14 – 20 octombrie 2019

14 – 20 octombrie 2019 este săptămâna reabilitării, a superiorității unui factor minor și a sârguinței față de o promisiune care nu poate fi împlinită, oricât ne-am strădui. Ne aflăm într-un interval care ne formează într-un mod diferit față de cum ne-au format săptămânile anterioare. Acum avem mai multă libertate, mai multă putere, dar și provocările sunt pe măsură. Dacă intensitatea dorințelor va fi o notă dominantă a săptămânii, soluțiile pe care le obținem prin controlul dorințelor sunt atât de frumoase și atât de minunate încât ne-am dori ca procese, precum sunt cele pe care le parcurgem în această săptămână, să le avem tot timpul. Lucrul acesta devine atât de minunat pentru că în această săptămână primim un ajutor nesperat, ne sunt scoase în evidență calitățile pe care nu am știut să le valorificăm, nu le-am putut promova, nu ne-au fost văzute, acceptate sau tolerate. O mână a destinului împlinește acum toată această aspirație și fiecare, la sfârșitul săptămânii, când își face analiza a ceea ce s-a întâmplat de-a lungul intervalului va vedea o realizare care a fost posibilă pentru că un element minor s-a evidențiat ori a fost remarcat de cineva care trece dincolo de aparențe, de un om foarte sensibil, puternic, de o ființă de lumină. Dincolo de toate aceste elemente minunate pe care le vom parcurge, săptămâna este una care ne corectează o anumită conduită. Realizările pe care le avem ne arată că gândurile negative, emoțiile acide pe care le-am avut în ultima perioadă pentru că am crezut în nedreptatea care ni se face nu sunt justificate. Toate acele elemente negative se sting, iar abordarea cea mai întunecată a acestei situații va fi făcută printr-un fel de răceală, însă și acolo oamenii se vor comporta după un anumit standard educațional, după bunul simț, după conveniențe. Momentul cel mai frumos al săptămânii se va consuma în ultima zi când vom înțelege că toate aceste situații au un parcurs foarte bun și că, de fapt, ultima zi a acestui interval pe care îl analizăm nu este sfârșitul unei perioade, ci începutul foarte bun al unor mari realizări. Reabilitarea acestei săptămâni face referire la lucrurile bune care nu au fost folosite, pe care ne-a fost teamă să le împărtășim și care au fost privite până acum ca elemente minore, poate chiar inferioare.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a privi partea bună din toate situațiile pe care le parcurgem. Dacă totul este construit prin conflict atunci să trecem dincolo de acesta și să vedem omul care se chinuie, care se teme, care este indiferent sau care nu mai are motive să meargă mai departe. Ceea ce este bun va învia din toată această schemă tristă.

Acces la informații noi. Apariția unei soluții ne pune în dificultate. Înțelegem viața dintr-o altă perspectivă. Se discută prea mult despre orgoliul propriu. Alimentarea unui conflict se face prin apelul la violențe mai vechi. Duritate prin raportare la un anturaj nefast. Abstractizarea nu ne ajută. Elementul practic investighează acum doar ceea ce se referă la o datorie.

