10 – 16 martie 2014

10-16 martie 2014 este săptămâna judecăţilor pripite şi a substituirii adevărului în faţa unui tribunal fals. În comparaţie cu ceea ce ni s-a-ntâmplat în ultima perioadă, această săptămână nu se remarcă în mod special la capitolul evenimente astrale, dar va fi importantă prin anumite secvențe: Lilith, abia intrată în zodia Leu, va împlini un careu la Axa Dragonului (10 martie), Venus va fi în sextil cu Junon (10 martie), Mercur va fi în careu cu Saturn (11 martie) şi în trigon cu Marte (14 martie), Soarele şi Saturn vor fi în trigon (13 martie) şi luminariile vor împlini faza de Lună plină (16 martie).
Evenimentele astrale sunt diverse, mesajele sunt multiple şi, din această cauză, pentru că venim după o perioadă încărcată în care am participat cu toţii, în bloc, la adoptarea unor decizii sau la experimente sociale soldate cu repercusiuni ce vor fi presărate deasupra întregului an 2014, vom avea tendinţa să judecăm totul în acelaşi ritm. Acum ritmul se va schimba însă din inerţie și unii se vor lăsa antrenaţi în decizii proaste şi nu vor observa că se vor situa în afara susţinerii grupului ori că nu vor mai avea susţinerea anturajului, aşa cum s-a-ntâmplat anterior.
Este o săptămână în care lucrăm cu sine în care sunt sedimentate elementele personale, atât în ceea ce priveşte viaţa personală, cât şi în ceea ce privesc deciziile în grupul de apartenenţă.
Un alt element important al acestei săptămâni vine din faptul că întregul construit în săptămâna anterioară dă semne că se divizează. Aceste fragmente vor face în continuare parte din întregul propriu-zis însă vor activa pe linii diferite. Chiar dacă totul se fragmentează, avem viziune de ansamblu, putem lucra în paralel pe mai multe fronturi şi, evident, după puterea fiecăruia, putem obţine și rezultatele pe care le urmărim.
Tentaţia principală a acestei săptămâni este aceea a risipei. Pornind de la încăpăţânarea de a ne menţine în această formă de asociere, de a agasa concretul cu planurile de viitor iluzorii, ce aveau în săptămânile anterioare susţinerea anturajului, mulţi îşi vor compromite statutul, arătând cât sunt de nerealiști în fața adevăratelor probleme ale vieţii.
Va fi importantă în această săptămână şi ipostaza care se va consuma în special în zilele de joi şi vineri, ce va fi marcată de un anume conflict între generaţii sau între persoane situate pe trepte diferite ale societăţii. Cei care respectă acum omul şi valorile sale, care judecă situaţiile după ceea ce au în jur, care sunt calculaţi, care nu refuză disciplina şi nu se tem de un program strict de lucru vor fi marii învingători ai acestei săptămâni şi pe ei Luna plină, care se va împlini pe 16 martie, nu-i va găsi nepregătiţi ori îngrijoraţi de ceea ce au în profunzimile fiinţei lor. Pe aceştia, finalul săptămânii îi va îndemna să participe la un proces de creaţie care se va remarca prin inedit, prin neobişnuit, prin magic, printr-o formă de strălucire care va impregna o mare parte a anului 2014 cu memoria acestui moment.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne separa, încă de la începutul acestui interval, de curentul general al grupului. Ceea ce gândim acum, să gândim pentru propria modelare, nu în mod egoist, ci ca o consecinţă firească a evoluției individuale. Pentru viitorul care se prefigurează a se configura după această săptămână va fi importantă realizarea individuală pe care o obţinem acum.

Pericolele vin prin deplasare. Emoţiile pozitive sunt protejate. Nostalgii. Gândul de supravieţuire este mai puternic decât cel de confort. Soluţiile cer un simţ al concretului atenuat ori agasat în săptămânile anterioare.

