18 – 24 ianuarie 2010

Luni, 18 ianuarie
Incepem saptamana in forta, cu doua treceri succesive ale beneficilor in semnele urmatoare, intai Jupiter din Varsator in Pesti, apoi Venus din Capricorn in Varsator. Luna, de asemenea, isi schimba semnul si intra in Pesti alaturandu-se, cum este normal, lui Jupiter intr-o conjunctie, dar si lui Pluton intr-un sextil. Seara tarziu, dupa ce toate evenimentele astrale repartizate acestei zile s-au implinit, Luna va ridica un sextil cu Mercur, pe semne feminine, implinind o zi plina de evenimente si modificari de conduita.
Jupiter va sta in Pesti pana pe 6 iunie si va avea suficient timp sa imprime ajustari ale gandirii, aplecarea sentimentului asupra valorilor sufletesti, docilitate, placerea de a simplifica lucrurile sau de a le lasa nerezolvate intr-un sector asupra carui va reveni la sfarsitul anului cand, prin retrogradare, va intra din nou in acest semn. Trecerea lui Jupiter prin Pesti este prea rapida, pentru a produce modificari sociale importante. El le anunta si, mai mult, va tenta cu solutii miraculose, ii va ajuta pe oameni sa-si ajusteze intelegerea dupa reguli morale si de conduita corecte.
Trecand in domiciliul sau nocturn, Jupiter va trezi valorile sufletului. El ii va convinge pe oameni ca binele, pretuirea, dragostea, mila, compasiune sunt notiuni demne de atentie si va impune o abordare a acestora dupa puterea fiecaruia. Aceasta masura – “dupa puterea fiecaruia” – devine etalonul actiunilor sociale si indemnul de a lucra in grup in mod corect si echitabil. Jupiter va avea insa o actiune directa si agresiva in politica aducand in prima saptamana un conflict de interese pe segmentul expansiunii, punerii in aplicare a unor deziderate, aplicarea schemei de actiune stabilitate la inceptul lunii, continuarea unui demers social. Se preveda ca perioada 18 ianuarie – 6 iunie, prin vibratia jupiteriana, sa impuna modificari rapide, depasari ale centrelor de interes dintr-un sector intr-altul pe idee incadrarii nevoii de bani, munca, strict necesar intr-un nou sector social. Actiunile sunt insa pripite, demersurile sociale grabite prea mult si in loc sa obtinem o solutionare prin mobilizare si comuniune de grup, asistam la o aglomerare de solutii, ce vin din toate partile, ce se ingramadesc spre zona de impact cu populatia si care creeaza un impas social si economic ce vine din sfera politicului.
In sfera personala trecerea lui Jupiter pe un semn dramatic si trist, impovarat de greutati pe care nu vrea sau nu stie cum sa le rezolve sau sa le abandoneze, aduce convulsii, teama, apatie, deprimare, angoase. Nu scena sociala ii va determina sa aiba asemenea reactii, ci trecutului, experientele vietii, maniera rapida in care Jupiter le cere acum sa simta, sa gandeasca, sa se hotarasca sau sa renunte. Beneficiul lui Jupiter, in aceasta sfera de actiune, este o iluzie. El ii va face pe oameni tematori in fata schimbarilor vietii personale, dar aprigi in a impune celorlalti modificari esentiale in orice sector al vietii, contractili in fata unor pericole sociale majore, dar dezarmati in fata unor nefericiri personale sau in fata unor incercari sau drame personale putin mai dificil de administrat decat in 2009.
Semnul de leziune pe corpul social, pe fapte si decizii, ce vine din sfera politicului si, in paralel, experimentarea unor trairi cu o directie sau un substrat psihopatologic aduce prin Jupiter in Pesti un imbold spre mila pe ideea “cu totii suferim”, “cu totii suntem la fel”, “nimeni nu e fericit” sau “nimeni nu o duce bine”. Chiar daca, sub impulsul unui asemenea val energetic, oameni ar trebuie sa-si inteleaga semenii, pornind de la propriile dureri, nemultumiri sau suferinte, de la sine, fara o conditionare, nu o vor face. Tocmai de aceea, vom vedea compasiunea aruncata pe strada, sentimentele ravasite, viata personala afisata intr-un mod vulgar si patetic in maniera cea mai nepotrivita si, ca raspuns, din anturaj vom primi o morala severe, o invitatie la obedienta, supunere si rezistenta pe idea unei similitunii comportamentale intre hotarare si cei ce trebuie sa le suporte, adica “sa faci ce spune popa, nu ce face el!”.
Jupiter va fi benefic pentru cei care cultiva valorile spiritului. Pentru acestia trecerea Marelui Benefic prin domiciliul sau nocturn va trezi dorinta de trancendenta, de abandonare a vietii sociale, de desconsiderare a beneficiilor acestora si retragerea intr-un spatiu al gandirii pure sau al preocuparilor sacre.
Pe tema de ingres jupiterian in Pesti, Venus este pe gradul anaretic in Capricorn, ceea ce ii va impune acestuia o directie gresita, iar oamenilor o deplasarea prin sau spre greseli, erori de decizie ce afecteaza toata sfera sociala, demersuri la limita legalitatii. De asemenea faptul ca ingresul jupiterian se produce noaptea, si cel venusian ziua va impune din nou o diferent de vibratia, pe idee una gandim noapte si alta facem in timpul zilei.
Pe un asa imbold astral, conjunctia Lunii cu Jupiter si, deopotriva, sextilul cu Pluton, vor amplifica sentimentul de nesiguranta pe deciziile personale si il va motiva pe cel de siguranta in deciziile ce au repercusiuni asupra celorlati. Prin aceste unghiuri, valorile personale vor fi evaluate gresit, femeia fiind azi vulnerabila, tematoare in fata schimbarilor vietii, dar si cea mai afectata de acestea.
Modificarea vibratiei venusiene, prin trecerea Micului Benefic in Varsator, aduce in urmatoarea perioada (18 ianuarie – 11 februarie) o explozie a sentimentelor nerafinate, acordarea unor libertati indecende sau exteriorizarea lor pe cai neconventionale pentru a satisface o dorinta, un simt, o aspiratie. Prin intentia de a implini o dorinta sau un ideal, Venus in Varsator, poate usor rani sentimentele celorlalti dintr-o eroare de integrare. Pe aceasta zodie, Venus nu face erori de conceptie, ea ii va ajuta pe oameni sa-si inteleaga mai bine sentimentele, sa le fie clar se simt unii fata de altii si cum se declanseaza mecanismul atasamentului sau cel al deposedarii. Are insa o mare probleme cu metoda, cu timpul, cu sincronizare.
Prin urmare, 18 ianuarie este ziua in care o mare tensiune este pe punctul sa explodeze. Cei sensibili, care pot percepe vibratia astrala, simt o are presiune si se vor teme de involutie, de scaderea vibratiei sau de directioarea ei intr-un sector neimportant. Metoda de lucru este animata de tensiune si stres, de indoiala ca ecoul faptelor nu va fi cel scontat, ca va trebui si de data asta sa descoperim ca nu exista padure fara uscatura. Perspectiva faptelor nu o putem anticipa azi, pentru ca exista o preocupare excesiva fata de latura interioara, personala, egoista, de banii sau proprietatile personale, de restul pe care il primim de la magazin sau noutatile in materie de bijuterii, ornamente sau tehnica de calcul.
Mintea va fi ratacitoare si tocmai de aceea o imbinare intre intentie, nou si metoda veche, va aduce, in a doua parte a zilei, evenimente explozive pornite de la gesturi corecte sau benefice. Aspectul medical, indus de trecerea prin Capricorn a lui Mercur, se va referi la tensiunea nervoasa, angoasa, la dificultatea de a rezista la efort, la tensiuni pe sistemul de sustinere a propriei greutati.
Cel mai indicat, pentru aceata zi ar fi, adoptarea atitudinii echidistante fata de bine si fata de rau si supunerea celui care vine spre noi cu intentii galagioase la testul ironiei. Veselia este leacul celor care se simt azi impovarati si tristi. Acestora, cu atat mai mult, li se recomanda sa rada, chiar de ei insisi si sa-si permita, doar in aceasta zi si in prima jumatate a zilei urmatoare, sa rada de tot ceea ce au in jur, indiferent ca vor rade de rasul celorlati sau de tristetea lor, de moarte sau de importanta care si-o atribuie unii.