La fel ca și în săptămâna anterioară, schema astrală a zilei de 14 octombrie face trimitere la un moment de revoltă, fie că ne referim acum la conflicte pe care le-am avut la începutul anului și care acum se înfiripă ca și cum elementele delicate ale vieții nu mai trebuie să fie protejate, ci distruse, fie că suntem sau nu în fața unei abstractizări care ne oferă soluții stranii. Într-o reprezentare personală, momentul de față face trimitere la un element care ar putea să fie interpretat doar prin orgoliu. În realitate, ceea ce ni se întâmplă acum ține de intensitate, de valoarea personală care trebuie să se impună dincolo de un conflict care primește acum din partea individului toată argumentația posibilă. Pentru mulți, episodul de față este unul încărcat de un profund sentiment de recunoștință față de un om care a însemnat ceva pentru noi de-a lungul vieții, care ne-a învățat să fim recunoscători, educați, respectuoși, puternici. Cu toate acestea, Luna plină care se împlinește în noaptea de duminică spre luni, are această notă conflictuală (fiind o Lună plină de toamnă) care intervine asupra individului cu scopul de a-i distruge acestuia certitudinea față de tot ceea ce a însemnat reușita personală obținută printr-un conflict care ne-a învățat să fim recunoscători, educați, respectuoși, puternici. Tensiunea specială pe care individul o are acum în urma observațiilor pe care le face asupra vieții sale, asupra celor din jur capătă o conotație aparte. Își aduce aminte de lucruri foarte ciudate și triste care s-au consumat cu mult timp în urmă și încearcă să le privească pe acestea dincolo de conflictul spre care este îndemnat. Chiar dacă presiunea care vine din partea Lunii pline este una foarte puternică, de asemenea, chiar dacă apăsarea ce se desprinde din careul Soare-Pluton, cel care se împlinește în dimineața acestei zile, care duce spre investigații și către suspiciuni ori îndoieli care trebuie rezolvate imediat, schema astrală a acestei zile elogiază elementul minor care până acum a stat în umbră, ridică la un nivel foarte înalt forța unui factor care până acum nu a reușit să fie catalizator sau să schimbe cumva calitatea unui demers sau statutul unei reacții.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne aduce în față unei intensități care ar trebui să ne ajute să înțelegem mai bine conflictul dintre oameni și soluțiile pe care trebuie să le abordăm atunci când ne aflăm în fața unor ipostaze neobișnuite. Aceste ipostaze sunt date de educație, de cunoaștere sau de ceea ce am asimilat și s-a transformat de-a lungul timpului în elemente dure de comportament. Ceea ce ni se întâmplă acum ne alimentează încrederea în sine, puterea, dar și ura. Este clar că ura nu ne ajută, nici chiar atunci când ea justifică datoria, nici chiar atunci când ea susține orgoliul sau o stimă de sine aflată încă în stadiul de formare. Momentul de față ne îndeamnă să privim ceea ce ni se întâmplă doar prin conflictele pe care le-am parcurs anterior, nu în ultimele săptămâni, nu în ultimele luni, ci în ultimele decenii, în ultimii ani, în cazul celor mai tineri. Există un element practic pe care ar trebui să-l privim cu maximă responsabilitate, iar acesta ține de interacțiune, nu neapărat de rezultatul neobișnuit la care ajungem dacă nu ne conformăm unei forme de educație. Intensitatea de acum poate să ne creeze mari probleme de adaptare și să considerăm că răzbunarea este cea mai bună soluție. Abia spre seară, când Luna va trece pe zodia Taur, vom fi mai atenți la ceea ce spunem, la ceea ce a venit spre noi în prima parte a zilei. Comparația cu prima zi a săptămânii anterioare nu este deloc întâmplătoare. Există un atac dur care ne vine de acolo și pe care îl putem ignora.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu fi indiferenți la dificultățile celorlalți. Binele pe care-l facem acum se va întoarce la un moment dat sub forma unui bine foarte important atunci când vom fi într-un mare impas.

Este complicat să vorbim despre soluții acum. Problema cea mai mare apare între a oferi și a recunoaște o nevoie. Un pion important modifică statutul unui grup. Se fac schimbări importante. Lucrurile mici devin extrem de valoroase pentru grupul de apartenență.