Începem săptămâna cu un experiment destul de apăsător care-şi va pune amprenta, nu doar asupra acestei zile, ci și asupra întregii perioade. Este vorba despre careul lui Lilith la Axa Dragonului care se va împlini în mijlocul acestei zile.
Prin raportul tensionat pe care îl realizează Luna neagră la Axa Dragonului este încercat planul cel mai puternic, aspiraţia cea mai îndrăzneaţă sau soluţiile cele mai bune. Lilith din Leu vine şi tulbură cu ambiţii care nu au echivalent în practică, acelea care îi spun celui care se crede puternic faptul că este cu adevărat aşa cum gândeşte despre sine şi îl depărtează de pe traseul adevărului. În această infatuare sau risipă a gândurilor, găsim şi puţină nostalgie. Gândul de supravieţuire este astăzi mai puternic decât cel de confort şi aceasta va fi una din direcţiile impusă de tensiunea care apare între Lilith şi Axa Dragonului. Dacă judecăm şi faptul că Lilith se află în continuare în fereastra opoziţiei cu Venus, careul pe care acestea două îl trimit către Axa Dragonului ar putea construi pe cer o cruce cosmică. De această dată însă raporturile astrale nu merg în direcţia acestei configuraţii astrale, ci ele sunt privite separat, fiecare intervenind în planurile pe care individul le are cu o picătură de nesiguranţă sau cu o ambiţie atât de mare încât îl face pe acesta să neglijeze măsura pe care şi-a impus-o sau care îl orbeşte în fața limitelor.
Pentru a reuşi să punem în aplicare soluţiile, acelea care vin prin împlinirea sextilului dintre Venus şi Junon, este nevoie astăzi de simţul concretului. Acesta este, din nefericire, atenuat de diferite direcţii care agresează conştiinţa individului să nu mai creadă nimic din ceea ce a crezut până acum sau să se simtă puternic zdruncinat în crezul său chiar dacă în acest moment nu se va pune problema unei decizii categorice referitor la întoarcerea din drum sau devierea de pe traseul iniţial.
Înţelegem astfel că ceea ce este rău va merge mai departe şi, din fericire, ceea ce este bun nu va fi oprit şi nu va fi distrus sub bocancul dur al monştrilor pe care i-am creat în săptămâna anterioară. Faptul că Venus este implicată de ceva vreme în diferite dispute de natură existenţială (careul la Axa Dragonului) împlineşte astăzi un sextil cu Junon ne arată că putem merge pe mai multe fronturi, că, deşi în anumite situaţii nu ne vom găsi puterea necesară să ne rezolvăm anumite probleme crezând că acestea se amplifică de la sine, vom putea găsi momente speciale, bucurii sau fericiri care să ne umple sufletul de încântare şi care să dea nostalgiilor o tentă pozitivă.
Luna, ce se află acum în plin tranzit prin domiciliu (Rac), va fi astăzi în conjuncție cu Jupiter şi implicit în opoziţie cu Pluton, îndemnându-ne să-i judecăm pe cei din jur după ceea ce avem. Conjuncţia cu Jupiter şi opoziţia cu Pluton înseamnă din nou intrarea în fereastra careului în T pe semne cardinale cu Uranus focar. Din nou ne revin în minte aceleaşi probleme, aceleaşi reacţii, din nou suntem agasaţi pe același substrat cu acelaşi rezultat, însă de alte persoane, în alte situaţii. Cei care reuşesc astăzi să se menţină pe linia concretului, vor reuşi să lase în urmă o săptămână agasantă (3-9 martie 2014) şi să privească în faţă cu speranţă.
Prin urmare, debutul săptămânii se va face într-un ton dur. Careul lui Lilith la Axa Dragonului care se împlineşte astăzi trasează un fir negativ în destinul fiecăruia ori amplifică anumite probleme pe care le-am crezut stinse. Că este vorba despre abuzul de putere, despre amestecarea în treburile altuia sau pur şi simplu de a ridica tonul într-un context nepotrivit rezultatul este acelaşi. Sunt reînviate probleme pe care am crezut că le-am lăsat în urmă şi care ne tulbură la fel de tare pe cât de ambiţioşi suntem în a nu ne transforma. Transformarea, privită astăzi ca o soră geamănă a concretului, ne dă atât de multă putere încât, dacă îndrăznim să ne folosim energia pentru a privi foarte departe, reuşim să doborâm bariere care săptămâna anterioară ne-au speriat. Cu alte cuvinte, astăzi acolo ne stă slăbiciunea cea mai mare, tot acolo ne stă şi puterea cea mai mare având abilitatea de a putea merge pe două fronturi. Chiar dacă linia negativă se mai păstrează încă pentru că problemele sociale nu trec cu noaptea, ele se menţin până când oamenii se hotărăsc să pună în aplicare soluţiile pe care le-au gândiţi în ultima perioadă. Însă reuşim astăzi să mergem şi pe o linie pozitivă, reuşim să ne ţinem departe de ceea ce ne îndeamnă să ne delăsăm prea repede, să gândim prea repede, să luăm o decizie pripită, să dăm un răspuns pe loc, fără să ne gândim sau să riscăm într-o situaţie în care pe alte conjuncturi nu am face aşa ceva.
Cei care reuşesc astăzi să se menţină pe această linie a concretului vor reuşi să atenueze o mare parte din gândurile negative, din spaimele pe care și le-au alimentat singuri. În absenţa acestor energii negative, puterea va creşte prin asociere, iar ceea ce este rău vedem lăsat în urma aşa cum Lizuca lasă în urma sa firmiturile de pâine în ideea că acestea, mai târziu, o vor ajuta să se întoarcă acasă. Prin sticla fumurie a săptămânii anterioare ideea de “acasă” este deformată, iar aceste firmituri de pâine lăsate în urmă nu constituie o hrană pentru noi, nici măcar un indiciu bun, ci un artificiu de care ne folosim acum pentru a ne desprinde de anumite reziduuri foarte lipicioase.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a lăsa în urma ceea ce se trage spre trecut. Dacă nostalgia acestei zile nu ne îndeamnă să privim înainte cu mai multă încredere înseamnă că deţine o informaţie negativă pe care trebuie să o lăsăm în urmă, acolo unde se trage.

Se modifică ritmul de lucru. Cunoaşterea devine nefolositoare. Sinceritatea este abordată cu multă prudenţă. Timpul câştigat cu greu este risipit în acţiuni fără rost. Oamenii se consolează cu gândul că le va fi mai bine. Se impune o viziune nouă asupra relaţiilor.