Marti, 19 ianuarie
Este prima zi din acest an in care nici un aspect nu se implineste la grad perfect si tocmai de aceea elementul noutate, acum, proaspat, din cauza lui Venus trecuta spre Varsator, va aduce nebunia tineretii mult mai aproape de factorul de decizie. Unii se vor gandi sa plece de acasa intr-o plimbare scurta, altii se vor lasa de sportul asta economisind bani pentru perioada care vine, iar altii vor invoca motive medicale si se va arunca intr-un fotoliu urmarind toata ziua programele de stiti si injurandu-i pe toti cei care nu le sunt pe plac.
Ziua aduce o ipostaza a defularii, a detensionarii a desprinderii de o durere, mai veche sau mai noua, pe care cuvantul nu o poate explica si nici mintea nu o poate cuprinde.
Vazand ca, pe cerul astral al zilei de azi, nu sunt aspecte care sa se implineasca la grad perfect, unii s-ar intreba de unde se stie ca ziua nu este benefica, de unde se stie ca ziua nu aduce elementele pozitive pe care 18 ianuarie nu le-a putut implini? Chiar de dimineata, Soarele intra pe ultimul grad din Capricorn, aducand intr-un forma concentrata toata tensiunea si experienta sa, toata frica de pierderile materiale sau de deficitul de imagine pe care l-a comportat tranzitul solar prin acest semn. Daca pe acest fond o adaugam pe Venus cea jucausa care a dat de fardurile mamei si brusc a uitat ca are doar 10 ani, putem numi ziua un fel de strutocamila, o zi a intentiilor mari fara finalitate, a resentimentelor lipsite de substanta si a vorbelor fara continut.
Prin urmare, ziua este importanta pentru ca purifica o structura a fiintei foarte solicitata in ultima vreme. Unii se vor simti slabiti, epuizati, bolnavi sau stresati fara motiv, altii vor considera ca sunt indreptatiti sa spuna ceea ce o conditionare sociala sau interioara i-a impiedicat anterior. In ambele cazuri, bucuria si tristetea ni se va infatisa intr-o combinatie exploziva, dureroasa. In a doua parte a zilei Luna va trece prin aplicatia la sextilul cu Capul Dragonului, ceea va amplifica tensiunea pe care o aduce neimplinirea calitatii de planeta mediatoare Nodurilor sale, pe care Luna se asteapta sa o aiba. Am indicat de fiecare data acest aspect ca fiind aducator de frustrare, de ganduri fara baza, de indoieli care nu au un subtrat real.
19 ianuarie este deci o strutocamila si cei mai multi dintre oameni vor sari calare pe aceasta aratare ca intr-o zi de weekend, ca intr-un parc de distractie. Vor exista si oameni educati care vor incerca sa se abtina si poate vor si reusi, insa doar in prima parte a zilei.