În dimineața acestei zile Luna va trece prin conjuncția cu Uranus și ne va pune în fața unor situații foarte speciale. Vorbim despre administrarea unui fond, despre o ofertă, despre ceea ce avem de pus la dispoziția celorlalți și ar trebui să fie apreciat, integrat sau folosit așa cum trebuie. În primul rând, trecerea Lunii pe zodia Taur ne oferă posibilitatea de a înțelege cum anume suntem integrați în grupul de apartenență, cât de apreciați suntem de cei pe care îi avem în jur, cu care interacționăm sau pe care îi îndrăgim. De o importanță foarte mare este pe 15 octombrie recunoașterea pe care o primim din partea celor pe care îi avem în preajmă, ca și cum tot ceea ce urmează să facem de acum încolo contează, dar nu mai mult decât a contat până acum, tot ceea ce urmează să împlinim, să reabilităm sau să reîmprospăta are o valoare importantă pe care o putem accesa fără să facem schimbări majore în propria viață dar parcă ne lipsește puterea. Ecuația astrală a zilei de 15 octombrie este una foarte frumoasă, interesantă și constructivă tocmai pentru că ne ajută să ne gestionăm acele relații care nu ne pun în dificultate, care nu ne fac să părem oameni schimbători, indiferenți sau inflexibili. Chiar dacă în mijlocul acestei zile Luna va trece prin opoziția cu Venus, aspect destul de delicat care nu ne-ar sugera că această componentă afectivă ar avea o importanță foarte mare, faptul că ultimul aspect al zilei este trigonul Lună-Saturn arată că lucrurile care sunt stabile deja nu trebuie trecute cu vederea din plictiseală sau lăcomie tocmai pentru că sunt încadrate într-o schemă personală care poate face ca un element minor să se evidențieze, tocmai pentru că în această săptămână efortul contează foarte mult, chiar dacă acesta este realizat de oameni mici. Ziua scoate în evidență efortul oamenilor care nu s-au evidențiat până acum, care au muncit foarte mult, dar care nu au fost recompensați în niciun fel.
Prin urmare, 15 octombrie ne ajută să ne integrăm într-o structură care să ne valorifice foarte mult niște calități. Este foarte posibil ca acum această structură să nu ne ajute pe măsura așteptărilor. Faptul că ne integrăm în această zonă arată că suntem pregătiți pentru recompense mult mai mari. Lucrul acesta se explică din punct de vedere astral prin faptul că Luna va reuși să medieze tendința Nodurilor și le va oferi oamenilor mici, oamenilor slabi sau oamenilor care nu sunt încă pregătit să evolueze oportunitatea de a se integra într-un grup care să îi ajute să evolueze. Această integrare nu trebuie să fie abordate ca atare. Ea nu trebuie să reprezinte desprinderea de structura în care am lucrat până acum pentru a ne integra într-o altă structură, ci pur și simplu acceptarea unor noi idei, a unor noi valori, a unor noi principii.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu privi lucrurile mici ca fiind nesemnificative. Ceea ce este mic are doar o altă dimensiune, nu și o altă putere. Valorile speciale cu care intrăm în contact în această zi ne ajută să schimbăm ceea ce nu am putut până acum, dar să ni se pară că tot acest proces este o reabilitare.

Rămânem indiferenți la suferințele celorlalți. Evoluția este pozitivă, dar soluțiile nu. Ceea ce este complicat nu vine de la sine. Este nevoie de apărare. Momentele delicate cer o altă abordare. Comprimare. Devenim interesați de ceea ce provoacă suferință celorlalți. Se pierde reputația împreună cu elemente importante de patrimoniu.