O mare parte din evenimentele acestei zile vor lăsa impresia că sunt o continuare firească a ceea ce a venit spre noi în ziua anterioară. Astăzi se împlineşte un alt careu interesant (careul Mercur-Saturn) şi pentru că este vorba tot despre un unghi de 90 de grade, tot intre zodii fixe cei mai mulţi vor avea impresia continuităţii unei probleme. Astăzi însă se modifică ritmul de lucru, iar gândul cel mai puternic este alimentat, pe de o parte, de teama de eşec (în cazul celor care se sperie foarte uşor în fața obstacolelor, iar de partea cealaltă prin ambiţie, în cazul celor care acceptă uşor provocările vieţii.
Astăzi nu se împlineşte doar careul dintre Mercur şi Saturn, ci şi careul Luna-Marte şi vom avea impresia că atât în sfera intimă, în viaţa personală cât şi în societate ne confruntăm cam cu aceleaşi probleme, diferenţele constând doar din limbaj. Cu cât ne depărtăm de momentul perfect al împlinirii careului dintre Mercur și Saturn cu atât observăm că problemele acestei zile nu sunt o continuare a ceea ce li s-a-ntâmplat ieri, ci sunt noi sau au nevoie de o viziune nouă, de o parere nouă, de informaţii noi sau de mai multă îndrăzneală. Astăzi ni se cere să punem în aplicare toată puterea de care suntem în stare pentru a da acţiunilor în care ne implicăm un scop nobil.
Fie că facem o banală plimbare la magazin pentru a ne achiziţiona un bun, fie ca facem o conversaţie de complezenţă cu un cunoscut este important ca în decizia de a face sau a nu face ceva să punem încrederea că o mână nevăzută a universului ne îndeamnă să alimentăm ce este constructiv pentru propria conştiinţă.
Careul Mercur-Saturn, în situaţia în care Saturn este retrograd în Scorpion, iar Mercur se află în exaltare (în plin tranzit prin Vărsător) aduce astăzi, prin constrângere, accesul la informaţii noi. Acesta este declicul sau condiţia principală pentru a fi înnobilaţi de înţelegere, de deschidere sau de rezultatul unor fapte remarcabile. Dacă nu acceptăm provocările acestei zile, indiferent ce credem despre ele (că sunt sau nu o continuare a zilei anterioare) nu face altceva decât să ne menţinem în sfera constrângerilor, adică vom gândi că ni s-a luat ceea ce ne făcea plăcere să avem, că ni s-a dat ceea ce înseamnă efort, că nu avem acces, că nu reuşim să ne ridicăm. Lăsând în urmă toate acestea prin adoptarea unei atitudini verticale şi oprirea acestei mori mentale care ne toacă energia prin negativitate susţinută, câştigăm timp şi devenim puternici. Nu putem controla valorile cu care lucrăm astăzi, dar putea să le invocăm, să le utilizăm pentru că scopul cu care acestea vin în preajma noastră nu este acela de a ne transforma în liderii unui nou imperiu, ci de a ne ajuta să sărim mult mai sus sau mult mai departe în aşa fel încât să depăşim un obstacol.
Ziua este grea pentru cei care vor să înveţe, care au activitate mentală, care lucrează cu informaţia sau care au în subordinea lor alţi oameni.
Prin urmare, 11 martie este o zi în care avem şansa de a ne întâlni cu cunoaşterea. Dacă astăzi alegem să privim lucrurile prea mici din preajma și să spunem că acestea ne definesc vom transforma această cunoaştere într-un arhivar total nefolositor. Dacă însă privim foarte departe şi ne vom depăşi teama de lucruri mari, această agorafobie mistică, vom combate o iluzie pe care ne-am construit-o de la începutul anului până acum prin diferite conjuncturi astrale (aşadar, cu un anume suport astral) și ne vom hrăni viziunea clară asupra unui obstacol sau asupra problemelor cu care am putea să ne confruntăm de-a lungul acestui an.
Privind foarte departe şi lăsându-se în voia aerului foarte proaspăt al informaţiilor, aşa cum ne sugerează conjuncturile astrale ale acestei zile, vom reuşi, prin verticalitate, prin măsură, prin curaj, să câştigăm timp şi să ne înnobilăm bagajul de cunoştinţe cu informaţii cu adevărat utile despre ce se va întâmpla în viitor. Poate pe unii nu-i interesează viitorul la modul general, dar ar putea să le fie utilă o anume desfăşurare a evenimentelor în care este implicat acum. Astăzi vedem cât este de utilă anticipaţia atunci când ea se manifestă în absenţa curiozităţii. Curiozitatea distruge anticipaţia sau caută să o subjuge propriei ambiţii sau propriilor vibraţii, adică dă naştere unui paradox care vrea ca viitorul să fie după chipul şi asemănarea prezentului, anulându-se astfel orice umbră de progres.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a privi evenimentele care vin spre noi astăzi cu un zâmbet interior. Atunci când putem zâmbi în interior în faţa unor situaţii ce ar putea să ne bruscheze, dovedim tărie de caracter, încredere, curaj adică arătăm că avem toate ingredientele pentru a primi cu demnitate ce are viitorul rezervat pentru noi.

Evenimentele scapă de sub control. Teama este primul semn al greşelilor săvârşite din lăcomie. Paguba vine acolo unde schimburile se complică. Este evidenţiat un element negativ. Se vinde o imagine rea. Se cere renunţarea la obsesia depăşirii situaţiilor imposibile.