Miercuri, 20 ianuarie
Azi vom comporta o importanta schimbare de directie astrala. Soarele se va muta din Capricorn in Varsator, iar spre seara Luna va trece in Berbec aducand, prin sextilul cu Soarele, constientizarea unor fascicule comportamentale care se vor implini in vara anului 2010.
Intreaga zi va sta sub semnul anticiparii, a vibratiilor noi, a ambitiei de a descoperi adevarul ascuns dincolo de cortine si de a actiona in consecinta. Sub acest impuls vorbele isi vor schimba usor tonalitatea, iar continutul lor se va muta de la indiferenta, la ironie. Semnul evolutiei ne curteaza azi, dar putini vor fi cei care vor intelege care sunt elementele care vin acum spre noi cu titlul de previziuni, informatie, vestire.
Intreaga noapte se situeaza sub impulsul sextilului Luna-NN care va magnetiza spiritul si ii va arata fragmente ale unui viitor ce se va consuma in acest an. Sectorul final al zodiacului (Pesti), dar si inceputul Berbecului devine astfel zona de impact, segmentul celest in care vor deveni vizibile deopotriva, anticiparea pe baza unor informatii concrete, fizice, rational, dar si descoperirea adevarului prin inspiratie, previziune, profetie.
Relatia Saturn-Pluton, celebra in 2010 prin careul care se consturieste intre acestea, se va consuma pe ingresul solar in Varsator intre casele IX-XII ceea ce va aduce fapte mari ascunse sau deviate spre dramatism, viziuni subre, inspiratie, vise, informatii care vin dintr-o zona subtila sau acces la informatii pretioase legate de viitor intr-o maniera neconventionala. Pe acest fond al declansarii, al destelenirii constiintei, al intelegerii subtile, conjunctia Lunii cu Uranus vine cu o mare forta in a diminua sau anula pentru o scurta perioada de timp influxurile negative aduse de opozitia Marte-Lilith.
Aceste moment, vizibil in prima partea zilei, aduce o revenire la concret, la fizic, la baza, la temelie. Daca unii se vor apropia de hrana naturista sau vor citi mai multe despre asta, vor descoperi virturile terapeutice ale apei sau se vor lasa curtati de tehnicile alternative de vindecare ale unor afectiuni, altii vor cauta in domenii neconventionale, in stiinte de granita, raspunsuri la framarile pe care le au. Aceasta intoarcere la sursa ne apare acum ca o lupta impotriva nedreptatilor cu substrat medical sau ideologic, ce au fost vizibile in sfera familiei, in relatiile de serviciu, in schimbul de idei sau in cel obisnuit venit pe o cale a informatiilor teoretice.
In sfera relatiilor sociale a identifica o modalitate de protectie impotriva opozitiei Marte-Lilith, acum in aplicatie, implica evitarea unei sactiuni, a unei retrogradari, a unei incurcaturi mai mult sau mai putin intentionata ce va veni pe linie ierarhica. Nu competenta va fi cea care va aduce solutia, ci inteligenta practica, psihologia comportamentala, pentru ca in sectorul social, azi, istetimea este pe picior de egalitate cu succesul, protectia sau norocul.
Abia spre seara ne dam seama ca de fapt intreaga zi a fost o invitatie la practica, la seriozitate si efort, la munca pe care sa o evaluam prin rezultate concrete.
Prin urmare, 20 ianuarie simplifica notiunile teoretice si ne evidentiaza pe cele cu un evident substrat practic. Azi este ziua in care primim raspunsul la solicitarile pe care le-am facut intr-un mediu intern, inchis, fie in cadrul unei structuri sociale, fie in interiorul propriei fiinte prin rugaciune, introspectie, dialog interior. Viata ni se va parea azi foarte complicata pentru ca se va desfasura pe doua fronturi: unul negativ, teoretic, pe care il vom vedea luptand impotriva unei nedreptati si altul pozitiv, practic, ce ne va concretiza fie sub forma de informatii, previziuni sau chiar profetii, evenimente viitoare, fie sub forma unor rezultate practice ce vor stabiliza, intari sau evidenia statutul social, adica acel “ceva” care ne face utili intr-un domeniu sau intr-o profesie.
Combinatia celor doua directii va bulversa si daca pana dimineata vibratiile astrale ne vor tenta cu perceptii subtile pe care unii le vor pierde in sfera astrala, intreaga zi va reproduce un tipar energetic pe care noaptea anterioara ni l-a indicat drept mesaj sintetic, ca idee, inspiratie, intuitie. Indicat ar fi sa incepem ziua printr-o rememorare nu doar imagistica, prin fixarea asupra activitatii din timpul noptii (efort fizic, munca intelectuala, vise), ci si afectiva sau comportamentala. In aceste reactii vom gasi explicatii ale unor tensiuni sau, dimpotriva, adevarul despre propria putere, despre maniera sa de actiune sau finalitatea.