Încă din noaptea de marți spre miercuri, când se va definitiva trigonul dintre Mercur și Neptun, ne vin mesaje interesante care ne spun că această săptămână ne pune în fața unor lucruri speciale și că până și problemele beneficiază de o mai mare atenție și în consecință să fim interesați să le soluționăm, chiar dacă depunem mult efort. Relația bună dintre planetele indicate mai sus arată că avem propria experiență de viață pe care urmărim să o punem în aplicare și care ni se pare mult mai importantă sau mai valoroasă față de ceea ce are celălalt. Până dimineață, Luna, aflată în plin tranzit prin zodia Taur, va trece și prin opoziția cu Mercur de pe zodia Scorpion, ceea ce înseamnă că ne vom trezi de dimineață cu gândul că o astfel de experiență revendicativă, tulburătoare sau o acțiune în forță nu ne-ar strica. Impulsul acesta arată că mult mai important pentru cel în cauză este să fie interesant, să impresioneze, să treacă dincolo de suferințele celorlalți pentru a obține un avantaj personal. În a doua parte a zilei, când Luna va avea de împlinit un unghi frumos cu Luna neagră, Pluton și Junon, vom înțelege că aceste elemente importante ale vieții cer întotdeauna un preț. Pentru a înțelege schema astrală a zilei de 16 octombrie va trebui să facem trimitere către ceea ce este peren. Oamenii simpli și puternici nu fac niciodată compromisuri pentru a decade, ci pentru a crește, pentru a fi mai puternici pentru cei dragi și mai valoroși pentru comunitate. În contextul acesta relația bună pe care Mercur și Neptun o definitivează în noaptea de marți spre miercuri ne oferă intuiția spectaculoasă, mesajul pe care îl așteptam de mult timp, puterea pe care am cerut-o pentru că toate lucrurile pe care ni le dorim să se împlinească. Dacă până acum am avut o calitate inferioară, am primit o etichetă care ne situa undeva sub nivelul pe care l-am avut, ceea ce vom demonstra va fi cu totul spectaculos. Dacă nu, vom încerca să exploatăm ceea ce este inferior la ceilalți și ar putea să devină un element spectaculos. Momentul de față ne vorbește despre o comprimare pe care ar trebui să o abordăm ca un element valoros, ca o experiență care ajută oamenii, nu îi limitează.
Prin urmare, 16 octombrie ne vorbește despre lucrurile care le creează multă indispoziție, despre forțele pe care le avem și pe care ar trebui să le punem la dispoziție fără a pune condiții, fără a invoca circumstanțe atenuante, fără a ne gândi că trebuie să obținem un anumit avantaj. 16 octombrie ne oferă posibilitatea de a ne întoarce către interior, dar fără a descoperi, fără a renunța la sensibilitate și fără a privi suferința ca o pedeapsă. Prin ceea ce ni se întâmplă acum avem ocazia să înțelegem că lucrurile foarte valoroase și puternice creează momente delicate care ne rămân în memorie prin sensibilitate, nu prin duritate. Asta înseamnă, practic, să trecem printr-un proces de reabilitare, să ne reconfigurăm atitudinea pe care o avem față de oamenii din preajmă, față de cei cu care interacționăm. Realizarea de acum ne ajută să trecem dincolo de neplăcerile ce au venit spre noi în prima jumătate a anului, dar nu oricum, ci pentru a ne face mai curajoși. De mâine, când Luna se va afla pe zodia Gemeni, acest curaj va primi și puțin spectacol. Acum el este autentic.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu interveni abuziv în viețile celorlalți doar pentru că ni se pare că opiniile pe care le avem sunt mai importante, mai valoroase sau mai puternice. Ceea ce este important rămâne ca formă, direcție, potențial. Ceea ce nu este important va impresiona astăzi doar prin spectacol.

Nevoie de afirmare. Stabilitate prin raportare la solitudinea. Se discută despre o armonizare, dar nu se face nimic în sensul acesta. Există o intuiție științifică ce nu poate fi pusă în aplicare. Jignirile sunt evitate. Relațiile dintre oameni sunt abordate cu o răceală educată. Avem nevoie de speranță.

În dimineața acestei zile Luna va trece pe zodia Gemeni, ceea ce aduce o ușurare pentru toată lumea. Chiar dacă Luna va împlini un sextil cu Chiron, iar acest asteroid se află în continuare în deplasare retrogradă, speranța că această simplificare este un fel de recompensă ne bucură foarte mult. Până spre seară, când se va consuma ultimul aspect al zilei, vom mai avea momente de solitudine, de interiorizare sau de retragere, însă acestea vor fi văzute ca expresie a unei nevoi, cea de refacere, revitalizare, odihnă. Pentru mulți, mijlocul săptămânii va fi o zi de refacere, cea care va evidenția prima parte a devizei săptămânii, cea care se referă la reabilitare și la evidențierea unui factor minor. Nu vorbim astăzi despre efort, nu vorbim despre continuarea cu un mare consum a unor demersuri sociale, ci doar de ceea ce ne bucură sufletul, ne încântă privirea, ne alimentează speranță. Faptul că pentru unii ziua va fi folosită pentru solitudine nu înseamnă că aceasta este direcția cea mai bună. Deschiderea predispusă de ecuațiile astrale ale primelor trei zile îi va duce pe aceștia în situații speciale. Vor fi foarte flexibili, foarte mobili, foarte deschiși către nou și toată această situație îi va ajuta să evite ceva rău, o jignire sau poate chiar un conflict direct. Realizarea aceasta se poate transforma în cazul persoanelor care au demonstrat o anume aversiune în săptămânile anterioare într-o atitudine jignitoare. Fără să intenționeze lucrul acesta, vor deranja pentru că vor să convingă că știu totul.
Prin urmare, mijlocul săptămânii este o zi care va reduce efortul la minim pentru a fi înlocuit de satisfacție. Astăzi oamenii își dau seama că au nevoie de sensibilitate, de muzică, de poezie, de ceea ce îi apropie și vor face mai mult în sensul acesta pentru a se hrăni sufletește. Speranța pe care o dobândim astăzi este una foarte frumoasă care ne ajută să îi vedem altfel pe oamenii pe care până acum i-am considerat vinovați de ceva. Situațiile cele mai delicate ale zilei ne vor face să privim totul cu o anumită răceală, însă cu una educată, care respectă schimbul de experiență, conveniențele și dreptul la replică. Ziua mai aduce și un strop de înțelepciune care nu trebuie generalizat. Faptul că depășim mult mai ușor situații care altădată ar fi dat bătăi de cap nu arată că am devenit înțelepți peste noapte, ci pur și simplu că avem mai multă flexibilitate. Vom vedea că ziua următoare aduce, prin relația bună pe care Venus o are cu Axa Dragonului noi posibilități de expresie și abia acestea să se pot transforma în realizări de durată. Deocamdată ne simțim bine, dar nimeni nu trebuie să plătească pentru ca noi să ne simțim bine. Va fi nevoie să mai îndeplinim o condiție pentru că acest bine să fie constructiv și respectat și de ceilalți. Deocamdată ceea ce obținem este ceva mult prea personal pentru a fi pus pe seama unor schimbări sociale.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne învinge timiditatea, de a fi încrezător că sentimentul și confortul pot deveni, chiar și pentru puțin timp, prieteni foarte buni.