12 martie este ziua în care buturuga mică răstoarnă carul mare. Dacă ne-am ţinut cu firea şi am fost puternic centraţi pe un ţel nobil în primele două zile ale săptămânii astăzi am putea ca printr-un singur moment de neatenţie să risipim totul. Prin trecerea Lunii în Leu evenimentele scapă de sub control pentru că Luna se află în conjuncție cu Lilith pentru prima dată de când aceasta a intrat în Leu şi, în egală măsură, în opoziţie cu Venus, deci se activează axa Leu-Vărsător aducând o stimă de sine fără bază, fără suport care va lăsa impresia că susţine un element negativ. Nu se susţine un element negativ decât dacă se menţine prea mult această patimă a greşelii care este astăzi invazivă. Se va vorbi despre ambiţii deşarte, despre lăcomie sau despre cât de puţin ne trebuie pentru a fi fericiţi. În realitate, astăzi trecem printr-o mare păcăleală pentru că dacă cu puţinul pe care-l avem nu suntem fericiţi, degeaba invocăm că ne-ar trebui puţin pentru a fi fericiţi pentru că acel puţin nu ne va ajunge.
Astăzi se va aduce în discuţie şi ideea de jumătate pentru că această ideea de jumătate ar trebuie acum să împlinească plăceri personale. Persoana din preajma îşi ocupă acest loc pentru a ne distra, pentru a ne trezi anumite dorinţe, pentru a ne preschimba tristeţea în bucurie sau pentru a ne distrage atenţia blocată pe situaţii imposibile. Dacă vom cădea pradă acestor tendinţe vom scăpa evenimentele de sub control şi dacă acestea sunt importante vor produce efecte care ne vor urmări în două etape, prima până în a doua parte a lunii mai, iar a doua până în a doua parte a lunii iulie.
Dacă evenimentele scăpate de sub control sunt lipsite de importanță sau erau ţinute în sfera observaţiilor printr-un obicei prost, unul obsesiv, atunci pierdere controlului înseamnă o mare realizare a acestei zile şi imaginea rea, obsesivă a situaţiilor imposibile se preschimbă brusc lăsând lumina să ne arate adevăratele evenimente ale viitorului. Avem şansa astăzi să vedem prin desprinderea de această latură obsesiv negativă asupra evenimentelor vieţii că viitorul poate fi construit şi altfel. Pentru a le vedea, condiţia principală este aceea de a fi în continuare verticali, pozitivi, curajoşi aşa cum am fost îndemnaţi în primele zile ale săptămânii.
Prin urmare, 12 martie ne aduce în fața unei cunoaşteri practice. Dacă ieri informaţia a fost deosebit de importantă, astăzi fapta este importantă şi în funcţie de calitatea ei beneficiem de rezultate pozitive sau negative de pe urma acestui context astral. Indiferent de felul de a fi, de tipul de rezonanță pe care-l dezvoltăm, careul Lunii la Axa Dragonului aduce un moment de cumpănă în viaţa fiecăruia. Fie că el se rezumă doar la a invoca anumite greşeli, fie sunt parcurse decizii proaste care duc la rănirea partenerului de viaţa, la săvârşirea unei greşeli din imprudenţa sau menţinerea într-o zonă a greşelii, aşa cum a fost ea săvârşită până acum. Există însă şi un îndemn pozitiv acela care vine din trigonul Lunii cu Junon şi care îi ajută pe oameni ca prin interacţiuni să-şi vadă unii altora soluţiile.
De unul singur astăzi va fi greu de văzut lumina de la capătul tunelului, însă prin interacţiuni, cu riscul de a ne răni unii pe alţii, cu riscul de a duce mai departe o tensiune, fără a o menţine pe această printr-o intenţie clară, ne ajutăm să depăşim situaţii imposibile.
Unii le depăşesc prin simpla conștientizare, adică văd că suita evenimentelor viitoare este alta decât şi-au închipuit, alţii vor trece la acţiuni şi faptele concrete ale zilei de astăzi ce vin dintr-o cunoaştere hrănită în zilele sau săptămânile anterioare înseamnă combaterea unor fapte rele. Se pedepseşte un rău şi duritate acestei pedepse îi va face pe unii celebri.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că evenimentele viitoare vor fi sortite pieirii, marcate de pagubă doar pe ceea ce ni se întâmplă astăzi. Multe din evenimentele acestei zile sunt marcate de o iluzie întunecată, aceea care are un singur scop: să ne modifice percepţia corectă a realităţii. Cine rezistă acestei tentaţii arată că are un spirit puternic şi că poate interveni printr-un gând bun asupra destinului său, construindu-şi propria şansă.

Adevărul devine puternic prin partea sa nevăzută. Se cultivă introspecţia. Se cere tărie de caracter. Se primesc reproşuri care cizelează caracterul. Este împlinit un ţel. Semnele bune sunt atrase prin observare activă. Disciplina îndeamnă spre planificări pe o perioadă mare de timp.

