite de cel care il arata si-l duce la indeplinire si tocmai de aceea, coreland predispozitiile acestei zile, cu cele din zilele anterioare, intelegem de ce succesul din aceasta zi este o iluzie, ca o bucata de paine aruncata unui caine de paza ca sa-l tina ocupat cat timp hotii sa-si faca datoria.
Prin urmare, ultima zi a saptamanii se incadreaza in trasaturile generale ale acestei perioade care nu este in stare sa ofere oamenilor ceea ce solicita, oferindu-le liderilor putere fara margini, impulsuri mai mari decat aspiratiile lor si disponibilitate in a distruge ceea ce a mai ramas. Mintea cea de pe urma ne-a parasit si de aceea semnul de mobilizare a maselor se incadreaza in aceeasi nota de haos si disconfort impusa din umbra de Pluton din Capricorn. Solutiile impuse de trecerea Soarelui prin Balanta, vor fi luate din nou in calcul, vor fi din nou puse in discutie si in mare parte aplicate, insa sub o alta denumire si pentru un alt scop dupa ce Saturn va intra in exaltare (Balanta) la finalul acestei luni.
In mod sigur nu tot ceea ce se intampla este rau si nu trebuie sa cadem in derizoriu anuntand acest lucru, dar in mod sigur vom considera ca totul este rau pentru ca orice mutare, orice delaratie sau anunt, orice veste, semnal sau avertisment doare foarte tare. Careu in T ce se va implini pe semne cardinale de maleficii Saturn, Uranus si Pluton aduce durere, schisma, neputinta, distrugere si surparea ideilor, realizarilor din ultima vreme, promovarea nonvalorilor pentru a putea fi controlati din umbra mult mai usor, dar si renasterea altor valori, pe alte trasee din sublimarea puterii vitale, ca semn de evolutie, din atingerea mortii ca Leu si renasterea ca Scorpion sau Capricorn.
Traim vremuri deosebit de importante si nu tot ceea ce ni se spune ca se intampla este esenta evenimentelor, tocmai de aceea pentru a nu ne lasa luati de valul impus de marile planuri de manipulare a opiniei sa fim increzatori in mesajul subtil al vibratiei astrale in care ne includem cu totii, indiferent de rolul si intentiile pe care le avem in aceasta lume. Sa nu uitam ca oricat de greu ne este si oricat de multa suferinta primim impreuna cu felia de paine, trebuie sa fim buni pentru ca, pana la urma, tot cei buni conduc lumea, asta pentru scopul acestei transformari, privit la nivelul evolutiei rasei umane, este acela de a-i include si pe cei care o produc, adica pe devoratori, in proces. Asta se intampla pentru ca o lege nescrisa a universului face in asa fel incat binele si raul sa-si consume propriile valori pentru a mentine echilibrul Creatiei.

8 thoughts on “19 – 25 octombrie 2009

 1. Lav spune:

  Primeste, stimate domn, un gand de multumire pentru pasiunea cu care cauti pe cer semne care sa ne fie de ajutor, noua, aici, pe pamant. Am mintea focalizata pe un subiect, si anume, rolul lui Mercur in aceasta saptamana. Pe harta mea tranziteaza casa a 6-a si va face trigoane cu cei trei grei de pe Varsator, casa a 10-a (semnul meu). Asta ce-ar putea aduce in conditiile halucinante ale tranzitelor sapmananii? E posibil sa se iveasca si vreun lucru bun? Ma intereseaza Mercur pentru ca este regentul karmic pe natala (in casa a 9-a), colocatarul NS natal si al NN in tranzit. Intreb asta inainte de sperietura zdravana legata de intrarea soarelui in scorpion, la mine tot pe casa a 6 a, dar la etaj ca sa zic asa (pentru ca a 6-a este o casa MARE pe cerul meu) si, Doamne, trimitand sageti rosii, de careu, spre toti cei pe care i-am numit mai inainte. Se pare ca nu se vede viata la fel de pe ferestrele aceleiasi case. Stimate domn, drag G, vezi ceva care m-ar putea ajuta daca tregi cu ochiul prin ferestre?

  Toate bune,
  Lav

 2. Mercur in casa VI, acum, nu poate fi decat semn de stres, dar stres cauzat de fapte, gesturi sau intentii bune pe care le ai. In mod indubitabil accentuarea casei VI acum cand vibratia astrala duce spre dezechilibru si tensiune este semn de dizarmonie. Calitatea psihologica a lui Mercur va fi aceea de cautator de solutii si nici nu vei observa cand efortul de a cauta iti va scadea tonusul si-ti va slabi corpul. Binele pe care ti-l aduce saptamana este de domeniul cuvintelor, al semnelor. Nu reusesc sa intrevad daca se poate concretiza in ceva… Cert este ca trigoanele, chiar si pentru varsatori, nu aduc decat intentii bune rastalmacite si intoarse impotriva lor incat sa amplifice si mai mult contextul incordat al acestor vibratii astrale.

 3. Lav spune:

  Excelent videoclip! Bravo ei si tuturor celor ce stiu sa sporesca darurile pe care le-au primit. Si sansei care face sa iasa la lumina, pentru bucuria noastra, atata sensibilitate si talent.

 4. teompa spune:

  nu cred in zodiac, pt. ca sunt persoane nascute in aceeasi zi, iar unul e print si altul cersetor

 5. Mi se pare corecta afirmatia ta pentru ca doar in Dumnezeu trebuie sa crezi, restul accepti sau nu accepti… ca in cazul tau!

 6. dana spune:

  Draga prietene G. E si stiinta in tot ce spui, saptamina de saptamina, dar eu zic ca mai este si CINEVA care ne transmite prin intermediul tau, anumite mesaje. Din ce spui, inteleg ca acum, poate mai mult ca niciodata, sau poate ca de acum inainte, mai mult decit pina acum, lupta dintre bine si rau se inteteste. E aprig tot ce spui. Cu ce sa ne inarmam? cu tacere si rugaciune sau cu lupta si actiune? pentru ca totusi, avem motive sa traim bucurosi: soarele, toamna asta minunata, lumina lunii, un pahar de vin. sau nu? cu deosebit respect.

 7. Acum aproximativ 200-230 de ani in urma oamenii au trecut cam prin aceleasi probleme. Si atunci, ca si acum, au fost semeni care au cititi o informatia astrala si au transmis-o mai departe. Este aprig tot ce spun, cand va fi bine si tensiunea astrala ne va mai slabi voi sari repede si voi spune asta.
  Motivele tale de bucurie sunt si pentru mine motive de bucurie si le abordez atata cat imi permite structura si intelegerea, dar cu o floarea nu se poate face primavara. Oamenii sunt tristi si patici, nervosi sau indiferenti, iar agitatia asta este modul lor negativ de raspuns la invitatia planetelor de a ne transforma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.