Ceea ce se pierde nu mai poate fi obținut atât de ușor. Sunt invocate motive cheie. O promisiune trebuie îndeplinită. Se depășește un obstacol. Capriciile sunt înlocuite cu sentimentele constructive. Anumite elemente importante ale vieții se cristalizează. Din nou se face apel la viața de familie. Subiectivitatea unei persoane importante este subminată. Trecem peste obstacole prin cristalizare.

Abia astăzi vom realiza mai clar decât în oricare altă zi a acestei săptămâni de ce perioada la care ne referim este una atât de bună, chiar sublimă care îi scoate din anonimat pe oamenii ce au o calitate umană aparte. Relația bună pe care Venus o are acum cu Axa Dragonului ridică ceața care i-a acoperit pe oamenii buni, pe cei cu sufletul frumos și devotați preocupărilor pe care le au. Ceea ce obțin astăzi îi impulsionează să facă mai mult și, tocmai de aceea, li se recomandă să nu-și pună toate realizările viitorului pe speranța pe care o simt acum, ci să fie la fel de serioși, de muncitori și de respectuoși cum au dovedit până acum. Marile realizări se obțin prin îndeplinirea acestei condiții, prin însumarea pașilor mici cărora le-am acordat o atenție specială. 18 octombrie este și o zi a minciunilor care deranjează tocmai pentru că sunt plăcute, pentru că îi îndeamnă pe oameni să generalizeze pornind de la câteva cazuri particulare, oprește cristalizarea, iar efectele bune obținute așa lezează întregul demers prin golurile pe care le ascunde. Reabilitarea pe care această zi o împlinește mai mult decât în celelalte zile ale săptămânii îi va face pe unii să spere că totul va putea fi de acum încolo realizat foarte ușor pentru că li se vor recunoaște, în cascadă, și alte realizări. În realitate, acest episod va da durabilitate doar efectelor de acum, adică doar ceea ce este recunoscut acum va rămâne cu această calitate. Metoda nu va putea fi reproduse și pe alte conjuncturi. Cine va crede că ulciorul nu merge de multe ori la apă își va crea singur obstacole și se va întoarce în anonimatul din care acum a ieșit atât de frumos și de simplu. Pentru a observa lucrul acesta nu trebuie decât să aștepte să treacă prima parte a zilei. Cu cât ne vom apropia mai mult de a doua parte a zilei, de unghiurile negative pe care Luna le împlinește cu Luna neagră și cu Jupiter, cu atât mai aproape vom fi de acest adevăr. Responsabilitatea ne salvează astăzi pe noi și pe cei dragi.
Prin urmare, 18 octombrie ne pune în fața unui bine ce ar trebui să ne facă mult mai responsabili, mai puternici și mai atenți. Faptul că suntem acum recompensați sau că primim o anumită recunoaștere nu înseamnă că am ieșit complet dintr-un con de umbră. Este doar o reabilitare, doar evidențierea unui factor minor, dar nu mai mult. Nu avem de ce să mergem mai departe cu așteptări nerealiste față de societate, față de colaboratori, față de cei care ne apreciază acum ceea ce suntem sau ceea ce am făcut în ultima perioadă. Nu este drept să punem o presiune atât de mare doar pentru că anonimatul ni s-a părut obositor. Nu este nimeni dator să ne întrețină un statut glorios, la fel cum nu este corect ca o persoană să trăiască toată viața din gloria tinereții. Efortul pentru progres trebuie să fie continuu.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu discuta totul după consecințe. Dacă avem respect față de efortul pe care l-am făcut până acum și nu ni se întunecă mintea în fața laudelor pe care le primim acum atunci le vom respecta și celorlalți anumite demersuri despre care deocamdată nu știm prea multe lucruri. Așa cum nu este cazul să ne așteptăm ca descoperirile să se mențină și în descendență în cazul nostru, la fel se întâmplă și în aprecierile pe care suntem dispuși să le oferim celor din jur. Există o doză de mister pe care o vor avea astăzi doar oamenii care respectă cu adevărat munca, demnitatea și dreptul la libertate al tuturor.