Cele două aspecte pozitive care se împlinesc astăzi (trigon Luna-Uranus şi trigon Soare-Saturn) ne aduc în fața unor experimente care ne vor face să ne simţim puternici. Acestea vor purta amprenta unui adevăr. El nu vine de la sine, ci a fost cultivat în ultima perioadă şi acum îi vedem acestuia primele frunzuliţe, vedem cum iese din întuneric şi considerăm că, datorită conţinutului său, suntem salvaţi.
Astăzi, prin acest adevăr, prin ceea ce înţelegem din ceea ce este evident, urmărim să îndeplinim un ţel. Se cultivă introspecţia, se cere tărie de caracter şi oamenii vor cultiva foarte mult acele laturi ale personalităţii care le spun că a sosit momentul să participe la construirea unor situaţii speciale. Va exista un interes foarte mare faţă de evenimentele globale, faţă de geopolitică, față de ceea ce se întâmplă în lume, un interes mult mai mare decât am manifestat în ultima perioadă. Asta pentru că atât în ceea ce priveşte exercitarea dorinţei personale într-o anumită direcţie (trigon Luna-Uranus), cât şi derularea anumitor experimente ce ţin de stabilitatea actualelor structuri mondiale (trigon Soare-Saturn) se atrage atenţia individului către planuri de viitor. Pe de o parte, aceste planuri de viitor conţin repararea unor greşeli de natură administrativă, politică sau militară, adoptate în ultima perioadă (Saturn retrograd din Scorpion), iar de partea cealaltă se caută soluţii pentru a profita de pe urma unei dezordinii sociale. Dacă la nivel global aceste două trigoane sunt purtătoare ale unui semn de progres, la nivelul vieţii individuale acest progres este condiţionat de puterea de înţelegere, de tăria de caracter sau de cât de dispuşi suntem să înţelegem observaţiile care ne sunt făcute din jur sau reproşurile.
Chiar dacă Saturn este retrograd din Scorpion, trigonul cu Soarele din Peşti ne îndeamnă către disciplină, iar disciplina ne ajută să ne planificam mai bine timpul, sarcinile de lucru sau întâlnirile.
Prin urmare, 13 martie este o zi a faptelor importante. Devenim astăzi puternici prin ceea ce facem, prin cât de dispuşi suntem să înţelegem feedback-ul pe care-l primim din jur şi cât de atenţi suntem la acele elemente de dezordine socială care nu trebuie duse mai departe.
În a doua parte a zilei, când se împlineşte trigonul dintre Saturn şi Soare, Luna se va afla în fereastra opoziţie cu Mercur, iar asta înseamnă că se va vorbi despre o imagine proastă, despre o informaţie falsă ori va fi speculată greşeala unui individ sau a unui grup pentru a i se slăbi acestuia puterea de influenţă ori pentru a fi fragmentat.
Axa Leu-Vărsător, o axă a puterii prin sentiment, este acum agresată de două opoziţii Luna-Mercur şi Venus-Lilith ce ne vor lăsa impresia că lucrurile noi sunt construite pentru a ne pune la încercare, pentru a ne zdruncina sau pentru a ne deposeda de un bun de preţ. Acest bun, de care conjuncturile sociale vor să ne deposedeze, a ajuns absolut întâmplător în sfera intimă ori a fost primit pentru o perioadă scurtă de timp. Faptul că am ajuns să credem că ne aparţine constituie una din marile erori pe care le-am îmbrăţişat în ultimele săptămâni. Opoziţia Luna-Mercur, care se va împlini la grad perfect în dimineaţa zilei de mâine, anunța încă de astăzi că vor exista anumite directive, sarcini sau măsuri care urmăresc diminuarea puterii de influenţă ori deposedarea de un bun.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti astăzi că disciplina este unul din elementele care amplifică puterea personală şi discernământul și că ea nu este în contradicţie cu nimic din ceea ce ne este rezervat în această săptămână. Cei care vor da astăzi dovadă de disciplină vor reuşi să vadă şi semnalele pozitive care vin din demersurile în care sunt implicaţi. Ei nu se vor simți agasaţi sau dezintegraţi de reproşurile care vin din jur, ci, dimpotrivă, reconfiguraţi, reconstruiţi, revigoraţi.

Prea multe întrebări. Ceea ce este înnobilat inspiră teamă. Conflict între generaţii. Cunoştinţele se îmbunătăţesc substanţial prin apelul la rezultate spectaculoase. Este nevoie de curaj. Griji nejustificate care aduc erori în aprecierea celor din jur. Pierderile de acum sunt definitive.