Joi, 21 ianuarie
Intrata in Berbec, din seara zilei anterioare, Luna va implini azi la grad perfect 6 aspecte: doua sextile (cu Venus si Lilith), doua cuadraturi (cu Pluton si Mercur), o opozitie (cu Saturn) si un trigon (cu Marte).
Construind aspecte bune intre elemente negative (Lilith si Marte) sansa ca aceasta zi sa ia o turnura pozitiva se risipeste. Tensiunea, neastamparul, poate chiar revolta sau diminuarea puterii de discriminare in favoarea reactiilor temperamentale sunt cateva din trasaturile Lunii atunci cand trece prin Berbec.
Nota particulara pe care o aduce aceasta zi este de departe careul in T pe care Luna, prin opozitia cu Saturn, il implineste alaturi de Pluton, ce devine planeta focar. Atunci cand Luna se opune lui Saturn sentimentul de nesiguranta si incertitudine, de refuz al colaborarilor, al realitatii, duce spre tristete si apatie, spre ganduri sumbre legate de perspectiva oferita de ziua de maine sau chiar spre depresie. Asta implica o reactie negativa in raport cu mediul o interventie agresiva asupra mediului personal, o acumulare nedorita care aduce dezechilibru sau durere.
Aproape ca minciuna si teama unei confruntari directe, trasaturi desprinse azi din relatia Lunii cu celelate planete, vor trece intr-un plan secund, pentru ca lezarea integritatii personale prin diverse metoda pare sa rasara din nimic si sa se instaureze in fotoliul prezidential. Pe acest fond al instabilitatii afective si sociale, neintelegerile zilei anterioare, aspectele nefinalizate din lipsa de timp, vor primi azi o alta explicatie.
Situandu-ne intr-o aplicatie a Soarelui la trigonul cu Saturn combaterea nemultumirilor acestei zile va venit segmentat, incomplet, distorsionat si in loc sa privim confruntarile din planul social ca pe oportunitati, prilejuri de a demonstra priceperea, volumul de cunostinte, maturitatea, invocam tristetea, apatia, lipsa de vitalite si pentru toate acesta vom da vina pe altii.
Prin urmare, intreaga zi va aduce din nou valori dihotomice impreunand frustrari si ambitii, dureri si bucurii, temeri si orgolii, cu trimitere ostentativa la trecutul care s-a consumat in ultimele luni ale anului 2009. Privind ziua cu obiectivitate nu trebuie sa o separam de vibratiile si impulsurile zilei anterioare, ci trebuie sa ne straduim sa intelegem ca aprofundarea pozitiva sau negativa se datoreaza unui efort facut in aceasta directie in trecut, pe care Saturn – Seniorul karmei – il va mobiliza acum si il va evidentia in mod direct, atat in sfera sociala, cat si in cea privata. Tocmai de aceea 21 ianuarie poate fi o zi a rezultatelor, a deciziilor luate dupa o lunga analiza, finalul unui drum ce este inceput nu mai tarziu de lunile octombrie, noiembrie sau decembrie 2009. Sanatatea sau absenta ei, puterea personala sau absenta ei, vitalitatea sau absenta ei, vor fi cele trei elemente ce vor crea azi evenimente cu efect de reglare karmica.