Acces la cunoaștere. Rememorare. Nu mai punem la îndoială consecințele unor fapte mai vechi. Omul evoluat poate dovedi că este și modest, și profund, și harnic. Echilibrul se menține cu un mare efort. Prietenia are un rol foarte important. Problemele personale devin probleme de viață ale grupului. Apare o problemă socială pentru care nimeni nu are soluție. Experiențele mai vechi ne ajută să ne liniștim. Avem mai multă încredere în sine, dar mai puțină încredere în mesaj.

Multe din cele pe care le vom experimenta acum se bazează pe ceea ce s-a întâmplat în ziua anterioară. Unii vor considera că acum se pot detașa mult mai ușor de ceea ce s-a consumat anterior și pot judeca mult mai lucid acele situații. În realitate, echilibrul pe care-l obținem acum, analizând sau trecând prin fața privirii interioare toate întâmplările ce s-au consumat de curând, cere un mare consum. Acesta va putea fi făcut mai mult, mai ușor în a doua parte a zilei atunci când Luna se va afla în tranzit prin domiciliu. Până atunci vom fi captivi nostalgiei că unele lucruri bune se pot schimba și pot deveni de durată prin calitatea nouă pe care am obținut-o în această săptămână. În a doua parte a zilei, cu Luna pe zodia Rac, vom deveni mai circumspecți, mai lucizi atunci când vine vorba să lansăm astfel de pretenții.
Un alt element important al acestei zile, cel care se evidențiază tot din analiza unor situații foarte simple, este cel dat de întâlnirea cu un episod care a fost declanșat cu ceva timp în urmă, dar pe care îl găsim acum ca fiind complet nou. El nu este nou, a existat și în perioadele noastre de orbire, însă doar nouă ni se pare că are acum această calitate. Surprinderea pe care o vom avea în fața acestui fapt ne determină să ne mobilizăm un volum mare de energie și să-i atragem și pe ceilalți în toate conexiunile pe care le facem, în toate situațiile sociale în care ne implicăm. Abia acum putem spune, nu cum am fost tentați în zilele anterioare, ci cum un element personal poate deveni o problemă socială, o problemă a grupului în care ne-am integrat. Lucrul acesta se întâmplă doar prin intermediul a ceea ce înțelegem la întâlnirea cu noutatea. Dacă sensibilitatea nu este folosită astăzi cu naivitate, această antrenare va avea un rezultat foarte bun. Lucrul acesta se explică din punct de vedere astral prin faptul că Luna, abia intrată pe domiciliu, va trebui să treacă prin experiențe nefericite legate de consecințe ale faptelor proprii (Saturn) sau expunerea unui factor de transformare pentru care nu s-a pregătit (Pluton).
Prin urmare, 19 octombrie ne aduce în fața unei probleme pe care acum o vedem ca fiind personală și pe care, cu toată puterea, o transformăm într-o problemă socială. Și această situație face parte integrantă din deviza săptămânii. Și aceasta reprezintă un element minor care este scos din anonimat, pus în evidență ca judecată, observație sau mobilizare. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că nici o ipostază socială nu trebuie să ne dezintegreze. Tot acest factor de transformare care ne-a urmărit de-a lungul acestui an ca o umbră doar înlocuiește unele piese defecte sau inutile cu altele mult mai bune pentru a evolua, pentru a deveni mai buni în profesia pe care ne-am ales-o sau pentru a ne îmbunătății imaginea socială. Dacă nu suntem prudenți vom rămâne cu încrederea în sine, dar vom fi dezamăgiți de mesaj în situația în care integritatea mesajului se va menține, iar ceea ce se va schimba este doar impresia noastră despre noutatea cu care ne-am întâlnit acum. Dacă am fost naivi când am evaluat vom fi dezamăgiți când vom vedea adevărul.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ajunge foarte repede la situația în care să transformăm o problemă personală într-una socială cu viclenia că implicându-i pe ceilalți vom munci mai puțin pentru realizarea pe care ne-o dorim. Acolo se ajunge din alte motive.