Astăzi ne vom confrunta cu prea multe întrebări fără răspuns. Luna îşi va încheia astăzi tranzitul său prin Leu, eliberând dorinţele individului de tensiunea sau de posibilitatea de a ajunge în mod inevitabil la un conflict sau la dispute inutile. Trecând în Fecioară, în a doua parte a zilei, va avea de împlinit un sextil cu Capul Dragonului, mediind tendinţa Nodurilor şi aducând soluţii constructive, însă acestea nu vin prin întrebări, ci prin îmbunătăţirea cunoştinţelor ori prin aplicarea acestora într-un context nou. Se va vorbi astăzi de înţelegere, de supunere, despre atenţie sau despre fertilitate. Gândurile fertile vor fi acelea care nu sunt orientate împotriva individului, împotriva ideilor acestuia, nici măcar atunci când anumite elemente de comportament sunt judecate, criticate sau corectate. Trecerea de la Leu la Fecioară înseamnă astăzi deschiderea către noi surse, către noi informaţii ori eliberarea de această forma de neîncredere care ne consuma prea multă energie pentru a fi ţinută în interior. Astăzi nu ne mai temem să spunem că suntem îngrijoraţi, că am fost nedreptăţiţi, că am fost deposedaţi de un bun, nu mai suntem îngrijoraţi de ceea ce i se va întâmpla şi putem să privim cu mai mult curaj către ceea ce vine spre noi. Astăzi se va împlini trigonul Mercur-Marte şi asta înseamnă curaj în a repara o greşeală personală de a lăsa în urma ceea ce ne vampiriza, ceea ce ne împovăra şi de a avea mai mult curaj în a porni pe un drum nou.
Foarte mulţi însă doar vor avea impresia că pornesc pe un drum nou pentru că retrogradarea lui Marte îi întoarce pe aceştia către experimente pe care le-au uitat şi pe care acum le privesc ca şi cum li se întâmplă pentru prima dată. Uitarea are astăzi un efect terapeutic şi ea va fi îmbrăţişată cu toată fiinţa, ducând la obţinerea de rezultate spectaculoase sau confortabile.
Nu trebuie însă să neglijăm că, dimineaţă, se împlineşte opoziţia Luna-Mercur şi acest unghi dă tonul rupturii, a deposedării sau deciziilor categorice care sunt menţinute cu dinţii strânşi, cu musculatura încurdată ori cu întreaga atenţie aflată într-un moment de contracţie.
Pornind de la deciziile adoptate încă de dimineaţă este important de subliniat că pierderile de acum sunt definitive. Atât Luna cât şi cele două planete implicate în trigon (Marte şi Mercur nu pot susţine proiecte pe termen lung, ci doar pe cele pe termen scurt, iar proiectele pe termen scurt, acum, prin careul în T pe semne fixe, împlinit între Luna-Saturn şi Mercur, agasează zona intimă şi pun prea multă greutate pe un fond sărăcit ori se aşteaptă prea mult dintr-o zonă care nu poate oferi nimic. De aici şi caracterul definitiv al pierderilor.
Prin urmare, 14 martie este o zi marcată de griji nejustificate. Anumite situaţii trebuiesc lăsate în trecut, abandonate, uitate pentru a putea merge mai departe. Renunţarea astăzi ia însă înfăţişarea conflictelor între generaţii. Este posibil ca această desprindere, privită ca un îndemn astral să însemne şi desprindere de oameni, de un grup sau schisma definitivă într-un grup. Mulţi vor avea impresia ca astăzi se consumă cele mai importante evenimente ale acestei săptămâni pentru că ele lovesc în grijile cele mai mari sau în curajul cel mai puternic. De fapt, evenimentele care vin spre noi astăzi nu lovesc, ci se apropie timid de punctele cele mai vulnerabile ale fiinţei atât în ceea ce privesc raporturile sale intime, cât și în raporturile sociale.
Pentru că astăzi nici trigonul Mercur-Marte, dar nici tranzitul Lunii din Leu în Fecioară nu susţin planurile pe termen lung, deciziile categorice ori finalitatea anumitor experimente ce se vor consuma acum lasă impresia că pierderile de acum sunt definitive, iar grijile celor care se ocupa de planificări, de programări sunt oarecum justificate. Astăzi se lucrează mult asupra structurii individuale şi tocmai de aceea mulţi vor avea impresia ca sunt loviţi în elementele cele mai bune, mai constructive sau care-i definesc cel mai mult.
Nu este indicat să privim evenimentele acestei zile cu teamă. Conflictul dintre generaţii nu este predispus acum de astre, ci el devine o consecinţă a purificărilor personale. O anume atitudine, alimentată în ultima perioadă, este acum amplificată pentru a fi înţeleasă şi eliminată. Această atitudine conţine o întreagă suită de idei sau concluzii în care celălalt, pentru că se află pe alt tronson de vârsta, nu este avantajat, de aici şi conflictul. Curajul cel mai eficient va fi manifestat astrăzi în raport cu propria persoană.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu privi evenimentele acestei zile prin constrângere. Acolo unde este privită contracţia prin libertate (libertatea de a comprima, de a rupe, de a separa, de a fragmenta) acolo există şi şansa ca fiecare dintre elementele noi care se formează acum prin separare să-şi ducă mai departe existența ca individualitate de sine stătătoare.

Mesajele sunt categorice. Exploziile interne slăbesc rezistența grupului. Susţinătorii devin nefolositori. Se întind aripile pentru un zbor amplu. Supraapreciere. Surprizele pigmentează evenimentele banale. Apel la întâmplări consumate la finalul lui februarie. Atenţie la puterea neobişnuită pentru că ea este un cuţit cu două tăişuri.