Vineri, 22 ianuarie
Azi se implinesc la grad perfect doua evenimente care nu se produc in fiecare luna: trigonul lui Venus cu Saturn si opozitia lui Marte la Lilith. Alaturi de acestea avem de parcurs aspectele uzuale ale Lunii la trece prin ultimul sector al Berbecului si, de asemenea, implinirea unei conjunctii cu Junon, careul cu Nodurile sale si sextilele cu Chiron si Neptun.
Privind in ansamblu ziua pare puternica si aducatoare de noroc, de sanse nemeritate, de situatii complicate care duc la final bun. Trebuie insa sa privim cu obiectivitate aceasta dispunere planetara pentru ca finalitatea acestor unghiuri nu este deloc buna pentru ca trigonul sau sextilele ce se implinesc azi devin ghizi negativi si deci vor da evenimentelor o tenta negativa.
In prima parte a zilei, Luna va trece peste Junon din Berbec, in aplicatia careului sau la Axa Dragonului. Asta inseamna ca impartialitatea conjunctiei devin forta in favorizarea conflictului interior, neputintei de a implini o promisiune mai veche, frica de esec in fata unei situatii concrete sau agresiunea din partea unui inamic, a unui opozant sau pur si simplu din partea unei persoane care, prin prezenta sa intr-un anumit loc, isi atribuie aceasta calitate.
In prima instanta aceasta poate trece drept o confuzie si trimite spre un eveniment ce s-a consumat in urma cu aproximativ doua saptamani (6-8 ianuarie), cand Luna trecea prin Balanta si aducea, prin conjunctia cu Saturn, simtul realitatilor trecute in arhiva, a vechiului care imbraca acum hainele noului, a contextului practic pe care nu-l poate implini corect, dar pe care il parcurge. Aceasta deplasarea a constiintei spre evenimentele trecutului este cea mai mare greseala a acestei zile si ea da un sens contextului indecis al zilei, chiar si acelor evenimente care erau programate din timp si ale carora finalizati erau cunoscute cu precizie.
Aceasta eroare de conceptie, de atribuire sau intelegere, atunci cand intampinam tigonul lui Venus cu Saturn, se transforma in certitudini. Placerea de a gusta din intamplarile vietii se va infiripa pe acest aspect. Nu trebuie sa trecem cu vederea retrogradarea lui Saturn care, prin implinirea aspectului cu Venus pe gradul al 5-lea al Balanta, aduce aproape o lectie de viata care, in derularea lor, isi vor dezvalui gradat caracterul dur, impartial, sever. Adica evenimentele mici, in prima jumatate a zilei, vor face trimitere la marile intamplari ale vietii, la contextul tulbur in care s-a cenzurat ceva, in care nu sa implinit o asteptare sau in care o persoana care si-a atribuit rolul de opozant sau inamic, a gustat infrangere.
A doua parte a zilei, pentru cei care au dat curs negativ aspectelor din prima parte a zilei, devine exploziva. Tensiunile se acutizeaza, o dorinta de actiune se va situa la cota superioara insa contextul social, acela care ar permite o descarcare nervoasa sau una faptica pentru implinirea si transferul responsabilitatii, nu va incuraja actiunile karmice, de destin, ample la care va face acum Saturn trimitere aparand un conflict de interese, aat in relatia cu sine, cat si in contactele sociale, adica vrem, dar nu putem, incercam, dar nu obtinem sorti de izbanda. Prin opozitia lui Marte, de asemenea retrograd, cu Luna neagra, se abordeaza un conflict, o agresiune care daca nu se va consuma in plan social, pe ideea folosirii puterii, dominarii, atunci va produce, prin acumulare, leziuni ale relatiilor de prietenie sau conjugale intr-un mod iremediabil. Aspectul agresiv al acestei zile, in special cel dat de evenimentele cosmice, pe care le vedea dupa ora 12:30, nu sunt periculaose prin agresivitatea lor, ci prin consecinte. Ce se rupe zi nu mai poate fi reparat.
Cei care isi vor mentine echilibrul, reusind prin putere interioare sa perceapa separat evenimentele, pot avea o zi cu mari responsabilitati care le mobilizeaza mult rezervele interioare, puterea de intelegere, iertare, cuprinderea sau analiza. Spre seara, se vad lipsiti de vitalitate, dar bucurosi ca au implinit o zi grea in tonuri echilibrate. Acesti oameni vor putea sa-si mentina echilibrul atunci cand vor identifica pagubele colaterale. Avand perceptia corecta a intregii zile, a complicatiilor care ar fi aparut din amestecarea gandurile, sentimentelor sau chiar a intamplarilor si persoanelor, acesti oameni vor intelege si atribui fiecarui moment al zilei pe care si-l vor aminti importanta pe care a avut-o de-a lungul zilei.
Prin urmare, ziua de vineri se anunta deosebit de complicata pentru ca face trimitere la trei perioade care vor veni in social cu propriile lor evenimente, cu propriile lor complicatii. Tendinta omului obisnuit care nu este aceea de a exersa analiza interioara si care nu poate separa evenimentele de consecinte, intamplarile de cauze, ci le percepe pe toate intr-un forfot interior acid si dureros, 22 ianuarie ii va aduce o greutate in plus pe langa cele existente deja. Unii vor spune ca de vina este vremea, vremurile, ca sanatatea este afectata de scaderea temperaturii corpului, prin retrogradarea lui Marte in Leu, si ca aparitia simtomelor de raceala, gripa sau a unei acute senzatii de frica, amplificata pe fondul starii psihice proaste, ca o reeditarea a trecutului, le va pune acum stapanire punctual pe anumite sectoare ale vietii. De asemenea vor invoca faptul ca vointa le este diminuata, la fel si puterea de actiune. Altii, insa, vor privi cu detasarea ceea ce li se intampla. Ei vor fi vigilenti si nu se vor tulbura nici macar in fata pagubelor colaterale.
Pentru toti insa 22 ianuarie este o zi cu mari evenimente sociale, cu tensiuni in relatii care, daca se vor consuma, vor aduce rupturi iremediabile. Oamenii nu se pot desprinde de trecut, traiesc insa in 2009, si tensiunea reiesita din aceeasta confuzie va impune decizii cu un evident caracter antisocial.