Nu suntem încă pregătiți să facem un salt. Alegem între dorință și acțiune. Ceea ce este miraculos se întâmplă de la sine. Este nevoie de o pregătire psihologică pentru a face un salt important. Ceartă. Conflicte gratuite. Beneficii care vin prin căi misterioase. Opoziție neașteptată. Aspectele negative ne restrâng foarte mult. Ne temem de un adversar, deși acesta nu are putere.

Ultima zi a acestei săptămâni aduce, încă de dimineață, întâlnirea cu o problemă care s-a aflat în fundal în toate celelalte zile ale acestui interval pe care îl analizăm. Ceea ce se întâmplă acum și vine spre noi într-un mod aparte ține de acțiune. Până acum am avut dorințe, dar acum avem acțiune. Tocmai de aceea omul care va câștiga în această zi dovedește, înainte de toate, că are o pregătire psihologică specială. Prin ceea ce face acum obține un salt important, trece dincolo de conflictele gratuite și își formează o imagine foarte bună în ochii celor cu care interacționează de câțiva ani încoace. Elementul cel mai important al acestei zile ne arată că lucrurile cele mai frumoase, realizările cele mai minunate vin pe căi misterioase. Tocmai de aceea este foarte important să avem mintea deschisă, să rămânem receptivi la lucrurile frumoase care ne-au impresionat de-a lungul săptămânii pentru a le face acum, cu puterea suplimentară pe care o primim, să fie de durată. Unele, după cum am văzut în zilele anterioare, nu sunt de durată, dar acelea fac parte dintr-un alt segment evolutiv. Ceea ce se întâmplă acum ne va rămâne în patrimoniul personal ca o dovadă de disciplină a minții, dacă ne referim la relația bună dintre Mercur și Pluton, sau o disciplină a emoțiilor, dacă ne referim la relația bună dintre Venus și Saturn. Rădăcina acestor impulsuri ne vine din zodia Scorpion, cea care în această perioadă se ocupă de administrarea unor beneficii. Este adevărat, prin implicarea altor elemente astrale care nu sunt benefice, realizările pe care le administrăm acum s-ar putea să nu fie bune nici pentru cel în cauză și nici pentru comunitate. Ele sunt încadrate așa, sunt așezate într-un sertar care este etichetat cu această denumire: benefic. Din această cauză, și în această zonă a administrării este nevoie să dăm dovadă de măsură și de bun simț. Altfel, vom fi puternici în această zi, dar câștigul nu va veni pe măsura așteptărilor pentru că distrugerile vor fi mult mai mari. Ultima zi a săptămânii este bună pentru suflet, pentru reculegere, pentru a ne cere iertare. Dacă începem acest ciclu draconitic cu aceste gânduri saltul pe care îl vom obține în săptămânile următoare, indiferent de dificultatea lor, va fi unul foarte important.
Prin urmare, ultima zi a acestei săptămâni ne vorbește despre lucrurile benefice pe care ni le luăm pentru că au fost puse deoparte pentru noi. Ceea ce este interesant din tot acest proces ține de viziunea fiecăruia. Din tot ceea ce ni s-a pus deoparte alegem doar ceea ce vedem. Un om cu viziune corectă sau generoasă va alege ceea ce îi ridică nivelul, ceea ce este bun pentru sănătate a sufletului său, nu doar pentru satisfacție sau pentru a hrăni un orgoliu. Ceea ce este miraculos se întâmplă acum de la sine dacă îndeplinim această condiție. Misterul nu doar că ne pune în fața unor lucruri pe care le putem face foarte ușor, dar ne arată, prin rezultatul pe care îl obținem, că ne putem descurca singuri în acest domeniu fără a depinde de ceea ce primim de la alții pe costuri foarte mari. Așa după cum se înțelege, sfârșitul acestei săptămâni devine, dacă îndeplinim aceste condiții minime, începutul unei perioade foarte frumoase.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu genera conflicte doar pentru că am putea confunda astăzi libertatea cu obrăznicia.