Dacă ieri am fost invitaţi să dăm dovadă de curaj, astăzi acesta ne va curta ca o consecinţă a ideilor puternice, înălţătoare sau categorice pe care suntem tentaţi să le adoptăm. Astăzi mesajele sunt categorice, însă exploziile interne, acelea care au făcut întreaga săptămână celebră, slăbesc rezistența grupului şi elementele care s-au format în urma unei separări tind să meargă fiecare pe o linie separată. Această direcție se aplică şi cazul individului care a trăit întreaga săptămână cu frământări pentru că acum își vede fiecare idee care s-a desprins din întreaga structură psihoemoţională ca fiind implicată într-un demers unilateral.
Prin ceea ce este predispus astăzi de contextul astral oamenii își dau seama că pot merge pe mai multe fronturi şi asta înseamnă că îşi deschid aripile şi pornesc un zbor îndrăzneţ. De această dată, nu se întâmplă aşa cum s-a-ntâmplat în săptămâna anterioară când zborul a fost frânat de o serie de probleme. Acum această problemă este fragmentată. Soluţia a venit şi nu trebuie decât să ne deschidem aripile şi să punem în aplicare totul, adică să ne înălţăm spre finalitate.
Ceea ce se întâmplă astăzi va face apel însă la evenimentele ce s-au consumat pe finalul lui februarie. 15 martie, ca început al acestui nou traseu, poate aduce surprize, iar supraaprecierea este un imens pericol prin faptul că ar putea să facă apel la o susţinere nerealistă.
Aflată în plin tranzit prin Fecioară, Luna va avea astăzi de împlinit două opoziţii (cu Neptun şi respectiv Chiron), un sextil (Jupiter) şi un trigon (Pluton) participând la desenarea unui dreptunghi mistic. Condiţionările sociale acelea care pun în dificultate integritatea individului, moralitatea sau chiar sănătatea sa fizică suprasolicită. Mulţi vor avea astăzi impresia unui calm suspect şi vor căuta sa înţeleagă de ce intensitatea evenimentelor din ziua anterioară, care anunţau o derulare aprigă şi în ziua de astăzi, dar şi în următoarele zile, s-a oprit ori s-a diminuat din intensitate. Concluziile acestor observaţii vor fi însă categorice şi ele vor fi integrate în planurile de viitor.
Indicat ar fi să ne pierdem acum vremea şi energia privind fiecare fir ce a apărut din fragmentarea întregului, ci trebuie să privim în continuare întregul aşa cum îl știm de la începutul săptămânii până acum pentru a vedea care sunt direcţiile fragmentelor. Acum, în acest stadiu de început, este cât se poate de utilă această atitudine pentru a nu ne risipi în detalii fără rost. Luna în Fecioară are acest talent de a-i îndemna pe oameni să se piardă în detalii, să nu vadă pădurea din cauza copacilor, iar implicarea Lunii în dreptunghiul mistic împreună cu Pluton, cu Chiron şi cu Jupiter le lasă oamenilor impresia că se ocupa de lucruri esenţiale, îndemnându-i să vadă disproporţionat fiecare element cu care intră în contact, indiferent cât de important este.
Prin urmare, 15 martie este o zi a mesajelor categorice şi a exploziilor interne care slăbesc rezistența grupului. În realitate, nu acestea sunt elementele definitorii ale evenimentelor de aici, nu în mesaje categorice sau în explozii interne stă stabilitatea viitorului, ci în viziune. Viziunea este astăzi cea care îi face pe oameni să fie diferiţi între ei și care, în egală măsură îi va ajuta să pornească fiecare pe un drum personal. Succesul care este programat în viitor depinde foarte mult de calitatea acestor decizii categorice, de puterea individului de a privi ansamblul conjuncturilor în care este implicat, chiar dacă acest întreg a fost în ultimele zile fragmentat.
15 martie este o zi a surprizelor, iar apelul la evenimente care s-au consumat pe finalul lui februarie au menirea de a pigmenta deciziile de acum şi de a ne convinge că participăm la evenimente importante care se întind pe o mare perioadă de timp, nu că suntem la dispoziţia unor capricii de moment.
Este important ca astăzi să ne deschidem aripile şi să îndrăznim mai mult, să arătăm că, în zilele anterioare, nu doar am simulat curajul, ci suntem încrezători în ceea ce avem de făcut şi în traseul pe care am pornit pentru că, în două parte a zilei, Luna va fi în fereastra opoziției cu Soarele (Luna plină) care se va împlini în ziua următoare. Așadar, să fim atenţi astăzi la intensitatea puterii! Acest fapt neobişnuit dat de intensitatea puterii poate fi un cuţit cu două tăişuri, adică din prea mult entuziasm, dintr-o încredere în sine prea mult centrată pe Ego, individul ar putea să aleagă acele evenimente care-l rănesc, devenind nu un exemplu pozitiv pentru ceilalţi la capitolul realizare socială, ci un exemplu negativ la capitol “uite ce se poate întâmpla dacă nu faci ce trebuie”.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a începe ziua prin a observa cu atenţie care sunt evenimentele care strălucesc cel mai mult, care sunt ideile care ne îndeamnă să acţionăm pe zonă publică şi care ne spun că trebuie să ne menţinem în intimitate. După ce am făcut un asemenea inventar, după ce am constatat, punctual, aceste elemente, să mutăm centrul de atenţie pe viziunea de ansamblu şi să integrăm observaţiile în îndemnurile care ne-au tot frământat de-a lungul acestei săptămâni. În felul acesta, vom reuşi să vedem care sunt firele vii şi care sunt cele moarte din ceea ce avem acum în preajmă.

Slăbiciunea concentrată devine un resort pentru administrarea unor situaţii complicate. Forţa grupului îi spune individului cu cine să se asocieze. Sunt accentuate legăturile pătimaşe. Agresarea domeniilor în care sunt adoptate deciziile pentru întregul grup sau stat.