Sambata, 23 ianuarie
Inainte de rasaritul Soarelui, Luna va trece in Taur, simplificand pornirile si aducand putina liniste dupa o zi incarcata de raspundere, plina de evenimente si apasatoare cum a fost cea de vineri. Azi se va implini Primul Patrar si, alaturi de acest aspect de careu Luna-Soare, ziua mai contine un sextil Luna-Jupiter, un trigon Luna-Pluton si un careu Luna-Venus.
Se pare ca Luna azi intra intr-o faza neasteptata de armonie. Relatia ei cu Jupiter este una eminamente pozitiva si aduce o serie de actiuni care pot schimba brusc, in bine, multe dintre evenimentele ce s-au consumat in ziua de ieri. Daca intelegerea, maturitatea, linistea, sincronizarea, ajutorul reciproc sunt trasaturi ale acestui aspect armonios intre Luna si Jupiter, trigonul Luna-Pluton va implini nevoia de profunzime, de aflare a adevarului ascuns sau uitat in trecut, intalnirea cu oameni pe care nu i-am vazut de mult timp sau obtinerea unui accept in vederea unei intrevederi la care nu speram. Semnul de recompensa a acestei zile este unui straniu, dar vizibil, simplu si se consuma repede, asemenea unei efemeride.
In paralele cu aceste directii date de unghiurile dintre planete, suprasolicitarea Lunii, prin implicarea ei in atat de multe aspecte si, deopotriva, prin relatia stresanta a acesteia cu Venus, aduce in a doua parte a zilei, oboseala, stres, tensiuni cauzate de uitare, pierderea unor obiecte, defectarea unor aparate datorata unei administrari gresite, erori de calcul. In acest context femeia este fie vizata, prin sactiune, mustrare sau repros, fie implicata intr-un demers care nu va avea un final bun.
Prin urmare, 23 ianuarie este o zi a muncii, a efortului, a esecului datorat erorii de gandire, alegere sau indeplinirea unei operatii sau sarcini, dar si o zi a experientei de viata. Nu se va remarca prin profunzimi karmice speciale, nici prin amploarea evenimentelor, ci printr-o cursivitate particulara, cum nu am mai trait de mult timp. Indiferent ca este vorba despre o simplificare a manierei de actiune, ca suntem privati de un intrument sau obiect prin iesirea lui din uz, defectarea lui sau ca se va aborda o metoda comportamentala lipsita de presiunea sentimentului de vinovatie, ziua va gravita in jurul notiunilor de normalitate. Daca zi pierdem, insemana ca e prea mult ce avem, daca vom castiga inseamna ca a fost nevoie de un supliment. Aceasta reglare a karmei se va manifesta doar azi, maine, prin intrarea sub incidentei directe a trigonului Soare-Saturn expresia astrala va capata o alta structura care va da gandirii si sentimentelor o alta consistenta.

Duminica, 24 ianuarie
Ultima zi a saptamanii incheia o perioada de indoiala si temere, de actiuni facute cu frica in san sau de demersuri repetate de mai multe ori in ultimul timp. Azi Luna, prin careurile cu Marte si Lilith, ca construi un Careu in T pe semn fixe, impovarand cu orice demers, orice actiune si aducand o povara suplimentara, o sarcina suplimentara sau o fuziune pe linie administativa care va spori efortul muncii, a serviciului, a rutinei.
Careu in T se va forma pe aplicatia trigonului Lunii cu Mercur din primul decan al Capricornului, impulsionand spre o serie de fapte bune, cu efort fizic si de gandire, ce implica o documentatie, o acumulare de informatii sau cunoastere a unei persoane noi. Semnul de armonie, indus de acest unghi, este o pacaleala, pentru ca faptele bune pe un asa careu in T fix, daca sunt mentinute cu incapatanare, vor sfarsit prin a fi blamate, rastalmacite. Imbinarea celor doua directii va face in asa fel incat prima jumatate a zilei sa semene foarte bine cu ziua de ieri. Multe din evenimente lui 23 ianuarie se vor continua azi, pana la pranz, dupa care se vor solutiona rapid, nu neaparat in bine sau in rau, insa, daca sunt de amploare, li se va amana finalitatea pana in luna iunie a acestui an.
In a doua jumatatea zilei apelul la seriozitate, munca, efort, cunoastere, maturitate va avea o singura deviza: dominarea. Asadar, pe trigonul Soare-Saturn din aceasta zi, oamenii vor exagera cu sfaturile, recomandarile, cu ajutorul fortat, cu impunerea unor solutii nepotrivite contextului. Aceasta fortare a norocului, a situatiei, este un moment de ghinion si el va actiona pe tema natala in casele unde vor fi plasate cele doua planete. Un Saturn succesiv (plasat in tranzit in casele II, V, VIII sau XI) va avea actiunea cea mai puternica si cei care au o astfel de pozitie sub pasibili de pierderi, de refuz, deposedare, de esec intr-o tranzactie sau un transfer de bunuri, de inchidere a unor demesuri ce anunta un final fericit, dar si de abandon din partea unui om de incredere. Un Saturn unghiular (plasat in tranzit in casele I, IV, VII si X) aduce autoagresare, indiferenta in fata unei suferinte sau experimentarea unui esec, a unei dureri intr-o singuratate absoluta. Vorba, exprimarea, gesturile, miscare, deplasarea dintr-un mediu personal spre cel public atat in mod concret (iesit la o plimbare, mersul la serviciu s.a.m.d.), dar si intr-unul simbolic (interesul fata de o structura a statului, fata de politica, arta, cultura, lecturarea unei carti ce face trimitere la o perioada istorica, epoca sau eveniment s.a.m.d.) sunt elementele care vor lasa un semn evident pe corpul emotinal. Un Saturn caden (plasat in tranzit in casele III, VI, IX sau XII) aduce o atitudine de sfidare a regulilor, a educatiei morale, a echilibrului metabolic, impunad intr-un context social aplicarea unor fapte ce vor leza corpul, mintea sau imaginea sociala. Unii isi vor arata adevarata natura, altii o vor nega pe cea pe care o descopera la cei din jur, in amble cazuri orice deplasare spre un mediu al perceptiei, analizei mentale sau faptelor cu substrat educational sau stiintific aduce erori, hotarari gresite, aprecieri caustice.
Indiferent de casa in care se va afla, aceasta relatie a lui Saturn va avea din cauza trigonului putere, permanentizare, expresivitate, insa substratul ei nu va fi unul echilibrat, bun si, in multe din cazuri, nici corect. Daca acest trigon se produce in separatia unui aspect bun pe care Soarele l-ar fi facut cu o alta planeta lucrurile ar fi stat altfel.
Prin urmare, ultima zi a saptamanii aduce actiuni duplicitare, fapte impotriva individului, tensiuni intre oameni pe motive diferite, dar care converg, in a doua parte a zile, spre un straniu sentiment de dominare. Azi avem nevoie de supusi, de oameni care sa ne execute ordinele, de oameni pe care sa ne bazam in cazul in care increderea in sine sau orgoliul comporta o decadere din drepturi. Aceasta anticipare negativa este sentimentul cel mai puternic si evident al zilei. Totul se va strecura prin aceasta sita a gandului egoist, indiferent ca ne propunem ca intreaga zi sa o dedicam odihnei sau ca brusc ne urcam in masina si pornim intr-un tur al Romaniei. Din perspectiva celorlalti faptele personale vor parea absurde si tocmai de aceea daca vom incerca sa ne echilibram prin feed back, dupa sfaturile si recomandarile celorlalti neintelegerea se va adanci sau nervii vor fierbi pana la limita exploziei temperamentale.
Asadar, ziua se anunta agresiva, caustica pentru ca inchide sentimentele bune, gandurile marete sau trairile pure intr-o lada pe care, pana a doua zi, o vom tine in intuneric total.
Recomandarea pentru aceasta zi face trimitere la doua proverbe intelepte din popor “La omul sarac nici boii nu trag” ce va descrie intregul tablou simptomatic si “Omul gospodar isi face vara sanie si iarna caruta” pentru a intelege care este mecanismul pe care ar fi indicat sa-l abordam acum. Retrogradarea lui Saturn si agresivitatea cu care va leza lumina, caldura, dragostea, prietenie, omenia, va impune apelul la reguli si abordari verificate in timp: impulsul negativ sa-l reducem tot printr-un impuls agresiv. Si cum agresivitatea pentru agresivitate nu este altceva decat bunatatea, expresivitatea acestei preocupari ne va aduce incet incet liniste si intelegere. Cei care se vor lasa preocupati de aceasta latura practica a devenirii personale, vor observa azi ca agresivitatea atrage agresivitate, bunatatea atrage bunatate, pentru ca, atunci cand dorim evolutie, singura frica pe care ne-o putem permite este frica de frica.