6 thoughts on “14 – 20 octombrie 2019

 1. Elena spune:

  Cred ca este primul comentariu plin plin de speranță și lucruri frumoasa după mai mult de 15 ani… O asa relatare este o imbaiere a sufletului in Lumina calda a raiului..
  Este ca și cum se ridică valul, ceață…
  Este ca o zi calda de mai.
  Fie ca aceste speranțe sa ne aprindă și în inimi Lumina iubirii…
  Multumesc…

 2. Vlad spune:

  Bună ziua, cu respect!
  Mesajul meu nu are legătură cu subiectul. În mesajul meu, vreau să- mi cer scuze pentru postarea pentru care m-ați blocat, cea referitoare la Mihai Șora. Va urmaresc cu drag de mult timp din 2011 și fiecare joi, dimineața, ma face nerăbdător să vă citesc.
  Nu pot să vă spun decât că, că m-am exprimat greșit, aș fi vrut să spun cu totul altceva în acel comentariu și absolut firesc, s-a înțeles greșit ceea ce am gândit.
  Cu drag,
  Iulian

  1. Nu, Iulian! Ai vrut sa spui exact ce ai spus. Ti-am raspuns, am asteptat sa vezi, in speranta ca, poate, a fost o mica neintelegere. Absenta reației tale a fost înțeleasă. Eu fac deseori compromisuri, insă nu asa. Tu ai citit mesajul si stii ce am scris. Nu ma repet.
   Iti doresc mult succes in tot ceea ce faci si iti multumesc pentru aprecieri.

   1. Vlad spune:

    Vă mulțumesc, oricum. Dacă mă credeți pe cuvânt, nu am mai apucat să citesc ceea ce ați raspuns, fiind prea obosit. Dimineața mi-am dat seama de blocare.
    Sincer sa fiu, în comentariu, mă refeream celor ce au dat like postării, așteptam un răspuns din partea lor, nu dumneavoastră în mod direct.
    Alegerea dumneavoastră, sincer mă întristează, dar asta e!
    Eu va stimez în continuare la fel de mult.

    1. Nu stiu ce-ti amintesti din acel mesaj, dar ma invitai sa ma pun in locul lui Sora sa-l inteleg, la fel cum ar trebui sa facem pentru a intelege alti oameni supusi unor vicii, spre exemplu betivii, drogatii etc. Sa-mi fie cu iertare, nu am trecut prin scoala ca gasca prin apa. Nu am nimic in comun cu ceea ce mi-ai recomandat, iar faptul ca nu ai citit ceea ce ti s-a raspuns sustine argumentul meu. Stiu cine este acest om si nu am considerat potrivita aceasta recomandarea, dat fiind istoricul nostru. Dar oamenii isi pot schimba opinia dupa bunul plac. Nu am considerat ca esti vinovat pentru lucrul acesta, doar ca formularea, atat de clara si de directa, nu cerea un alt raspuns. Eu cu acel om si cu toti cei de factura lui nu am nimic in comun. Am crezut ca se stie lucrul acesta de…mult timp.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.