Luna plină de astăzi ne va zdruncina încredere în sine. Pe de o parte, această încredere a fost susţinută de o deschidere prea mare a evenimentelor care se întind pe mai multe luni, iar de partea cealaltă pe teama că aceste decizii ar putea să nu fie ceea ce avem cu adevărat nevoie. În faţa acestui gol, forţa grupului are întâietate faţă de forţă individului. Astăzi puterea grupului îi spune individului cu cine să se asocieze, cum să se îmbrace, cum să se comporte, care sunt cele mai bune planuri de viitor pe care trebuie să şi le facă ori pe ce drum să pornească.
Chiar dacă traseul este ales și s-a lucrat la el în ultimele zile, este posibil ca astăzi, pe Luna plină, să apară noi modificări de viziune, noi preschimbări sau noi frământări care să aşeze şi mai bine în albie ceea ce s-a construit de la începutul săptămânii până acum. Abia acum ne dăm seama că de-a lungul săptămânii am fost tentaţi să judecăm prea repede, ne-am grăbit să acuzăm ori să împărţim de la sine putere un întreg după pofta inimii. Abia acum înţelegem că a fost important de-a lungul acestei săptămâni să lăsăm ca lucrurile să vină de la sine. Dacă nu am proceda aşa, atunci agresarea domeniilor în care sunt adoptate deciziile pentru întregul grup de apartenenţă devin elementul definitoriu tranformând ziua dintr-una de putere, într-una de conflict.
Acum, în mijlocul zilei, Luna şi Saturn îşi împlinesc sextilul lor şi ne vin în minte situaţii care s-au consumat de-a lungul acestei săptămâni ori persoane sau ipostaze care au avut un rol important în ceea ce am săvârșit de luni încoace. Nu doar astăzi ne vom gândim insistent la anumite evenimente ale acestei săptămâni, ci şi în următoarea perioadă, până în a doua parte a lunii mai, când Marte îşi va reveni din mersul retrograd.
Acum însă Saturn din Scorpion va reuşi să medieze Luna plină pentru că se află în mers retrograd şi punctul reflex se va situa de această dată în cealaltă parte a zodiacului (Rac), după cum îi este mersul acum. Aşa se explică de ce Luna plină de azi explorează slăbiciunile, nu amplifică în mod implicit (de la sine) puterea individului. Din acest punct de vedere am putea spune că Luna plină din Pești din 16 martie are şansa să devină una dintre cele mai dificile faze ale Lunii de peste an. Nu forţa şi nu amplitudinea evenimentelor vor impresiona acum, ci faptul că ele răscolesc acele laturi ale fiinţei asupra cărora nu avem un control direct. Mulţi vor avea impresia că slăbiciunile astăzi sunt concentrate şi că sunt explorate numai patimile, că ne aducem aminte numai de ceea ce nu putem controla ori de ceea ce nemulţumeşte.
În realitate, ceea ce este amplificat astăzi vine doar din răscolirea fiinţei, iar nemulţumirile sau elementele negative cu care ne confruntăm nu sunt altceva decât consecinţa unei explorări. Cei care refuză să exploreze astăzi se vor confrunta cu un puternic neastâmpăr, cu o agitaţie psihoemoţională, dar şi cu una de natură fizică, pentru că-şi vor folosi întreaga forţă a Lunii pline pentru a nu face nimic, în situaţia în care destinaţia acesteia era de a explora foarte mult adâncimile ființei.
Prin urmare, finalul săptămânii ne aduce în faţa unor probleme personale asupra cărora nu putem avea niciun control. Din acest punct de vedere, ea ar putea deveni cea mai periculoasă zi a săptămânii pentru că ne pune să vorbim o limbă pe care nu am învăţat-o, să mergem pe sârmă chiar dacă niciodată nu am făcut asta ori să participăm la un ritual social despre care nu am ştiut nimic niciodată. Partea bună a acestor îndemnuri vine din faptul că este stimulată creativitatea, este încurajat individul să se arate inventiv, să găsească soluţii, adică să-şi folosească inteligența pentru a construi ceva, nu doar să devină un executant al unor ordine venite din jur. Unii vor spune că așa se întâmplă în situațiile limită. Dacă ei își arată aceste calități numai în situații limită, atunci, ca o consecință a atitudinii lor, universul le va pune la dispoziție astăzi tot ce au nevoie pentru a se bucura de aceste rezultate minunate, pentru că acum rezultatul este mai important decât etapele intermediare.
Acolo unde evenimentele sociale sau îndemnul personal nu strică nimic, acolo avem de-a face cu o creativitate, cu inventivitate, cu soluţii care vin din folosirea inteligenţei ori din contactul cu o formă de energie asupra căreia conjuncturile astrale, nu au niciun control, care ţin de planurile subtile, cele care depăşesc spectrul previziunilor astrale.
Luna plină care se împlineşte astăzi, prin faptul că explorează profunzimile, îi îndeamnă pe oameni să ajungă foarte departe în adâncurile fiinţei lor şi mulţi ar putea, prin acest gen de explorare, să-şi găsească adevărata putere, adevărata forţă, adică să se trezească. Este important însă să nu facem confuzie între trezire, ca proces, ca eveniment, ca scânteie şi a trăi în trezire, care înseamnă trăirea în mod continuu a secvenței de iluminare. Pentru că nu ne putem da seama din conjuncturile de acum dacă cei care se trezesc acum vor continua și în săptămânile următoare să trăiască în trezire, este însă important să apreciem cum se cuvine contactul cu această profunzime a fiinţei, cu adâncimile sufleteşti, nu să ne proiectăm în viitor speranțele, deoarece prin realitatea de acum fiinţa se implică în acţiuni cu adevărat esenţiale pentru stabilitatea sa psihoemoţională, pentru consolidarea poziţiei sociale sau pentru a se menţine într-o zonă a integrităţii.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne lăsa în voia acestui îndemn. A binecuvânta această călătorie înseamnă, în primul rând, a participa conştienţi la un proces de evoluţie şi apoi a respecta darurile subtile pe care universul ni le oferă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.