7 thoughts on “18 – 24 ianuarie 2010

 1. Mirela spune:

  Stimate Domnule Coser,
  Citind analiza zilei de 18 ianuarie, pe care o asteptam cu sufletul la gura, sperand ca, in fine, viata mea se va lumina intr-o oarecare masura (dupa cum scriu numerosi astrologi in previziunile lor despre intrarea lui Jupiter in semnul meu natal (06.03.1968/12.55/Buc.)) ma intreb oare nici acum „Soarele nu vine pe strada mea?”
  Optimismul cu care priveam zilele de dupa 18 ianuarie mi s-a cam dezintegrat in sute de ganduri gri-negre…
  Chiar credeti ca nu-mi va aduce nimic bun sederea lui Jupiter in zodie? In plus mai am o veste proasta pt …mine…stiu ca in iulie vine si Luna Neagra peste mine….Asta cum o mai vedeti? Lilith in Pesti…
  Alt an negru pt mine? Cu Jupiter in zodie? Iar singuratate, instabilitate financiara, agitatie, certuri in relatia cu fiul meu (18.07.1995)…neputinta in a-mi gasi un partener afectiv…autoizolare impusa din cauza dezamagirilor vis-a vis de asa-zisi prieteni…etc, etc….
  Nimic bun pe 2010???

  Cu toata stima,
  Cititoarea si admiratoare Dvs fidela
  Mirela

 2. leonora9 spune:

  Da.Buna seara din nou.Am lasat cam multe nerezolvate in 2009, deci imi doresc sa existe o finalitate.Insa am Saturn in casa a4a(cred), ascendent in capricorn…MC in scorpion.Nu stiu cat e de corect, dar imi doresc sa termin ceea ce am de terminat:sa ma impac sau nu, sa raman sau nu, sa pierd ce e de pierdut daca asa trebuie, dar sa STIU.Imi aduc aminte de vremurile cand credeam ca pot influenta ceea ce mi se intampla.Ce ironie, pentru ca acum stiu despre „balastul” karmic.Dar ma simteam mai puternica:”asta este, maine e o alta zi, mai buna”.Parca acum cineva vine si sopteste la ureche sinistru:”…ha, ha, asta numai tu crezi…” .Dar ma intorc si spun: imi asum ceea ce trebuie, cat trebuie, dar vreau sa STIU.Va doresc un an cat puteti suporta de bun, tuturor.Multumesc domnule Coser.

 3. carsim spune:

  MIRELA…mi-ai luat vorba din gura…aceeasi intrebare aveam pentru Gheorghita…ma confrunt cu exact aceleasi probleme si zilnic imi pun aceeasi intrebare „nimic bun pentru 2010” avand in vedere ca din a doua jumatate a anului vine lilith peste mine. Sunt nascuta pe 28.02.1966 Onesti.

 4. Mirela,
  in mare parte nu prea e un an bun. Totusi Jupiter indreptandu-se spre casa X te va recompensa si, daca vrei sa restrangem segmentul tranzitelor, asta se va intampla in mod special cand iti va trece peste MC (sfarsitul lui aprilie, in mers direct, si sfarsitul lui noiembrie in mers retrograd). Faptul ca iti este Jupiter in zodie nu este rau, doar ca tema ta inclina in 2010 spre un gen de manifestare care nu prea se potriveste cu Pestii. Cu Saturn in tranzit pe casa IV, dar si trecand peste Uranus din tema natala ai multa greutate pe sectorul familiei, al emotiilor, al securitatii afective. Saturn iti va spune ca securitatea afectiva, invatata de la Uranus in IV si anume ca nu apartii niciunui tipar, este gresita pentru ca te duce spre instabilitate, nu spre liniste. Ai tendinta de a te indrepta spre relatii care se complica din nimic. Ceea ce este simplu, este banal si nu te atrage. Anul asta Saturn te va speria cu simplitatea, dar pentru a o percepe asa va trebui sa inlocuiesti ceva in viata ta. Uneori casa nu poate fi reparata. Poate chiar va trebui sa o demolezi pentru a putea ridica alta.

  leonora9,
  daca ai Saturn in trecere prin casa IV, la fel ca si Mirela, anul acesta vei avea de parcurs o seriosa confruntare cu tine.

  Carsim,
  nestiind ora nu-ti pot localiza pe sectoare de viata ceea ce ar putea sa vina spre tine. Iti pot spune insa ca lectiile de viata pe care le incerci acum sunt fie iluzii perfecte, fie adevaruri absolute asupra carora trebuie sa te dedici in totalitate. Trecerea lui Neptun peste Lilith natal este un aspect major si nu trebuie sa te refugiezi in adjuvante pentru a-ti schimba perceptia depre viata. Aceasta poarta subtila a destinului ti se poate deschide daca vei aborda tehnici alternative de vindecare si armonizare, trasee spirituale noi, daca te vei familiariza cu meditatia, lucrul cu energia. Indreapta-ti gandul spre acestea, pentru ca la trecerea lui Neptun peste Soare, peste cativa ani, ai sa te feliciti sa ai facut acum o asemenea alegere. Tu nu esti un om simplu si nici obisnuit si tocmai de aceea iti spun ca o aplecare a atentiei spre ceea ce este in subtil, spre metode care folosesc informatii despre natura subtila a omului ti-ar lamuri multe din dileme si ti-ar sublima natura razboinica pe care o ai si care este indicata de cerul nasterii tale.

 5. leonora9 spune:

  Multumesc.Intuiam, asta am inceput sa simt de anul trecut.Plus de Saturn in casa a4-a, am PF, soare, lilith, pluto, mercur si marte in casa a8-a.Asta mi s-a parut ciudat si caut (atat cat nu ma pricep) si nu mi se pare totul limpede.Argumentele uneori se bat cap in cap si devin confuza.Cum am mai spus, as vrea sa se termine anul acesta.Dar mai conteaza si cum.Va doresc toate cele bune.Multumesc d-le Coser.Ceea ce scrieti are o consistenta deosebita: mesaj cu continut logic, dar si emotional.Va doresc tuturor numai bine.

 6. carsim spune:

  Multumesc tare mult Gheorghita, ora mea de nastere este 14.10. Nu stiu daca anul acesta va fi unul bun pentru mine, cu un Saturn in casa a 8 a, cu un Jupiter cam „grabit” in zodie….lilith si ea cu efectele ei….sincer sunt extrem de bulversata. Toate-mi sunt intoarse pe dos…viata personala marcata de o singurate fara precedent, tranzitul lui Saturn in 7 n-a fost deloc usor, iar acum in 8…haos in finantele mele (mai degraba in cele luate din banci). Imi doresc atat de mult pace in suflet…si „acel” suflet care sa-l completeze pe al meu in deplina armonie. Nu stiu cand si daca va mai fi posibil.

 7. Mirela spune:

  Multumesc pt raspuns, Dle Coser. Ca o completare la ceea ce mi-ati scris: sunt divortata de 10 ani. Sunt singura de aproape 4…intr-adevar, nu reusesc sa-mi gasesc un partener si din cauza neincrederii acumulate in rastimpul acesta, chiar fug de relatii. In ceea ce priveste „reinnoirea casei”, va marturisesc ca tot mai puternica in sufletul meu este dorinta de a emigra. As vrea sa plec din tara definiv impreuna cu baiatul meu (18.07.1995, aprox.ora 13:00) si in acest sens in cursul verii voi face o calatorie in afara tarii pentru a face tatonari in acest sens.
  Va multumesc ca existati.
  Cele mai bune ganduri Dvs. si tuturor celor care va impartasesc stiinta.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.